DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> revizia 10k - strikes back!

Valentine
post 25 Nov 2004, 07:42
Post #1

Old Timer

Group: Members
From: California

Cateva intrebari referitoare la revizia de 10k, iar toate topicurile celelalte se pare ca sunt prea vechi si / ori discuta alte chestii. Concret:

- se poate face la 8k? (oficial vorbind) ? Am ajuns pe la 7,900 km si as vrea sa fac revizia totusi inainte de a intra in iarna, ca am f. multe pe lista (inclusiv pe la baterie samd).

- La care service te mai lasa sa te uiti la ce iti fac? Si cam care mai sunt preturile? Vre-o oferta ceva la uleiuri prin Cora, Carefourre mai stiti?

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
FLEX
post 25 Nov 2004, 13:04
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Uleiurile cele mai ieftine le-am gasit in Metro, 5w40SL Mobil1 = 370.000ROL/l, in timp ce la Carrefour acelasi ulei era in jur de 500.000ROL/l; in Metro gasesti si Elf la preturi bune.

--------------------
Daewoo Matiz Fiat 600D
"Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
+
Marty
post 25 Nov 2004, 13:31
Post #3

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Am vazut niste ulei AGIP super cool: 10W 40 imbunatatit cu aditivi sintetici sau chiar full sintetic (nu-mi mai amintesc). Da o tura pe la o benzinarie Agip.

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
Ant
post 25 Nov 2004, 13:32
Post #4

Utilizator resuscitat

ai grija sa nu incurci revizia cu garantia ca sunt doua chestii separate si pt care te factureaza separat. Eu am fost multumit la revizia de 10k efectuata la Venerei , te lasa sa iti aduci materialele tale (ei zic produse dacia de origine) si poti si sa stai langa ei.Nu-ti trebuia programare cand am fost eu (acum vreo luna si ceva).Datele de contact le ai la utile.

--------------------
Opel Vectra 2005 cu remorca - B .. AIT
Daca nu merge cu ciocanul din prima, incercati un ciocan mai mare
+
bomicabomic
post 25 Nov 2004, 13:36
Post #5

Ex-membru DaciaClub

Parerea mea este sa nu amesteci revizia cu alte verificari pe care le vrei tu (zgomote, hirscaieli, etc.).
La revizie te duci, iti schimba uleiul si filtrul si trag aia de roti la misto, la doua ore cit e manopera, mare lucru n-are sa-ti faca.
Asa ca eu zic sa te duci acum pentru eliminarea problemelor care crezi tu ca le are masina si pentru revizia de 10 k sa te duci cind ai cel putin 9500 km.

--------------------
x x - x
+
GeorgeB
post 25 Nov 2004, 14:19
Post #6

the 7 stars of Pleiades constellation

eu reviziile in timpul garantiei , cat si dupa , le-am facut la 5000km. asa ca nu e nici o problema .

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
+
Valentine
post 25 Nov 2004, 18:03
Post #7

Old Timer

QUOTE(bomicabomic @ 25 Nov 2004, 14:36)
Parerea mea este sa nu amesteci revizia cu alte verificari pe care le vrei tu (zgomote, hirscaieli, etc.).
La revizie te duci, iti schimba uleiul si filtrul si trag aia de roti la misto, la doua ore cit e manopera, mare lucru n-are sa-ti faca.
Asa ca eu zic sa te duci acum pentru eliminarea problemelor care crezi tu ca le are masina si pentru revizia de 10 k sa te duci cind ai cel putin 9500 km.
*

Pai problemele ar fi cele uzuale: troncaneli, scartaieli, trage un pic dreapta, nu intra tot timpul in mansarier, zgomot infernal la 2000 rpm in orice treapta, usile se inchid foarte greu, ce mai tot tacamul smile.gif
Ideal ar fi sa vin si sa plec cu masina de acolo a doua zi dupa ce e gata, de aia ma gandeam sa fac all in one, ca sa nu fac 10000 de drumuri.

Iar la operatiile de schimbare ulei, etc. sa pot sa asist ca sa vad si eu ce imi toarna aia pe acolo.

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

+
bogo
post 25 Nov 2004, 20:08
Post #8

Membru incepator

From: Heaven

am zis si eu ca tine ca astept revizia de 10k pentru remedierea diverselor probleme uzuale aparute intre timp. la revizie (facuta la IPSO in care aveam incredere) am facut o lunga lista cu problemele. cand am luat masina nu era rezolvat decat becul ars din bord (pe care l-am platit din buzunar desi era in garantie) in schimb nu mai mergea cel de la bricheta. toate zgomotele erau insa la locul lor. ulterior am descoperit si o siguranta pe care au "tunat-o" baietii cu niste lita fiind ea arsa. in fine, concluzionand, precum spuneau si cei de mai sus, nu merita sa amesteci revizia cu garantia.

--------------------
solenza 1.4 mpi confort - BV-##-XTR
rolling in my... one point four
+
mars
post 4 Dec 2004, 18:41
Post #9

meow or never

Group: Moderatori

Am facut-o si eu acum 2 zile, la IPSO. Nu am zis nimic de alte probleme, le-am dat cheia si m-am dus in sala de asteptare si am dormit ca un prunc 2 ore, pana m-au sunat ca e gata.
Ulei, filtru, placute (mi le-au dat pe alea vechi, au zis ca nu mai tineau pana la 20.000), cam asta au schimbat.
Becul de la bricheta nu merge, dar de la voi am aflat ca as avea asa ceva...
Toata distractia a costat 3.050.000. Nu am dat spaga nimic.

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
Valentine
post 7 Dec 2004, 09:17
Post #10

Old Timer

3 mil include si uleiul si flitrul?

--------------------
Ford Focus 2009

+
mars
post 7 Dec 2004, 10:54
Post #11

meow or never

Da, atat am dat cu totul. Nu m-am dus cu nimic luat din alta parte.

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
johnsws
post 7 Dec 2004, 11:39
Post #12

Membru autentic

da, oops, deja se raspunsese...dar la banii astia e clar ca includea tot.

This post has been edited by johnsws: 7 Dec 2004, 11:40

--------------------
opel astra 2006 classic
astra la vista baby!
+
Wolfmark
post 7 Dec 2004, 13:40
Post #13

Membru autentic

Eu nu inteleg. Pe mine m-a costat manopera la revizie putin peste 500K lei (Cobalcescu), iar pe Maf l-a costat sub 600K (Dacoserv). Cum naiba ajungeti la 3 milioane revizia?

--------------------
DACIA Solenza Scala 2003
+
Ant
post 7 Dec 2004, 13:45
Post #14

Utilizator resuscitat

Cu consumabile cu tot !

--------------------
Opel Vectra 2005 cu remorca - B .. AIT
Daca nu merge cu ciocanul din prima, incercati un ciocan mai mare
+
mars
post 7 Dec 2004, 14:08
Post #15

meow or never

Pai e asa:
- garnitura buson: 7.100
- ulei 10w40 - 539.100
- filtru ulei - 150.200
- antigel - 137600
- placute frana - 661.200

- revizia - 788.020
- inlocuire placute - 236.406
- furnituri diverse - 50.400

Total: 2.570.026 + tva = 3.058.331

2 ore manopera revizie si inca 0,6 ore pentru inlocuire placute.

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
XoR
post 7 Dec 2004, 14:26
Post #16

Membru incepator

From: Buc.

eu tocmai mi-am facut revizia de 10K (aveam 10800) la un service autorizat pe Mosilor (sa mor daca stiu cum se cheama dar e destul de mare) si m-a costat fara spaga 2.650.000 lei (ulei, filtru + placute).
m-au lasat sa stau langa masina fara probleme.
M-am dus la ei pt. ca mi-au calcat hotii bancheta din spate si mi-au spart geamul fix dreapta spate..... mad.gif (nu au luat absolut nimic) si pe la Obor e mag. Dacia ala mare (era aproape) ca sa-mi iau geamul si mi-am facut si revizia.
au lucrat foarte repede (revizia a durat de la 11 fara 20 pana la 12 fara un sfert).
Am dat doar 300K pt. a fi sigur ca e totul ok laugh.gif

--------------------
Dacia Solenza Confort - B-36-W..
No man was ever wise by chance.
+
mars
post 7 Dec 2004, 14:44
Post #17

meow or never

Hmmm, cum adik ti-au calcat bancheta?

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
Wolfmark
post 7 Dec 2004, 15:21
Post #18

Membru autentic

QUOTE(mars @ 7 Dec 2004, 15:08)
Pai e asa:
- garnitura buson: 7.100
- ulei 10w40 - 539.100
- filtru ulei - 150.200
- antigel - 137600
- placute frana - 661.200

- revizia - 788.020
- inlocuire placute - 236.406
- furnituri diverse - 50.400

Total: 2.570.026 + tva = 3.058.331

2 ore manopera revizie si inca 0,6 ore pentru inlocuire placute.
*

Mon ami, oricum ai conduce nu cred ca trebuia sa schimbi placutele de frana la 10K Km. Asta una. In al doilea rand antigelul e gratis, pe garantie, ca nu-i consumabil. Ba mai mult, daca ai pierdut antigel atunci e de rau, inseamna ca ai pierderi pe undeva. Daca insa s-a evaporat ... atunci se completeaza cu apa distilata (parca asa era, nu sunt 100% sigur).

Revizia de 10K trebuie sa coste 2h manopera + ulei + filtru. Cel putin atat as fi platit eu la Cobalcescu daca nu era promotia de ulei + filtru. Restul, daca mai sunt, GARANTIE (asta daca nu faci km respectivi in 2 ani biggrin.gif). Au vrut sa-mi schimbe si mie placutele de frana, dar i-am refuzat politicos.

--------------------
DACIA Solenza Scala 2003
+
mars
post 7 Dec 2004, 15:32
Post #19

meow or never

Pai placutele mi-au zis ca sunt duse mai mult de jumatate si le-au schimbat ca nu mai apucau revizia de 20.000 si sa nu ajunga la discuri... Iar antigel stiam ca e destul, dupa aia am vazut factura, ce era sa le fac, sa-i pun sa-l scoata?
Repet, am dormit!

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
XoR
post 7 Dec 2004, 15:33
Post #20

Membru incepator

From: Buc.

QUOTE(mars @ 7 Dec 2004, 15:44)
Hmmm, cum adik ti-au calcat bancheta?
*

...adica au intrat cu picioarele pe bancheta din spate (aveam urme de pantofi pe bancheta)...am fost la politite si au fost mirati ca nu au fortat nimic (MP3-ul din bord - fata era in casa smile.gif )
au incercat cu surubelnita sa scoata geamul cu cheder cu tot si mi-au strambat (intins) tabla de sub cheder... mad.gif ...acum tre' sa ma duc sa caut un spray cu vopsea albastra marine ca sa nu rugineasca....oare sa dau si un grund inainte (unde gasesc un spray din asta nemetalizat si pe la ce pret e) ?

...am vazut o serie stantata acolo unde au umblat baietii cu surubelnita (era sub vopsea).

ca si pret - am intrebat la Cobalcescu cat ma costa geam + cheder+ manopera si mi-au spus ca ma incadrez in 2mil.... wacko.gif dar m-am dus la Mag. Dacia si geamul cu tenta verde 160K + cheder nou 111K !!! manopera a fost 297,000 lei...deci atentie...mai bine mergeti inainte pe la un magazin si vedeti cat costa piesele...

This post has been edited by XoR: 7 Dec 2004, 15:41

--------------------
Dacia Solenza Confort - B-36-W..
No man was ever wise by chance.
+
dragosdia
post 7 Dec 2004, 19:57
Post #21

Membru

From: Bucharest

QUOTE(Marty @ 25 Nov 2004, 13:31)
Am vazut niste ulei AGIP super cool: 10W 40 imbunatatit cu aditivi sintetici sau chiar full sintetic (nu-mi mai amintesc). Da o tura pe la o benzinarie Agip.
*

Salut,

eu am 20 k, la revizia de 10k (facuta la 8k) am schimbat placutele care erau aproape de metal cu unele marca FERODO (ce e drept trebuie slefuite nitel la "urechile de prindere" sa incapa in etrier) pe care le am si acum si abia sunt la jumate.

Uleiul pe care-l foosesc este Valvoline 10W40 sau ELF 10w40, ambele sem-isintetice, de foarte buna calitate.

Cat despre filtrul de ulei si aer, le-am luat de la magazin de la Mihai bravu la 550.000 lei impreuna.

Dragos

--------------------
Fluence Privilege 2015
+
Marty
post 9 Dec 2004, 13:46
Post #22

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Wolfmark:

- Antigelu' nu intra pe garantie, e consumabil! daca n-apuci sa-l completezi inainte de a te duce la ei, ti-l completeaza cu de la sine putere pentru ca asa scrie-n normativ! Idem pentru lichid de frina si alte d-astea, inclusiv pentru LICHIDUL DE SPALAT PARBRIZUL!!!
- Placutele se schimba la 10 kkm in mod normal, pentru ca nu te mai tin inca 10 mii (asta daca mergi mai mult prin oras)!
- Pe linga ulei shi filtru mai trebuie sa platesti si manopera pentru diverse verificari (articulatii, amortizoare, esapament, etc.)

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
toto
post 9 Dec 2004, 14:15
Post #23

Destul de fost membru

ma duc si eu luni la prima revizie la dacosrev
mi-am luat ulei Elf 10W-40 STI si vreu sa-mi iau si filtru din targ
nu vreu sa-i las sa-mi schimbe placutele...le zic ca vin la ei cand trebuie schimbate si mi le schimb eu la primavara la bloc
nu de bani ci din placere (ma mai chiombesc si eu pe la roti ca nu am vazut decat o singura data cand am facut pana si mi-a schimbat roata)
daca tin 15k le tin 15k

--------------------
Honda CIVIC 5D 1.8 Sport M/T - '07
romania, frumoasa tara...pacat ca e locuita...
+
i96nds
post 9 Dec 2004, 14:18
Post #24

Stefan

QUOTE(Marty @ 9 Dec 2004, 14:46)
- Pe linga ulei shi filtru mai trebuie sa platesti si manopera pentru diverse verificari (articulatii, amortizoare, esapament, etc.)

Nu cred ca e chiar asa. Verificarile astea sunt incluse in cele 2 ore (sau 3 pentru rev de 30K) de manopera care se factureaza pentru o revizie. Deci nu ar fi normal sa platesti si cele 2 ore dar si suplimentar pentru alte verificari.

Intr-adevar platesti suplimentar daca de ex. ai un pivot rupt si nu intra pe garantie iar tu ceri sa ti-l schimbe pe banii tai. In cazul asta platesti si pivotul dar si manopera pentru a-l schimba. (e doar un exemplu cu pivotul, nu stiu daca e pe garantie sau nu....)

This post has been edited by i96nds: 9 Dec 2004, 14:20

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
Wolfmark
post 9 Dec 2004, 14:31
Post #25

Membru autentic

QUOTE(Marty @ 9 Dec 2004, 14:46)
Wolfmark:

- Antigelu' nu intra pe garantie, e consumabil! daca n-apuci sa-l completezi inainte de a te duce la ei, ti-l completeaza cu de la sine putere pentru ca asa scrie-n normativ! Idem pentru lichid de frina si alte d-astea, inclusiv pentru LICHIDUL DE SPALAT PARBRIZUL!!!
- Placutele se schimba la 10 kkm in mod normal, pentru ca nu te mai tin inca 10 mii (asta daca mergi mai mult prin oras)!
*

1) Marty, de cand e antigelul consumabil? Pierzi antigel ... ai o problema pe undeva la sistemul de racire, asta e clar. Nu pierzi, nu e nevoie sa-l completezi.

2) Placutele intelesesem ca-s garantate 30.000Km de catre producator. Eu zic ca e tzeapa cu schimbatul la 10K ... mai scot si ei un ban in plus. Asa citisem pe forum pe undeva, ca nu eram eu nebun sa-i refuz altfel.

3) Nu platesti nici o secunda in plus fata de 2h de manopera. Punct. Daca tu ai platit sau ti-au cerut ... e altceva. Eu n-am platit, si in total am dat 500K lei pt. revizie. Asta la Cobalcescu, nu la orice service.

4) Eu am schimbat la Meridian bucsele bara stabilizatoare pe la 11.000Km. Dupa revizie, pt. ca mi s-a parut ca troncane ceva prin fata. Totul pe garantie.

5) Tot pe garantie m-am dus la Meridian sa-mi verifice franele (parca nu mai erau asa strong ca la inceput). S-a rezolvat fara probleme. Ba mai mult i-am rugat sa se uite la placutele de frana ... si n-au comentat. Tot pe garantie.

--------------------
DACIA Solenza Scala 2003
+
bomicabomic
post 9 Dec 2004, 17:13
Post #26

Ex-membru DaciaClub

Eu am platit, bine prin mai, la revizia de 10.000 km, cam 1.350.000 parca. 2 h manopera care real au fost 50 min, vreo 550.000, filtru+ulei restul.
Placutele le-am schimbat la 16.000, dar mai tineau pina la 20k, ca popa.

--------------------
x x - x
+
SwatKat
post 10 Dec 2004, 11:32
Post #27

Membru autentic

From: eterna si fascinanta RO

Saptamana viitoare m-am programat si eu la revizie la IPSO, asa ca o sa vad si eu....

--------------------
Skoda O3 FL 1.4TSI DSG 2017
Ex -M2.2, 1.5/100
+
SwatKat
post 21 Dec 2004, 10:42
Post #28

Membru autentic

From: eterna si fascinanta RO

Facui revizia!!!
Am ajuns sambata la 8.10 la IPSO si am dat cheile... Am cerut test CLIP si pana am mai stat acolo a venit careva si a bagat masina pe elevator. A adus si o masuta cu un fel de laptop parca... In fine, am plecat in showroom si am cascat gura pe acolo pe la Meganuri.. (OFF: 13.000 CIP un megan hatchback cu tot ce vrei... SUPER biggrin.gif ). Cand sa ma duc in camera de asteptare, pe la 9.10 m-au sunat ca e masina gata....

Cost: 1.800.000, cu ulei Elf, nu's ce garnitura, filtru si buson... Placutele au zis ca nu sunt uzate nici macar jumate, asa ca nu le-au schimbat...

BTW. Nu mi-au desfacut capacele la roti, au zis ca s-au uitat la placute pe interior....??? blink.gif

--------------------
Skoda O3 FL 1.4TSI DSG 2017
Ex -M2.2, 1.5/100
+
florinc
post 21 Dec 2004, 11:31
Post #29

Membru autentic

QUOTE(SwatKat @ 21 Dec 2004, 12:42)

BTW. Nu mi-au desfacut capacele la roti, au zis ca s-au uitat la placute pe interior....??? blink.gif
*

E clar ca nu s-au uitat deloc. Mai bine o faci tu acasa sa fii sigur ca nu ramai fara frane.
unsure.gif blush.gif

--------------------
Opel/Dacia Vectra B/Solenza - .
Opel Vectra B
+
bomicabomic
post 21 Dec 2004, 14:35
Post #30

Ex-membru DaciaClub

Nu stiu ce atita panica sau grija cu placutele astea. Tin pina la 20.000.
Eu le-am schimbat pe la 15.000 pentru ca scirtiiau si nu stiau maimutoii aia cum sa-mi ia banii, dar mai tineau cel putin 5000km.
Bucuresti rulez.

--------------------
x x - x
+
5 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th July 2025 - 19:03
Forum Renault