Apa in Berlina!!!
![]() ![]() ![]() |
Apa in Berlina!!!
AC |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 569 Joined: 11 March 04 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 TX
|
|||
wo_name |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 150 Joined: 10 August 04 From: Timisoara ![]() |
la mine am avut aceasi problema, am pus silicon la garniturile de la stopuri (pe acolo se parea ca intra), am schimbat cheder, am strans "capacul". Nimic, a ramas o geana de lumina deaspra aripii stangi.
Solutia: mecanicul care m-a ajutat a tras in sus de tabla, acum este etans. Intra in portbagaj (fara lanterna) ziua si vezi pe unde se observa lumina de afara(capacul inchis). Pt. asta iti trebuie un ajutor. |
--------------------
Dacia
Logan MCV Laureate 1.6 8v
2011
- TM ?? ??? Parerea mea ...
|
|
Uncle-Sam |
![]()
|
![]() MEMBRU DE PARTID Group: Members Posts: 1.377 Joined: 1 April 04 From: Bucuresti ![]() |
mie imi intra pe unde zice dragos. imi picura cam pe unde e capu amortizorului.desfa si uita-te
|
--------------------
DACIA 1100
1971 / DAEWOO
TICO 1999
- B ** *** Eu am numai 3 pistoane si ma cheama piTICOt
|
|
RAP |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 1 January 05 From: Constanta ![]() |
Salutare dupa cum vedeti sunt membru nou si daca nu va deranjez vream sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu apa care intra in masina cand ploua si ce as putea face.
Am inteles din alte discutii cu baietii mei din cartier ca aproape toate daciile sunt cu probleme. Mie imi picura apa de sub bord si de sub policioara, intr-o vreme imi curgea si in spate din luneta dar s-a oprit. La vara am zis ca o sa dau bordul, cu toata instalatia de climatizare si electrica, si am sa torn apa cu galeata pe parbriz si capota sa vad pe unde intra si o sa acopar toate gaurile cu silicon dar pana atinci sper ca cineva care s-a mai confruntat cu aceasta problema sa imi dea indicatii si indrumari. As fii recunoscator pt ajutor ![]() |
--------------------
Kia
Cee'd
1.4
|
|
axel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 603 Joined: 20 November 04 ![]() |
QUOTE(RAP @ 2 Jan 2005, 19:49) Salutare dupa cum vedeti sunt membru nou si daca nu va deranjez vream sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu apa care intra in masina cand ploua si ce as putea face. Am inteles din alte discutii cu baietii mei din cartier ca aproape toate daciile sunt cu probleme. Mie imi picura apa de sub bord si de sub policioara, intr-o vreme imi curgea si in spate din luneta dar s-a oprit. La vara am zis ca o sa dau bordul, cu toata instalatia de climatizare si electrica, si am sa torn apa cu galeata pe parbriz si capota sa vad pe unde intra si o sa acopar toate gaurile cu silicon dar pana atinci sper ca cineva care s-a mai confruntat cu aceasta problema sa imi dea indicatii si indrumari. As fii recunoscator pt ajutor ![]() dai frumusel grila de la parbriz jos,si o sa vezi ca ai gaurile de scurgere infundate.si e problema rezolvata |
--------------------
renault clio
1.4
2007
|
|
DACIA-Wrc |
![]()
|
Unregistered ![]() |
servus
1300 ai? din aia am si eu ...si si mie cand ploo ![]() dar am remediat umpic problema am pus sub cheder silicon din ala de acvarii chederul de la parbriz o inceput apa sa intre in masina mai putin am zis ca daca am pus acolo si intra mai putin sa mai cautam.... am mai cautat... si am gasit... intre aripile din fata.... in partea de sus am pus silicon innainte era mastic? daca asa i s`o spune am pus silicon dar tot intra apa ce`ti spun o fost anu asta in vara.. adica anu trecut aka 2004 ![]() am turnat cu furtunu apa si fretemi`o s`o uitat in masina apoi mi`a spus ca curge de sub scrumiera.. apoi am zis ca`i imposibil o tinut el furtunu si m`am bagat in masina si m`am convins.... sm desfacut locul pe unde se baga carloriferul... grijajul ala sa`u ce`i tabla aia nu`s cum se numeste am vazut ca sunt niste gaurele... mici...mai de la rugina mai din constructie nu`s dar erau gauri cam in diametru o tigara tin sa precizez ca masina`i din 82 nici nu ma mir sa rugineasca ![]() am asteptat sa se usuce si am pus silicon apoi dupa cateva zile o pluat tare de tot...m`am dus in masina...surpriza... apa era dar nesemnificativ.. am mai pus undeva silicon...si`n partea stanga si`n dreapta a masinii undeva in partea de jos...dar nu mai retin unde.. marti cand am timp am sa ma uit la masini si am sa`ti dau alte detali... pana una alta bafta si sper sa`ti fi fost de ajutor |
-------------------- |
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
eu am rezolvat muult mai simplu..am curatat gaurica aia de scurgere ca avea pur si simplu glod pe acolo...si la sofer nu mai curge. Problema e ca imi curge si in dreapta...acolo cred ca e mai grav, e pe la aeroterma, dar sa nu o dau in off-topicuri
![]() |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
whitesorcerer12 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 667 Joined: 15 February 04 From: Bucuresti ![]() |
daca tot ai dat grilajul jos de ce nu te-ai uitat si in partea dreapta?are si acolo tot o gaurice de scurgere, si aia trebuie curatata, dar oricum daca era desfundata pe stanga nu trebuia sa mai creasca nivelul apei cat sa depaseasca nivelul de la gura aerotermei decat daca ai lasat masina cu partea stanga mai ridicata..
desfunda si pe dreapta si eu zic ca e gata problema....cu chederul apar mai rar probleme.... si daca tot umbli curata rugina de pe acolo, de obiei apara, si baga grund si vaselina la incheieturi,,,, |
--------------------
MEGANE
BICORP 115 CP RENAULT MEGANE BICORP, 1,6, 16V, 115 CP,192KMH
FULL OPTIONS |
|
RAP |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 1 January 05 From: Constanta ![]() |
Va multumesc pt sfaturi
M-am uitat la acele scurgeri, nu sunt infundate . S-ar putea sa imi intre din cauza ca o fi ruginit ceva pe acolo sau pe la aeroterma ![]() Cand da caldura o sa repar problena |
--------------------
Kia
Cee'd
1.4
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
Vezi ca iti poate intra apa si pe linga axul de la stergatoare. Mie pe acolo imi intra apa!
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
B XX BVR |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 27 December 04 From: BUCURESTI ![]() |
Cam aceeasi problema am si eu
![]() |
--------------------
Dacia
Supernova
2001
- B XX NDY
|
|
DACIA-Wrc |
![]()
|
Unregistered ![]() |
ma....eu sau mie imi intra apa pe sus...pe sub cheder...
si iesea in dreata jos in coltul de jos al parbrizului ....mdea...faza cu aeroterma am uitat.... dar eu aveam problema cand...masina statea dreapta...nu era deloc inclinata pentru cel care o deschis topicul....un mic sfat ![]() vezi ca se incalzeste vremea abia prin mai... ![]() intre timp o sa fie lapovita, ninsoare, ploi...alea alea... ![]() eu in locul tau decat sa am apa in masina as face`o umpic mai repede ![]() |
-------------------- |
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.512 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
mie la 1300 imi intra apa intr-un mod mai stupid:
Dupa ce facusem tinichigeria m-am trezit cu apa in partea dreapta jos. Dupa indelungi cautari am descoperit cauza. Imi pusese contra aripa prevazuta cu gaura pt firul de la antena (pt modele cu antena pe aripa dreapta fata) si gaura era libera si fericita. Cand ploua sau spalam masina, intra apa in grila de sub parbriz, se scurgea pe laterale (normal pana aici), si intra pe gaurica aia in masina. Am astupat gaura cu un surub+piulita+saibe+garnituri monstruase de cauciuc. edit: inca ceva, uita-te in lateralele parbrizului, in partea de jos, daca ai distantiere intre cheder si tabla (daca nu stii cum arata, uita-te si tu la orice dacie de pe strada si o sa te lamuresti imediat). Daca n-ai alea, iti ploua in masina. |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
DACIA-Wrc |
![]()
|
Unregistered ![]() |
ov eu alea nu le am
si am vazut ca toate masinile au...adica noah in afara de dacii am mai vazut la cateva modele dar eu de cand am pus silicon sub cheder nu`mi mai plua in masina... poate sa`mi fi intrat apa`n masina mai demult...sa intre pe sub cheder in aprtea de sus si in loc sa iasa stanga-dreapta jos al parbrizului sa curga in masina? |
-------------------- |
|
misurex |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 10 February 05 ![]() |
Vezi sa nu ai iesirea din toba mare sparta, toata esaparea sa dea nu in afara masinii, ci sub ea, se formeaza condens in portbagaj
|
--------------------
dacia
1310
|
|
gattoman |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 24 December 04 From: --- ![]() |
Sal.Problema asta am avut-o si eu.Am izolat cu silicon incolor garniturile de la triple, caci pe acolo imi intra toata apa.Tot sistemul de esapare il am destul de bun dar totusi am condens pe capacul la portbagaj.Nu prea inteleg de unde.Bafta la siliconat
![]() |
--------------------
Tractor
U650 16v
z
- K-MR-589
|
|
Floppy76 |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 6 January 05 ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310TX
- MM03GVA
|
|
adytt |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 584 Joined: 14 December 04 ![]() |
apa poate intra in portbagaj in urmatoarele cauze:
1 chederul nu calca bine pe merginea portbagajului 2 pe la garnitura de la gatul rezervorului.... merita verificat 3 pe la chederele tripelor 4 printe luneta si chederul lunetei (remediezi cu silicon alb) asa am patit eu si nu stiam pe unde naiba intra.. 5 pe sub chederul de luneta (tot silicon altb) |
--------------------
DACIA
1400 TLX
1999
- AG-03-UNP
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
haideti sa va spun pe unde imi intra mie apa: pe la garniruile alea de la stop!!pna sa-mi dau seama......le-am schimbat(m-am chinuit 1 h) si nu mai intra apa!costa cam 50.000 una!
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
AC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 569 Joined: 11 March 04 From: Iasi ![]() |
QUOTE(ydaniel @ 13 Feb 2005, 11:14) haideti sa va spun pe unde imi intra mie apa: pe la garniruile alea de la stop!!pna sa-mi dau seama......le-am schimbat(m-am chinuit 1 h) si nu mai intra apa!costa cam 50.000 una! Si ca sa fiisigur, pune putin silicon incolor intre garnitura si caroserie, n-o sa mai ai probleme deloc! |
--------------------
Dacia
1310 TX
|
|
Pedala |
![]()
|
![]() pedal2theMetal Group: Members Posts: 78 Joined: 24 June 04 From: Galati ![]() |
|
--------------------
Dacia & Opel
Logan 1.4 Laureate 2005, 1310 CL 1.4
1998
- AstraG 1.6i 3 usi "Fac sport extrem cu Dacia, o calc, imi place senzatia!" - Ombladon. - posesor Dacia 1310 CL
|
|
Pedala |
![]()
|
![]() pedal2theMetal Group: Members Posts: 78 Joined: 24 June 04 From: Galati ![]() |
mi-am montat pe capota de la portbagaj (pe traseul unde calca chederul pe capota cand aceasta este inchisa) burete de ala de care se pune la usile din casa ca sa nu mai intre curentu; nici un rezutat, tot intra apa printre cheder si capota.
Mi-a mai trecut prin cap o idee sa umplu chederu cu silicon, prin interioru lui, pe toata lungimea lui, pentru a-l face mai rigid, si implicit sa aiba un contact mai uniform cu capota. O sa incerc si asta, sa vedem ce-o sa iasa... Daca aveti idei mai bune, opriti-ma. |
--------------------
Dacia & Opel
1998
- AstraG 1.6i 3 usi "Fac sport extrem cu Dacia, o calc, imi place senzatia!" - Ombladon. - posesor Dacia 1310 CL
|
|
dadu221 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 726 Joined: 11 March 04 From: Ploiesti ![]() |
si mie imi intra inainte apa in portbagaj. mecanicu a tras de marginea pe care se fixeaza chederul si s-a rezovat. Deci , dupa cum spunea cineva mai sus, te bagi in portbagaj si pui pe cineva sa te inchida acolo. In locurile pe unde se vede lumina intra apa asa ca va trebui fie sa tragi cu mana de marginea pe care se fixeaza chederul fie sa dai cu ciocanul sub ea ca sa o ridici. La mine nu mai intra apa si sunt foarte multumit
|
--------------------
DSN rapsodie
-
2002
- ph-22-unu Ie doar o amarata de dacie
|
|
PILATMADALIN |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 21 February 05 ![]() |
DACA PLOUA POT SA INOT IN FATA.AM FOST LA SERVICE SI MI-AU ZIS CA NU E ETANSAT PARBRIZUL...ASA CA AM SCHIMBAT PARBRIZUL(TOT TREBUIA INLOCUIT PT CA ERA ZGARIAT)+CHEDER APOI AM INFUNDAT CU SILICON SI TOATE ORIFICIILE SUSPECTE DINTRE MOTOR SI HABITACLU SI TOT DEGEABA.
MI-A MAI SPUS UN "NEA MESERIAS" CA INTRA PE LA PRIZELE DE AER LATERALE CARE COMUNICA CU INTERIORUL(AM BORD CN1), LE-AM INFUNDAT SI NIMIC... NICI O DIFERENTA...HELP?!?! |
--------------------
dacia
1410
- nt 03 wbe
|
|
Cabera |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 12 November 03 From: Bucuresti ![]() |
incearca sa desfunzi si gaurile de scurgere de la praguri(din exterior) . sunt 3 gauri si iti trebuie o sula sau un ac mai lung.de obicei se infunda cu pamant si nu permit scurgerea apei din praguri.ar mai fi si cele de la grila cu stropitorile de parbriz.in partile laterale.
|
--------------------
Dacia
1310Li
- B-77-XXX Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!
|
|
gattoman |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 24 December 04 From: --- ![]() |
Sal.I-a la verificat masina de rugina......sigur ai rugina pe dedesupt pe la pedalier sau partile laterale ale caroseriei, locul unde se prinde bordu cu alea 3 suruburi.Apa la interior poate intra pe la grila, caci partile de sub aripi pot fi ruginite.Daca nu ai bord CN, poate sa intre pe la aeroterma, care nu e etans prinsa.
|
--------------------
Tractor
U650 16v
z
- K-MR-589
|
|
Sir_Alex |
![]()
|
![]() Mem Brew fara alcool Group: Members Posts: 443 Joined: 2 January 05 From: Bucuresti ![]() |
De acord cu gattoman. Nu m-oi pricepe eu la motor dar la tablarie le stiu. Chiar am o cunosctinta care facea baie la picioare in masina si era de la niste mari gauri provocate de rugina in zona pedalierului. Daca tot te vei ocupa de asta, vezi sa cureti si scurgerile din interioarele portierelor, si sa incerci sa le grunduiesti ca cei de la Dacia au dat gaura de scurgere la mijloc si apa sta in fata ca masina sta mai inclinata pe fata.
![]() |
--------------------
BMW / Dacia
320 - 2,0 Diesel / Logan 1.6.16v
2003/2007
- B-XX-TDI Dacia...masina initierii mele pe sosea si un drum nesfarsit prin service-uri.
|
|
PILATMADALIN |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 21 February 05 ![]() |
merci pt sfaturi!
chestia e ca masina e din 2000,a fost antifonata da 2 ori si vopsita acum 1 an integral si nu are pic de rugina(...cred...).dar la urmatorul salar am sa trec pe la tinighigerie |
--------------------
dacia
1410
- nt 03 wbe
|
|
Pedala |
![]()
|
Am rezolvat problema cu acvariul din porbagajul meu. Gandind ca un inginer ce sunt
![]() Mai am si alte infiltrari de apa pe la chederul de la portbagaj, acolo tre sa aplic metoda cu ciocanul mentionata mai sus. V-am salutat. Attached thumbnail(s) 18_02_05_tripla___interior_001_800_600.jpg ( Size: 62.24k ) Number of downloads: 177 |
--------------------
Dacia & Opel
1998
|
|
clau lcf |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 23 February 05 From: Constanta ![]() |
Daca gasesti apa si in partile laterale,(pe langa aripi)vezi sa nu fie aerisirile de pe aripi de forma(sa su aiba partea din spate/interior).Atunci toata apa din aerisire in loc sa curga afara,curge in portbagaj.Despre cheder nu sant de acord cu vaselina si silconul.(daca nu dai bine retine apa sub cheder si TRAIASCA RUGINA) A mea e din '73 ,nu e data cu nimic si nu am pic de rugina.Caroseria are are 2 adancituri la parbriz/luneta,puneti ceva sub cheder langa adancituri si gata cu apa sub chedere.Stiu ca am deviat un pic dar sper sa va ajute sfatul meu.
|
--------------------
Volskwagen
Corrado
1995
- CT 29 VRG VW Corrado VR6 2.9 & Opel Astra G caravan 2.0 DTL.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 06:46 |