DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Apa in Berlina!!!

ghiby
post 27 Feb 2005, 16:07
Post #61

Membru incepator

Group: Members

QUOTE(Ov @ 30 Nov 2004, 10:46)
in general nu calca bine chederul pe capacul de la portbagaj, in partea de sus, dinspre luneta. Ca sa vezi cel mai bine asta (si eventual alte surse), baga-te in portbagaj, inchide-l si roaga un prieten sa toarne apa. Nu uita sa iei cu tine o lanterna sa vezi de unde ploua.

Alte surse:
- imbinarile intre aripa din spate si placa din spate (sunt patit cu asta la dacia veche). Este o imbinare chiar langa cheder pe fiecare parte a masinii.
- stopurile spate. Cateodata ori e tabla putin stramba, ori nu etanseaza bine garnitura de la stop.
- rezervor. Verifica daca e pusa bine garnitura de la gatul de umplere al rezervorului.
Pe la luneta nu vad nici in ruptul capului cum ar putea intra apa.
*

MIE IMI INTRA APA IN MASINA PICA PE SPATARUL CANAPEA AM GASIT PE LINGA CHEDER LUNETA AFARA O LIPSA DE MASTIC CRED CE SE PUNE SILICON ALB SAU CEVA MAI MULT SILICON SPATIUL ESTE MARE

--------------------
dacia dacia 1310 - b29dru
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
decrvl
post 2 Mar 2005, 10:29
Post #62

Membru autentic

Salut.Stie cineva pe unde ar putea intra apa prin dreptul soferului in conditiile in care:nu e nici o gaura,exista acel ceva ce tine ridica chederul la colt pe afara ca apa sa se scurga?M-am tot chinuit sa vad pe unde intra si nu am reusit sa inteleg.Cantitate de apa nu e mare rau.Deci nu am inundatie.Totusi! mad.gif

--------------------
logan 1,5 dci 2006/dci
+
Ant
post 2 Mar 2005, 10:39
Post #63

Utilizator resuscitat

From: Bucuresti

te referi la Slz , nu la masina din semnatura ? La Slz cel mai probabil ai carat-o tu inauntru sub forma de gheata, mazga care ulterior s-a topit si s-a transformat in apa .. La 1310 nu stiu ce sa-ti spun, dar e posibil sa intre pe la chedere (usa sau coltul parbrizului )

--------------------
Opel Vectra 2005 cu remorca - B .. AIT
Daca nu merge cu ciocanul din prima, incercati un ciocan mai mare
+
bogdan_o
post 2 Mar 2005, 11:28
Post #64

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Daca ai berlina atunci vezi sa ai bucatica aia de cauciuc ce tine buza chederului departata. daca ai SLZ,atunci nu mai ai nevoie de bucata de cauciuc, ca e tabla profilata in asa fel incat aproape de colturi exista cate o adancitura care joaca exact rolul bucatii aleia de cauciuc, nelanasn buza chederului sa se lipeasca de rama parbrizului. Dar apa poate intra si daca nu e fixat/siliconat bine parbrizul. S-au intamplat destule. Pe urma, verifica scurgerile din compartimentul stergatoarelor daca sunt desfundate, ca poate intra si pe acolo.

PS. Asta e problema tehnica si cred ca trebuie mutata in sectiunea corespunzatoare.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
Gabi
post 2 Mar 2005, 13:27
Post #65

Preacuvincios moderator

Avand in vedere ca nu se specifica ce masina este ( si banuind ca este vorba de masina din semnatura voi muta la CLT)

--------------------
Renault Megane 2 bicorp 2004 - 1.5 dci Conf Exp - XXXXXXX
+
ionut232
post 2 Mar 2005, 14:52
Post #66

Membru autentic

desfunda gaurile alea pe unde se scurge apa care intra prin grilaju de afara(pe unde intra aeru ce se duce la ventilator....)

--------------------
Logan 1.4 MPI 2006
+
Slider
post 2 Mar 2005, 15:01
Post #67

Membru autentic

From: Cernavoda

Poate sa-ti intre apa pe linga axul stergatoarelor!

--------------------
LOGAN Ambiance - CT-xx-xxx
+
decrvl
post 2 Mar 2005, 19:25
Post #68

Membru autentic

QUOTE(ionut232 @ 2 Mar 2005, 12:52)
desfunda gaurile alea pe unde se scurge apa care intra prin grilaju de afara(pe unde intra aeru ce se duce la ventilator....)
*

Multumesc pentru sugestie.Acum mi-am adus aminte ca le-am infundat inainte de a veni frigul ca sa nu se mai piarda caldura pe acolo.Miine o sa le desfund.Multumesc inca odata dovada ca temele de pe acest forum folosesc la ceva.
Inca ceva imi cer scuze daca mai bag vreo tema pe alte zone gen sln, lgn,si nu pe cln.Sunt inca nou si nu prea stapinesc bine folosirea forumului.
blush.gif

--------------------
logan 1,5 dci 2006/dci
+
vlad p
post 3 Mar 2005, 17:14
Post #69

Membru incepator

From: Dr. Taberei

ploua si in dracia mea in fata prin ambele parti. cred ca intra pe sus pe la aripi (acolo unde se pune mastic de obicei ).

credeti ca este oki sa pun silicon transparent sanitar din ala care se pune la cada/chiuveta ? sau sa merg pe clasicul mastiq ?
si sa-i dau foc ar fi o solutie wacko.gif

This post has been edited by vlad p: 3 Mar 2005, 17:15

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 - B-xx-xxx
+
peciulica
post 10 Mar 2005, 11:31
Post #70

Membru incepator

stimabililor,problema mea s-a mai discutat pe acest forum dar pentru ca am urmarit toti pasii in ceea ce priveste etanseizarea interiorului si totusi apa continua sa se adune sub presuri, in fata, nu stiu ce sa mai fac. ohmy.gif din instalatiea de racire nu pierd lichid,pe la grila din fata parbrizului nu sunt orificii care sa trimita apa de la ploaie sau zapada in interior,pe la chedere nu se pune problema (masina a stat 3 saptamani pe loc )apa se acumuleaza mai mult pe partea soferului,si e destul de multa cantitativ.simt ca singura solutie pt. a afla misterul e sa merg la o vrajitoare blink.gif va rog daca aveti idee despre ce se intampla,ajutati-ma sad.gif

--------------------
DACIA 1310 - PH-77-PSG
+
ali73
post 10 Mar 2005, 11:37
Post #71

Membru incepator

Daca a stat,nu intra apa decat pe la chedere.Baga-i silicon intre cheder si caroserie ca eu numai asa am scapat.

--------------------
Dacia 1310 - ph-73-ali
+
Ov
post 10 Mar 2005, 11:38
Post #72

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori

aaaa, la condens te-ai gandit ?

poate sa mai intre pe la : pedalier, stergatoare, chederul de la usa, vre-o gaurica in podea

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
peciulica
post 10 Mar 2005, 11:43
Post #73

Membru incepator

pai in podea nu am gaurici si chiar daca ar fi zapada care a fost nu a ajuns sa intre pe acolo
,condensul cat ar fi de mare nu cred ca se acumuleaza asa cantitate (mai ales ca si vara am probleme),iar legat de chedere dupa cum am vazut eu etanseizeaza f.bine(la spalare cu presiune nu intra decat f.f. putina,cateva picaturi)

--------------------
DACIA 1310 - PH-77-PSG
+
Gesi
post 10 Mar 2005, 12:04
Post #74

Membru incepator

Hy peciulica.
Cea mai buna metoda este sa dai bordul jos si sa torni apa pe masina sa vezi pe unde intra. Iti recomand sa astepti sa mai iasa soarele. O conditie este sa fie uscat in interiorul masinii ca sa observi mai bine.
Ce zici?
Se poate sa intre si pe la chederul de la parbriz.

--------------------
Dacia 1310 Break - B04WCR
+
peciulica
post 10 Mar 2005, 12:12
Post #75

Membru incepator

uite ca la sta cu parbrizul nu m-am gandit.o sa fiu mai atent si astept sa se mai incalzeasca vremea.

--------------------
DACIA 1310 - PH-77-PSG
+
Slider
post 10 Mar 2005, 12:30
Post #76

Membru autentic

From: Cernavoda

Intra pe linga axul de la stergatoare!

--------------------
LOGAN Ambiance - CT-xx-xxx
+
steph
post 10 Mar 2005, 17:09
Post #77

Membru autentic

am spalat masnual masina duminica si am lasat furtunu sus pe parbtiz ca sa scot presurile ... cand bag capu in masina curgea ca la robinet prin spatele casului exact pe mijloc prin spatele bordului ... si toata apa pe pres venea sau in cutia aia din spatele schimbatorului unde mai tin maruntisuri ....

pt. locatia aia stie cineva vreo gaura minune?

--------------------
Toyota Yaris TS - Bucuresti
+
peciulica
post 11 Mar 2005, 09:26
Post #78

Membru incepator

ma gandesc serios sa astup absolut toate gaurile dinspre carlinga spre exterior,dar oare nu pot apare alte probleme ?

--------------------
DACIA 1310 - PH-77-PSG
+
Ov
post 14 Mar 2005, 12:03
Post #79

QUOTE(steph @ 10 Mar 2005, 17:09)
am spalat masnual masina duminica si am lasat furtunu sus pe parbtiz ca sa scot presurile ... cand bag capu in masina curgea ca la robinet prin spatele casului exact pe mijloc prin spatele bordului ... si toata apa pe pres venea sau in cutia aia din spatele schimbatorului unde mai tin maruntisuri ....

pt. locatia aia stie cineva vreo gaura minune?
*

Dap, stiu eu pe unde iti curge.

Baga capul sub bord (banuiesc ca e bord de CN dupa anul masinii) si din partea de jos a aerotermei trebuie sa iasa un furtun care apoi iese prin pedalier. Ori nu mai ai furtunul, ori l-ai scos. Ala e pt scurgerea apei care se strage in aeroterma (cand ploua sau speli, condens, calorifer spart).

--------------------
Dacia 1300 1972
+
decrvl
post 14 Mar 2005, 12:27
Post #80

Membru autentic

Sau se mai poate pe linga servofrina unde e decupajul in tabla.Furtunul de scurgere sa dea exact in decupajul ala.

--------------------
logan 1,5 dci 2006/dci
+
AC
post 14 Mar 2005, 14:41
Post #81

Membru autentic

From: Iasi

QUOTE(Ov @ 14 Mar 2005, 12:03)

Baga capul sub bord (banuiesc ca e bord de CN dupa anul masinii) si din partea de jos a aerotermei trebuie sa iasa un furtun care apoi iese prin pedalier. Ori nu mai ai furtunul, ori l-ai scos. Ala e pt scurgerea apei care se strage in aeroterma (cand ploua sau speli, condens, calorifer spart).
*

Oops! Am si eu probleme de acest gen. Am verificat asa: taica'miu cu furtunul pe parbriz, eu cu capul sub bord. La mine curge pe la aeroterma, am bagat degetul si am simtit o gaura in corpul ei pe care nu o pot vedea, s-ar parea ca pe acolo curge apa. Gasesc mereu policioara din dreapta plina cu apa dupa ce ploua! Aeroterma mea este in dreapta, in dreptul pasagerului. Cand ploua foarte mult, gasesc si pe policioara de la sofer. Intrebari:
1. posibil ca in gaurica aia sa fi avut un furtun de scurgere?!?
2. daca in dreapta e posibil sa fie de la aeroterma, in stanga de unde ar putea fi? sad.gif

--------------------
Dacia 1310 TX
+
Ov
post 14 Mar 2005, 15:27
Post #82

nope, la bord normal (scoica) nu ai gaura de scurgere la aeroterma pt ca aeroterma e etansata de jur imprejur cu silicon (mastic). Tu trebuie sa dai jos aeroterma (o tubulara de 10 sau 11 si rabdare) sa o remasticuiesti si s-o pui la loc.

--------------------
Dacia 1300 1972
+
AC
post 14 Mar 2005, 20:18
Post #83

Membru autentic

QUOTE(Ov @ 14 Mar 2005, 15:27)
nope, la bord normal (scoica) nu ai gaura de scurgere la aeroterma pt ca aeroterma e etansata de jur imprejur cu silicon (mastic). Tu trebuie sa dai jos aeroterma (o tubulara de 10 sau 11 si rabdare) sa o remasticuiesti si s-o pui la loc.
*

Si totusi ce rol are gaura aia din corpul aerotermei? blink.gif
Am incercat s-o dau jos acum vreo 2 ani. Piulitele am reusit sa le dau jos, insa aeroterma e prea bine lipita, mi-e frica sa n-o rup!

This post has been edited by AC: 14 Mar 2005, 20:20

--------------------
Dacia 1310 TX
+
steph
post 14 Mar 2005, 21:28
Post #84

Membru autentic

QUOTE(Ov @ 14 Mar 2005, 14:03)

*

am rezolvat smile.gif am ridicat capota si unul dintre furtunasele alea 2 prin care se scurge apa din grila aia de la parbriz era lipit de peretele despartitor si apa se prelingea pacolo si nuj pe unde intra ... am luat furtunelu si l-am dat pe dupa un cablu am pus iar furtunu si nu mai curge apa inauntru... acuma tre sa ma uit din cand in cand de la vibratii socuri sa nu se miste furtunasu` cu pricina si sa ajunga iar unde ii place lui. smile.gif

--------------------
Toyota Yaris TS - Bucuresti
+
cipanu
post 5 Apr 2005, 13:08
Post #85

Membru incepator

From: suceava

QUOTE(valipopa2000 @ 30 Nov 2004, 10:46)
Dupa cea mai mica ploaie gasesc apa in portbagaj, la Dacia 1310. Am schimbat chederul de la portbagaj, dar fenomenul persista. Un mecanic mi-a recomandat sa dau jos luneta si sa etansez cu chit siliconic eventualele spatii dintre tablele caroseriei din acea regiune. Mi se pare cam ciudat. Aveti alta solutie?
*

Uitate daca garniturule de la tiple sunt perfect lipite de caroserie.Daca nu toata apa care curge pe deasupra triplei ajunge in portbagaj.

--------------------
cool soooooc
+
bitterman
post 8 May 2005, 20:35
Post #86

legal driver

salutare dragi colegi de suferinta...
am citit acest topic dar tot nu m-am elucidat...
Cand ploua afara apare o baltoaca pe presul de la sofer si chiar si dedesubt. Desi fostul proprietar a scos de sub mocheta din plastic materialul acela izolator si a dat cu vaselina toata podeaua pedalierului cu timpul cred ca o sa apara rugina... si mai si miroase a mucegai in masina...

Problema e ca nu prea imi dau seama (pe dinafara) pe unde ar putea sa intre apa... iar pe dinauntru am descoperit cartonul acela negru (care serveste drept tapiserie) ud in partea stanga intre zona portierei si zona pedalierului... nu pot fi mai precis dar o sa pun si o poza...

Intrebarea mea e: Cum ajunge apa acolo ? Cineva mi-a zis ca intra pe sus pe nustiu unde si se scurge prin "tubul" format intre portiera si parbriz (pe unde vine firul de la plafoniera). Cum ajunge apa in tubul ala? Printre cheder si parbriz ?

--------------------
Opel Kadett (1991) Opel Astra (2003) na - IS xx RUX
"|D|aca |A|i |C|ap |I|-ati |A|lta"
+
andu911
post 10 May 2005, 03:32
Post #87

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

cred ca vine pe la imbinarile dintre caroserie si aripi, am si eu aceeasi problema, o sa izolez si mai vedem biggrin.gif

--------------------
- - -
+
george_d
post 10 May 2005, 10:43
Post #88

Membru autentic

daca scoti grila din fata parbrizului ai sa vezi o gaura prin care trage aer aeroterma. la mine se strangea apa exact in fata gaurii si cand acceleram curgea in aeroterma si de aolo in masina. i-am pus o bucata de plastic lipita cu silicon astfel incat apa sa nu treaca. acum nu mai am probleme

--------------------
Dacia 1210
+
ucosmin2002
post 8 Jul 2005, 15:36
Post #89

Membru incepator

QUOTE(Pedala @ 23 Feb 2005, 21:13)
Am rezolvat problema cu acvariul din porbagajul meu. Gandind ca un inginer ce sunt tongue.gif , luand in considerare si cele spuse de voi mai sus, am asezat un cearsaf de hartie de ziar pe tot fundul portbagajului (varianta la intratu' omului cu totu' in portbagaj), am inchis capota si am turnat apa cu bidonul, 1L si ceva, mai mult nu-ti trebuie. Am stat 5 min, am ridicat capota si m-am uitat. Acum e momentul decisiv! Am observat cum se scurge miseleste apa pe langa chederul de la tripla din stanga (am atasat o poza). In consecinta, am demontat tripla, m-am inarmat cu silicon transparent, am curatat bine toate imbinarile de pe acolo si am pus silicon. Am facut preventiv treaba asta si la cealalta tripla.
Mai am si alte infiltrari de apa pe la chederul de la portbagaj, acolo tre sa aplic metoda cu ciocanul mentionata mai sus. V-am salutat.
*

Off topic!!!!!!!!!!!
Pedala de unde ai capacele de triple???? Caut si eu asa ceva de f mult timp???

--------------------
Dacia 1310 - MH-02-KCC
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 07:13
Forum Renault