2016 Citroen C5 Tourer Exclusive
![]() ![]() |
2016 Citroen C5 Tourer Exclusive
madhorsefuzzy |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|||
Bwwlan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.600 Joined: 16 September 09 From: .de, ex Cluj ![]() |
Azi am completat cu 10 litri de AdBlue luati de la lidl (era mai comod asa, decat sa ma apuc sa caut prin Munchen un Aral care sa aiba...) si fiindca m-a mancat in proverbialul koor, m-am uitat sa vad cat ulei mai am in motor.
Mai era putin pana la linia de jos si am completat cam un litru jumate. Cand am bagat joja sa vad unde e nivelul, am vazut ca era cam 1 cm peste linia maxima. Am facut ceva tampenie, pot sa merg asa inca vreo luna? Pe 17 decembrie am revizia si atunci imi schimba aia ce e de schimbat, insa are ceva daca merg inca vreo 500 km. asa? Presupun ca e cam 0,5 litri in plus, ca de la minimul de pe joja au intrat cam 1,5 litri. Oricum, ma mai uit maine sa vad cum sta treaba cu nivelul si eventual, o sa caut o siringa si un furtun subtire. This post has been edited by Bwwlan: 3 Nov 2019, 17:45 |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline "Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Citat de pe busonul de la tractor: supraumplerea cu ulei poate avaria catalizatorul.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
Bwwlan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.600 Joined: 16 September 09 From: .de, ex Cluj ![]() |
Da, stiu, mortii ma-sii
![]() Am citit si in manual ca nu-i bine sa umbli peste maxim. O sa merg maine la o farmacie sa iau o seringa mare si un tub de sonda gastrica sau nazala, sa incerc sa scot ceva ulei afara. Acuma, pana maine n-a fi gaura in cer, ca doar n-o fi facut din portelan motorul asta... This post has been edited by Bwwlan: 3 Nov 2019, 18:41 |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
Anonymous |
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.328 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
tati .... intre min si max la tine este fix un litru ....
fa rost de furtun subtire, singa de cal si scoate-l afara ... nu il lasa .. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Bwwlan |
![]()
|
Azi nu am de unde.
Maine. |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
Anonymous |
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Ulei nu auzi ca are in plus.
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Bwwlan |
![]()
|
Cu oțetu-i mai greu...
Desi, daca stau sa ma gandesc bine, daca aveam salad boxul in vara, cand am venit din Romania, n-aveam stres daca se varsa borcanul cu tarhon murat in covată... Asa, ca s-o-mburdat in portbagaj, o durat o luna de zile +, pana am scos de tot mirosul din masina... ![]() |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
Anonymous |
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cj98czh @ 3 Nov 2019, 19:14) tati .... intre min si max la tine este fix un litru .... Nu e asa la orice masina? Adica daca esti la minim cu 1l adaugat trebuie sa ajungi la maxim? |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.328 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
nu .. sunt la care dif. dintre max si min este mai mare de 1L sau mai mica ... mai rare dar sunt ..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Bwwlan |
![]()
|
94.600 km.
Am dus ieri masina la TÜV si la revizie. 1160 Euro ![]() Inspectia a fost cam 130 euro, restul a fost o revizie mare: toate filtrele (ulei, aer, polen si carburant), ulei, Eolys, placute fata/spate plus montaj. Cu ocazia asta "am rezolvat" si cadoul de Craciun: o sa pun sub brad factura la servis, impachetata frumos, cu numele meu pe ea. Pam-pam. |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
Anonymous |
|
tomageorgian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.387 Joined: 22 February 10 From: Franta ![]() |
Bag p 1160€? Asta e cado' de craciun, de anul nou , de paste, de ziua ta si inca o data de craciun
This post has been edited by tomageorgian: 18 Dec 2019, 12:46 |
--------------------
.
.
. Kia Niro Phev
Laguna3 2.0dCI ex. Latitude 2.0dCI C5 x7 2.0hdi Logan 1.6mpi E39 530D Laguna 3 2.0dCi Qashqai 1.5dCI Twingo 2 1.2i E28 520i |
|
Bwwlan |
![]()
|
Mda. Lucs. 462 euro piesele, 533 manopera. Plus tevea.
|
--------------------
VW
Golf Sportsvan
Anonymous |
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Hai ca prind curaj. Ieri am fost cu MINI-ul mamei la revizie, am zis ca numai alea se intretin scump. TÜV ii trebuie in aprilie.
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
hepea |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 841 Joined: 8 June 10 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
ex Dacia
Spring
2021
- .
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Piesele nu cred sa fi fost cu mult mai ieftine. Si de diferenta din manopera nu cred ca acoperea banii de drum, timpul, oboseala, spalat masina, etc.
|
--------------------
-
-
|
|
hepea |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 841 Joined: 8 June 10 From: Bucuresti ![]() |
Pentru niste filtre, ulei, placute si zeama de fap? 1000 e + TVA? Sa arunc un ochi pe autokarma? Nici jumate nu cred ca e
|
--------------------
ex Dacia
Spring
2021
- .
|
|
MuciX |
![]()
|
L-ai citat destul de clar cat au fost piesele si cat restul. Masina e in garantie, deci probabil schimbate la dealer cu repere OEM, nu luate de pe autodoc.
|
--------------------
-
-
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Eu n-am pus niciodata Eolys d-ala... parca la tine am vazut ca ai mai pus o data.
De ce asa des? |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
cj98czh |
![]()
|
cred ca AdBlu pune el ... ca Eolys este la mine ... si un plin tine cam 150k ...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Ow, oi fi citit la tine? Nu-mi mai amintesc...
Merci |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
hepea |
![]()
|
QUOTE(MuciX @ 18 Dec 2019, 13:48) L-ai citat destul de clar cat au fost piesele si cat restul. Masina e in garantie, deci probabil schimbate la dealer cu repere OEM, nu luate de pe autodoc. Nu e C5, este 508 hibrid dar piesele sunt tot alea (aproximativ, sa zicem). Dealer peugeot Oradea. Scade distributia, accesoriile, stergatoarele, bieleta, antigel. Placutele sunt acolo. Nici 2000 lei Attached thumbnail(s) IMG_20190525_WA0000.jpg ( Size: 254.48k ) Number of downloads: 244 |
--------------------
ex Dacia
Spring
2021
- .
|
|
Bwwlan |
![]()
|
Nu e AdBlue, e ceva lichid care cica se umple pe undeva pe la pasajul rotii si de asta am zis Eolys.
Cu AdBlue fac singur plinul. Legat de posibilitatea de a face servisul in Romania, l-as fi facut acolo daca as fi avut drum in tara de Sarbatori. Cum insa nu am, parca nu prea avea sens sa fac o zi pana la Oradea, cazare, o zi in servis, cazare si o a treia zi pe drum. Probabil ca economia in bani ar fi foat marginal mai mica, insa nu ar fi offsetat pierderea de timp. Asta e, nu e o tragedie, e doar ceva mai mult decat as fi estimat eu (ma asteptam pe la 7-800). |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
Anonymous |
|
hepea |
![]()
|
Acum stii care sunt preturile in RO (aprox) si daca se aliniaza planetele mai reduci cheltuielile.
![]() |
--------------------
ex Dacia
Spring
2021
- .
|
|
MuciX |
![]()
|
@hepea: Interesant. Personal am experienta (mult prea multa
![]() Vad ca si bwwlan crede ca ar fi costat mai putin in ro, dar nu s-au aliniat astrele acum. Banuiesc ca stie mai bine decat mine ce (masina) are la usa. Iar cum il stiu baiat chibzuit si atent la buzunarul lui, sunt sigur ca a luat decizia corecta pentru el. |
--------------------
-
-
|
|
cj98czh |
![]()
|
stai sa ma dumiresc ... la tine este si Eolys si AdBlue ? Eu din ce stiam ... este ca s-a renuntat la Eolys si au trecut pe AdBlue ..
Un plin de Eolys la noi este in jur de 200 euro ... dar la mine a cerut prima data la peste 150k ... cantitatea este de 2,2 l ... Nu de mult am verificat cu testerul si aparea ca mai am 1.8L ... ODO .. 205k .. Eolys consumi mult doar daca nu alimentezi full ... ca se injecteaza in rezervor la fiecare deschidere a clapetei de la rezervor ... This post has been edited by cj98czh: 18 Dec 2019, 14:43 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
hepea |
![]()
|
QUOTE(cj98czh @ 18 Dec 2019, 14:41) Hai ca iar stric piata. Dar nu cu preturi de reprezentata de data asta. 150 lei / litru http://www.boostservice.ro/aditiv-filtru-p...rd-volvo-mazda/ |
--------------------
ex Dacia
Spring
2021
- .
|
|
Bwwlan |
![]()
|
Bun, hai ca deja am luat-o pe aratura, si e in principal vina mea.
Ajung acasa, fac poza la factura sibo pun aici sa vedeti ce si cum. Legat de Eolys, habar n-am. Daca e intr-adevar asa cum zici tu @cj, inseamna ca n-o fi aia, fiindca eu alimentez doar debla plin la plin, nu bag de 20 Euro niciodata. Diferenta majora de la 1500 lei la 1000 Euro ar fi fost cel mai probabil manopera, ca nu-mi imaginez ca piesele de origine sa fie mai ieftine in Romania decat in Jermaniea. |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
Anonymous |
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Bai, da' cati aditivi folosesc astia de la PSA la filtrul ala? De adBlue am mai auzit dar de asta...
![]() Cj, adica daca ma joc la buson consuma aditivul ala in nestire? Ca eu, pe langa ca nu fac plinul mai deschid usa de la rezervor si de fiecare data cand o spal sa sterg mizeria ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 19:41 |