Discutii pe teme feroviare - Despre trenuri !, DOAR material rulant
![]() ![]() ![]() |
Discutii pe teme feroviare - Despre trenuri !, DOAR material rulant
gibonu |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.215 Joined: 29 May 06 ![]() |
|
||
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|||
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.111 Joined: 11 February 04 ![]() |
Deci nu mai ești așa sigur că e că tine?
Noi scriim, nu rationim! This post has been edited by dizzy: 14 May 2021, 06:30 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Și în talonul focusului scrie că are 5 locuri, dar plângi cu vorbe dacă stai in mijloc pe bancheta din spate.
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.598 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
erau vremuri cand capacitatea se calcula si cu 8 calatri pe metru patrat. 6,5 deja e bine;
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.111 Joined: 11 February 04 ![]() |
La Focusul dnei dizzy se sta bine pe locurile din spate; daca esti copil sau adult mai mic.
Daca-s 3 handralai la 1,95 / 120 kg, nici nu se inchid portierele; Ok, atunci baga tu 80 oameni intr-o camera de 10mp. Ai sa vezi ca e fizic imposibil. Bineinteles, daca e caz de razboi si trebuie sa evacuezi Saigonul, merge si la 10-14 per mp, unul peste altul numarul de calatori se calculeaza ca fiind numarul total de calatori transportati / suprafata totala disponibila Oricum, si daca i-ai baga, iti urez succes, in asa ceva prefer sa nu calatoresc, mai bine merg cu bicla; Alea sunt conditii de sardine, nu de oameni. This post has been edited by dizzy: 14 May 2021, 08:20 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.598 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu vad exact cine te baga cu forta in metrou (desi la unirii existau momente cand te urcai chiar daca nu prea doreai).
Desitatea de 6,5 cal/mp este conform SR13342/1996 si e specificata in regulamentele ratb. Nu am zis ca e buna, rea sau altfel, e lege doar. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Aia care au gandit ca pe un metru patrat incap 6.5 calatori au fost niste imbecili. Din cauza lor avem acum strazile pline de masini, pentru ca nimeni nu vrea sa mearga intr-un mijloc de transport cu alti 5.5 oameni sa-l striveasca.
|
--------------------
.
.
.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
oh doamne....
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
dizzy |
![]()
|
Se pare ca vorbesc tampenii; punem cenusa in cap!
Intr-adevar , vor sa inghesuie 6.5 oameni pe fiecare metru patrat. Le urez succes |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.215 Joined: 29 May 06 ![]() |
QUOTE(dizzy @ 14 May 2021, 08:30) Deci nu mai ești așa sigur că e că tine? Adica? Ca nu prea esti coerent, nu prea inteleg ce vrei sa spui. 18 May 2021, 01:03: QUOTE(einstein1984 @ 14 May 2021, 09:11) erau vremuri cand capacitatea se calcula si cu 8 calatri pe metru patrat. 6,5 deja e bine; Mersi. Am vazut si io calcule la 8 calatori per m.p. 18 May 2021, 01:07: QUOTE(dizzy @ 14 May 2021, 10:02) in asa ceva prefer sa nu calatoresc, mai bine merg cu bicla; Asta este cea mai buna alegere. Prima data nu mai poluezi, nu mai ocupi loc in trafic si loc de parcare in centrul orasului / parcari publice. A doua data nu mai ocupi un loc in transportul in comun. In al treilea rand, mai faci si putina miscare. Nu mult, insa ceva comparativ cu deloc. Ma rog, ar fi bune si niste piste pentru bicicleta, dar asta este alta discutie. 18 May 2021, 01:09: QUOTE(einstein1984 @ 14 May 2021, 10:54) Desitatea de 6,5 cal/mp este conform SR13342/1996 si e specificata in regulamentele ratb. Tare. Probabil a fost preluata cu copy-paste din regulamentul ITB [Intreprinderea de Transport Bucuresti]. Sau la ITB era cu 8 calarori per m.p. 18 May 2021, 01:11: QUOTE(Laurentziu83 @ 16 May 2021, 22:23) Aia care au gandit ca pe un metru patrat incap 6.5 calatori au fost niste imbecili. Asta este standardul de azi de la V3A. Din pacate, din cate vad, va fi preluat si in noile tramvaie Astra Imperio. 18 May 2021, 01:14: QUOTE(dizzy @ 17 May 2021, 10:13) Se pare ca vorbesc tampenii; punem cenusa in cap! Bravo. La fel vei spune si peste cativa ani [io zic peste 5] cand va fi functional trenul care va merge pe centrura feroviara a Bucurestiului. Cel caruia tu ii spui azi "trenuletul cantator". This post has been edited by gibonu: 17 May 2021, 23:14 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
dizzy |
![]()
|
Conform declarațiilor celebrului primar caruia mai nou vine greu sa își deschida portiera de la masina, cică mergem cu trenulețul muzical in timpul primului lui mandat.
Cand o sa vad urmatoarele: - ca exista si merge trenuletul muzical in jurul capitalei; - ca respecta toata harta anuntata de primar - ca e plin de calatori platitori - ca se autosustine dpdv financiar - ca a scazut semnificativ traficul datorita lui - ca e electric - nu diesel - ca se intampla inainte de 31 dec 2024 Harta- spre referinta: trenuletul_muzical.jpg ( Size: 201.92k ) Number of downloads: 256 o sa imi pun cenusa in cap si o sa recunosc ca e un primar capabil. Pana atunci au trecut 6 luni din mandat si cam subtire cu realizarile; cu hau-hau sta foarte bine, se vede ca are PR-isti de buna calitate si de multi bani dar la realizari - cam slabut; Citat, ca sa ramana aici: Întrebat dacă până la sfârșitul mandatului său ar trebui să avem acest tren metropolitan, Nicușor Dan a răspuns: ”Fără discuție, fără discuție. Eu sunt foarte optimist că o să-l avem. Dificultatea cea mare este pe bani cu achiziția materialului rulant”. (A.B.) https://www.digi24.ro/stiri/economie/transp...in-pnrr-1470934 As vrea deasemenea, sa nu mai prezinte trenuri de navetisti care merg de pe vremea comunistilor - pe post de realizari sordaniene de parca a inceput sa mearga trenul la 1 martie 2021 Pe langa asta, sper ca vom avea foarte curand promisele piste de biciclete; in campanie le facea tzak pak, momentan mergem pe aceleasi piste; ca sa imi ceri mie si celorlalti bucuresteni sa mergem cu bicicleta, ar trebui sa nu fie calificat la sport extrem; prefer sa merg cu masina in loc de autobuzul cu 6,5 calatori per mp sau pe bicicleta printre masini; Barbu Vacarescu inca nu are nici urma de mm de pista de bicla, si nici nu pare sa primeasca prea curand; Nici Caramfil nu are ; Deci slabe sanse sa pot merge prea curand in mod civilizat catre serviciu. This post has been edited by dizzy: 18 May 2021, 08:11 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
einstein1984 |
![]()
|
ce-mi place ca vorbesc de aglomeratie in trasnportul in comun aia de nu l-au mai folosit de un deceniu... Sau doar sambata cand se duc la bere in centru.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
dizzy |
![]()
|
Avand in vedere ca se termina pandemia curand - sa vezi ce se umplu la loc tramvaiele, autobuzele, troleele si metroaiele
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Eu chiar folosesc transportul in comun, mi se pare mai comod decat masina. Dar daca stau la coada ca sa pot sa urc intr-unul, nu mi se pare civilizat.
|
--------------------
.
.
.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
corect, transport in cpomun sa fie ieftin, dar fiecare cu vagonul si usa lui.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
dizzy |
![]()
|
Pai trebuie sa fie MAI ieftin ca masina; Si cum se lauda ca e muuult mai eficient, si e si foarte subventionat, ar trebui sa fie foarte ieftin;
Daca e de doua ori mai eficient si se mai si subventioneaza jumate, ar trebui sa fi pe la 1/4 din pretul calatoriei cu masina. D-aia ma minunez cum de e mai scump cu trenul decat cu masina. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
einstein1984 |
![]()
|
tare as vrea sa vad cum ajungi in 2 ore de la gara de nord la gara constanta....
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
dizzy |
![]()
|
pai nu trebuie sa ajung asa; ca nu mai stau in gara de ceva vreme;
eu trebuie sa ajung de acasa de la mine , pana pe plaja De acasa trebuie sa plec cu macar 45minute inainte de plecarea trenului, preferabil o ora, ca sa ajung la gara. De la gara din Constanta - mai iau un aftabuz care face o juma de ora pana pe plaja deci alea doua ore sunt peste 3, spre 3,5 Chestie care imi iese in conditii normale cu masina. Acu nah, daca vrei in iulie sa pleci sambata la ora 8, ghinion- vorba presedintelui daca plec la 5 dimineata, imi iau micul dejun la 7.30 pe plaja fara sa-i rup coaja. Si plec inapoi cand vreau eu, nu cand vrea franarul. Si la consumul Focusului, considerand doua-patru persoane, ies mai ieftin. Si cu masina nu trebuie sa imi limitez bagajul la cat pot cara cu mana Si totusi de ce face trenul 13 ore pe traseul de am scos eu 10 ore? (si 10 e mult, daca aveam autostrada as fi ajuns in 6-7) This post has been edited by dizzy: 18 May 2021, 11:20 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
Laurentziu83 |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 18 May 2021, 10:34) Platesc 700 de euro lunar catre stat din salariul brut pe langa biletul de metrou/autobuz, am niste pretentii, chiar nu mi se pare ieftin. La Budapesta, procentual plateam mai putin din salariu, e drept ca biletul era de vreo 3 ori mai scump, insa rareori mi s-a intamplat sa stau in picioare si niciodata sa puta a voma de boschetar amestecata cu miros de hoit. Eu n-am pretentia sa fie ieftin (si nici cei de pe forum, ca nu mai vad pe nimeni cu Dacie 1310 ca daily driven), am pretentia sa fie bun/civilizat. |
--------------------
.
.
.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
700 de euro ai plati si daca ai locui la Galati sau la patarlagele.... ce treaba are asta cu transportul in comuna din bucuresti? 700 de euro platesc si aia de stau la cluj dar firma e inmatriculata pe bcuuresti.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.220 Joined: 13 October 06 ![]() |
Faci si 2 ore intre Gara de Nord si Gara Constanta, dar in extra-sezon sau noaptea, chiar si fara sa depasesti viteza legala cu mai mult de 49kmh.
Cu trenul, daca prinzi unul din putinele vagoane decente de clasa I, care de obicei sunt la garnitura care face Bucuresti-Constanta fara oprire, e bine. Problema e ce faci odata ajuns in Gara Constanta. Faci o baie de jeg, asta faci. Apropo: 1h48 ![]() 1686M17.jpg ( Size: 210.02k ) Number of downloads: 192 |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 18 May 2021, 13:58) 700 de euro ai plati si daca ai locui la Galati sau la patarlagele.... ce treaba are asta cu transportul in comuna din bucuresti? 700 de euro platesc si aia de stau la cluj dar firma e inmatriculata pe bcuuresti. Adica tie nu iti pasa de ce face statul cu banii tai? Transportul in comun din Bucuresti este in parte administrat de Bucuresti (STB) si in parte administrat de ministerul transporturilor (Metrorex). Acuma, ca una e intr-o parte si una in cealalta, partea a doua, insa asta nu e o scuza pentru a nu avea o retea de transport civilizata si adaptata nevoilor actuale. Momentan reteaua de transport e aceeasi de pe vremea lui Ceausescu si neadaptata nevoilor actuale (mai degraba firmele s-au adaptat retelei, ca degeaba iti faci multinationala unde n-ai metrou, nu vine nici dracu' sa lucreze pentru tine) si se feresc ca dracu' de tamaie sa o extinda in afara limitelor Bucurestiului, ca vai doamne nu mai deserveste Bucurestiul, de parca cei care stau in jurul Bucurestiului nu tot in B vin la munca. |
--------------------
.
.
.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
dar aia din pantelimon, domnesti, popesti de ce nu fac nimic si asteapta sa le faca bucurestiul?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
dizzy |
![]()
|
Pai si operatorii de magari, cu ce sa-si mai umple buzunarele?
Intr-un fel, ok, nu vrei sa mearag autobuzul pana in capatul orasului Pantelimon, ok, pune un alt mijloc de transport care sa iti aduca oamenii pana la capatul din oras al liniei. Exista transport public in Pantelimon. Nu stiu cum e in Popesti Leordeni This post has been edited by dizzy: 19 May 2021, 08:02 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
Laurentziu83 |
![]()
|
La Londra am mers cu autobuzul de aproape de centru pana hat aproape de Luton, cale de zeci de km.
Liniile R de la noi normal ar trebui sa mearga si ele tot pana aproape de centru sau macar pana la o gura de metrou. Si evident sa mearga mai des. Nu poti justifica ca n-ai calatori la o linie R ce intra in Bucuresti pe o intrare supraaglomerata dimineata, e clar ca ai gasi calatori sa iti umple un autobuz. |
--------------------
.
.
.
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.220 Joined: 13 October 06 ![]() |
Asta ca pentru ca in Londra, ca in mai toate metropolele lumii e plin de oameni care-si duc traiul de azi pe maine. Pe mine nu ma intereseaza sa cotizez, ca sa fure unii si altii banii in numele acestor servicii sociale pe care le folosesc majoritar tiganetul si mocangii. Transportul in comun dauneaza grav sanatatii, ori aia la tara traiesc sanatos
![]() |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Tu chiar n-ai nici cea mai mica idee despre halul in care ar arata traficul din Bucuresti in lipsa RATB-ului si a Metrorexului
![]() |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
QUOTE(mircea_aq @ 19 May 2021, 19:38) Asta ca pentru ca in Londra, ca in mai toate metropolele lumii e plin de oameni care-si duc traiul de azi pe maine. Pe mine nu ma intereseaza sa cotizez, ca sa fure unii si altii banii in numele acestor servicii sociale pe care le folosesc majoritar tiganetul si mocangii. Transportul in comun dauneaza grav sanatatii, ori aia la tara traiesc sanatos ![]() Ai sa fii surprins, dar la Londra, cu banii de abonament de transport pe 1 an iti iei o masina sh decenta si iti raman si bani de benzina, ca nu-i ca la noi sa dai 15 mii de euro pe un gunoi de golf cu 160 de mii de km. Problema care se pune e ca n-ai unde sa o parchezi la servici. Asadar eu nu m-as grabi sa-i caracterizez drept mocangii pe utilizatorii de transport in comun. |
--------------------
.
.
.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
parcare, taxa de congestie, timp pierdut fata de tren.... Asa e intari civilizate;
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
GIC |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 930 Joined: 13 January 04 From: Oradea ![]() |
Ceva interesant - descarcare tramvai de pe trailer
|
--------------------
Dacia
Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L -
2002 Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
InnoTrans - Berlin - 18.09.2018
... |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th July 2025 - 03:13 |