DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Logan cumparat din alt tara (de export), care e procedura, preturi, experiente

Cr|sTy
post 25 Feb 2006, 22:23
Post #31

Membru

Group: Members
From: Constanta

daca e luat pentru taxi e bine...sa zicem...ca oricum lor li se ofera garantie redusa...si oricum...nu cred ca se fac reparatii de 1000 de euro pe garantie...rar se intampla sa aiba o defectiune grava...

--------------------
Seat Leon 2.0TDI 140cp 2006 Sport-Up
Ex: Dacia Solenza 1.9D 2004 Confort
Don`t follow me! I don`t know where I`m going...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ViperRS
post 25 Feb 2006, 22:41
Post #32

Membru autentic

From: Cluj Napoca

QUOTE(adisan @ 25 Feb 2006, 22:33)
Buna
  Acum ca s-a facut public si prin mass-media, ce parere aveti despre Logan cumparat din strainatate.

E un cistig pentru mici intreprinzatori si liber profesionisti.

La dotare e cam sarac (genti de 14, airbag pt sofer doar, aparatoarea fata si spate e din plastic de culoare neagra,  genti pline si vopsite argintiu)insa la pret cam se cistiga 1000 de euro, insa pierzi garantia dar cistigi TVA-ul care este 18 % si nu platesti taxe vamale.
  Pret cam 4.800-5.000 euro dar e nou.

In Oradea se cam aduc 2-3 pe saptamina, si se folosesc ca si Taxi.
*

explica un pic mai detaliat ca nu prea inteleg cum nu platesti taxe vamale si cum recuperezi tva

--------------------
Dacia 1310 - cj
Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
+
J o h n n y
post 26 Feb 2006, 14:14
Post #33

Membru autentic

From: Cluj

Nu platesti taxe vamale pt ca e vorba de o masina fabricata in Romania, adica de un produs romanesc. Doar ca e cumparat din afara tarii. Prin definitie taxele vamale sa aplica bunurilor de import produse in afara tarii pt a proteja productia interna.

--------------------
Ford Focus 2 TDCI 2005 Ghia 109 CP
Simplicity is the ultimate sophistication!
+
bobo77
post 27 Feb 2006, 11:40
Post #34

...........................

From: Mangalia

Am vazut si eu reportajul la tv.Este interesanta gaselnita romanilor. apropo TVA=19%.Era interesant daca se aducea Renault logan si nu se plateau taxe.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi 2008 ph 2 - CT _ _ _ _
Multa lume,putini oameni...
+
adisan
post 27 Feb 2006, 14:33
Post #35

Membru

From: ORADEA

deci, sa revin cu amanunte.
Cu drum si alte cheltuieli iesi la total 5.300 euro.

--------------------
DACIA LOGAN Preferance 1.4 MPI - BH - xx - xxx
salutari din Ardeal....
+
adisan
post 27 Feb 2006, 14:41
Post #36

Membru

Logan pentru Spania
Noua versiune este echipată cu un motor de 1,5 litri și 70 CP ce se fabrică în localitatea Valladolid. Loganul pe motorină, care atinge o viteză maximă de 155 km/h și are un consum mediu de 4,1 litri, este comercializat în Spania la prețuri între 10.200 de euro și 10.500 de euro.

--------------------
salutari din Ardeal....
+
ViperRS
post 27 Feb 2006, 14:53
Post #37

Membru autentic

foarte interesanta manevra... oare in ungaria trebuie sa te inscri sau merge sa iei de pe stoc? ca m-ar tenta decat o solenza second la banii aia.

--------------------
Dacia 1310 - cj
+
adisan
post 28 Feb 2006, 13:15
Post #38

Membru

Pai, la Solenza nu stiu, cert este ca Logan-ul se poate lua in 2 zile.

DECI nu e cu programare, ci pe stoc.
Trebuie facute niste acte si trebuie primite numere de la Politie, nu se primesc numere de la dealer.
Deci, daca se merge luni, miercuri ai masina.
Sincer, acum stocurile s-au cam imputinat ca au navalit romanii de dicolo de Cris tongue.gif si au cam luat tot.
Concluzia : masina o cumperi fara TVA nu se mai complica, pretul e in euro si e cam 4.800 insa cu drum (carte verde,benzina), hirtii si alte taxe iesi la 5.300 euro. DAR e modelul simplu de Logan: inchidere centralizata, jenti de 14', are 3 tetiere spate, spoiler in culoarea caroseriei dar fara scrumierea ph34r.gif .

Observatie : difera de varianta de 6300 euro din Romania prin cele mentionate mai sus, dar e mai ieftina cu 1000 de euro in sus.
Problema cu garantia? Din cite am auzit cica s-ar recunoste si la noi, normal asa ar fi...insa trebuie discutat cu un dealer din Romania. cool.gif

This post has been edited by adisan: 28 Feb 2006, 13:18

--------------------
salutari din Ardeal....
+
Octav
post 28 Feb 2006, 20:27
Post #39

Membru

STIATI CA Loganul venit din Ungaria este EURO 4?

--------------------
DACIA LOGAN Laureate 1.6 - Bucuresti
+
ViperRS
post 28 Feb 2006, 22:19
Post #40

Membru autentic

pai sincer nu ma deranjeaza e numa bine ca pe jantele de 14 o sa imi pun pneuri de iarna si o sa imi iau jante de aliaj pe 15 sau 16 deci pentru mine e convenabil ca nu sunt curios de scrumiera si roti de 15 de tabla.

--------------------
Dacia 1310 - cj
+
trahanache
post 28 Feb 2006, 22:30
Post #41

Membru incepator

QUOTE(adisan @ 28 Feb 2006, 13:15)
Pai, la Solenza nu stiu, cert este ca Logan-ul se poate lua in 2 zile.

DECI nu e cu programare, ci pe stoc.
Trebuie facute niste acte si trebuie primite numere de la Politie, nu se primesc numere de la dealer.
    Deci, daca se merge luni, miercuri ai masina.
Sincer, acum stocurile s-au cam imputinat ca au navalit romanii de dicolo de Cris tongue.gif si au cam luat tot.
  Concluzia : masina o cumperi fara TVA nu se mai complica, pretul e in euro si e cam 4.800 insa cu drum (carte verde,benzina), hirtii si alte taxe iesi la 5.300 euro.

Si TVA-ul cine il plateste? Inteleg ca nu sunt taxe vamale, dar de TVA nu ai cum sa scapi cand introduci masina in tara.

--------------------
logan dci - 1
+
G.R.
post 1 Mar 2006, 12:37
Post #42

Membru autentic

Fiind marfa de origine RO, nu se plateste TVA. De aici ieftinirea. Daca ai aduce o masina romaneasca care a fost inscrisa in circulatie in HU peste 3 ani, deja platesti TVA, fiindca se va considera de origine HU. Asa se plateste doar 0.5% comision vamal, calculat la valoarea facturata.

--------------------
Dacia Logan 1.6 Preferance - CV 03 XXJ
+
bonzai
post 1 Mar 2006, 14:15
Post #43

Membru autentic

From: Bucuresti

eu nu inteleg un lucru, exista numai o singura varianta de logan in ungaria ?de ce se poate cumpara doar cea mai slaba echipat?

--------------------
Renault Megane 4 GT 2017
+
mariuscond
post 1 Mar 2006, 14:21
Post #44

Membru incomod

QUOTE(bonzai @ 1 Mar 2006, 14:15)
eu nu inteleg un lucru, exista numai o singura varianta de logan in ungaria ?de ce se poate cumpara doar cea mai slaba echipat?
*

Poate te ajuta cu ceva...
http://www.dacia.hu/hu/DaciaSITe/logan/equ...ents/index.html

--------------------
dacia Logan dizăl - B52
+
JORJ
post 1 Mar 2006, 14:22
Post #45

Membru autentic

Ciudat este ca si eu am cumparat un Logan, si ma fraierira astia, pt. ca o buna parte din banii de pe factura sunt TVA, desi masina e de origine romaneasca.

Mai fratilor, nu mai induceti lumea in eroare!

TVA se plateste pentru orice produs indiferent de originea lui, la fel si accizele pentru masini. Cu taxele vamale e o poveste legata de origine, nu cu TVA-ul.
Daca atunci cand treci frontiera nu o sa platesti pentru un aparat sau doua foto si nu mai stiu ce lucruri care sunt considerate bunuri personale (incluse intr-o lista reglementata de altfel) si pentru care nu o sa faca nici dracu la vame baze de date sa iti innumere tie cu cati chiloti vii si cu cati te intorci, in schimb pentru orice bun care are un minim de valoare cat sa nu treaca neobservat, si mai ales pentru care mai ai si proceduri de inmatriculare ulterioare (ca vorbim de masini in fond), nu se poate fara sa platesti TVA.

Eu imi aduc aminte ce bataie de cap am avut cand am luat o Octavie la firma, cu factura cu TVA si toate cele, pt ca nu voiau baietii de la Udriste sa o inmatriculeze pana ce nu mai aducem nu mai stiu ce fituica de la importatorul oficial Skoda in Romania, care era altul decat dealerul (parca Porsche Romania e importatorul daca imi aduc bine aminte). Asa ca nu vad cum o sa inmatriculati o masina din Ungaria la care sa nu ai TVA si accize platite. Taxele vamale sunt zero pentru produse romanesti, e logic, dar nu si restul.

La RAR cand se face identificarea masinii se cere si factura ei, la inmatriculare la fel. Va trebuie si carte de identitate ca s-o inmatriculati. Nu puteti parcurge procedurile astea doar cu o eventuala factura in limba maghiara si gata.

Asa ca eu zic sa nu va mai ganditi ca daca va inapoiaza ungurii TVA-ul lor o sa scapati sa il platiti pe cel al nostru, decat eventual prin vreo ilegalitate sau o eventuala lipsa de competenta a vreunui functionar, lucruri care si daca se intampla au insa sanse mici sa ramana fara urmari pe termen lung. Daca reusiti sa ii pacaliti cumva, poate va treziti mai apoi chemati la fisc sa platiti o mie si ceva de coco cine stie cand, poate cand v-o fi bugetul mai firav.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 Perla - B -XX - XXX
Nu dau flashuri
Daca vreau sa depasesc semnalizez si astept
Nu claxonez decat daca e absolut necesar
Folosesc proiectoarele doar cand e ceata
+
adisan
post 1 Mar 2006, 16:11
Post #46

Membru

Stimate JORJ

Omul care si-a adus masina a spus ca primesti factura , tot , dar nu mai platesti TVA-ul.
In Ungaria daca platesti TVA-ul il primesti inapoi la vama, cu alt drum pe care-l faci. Daca nu faci cerere nu primesti TVA-ul inapoi. Este o optiune.
Probabil este o simplificare a birocartiei si astfel fieacre e in cistig.
Deci nu mai trebuie sa faci inca un drum in Ungaria pt a primi TVA-ul inapoi ci platesti simplu factura.
Probabil pe factura apare suma +TVA dar, tu platesti doar suma.

Mie mi se pare corect.

De cistigat are de cistigat Dealer-ul la vinzari de nr masini.

--------------------
salutari din Ardeal....
+
trahanache
post 1 Mar 2006, 22:03
Post #47

Membru incepator

QUOTE(adisan @ 1 Mar 2006, 16:11)
Stimate JORJ

Omul care si-a adus masina a spus ca primesti factura , tot , dar nu mai platesti TVA-ul.
    In Ungaria daca platesti TVA-ul il primesti inapoi la vama, cu alt drum pe care-l faci. Daca nu faci cerere nu primesti TVA-ul inapoi. Este o optiune.
  Probabil este o simplificare a birocartiei si astfel fieacre e in cistig.
      Deci nu mai trebuie sa faci inca un drum in Ungaria pt a primi TVA-ul inapoi ci platesti simplu factura.
    Probabil pe factura apare suma +TVA dar, tu platesti doar suma.

Mie mi se pare corect.

De cistigat are de cistigat Dealer-ul la vinzari de nr masini.
*

Nu are nici o legatura TVA-ul unguresc cu cel romanesc. Cel unguresc e normal sa-l recuperezi, dar de cel romanesc nu scapi daca vrei sa inmatriculezi masina la noi. Ideia ca nu trebuie sa-l platesti daca e un produs romanesc e o aiureala. Pai asa, Dacia isi ducea toate masinile in Ungaria si apoi le vindea de acolo romanilor. Cum spunea si Jorj, nu mai induceti lumea in eroare.

--------------------
logan dci - 1
+
b06fcn
post 1 Mar 2006, 23:00
Post #48

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

Si nenea ala care a luat o masina pentru export probabil ca a "prins" vreo serie refuzata, ca inainte, sau comandata si nelivrata la timp...oricum, faza cu ABS este ca in Spania spre ex, si Loganu' de baza are ABS, de serie.

--------------------
Renault 21 1.9dT, 1989 - B 06 FCN
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
mariusel
post 1 Mar 2006, 23:26
Post #49

Membru incepator

Group: Banned

QUOTE(G.R. @ 1 Mar 2006, 12:37)
Fiind marfa de origine RO, nu se plateste TVA. De aici ieftinirea. Daca ai aduce o masina romaneasca care a fost inscrisa in circulatie in HU peste 3 ani, deja platesti TVA, fiindca se va considera de origine HU. Asa se plateste doar 0.5% comision vamal, calculat la valoarea facturata.
*

Cum adica platesti comision vamal? Comisionul vamal se percepe doar daca la produsul importat exista taxa vamala sau acciza.
Tocmai mi-am dat seama ca acum are acciza si motorul de 1.4

Si inca un lucru : trahanache are dreptate. Cum importi ceva fara sa-i platesti TVA-ul ? Nu cred pana nu vad.

This post has been edited by mariusel: 1 Mar 2006, 23:30

--------------------
Renault Megane II - B 42 ZJI
+
adisan
post 2 Mar 2006, 17:04
Post #50

Membru

Oameni buni.

Cartea de Identitate pentru vehiculul proprietate personala
- Pentru acest lucru este necesara prezentarea vehiculului la sediul Registrului Auto Român din judetul în care are domiciliul proprietarul acestuia.
Sunt necesare urmatoarele documente:
*actul care atesta dreptul de detinere (care poate fi unul dintre urmatoarele acte: factura, certificatul de înmatriculare, hotarârea judecatoreasca, contract de vânzare-cumparare tipizat, act de mostenire, act de donatie);
*actul de identitate al detinatorului;
*certificatul de înmatriculare sau una dintre dovezile tip înlocuitoare ale acestuia eliberate de catre institutiile abilitate;
*dovada efectuarii inspectiei tehnice periodice, cu viza valabila, la orice statie autorizata.

Daca factura din Ungaria are trecuta suma +TVA nu inteleg care e problema cu TVA-ul.
Eu am spus excl.gif exact ce mi-a spus omul ca a facut. excl.gif
A platit 4.800 de euro si l-a costat per total (cost +alte cheltuieli) 5.300euro.
Repet aceasta masina nu o puteti CUMPARA din ROMANIA , fiindca nu exista, este DOAR pt export.

Dupa cu stiu eu este o regula, autoturismul LOGAN se exporta fara TVA, GRESESC ? ph34r.gif

In fine, fiecare este liber sa faca ce doreste.
Am venit cu o PROBLEMA prin care iesi in cistig si a iesit ca iduc lumea in EROARE.

Cercetati si o sa va convingeti.

This post has been edited by adisan: 2 Mar 2006, 17:16

--------------------
salutari din Ardeal....
+
adisan
post 4 Mar 2006, 07:47
Post #51

Membru

--------------------
salutari din Ardeal....
+
liviu_canja
post 4 Mar 2006, 09:27
Post #52

Membru

QUOTE(adisan @ 2 Mar 2006, 17:04)

Dupa cu stiu eu este o regula, autoturismul LOGAN se exporta fara TVA, GRESESC ? ph34r.gif
*

orice lucru exportat este scutit de TVA (pe factura) pentru ca importatorul plateste TVA in tara de destinatie (prin DVI).

--------------------
Dacia Logan 2004 - B-46-MDY
+
MARCI
post 4 Mar 2006, 15:56
Post #53

Membru autentic

From: Baia Mare

Azi am fost la un tip sa-mi faca deschiderea electrica la portbagaj si declansarea stergatoarelor la sprituire. In timp ce asteptam a venit unul cu un LOG. cu nr. provizorii de Ungaria.Masina avea roti pe 14,cu jenti de tabla argintii.Avea un airbag,portierele in interior erau complet de plastic(fara material pe ele),consola era neagra (arata f. naspa),3 tetiere spate, spoilerele erau negre.
Tipul vroia sa-si puna inchidere centralizata si alarma. Respectivul a zis ca log. l-a costat 5300 Eu si era f. incantat de pret dar mai ales de motorul renault ORIGINAL.
Cica domnii de la RAR i-ar fi spus ca motoarele de pe LOG. destinat exportului sunt facute in Franta iar motoarele noastre in Turcia.(voi ati auzit de asta?)
Tipul a fost destul de secretos cu privire la modul de achizitionare,dar m-a atentionat ca daca nu cunosti pe cineva sau nu esti familiarizat cu astfel de afaceri poti sa iei teapa. Ma gandesc ca poate este doar o sperietoare(bau-bau),sa nu incerce si altii sa-si aduca. Masina era noua ,luata de la dealer,an fabricatie 2006.
Mi-a mai spus ca are garantie in tara.
Se pare ca se inmultesc cei care aduc LOG. de afara.
bafta la adus smile.gif

--------------------
DACIA SANDERO STEPWAY 0.9 Tce - MM XX GMT
+
Sony
post 4 Mar 2006, 16:27
Post #54

Membru autentic

From: Ban Land

Asa a fost mereu. Masinile pentru export erau muuult mai bune. radmasa.gif Si mai ieftine, bineinteles. wink.gif

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
Amedeus
post 4 Mar 2006, 17:11
Post #55

Membru cu Logan

From: TM

Mai ieftine ? Pai daca calculezi pretul de pe site-ul dacia.hu o sa observi ca un Logan Laureate de 1.6 este 2.400.000 Ft care la cursul BNR=33120 RON. Eu am dat pe a mea aici in RO doar 29000.

This post has been edited by Amedeus: 4 Mar 2006, 17:16

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
Sony
post 4 Mar 2006, 18:47
Post #56

Membru autentic

From: Ban Land

Amadeus, ia-o usor. Era o ironie la adresa celor care isi cumpara produse romanesti plimbate prin alte tari.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
novio
post 4 Mar 2006, 19:10
Post #57

Membru autentic

From: ... din anticul Aegyssus.

QUOTE(MARCI @ 4 Mar 2006, 15:56)
...
Cica domnii de la RAR i-ar fi spus ca motoarele de pe LOG. destinat exportului sunt  facute in Franta iar motoarele noastre in Turcia.(voi ati auzit de asta?)
...
*

... motorul este montat in Spania , la uzina din Valladoid ..... sau ma insel?

This post has been edited by novio: 4 Mar 2006, 19:15

--------------------
RENAULT Kadjar Black Edition/2022 - TL-25-***
+
liviu_canja
post 5 Mar 2006, 10:39
Post #58

Membru

QUOTE(novio @ 4 Mar 2006, 19:10)
... motorul este montat in Spania , la uzina din Valladoid ..... sau ma insel?
*

Asa mi-au spus si mie cei de la IPSO... dar cine stie cu adevarat?

--------------------
Dacia Logan 2004 - B-46-MDY
+
MARCI
post 5 Mar 2006, 10:52
Post #59

Membru autentic

From: Baia Mare

Referitor la dacia LOG. adusa din Ungaria, nu avea bandourile de protectie laterala (cele negre subtiri)si nu avea absolut nici un ornament cromat pe masca,era complet neagra.
O intrebare:care roti sunt mai avantajoase,pe 14 sau pe 15.(pt. logan)

--------------------
DACIA SANDERO STEPWAY 0.9 Tce - MM XX GMT
+
Amedeus
post 5 Mar 2006, 11:18
Post #60

Membru cu Logan

From: TM

QUOTE(Sony @ 4 Mar 2006, 18:47)
Amadeus, ia-o usor. Era o ironie la adresa celor care isi cumpara produse romanesti plimbate prin alte tari.
*

Ok, am inteles si sunt de aceasi parere cu tine.

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
7 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 12:02
Forum Renault