DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

23 Pages « < 15 16 17 18 19 > »  
Reply to this topicStart new topic

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Volkswagen Passat B6. De doua ori.

MyKe89
post 6 Jan 2022, 23:47
Post #481

Membru RFG

Group: Members
From: Bucuresti

Într-adevăr, căutând după 03L131501K, Valeo este.

This post has been edited by MyKe89: 6 Jan 2022, 23:47

--------------------
'23 Honda CR-V e:HEV
'02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Raduchu
post 6 Jan 2022, 23:59
Post #482

Nu-mi arde becu'

O sa mai fac undeva la 5-600 km in zilele care vin si sa vad daca mai gafaie. Oricum, ideea e ca are inceput de sfarsit, dar nu-l schimb pana nu plange iar, pt ca nu am cand..

Piese frantuzesti, deh.. tongue.gif .

--------------------
Renault 25 '86 2 x Volkswagen Passat '08 Highline '10 R-Line
There is a light somewhere, it may not be much, but it beats the darkness!
Rage, rage against the dying of the light!

500.000 km and counting.
+
Aleex
post 7 Jan 2022, 00:08
Post #483

out.

QUOTE(Raduchu @ 6 Jan 2022, 23:59)
Piese frantuzesti, deh.. tongue.gif .
*

Te rog frumos… laugh.gif

--------------------
BMW Seria 5 F10 2012
Kawasaki Z750 2009
Renault Megane 2 2008 Authentique 1.6 16v
+
Raduchu
post 7 Jan 2022, 00:15
Post #484

Nu-mi arde becu'

Glumeam si io. biggrin.gif

--------------------

500.000 km and counting.
+
psychoo
post 7 Jan 2022, 09:01
Post #485

Membru

From: Timisoara

Inainte sa dai bani pe unu nou, de ce nu incerci sa il cureti pe asta?
Dai jos capacul ala negru si vei vedea mult praf de carbune de la periile motorasului electric. Acest praf, in conditii de umiditate si temperatura favorizeaza conductivitatea -> eroare
Cureti frumos cu spray de contacte, ungi cu vaselina siliconica angrenajele din plastic si ar trebui sa mai tina destul

This post has been edited by psychoo: 7 Jan 2022, 09:04

Attached thumbnail(s)
Screenshot_20220107_090238_Gallery.jpg ( Size: 1.49mb ) Number of downloads: 712
Screenshot_20220107_090334_Gallery.jpg ( Size: 937.68k ) Number of downloads: 718

--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013
You deserve what you tolerate!
+
Agrig
post 7 Jan 2022, 09:44
Post #486

Membru autentic

From: Jimbolia/Timisoara mai rar.

Praf negru se vede insa de la periile motorasului...cam greu, ala este capsulat, cel putin asa pare.
Mai repede plasctic de la angrenaje, la astea cu plastic cam asa ceva se intimpla in timp.
Acuma la contactele alea rotative de pozitie nici ala nu-i bun, izoleaza.
In general curatat oglinda cu spray contact si totul trebuie sa mearga daca nu-s uzate lamelele sau ceva la rotorul de plastic de confirmare a pozitiei, cursorul , "potcoava" rezistiva ca ala potentiometru pare acolo.

This post has been edited by Agrig: 7 Jan 2022, 09:48

--------------------
Renault Megane IV 1,33Tce 2021 Life
"Proștii se înmulțesc cînd cei înțelepți aleg să tacă"

Nelson Mandela
+
Raduchu
post 7 Jan 2022, 11:34
Post #487

Nu-mi arde becu'

QUOTE(psychoo @ 7 Jan 2022, 10:01)
Inainte sa dai bani pe unu nou, de ce nu incerci sa il cureti pe asta?
Dai jos capacul ala negru si vei vedea mult praf de carbune de la periile motorasului electric. Acest praf, in conditii de umiditate si temperatura favorizeaza conductivitatea -> eroare
Cureti frumos cu spray de contacte, ungi cu vaselina siliconica angrenajele din plastic si ar trebui sa mai tina destul
*

Pe forumul marcii toti recomanda inlocuire. Au mai incercat altii sa-l "reconditioneze" si degeaba, nu a tinut mult..

Acuma, sincer, pt 600 lei ar merita o piesa noua. Tinand cont ca soft-ul de dieselgate forteaza destul de tare EGR-ul, ma gandesc ca-i ajunge si lui atatia ani.

De obicei se cam strica rotitele de plastic, cum a zis si @Agrig.

Ce bine ca nu am EGR-ul care vine cu tot cu racitor, ca ma scuturam de ~2000 lei de urgenta.

--------------------

500.000 km and counting.
+
psychoo
post 7 Jan 2022, 11:48
Post #488

Membru

Ala e praf de carbune.
Motorasele respective au carbuni care se uzeaza. Nu vorbesc fabule, am facut operatiunea la A4 2.0 si la clapeta de admisie, swirl si la EGR acum 2 ani si inca tin.
Cazuri de roti de plastic uzate exista cand ai depuneri mari si este functionare fortata a clapetei, la o clapeta curatata periodic dintii de plastic arata perfect.
Motorasul capsulat se poate desface si reasambla. Eu am facut-o ca sa vad cat carbune mai exista, deoarece la audi era mult mai mult praf decat in pozele de la ford si chiar generau short to gnd sau short to bat la rece/umiditate. Daca era uzura exagerata inlocuiam cu totul, dar nu a fost cazul
Nu mai tin minte ce era asta din poza, posibil clapeta admisie aer. Nu am poza cu praful de carbune din pacate...

This post has been edited by psychoo: 7 Jan 2022, 12:00

Attached thumbnail(s)
Screenshot_20220107_115235_Gallery.jpg ( Size: 1.58mb ) Number of downloads: 655
Screenshot_20220107_115242_Gallery.jpg ( Size: 1.62mb ) Number of downloads: 637
Screenshot_20220107_115214_Gallery.jpg ( Size: 1.14mb ) Number of downloads: 628
Screenshot_20220107_115942_Gallery.jpg ( Size: 1.01mb ) Number of downloads: 62

--------------------
+
Agrig
post 7 Jan 2022, 12:21
Post #489

Membru autentic

Cu rotile dintate din plastic este o mica problema, in fapt materialul este bun si angrenajele sint fiabile in timp daca sint construite asa cum trebuie insa economia...
Modul corect de constructie a lor implica la cele care au si moment mai mare bucsarea alezajului cu lagar de bronz altfel apare joc la arbore.
In general bucsa se foloseste doar la pinionul final cel cu moment mare, secundarul se vede si in foto deja nu mai calca bine pe pinionul primar al motorasului, cauza fiind in uzura alezajului pinionului, aia se rezolva prin bucsarea lui cu bronz sau alama.
Uzura apare in timp deoarece se mai intepeneste si EGR-ul dupa citiva ani de functionare.
Materialul pinioanelor este POM, rezistent in timp, mai cunoscut este ca Derlin.
Am citeva la care le-am bucsat alezajul si se comporta bine.
Daca motorasul este capsulat n-ar trebui sa apara praf de perii mai ales ca astea n-au ventilatoare.
La dumneavoastra se vede ca motorul acela este bine capsulat si nu are pe unde sa scoata praf de perii.
Materialul pinionului este posibil policarbonat (PRL) ? armat cu cu 30% fibra de sticla si 15% adaos teflon antiuzura.

This post has been edited by Agrig: 7 Jan 2022, 12:45

--------------------

Nelson Mandela
+
Raduchu
post 7 Jan 2022, 12:23
Post #490

Nu-mi arde becu'

Eu am eroarea direct pe EGR. Nu am treaba cu admisia, tu ai curatat si EGR-ul daca tot ai dat jos clapeta de pe admisie (cea de sub EGR), ma gandesc.

Cum am spus, pe forumul marcii toata lumea recomanda inlocuire in cazul erorii mele (P0403). Prima oara iti da o eroare, cum am primit si eu, urmand ca mai apoi sa fie din ce in ce mai des intalnita eroarea asta -> schimbare.

Sincer, m-ai pus pe ganduri acum. Parca ar merita un 50-60 lei garniturile si 1/2 spray-uri de curatare. Problema e ca timpul de afara nu e cel mai prietenos pt surubarit la masina, iar eu garaj nu am, din pacate. sad.gif

--------------------

500.000 km and counting.
+
YRX
post 7 Jan 2022, 13:09
Post #491

Membru autentic

Aia din poza lui Psichoo e clapeta de shut-off, la EGR mecanismul e mult mai simplu, e o cama cu excentric care trage de piston in sus si in jos, am curatat-o eu de curand pe a mea si cred ca si 2.0 are cam la fel. Senzorul de pozitie e un ax care urmareste cama.
Ce zice Psihoo cu praful de carbune e adevarat, am experimentat la yale, dupa ce am curatat colectorul nu mi-a venit sa cred ce turatie si ce putere a capatat motorasul ala. Carbunele depus scurcircuita infasurarile.

This post has been edited by YRX: 7 Jan 2022, 13:12

--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition 1.6 MPI
+
Raduchu
post 7 Jan 2022, 13:18
Post #492

Nu-mi arde becu'

Some goodies. Au ajuns foarte repede.

Attached thumbnail(s)
1111.PNG ( Size: 1.28mb ) Number of downloads: 78

--------------------

500.000 km and counting.
+
psychoo
post 7 Jan 2022, 13:24
Post #493

Membru

QUOTE(Agrig @ 7 Jan 2022, 12:21)
[...]
In general bucsa se foloseste doar la pinionul final cel cu moment mare, secundarul se vede si in foto deja nu mai calca bine pe pinionul primar al motorasului, cauza fiind in uzura alezajului pinionului, aia se rezolva prin bucsarea lui cu bronz sau alama.
[...]
Daca motorasul este capsulat n-ar trebui sa apara praf de perii mai ales ca astea n-au ventilatoare.
La dumneavoastra se vede ca motorul acela este bine capsulat si nu are pe unde sa scoata praf de perii.
[...]
*

Chiar nu vreau polemici, dar motoarele electrice nu sunt inchise ermetic la nici un fel de mecanism vazut de mine pe vreo masina.
Exista gauri de ventilatie, incercuit in poza. Pe acolo iese praful de carbune si este plimbat prin tot spatiul disponibil.
Apoi calcatura este perfecta. In foto motorasul nu are suruburile de fixare. Pinionul metalic al motorului actioneaza roata din mijloc pe coroana exterioara. Aceasta are o coroana interioara de diametru mic care actioneaza roata mare din dreapta. Pe aceasta in capat este un magnet pentru senzorul cititorului de pozitie de pe capac, sub ea fiind arc de readucere pe pozitie si legatura mecanica cu clapeta, axul de iesire din corp.

Attached thumbnail(s)
Capture.JPG ( Size: 145.63k ) Number of downloads: 88

--------------------
+
Agrig
post 7 Jan 2022, 15:29
Post #494

Membru autentic

Am avut de lucru cu multe astfel de motorase, peste suta la actuatoarele de pozitie pentru antene satelit cu montura polara, inclusiv cu pinioane distruse din cauza ca cedeaza prima data alezajul arborelui care duce la uzura danturii in ritm rapid.
Sint capsulate dar nu sint ermetice insa nici nu intra si nici nu iasa atita praf de la perii ca in foto.
Acel suport de perii incercuit nu lasa sa iasa tot praful in afara motorului si sa faca depunerea aia ca in foto. Exista destule care au orificii de racirea colectorului insa nu in acest caz.
La fel, mai exista mitul ca scurtcuiteaza periile colectorului, bine nu face insa diferenta dintre valoarea rezistentei bobinei si a prafului depus intre perii este mare, bobina este pe la 0,3-0,6 ohmi la motorase de genul acesta, praful este mult mai mult.
Probleme apar la motoarele de tensiune si putere mare care folosesc perii cupru-grafit, scinteiere peste colector desi infasurarile sint bune, fara scurt.
De mers motorasele dupa curatare merg mult mai usor, tot din cauza prafului de perii insa care intra in lagare, alea trebuie bine spalate si in nici un caz unse cu ulei sau vaselina, aia aduna praful si se uzeaza prematur.
Puteti face ca pe timpuri la lagarele din bronz sinterizat, le fierbeti in ulei de transmisie si apoi sterse bine de tot, asa se mai facea la motoarele de puteri mai mari si lagare bronz sinterizat, am vazut procedeul dar n-am facut-o nici o data.

Aici aveti motoras cu orificii de ventilatie, nu locasul suportului periilor.
Scut_fata.jpeg ( Size: 75.03k ) Number of downloads: 49

Scut_spate.jpeg ( Size: 71.92k ) Number of downloads: 24

This post has been edited by Agrig: 7 Jan 2022, 15:36

--------------------

Nelson Mandela
+
Raduchu
post 8 Jan 2022, 16:52
Post #495

Nu-mi arde becu'

@Agrig ati lucrat/lucrati in telecomunicatii?

In alta ordine de idei, am dat comanda azi de EGR nou (643 lei) VALEO, garnitura clapeta acceleratie (Elring) si un spray de frane. Piesele le-am luat tot de pe autoeco.ro. La mine in sat, la un magazin de piese de unde imi mai iau eu una-alta era ~800 lei. Adaosul pacii..

Vad ca aplicatiile meteo spun ca n-ar ploua marti/miercuri si taica-meu a zis ca se ofera sa schimbe EGR-ul. Evident, o sa fie curatata si clapeta de acceleratie, spalat totul pe cat posibil.

Am tot citit ieri seara pe net, si treaba cu curatatul doar amana inevitabilul. Poate se rezolva si mai tine 1 luna, 1 an, poate nu. Plus ca nu sunt curios de limp mode in vreo depasire, de asta mi-e cel mai frica. mellow.gif

--------------------

500.000 km and counting.
+
psychoo
post 8 Jan 2022, 18:15
Post #496

Membru

Sa nu arunci egr.ul vechi
Poti sa il cureti si sa il pastrezi ca piesa de rezerva cand praful de carbune o sa il faulteze si pe ala. Astfel doar inlocuiesti o piesa cu alta.
Curatarea o poti face cand te plictisesti prin casa, fara sa fii presat de timp si vreme.
Din experienta mea, calitatea la aftermarket e sub oem, posibil sa te lase mai repde decat cel de fabrica

--------------------
+
Raduchu
post 8 Jan 2022, 18:40
Post #497

Nu-mi arde becu'

Nu-l arunc. Chestia e ca azi m-am benoclat mai atent pe la el si se vede ceva transpiratie de ulei in spatele lui, fix pe la partea electrica. Cum o fi ajuns ulei acolo, Dzeu stie.

Sper sa tina si acesta aftermarket, macar cat mai tin eu masina. Nu am pretentii sa mai duca 240k km cat are acum, dar macar un 100k.

Oricum, de cand cu home office-ul, km au scazut binisor (sub 20k pe an). Din cauza asta ma tot bate gandul sa o dau si sa-mi iau ceva pe benzina, un hot hatch ceva cum a avut colegul MyKe89. Insa nu sunt 100% convins ca merita miscarea asta acum, la cum sunt vremurile actuale. Plus c-au crescut preturile la SH-uri destul de mult in ultimele luni. Chiar anul trecut in toamna am avut o "oferta" pt masina, chiar mai mult decat am dat eu pe ea, dar parca imi pare rau s-o dau acum, mai ales ca am aranjat-o estetic cum am vrut eu si mecanic cat am putut de bine. biggrin.gif

--------------------

500.000 km and counting.
+
Agrig
post 9 Jan 2022, 15:31
Post #498

Membru autentic

QUOTE(Raduchu @ 8 Jan 2022, 16:52)
@Agrig ati lucrat/lucrati in telecomunicatii?

Da, vreo 31 de ani in radiocomunicatii, 1 an sistem/software developer, ma rog, ASM80 prin `86 si inca 5 in telecomunicatii plus service sisteme satelit overtime.

--------------------

Nelson Mandela
+
Raduchu
post 9 Jan 2022, 16:20
Post #499

Nu-mi arde becu'

Frumos, felicitari. smile.gif

Si eu lucrez in domeniu, dar din pacate toata interactiunea mea fizica cu echipamentele se intampla local, in site-ul nostru. Colegii "veterani" au prins vremurile in care se pleca prin strainatate (Europa, Asia, America de Nord/America de Sud). Ce n-as da sa ma plimb si eu..

--------------------

500.000 km and counting.
+
Agrig
post 9 Jan 2022, 16:24
Post #500

Membru autentic

Asta este cind totul este pe platforma, mai plictisitor insa mai odihnitor.
Da, cei mai veterani au prins si deplasarea cu vaporul in America de Sud!
radmasa.gif
E pe bune, nu-i nici o gluma, prin anii de gratie 2000 s-a intimplat.

This post has been edited by Agrig: 9 Jan 2022, 16:25

--------------------

Nelson Mandela
+
Raduchu
post 9 Jan 2022, 16:26
Post #501

Nu-mi arde becu'

laugh.gif

Dar si ce povesti misto erau de prin India, Brazilia, China, America, Israel..m-am nascut prea tarziu. tongue.gif

--------------------

500.000 km and counting.
+
wolfin
post 9 Jan 2022, 16:51
Post #502

Haha

https://www.reno.ro/index.php?showtopic=11383&hl=Maroc

https://www.reno.ro/index.php?showtopic=37343&hl=

090.gif

Din breasla voastra

De citit....

This post has been edited by wolfin: 9 Jan 2022, 16:56

--------------------
pegas 3120 ... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 - Curand de provincie
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
Agrig
post 9 Jan 2022, 18:18
Post #503

Membru autentic

Cind vorbeam cu ai nostri colegi din NOC mai se plingeau ca is "intepeniti" in scaun.
Ii mai lamuream si eu ca viata nu-i chiar asa cum pare la prima vedere, libertate, iarba, offroad, frumusete de peisaj...
Majoritatea se intimplau pe ploaie, furtuna, iarna, frig, zapada sau daca era timp frumos, vara, arunci sigur era in toiul noptii ca atunci se strica toate.
radmasa.gif

--------------------

Nelson Mandela
+
Raduchu
post 11 Jan 2022, 15:45
Post #504

Nu-mi arde becu'

Din seria pauze de masa petrecute cu masina:

Am dat jos EGR-ul, clapeta de acceleratie (cea cu oring-ul rosu) si se prezinta ca in poze. Acuma, daca ma-ntrebati pe mine, nu arata chiar horror pentru 240k km. In zona incercuita cu rosu e pe unde "plangea" EGR-ul, fix din partea electrica.

Am scos destul de multa mizerie din capatul galeriei de admisie, ar merita si ea o curatare, dar mai poate astepta deocamdata.

Diseara o sa curat bine de tot clapeta de acceleratie, o sa schimb garnitura si maine in pauza de masa continuam. icon_mrgreen.gif

Attached thumbnail(s)
10.PNG ( Size: 997.72k ) Number of downloads: 107
11.PNG ( Size: 1.08mb ) Number of downloads: 114
12.PNG ( Size: 1.18mb ) Number of downloads: 119
13.PNG ( Size: 1.25mb ) Number of downloads: 112
egr.PNG ( Size: 814.27k ) Number of downloads: 112

--------------------

500.000 km and counting.
+
Raduchu
post 12 Jan 2022, 20:23
Post #505

Nu-mi arde becu'

Am montat azi EGR-ul cel nou, am iesit un pic cu masina in extraurban sa vad daca spune ceva si nimic, totul pare a fi ok.

Chinuiala mare cu montatul, spatiul stramt isi spune cuvantul. sleep.gif

O chestie pe care n-am mentionat-o ieri - EGR-ul cel nou e identic dpdv al producatorului cu cel vechi, iar acolo unde trebuia sa scrie VW AG este polizat. smile.gif

--------------------

500.000 km and counting.
+
psychoo
post 12 Jan 2022, 22:57
Post #506

Membru

Cand nu trece de QA dar totusi abaterea nu e foarte mare, se baga in cutia de aftermarket si se polizeaza sigla OE

--------------------
+
bgdrenault
post 13 Jan 2022, 08:03
Post #507

bgd

From: Piatra Neamt

Inseamna ca sunt foarte multe piese care nu trec.
Ca sunt o gramada polizate in felul asta.
Am luat un etrier spate pentru skoda si tot asa, era piesa de siguranta circulatiei, ce o fi avut de n -o fi trecut?

--------------------
Megane Sedan 1,33 140 CP 2019 Intens - XXX
+
valioglu
post 13 Jan 2022, 08:04
Post #508

Membru autentic

Se polizeaza insemnele cu marca masinii daca piesa nu se vine in reteaua de service a producatorului auto. Probabil aceeasi piesa a fost vanduta si catre VW ca echipare OE sau chiar OEM.
E frecventa polizarea aia, eu am schimbat multe piese la VW cu marca stearsa, incepand cu bratele fata de la B5 (8 brate plus alte multe bielete si porcarii toate Lemforder) si tot asa aveau polizata marca.
Nu te baza ca sunt si de calitate, eu personal nu cred ca la VW se mai poate discuta de calitate, dar e strict parerea mea. De exemplu am schimbat senzorul de presiune diferentiala DPF cu unul original din reprezentanta si s-a stricat in 400 km. In concediu...

--------------------
DACIA SOLENZA CONFORT 1.4 - B-01-DOG
viata e scurta dar nedreapta
+
Raduchu
post 13 Jan 2022, 21:42
Post #509

Nu-mi arde becu'

QUOTE(psychoo @ 12 Jan 2022, 23:57)
Cand nu trece de QA dar totusi abaterea nu e foarte mare, se baga in cutia de aftermarket si se polizeaza sigla OE
*

Dar toate toate? Pentru ca am mai citit pe forumul marcii ca exact aceeasi piesa, acelasi producator, vine cu sigla polizata.

--------------------

500.000 km and counting.
+
Raduchu
post 15 Jan 2022, 15:16
Post #510

Nu-mi arde becu'

Daca tot e vremea frumoasa, am facut schimbul de ulei + filtre la masina neagra, avand ~8k km de la ultimul schimb din iulie anul trecut.

--------------------

500.000 km and counting.
+
23 Pages « < 15 16 17 18 19 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th July 2025 - 07:07
Forum Renault