CREDINTA..., exista DUMNEZEU?!
![]() ![]() ![]() |
CREDINTA..., exista DUMNEZEU?!
cata87 |
![]()
|
||
![]() membru alb-violet Group: Members Posts: 590 Joined: 4 January 07 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|||
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
QUOTE(cata87 @ 20 May 2007, 23:20) e ca si cum te-ai compara cu un fariseu din trecut.fariseii (daca nu sti) erau cei faceau pe crestinii in vazul lumii, se rugau la colturi de strada sa ii vada toti si dadeau daruri bisericii numai in vazul altora. mai departe sa zic asa...prin simplul fapt ca te compari cu cel de langa si esti mai "crestin" ca el,nu te face crestin in adevaratul sens al cuvantului. Nici tu nu stii. 1. FARIS'EU, farisei, s.m. 1. Membru al unei grupări politico-religioase la vechii evrei, care reprezenta interesele populației orăsenesti înstărite si care se caracteriza prin formalism exagerat în respectarea ritualului religios. 2. Fig. Om ipocrit, fățarnic, prefăcut. - Din sl. farise~i. Sursă : DEX'98 (39516) - cornel 2. FARIS'EU s. v. fățarnic, ipocrit, mincinos, perfid, prefăcut, siret, viclean. Sursă : Sinonime (183642) - siveco 3. faris'eu s. m., art. faris'eul; pl. faris'ei, art. faris'eii Sursă : DOR (245385) - siveco 4. FARIS'E//U ~i m. 1) (la vechii evrei) Membru al unei grupări politico-religioase din perioada precrestină, care exprima, mai ales, interesele păturilor înstărite orăsenesti si care se caracteriza prin pedantism si ipocrizie în respectarea ritualului mozaic. 2) fig. Persoană ipocrită si orgolioasă. /< sl. farisei Sursă : NODEX (334299) - siveco Sensul de viclean, prefacut, ipocrit etc. este derivat ulterior, avand in vedere ca gruparea fariseilor era opusa doctrinei propovaduite de Iisus. |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
cata87 |
![]()
|
![]() membru alb-violet Group: Members Posts: 590 Joined: 4 January 07 From: Timisoara ![]() |
dar asta si vroiam sa scot in evidenta,ca erau fatarnicii,tot ce faceau faceau de vazu lumii,erau asa zisii "crestini cu numele". si prin faptul ca te compari cu acest tip de oameni nu te face crestin , te face mai crestin ca ei numa.
|
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|
sinaxis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 388 Joined: 30 March 04 ![]() |
Buyaka a scris: "si preoti... niste sarlatani."
Pe mine chiar ma supara topicul asta, nu pentru ce spune de-alde buyaka. Chiar ma intrebam (nu am dat un search) cum de aici nu exista asa ceva. Ca pe toate celalte forumuri exista. Si face cariera... Dar e o intrebare superflua. Daca pt unul exista e ok, daca pt altul nu, treaba lui. Nu ne ingreunati viata impregnandu-ne de preconceptii. Ca eu acum daca stiu ca respectivul e necredincios s-ar putea sa-mi schimb parerea despre el... etc. |
--------------------
tohan
stas
2012 full "as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Nu toti preotii sunt sarlatani, am intalnit cativa deosebiti ca oameni, si in ceea ce fac. Intradevar, nu e padure fara uscaturi.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
lungan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 961 Joined: 28 May 05 From: Focsani ![]() |
Nu toti, 99,9%.
La Dumnezeu nu ajungi prin intermediari. Fiecare din noi isi are Dumnezeul lui. ![]() |
--------------------
M3 - Kia Sportage
- Fiesta ST-Line Hybrid
2021 Drive carefully!
|
|
cata87 |
![]()
|
as vrea sa va invit pe toti sa cititii urmatorul articol...dupa aceea fiecare crede ce vrea...dar cititi de la cap la coada
Dincolo de credinta oarba |
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
cata87
![]() ![]() ![]() Care-i tampitu care a scris prostia aia??? Pai vorbeste ca nu ar fi doar credinta oarba, dar crede niste chestii ORBESTE si le da titlul de dovezi. Ba, istoria omenirii are muuulte momente naspa pe teme religioase. Ma speriati. Sa mor io. Unii....tot oi sunt... This post has been edited by driverx: 24 May 2007, 11:11 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Buyaka |
![]()
|
![]() Membru pasionat Group: Members Posts: 507 Joined: 23 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Sinaxis, poate ca m-am exprimat un pic cam aiurea... greseala mea...
Intr-adevar nu toti sunt sarlatani... de fapt am spus o prostie, nu sarlatan e cuvantul care ii descrie cel mai bine... ci pur si simplu fac din meseria de preot o meserie ca oricare alta, ori pentru a practica aceasta meserie, parerea mea e ca-ti trebuie si un pic de har chestie pe care un procent foarte mare dintre preotii de azi nu il au. Vreau sa-mi cer scuze pentru cuvantul sarlatan... am vrut sa accentuez doar faptul ca preotii (repet, UNII) profita de institutia pe care o reprezinta in multe cazuri in care n-ar trebui, amestecul in viata medicala si multe alte chestii pe care BISERICA le interzice, ei incearca sa le impuna. Inca o data imi cer scuze, n-am avut intentia sa jignesc pe nimeni. PS. Ceea ce am spus e doar o parere personala. |
--------------------
Dacia Berlina '96
Opel Frontera '97
'96; 4x4 '97
- B
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.213 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Am voie sa atac o persoana care nu este membru ?
Mai mult.... dupa parerea unora nici n-ar fi o presoana! Ci o idee de persoana? Se considera atac la persoana negarea existentei unei "idei de persoana"? This post has been edited by miki: 24 May 2007, 14:26 |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
yO_ |
![]()
|
![]() Membru Dacia Felix Group: Members Posts: 528 Joined: 1 January 06 From: Târgoviște & Besançon ![]() |
QUOTE(driverx @ 24 May 2007, 11:11) cata87 ![]() ![]() ![]() Care-i tampitu care a scris prostia aia??? Pai vorbeste ca nu ar fi doar credinta oarba, dar crede niste chestii ORBESTE si le da titlul de dovezi. Ba, istoria omenirii are muuulte momente naspa pe teme religioase. Ma speriati. Sa mor io. Unii....tot oi sunt... "Tampitu" care a scris pagina respectiva de apologetica este cel mai probabil un protestant. Dar tu te vezi? De fapt TU CINE ESTI? |
--------------------
DACIA
LOGAN
2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat.
- DB-05-SLE Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
|
|
driver |
![]()
|
![]() i'm not driving fast, i'm flying low... Group: Members Posts: 542 Joined: 10 November 04 From: South Coast ![]() |
Da, exista si cred in El.
Pentru cei care nu cred ar fi bine de stiut ca noi am fost inzestrati de El cu puterea de a alege intre a crede si a nu crede.... |
--------------------
Nissan
Leaf
cu baterie
- RLU
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
yO_ |
![]()
|
![]() Membru Dacia Felix Group: Members Posts: 528 Joined: 1 January 06 From: Târgoviște & Besançon ![]() |
Draga DRIVERX, intrebarea era una retorica.
De sute si sute de ani se dicuta pe aceasta tema, parerile raman si vor ramane impartite. Sunt scrise zeci si zeci de carti cu argumente mai mult sau mai putin pertinente, unii chiar si-au consacrat viata pentru a cauta argumente pro si contra, domeniul este atat de vast incat cine arunca in doua randuri apelative de genul "tampenie", sau "idiotenie" cade in ignoranta si in lipsa de respect. Daca tot cauti "dovezi", se stie ca Imparatia lui Dumnezeu "nu este din aceasta lume", iar Dumnezeu cand a fost pe pamant s-a aratat oamenilor simpli si deschisi cu inima, iar celor care au cerut "dovezi", tocmai acelora nu li s-a dat. Deoarece credinta transcende rationalul, iar omul este mai mult decat simpla materie. Daca tot vrei argumente stiintifice, cauta despre "intelligent design" sau fine "tuned universe". Iata cateva linkuri de exemplu: http://www.anointed-one.net/atheism.html http://www.godandscience.org/evolution/index.php Pe vremuri eram si eu ca tine, fiind de factura stiintifica cautam dovezi, si mi s-au dat, insa nu prin sfera rationalului. Repet intrebarea, TU CINE ESTI? Fa o pauza lunga, elibereaza-te de orice fel de constrangeri, lasa tacerea sa vorbeasca si vei cunoaste multe. |
--------------------
DACIA
LOGAN
- DB-05-SLE Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
|
|
driverx |
![]()
|
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
yO_ |
![]()
|
Da, este necesara pozitie foarte incomoda pentru propriul ego.
|
--------------------
DACIA
LOGAN
|
|
Buyaka |
![]()
|
![]() Membru pasionat Group: Members Posts: 507 Joined: 23 July 04 From: Bucuresti ![]() |
... cu dintii in fat(z)a...
![]() This post has been edited by Buyaka: 25 May 2007, 10:07 |
--------------------
Dacia Berlina '96
Opel Frontera '97
'96; 4x4 '97
- B
|
|
..IcemaN.. |
![]()
|
![]() membru drept superior Group: Members Posts: 38 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti-Dristor ![]() |
NU! Nu cred ca exista. De fapt...sunt convins ca nu exista...
Pt cei care cred si cei care nu cred(adica toti ![]() |
--------------------
Dacia
Berlina
1997, 1.4 L
- B- -ICE CHOKE!!!
on my exhaust smoke ! :)) |
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
driverx |
![]()
|
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu fac asa in fiecare dimineata, la baie...
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
yO_ |
![]()
|
Acesta nu este un forum de discutii. Din partea mea puteti sa faceti chat in continuare.
|
--------------------
DACIA
LOGAN
|
|
pastrama |
![]()
|
QUOTE(yO_ @ 25 May 2007, 13:01) Da ce e? ![]() Attached thumbnail(s) untitled.JPG ( Size: 5.74k ) Number of downloads: 23 |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
yO_ |
![]()
|
Daca ma apuc sa scriu aici ca in Paint exista optiunea numita Rectangle, asta are cumva mai putina legatura cu subiectul topicului decat ultimele posturi?
|
--------------------
DACIA
LOGAN
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Depinde din ce unghi privesti problema
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
pastrama |
![]()
|
In primu rand depinde dac-o privesti...abia dupa aia o dam in unghiuri.
This post has been edited by pastrama_stelistu: 25 May 2007, 13:43 |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
driverx |
![]()
|
Obtuze?
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Fiind vorba de unul din topicurile "tabu", intra in vigoare urmatoarele reguli dedicate acestui topic:
1. topicul se va inchide la primul atac la persoana 2. toti cei implicati in scandalul de la "1" daca acesta se va intampla, vor primi o vacanta completa (cont suspendat) pentru 15 zile. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 02:48 |