placute frana
![]() ![]() ![]() |
placute frana
l@u |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
|
||
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|||
Kostica |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 6 May 06 ![]() |
Am schimbat placutele, desi mai aveau 3-4 mm ferodou. Placuta originala este foarte groasa, undeva la 13-15 mm numai ferodoul. Cred ca partea metalica are 4 mm, daca se schimba la 6 mm total , cum s-a spus pe forum, ar mai ramina 2 mm de ferodou. Cei cu genti de aliaj pot verifica asta usor privind printre spitele rotii.
FERODO TAR -600000, FERODO FDP -700000, Autocenter Iasi, inclusiv montaj. Se observa la examinarea optica ca cele TAR sint un pic mai negre la culoare, celelalte mai gri. |
--------------------
LOGAN
1,6 AMB
sept. 2004
|
|
cbogdy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 23 January 06 ![]() |
"FERODO FDP" ?
sau FDB? Ca FDP nu stiu sa aibe in componenta codului cei de la FERODO. Mi se pare tare mica diferenta de doar 10 RON intre ele.... dar.. exista zona dintre granite unde este free land ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2006-1.5DCi65Cp berlina, 2009-1.5DCi85Cp MCV
- HD***** tot HD*****
|
|
Kostica |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 6 May 06 ![]() |
FDB, Made in Belgium, cutie rosie.
|
--------------------
LOGAN
1,6 AMB
sept. 2004
|
|
cbogdy |
![]()
|
E.. mai vi de acasa.
Dar totusi, mica diferenta la pret. HM :>. |
--------------------
Dacia
Logan
- HD***** tot HD*****
|
|
mariuscomx |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 166 Joined: 26 October 05 ![]() |
Am si eu o intrebare ... si nu am gasit un raspuns..
Cand am fost la revizia de la 20k mi-au zis ca pe la 26 trebuie sa schimb placutele de frana .. acum am 26.700 si ar trebui sa ma duc.. dar drept sa zic nu vad nici o diferenta fata de 23k. ce trebuie sa fac sa astept sau sa ma duc cat mai rapid sa le schimb. Chestia e ca acuma nu am prea mult timp. Abia peste o saptamana as avea timp sa merg la service sa le schimb. Apropo a schimbat cineva in iasi .. la careimil ? daca da sa ma sfatuiasca si pe mine cu ce sa le schimb .. ca vad aici zeci de mii de posibilitati si nu stiu cat de acceptabile sunt in iasi (adica daca vrea service-ul sa mi le puna pe cele care vin eu ) |
--------------------
Toyota
Gt 86
2.0 Skoda supeb combi 4x4 170 tdi
Daihatu Terios |
|
andrei_2006 |
![]()
|
![]() Loganist Group: Members Posts: 737 Joined: 21 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu e neaparat sa le schimbi acum, daca nu ai timp, si daca nu ai mers mult prin oras. Daca tu cinsideri ca mai merg, du-te saptamana viitoare sau cand ai timp, dar nu prea tarziu. Bafta!
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate Plus
|
|
vasile82 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 482 Joined: 3 December 04 From: Ploiesti, Bucuresti ![]() |
mariuscomx daca poti si ai unde, demonteaza roata si vei vedea placutele de frana. asa ajungi sigur la concluzia daca mai poti merge sau nu.
|
--------------------
Ex Logan,
Renault Fluence
1.6
|
|
mihaix82 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 13 January 07 From: Constanta ![]() |
care stie ce placutze am pe ambition diesel???cam rod discurile
![]() si am 12400km nu sunt brutal cu frana......... ![]() sunt discurile moi??? ![]() This post has been edited by mihaix82: 9 Feb 2007, 14:35 |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 2006 1.5dci 80 cp 190 nm
- CT-82-xxx
|
|
cbogdy |
![]()
|
mihaix82
Cu riscul de a mai lua 10 procente in plus la avertismente iti raspund eu la intrebarea: "care stie ce placutze am pe ambition diesel???" Raspuns: Tanti Aglaia ce-l tine pe Bubico. Acum on topic: Da si tu jos roata, desfa surubul superior de la etrier, basculeaza-l si uitate la o placuta sa vezi ce scrie pe ea. Daca nu te pricep si nu vrei sa te duci la un service autorizat, mergi la un service "de cartier" si roaga-i pe ei sa faca manevra, acum mai toti se pricep si la masini straine sau modele mai noi. Bafta! |
--------------------
Dacia
Logan
- HD***** tot HD*****
|
|
zodrac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 13 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Azi am sunat la IPSO, ca trebuie sa mi le schimb si eu un pret estimativ:
177 RON - placutele 44 RON - manopera Azi nu au reusit sa ma programeze, daca pina luni nu gasesc altceva cred ca voi merge pe la ei PS: dCi cu ABS |
--------------------
*
*
* Dacia Logan Ambition 1.5 dCi - iunie 2006
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
@zodrac: Pretul la placute e exagerat (~dublu chiar?) fata de magazinele de piese, iar manopera e iarasi scumpa. Probabil iti baga 1 ora de manopera pe ceva care tie, ca amator, ti-ar lua vreo 35-40 minute.
Daca nu ai chef sa faci operatia singur (extraordinar de simpla, crede-ma, e asemanatoare cu a mea), mergi in service. Dar macar cauta sa iei placute din alta parte. This post has been edited by adip: 2 Mar 2007, 22:24 |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Care asemanatoare? E identica...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
zodrac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 13 January 05 From: Bucuresti ![]() |
@adip - multumesc de atentionare. mi-am luat FERODO - FDB845 de la un magazin de piese auto de linga Vitan, ala de scrie cu albastru (are biciclete in fata). Am dat 79 de lei, dar nici nu ma mai cautat in alta parte.
PS am sa imi fac timp zilele astea sa le montez, poate nu uit aparatul foto si fac un mic tutorial si pentru altii. |
--------------------
*
*
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Vezi ca ferodourile alea nu au si arculetele de blocarea a placutelor, motiv pentru care trebuie sa le recuperezi de la cele vechi.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
TAR845 pe care le-am pus azi pe masina aveau arculetele de fixare pe ele.
FDB-urile sunt diferite de TAR-uri in sesnsul ca nu au arculetele alea? Sau imi lipseau si mie? Ca la montaj nu au recuperat nici un arculet de la cele vechi. |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Am schimbat si eu placutele astazi, dupa 28000km. Placutele sunt cumparate din targ si par asemanatoare cu cele cumparate de bassfreak. Ca o prima comparatie cu cele originale: Par a avea mai multa insertie de metal.
L.E. Pana la urma firma e TRW si produce pentru FERODO sau cum? Ca nu prea inteleg... Si pana la urma exista Logan cu senzor de uzura sau nu? Ca eu am modelul Ambition si nici urma de senzor la placuta sau fir unde ai putea conecta vreun senzor. This post has been edited by adiya: 5 Mar 2007, 18:02 Attached thumbnail(s) placute_frana.JPG ( Size: 78.86k ) Number of downloads: 1318 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
yO_ |
![]()
|
![]() Membru Dacia Felix Group: Members Posts: 528 Joined: 1 January 06 From: Târgoviște & Besançon ![]() |
Am 34000 km si m-am plimbat prin magazine dupa placute de frana pt Logan. Alea originale erau cam la 125 RON, skip! In trei locuri mi-au oferit unele "de import" la 45-50 RON (am uitat numele, erau ceva cu Euro...). Am constatat insa ca atat lungimea cat si latimea garniturii era cu 2-3 mm mai mica
![]() Ajuns acasa constat ca placutele originale mai aveau cam 9-9,5 mm de garnitura (fara a masura suportul), adica s-au tocit in 34000 km cu numai 3 mm!! Daca stau sa extrapolez putin inseamna ca m-ar mai putea duce pana la 100 000 km, ![]() adiya, la logan nu exista senzor de uzura, cred ca asa ceva e necesar mai mult pt o femeie.. oricum, daca te intereseaza, se pot trage niste cabluri. This post has been edited by yO_: 5 Mar 2007, 19:18 |
--------------------
DACIA
LOGAN
2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat.
- DB-05-SLE Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
|
|
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Da cum ai mers de nu s-au uzat deloc???
Eu la 28000 mai aveam 3 mm de material. Conform cu ce se spune pe aici ar mai fi trebuit sa merg 1-2 mm ca sa zic asa. Interesant ca cele mai uzate sunt placutele de la piston iar celelalte au cca. 5-6 mm. This post has been edited by adiya: 5 Mar 2007, 19:50 Attached thumbnail(s) placuta_veche1.JPG ( Size: 63.66k ) Number of downloads: 1426 placuta_veche2.JPG ( Size: 19.8k ) Number of downloads: 1212 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
yO_ |
![]()
|
![]() Membru Dacia Felix Group: Members Posts: 528 Joined: 1 January 06 From: Târgoviște & Besançon ![]() |
Pai folosesc mult frana de motor, si adevarul e ca circul mai mult extraurban decat urban, si nici nu prea am avut multe ocazii sa pun frane la greu. Oricum, nu ma asteptam sa fie atat de putin uzate.. Apoi spre deosebire de ale tale, vad ca ale mele sunt uzate simetric, probabil ca am nimerit unele mai bune. Daca ar tine si ambreiajul tot asa...
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat.
- DB-05-SLE Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
|
|
zodrac |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 5 Mar 2007, 13:11) Vezi ca ferodourile alea nu au si arculetele de blocarea a placutelor, motiv pentru care trebuie sa le recuperezi de la cele vechi. Toate arcurile erau la locul lor, sau mi-a scapat mie vreo unul. Placute frina |
--------------------
*
*
|
|
adisan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 184 Joined: 19 December 04 From: ORADEA ![]() |
Oare placutele BOSCH sint compatibile pe Logan 1.4 ?
|
--------------------
DACIA LOGAN
Preferance 1.4 MPI
- BH - xx - xxx salutari din Ardeal....
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca citesti topic-ul o sa iti dai seama de 2 lucruri:
1. Da se gasesc Bosch sa se potriveasca fizic 2. Cele Bosch sunt foarte dure si mananca mult din disc in comparatie cu Ferodo TAR845. This post has been edited by madhorsefuzzy: 17 Mar 2007, 00:00 |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
adisan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 184 Joined: 19 December 04 From: ORADEA ![]() |
Ok...multumesc de sfat, si sa inteleg ca Ferodo TAR845 ar fi cam cele mai indicate.
|
--------------------
DACIA LOGAN
Preferance 1.4 MPI
- BH - xx - xxx salutari din Ardeal....
|
|
Miker |
![]()
|
![]() Pimpin Group: Members Posts: 279 Joined: 11 October 05 From: Bucharest ![]() |
Deci pana la urma TAR sau FDB ?
![]() |
--------------------
Laureat 1.5 dCi
Dacia Logan
2006 Laureat
- B-85-MKR
|
|
DomnulK |
![]()
|
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
salut.
am si eu cateva intrebari: la cat se schimba ferodourile de pe spate si cam ce pret au? a schimbat cineva? se schimba greu? |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
Se schimba sabotii cu totul, nu doar ferodourile. Nu stiu ce pret au cei de logan, orientativ pentru megane 1 m-au costat 80ron marca Ferodo. I-am schimbat la 90.000km dar mai duceau.
Operatiunea mi s-a parut relativ dificila, sunt niste arculete pe acolo, e mai complicat. Eu nu i-as schimba singur. |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
@Miker : ceea ce zici tu confirma ca TAR-urile sunt mai moi decat cele de origine. Daca pui FDB-uri probabil sa te tina mai mult decat cele de origine dar sa iti manance din discuri mai mult decat cele de origine.
Din ce spui ca le mananci pe paine poate e mai rentabil pentru tine sa pui discuri (~150RON) + placute(~90RON) Bosch care sunt dure si unele si altele. Din ce am mai auzit pe ici pe colo placutele astea se schimba pe la vreo 60.000Km, asa ca in cazul tau ai putea sa le schimbi pe la 15.000Km. ![]() |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
|
|
Miker |
![]()
|
![]() Pimpin Group: Members Posts: 279 Joined: 11 October 05 From: Bucharest ![]() |
nu ma bag la alte discuri de cat la brembo dublu ventilate cu etrieri mai mari si placute ferodo racing mai mari
![]() |
--------------------
Laureat 1.5 dCi
Dacia Logan
2006 Laureat
- B-85-MKR
|
|
Miker |
![]()
|
FOST @ Alemar si cumparat placute de frana FERODO PREMIER FDB845 - 69 lei RON
|
--------------------
Laureat 1.5 dCi
Dacia Logan
2006 Laureat
- B-85-MKR
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 12:52 |