placute frana
![]() ![]() ![]() |
placute frana
andreic |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 415 Joined: 18 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1.6 mpi
- B-xx-yyy
|
|||
bassfreak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 897 Joined: 29 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(danutz_r @ 18 Sep 2007, 13:15) a mai incercat cineva placutele astea... [attachmentid=1627412028][attachmentid=1627412029] care se gasesc in vitan la 45 - 50 lei... m-ar interesa daca sunt moi sau dure, daca scartaie... 1ooo x ![]() aceste placute le-am cumparat eu si sunt total nepotrivite, ori eu am nimerit unele cu defecte de fabricatie.. din cauza lor, am schimbat discurile de frana (2 zile pierdute si ~2,5mil cheltuiala degeaba), am crezut ca sunt ovalizate deoarece la franare scoteau un sunet se scartait infundat si neuniform. dupa ce am schimbat discurile, am constatat ca si cele noi fac la fel. am pus placutele originale la loc, care erau jumatate, si totul a revenit la normal, franare lina, fara zgomote. comparand vizual placutele, am observat ca cele vechi pareau dintr-o compozitie mult mai moale, pe cand cele noi aveau o suprafata lucioasa, ceea ce imi indica ca sunt mult mai dure. si praful generat de cele noi pe capace este mult mai putin, aproape deloc. deci sunt prea dure, sfatul meu este sa le evitati, desi am vazut ca si unii dealeri le monteaza pe logan ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2004 Ambiance Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(madhorsefuzzy @ 14 May 2007, 23:29) La magazin am gasit in schimb Ferodo SL845. Se pare din ce am citit in link-ul dat ca Ferodo a schimbat seria TAR cu seria SL. Difera si ambalajul nu mai este verde ci este alb cu ceva rosu. Ma intereseaza mai mult daca placutele din noua serie SL sunt la fel de moi cu cele din vechea serie TAR. Daca foloseste deja cineva sa ne spuna si noua impresii. Daca nu o sa revin eu cu ale lui tata. ![]() Ceva impresii despre placutele Ferodo SL845? |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu am pe masina Ferodo TAR845 si se comporta foarte bine, adica franeaza la fel de bine ca cele de origine.
Eu le-am schimbat la 23.500Km pe cele de origine care mai aveau destula carne (acum am 29.500Km). Am preferat un set de placute care sa nu ma faca sa schimb discurile prea repede (as vrea chiar deloc) si Ferodo TAR845 din ce am citit pe aici sunt mai moi decat cele de origine, neuzand disc-ul. Seria SL de la Ferodo este mai noua si inlocuieste seria TAR. SL845 am luat pentru masina lui tata si in 7-8000Km cat a mers cu ele se comporta foarte bine, la fel ca ale mele. |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
tuneam |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 1 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Salut
Am luat si eu azi Ferodo SL845. Vreau sa le pun pe Prestige, dar am citit pe site-ul Ferodo ca SL nu sunt pentru ABS si ca ar trebui sa am Ferodo Premiere. |
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
tuneam |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 1 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Raspunsul de la Federal Mogul(Ferodo):
Dear Marius, You can fit this FSL845 without any problem to your car equiped with an ABS. For any future request, Could you please give some more information regarding your car (Brand, Model, engine...). This will help us to give you the best information and advice regarding our products. Thank you for choosing Ferodo Products. Best regards Nicolas Minier |
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
tuneam |
![]()
|
Continuare discutie cu reprezentantul Ferodo, la intrebarea mea: Care ar fi placultele pentru Logan si cu ce difera ele fata de FDB845
Dear Marius, If have no idea of the price difference between these two pads in Romania. You have to contact your dealer for that. The FDB1781(observatie: cele de origine erau FDB1782) is specific for the Logan. Both shape are the same but the anti nopise is a bit different and FDB1781 has no wear indicator. FDB1781 is not better or worst than the FDB845. Both will perfectly fit your car. You can really fit FDB845 with confidence. Next time I just advise you to fit the FDB1781 Best regards Nicolas Minier Pretul pentru FDB1781(pe net) e intr-adevar mare:68Euro. Deci dealerii dacia nu pun preturi mari, doar ca asa vor ei, chiar atat costa. http://www.kuhne.nl/automotive/html/pdf/fer11a_0807.pdf This post has been edited by tuneam: 10 Dec 2007, 00:38 |
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Ce naiba e "anti nopise"?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
o fi anti-noise...
![]() |
-------------------- fan VAG!
|
|
tuneam |
![]()
|
Am dat cu copy paste din mesajul trimis de ei:
anti nopise = anti-noise |
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Adicalea, pe romana:
- FDB845 scartaie mai tare decat FDB1781/FDB1782 - FDB845 are in plus senzorul de uzura. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
tuneam |
![]()
|
Nasol daca FDB845 sunt mai zgomotoase. Sunt curios daca distrug si discul mai repede decat FDB1781/FDB1782
Oricum nu am gasit de cumparat FDB1781/FDB1782 nicaieri. |
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
TAR845 (acum FSL845) mai moi decat FDB845, au scartait ieri la aproape toate franele cand am mers pe distante scurte. Am 9000Km cu ele.
Dupa un drum la Aeroportul Otopeni cand am franat de la viteze ceva mai mari (~70Km/h) si pentru ceva mai mult timp, au redevenit tacute. O fi si de la vreme, dar cred ca e si ceva adevar in raspunsul celor de la Ferodo cu diferentele de compozitie pentru anti-noise. |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Odata cu frigul a venit si un usor scartait de placute.
Nu e mereu...doar din cand in cand..dar cateodata se aude destul de tare si de enervant. aveti idee? |
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Uzura, mizerie etc.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
am 4000 de km.Nu cred ca e uzura.Mizerie? Tot ce e posibil .Vreo solutie?
![]() |
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
dragosmariand |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 17 December 07 ![]() |
La magazinul de la intersectia Dimitrov- Obor am gasit placute ( in cutie galbena Renault) cu 180 Ron. Astept in continuare pareri.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate 1,5 DCI 65- 2006
- B 53 HVC
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Mult!
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
parpanel |
![]()
|
![]() Calator Group: Members Posts: 805 Joined: 11 March 05 ![]() |
Ca fapt divers... in Galati se gasesc placute in cutie galbena cod 770120766 la 234 RON!
|
--------------------
DACIA
Logan
2006 Ambition
|
|
tuneam |
![]()
|
Continuare discutie cu cei de la Ferodo despre placutre si discuri de frana.
Intreb eu: Hi Nicolas Thank you for the answer. Can you please explain me about the anti noise? Does FDB845 make more noise than FDB1781? And about the brake discs. Is FDB845 more destructive for the brake disc than FDB1781? Can you also please advise me for a good brake disc from Ferodo(or other) for my Logan? Best regards, Marius Tunea Raspuns: Hi Marius, Both pads have anti noise, but both are a little bit different technicaly. The one for FDB1781 is made especially for the Logan. Don't worry, FDB845 will not be more noisy than FDB1781. Regarding wear of discs both FDB845 and FDB1781 are very soft for brake discs. You can fit Ferodo disc DDF1502 to your Logan. This part will be available on the market in more or less two months. I wish you all the best for christmas. Best regards Nicolas Minier Federal-Mogul Corporation Braking Product Manager, Europe, Middle-East & Africa |
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Luat placute Valeo -made in Spain- (pe cutie se pomeneste si de Lucas, o fi producatorul propriu-zis?), cod 598002.
Pret 55 ron, magazin Bras Iasi. Dupa ce o sa le montez o sa postez impresii. oricum, dupa ce termin si placutele astea o sa schimb si discurile. Am implinit 30.000 km cu placutele cu care am luat masina (si cred ca mai duc un pic) dar tot vreau sa merg sa schimb bujiile si contactul pt. marsarier, asa ca voi profita de ocazie sa schimb si placutele. IMG_1896.JPG ( Size: 122.88k ) Number of downloads: 1835 IMG_1892.JPG ( Size: 102.96k ) Number of downloads: 1878 IMG_1895.JPG ( Size: 129.41k ) Number of downloads: 1996 This post has been edited by GoGu: 9 Jan 2008, 23:20 |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
am si eu o rugaminte la bucuresteni.... spuneti-mi si mie UNDE gasesc niste placute de frana de LGN la un pret mai decent... indiferent de marca, dar vreau sa stiu UNDE si LA CE PRET... multumesc
(in special FERODO, desi le prefer pe cele originale) |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
te duci la magazine de piese de schimb dacia. alea mai mici. gasesti la 120 de ron. eu am gasit la unul langa palatul ghica zona faclutatii de constructii chiar vis a vis de benzinaria lukoil.
This post has been edited by han_1.6 mpi: 22 Jan 2008, 12:07 |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
QUOTE(AL @ 22 Jan 2008, 11:58) am si eu o rugaminte la bucuresteni.... spuneti-mi si mie UNDE gasesc niste placute de frana de LGN la un pret mai decent... indiferent de marca, dar vreau sa stiu UNDE si LA CE PRET... multumesc (in special FERODO, desi le prefer pe cele originale) Ferodo SL845 cele moi 55RON (ultima data cand am luat): ACRUSEM piese auto din import si romanesti Str. Ceaikovski nr. 9 (intre Calea Floreasca si Barbu Vacarescu) tel: 0727.552.229, 0788.441.652 email: acrusem@pcnet.ro Da un telefon si vezi ce si cum au. Iti pot aduce daca nu au in magazin. |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
|
|
dragosmariand |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 17 December 07 ![]() |
Am facut revizia de 30000 km. Am ales placute originale Renault( Cod 7066) pe care le-am cumparat de la un magazin de pe B-dul Basarabia la un pret de 165 Ron. Astept pareri despre ele. Multumesc!
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureate 1,5 DCI 65- 2006
- B 53 HVC
|
|
alin2007 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 16 February 08 ![]() |
salut,as vrea sa schimb eu placutele de service ca nu as vrea sa o mai duc la service,acum mai am vreo 4 luni si iese din garantie,stie cineva daca are ceva daca le schimb eu,ce ziceti mai bine o duc la service sau pot sa le schimb si eu? pt mine nu e o problema sa le schimb ca stiu sa le schimb ca am mai schimbat si la alte modele.Multumesc anticipat
|
--------------------
dacia
logan
2005 Laureat
|
|
klaus |
![]()
|
schimba-le linistit
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(AL @ 22 Jan 2008, 11:58) am si eu o rugaminte la bucuresteni.... spuneti-mi si mie UNDE gasesc niste placute de frana de LGN la un pret mai decent... indiferent de marca, dar vreau sa stiu UNDE si LA CE PRET... multumesc (in special FERODO, desi le prefer pe cele originale) Aici ai incercat? http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...%20frana&st=900 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
alin2007 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 16 February 08 ![]() |
merci pt raspuns,mi le schimb eu ca sa nu mai pierd timp pe la service
|
--------------------
dacia
logan
2005 Laureat
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 20:30 |