DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

18 Pages « < 7 8 9 10 11 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Asigurari (reunit)

sonykel
post 7 Sep 2005, 19:55
Post #241

Actualmente Ing.

Group: Members
From: Constanta

n-am avut timp sa citesc tot topicul sunt disperat!
daca ma gasesc vinovat intr-un accident in care sunt implicate4masini iar eu le repar cu rca-ul meu rca-ul meu cati bani da?eu cati bani dau?
2masini sunt distruse in proportie de 80%

detalii despre accident

This post has been edited by sonykel: 7 Sep 2005, 19:57

--------------------
DACIA Logan MCV 2007,1.6 16v,Laureate Full,7series,Gri Platine - CT-87-SNK
Hai,stai un minut langa mine,o zi cu mine
Si-o sa vezi cum si de ce este mult mai bine
Sa te-ntorci cate-odata cu spatele catre lume
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
99AIM
post 8 Sep 2005, 20:54
Post #242

Membru autentic

O intrebare daca se poate referitoare la asigurari:
Daca eu am un element al masinii deteriorat si reparat oarecum pot face o asigurare CASCO pe 6 luni si sa schimb elementul respectiv?
de fapt doua
Cand se incheie asig CASCO se inspecteaza masina?

--------------------
Clio III ph 1 Renault Fluence ph 2 1.6 dci - CT 99 xxx
Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
+
JORJ
post 8 Sep 2005, 21:36
Post #243

Membru autentic

QUOTE(sonykel @ 7 Sep 2005, 19:55)
n-am avut timp sa citesc tot topicul sunt disperat!
daca ma gasesc vinovat intr-un accident in care sunt implicate4masini iar eu le repar cu rca-ul meu rca-ul meu cati bani da?eu cati bani dau?
2masini sunt distruse in proportie de 80%

detalii despre accident
*

Off topic
Daca ce ai scris tu acolo e adevarat atunci e foarte putin probabil sa fi considerat vinovat. Numai sa nu declare altii altfel. Daca ai dreptate si tinzi sa ai necazuri atunci trebuie sa apelezi la justitie.

In ce priveste asigurarile, Ordinul CSA 3108/2004 zice in Anexa nr. 3:

ANUL 2005
Limitele maxime ale despãgubirilor ce pot fi acordate de asigurãtorii RCA pentru prejudiciile cauzate în unul ºi acelaºi accident de autovehicul, indiferent de numãrul persoanelor rãspunzãtoare de producerea accidentului, aplicabile asigurãrilor obligatorii RCA a cãror valabilitate începe în anul 2005 ºi în cazul accidentelor produse în anul calendaristic 2005 sunt urmãtoarele:
a) de la 1.000.000 lei pânã la maximum 3.000.000.000 lei, indiferent de numãrul persoanelor pãgubite, în caz de avariere ori de distrugere a bunurilor, pentru pagube materiale directe ºi indirecte de peste 1.000.000 lei;
b ) pânã la 1.000.000.000 lei pentru fiecare persoanã, dar nu mai mult de 5.000.000.000 lei, indiferent de numãrul persoanelor accidentate, în caz de vãtãmãri corporale sau de deces, inclusiv pentru prejudicii fãrã caracter patrimonial.

Nota: Ordinul se refera la lei vechi fiind emis prin decembrie 2004 (Publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr.1214 din 17 decembrie 2004).

http://www.csa-isc.ro/files/anexe/a310804.txt

P.S. Rambox e destul de greu sa ii furi pe baietii astia. Daca te hotarasi tu sa incepi macar ia-o catinel, incepe cu portofele prin autobuze ceva.

This post has been edited by JORJ: 8 Sep 2005, 21:44

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 Perla - B -XX - XXX
Nu dau flashuri
Daca vreau sa depasesc semnalizez si astept
Nu claxonez decat daca e absolut necesar
Folosesc proiectoarele doar cand e ceata
+
99AIM
post 9 Sep 2005, 07:29
Post #244

Membru autentic

P.S. Rambox e destul de greu sa ii furi pe baietii astia. Daca te hotarasi tu sa incepi macar ia-o catinel, incepe cu portofele prin autobuze ceva.

A fost o intrebare,o idee pe care o aplica unii mai destupati ca tine.

--------------------
Clio III ph 1 Renault Fluence ph 2 1.6 dci - CT 99 xxx
Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
+
bassfreak
post 19 Sep 2005, 16:33
Post #245

Membru autentic

From: Bucuresti

in legatura cu reinnoirea unei asigurari CASCO la OMNIASIG pentru un Logan de 1 an vechime, am fost la un centru omniasig de pe Bd.Alexandru Obregia unde mi s-au oferit preturile de 238euro/an cu fransiza 0% pt furt total, si 207euro/an cu fransiza 10%.
Ulterior am gasit un broker pe Str. Nerva Traian, care lucreaza cu Omniasigsi mi-a spus ca el imi poate face o reducere de 5% fata de ce-mi ofera centrul omniasig, plus inca 5% reducere de la el.
Ajungand la un pret de 185 euro/an.
Intrebarea mea este cum reuseste acest broker sa faca o reducere de aproape 10% fata de ce imi ofera chiar OMNIASIG ?
Este ok sa imi fac la el asigurarea?

--------------------
Dacia Logan 2004 Ambiance
Renault Clio Bicorp 2002 Authentique
+
asybo2002
post 19 Sep 2005, 19:02
Post #246

Membru autentic

pai e posibil pt ca el are volum si are cotele lui...dar tu asigurarea o ai cu Ominiasig deci nu conteaza prin cine o faci atat timp cat el vireaza mai departe banii la Omniasig...

--------------------
DACIA Duster 4x4, 1.5 dCi 2010 Laureate - B
"Merge si asa" ... Drama sau inventivitate !?
+
vv
post 20 Sep 2005, 10:07
Post #247

dilbert.com

asybo... care e chestia cu "atata timp cat" - se mai intampla sa nu vireze banii? Poti face ceva sa te asiguri ca nu iei teapa de la un broker?

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
asybo2002
post 20 Sep 2005, 18:35
Post #248

Membru autentic

se mai intampla sa fuga un agent cu banii, dar cel mai des se intampla sa "uite" sa vireze banii in contul asiguratorului...timp in care daca ai dauna esti pa...dar brokeri seriosi nu fac gainarii din astea la ei se intampla chiar sa uite la modul ca incurca ceva hartii si atunci suporta ei dauna...pot enumera: MARSH, FILAS...

--------------------
+
RobinHood
post 21 Sep 2005, 15:54
Post #249

Membru tipic

QUOTE(asybo2002 @ 20 Sep 2005, 18:35)
se mai intampla sa fuga un agent cu banii, dar cel mai des se intampla sa "uite" sa vireze banii in contul asiguratorului...timp in care daca ai dauna esti pa...dar brokeri seriosi nu fac gainarii din astea la ei se intampla chiar sa uite la modul ca incurca ceva hartii si atunci suporta ei  dauna...pot enumera: MARSH, FILAS...
*

sa inteleg ca astia 2 sunt "seriosi"?
se poate sa dai mai multe nume de brokeri "seriosi", asa cum ai facut cu asiguratorii?

This post has been edited by RobinHood: 21 Sep 2005, 15:56

--------------------
Dacia Logan 2004 Ambition - B-xx-yyy
+
DragosG
post 22 Sep 2005, 08:22
Post #250

Membru

Iata ce oferta am primit de la un broker de asigurari (total adviser):
Autovehicul Dacia Logan Ambition (un an vechime)

Suma asigurată EUR Cota de primă Prima Fransize
Allianz 8130 3,90 317 20%Furt total 2%Furt partial
Omniasig 7654 4,20 321 10%Furt total
BCR 7182 4.14 297 0%
Asirom 7438 4,05 302 0%

Mi se pare foarte ciudata diferenta dintre sumele asigurate, Alliantz asigura la 8130, in timp ce Omniasig doar 7654.

--------------------
Nissan Qashqai 2008, 1.6 Tekna
DragosG Logan Ambition Bucuresti
+
simon
post 22 Sep 2005, 09:50
Post #251

Membru autentic

Fii atent ca Allianz este singura firma de asigurari care incaseaza TVA la asigurarea pentru persoane fizice. mad.gif

--------------------
Renault Megane III 2009 Dinamique 1.6 16V
+
ovidiusoft
post 22 Sep 2005, 10:54
Post #252

Membru de sub patura

Maine trebuie sa ma duc sa platesc asigurarea+restul chestiilor pentru masina - credit Moderato prin BRD, deci CASCO prin Asiban. Tanti de la banca mi-a spus ca se plateste asigurarea pe un an - 325 Euro. Eu as vrea sa o platesc lunar sau macar trimestrial. Se poate ce vreau eu si ma abureste ea sau trebuie sa platesc si asta e?

Rog pe cineva care a trecut prin asa ceva sa-mi dea un sfat.
Multumesc.

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
alc2
post 22 Sep 2005, 16:54
Post #253

Membru autentic

QUOTE(ovidiusoft @ 22 Sep 2005, 04:54)
Eu as vrea sa o platesc lunar sau macar trimestrial. Se poate ce vreau eu si ma abureste ea sau trebuie sa platesc si asta e?

Multumesc.
*

Poti s-o platesti cum vrei tu , lunar sau trimestrial , sau cu 10% discount anual.

La min e de ex. la 2 luni platesc 1.4 mil. lei usori , la RAI .
Putem s-a platesc si lunar , dar m-i s-a parut mai comod asa .

By the way , poate sa-mi spuna cineva , daca nu este specificata in contract fransiza la accidente , iar cea la furt total / partial este de 15 / 5 % , cum se procedeaza in caz de avarii / accidente ?

--------------------
Renault Kadjar Intens Flame red_K9K-648 -
Ex :Renault Clio III 2007/1.4 16v/98 CP/Privilege/ Beige Poivre
+
RobinHood
post 23 Sep 2005, 15:09
Post #254

Membru tipic

Sunt putin derutat, sa fiu mai explicit: Zilelele asta am cautat ceva oferte alternative pentru re-innoirea casco (am avut la Asirom - full 275E pt. Logan Ambition de 8161E). Ce zice Asirom acum: val. asigurata 7835, prima lunara 318E !!?? Nu prea inteleg, mi-am luat mercedes intre timp si nu am stiut!? sau ce pana mea, cum poate sa scada valoarea asigurata si sa creasca prima in halul asta!? LA BAIE ASIROM!!!

Am primit o oferta de la un broker(FAST BROKER):

ASIBAN
Suma asigurata: 7.371 euro
Prima de asigurare anuala: 265 euro
Plata primei de asigurare se poate face in 2 (semestrial) sau 4 (trimestrial) rate.
Fransiza 0%.

ALLIANZ TIRIAC
Var.1 (fransiza obligatorie 20% pt.furt total si 2% furt partial)
Suma asigurata: 7.454 euro
Prima de asigurare anuala: 291 euro
Plata primei de asigurare se poate face in 2 (semestrial) sau 4 (trimestrial) rate.
Pentru plata integrala se acorda o reducere de 5%, respectiv 277 euro.

Var.2 (fransiza 0% in ambele cazuri)
Suma asigurata: 7.454 euro
Prima de asigurare anuala: 367 euro
Pentru plata integrala se acorda o reducere de 5%, respectiv 350 euro.

Cum nu prea ma dau banii afara din casa in perioada asta, as fi tentat spre Asiban dar nu prea am incredere..
A avut cineva evenimente nefericite cu Loganu' asigurat la Asiban? cum s-au comportat? Ce service-uri autorizate Dacia recomndati in tandem cu Asibanu'?

--------------------
+
JORJ
post 23 Sep 2005, 15:36
Post #255

Membru autentic

Si eu m-am orientat predominant dupa pretul asigurarii, dar nu exclude situatia sa si ai nevoie de servicii in sensul asta, asa cum am avut eu.

Decizia asupra firmei tu singur trebuie sa o iei. Sfatul meu ar fi sa citesti mai mult din topicul asta, si nu lasa numai pretul ca criteriu.

Uneori se intampla sa platesti mai mult un serviciu mai bun si mai putin unul mai slab.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 Perla - B -XX - XXX
Nu dau flashuri
Daca vreau sa depasesc semnalizez si astept
Nu claxonez decat daca e absolut necesar
Folosesc proiectoarele doar cand e ceata
+
RobinHood
post 23 Sep 2005, 15:47
Post #256

Membru tipic

QUOTE(JORJ @ 23 Sep 2005, 15:36)
Si eu m-am orientat predominant dupa pretul asigurarii, dar nu exclude situatia sa si ai nevoie de servicii in sensul asta, asa cum am avut eu.

Decizia asupra firmei tu singur trebuie sa o iei. Sfatul meu ar fi sa citesti mai mult din topicul asta, si nu lasa numai pretul ca criteriu.

Uneori se intampla sa platesti mai mult un serviciu mai bun si mai putin unul mai slab.
*

Din nefericire, chiar am avut nevoie de serviciile lor si m-au cam plimbat, btw aveti grija cu Asirom daca aveti eveniment exemplarul vostru de casco ramane la ei !?? pana cand te duci tu (a de citi: AU EI CHEF sa ti-l inapoieze). Si asta e unul din motivele pentru care nu vreau sa mai fac la ASIROM, dar preturile pt. prelungirea asigurarii ASIROM la acelasi agent m-a dat pe spate!!!.

{am citit tot topicul}
concret, unde ai asig? si ce probleme?

--------------------
+
adister
post 23 Sep 2005, 16:16
Post #257

Membru autentic

QUOTE(RobinHood @ 23 Sep 2005, 17:09)
A avut cineva evenimente nefericite cu Loganu' asigurat la Asiban?
*

Eu am avut anul asta 2 dosare de dauna la Asiban - odata 4,5 mil, iar a doua oara 15 mil. Nu am de ce sa ma plang, mi-am recuperat banii cam la 3 saptamani dupa ce am depus la ei toate documentele (facturi, chitante etc). Am preferat de fiecare data sa platesc eu si sa-mi recuperez banii ulterior decat sa merg pe decontare directa cu service-ul.
Singurul lucru suparator este momentul in care se face constatarea - prea putini agenti constatatori, coada mare....nu stiu cum e la alti asiguratori, dar eu de fiecare data am pierdut cateva ore bune.

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2 1.5 dCi 80cp 2006 - B56...

Prostii par conceputi pe cale artificiala, ca sunt multi ai dracu` si n-au nicio boala - Parazitii
+
RobinHood
post 23 Sep 2005, 16:48
Post #258

Membru tipic

daca singura problema e timpul de asteptare la constatare, asta e bine (ma rog am auzit ca se poate si mai bine la Alliantz) nu ma descurajeaza, la asirom te asigur ca am stat mai mult de 2h, plus suportat scarba de rigoare din partea "mariei sale CONSTATATORUL" ...

--------------------
+
vv
post 23 Sep 2005, 17:36
Post #259

dilbert.com

Asiban (experienta mea) -> decontare super-ok cu service-ul (a fost absolut transparent pentru mine, pana cand m-au programat aveau deja acceptul de plata). Cozi mari la constatatori - cred ca e la fel peste tot. Nu iti constata ceva decat daca ai adeverinta de la politie (adica - daca ai o zgarietura care nu au trecut-o politistii - sufletu', nu ti-o accepta).

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
Thorr
post 24 Sep 2005, 07:33
Post #260

Membru incepator

Daca am deschis un dosar de dauna acum un an la Allianz pentru un bord distrus si un cass furat cat timp este considerat dosarul deschis? 256.gif

Reformulat: pana cand pot sa aman cumpararea casetofonului +service bord ca sa mai primesc banii inapoi? 1 an, 4 ani (contractul e pe 4 ani (masina in rate))
Multumesc mult.

--------------------
Dacia Solenza Scala - B-74-POS
+
i96nds
post 25 Sep 2005, 16:45
Post #261

Stefan

Group: Moderatori

QUOTE(RobinHood @ 23 Sep 2005, 16:09)
Sunt putin derutat, sa fiu mai explicit: cum poate sa scada valoarea asigurata si sa creasca prima in halul asta!? A avut cineva evenimente nefericite cu Loganu' asigurat la Asiban? cum s-au comportat? Ce service-uri autorizate Dacia recomndati in tandem cu Asibanu'?

Pe masura ce masina se invecheste valoarea ei scade. Insa asta inseamna in acelasi timp si o uzura mai mare. Deci probabilitatea de a se intampla un accident e din ce in ce mai mare. De aceea se aplica un procent din ce in ce mai mare la valoarea masinii din acel moment.

Asadar e obisnuit ca la toate societatile sa se intample asa. In total deci platesti cam aceeasi prima chiar daca valoarea masinii scade.

Reusesti sa iti scazi prima doar daca ai an fara daune. Din cate inteleg eu, nu a fost cazul la tine.

Eu am la Asiban asigurare pentru SLZ de 3 ani. (adica am intrat in anul 3). M-a atins unul in parcare in primul an. Iar mai recent am luat o groapa si trebuie sa schimb janta.

Ideea e: nu te trateaza ca pe boier (adica ca pe Tiriac Senior) insa e acceptabil. Au cozi cam mari la agentii constatatori. (pierzi cateva ore...) Insa mi se par corecti. Banii ii dau inapoi fara probleme. Service-uri cu care au decontare directa- parca era Cobalcescu si IPSO. Asa ca eu zic ca e OK.

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
george_slz
post 25 Sep 2005, 18:11
Post #262

Membru autentic

From: BUCURESTI S6

Am si eu o intrebare legata de valabilitatea CASCO. Am inteles de la altii care au citit politele de asigurare ca in cazul politelor ASIROM si OMNIASIG si nu numai se specifica valabilitatea pe drumurile publice a politei. Adica se exclude astfel valabilitatea ei in curtile si in zonele proprietate personala. In schimb la Alizanz asa ceva nu se specifica, asta insemnand ca Alianzu nu face astfel de delimitari de valabilitate a politei.
Este adevarat?!

--------------------
dacia Astra H Cosmo 2008 - b xx sef
+
alc2
post 25 Sep 2005, 21:35
Post #263

Membru autentic

QUOTE(george_slz @ 25 Sep 2005, 12:11)
Adica se exclude astfel valabilitatea ei  in curtile si in zonele proprietate personala. In schimb la Alizanz asa ceva nu se specifica, asta insemnand ca Alianzu nu face astfel de delimitari de valabilitate a politei.
Este adevarat?!
*

Nu cred ca exista o astfel de excludere la nici companie referitoare la CASCO.
Am recitit si la mine in contract si nu este prevazut asa ceva - am CASCO la RAI -

In schimb la o asigurare RCA stiu ca nu este valabila decat pe drumurile publice

Revin cu intrebarea , poate stie cineva :
QUOTE(alc2 @ 22 Sep 2005, 10:54)

By the way , poate sa-mi spuna cineva , daca nu este specificata in contract  fransiza la accidente  , iar cea la furt total / partial este de 15 / 5 % , cum se procedeaza in caz de avarii / accidente ?
*

Thx.
tongue.gif

--------------------
Renault Kadjar Intens Flame red_K9K-648 -
Ex :Renault Clio III 2007/1.4 16v/98 CP/Privilege/ Beige Poivre
+
RobinHood
post 26 Sep 2005, 15:25
Post #264

Membru tipic

QUOTE(i96nds @ 25 Sep 2005, 16:45)
Pe masura ce masina se invecheste valoarea ei scade. Insa asta inseamna in acelasi timp si o uzura mai mare. Deci probabilitatea de a se intampla un accident e din ce in ce mai mare. De aceea se aplica un procent din ce in ce mai mare la valoarea masinii din acel moment.

Asadar e obisnuit ca la toate societatile sa se intample asa. In total deci platesti cam aceeasi prima chiar daca valoarea masinii scade.

Reusesti sa iti scazi prima doar daca ai an fara daune. Din cate inteleg eu, nu a fost cazul la tine.

Perfect de acord cu faptul ca valoarea asigurata scade dar nu inteleg de ce prima creste asa brusc 275E -> 318E. Adica.. de fapt stiu: au crescut drastic procentul pt. Logan. Referitor la daune, chiar daca am apelat la casco, dosarul a fost cu regres, ceea ce inseamna ca, in principiu, nu se considera vina mea si i-mi pastrez dreptul la reducere.

--------------------
+
RobinHood
post 26 Sep 2005, 15:28
Post #265

Membru tipic

QUOTE(vv @ 23 Sep 2005, 17:36)
Asiban (experienta mea) -> decontare super-ok cu service-ul (a fost absolut transparent pentru mine, pana cand m-au programat aveau deja acceptul de plata). Cozi mari la constatatori - cred ca e la fel peste tot. Nu iti constata ceva decat daca ai adeverinta de la politie (adica - daca ai o zgarietura care nu au trecut-o politistii - sufletu', nu ti-o accepta).
*

poti sa dai si numele service-ului?

--------------------
+
Carmin
post 26 Sep 2005, 20:03
Post #266

Membru incepator

Buna ziua! Am o problema foarte urgenta!

Am avut un accident in alt oras (decat Bucuresti) si masina este serios avariata. Masina este destul de noua, a depasit 2 ani. Problema este ca nu am stiut ca trebuie facuta revizia tehnica obligatorie la 2 ani ( daca stiam de revizie o faceam ca nu mi-era greu sa dau 5-600 000 la un service) intrucat pe certificatul de inmatriculare, la anexa, nu este trecuta nici o data cu urmatoarea revizie, asa cum am aflat ca trebuia (sau cel putin asa au unii prieteni).

Am citit in contractul de asigurare ca printre obligatiile asiguratuluis e numara si revizia tehnica periodica.
Este posibil ca asigurarea mea CASCO sa isi piarda valabilitatea numai din acest lucru? Este posibil sa mi se scada din suma asigurata pentru acest lucru?
Ce sfat imi dati?

VA multumesc!

--------------------
DACIA SOLENZA - B--xx--zz
+
asybo2002
post 26 Sep 2005, 21:18
Post #267

Membru autentic

posibil sa ai polita la OMNIASIG...la ei parca era excludere daca nu ai ITP-ul...

--------------------
+
i96nds
post 27 Sep 2005, 12:11
Post #268

Stefan

Group: Moderatori

Ai cam pus-o.... Cei de la asigurari au dreptul sa zica faptul ca esti in ilegalitate deci.. ei nu te despagubesc DELOC !!!
Asa cred eu....

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
ovidiusoft
post 27 Sep 2005, 20:41
Post #269

Membru de sub patura

QUOTE(ovidiusoft @ 22 Sep 2005, 11:54)
Maine trebuie sa ma duc sa platesc asigurarea+restul chestiilor pentru masina - credit Moderato prin BRD, deci CASCO prin Asiban. Tanti de la banca mi-a spus ca se plateste asigurarea pe un an - 325 Euro. Eu as vrea sa o platesc lunar sau macar trimestrial. Se poate ce vreau eu si ma abureste ea sau trebuie sa platesc si asta e?

Multumesc.
*

Revin tot eu. Azi si-a incheiat si prietena mea contractul si ea poate sa plateasca lunar. Explicatia? Ei i-a intocmit dosarul directorul filialei, mie o "tanti" care ori n-a stiut ori i-a fost lene sa intrebe ori ambele. In fine, acum am platit, asta e, macar dau mai putin lunar. Dar daca doriti sa platiti asigurarea lunar, insistati, se poate (BRD cel putin).

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
dragos01
post 3 Oct 2005, 11:25
Post #270

Membru incepator

From: Pitesti

Am si eu o intrebare: a reinnoit cineva contractul de asigurare cu asiban-ul si sa-i fie acceptata plata in rate?, de ce toti asiguratorii refuza aceasta modalitate de plata?, scrie cumva in contractul de creditare cu brd-ul ca polita de asigurare trebuie platita de fiecare data integral?, daca da lamuriti-ma si pe mine...

--------------------
Nissan Qashqai 1,6 DIG-T Tekna 2015 - AG-xx-DAR
+
18 Pages « < 7 8 9 10 11 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th May 2025 - 13:14
Forum Renault