DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

18 Pages « < 16 17 18 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Asigurari (reunit)

Lucyk
post 16 Jun 2006, 19:55
Post #511

Membru incepator

Group: Members

Salut Tudor!
Agentul de la Allianz mi-a recomandat un service pentru vopsitorie undeva prin Baneasa - Auto Luck, dar nu am auzit nimic despre ei. Despre Com Nico am auzit si bune si rele, dar imi convine pentru ca e aproape de mine si sper sa nu fie prea aglomerat. Eu am Opel, dar pe forumurile Opel multi se plang ca se sta foarte mult cu masina in service. Mai sunt si mari jigodii, stiu din experienta. Anul trecut "mi-au schimbat uleiul", in realitate nu mi-au schimbat nimic, pentru ca uleiul meu era galben ca mierea dupa 15.000 km (afacerea m-a costat 3,5 milioane). Am constatat dupa inca 5.000 km ca masina incepe sa consume ulei iar din galben acesta isi schimba culoarea in negru.

--------------------
Opel Agila - B38DJJ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Tudor
post 17 Jun 2006, 11:10
Post #512

Moderator

From: Bucuresti

De AutoLuck nici eu nu stiu nimic. In zona ta ar mai fi o vopsitorie buna: TopLac (pe Maniu, in zona Apaca), am auzit numai lucruri bune de ei, dar nu stiu daca au decontare directa cu Allianz. Sfatul meu: mergi si la TopLac si fa o intrebare, daca deconteaza alege intre ei si ComNico, daca nu mergi la ComNico, am mai intrebat si eu si se pare ca lucrurile s-au imbunatatit de cand am fost eu pe la ei.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
Lucyk
post 20 Jun 2006, 08:57
Post #513

Membru incepator

Pe site-ul societatii Allianz este o lista cu service-urile agreate. TopLac este pe lista. Multumesc mult pentru sfat. Inainte sa fac optiunea, am sa trec totusi pe la ei, ca sa vad in ce conditii isi fac treaba, sa nu fie vreo baraca, ceea ce nu cred.
Deocamdata astept actele de la politia judiciara, unde am depus plangerea pentru furtul oglinzii si zgarierea masinii. Oricum, am deschis dosarul de dauna Casco. Mie imi expira asigurarea la sfarsitul lui iulie. Imi puteti spune ce se intampla daca nu reusesc sa termin reparatia pana la expirarea politei?

--------------------
Opel Agila - B38DJJ
+
asybo2002
post 20 Jun 2006, 09:14
Post #514

Membru autentic

nu se intampla nimic...important e ca la data daunei masina era asigurata si deci societatea de asigurare are datoria sa te despagubeasca, chiar daca la data despagubirii nu mai ai polita la ei...

--------------------
DACIA Duster 4x4, 1.5 dCi 2010 Laureate - B
"Merge si asa" ... Drama sau inventivitate !?
+
driverx
post 25 Sep 2006, 11:01
Post #515

--- Membru cu ralanti ---

Am o problema. Am avut un accident, dar nu eu sunt cel vinovat. Am casco la ASIBAN. ASIBAN imi zice ca totusi trebuie sa platesc reintregirea care ar veni circa 450 RON pentru o paguba de 100 meleoane lei vechi. (paguba fictiva ca inca nu stiu exact cat va costa masina).

Chiar trebuie sa platesc? Mi se pare anormal, in conditiile in care ei o sa recupereze paguba de la RCA-ul vinovatului.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
GoGu
post 25 Sep 2006, 11:35
Post #516

Prea de la tara

Group: Moderatori
From: Iasi

Eu stiu ca da, trebuie sa platesti reintregire (mai ales ca masina e in rate, daca nu era nu stiu daca era musai sa platesti dar ramaneai cu o valoare asigurata mai mica...).
Si te-au incaltat cu CASCO la 4,5%? Mult doamna, mult... se gaseste si cu 3, 3 si ceva %

--------------------
Renault Scenic 1.5dCi recolta 2012
+
ionutctn
post 25 Sep 2006, 11:50
Post #517

Membru cu TDI

@driverX
Pot sa te ajut cu problema ta pentru ca lucrez in asigurari (nu in vanzari stai linistit biggrin.gif ). In cazul tau intervine actiunea de regres; adica treaba sta in felul urmator: chiar daca esti nevinovat societatea de asig la care tu ai CASCO te despagubeste pe tine iar pe urma ei urmeaza sa deschida in instanta (asa se procedeaza juridic) actiunea de regres impotriva societatii unde este asigurat cel vinovat care te-a accidentat pe tine. Dosarul de dauna deschis la societatea ta de asigurari (Casco al tau in cazul de fata) are aviz de regres ceea ce inseamna ca in situatia de fata societatea va proceda in instanta.
Acum de ce se plateste reintregirea? Simplu. Pentru ca te despagubeste pe asigurarea ta urmand sa recupereze de la societatea de asig a vinovatului. La unele societati se practica sistemul marii cotei de prima tarifara corespunzator raportului dintre valoarea despagubirii si suma asigurata. De exemplu una este o dauna de 200 RON la o suma asig de Dacie sa zicem si una este o dauna de 200 RON la o suma asig de Octavia sa zicem. Comparand cele 2 rapoarte observam ca la Octavia cota de prima se va majora cu mai putin decat la Dacie, raportul fiind mai mic. Oricum raportul este gandit bine avand in vedere costul reparatiilor proportional cu suma asigurata (valoarea din nou - uzura).

Sa auzim de bine...... smile.gif

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
driverx
post 25 Sep 2006, 11:58
Post #518

--- Membru cu ralanti ---

@ionutctn

Thanks. Idea e asa. Depasit de situatie, lipsa somn, nervi, etc a doua zi am deschis dosar la BT Asig (RCA-ul idiotului). Mai toti cunoscutii imi tot zic sa trec pe CASCO daca pot. Si la cum se poarta astia cu mine, incep sa cred ca intradevar am facut o greseala mergand pe varianta RCA. Azi o sa incerc sa ma mut. Incep sa mor. Masina de 500km cu asemenea probleme sad.gif

Reintregirea asta CAND trebuie platita?

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
ionutctn
post 25 Sep 2006, 12:02
Post #519

Membru cu TDI

@driverX
Mai de exemplu la mine se practica metoda a doua, aia cu marirea cota de prima iar asta se face odata cu plate ratei imediat urmatoare dupa ce s-a intamplat evenimentul.
In mod normal si la tine e la fel: se plateste reintregirea incepand cu scadentele ulterioare evenimentului neplacut daca prin contract nu se prevede altfel.

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
Tudor
post 26 Sep 2006, 14:33
Post #520

Moderator

Acest topic se inchide deoarece s-a adunat prea multa informatie in acest topic si e greu de gasit un sfat util, chiar daca el exista. Se va redeschide temporar doar la cerere si doar pentru a raspunde la probleme deja existente in topic.
Cititi Regulile specifice aici si deschide-ti topicuri noi!
Multumesc pentru intelegere.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
18 Pages « < 16 17 18
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 18:43
Forum Renault