Stopuri modificate, Poze, sfaturi, impresii
![]() ![]() ![]() |
Stopuri modificate, Poze, sfaturi, impresii
DJMaxx |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 516 Joined: 21 June 08 From: BUCURESTI ![]() |
|
||
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
august 2003
|
|||
and_rei |
![]()
|
![]() Membru multumit de fosta lui SupeRNova Group: Members Posts: 3.015 Joined: 20 November 08 From: Bucuresti ![]() |
ne-a lasat asa in suspans
![]() |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
2005 "Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
|
|
melomanuu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 600 Joined: 10 March 07 From: Timisoara ![]() |
Stopurile le-am primit de la un prieten care le avea de la alt prieten si tot asa. Stopurile sunt originale de SN doar ca au fost scoase inainte de colorare. Nu au fost decolorate cum zice Maskatu. Nu stiu unde se pot gasi pentru ca eu am fost la ELBA si le-am spus ce vreau si cum vreau si nu au vrut sa-mi faca nici in rupt capului.
@DJMaxx stai linistit ca si eu am aceleasi ganduri. Azi am primit un stop de pasat cu leduri SMD, leduri cu 2 pozitii rosu si galben ![]() |
--------------------
dacia
super nova
2001 clima
- TM86SRG
|
|
and_rei |
![]()
|
![]() Membru multumit de fosta lui SupeRNova Group: Members Posts: 3.015 Joined: 20 November 08 From: Bucuresti ![]() |
nu-mi trimiti mie o pereche?
![]() ![]() |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
2005 "Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
|
|
andreiy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 431 Joined: 21 February 09 From: Pitesti ![]() |
doua mai mici
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Imi place stilul tau, tunezi si apartamente?
|
|
DJMaxx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 516 Joined: 21 June 08 From: BUCURESTI ![]() |
nu problema sunt ledurile ... treaba e de unde facem rost de stopuri ... aricum sa le stapanesti sanatos , poate prietenu pretenului prietenului .... vrea sa faca vreo afacere si ingtreabal daca ne face si noua doritorilor
![]() vezi cum faci cu stopu pe frana ... si mai e ceva semnalele , trebuie scoasa chestia aia de bec ars ca daca nu o sa clipeasca aiurea trebuie gandita ![]() This post has been edited by DJMaxx: 11 Nov 2009, 20:10 |
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
august 2003
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
Sunt faine si astea dar mie tot mai mult imi plac alea clare de la postul 335
Sper ca o sa am si eu in curand stopuri clare |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
si in final o sa vopsiti becurile in rosu fiindca ledurile de culoarea rosie au lumeni mult mai mici decat cele albe. Pentru a lumina complet trebuie completat cu 15-20 de leduri rosi. Eu las cum e de fabrica si montez leduri albe in jur de 5 pe fiecare stop , semnal . Iar pentru a nu se mai prali in timp ledurile se monteaza surse de tensiune de 3V sau se face stabilizator de tensiune la valoarea de 3V cu LM337.
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
melomanuu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 600 Joined: 10 March 07 From: Timisoara ![]() |
poi ma gandeam la sopul de frana si pozitie sa pun 3 randuri a cate 5 leduri adica 15, leduri Piranha de 120 de grade cu sursa stabilizatoare la 12v pentru frana si probabil 6 v pentru pozitie. Deocamdata mai studiez problema
|
--------------------
dacia
super nova
2001 clima
- TM86SRG
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
E mai bine recomandat la 3 V fiindca daca s-ar distruge un led din serierea a cate 3 leduri care sunt alimentate la sursa de 12V atunci o sa le ia dracu pe toate. Sursa de care am zis se poate monta pe ramura negativa cea ce se poate alimenta toate ledurile din stopul stanga sau din stopul dreapta. Alimentarea lor facandu-se doar cand primeste plus de la maneta ...
Poftim schema http://www.kingsolder.com/circuit/image/20...21172202410.jpg e realizata cu 2 surse una pe partea pozitiva realizata cu Lm317T si alta pe parte negativa cu Lm337. Se ia frumos doar rezistentele care se comuta pe 3V si punct. |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
DJMaxx |
![]()
|
eu am incercat sa pun leduri in semnale de pe fata am facut dintr-un soclu de bec puse 20 deleduri portocali legate in pararel toate , decat xperimental, cu o rezistenta de .. nu mai stiu 1k la 3 w treaba e ca lumina ca un kkt desi erau pozitionate in toate directiile si pe deasupra clipea simai rapid din cauza ca depizta bec ars ... nustu cum o sa va iasa dar cred ca o sa trebuiasca o gramada de lediri deci o gramada de bani ...
|
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
august 2003
|
|
djasu82 |
![]()
|
trebuia sa montezi o rezistenta intre plus si minus de 1K si nu mai clipea de nebun sau cel putin o sursa ... Trebuia sa faci rost de leduri piranaha cu 4 celule pe led curentul prin acel led era de 80-100mA atunci se schimba treaba. Incearca cu 5 leduri si te convingi.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
DJMaxx |
![]()
|
poi si cat costa alea? se merita ?
|
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
august 2003
|
|
djasu82 |
![]()
|
parerea mea zic ca se merita , consum mai mic de curent intensitate mai puternica , 1 singur led de culoare alba cu 4 celule e echivalentul unui bec de 1W . Asadar alimentate prin stabilizator la 3V consumul a 5 leduri e de 1,2W si asta avand doar 5 leduri cu cate 4 celule , montand 10 leduri a cate 4 celule care in total sunt 40 de leduri ,e echivalentul a unui bec de 10W consumul e de 2,8W.
Poftim un led de putere echivalent cu unul de 8W si consum real 1,16W. http://www.zexstar.com/product_info.php?in...-100--176-.html Pretul mi se pare mic iar stabilizarea se poate face tot cu un LM337 asta ca sa poti controla mai multe leduri de putere pe un singur stop sau se poate monta la fiecare led de putere cate un LM317 cea ce costa putin mai mult si anume sop + semnal . Deci cu 100 de lei cumperi 4 leduri de putere iar cu 10 lei mai cumperi 2 LM337 +4 rezistente (2bucati de 270ohmi alte 2 bucati de 390 de ohmi) 4 diode 1n4001 si 4 condensatoare de 22uF/25V. Dai ai nu dai nu ai asta e, pare mai simplu decat sa te complici cu 5-10-20 de leduri iar consumul pe stopuri o sa fie de 2,5W fata de 10W. This post has been edited by djasu82: 12 Nov 2009, 21:40 |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
DJMaxx |
![]()
|
ok si tu zici ca e avantajos sa pui 10 cip leduri la 25 lei bucata? poi cate ar trebui sa pui la un stop? sa zicem hmmm... 5 stop frana (rosi) alte 5 pozitie (tot rosi) alte 5 semnal (portocali) si 5 lampa marsalier(albe) deci apx 2oo lei te duc ledurile pt un stop plus ca ledurie alea au un unghi de 100 de grade si tu zici ca renteaza sa pui dealea ? ... daca nu te costa mai mult
|
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
august 2003
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
QUOTE(djasu82 @ 12 Nov 2009, 14:35) si in final o sa vopsiti becurile in rosu fiindca ledurile de culoarea rosie au lumeni mult mai mici decat cele albe. Pentru a lumina complet trebuie completat cu 15-20 de leduri rosi. Eu las cum e de fabrica si montez leduri albe in jur de 5 pe fiecare stop , semnal . Iar pentru a nu se mai prali in timp ledurile se monteaza surse de tensiune de 3V sau se face stabilizator de tensiune la valoarea de 3V cu LM337. Sunt si leduri ca cele albe numai ca lumineaza rosu la fel de tare ca si la albe |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
|
|
melomanuu |
![]()
|
ledurile Piranha sunt si ele de mai multe feluri. Din cate stiu eu toate sunt cu 4 celule cum zice djasu82. Difera unghiul de luminare, culoare, marimea .....nu poti compara un led normal cu un Piranha. Eu vreau leduri Piranha rosi, cu toate ca cele albe lumineaza mai tare. Ca pret, nu sunt exagerat de scumpe. Nu stiu ce ai calculat tu DJMaxx dar un led piranha este undeva la 0,6 ron. http://www.ledmaster.ro/index.php?oldal=leds&csoportID=9
|
--------------------
dacia
super nova
2001 clima
- TM86SRG
|
|
djasu82 |
![]()
|
vezi ca nu toate ledurile piranaha sunt cu 4 celule si pot fi leduri flat sau cu lupa in plus stopul daca ati fost atenti pe interior are niste protuberante sunt special realizate deci se imprastie mai bine . Am vazut asta la un amic care si-a montat la un motor 10 leduri piranaha monocelula cu lupa si stopul lumina mai intens decat un bec.
Relu_GT ledurile rosi cel putin eu nurecomand doar daca se monteaza masca de stop nevopsita in rest arunci banu degeaba fiindca nu se compara un led rosu cu unul alb fiindca diferiti ca intensitate . Ledul rosu are intre 4-6 lumeni iar cel alb are valoare intre 10-22 de lumeni la aceeasi intensitate parcursa. DJMaxx ai inteles gresit ca de obicei deci ce am recomandat eu la 25 de lei e un singur led care e echivalentul unui singur bec de 8W . Deci un led de 8w pe frana , inca unu de 8w pe pozitie altu de 8w semnal ,8W lampa de spate. Deci in total te duce 100 de lei pe un stop complet echipat cu leduri iar putere instalata e in jur de 4,5W cu toate ledurile aprinse pe acel stop fata de 20W. Daca cumparat leduri piranaha 5mm la 0,6 lei bucata va duce la 30 pentru fiecare locas de bec in parte sau cumperi 50 de bucati si dai 100 de lei dar e flat ( aici nu am incercat nimic cu acest led fiindca nu am avut) si te poti scoate pentru ambele stopuri de pe spate vedeti aici. Deci eu zic ca tot pe acolo te duce la 210 lei pentru ambele stopuri cu ledurile de putere echivalent la 8W . This post has been edited by djasu82: 12 Nov 2009, 22:55 |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
DooMFeaR |
![]()
|
![]() SuperNova Driver Group: Members Posts: 69 Joined: 9 September 08 From: Tulcea ![]() |
O intrebare..... Nu se leaga astia de la rutiera pentru chestia cu stopurile colorate ?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Europa
- TL-XX-XHM
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Nu ai voie sa faci nici o modificare care estompeaza intr-un fel sau altul luminile masinii, adica faruri, stopuri, sau semnale. Fiecare face asta pe barba lui.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
in codul rutier este specificat ca nu ai voie sa aplici pe stopuri tratamente chimice , folii sau alte becurile de alte culori
deci stopurile albe sau clare nu reduc din luminozitatea becurilor si pot avea becuri/leduri avand aceleasi culori standard dar cum la noi politia se leaga de orice modificare a masinii se poate lua si de stopuri This post has been edited by Relu_GT: 16 Nov 2009, 12:19 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
|
|
alexSkyAngel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 3 July 08 From: Ploiesti ![]() |
Salut am citit mai sus despre decolorarea stopului cum pot sa fac acest lucru as dori sa fac acest lucru la semnalizare si sa schimb becul cu unul galben. Va multumesc
![]() |
--------------------
dacia
supernova
2001
- PH-10-GOX
|
|
sonnic53 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 18 May 09 From: Vrancea ![]() |
tin minte ca cu ceva timp in urma cand aveam SN aveam si eu stopuri facute cu spray de stopuri negru pe interior ( nu pe afara ! ) si nu prea aveam treaba cu politia pana a venit unu mai noi pe la noi si sa gandit el bine ca ar fi ok daca mar oprii sa se lege de mine ... si de ce se putea lega in altceva decat de stopuri ... conversatia a fost ceva de genu
Buna seara ma numesc asa ... buna seara Actele la control Pentru ce mati oprit ? Pai aveti omologare pentru stopurile dupa spate? Pentru ce omologare? Pai sunt negre ... Poi si eu ce sa le fac ? daca asa am luat masina ? crezi ca mie imi plac asa ? am incercat si eu sa le sterg da nu merg deloc crec ca asa sunt ele ... incercati si dumneavoastra sati cu unghia ceva pe ele sa vedeti .. ( se duce el si incearca acolo freaca la unu la altu ) vine anapoi ... Da. nu se ia insa nu aveti voie cu ele asa ... Si eu ce sa fac dupa ce ca abia am bani de benzina sami fac treburile ...de unde bani de alte stopuri ... A . ok atunci da aveti grija cum conduceti :| mda nustiiu daca toti as asa . sau asta a fost mai bun sau mai pampalau dar a fost singura varianta care mia venit in cam in momentul ala .... dar stopurile erau negre 90 % .... succes |
--------------------
Vw Golf 3
Logan 1.4
2007
|
|
djasu82 |
![]()
|
pai da tu ai vopsit stopurile una e sa vopsesti stopul alta e sa montezi bec- led de culoare alba - galbena sau rosie evident pe stop transparent pentru led rosu..
Doar stiti si voi nu se monteaza becuri de culoare rosie - albastra -verde. |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
si sa nu ai in loc de portocaliu rosu cum au anumite masini straine americane sau japoneze de ex mitsubishi eclipse
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() This post has been edited by djasu82: 16 Nov 2009, 19:54 |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
sonnic53 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 18 May 09 From: Vrancea ![]() |
am vazut si eu la un logan , modelul nou pe aici pe la mine ...statea pe avarii in statie si nu se aprindea galben cum trebuia...era un alb clar si puternic , erau leduri sigur. avea si fata si laterale si spate .... au trecut copoi pe langa el si nu au facut nimica ... bine ca era taxiu dar nu cred ca este un motiv sa nu te legi de el . mai ales ca era sin statie ... in fine e...
|
--------------------
Vw Golf 3
Logan 1.4
2007
|
|
melomanuu |
![]()
|
Atata timp cat respecti culorile si ele se vad cat mai clar nu cred ca se iau de tine. Numa daca prinzi unu caruia ii e pofta tare dr o bere
|
--------------------
dacia
super nova
2001 clima
- TM86SRG
|
|
alexSkyAngel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 3 July 08 From: Ploiesti ![]() |
stie cineva cum pot sa decolorez sticla de la semnalizare de pe spate
|
--------------------
dacia
supernova
2001
- PH-10-GOX
|
|
djasu82 |
![]()
|
incearca cu diloant , din cate stiu e data cu vopsea sticla din plastic. Diloantul nu trebuie sa fie foarte puternic altfel afecteaza plasticul lasand pete. La mine s-a desprins pe unele parti fara sa actionez cu ceva pur si simplu de la interperi cald- rece.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th July 2025 - 18:03 |