DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Chevrolet Aveo, Rezultate NCAP

IsNa
post 14 Apr 2006, 16:51
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Timisoara

Voi ati vazut ce-au fost in stare astia sa scoata pe piata sub marca Chevrolet in anul de gratie 2006???

http://www.euroncap.com/images/results/sma...tasheet%203.pdf

Si ce scandal am facut noi cand am aflat ca golanul are "doar" 3 stele...

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 14 Apr 2006, 17:08
Post #2

Mesaj semiautomat

Pe DaewooClub au dezbatut mult pe tema asta, si concluza a fost ca este un complot a celor de la EuroNcap pentru a denigra masina, ca e prea buna, si va scadea vanzarile multor alte marci....asa ca au zis baietii sa-i de-a o stea juma, sa nu se mai cumpere atat biggrin.gif

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
DFA
post 14 Apr 2006, 17:09
Post #3

moderator://DC/Logan

Group: Moderatori
From: Buzău, RO

smile.gif Uite cum îl trimite el pe IsNa în gura lupului, să-și ia ban pe DWC...

IsNa, nu-ți mai răci gura de pomană, că nu-i interesează aspectul ăsta, preferă să-ți închidă ție gura decât să recunoască ceva...
Dacă ai timp de tocat, citește de Caveo și pe aici.

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
Como
post 14 Apr 2006, 17:21
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti

Topicurile despre Daewoo s-au terminat intotdeauna cu mare scandal, flame-uri si "ba pe-a mamei dumneavoastra", fiind destui fani ai marci si pe forumul DaciaClub. Stie de acum toata lumea despre Aveo, asa ca probabil ar trebui inchis aici, dar sa nu se stearga, ca sa nu mai apara topicuri noi pe aceeasi tema.

This post has been edited by thecagero: 14 Apr 2006, 17:23

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
+
novio
post 14 Apr 2006, 17:28
Post #5

Membru autentic

From: ... din anticul Aegyssus.

QUOTE(IsNa @ 14 Apr 2006, 17:51)
Voi ati vazut ce-au fost in stare astia sa scoata pe piata sub marca Chevrolet in anul de gratie 2006???

http://www.euroncap.com/images/results/sma...tasheet%203.pdf

Si ce scandal am facut noi cand am aflat ca golanul are "doar" 3 stele...
*

Daca vrei sa afli mai multe, intra pe:
http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?showtopic=9316

--------------------
RENAULT Kadjar Black Edition/2022 - TL-25-***
+
avathan
post 14 Apr 2006, 17:30
Post #6

eu.

Group: Banned
From: Buc

dar asta e deja al 2-lea pe aici si pe celalat intrasera si unii de la daewoo eu zic daca mai discutam sa o facem aici si doar aici ...
si eu cred in complotul celor de la euroncap ... de asemenea cred ca testul lor facut pentru Logan a fost masluit contra cost (a platit Renault-ul) ,Loganul nu lua nici macar jumatate de sfert de stea ... nu ca maretul lor Aveo ...
oops iar am sarit peste medicatie ...asta e !

This post has been edited by avathan: 14 Apr 2006, 17:31

--------------------
a Rosu 1800 - @
unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
+
satori
post 14 Apr 2006, 17:46
Post #7

"wherever i may roam"-er

Aveo a fost facut pentru NHTSA, Logan pentru EURONCAP (banuiesc ca asta este comparatia pe care o faceti).
Acum, depinde cum aveti chef sa faceti accidentul...

--------------------
Chevrolet Kalos SXPP 04, Spark 06 2004, 2006 - BxxBUH
+
aphophis
post 14 Apr 2006, 23:59
Post #8

Membru autentic

radmasa.gif cine are chef de umor de tip dwc sa intre numai pe link-ul dat de novio, sa vedeti oameni inchisi la minte (eu sunt chi biggrin.gif ) .

Anyway, ar fi ca lumea ca sa facem un bilant al felului cum presa a reflectat aceasta realizare mareata a Caveo-ului. Cu reviste ca ams, autoshow, topgear, autoexpert si cate mai sunt. Cine are revistele astea aparute in ultimile 2 luni poate ne spune cum a prezentat fiecare revista aveo-ul la capitolul siguranta ph34r.gif

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
DFA
post 15 Apr 2006, 08:18
Post #9

AMS l-a prezentat destul de corect, s-au mirat cum de a putut să aibă un scor atât de mic.

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
SiloS
post 15 Apr 2006, 08:52
Post #10

Gangester

From: Buzau

In oras nu mori nici in berlina, nici in alta masina . In schimb in afara orasului daca mergeti cu ~120 km/h si va sare un nebun cu un A6 tdi pe benzina in fata nu mai conteaza daca mergeti cu ZKR sau Caveo .

in alta oridine de idei , fiat panda are 5 stele si mert s klasse are tot 5 stele ?

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT25
1999 FIAT ARCA AMERICA 403
User is online!Galerie FotoPM
+
DFA
post 15 Apr 2006, 09:01
Post #11

De ce te miri?

--------------------
ex Logan I 1.5
+
satori
post 15 Apr 2006, 09:30
Post #12

"wherever i may roam"-er

Pentru ca nu stie ce inseamna testele astea din punct de vedere al realizarii (simularea unui impact cu o masina identica din punct de vedere al masei).

aphophis sau chi, in functie de fuzeta zilei, hai sa incerc sa iti povestesc eu: Stii cum se fac testele australiene? Acolo Kalos are 3 stele. Aveo = Kalos cu alta carcasa. Unde s-au pierdut 1,5 stele cand toata lumea progreseaza? E normal sa creada unii oameni ca s-au dus in masina anului. Mai sunt si alte chestii ce tin de comercial, dar te las sa le descoperi singur.

--------------------
+
aphophis
post 15 Apr 2006, 09:57
Post #13

Membru autentic

satori: masina e mai mult decat un facelift, se pare ca inginerii aia de la gm au facut ce au facut si au reusit sa-i dea in cap aveo-ului. Vezi de altfel de ce a fost punctat asa de slab Kaveo-ul. Am mai scris si pe celalalt topic nu mai stau sa ma repet. Toate chestiile alea de care zic , pot duce la ranirea (grava ) sau decesul pasagerilor. Ceea ce nu stiu daca convine cuiva. In consecinta degeaba credeti voi ca kaveo are rezultatele alea datorita unei conspiratii, caci nu e asa. e mai usor de altfel sa arunci vina pe niste organisme ca euroncap in loc sa aruncati vina pe umerii chevrolet (gm) si sa faceti presiuni ca modelul sa fie imbunatatit dpdv al sigurantei pasive. Caci daca voi , nu informati posibilii clienti ( ce vor cumpara masina,crezand ca ce a facut euroncap-ul a fost o conspiratie..) chevrolet nu va avea nici un interes sa imbunatateasca modelul daca vanzarile merg,pe seama celor ce nu se documenteaza sau sunt prost informati.

Oricum am observat felul in care dwc stie sa suporte criticile la adresa kaveo-ului..

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
satori
post 15 Apr 2006, 10:03
Post #14

"wherever i may roam"-er

aphophis, eu sunt doar nelamurit cum a putut sa se intample ca in conditii similare aceiasi masina sa aiba rezultate diferite.
Te rog, da-mi link la postul in care subliniezi diferentele constructive care au facut aceasta masina mai nesigura.
Sunt chestii cum ar fi graba de a testa aceasta masina care nu pot fi explicate dar... sa le traiasca, nu am cum sa acuz EuroNCAP, nu cunosc pe nimeni de la ei si nici nu merg ei cu masina mea, sa traiasca sau sa supravietuiasca alaturi de mine in caz de accident.

--------------------
+
satori
post 15 Apr 2006, 10:25
Post #15

"wherever i may roam"-er

Cu Caveo nu pot dar o sa incerc ca raman cu Kaveo. Alta optiune serioasa in banii astia nu am. Ask AND.

--------------------
+
hebron
post 15 Apr 2006, 10:35
Post #16

Membru autentic

Vrei sa zici Aveo.

Eu nu inteleg de ce va agitati atat...Fiecare isi ia cate ncap vrea (eu am 4 si respectiv 5), dar nu-i inteleg pe cei care au luat Logan prin programul rabla si acum brusc sunt interesati de siguranta pasiva si alte chestii. Eu zic ca la un accident frontal tot nasol o sa iasa, chiar nu inteleg ura asta fata de alte marci.

Logan e considerata la fel de sigura ca Matizul dupa ncap asa ca...

This post has been edited by hebron: 15 Apr 2006, 10:36

--------------------
clio symbol 2004 1.5 dci
Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006
ocazional Megane II
+
DFA
post 15 Apr 2006, 11:20
Post #17

Oricum ai răsuci problema pe toate fețele ea rămâne. Iei 10 mașini diferite și le bușești pe toate în aceleași condiții. Fiecare va proteja mai bine sau mai rău pasagerii. Aveo s-a comportat slab.
Pentru unii contează această protecție, pentru alții nu. Nu știu câte Aveo se vând, dar vânzările Chevrolet în România sunt în creștere de la sfârșitul lui 2005 până acum, și putem să presupunem că majoritatea clienților (nu neapărat de Chevrolet) nu se uită la cât de sigură e o mașină
Mașina se cumpără în funcție de buget, marcă, aspect, putere iar siguranța deocamdată e pe un plan secundar.
Este regretabil scorul lui Aveo dar el va avea un impact minor asupra vânzărilor și GM nu cred că se va grăbi să modifice structura mașinii și să o retesteze. Au probleme mult mai mari pe cap decât slăbiciunile structurale ale lui Aveo.
Cine crede în teoria conspirației în privința testelor EuroNCAP e naiv, GM, ca orice companie aflată pe panta descendentă face greșeli, și nu e la prima, așa cum nu va fi nici ultima. Dacă aceste greșeli vor fi corectate sau nu depinde de viitorul companiei.

--------------------
ex Logan I 1.5
+
satori
post 15 Apr 2006, 20:41
Post #18

"wherever i may roam"-er

Din fericire pentru Aveo, el este produs de GMDAT care este pe panta ascendenta de cand s-a nascut.
Auzi, DFA? Cand aveai 1310CLi (eu mai am si acum un Li - are 4,5 ani si deja are vopseaua umflata) si Matizul cum te impacai cu stelele? Suntem romani si inca nu avem banii sa punem botul la marketingul prin stele.
Totusi, Chevrolet este interesat de stelele respective. Dar pe ei ii doare de piata din State. Si acolo, o sa vezi, Aveo o sa fie cotat bine, ca doar a fost construit pentru acel test, nu? Asa cum Renault construieste pentru EuroNCAP asa si GMDAT construieste pentru mama lui, GM, adica pentru State. Vrem, nu vrem, acolo se vand mai multi Kalos/Aveo-uri decat la noi.

Din pacate, chestia cu stelutele tine doar de marketing. Majoritatea accidentelor la noi sunt usoare. Iar cele ce nu sunt se produc la viteze la care stelele nu te ajuta decat dpdv al cat de cosmetic arata cadavrul tau.

Drum bun si fara evenimente.

--------------------
+
MihaiD
post 16 Apr 2006, 05:41
Post #19

Membru autentic

From: Ro

--------------------
Renault Megane R26 2008 - XX-xx-xxx
+
AND
post 16 Apr 2006, 12:17
Post #20

Membru autentic

Satori , doar nu crezi ca, Chevy spera la cine stie ce succes cu Aveo (GM Daewoo in general) in state ! smile.gif

PS: Referitor la link-ul de deasupra... ohmy.gif , uitati-va cum ii s-a dus umarul.. pfaaai! Probabil si coastele , splina si cine stie ce altceva! Si cand ma gandesc ca la acelasi impact un "amarat" de VW Lupo (care zici ca incape in portbagajul lui Aveo) , te scoate din aceeasi situatie de N ori mai bine. Si nici nu mai vorbesc despre impactul frontal unde ...tah-tah! sad.gif

This post has been edited by AND: 16 Apr 2006, 12:17

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
stoianco
post 16 Apr 2006, 15:51
Post #21

Membru

am vazut si eu filmuletul... ups... chiar nu intelegeam de ce are doar 1,5 stele dara acum... rusine sa le fie celor de la GM... pun o groaza de echipamente ok pe o coaja de ou.

--------------------
Dacia Logan PRESTIGE 2006
+
DFA
post 17 Apr 2006, 09:30
Post #22

QUOTE(satori @ 15 Apr 2006, 21:41)
Auzi, DFA? Cand aveai 1310CLi (eu mai am si acum un Li - are 4,5 ani si deja are vopseaua umflata) si Matizul cum te impacai cu stelele?
*

Foarte bine! Mergeam prudent. Ca și acum dealtfel.

--------------------
ex Logan I 1.5
+
dragos.avramescu
post 17 Apr 2006, 11:50
Post #23

Membru autentic

QUOTE(SiloS @ 15 Apr 2006, 09:52)
In oras nu mori nici in berlina, nici in alta masina .

Pe cat pui pariu ?

--------------------
Dacia Logan Ambition - B-64-TUX
+
satori
post 17 Apr 2006, 21:22
Post #24

"wherever i may roam"-er

QUOTE(AND @ 16 Apr 2006, 15:17)
Satori , doar nu crezi ca, Chevy spera la cine stie ce succes cu Aveo (GM Daewoo in general) in state !  smile.gif

PS: Referitor la link-ul de deasupra...  ohmy.gif  , uitati-va cum ii s-a dus umarul.. pfaaai! Probabil si coastele , splina si cine stie ce altceva! Si cand ma gandesc ca la acelasi impact un "amarat" de VW Lupo (care zici ca incape in portbagajul lui Aveo) , te scoate din aceeasi situatie de N ori mai bine. Si nici nu mai vorbesc despre impactul frontal unde ...tah-tah!  sad.gif
*

Ce conteaza ce cred eu? Ei asa cred. Si cu Aveo, modelul anterior, au dat lovitura. wink.gif

Ok. Haide. Tu in Lupo si eu in Aveo. Ai curaj? Inca nu ai inteles cum se face testele astea si ce se testeaza, nu? biggrin.gif

--------------------
+
Liviu
post 17 Apr 2006, 22:21
Post #25

expat naiv

From: Peste gard

Satori, te rog sa termini cu circul asta. Te cred, ai Chevy , sa-ti traiasca. Dar daca tu esti orb si nu vrei sa vezi ce a iesit la teste, e treaba ta. Aici se discuta totusi despre numarul de stele (ups, am pus la plural) pe care l-a obtinut Aveo. Atat ... nu incerca sa convingi pe nimeni ca e altfel caci noi discutam despre un fapt, nu despre o fictiune.

Din acest moment , sugestii puerile ca cele de mai sus se vor sanctiona cu warn + suspendarea dreptului de a mai posta mesaje pe forum pentru 5 zile.

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
IsNa
post 18 Apr 2006, 09:15
Post #26

Membru autentic

From: Timisoara

OK, m-am prins de ce nu era prudent sa postez pe Daewoo-club. Aveti dreptate, nu o voi mai face, oricum e ras-discutata problema.

Sa acuzi EuroNCAP de comploturi e ridicol pr si simplu, si nici nu merita o replica... Totusi, doar atat: EuroNCAP e o institutie independenta (n-are nici o legatura cu UE, etc...), care taxeaza toti producatorii la fel cand vin de buna voie la teste. Nimeni nu-i obliga sa se prezinte cu masina la teste, si EuroNCAP nu testeaza o masina fara cererea producatorului. Nu au nici un interes sa falsifice rezultatele (CUM sa le falsifice?? Filmele si analiza sunt in domeniul public!! Credeti ca-s facute de LucasFilm??)

Acum, nici nu spun ca Aveo e un cosciug pe roti. E, oricum, probabil mai sigura ca si DSN, sau SLZ, si sigur mai sigura ca si Berlina. DAR: e o masina model 2006, cu un pret pentru care de la alti producatori primesti macar 3 stele'ncap, si cu sigla Chevrolet pe calandru!! Cum si-au permis sa iasa asa pe piata??

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
body
post 18 Apr 2006, 10:07
Post #27

Membru autentic

From: Ploiesti

Chiar nu v-ati saturat de circul asta ?
Parca atunci cand loganul nu a trecut testul elanului ati sarit toti ca e conspiratie , cum domle mandria industriei romanesti , acest frankenstein intre masini se rastoarna?
Acum cand miroase de la multi km a manareala , aa nu domle totul e corect...
Asta a , mana de lucru din Europa trebuie tinuta pe salarii mari ,deci costul se reflecta si in produsul final . Japonezii si mai nou koreeni au venit cu produse mai ieftine cu o calitate cel putin egala cu cele europene si deci trebuie sa le dam in cap . Cam asta e procedura de la teste , un protectionism exagerat care mai devreme sau mai tarziu o sa se razbune!

--------------------
Mitsubishi/Suzuki Lancer/SX4 2007/2008 - PH-72-BVR PH-77-MMR
body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
+
klaus
post 18 Apr 2006, 10:16
Post #28

步步

Eu as observa ca la "testul elanului", domnu body, daca nu stiati, cei de la ADAC (care nu sunt cei de la EURONCAP) si-au cam cerut scuze, ca de fapt nu a fost un test al elanului ci a fost un "test dinamic", in conditii necontrolate si nerepetitive (adica pe intelesul tuturor romanilor care nu pricep dar isi dau cu parerea: soferu a facut ghidusii cat cuprinde pentru a vedea pana unde rezista masina aia cu stabilitatea).
Ca la testul elanului loganul a trecut cu brio...

Ce ne place sa vorbim doar ca sa ne auzim vorbind, in special cand nu stim despre ce vorbim...
Chiar ma intrebam cand o sa apareti si dvs., domnu' Body...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
os
post 18 Apr 2006, 10:55
Post #29

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Domnilor,

din nou US of A folosesc (trebuie s-o spunem, cu succes - si bravo lor pentru asta) mitul american: Chevrolet... wow.. CHEVROLET!

Multe piete au realizat insa (in mod interesant: inclusiv partea mai cultivata a pietei americane, indeosebi in regiunile dezvolate stiintific si cultural de pe ambele coaste) ca mitul trebuie sustinut cu fapte; in special au realizat ca automobilele americane au probleme serioase de calitate si prefera sa cumpere japoneze si/sau europene - vezi aici succesul in SUA al unor firme ca Saab, sau Toyota sau Honda.

Sa adaugam la acestea problemele financiare cronice din care GM pare sa nu maa iasa, ceea ce face necesare masuri de economie severa inclusiv la calitatea masinilor, precum si faptul ca testele americane se fac dupa alte proceduri decit cele europene.

Toate aceste efecte cumulate produc ceea ce tocmai se discuta in acest thread.

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
bendix
post 18 Apr 2006, 11:03
Post #30

Membru autentic

From: Timisoara.RO

Am vazut si eu filmuletul, groaznic ! sad.gif

La lovirea frontala, fimare din profil se vede cum unda de deformare cuprinde intreaga caroserie si ajunge pana in spate la portbagaj. E normal asa ceva ? Parca nu am mai vazut la alte masini.

--------------------
Dacia Logan Ambiance - 2005 - TM10### , alb arctic
In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
+
3 Pages  1 2 3 >
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th May 2025 - 13:12
Forum Renault