Evacuare fara DETENTA !
![]() ![]() ![]() |
Evacuare fara DETENTA !
sobolan |
![]() ![]()
|
||
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
|
||
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|||
lord_sith |
![]()
|
![]() IT'S ALIVEE!!..IT'S ALIVEE!!! Group: Members Posts: 233 Joined: 31 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Ma bucur ca intelegi..Bravo..deci...
ma duc sa disec o detenta veche..sa vad ce iese maine..de finala mai vad.. ![]() |
--------------------
dacia
1310
1991 TLX
- B 28 CUA Dacia Rally Team member/////B-28-CUA
|
|
vlad_4tuning |
![]()
|
banned :)) Group: Members Posts: 134 Joined: 17 November 05 From: - ![]() |
sal....daca schimb toba finala cu una sport......se obtine sunetul ala nervos...stiti voi la ce ma refer...sau cum trebuie procedat pentru a obtine sunetul acela nervos pe o dacie 1310 ?mersi mult
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
cred ca obtii un sunet mai nervos probabil ca fara detenta si cu o toba sport mai castigi si 2-2.5cp in plus.apropo de chestia asta stie cineva daca se mai gasesc in comert tobele alea negre sport pt dacia ?si erau si ieftine.
|
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
lord_sith |
![]()
|
![]() IT'S ALIVEE!!..IT'S ALIVEE!!! Group: Members Posts: 233 Joined: 31 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca te uiti mai sus am vorbit si despre tobele sport de dacie cele la 400-500mii...
Nu mai aberati!!! o evacuare sport NU iti va aduce un plus de putere de 2-2,5 cai...un plus da , dar nesemnificativ, ajuta doar la eliberarea mai usoara a gazelor , s-a vorbit pe forum de o groaza de ori pe tema asta! ![]() |
--------------------
dacia
1310
1991 TLX
|
|
anndi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 932 Joined: 13 December 04 From: Timisoara ![]() |
Dupa ce se modifica evacuarea se va simti imediat diferenta. Nu la castig de putere si la accelerati, motorul urca mai repede in ture.
|
--------------------
Renault
Megane GT220
GrandTour 2014
|
|
sobolan |
![]()
|
asta nu inseamna cp in plus ?
|
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
lord_sith |
![]()
|
NU!!, asta inseamna evacuare mai buna....
![]() |
--------------------
dacia
1310
1991 TLX
|
|
sobolan |
![]()
|
QUOTE(lord_sith @ 16 Apr 2006, 21:53) adica ai masina putin mai rapida dar nu ai nici macar 0,000000000001 cp in plus? mai explica te rog odata traba asta! "motorul depune un efort atunci cand admite(aer) si cand evacueaza(gaze)Astfel usurand admisia(filtru aer sport) si evacuarea(tobe racing) ,din ce spui tu,nu castigi nimic(cp). mai gandeste-te putin....... |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
verilor daca scoateti detenta +finala sport cam 1 cp la 5000 rpm.:)consumu scade cu 0,1-0,2 l la 100 km
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
lord_sith |
![]()
|
Nu se castiga "putere"..se castiga "cuplu"...!!!
![]() |
--------------------
dacia
1310
1991 TLX
|
|
burghiu |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 4 April 06 ![]() |
QUOTE(B-34-SGM @ 17 Feb 2004, 12:37) Decat sa va complicati cu tevi, cumparati-va o evacuare pe inox, de gaseste in comert, acum costa in jur de 5.000.000 (tobe, tevi, fara saxofon). Va garantez ca nu mai aveti probleme sa schimbati tobele, tevi intermediare toata viata.Si se aude si un pic mai frumos.Sunt de acord cu cel care a spus ca este un consum mai redus daca scoti detenta sau sitele,gazele nu mai opun rezistenta asa de mare la evacuare,dar e riscul sa ramaneti fara talon daca va aude vreun sapcaliu ![]() Eu am o dacie break de la firma si am avut ocazia sa fac rost de 2m de teava de inox de 2''. Am fost cu ea la un nene care se pricepe sa sudeze inox si am facut in felul urmator : le-am taiat la jumatate si le-am lipit ina de alta. In capat am montat o teava mica de legatura ca sa pot sa ma prind de teava intermediara ( de la toba de mijloc le cea finala ). Cu alte cuvinte pe spate nu am decat 2 tevi de inox, toba finala a cam disparut si cu stupoare am observat ca de aproximativ 1 an nu m-a oprit numeni pentru zgomot in conditiile in care atunci cand trec pe langa " masina de inghetata" nu dau in ea ca sa ma fac auzit, tec sieu mai piano. |
--------------------
dacia 1310
break
- B 90 DOX
|
|
marius-gabriel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.006 Joined: 14 November 03 From: CALARASI ![]() |
QUOTE Nu se castiga "putere"..se castiga "cuplu"...!!! Fara suparare dar puterea=cuplu X turatie. In final se castiga putere..care e minuscula |
--------------------
HONDA CIVIC EX
HONDA ACCORD
- MARIUS
|
|
lord_sith |
![]()
|
Ai dreptate, m-am exprimat eu gresit..castigi ceva din asta dar putin fratee..!!! Cineva spunea mai sus ca 2 pana la 2,5 cai doar din detenta!!! Asta e aberatie!
Dar...pana la urma adunand castigurile de putere de la aceste "periferice" ma refer la tobe, filtru sport..etc..poate un cal si ceva..cam asa, parerea mea.! ![]() |
--------------------
dacia
1310
1991 TLX
|
|
lord_sith |
![]()
|
Pentru cine se mai gandeste sa isi umble la detenta, aici poti sa gasesti ceva cu care sa o acompaniezi...mai amortizeaza sunetul iritant, lasand o calitate sportiva in sunet!!
http://www.cartuning.ro/tobe_powerfull.htm |
--------------------
dacia
1310
1991 TLX
|
|
sobolan |
![]() ![]()
|
|
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
lord_sith |
![]()
|
mdea...sa zicem..dar ca la ce putere te astepti tu domnule "sobolan" sa castigi..cam cati cai(
![]() Valorile de castig de putere la modificarea asta sunt mici..rau! |
--------------------
dacia
1310
1991 TLX
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.290 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Buei , exact cum ziceam si pe alt topic de pe zona ... evacuare si filtru de aer ... astea 2 fac masina racheta . Pacat ca nu aveti injectie sa va faceti si chip-tuning
![]() Din montarea evacuarii free-flow , adica cea mai performanta evacuare se castiga .... atentie ...... mainile in aer ...... tot 0.5 cai in conditiile in care masina functioneaza perfect . Si acum minunea din vinerea mare .: daca un filtru da 0.5 cai si evacuarea 0.5 cai , filtrul + evacuarea nu dau un cal , ci 1.3 cai . Si asta teoritic . practic , [italic]se merita[/italic] modificarile astea ? |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
lord_sith |
![]()
|
Cred ca in cazul acestor modificari sound-ul este mai castigat decat performanta , DAR....se merita investitia? un sistem filtru +racord si o teava de inox sau tabla (detenta) costa si ele ceva!
Asta se aplica baietilor care nu prea au bani de investit in axe cu came, supape, turbine..etc si nu vor puteri miraculoase pe o dacie din '90, categorie in care subsemnatul se include. |
--------------------
dacia
1310
1991 TLX
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
merita,asta din orice punct de vedere:))
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
marius-gabriel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.006 Joined: 14 November 03 From: CALARASI ![]() |
din fiecare chestie se aduna cate putin, si putin cu putin se incheaga ceva..
cam 1 CP il mai suge si ventilatorul,recomandat un electroventilator. 1 CP filtrul, o evacuare buna cred ca 2,3.. vreo 3-10 CP ii mai aduce si un carburator mai destept.. |
--------------------
HONDA CIVIC EX
HONDA ACCORD
- MARIUS
|
|
ydaniel |
![]()
|
asa gandesc si eu:)
dar depinde se de starea motorului |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
lord_sith |
![]()
|
In concluzie..se merita sa ne bagam la modificarea esapamentului si a filtrului de aer!! eu unul m-am apucat de treaba..
|
--------------------
dacia
1310
1991 TLX
|
|
EUROPE_ |
![]()
|
![]() membru reactiv Group: Members Posts: 1.557 Joined: 2 March 06 From: Craiova ![]() |
QUOTE(marius-gabriel @ 25 Apr 2006, 00:08) din fiecare chestie se aduna cate putin, si putin cu putin se incheaga ceva.. cam 1 CP il mai suge si ventilatorul,recomandat un electroventilator. 1 CP filtrul, o evacuare buna cred ca 2,3.. vreo 3-10 CP ii mai aduce si un carburator mai destept.. Ai perfecta dreptate, asa ma gandeam si eu, mai ales cu ventilatorul acela, cred ca ar trebui dat jos, si asa se mai castiga ceva, ceva de la evacuare, de la filtru, benzina mai buna, se aduna, si nu stii de unde o pui de vreo 5 cp ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Fluence
2010 1.6 16v Evo Life Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
|
|
ydaniel |
![]()
|
merita,da eu montez un electroventilator cat de curand.am deschis un topic mai demult.mai vb si acolo:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
BASU |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 27 December 05 From: Bucuresti ![]() |
eu am scos toba finala si am mers fara ea vreo 4 zile...
imi place foarte mult sunetul puternic ![]() se aude grav cand ii dai talpa... sau cand reduci... eu cand reduceam de la 5000rpm in viteza a 3-a dadea si ceva rateuri ![]() am fost nevoit sa pun toba inapoi pentru ca sunt multi cap de creta... si nu vreau sa raman fara talon aiurea... am facut test... chiar daca se castiga putere din filtru si toba... este foarte mica si insesisabila... am mers fara toba si FARA FILTRU.. aspira direct aer ![]() in afara de senzatie nu cred k mai castigi altceva ![]() ps: toate masinile care ereau parcate si treceam pe langa ele incepea sa le sune alarma ![]() |
--------------------
'04 Renault
Megane Sedan 1.9dci
Privilege+sunroof '02 Renault Laguna 2 GT 1.9dCi 107cp+soft
|
|
ydaniel |
![]()
|
da asa e:) si te-a luat vreun sepcalios:
![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
mircea-daniel |
![]()
|
![]() Membru cu tubina Group: Members Posts: 1.023 Joined: 16 May 05 From: Banda I ![]() |
Am urmarit tot acest topic...si mai-mai sa imi pun si eu o toba sport, plus o lipsa acuta de intermediara. Insa o pasarica mi-a soptit la ureche ca din 2007, vor fi controale RAR cu gramada, si se lasa cu suspendat taloane. Daca are cineva o idee, sa ne spuna si noua cum putem pacali capetele'n gips
Mentionez ca eu momentan, am o gaura in saxofon si la turatii mari se aude ca un tractor(a5-a), insa nu suparator. Ce este interesant este ca relanti-ul sta ridicat, desi inainte de a fisura saxofonul(nu am scut si am lovit o piatra de bordura) statea pe la 800-900. A, si este ceva economie. |
--------------------
Renault
Lagunaaaa
2003
- B 666 GGG Cand aveam Clio mi se parea ca merg toti ca nebunii (consum 6%). Acum am leguma si mi se pare ca toti merg ca melcii (consum 10%).
|
|
cristigeo69 |
![]()
|
![]() 1.6i m40 Group: Members Posts: 755 Joined: 20 September 05 From: Bucuresti ![]() |
ne cam batem cap in cap paici...unii zic ca e bine sa scoti detenta urca mai repede in turatii si consum mai mic(cred ca este nesemnificativ) altii zic ca nu e bine ca iti ia din performante si nu stiu ce...
pe cine sa mai credem acum ???? ![]() pana la urma cred ca merita o toba sport...ganditi-va ca garantia este de 5 ani din cate stiu eu daca faceti un calcul la cate tobe schimbam dastea normale tot acolo iesim si mai ales astea sport sunt omologate(iti da o hartie la mana daca zice garcea ceva ![]() |
--------------------
ex Dacia
1310
1980 LS
- B 70 W R C MASINA SI FEMEIA NU SE IMPRUMUTA,mai ales masina...ca femeia se imprumuta singura :D
|
|
ydaniel |
![]()
|
vor fi controale de la A.R.R. si au fost mereu.si sunt vizate afumatorile,rablele,oricum asta e:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 19:31 |