SISTEME DE NAVIGATIE, PDA, GPS
![]() ![]() ![]() |
SISTEME DE NAVIGATIE, PDA, GPS
Miker |
![]()
|
||
![]() Pimpin Group: Members Posts: 279 Joined: 11 October 05 From: Bucharest ![]() |
|
||
--------------------
Laureat 1.5 dCi
Dacia Logan
2006 Laureat
- B-85-MKR
|
|||
Sneferu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 15 May 04 From: O groapa numita ... Bucuresti! ![]() |
http://www.mio-tech.be/products/GPS_PDA_Phone/a701/a701.html
Are cineva? L-a vazut cineva? Cum merge? Ma tenteaza destul de mult. Vroiam sa astept Fujitsu Siemens Loox T http://www.fujitsu-siemens.com/products/mo...x_t_series.html dar poate o comit mai devreme ;-) Daca are cineva informatii 1st hand despre Mio va astept. Aici e pdf-ul cu detalii: http://www.gpsmore.ro/download/oferta.pdf This post has been edited by Sneferu: 13 Jun 2006, 09:35 |
-------------------- Megane II Sedan 1,5 dCi 80 CP Gris Holograme
Confort Privilege August 2004 |
|
Ruiz |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 11 October 05 ![]() |
QUOTE(Radu Ganescu @ 12 Apr 2006, 14:01) De unde cumpar receptorul ? Unde gasesc softul ? Vreau o adresa de mail, preturi ... Asa cum spuneam mai devreme sunt interesat sa aflu daca cineva foloseste un astfel de sistem si daca este multumit de combinatie. Fujitsu-Siemens Pocket Loox N520 are GPS incorporat. Poti cumpara la el si carholder pentru Megane. Pret 305 euro la Scop Computers.Testat si merge cu IGO |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Megane II Sedan 1,6 115CP 2005
Confort Expression - Beige Angora |
|
smcsa |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 21 June 06 From: Timisoara ![]() |
Foloseste cineva frecvent IGO? Cat este de exact ?
|
--------------------
Logan
Laureate Plus
2007 Welcome To The Machine
|
|
Matei |
![]()
|
![]() --M!-- Group: Members Posts: 328 Joined: 21 May 05 From: Bucharest ![]() |
foarte exact. cauta si vezi ca sunt mai multe topicuri deschise pe forum in care se vorbeste despre iGO.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan II
2005, 1398 cmc Fericit sau roman ?
|
|
smcsa |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 21 June 06 From: Timisoara ![]() |
Da, bine, cauta cu cuvant de 3 caractere !
|
--------------------
Logan
Laureate Plus
|
|
Matei |
![]()
|
![]() --M!-- Group: Members Posts: 328 Joined: 21 May 05 From: Bucharest ![]() |
cauta "navigatie" si gasesti alt topic:
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=13447 |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
|
|
smcsa |
![]()
|
Multam'
|
--------------------
Logan
Laureate Plus
|
|
corneliustacitus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 118 Joined: 12 March 05 From: Brasov ![]() |
Salutare la toata lumea! Am incercat sa parcurg cam tot ce s-a scris in acest topic dar trebuie sa recunosc ca sunt inca destule lucruri care imi sunt straine asa ca ceva ajutor mi-ar fi de mare folos. Poate fi o solutie utilizarea unui laptop + receptor GPS (urmeaza sa le achizitionez pe amandoua). Daca DA, ce calitati/caracteristici ar trebui sa aiba fiecare dintre ele? Mapsource este obligatoriu sau Microsoft autoroute nu are nevoie de acest soft? Inafara de autoroute mai sunt si alte harti care ar putea rula (pozitionare si rutare) pe un laptop? Care ar fi in general dezavantajele laptop-ului fata de un pda?
Multumesc mult! |
-------------------- Megane 2 Sedan 1,5dCi 80CP, Confort Privilege, Gri-Eclipse
Ford Fiesta 1,4 TDCi |
|
Ge0rge |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 384 Joined: 23 February 06 ![]() |
Dezavantaje ? pai in primul rand laptopul este muuuult mai mare , apoi apare inconvenientul montarii in masina, PDA ul poti sa il iei si il bagi in buzunar
Eu unul am si laptop si receptor GPS Garmin , dar nu m-am gandit niciodata la solutia asta Iti mai trebuie si un Bluetooth dc laptopul nu are incorporat O solutie PDA cu GPS este cea mai buna alegere dupa parerea mea, plus ca nu mai pierzi timp cu pairingul, apoi alt dezavantaj la solutia laptop ar fi ca trebuie alimentate 2 deviceuri Dar priveste si latura buna...vei avea un ecran imens This post has been edited by Ge0rge: 29 Jun 2006, 23:46 |
--------------------
EX Clio Symbol 1.4
Astra H Enjoy+ 1.6 115Hp
2007 Buy Date: 10.04.2006
Sell Date: 19.02.2007 |
|
smcsa |
![]()
|
Si o grija in plus. Adica sa iei cu tine laptopul pentru GPS? Si ce faci cand te duci la WC sau sa platesti la statie? Si ce faci cu alimentarea? Da, exista invertoare, dar deja iti trebuie un Hummer sa ai loc de atatea device-uri. A, daca ai un job care iti cere sa lucrezi si in concediu, da. Dar sa mai ai si grija laptopului...
|
--------------------
Logan
Laureate Plus
|
|
Matei |
![]()
|
nici mie nu mi-se pare o solutie buna.
dar daca vrei asa poti sa folosesti ca soft si ROUTE 66 Route 2005 pentru Europa de Vest. e detaliat la nivel de strada. |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Eu eram tentat la un momendat de o solutie laptop+mouse cu GPS.
Cele mai mari probleme sunt alimentarea si depozitarea. Prima am rezolvat-o (transformator dc-dc 12-18 si gata). A doua e mai dificila. Daca esti singur il tii pe scaunul din dreapta si intorci capul la fiecare intersectie ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
sqryn |
![]()
|
![]() Clio rulezzz Group: Members Posts: 736 Joined: 2 February 06 From: München ![]() |
Sunt proaspatul posesor al unui notebook si as vrea sa stiu daca exista vreun emulator de pda pt windows. Vreau si eu sa iau un receptor gps pe usb sa-l folosesc cu laptopul. Multumesc!
|
--------------------
RENAULT
Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v
Alize/1999
- B-xx-xxx Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005 |
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Iti cauti MS autoroute si n-ai nevoie de simulator de PDA
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
sqryn |
![]()
|
![]() Clio rulezzz Group: Members Posts: 736 Joined: 2 February 06 From: München ![]() |
multumesc pt pont. m-am mai documentat si am gasit un palm os emulator, o sa-l testez sa vad ce stie sa faca.
|
--------------------
RENAULT
Alize/1999
|
Matei |
![]()
|
pai de ce iti trebuie emulator pt PDA ca sa vezi doar pe un sfert din ecran ?
|
--------------------
Renault
Megane Sedan II
|
|
corneliustacitus |
![]()
|
Cam asa e, pentru un device dedicat de pozitionare si rutare, PDA-ul cu GPS pare a fi solutia optima. Chiar pusesem ochii pe un ASUS 636 numai ca pretul acestuia (aprox 500$) se apropie binisor de pretul unui laptop binisor dotat. Evident, m-am gandit la solutia laptop in ideea ca utilizarea in masina, pentru orientare, va fi doar o mica parte din potentialul de utilizare al laptop-ului. Nu circul atat de mult in tara sau afara incat un device dedicat sa merite o investitie de 5-600$ incluzand hartile. Alimentarea si pozitionarea in masina sunt intradevar 2 inconveniente dar peste care cred ca pot trece - banuiesc ca exista si posibilitatea legarii pe port USB a unui display mic sau notebook-uri de dimensiuni reduse.
Referitor la ce s-a scris mai sus: 1. De ce 2 alimentari? GPS-receiverul se alimenteaza prin portul USB.In varianta Bluetooth probabil ca ar avea nevoie de alimentare separata. Foloseste cineva una din cele 2 variante? USB 2.0 sau Bluetooth, ce sa aleg? 2. Microsoft Autoroute face pozitionare GPS in orice varianta: 2003, 2004, etc? 3. Poate fi folosit orice GPS receiver sau sunt variante dedicate pentru fiecare soft in parte? (De ex receiverele Garmin nu functioneaza cu Route 66) This post has been edited by corneliustacitus: 30 Jun 2006, 16:01 |
Ford Fiesta 1,4 TDCi |
|
sqryn |
![]()
|
Dupa ce ca am dat 19 mil pe laptop nu prea mai imi vine sa dau inca atat pe un pda cu gps. hai 10 mil..poate exagerez. Oricum un receptor usb pt gps e in jur de 2 mil. Nu cred ca o sa stau mereu cu ochii in ecran, mai mult asa ca orientare, sa stiu daca mai am mult de mers sau poate vreo ruta ocolitoare. As vrea sa fac in septembrie o iesire din tara pe cont propriu, cu masina si o sa fie foarte util cand o sa caut hotelurile prin cine stie ce oras. O sa incerc sa vad cum sta treaba si cu MSautoroute, in principiu ma interesa si harta romaniei, a bucurestiului sa fiu mai exact. inca mai am probleme cu navigarea pe stradute:)). si cum igo ala al nostru vine doar pe pda, ma gandeam la o solutie mai ieftina sa-l pot folosi.
|
--------------------
RENAULT
Alize/1999
|
gabi.badea |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 25 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Sunt interesat daca foloseste cineva un PDA cu GPS in Laguna II si daca functioneaza corect in special in Bucuresti avand in vedere ca Laguna are parbriz atermic. Este neaparata nevoie de o antena externa? Se "descurca" si fara? sau are probleme cu "vederea" satelitilor cand se circula pe stradute mai inguste intre blocuri?
Multumesc anticipat pentru informatii... |
--------------------
Renault
Laguna II 2.0 T
2005 Dinamyque
|
|
sandman_ |
![]()
|
vezi ca iGo se instaleaza doar pe card SD. S-ar putea sa nu mearga pe emulator
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
coocky |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 284 Joined: 5 August 04 From: Timisoara ![]() |
MS autoroute si Romania sunt 2 lucruri incompatibile... ceva cat de cat gasesti pe versiunea 2003 parca(oricum pe acolo 02/03)
|
--------------------
Renault
Megane II
2004 Renault Megane II Estate, 1.6 16V 115CP
Seat Leon CUPRA |
|
Ge0rge |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 384 Joined: 23 February 06 ![]() |
O alta solutie ar fi cea pe telefon mobil+receptor GPS
Route 66 + 6680 + Garmin Gps 10 functioneaza binisor in Bucuresti |
--------------------
EX Clio Symbol 1.4
Astra H Enjoy+ 1.6 115Hp
2007 Buy Date: 10.04.2006
Sell Date: 19.02.2007 |
|
richie |
![]()
|
The Right Member Group: Members Posts: 661 Joined: 17 January 06 ![]() |
Si eu am parbriz atermic pe Nissan, dar GPS-ul lucreaza fara probleme.
L-am tinut chiar si pe tunel, intre scaune, la incarcat si tot a mers fara probleme. Singurele locuri in Bucuresti in care am pierdut semnalul au fost pasajele subterane. E adevarat, am un receptor GPS extern, pe Bluetooth, care se pare ca e totusi mai sensibil decat unul integrat in PDA. |
--------------------
Honda Accord /
Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T
-
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(sandman_ @ 30 Jun 2006, 18:16) vezi ca iGo se instaleaza doar pe card SD. S-ar putea sa nu mearga pe emulator Funcționează f. bine pe emulator. ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Matei |
![]()
|
vezi ca sunt doua topicuri deschise pe tema asta.
QUOTE E adevarat, am un receptor GPS extern, pe Bluetooth, care se pare ca e totusi mai sensibil decat unul integrat in PDA. nu conteaza deloc asta. cea ce conteaza este 'procesorul', daca e NMEA sau SirfIII. |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
|
|
corneliustacitus |
![]()
|
Stie cineva sigur ce versiune de MS Autoroute are S-E -ul Europei (Romania, Bulgaria, Grecia)? 2003 sau 2004?
|
Ford Fiesta 1,4 TDCi |
|
cibernuts |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 5 January 06 From: Alexandria ![]() |
Si eu tot la fel am un gps pe bluetooth si imi functioneaza destul de bine.
|
--------------------
Renault
Laguna 1.9 DCI
2002 Renault Laguna Authentique 1.9 DCI 107CP 2002
Renault Megane 1.5 DCI 82 CP 2004 |
|
gabi.badea |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 25 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc celor care au raspuns la problema mea...
Multumesc pentru mutarea topicului intr-un loc mai potrivit... This post has been edited by gabi.badea: 2 Jul 2006, 21:46 |
--------------------
Renault
Laguna II 2.0 T
2005 Dinamyque
|
|
grizzly |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 176 Joined: 25 July 05 ![]() |
iGO cu MIO 168 functioneaza bine in Megane cu parbriz atermic (asa ar trebui sa fie la MII Privilege din 09.2005).
|
-------------------- MII Estate 1.9 dCi Confort Privilege - dintre toate optiunile NU am pus jante 17" si senzori presiune in roti
Renault Mascott 3.0 dCi 115 CP, Double Cab, Bena 4.5mx2.2mx2.3m (inaltime) ... omologat la 3500 kg -> categ B :) |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 02:52 |