Lumina in porbagaj la SLZ
![]() ![]() ![]() |
Lumina in porbagaj la SLZ
laurh |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 408 Joined: 8 December 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
bogdanescu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 181 Joined: 21 August 03 From: Bucuresti ![]() |
ia si studiaza:
http://www.daciaclub.ro/viewtopic.php?t=25...umina+portbagaj |
--------------------
renault
megane 2.2 sedan 1.5dci 80cp
2006
|
|
laurh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 408 Joined: 8 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Jur ca am cautat inainte, dar nu am gasit
![]() |
-------------------- |
|
batrinu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 26 February 04 From: Bucuresti ![]() |
cost montaj lumina in portbagaj solenza
2x25.000 lei- lampi (din tirg) 1x10.000 lei- intrerupator (exact ca cel de la alarma, cumparat tot din tirg) 2m cablu am facut legatura la lampa spate, plusul l-am pus la pozitie si minusul l-am pus la intrerupator (minus de pe caroserie) functioneaza numai cu pozitia aprinsa (my decision) NU FOLOSITI INTRERUPATORUL DE LA ALARMA (alarma nu mai functionezaza la parametri normali)... bafta!!! b@tr!nu Attached thumbnail(s) lumina in portbagaj.jpg ( Size: 33.48k ) Number of downloads: 3449 |
--------------------
Dacia
Solenza MPI & Logan MCV
2003-Confort / 2007-Laureate
- B-76......... Solenza v1.4 MPiu`l rosu
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Dar ca idee. Ma gandesc ca piciorusele alea de cauciuc ale hayonului vin exact peste intrerupatorul de la alarma. Deci un piciorus nu sta bine. Daca mai pui inca un intrerupator, nici unul dintre picioruse nu o sa stea ca lumea si s-ar putea sa inceapa sa troncane hayonul. Ideea asta mi-a dat-o Florin.
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
Wolfmark |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 642 Joined: 24 March 03 ![]() |
Eu mi-am cumparat o lanterna, pe care o tin in portbagaj...
![]() |
--------------------
DACIA
Solenza Scala
2003
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE NU FOLOSITI INTRERUPATORUL DE LA ALARMA (alarma nu mai functionezaza la parametri normali)... Esti sigur ca daca pui o dioda nu rezolvi cu intrerupatorul de la alarma? |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003
|
|
batrinu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 26 February 04 From: Bucuresti ![]() |
hy,
piciorusele de cauciuc care sunt pe hayon nu fac nic o prb...intrerupatorul de alarma cit si cel pentru lumina din portbagaj, cind sunt pe pozitia inchis sunt cam 3-5 mm, si nu afecteaza inchiderea hayonului..(asta dupa 5600 km si drumuri nu intodeauna bine astfaltate, troncaneli apar si din alte motive, poate fi si asta un motiv, il tzinem sub observatzie :-)) 4 bogdan_o.. cit despre treaba cu dioada, sincer nu prea ma pricep la "finetzuri" cu diode, daca imi spui ce fel de dioda trebuie, voi incerca..thx clr Wolfmark...cea mai buna ideea.... sincer ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza MPI & Logan MCV
|
|
laurh |
![]()
|
Mama ti-ai pus 2 becuri ... vrei sa vezi sa citesti in porbagaj ?
![]() Eu am pus unul singur si folosind interrupatorul de la alrama cu o dioda. De mers merge ... inca ... (de vreo 2 luni adica). |
-------------------- |
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE cit despre treaba cu dioada, sincer nu prea ma pricep la \"finetzuri\" cu diode, daca imi spui ce fel de dioda trebuie, voi incerca..thx clr Pai sugestia mea era sa folosesti dioda pentru a nu mai pune inca un intrerupator, ceea ce inteleg ca la tine nu mai este cazul |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003
|
|
batrinu |
![]()
|
nu mai pun dioda (era mai interesant inainte sa dau gaura in caroserie)...ca deja am pus intrerupatorul :-)
oricum thx... |
--------------------
Dacia
Solenza MPI & Logan MCV
|
|
toto |
![]()
|
![]() Destul de fost membru Group: Members Posts: 432 Joined: 26 April 04 From: Bucuresti ![]() |
...eu mi-am luat lampa din carrefour...70 k...cu autoadeziv...si intrerupator (dar nu am de gand sa-l folosesc)...vine turnat...parca e din fabrica...
...nu am conectat-o inca...dar nu cred ca sunt probleme... ...un fir la pozitzii (+) si unul la intrerupatorul de alarma (-)...=> SI LOGIC...va merge cand am si pozitziile aprinse si porbagajul deschis... |
--------------------
Honda
CIVIC
5D 1.8 Sport M/T - '07 romania, frumoasa tara...pacat ca e locuita...
|
|
laurh |
![]()
|
Si la fel de logic vezi sa iti pui dioda ca altfel alarma ta nu va mai vedea niciodata ca porbagajul e inchis.
|
-------------------- |
|
SirAvalon |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 5 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu mi-am pus lumina si sa stiti ca e legata la intrerupatorul alarmei si ea functioneaza fara probleme. Si eu mi-am luat lampi ca toto de la carrefour si sunt marfa (desi par niste facaturi de 2 lei, sau poate chiar sunt laugh.gif ). Bine, nu am facut-o eu, ci la service unde mi-am pus alarma. Eu mi-am pus-o sa mearga tot timpul cand portbagajul e deschis (legata in fata, nu la pozitii), si au pus baietii si o siguranta acolo, dar nu stiu detalii. Oricum va recomand sa va puneti 2, ca una cred ca e prea putin.
|
-------------------- |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Am avut eu pe DSN 2 lampi si era cam agiorneala prin portbagaj. Cand am pus intrerupator pe inchizatoarea de clima, am lasat doar o lampa.
Si o singura lampa isi face cu brio treaba, ca oricum e mai mult decat niciuna. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
irinel75 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 284 Joined: 17 June 02 From: VASLUI ![]() |
daca pui p eintrerupattorul de la alarma o sa se descarce bateria si nu ai sa stii de ce..
asa am patit io si am renuntat l alunmina in portbagaj pin amai dau o gaura sa pun inca un intrerupator.. |
--------------------
RENAULT
MEGANE 2
2006
- VS-58-KNX
|
|
laurh |
![]()
|
nu are cum sa se descarce bateria dc folosesti o dioda. citeste mai sus.
|
-------------------- |
|
SirAvalon |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 5 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Dar de ce e nevoie de dioda? La mine merge si lumina si alarma fara probleme, cel putin asa cred. Adica am verificat daca merge alarma si la portbagaj si merge fara treaba. Si de ce s-ar descarca bateria, ca ma depaseste?
|
-------------------- |
|
laurh |
![]()
|
A, acum am vazut, tu ai plus continu pe lampa, nu e legata de la pozitii. Asa nu apar probleme. Probleme apareau doar dc era legata de la pozitii.
|
-------------------- |
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Da' de ce nu legati fratilor "lamba" de lampa de interior?
Cand se aprinde lumina in masina se aprinde si in portbagaj...! Ce mare scofala? De la "lamba" de interior iei + si de orinde vrei - |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
laurh |
![]()
|
pai pt ca mie mi se pare greu sa aduc fir de la plafoniera prin plafon, sa trec de acolo in porbagaj. si in plus, dc doamne fereste am vreodata vreo problema electrica, ce am facut eu demontez in 30 de secunde fara a lasa nici o urma. in sch, cu firul venit de la plafoniera ...
|
-------------------- |
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Am studiat mai atent problema cu trasul firului de la plafoniera si e destul de greu. Degeaba tragi tu + de la plafoniera ca nu ai facut nimic. Plafoniera este alimentata in permanenta la + si mai are doua legaturi la masa, una directa (plafoniera aprinsa tot timpul) si una prin intermediul UCE (plafoniera care se aprinde cand deschizi usa si are si efectul ala de fading). Deci aprinderea plafonierei se face prin jonglarea intre cele doua minusuri. Pentru portbagaj ar trebui teoretic sa iei minusul de la firul care vine de la UCE si plus de unde vrei, insa nu stiu cat de bine ar fi pentru UCE sa-l mai incarci cu inca o functie.
Asa ca, Laure (sau oricine a mai facut treaba asta), spune-mi si mie te rog ce tip de dioda ai folosit. Ca vreau sa dau jos plafonul si daca tot fac treaba asta sa rezolv si cablajul pentru luminile din portbagaj. |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
laurh |
![]()
|
Pai dc folosesti dioda nu mai ai nevoie sa dai jos plafonul
Eu am luat + de la pozitii printr-o dioda si - de la butonul alarmei. Dioda ... tre sa scrie pe aici pe undeva ca si mie mi-a zis Klaus, caut si revin cu un msg. |
-------------------- |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Sau iei + de la plafoniera si intrerupi cu comutator circuitul de ... masa.
Nu intotdeauna se intrerupe circuitul +, mai ales pe masina unde un intrerupator de + pe langa tabla poate sa faca un scurt-circuit de toata frumusetea. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
bogdan_o |
![]()
|
Oricum luam + permanent de la plafoniera. Problema este ca circuitul de masa vreau sa il intrerup prin intermediul butonului alarmei de la portbagaj si as vrea sa stiu ce tip de dioda trebuie ca sa functioneze si alarma bine.
|
--------------------
Dacia
|
|
bogdan_o |
![]()
|
Am facut ingineria, insa ceva nu a mers tocmai bine. In sensul ca am luat + permanent de la plafoniera, am pus o dioda in4001 pe firul de minus (cu dunga alba spre contactul hayonului, ca altfel nu merge) si lumina functioneaza relativ bine, fara a afecta in vre-un fel alarma. Problema este ca se aprinde indiferent de ce usa deschid. Adica daca eu deschis usa soferului, hop se aprinde si lumina in portbagaj, ceea ce eu nu vreau (am pus si 2 becuri si vreau sa le tin tot timpul pe on, nu sa tot trag de manetele alea de fiecare data cand vreau sa am lumina in portbagaj, ca de-aia m-am chinuit atat. Ori daca tin vreo usa deschisa mult timp mi se duce de rapa bateria). Unde am dat-o in bara?
|
--------------------
Dacia
|
|
klaus |
![]()
|
Este normal pentru ca atunci cand deschizi usa, contactul de pe usa se pune la masa, ceea ce faca ca in acelasi timp sa se puna la masa si contactul din portbagaj (sunt in paralel aceste contacte)
Drept urmare, trebuia pusa o dioda de intrerupere si intre firul alarmei si intrerupator hayon (se intercaleaza undeva pe firul alarmei), tot cu dunga spre intrerupator. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
bogdan_o |
![]()
|
Merci mult Klaus. De fapt, treaba este logica. Banuiesc ca trebuie acelasi tip de dioda, nu? Ca vreau sa functioneze intrerupatorul alarmei de la portbagaj, altfel am lumina, dar oricine poate sa-mi deschida portbagajul ca alarma nu mai suna.
|
--------------------
Dacia
|
|
klaus |
![]()
|
diferenta intre diodele 4N001...4N007 este curentul maxim suportat.
La aplicatia de fata merge oricare. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
moustache |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 313 Joined: 12 July 04 From: Brasov ![]() |
Gresit. Diferenta dintre 1N4001 si 1N4007 e de tensiune inversa maxima suportata. 1N4001 duce max 100V, 1N4007 duce max 1000V. Deci in cazul de fatza merge oricare. Curentul suportat e acelasi la toate, max 1A. Daca puneti dioda pe firul de la lampa, nu are nici un efect benefic, doar ca pe ea cad cam 0.6V din tensiune si becul lumineaza un pic mai slab. Dioada are proprietatea de a conduce curentul intr-un singur sens si trebuie pusa DOAR pe firul spre alarma, pentru a opri "+"-ul care vine dinspre lampa spre alarma (acesta trebuie sa mearga doar spre masa prin contact). In felul acesta e protejata alarma si nu se va aprinde lampa cand deschideti alte usi.
Si nu ma contraziceti ca la asta chiar ma pricep! :x |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
- BV-36-MAT
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 21:09 |