Izolara fonica
![]() ![]() ![]() |
Izolara fonica
andri1940 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|||
bnedea |
![]()
|
![]() Bogdan Group: Members Posts: 354 Joined: 3 March 09 From: Bucuresti ![]() |
Pai mai am inca 3 patratele de fonomin ramase, mi-ati dat de lucru in week-end. Abia astept sa nu mai aud motorul
![]() |
--------------------
dacia
solenza, clima
2004 1.4MPI Join the dark side, we have cookies!
|
|
shake |
![]()
|
![]() Crap Group: Members Posts: 1.589 Joined: 11 August 06 From: Bucuresti , Militari Squad ![]() |
bnedea poate imi faci si mie niste poze la demontat.
iar pentru ceilalti , poate imi dati si mie mici detalii de unde pot cumpara "materialele de insonorizare" cum se numesc si mai ales de unde le pot cumpara ... ( la asta chiar nu ma pricep deloc ) in schimb am vazut ca se pune foarte usor |
--------------------
D
S
2003 Montez kit Xenon (Bucuresti).
|
|
bnedea |
![]()
|
![]() Bogdan Group: Members Posts: 354 Joined: 3 March 09 From: Bucuresti ![]() |
Din pacate nu am facut-o decat pe asta
DSC00029.jpg ( Size: 1.18mb ) Number of downloads: 2366 Restul ti-l explic: am demontat scaunele din fata (cate 4 suruburi fiecare), am scos bancheta din spate (spatarul l-am lasat pe pozitie), am demontat cotiera si consola centrala de la schimbatorul de viteze, am desfacut suruburile de jos de la protectiile de plastic de pe stalpii laterali ai usilor. Apoi am scos mocheta din bradutii de plastic de pe langa praguri (nu am scos bradutii din gauri ci daca te gandesti la ei ca la niste nasturi, am descheiat mocheta de pe masina ![]() Am intins mocheta, am incheiat-o si am montat fiecare componenta la locul ei (culmea). |
--------------------
dacia
solenza, clima
|
|
Banu1974 |
![]()
|
![]() COSTIN Group: Members Posts: 1.155 Joined: 5 October 08 From: BUCURESTI-CHITILA ![]() |
pt. cei ce vor poze...
This post has been edited by Banu1974: 18 Jul 2009, 22:46 Attached thumbnail(s) DSC06649.JPG ( Size: 96.29k ) Number of downloads: 2197 DSC06650.JPG ( Size: 92.14k ) Number of downloads: 2162 DSC06661.JPG ( Size: 103.1k ) Number of downloads: 2167 DSC06658.JPG ( Size: 102.44k ) Number of downloads: 2143 |
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
- B-33-SAC Voi radeti de mine ca sunt diferit,dar eu rad de voi ca sunteti toti la fel!!!
|
|
wind |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 630 Joined: 19 January 07 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(bnedea @ 18 Jul 2009, 22:19) Din pacate nu am facut-o decat pe asta DSC00029.jpg ( Size: 1.18mb ) Number of downloads: 2366 Restul ti-l explic: am demontat scaunele din fata (cate 4 suruburi fiecare), am scos bancheta din spate (spatarul l-am lasat pe pozitie), am demontat cotiera si consola centrala de la schimbatorul de viteze, am desfacut suruburile de jos de la protectiile de plastic de pe stalpii laterali ai usilor. Apoi am scos mocheta din bradutii de plastic de pe langa praguri (nu am scos bradutii din gauri ci daca te gandesti la ei ca la niste nasturi, am descheiat mocheta de pe masina ![]() Am intins mocheta, am incheiat-o si am montat fiecare componenta la locul ei (culmea). ce grosime avea fonominul ? dupa montaj se mai "aseaza" mocheta ? sau e toata valuri ? ms |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
bnedea |
![]()
|
Fonominul are cam 1cm grosime dar este un material confectionat din "scame" (a se citi pasla fonoabsorbanta) astfel fiind destul de moale permitand comprimarea si DA mocheta se aseaza foarte bine. Sa nu faci la fel ca mine si sa pui fonomin doar pe partea din spate, e o iluzie ca fatza este izolata din fabrica
![]() This post has been edited by bnedea: 25 Jul 2009, 07:30 |
--------------------
dacia
solenza, clima
|
|
vlad123 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 2 July 09 ![]() |
shake vezi ca mihai are pasla ..iar vopsa inzonorizata gaseti la policolor..
|
--------------------
Dacia
solenza
2005 confort
- B-29_TAM
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
salutare,
am urmarit topicul, foarte intresant, dar si altele la fel de interesante. pot sa spun ca cei care au incercat si au reusit insonorizarea masinilor lor au realizat o treaba excelenta pe care ar fi trebuit sa o faca cei de la pitesti (ma rog mioveni). din ce am vazut am tras concluzia ca pisla fonoabsorbanta ar fi cea mai indicata solutie, ecvident dublata de o grunduire si o antifonare facute ca la carte. intrebarea mea vine imediat si se refera la pisla de mai sus: de unde ati reusit sa o cumparati ? ce grosime are ? in cite straturi este recomandat sa fie fixata ? multumesc, |
--------------------
...
...
...
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Vezi la anunturi sau bursa, exista topicuri de vanzare.
Poate fi de la 3-4 mm grosime, caz in care o pui in doua straturi, pana la 10 mm grosime. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
Dani23 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 13 February 09 From: Ineu-Arad ![]() |
Eu sugerez dat jos scaunele fata ,mocheta,dat cu 2 straturi de antifin cauciucat si peste pasla de 1-1,5cm si pus inapoi totul,pus pasla si sub bancheta si in portbagaj,,dat jos plasticul de pe stalpi pus pasla si acolo,,dat jos partea superioara a bordului si pus pasla si acolo,,dupa care insonorizat compartimentul motor,,dupa toate astea va fi mai liniste ca intro skoda oktavia ,,de exemplu..spor la munca
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005 confort
- AR 07 EJC
|
|
A539 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 228 Joined: 22 April 09 ![]() |
tocmai ce am izolat si eu astazi portierele cu folie PEE de parchet vreau sa zic ca diferenta e uriasa..acum intr-una din zile cand am timp sa fac si plafonu stalpii si daca imi puteti explica si mie cum pot ajunge la peretele despartitor dintre bord si motor ca sa nu mai aud motoru in masina..multumesc..
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- B-97-LFG
|
|
sebastianu |
![]()
|
![]() feel good on weels Group: Members Posts: 591 Joined: 26 April 07 ![]() |
O lamurire de la cei care si-au insonorizat masina.
Ma apuc si eu de treaba. Dar dupa insonorizare nu ati avut probleme cu umezeala sub fonomin? condens sau scurgeri de apa de la ploaie? fonominul ala nu se imbiba cu apa ? va trebui schimbat dupa un anume timp? |
--------------------
dacia
solenza
2003
|
|
cgc64 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 30 December 09 From: Constanta ![]() |
eu am insonorizat masina cu vopsea cauciucata dupa care am pus mocheta de porbagaj pana sa se usuce.eu zic sa dai o mana cu vopsea insonorizanta si sa pui fonomin cat este moale vopseaua.atunci v-a patrunde in fonomin si nu o a iti mucegaiasca.
|
--------------------
dacia
sandero laureate
2016
|
|
curentat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 10 December 08 ![]() |
Salutare la toata lumea....o intrebare ptr domnul A539...ce grosime are folia de parchet si cu ce solutie ai lipito?...si pe ce ai lipit pe fata de portiera sau pe tabla direct?....mersi
|
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
sebastianu |
![]()
|
QUOTE(cgc64 @ 18 Feb 2010, 18:20) eu am insonorizat masina cu vopsea cauciucata dupa care am pus mocheta de porbagaj pana sa se usuce.eu zic sa dai o mana cu vopsea insonorizanta si sa pui fonomin cat este moale vopseaua.atunci v-a patrunde in fonomin si nu o a iti mucegaiasca. si cum ramane cu alea 24 ore de uscare? eu asa miam propus ca o sa dau cu grund apoi cu vopsea cauciucata in straturi din 8 in 8 ore si las sa se usuce si apoi fonominul. right ? problema mea era cu apa... daca mai intra apa in masina ce o sa se intample cu pasla ? |
--------------------
dacia
solenza
2003
|
|
sebastianu |
![]()
|
up! nimeni?
|
--------------------
dacia
solenza
2003
|
|
bogdanelkva |
![]()
|
![]() /\____/\____/\____/\ Group: Members Posts: 1.147 Joined: 4 November 09 From: reghin ![]() |
pentru cei care au antifonat:folia se pune direct pe podea si pasla deasupra sau pasla prima data?multumiri
|
--------------------
ford
focus facelift tot cu benzina
2009
- MS**--- In goana dupa posturi.
|
|
RadooMarian |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 17 June 14 ![]() |
Aveti o varianta de vopsea antifonica care sa nu miroase.
Cea de la Divvos nu miroase, dar am mai vazut si emex. Si de unde ati luat din Bucuresti? |
--------------------
Dacia
Logan Break
2008
- B 888 RADOO
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
Trebuia sa astupi si cele doua gauri de langa prinderea de sus a amortizorului spate, daca tot esti la capitolul protectie anticoroziune..
|
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
marian_ariciuc |
![]()
|
![]() User Group: Members Posts: 322 Joined: 6 May 10 From: de obicei, acasa ![]() |
@cataln_kta,
n-ai mai spus nimic despre efectul final... s-a mai diminuat zgomotul sau e doar placebo? This post has been edited by marian_ariciuc: 15 Nov 2014, 23:44 |
--------------------
DACIA
Logan
1.6 16V E5 Vand modul inteligent de geam pentru logan 1 si 2 si alte...
|
|
sustinromania |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 5 January 15 From: Brasov ![]() |
da si eu as fi fost interesat de rezultatul final
multumesc 11 Aug 2015, 16:05: toate mochetele astea pe care le puneti si despre care s-a discutat sunt tratate ignifug ? ca ma gandesc ca in caz de ceva "eveniment" ar fi o problema ... fonominul unde se produce sau de catre cine ? multumesc This post has been edited by sustinromania: 11 Aug 2015, 16:05 |
--------------------
skoda
octavia
2001 Ambiente 1.6SR benzina combi
|
|
Maiorul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 228 Joined: 6 May 10 From: Bucuresti ![]() |
Salut,
Am inceput procesul de protectie si izolare fonica la interior (portbagaj ,podea si plafon) Materiale folosite : 1.Grund Danke (12 le) Grund_danke.jpg ( Size: 5.46k ) Number of downloads: 32 2. 1L diluant (8 le) 3. set pensule (7.5 le) 4. Vopsea caucicata BODY950 37 lei (in targ)-am les aceasta vopsea pentru ca nu miroase si se usuca repede Body_950.jpg ( Size: 5.83k ) Number of downloads: 32 4.Fonomin , inca nu l-am achizitionat (nu am gasit pe cineva din Bucuresti)- imi recomanda cineva ceva? 5. Ceara pentru cavitati 36 le( oferta) Ceara_cavitati.jpg ( Size: 6.23k ) Number of downloads: 41 M-am gandit s-a dau un strat de grund apoi vopseaua cauciucata strat mai gros , fonomin si ceara prin praguri,usi si in ce cavitati mai sunt. Usile le-am dat cu ceara deja si le-am si pus tapiteria inapoi(am uitat sa fac poze ![]() Am inceput cu demontarea interiorului (suporti polita,tapiterie stalpi, scaune,consola schimbator). La plafon a fost un pic mai dificil de desfacut manerele si suportul de la parasolar prin urmatorul procedeu: -desfaci cu torx surubul de la maner de tot apoi ii infiletezai 2-3 filete - impingi cu aceeasi surubelnita tare surubul - in acelasi timp cand ai ajuns cu surubul la maxim tragi un pic cu forta stanga,dreapta si o sa vezi ca cedeaza si iese(am uitat sa fac poze, cand o sa le montez fac atunci ) -plafonul se scoate prin portbagaj (atentie plafonul nu se indoaie sau sa se muleze) "Covorul" se scoate usor ,mai intai clipsurile apoi binenteles sub consola l-am taiat (revin cu poze). Tot procesul o sa dureze pentru ca in timpul saptamanii lucrez si imi ramane cate 1 h inainte si 1h dupa munca (se intuneca) si restul lucrarii in weekend. Revin cu poze atunci cand avansez cu lucrarea :-) This post has been edited by Maiorul: 21 Sep 2015, 10:12 |
--------------------
Dacia
lOGAN MCV II , Solenza , 1410 Sport , ex 1300
(2017 , 2004 ,1988, ex 1978)
- Buc
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.544 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(Maiorul @ 21 Sep 2015, 09:07) 4.Fonomin , inca nu l-am achizitionat (nu am gasit pe cineva din Bucuresti)- imi recomanda cineva ceva? http://www.daciaclub.ro/-VAND-Materiale-in...68235-s100.html |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Eu am luat de la Hellcat, e serios omul. Mi-a trimis prin Posta Roamana.
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
Maiorul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 228 Joined: 6 May 10 From: Bucuresti ![]() |
Am dat un strat de grund ....astept sa se usuce si apoi voi intinde vopseaua cauciucata.
20150926_162238.jpg ( Size: 1.04mb ) Number of downloads: 77 20150926_162308.jpg ( Size: 1.27mb ) Number of downloads: 91 |
--------------------
Dacia
- Buc
|
|
Maiorul |
![]()
|
Salut,
Am revenit cu un update...am terminat de dat cu vopsea cauciucata(am turnat vopseaua si am intinso cu pensula) -- am facut poze dar am resetat telul si le-am pierdut.Am lasat sa se usuce 2 sap. (mai mult ca nu am avut timp) dar in acest timp a disparut complet si mirosul de vopsea/diluant. Am inceput sa pun fonominul (pe plafon l-am lipit cu prenadez 20151018_154717.jpg ( Size: 1.11mb ) Number of downloads: 70 si jos l-am impartit in mai multe sectoare(foto lin.verde) pentru ca in caz de apa sa pot scoate usor pe bucati(sper sa nu se intample pentru ca am lipit chederele cu silicon neutral ceresit. Poza_fonmin_modificat.jpg ( Size: 1.02mb ) Number of downloads: 63 Ma gandeam sa lipesc fonomin de covorasul din portbagaz si nu de tabla , asa am acces pentru a sterge/curata, voi ce parere aveti ? ...am reusit sa pun ceara in praguri .Sper ca saptamna viitoare sa termin aceasta operatie si sa scot masina la "Coafor":) <span class='edit'>19 Oct 2015, 11:12:</span> apropo deja la plafon se simpte diferenta cand bati in tabla ,suna a plin. Chiar ma facut curios, cum o sa fie si in timpul mersului ? This post has been edited by Maiorul: 19 Oct 2015, 14:43 |
--------------------
Dacia
- Buc
|
|
fuzzzy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.080 Joined: 21 February 09 From: BucureSHIT! ![]() |
Mult mai bine.. totusi, nu crezi ca la plafon ar fi fost mai bine sa lipesti bucatile de material direct de vopseaua neuscata?
|
--------------------
reno
clio hb
'02
- X-xXx-XxX "Roata, chiar de-ar fi pătrată, tot se-nvârte, câteodată." - N. Guță
Ca tratament general contra durerilor, recomand Xanax. Ramai cu durerea de p#!@ |
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.182 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Maiorul @ 19 Oct 2015, 11:09) Ma gandeam sa lipesc fonomin de covorasul din portbagaz si nu de tabla , asa am acces pentru a sterge/curata, voi ce parere aveti ? Chiar ma facut curios, cum o sa fie si in timpul mersului ? Nu e cazul - taie o bucata exact de dimensiunea mochetei, si aplic-o intre tabla si mocheta, fara s-o lipesti. Am facut si eu treaba asta acum doi ani, insa eu n-am umblat la tavan. Diferenta exista mai ales pt sunetele din exterior (fasaitul cauciucurilor de vara pe asfalt, de ex. la mine nu se mai aude deloc). |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 17:43 |