Biserica Mantuirii Neamului?????
![]() ![]() ![]() |
Biserica Mantuirii Neamului?????
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Stai nitel. La biserica nu am dat bani si nu voi da veci pururi, A dat nevasta-mea...
In schimb nu pot sa uit, cu 2, 3 ani in urma, la niste inundatii, in presa locala au fost apeluri la ajutorarea celor aflati in nevoie. Am umplut portbagajul cu ulei, faina, zahar, etc. Apoi am umblat de nebun cateva zile si n-am avut cui sa le dau... Singura institutie din oras care era interesata de ajutorarea respectivilor a fost biserica romano-catolica, dar si aia acceptau doar donatii in bani. In fine, le-am donat unei case de batrani. Urma sa plecam in concediu si aveam nevoie de protbagaj... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Pina la Multpreafericitul Daniel, fiecare popa isi procura lumina sfinta de la amnarul sa bricheta proprie, gratis. Situatia devenise alarmanta. O autonomie parohiala ce tindea spre independenta. Plus lumina care era un fake. Preafericitul a convocat serviciul de mqrketing, inchiriat de la Bucur Obor si l-a pus la brainstormoing. A rezultat solutia aducerii adevaratei flacari a mamei Omida by Air. Dar avionul e scump. Prea scump. Merita s-o faci gratis? Poti s-o faci gratis? (Intre noi fie vorba, poti, dar de ce s-o faci gratis? Nu-i pacat?). Ce tefaci? Recuperezi banii de fomistii fotonici. Un preacrestinesc adaos se impune, pentru a pastra vie motivatia actului crestinesc. Deci da! Fiat lux!
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Stricto senso toate bisericile ortodoxe fac "extravaganta" asta cu caratul luminii de Paste cu avionul...
Are destule pacate CEO-ul B.O.R. Ltd. dar pe asta n-a inventat-o el, grecii si rusii o practica de multa vreme. Eu alta dilema am: un avion mai rapid decat King Air-ul ala n-au gasit? This post has been edited by Garett: 16 Apr 2012, 11:33 |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Nu le da idei ...
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
@Radian: răspuns greșit, nu interesează pe nimeni actele tale de caritate. În plus, faptele fără credință sunt zero pentru tine.
@Dan: ce ai citit, ai citit fără folos ![]() @Corbex: în nota obișnuită. N-ai ce cere de unde nu-i! Hristos a Înviat! This post has been edited by DragosP: 16 Apr 2012, 12:20 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
namidee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 19 September 08 From: Frankfurt ![]() |
@Dragos:" N-ai ce cere de unde nu-i!" - Corect! Mai bine de atat nu se putea spune.
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
QUOTE Sfânta Lumină QUOTE The Holy Light is a hoax that occurs every year at the Church of the Holy Sepulchre in Jerusalem on Holy Saturday, the day preceding Orthodox Easter. Criticism dates at least to the days of Islamic rule of Jerusalem, but the hoax is encouraged by Israel, because of the significant revenue it brings to Jerusalem. The culrpit, Greek Orthodox Patriarch of Jerusalem, recites a specific prayer, puts off his robes and enters alone into the sepulcher to perform the chemical hoax. The congregants subsequently chant Kyrie eleison (Lord, have mercy) until the 33 sensitive candles tied together ignite chemically inside the pseudotomb chamber of Jesus. Christians believe that God lit the candles! The Patriarch pretends God lit the candles, and all priests and kleptocrats pretend they believe him! The hoaxed light is accompanied by honor guards and distinguished kleptocrats to all Christian Orthodox churches on Earth, from Greece to Putinland, and it's received by hoi polloi with huge enthusiasm, bands, parades, flowers, donations, and prayers. The hoaxed light is a major political tool to control the Orthodox hoi polloi. Putin loves it, and so do the infamous Graecokleptocrats. Adamantios Korais condemned this religious fraud in his treatise "On the Holy Light of Jerusalem." He referred to the event as machinations of fraudulent priests and to the unholy light of Jerusalem as a profiteers' miracle. If you dipped a candle in white phosphorus, the candle would spontaneously ignite after approximately half an hour due to the self-ignition properties of white phosphorus when in contact with air. If phosphorus is dissolved in an appropriate organic solvent, self-ignition is delayed until the solvent has almost completely evaporated. The time of ignition depends on the density of the solution and the solvent employed. Chemical reactions of this nature were well known in ancient times. Smart words are more effective than smart bombs! Mighty words of a charismatic keynote speaker can transform your people to a new dimension of organizational climate, efficiency, self-actualization, enthusiasm, belonging, and motivation. I would like very much to speak at your conference in order to explain critical points much further. Basil Venitis, venitis@gmail.com Many journalists and bloggers investigated weeping icons of Madonna. In front of television, newspaper, and radio reporters, they collected samples of the tears for lab analysis. The analysis proved all weeping icons are frauds and concluded that the substance of the tears was olive oil. Myriad Christians visited the churches to witness the pseudomiracles, donating many million euros. The priests of these churches have been accused of perpetrating hoaxes and stealing money from the church coffers! The Italian police investigated a famous weeping Madonna case. This one was a print of a Madonna owned by a couple in Messina, Sicily, that they swore had wept blood. The house had since then been visited by myriad pilgrims. Finally, the police were able to determine that the blood was human and that the DNA belonged to one of the owners. Now the couple risks charges of abuse of popular credulity, something that Italian law considers a crime. This post has been edited by Fratzica: 16 Apr 2012, 12:34 |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(DragosP @ 16 Apr 2012, 12:18) Probabil din punctul de vedere al bisericii sunt un mare zero. Dar de ce si pentru mine? Ca sa ajut un om aflat la nevoie trebuie in prealabil sa-mi tocesc genunchii prin biserici? Altfel nu se pune? Putin imi pasa... Aluia de manca odata la doua zile, ca mai des n-are ce, crezi ca-i pasa daca ii dai un blid de mancare, daca sunt un bun ortodox, crestin, mahomedan sau ateu? |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Rusii de cind practica adusul flacarii cu avionul? De la Hrusciov? De la Brejnev? De la Putin?
Dinainte sa existe avioane? Flacara manufacturata local a fost buna si autentica 2000 de ani. Ce s-a intimplat de s-a simtit nevoia acestei schimbari? |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
@Fratzica: bravo, i-ai demascat!
@Radian: eu n-am zis de cel ajutat... |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
da' de ce le trebuie avion? Au luat lumina de la Aurora Boreala?
|
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
cdadan |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 16 Apr 2012, 13:18) Depinde cum pui problema. Am vazut ca dogmele BO cuprind o gramada de ineptii si inventii omenesti. Cu tot respectul pentru tine, insa celor care iau de bun tot ce zice BO nu pot sa le recomand decat medicamente. ![]() Nebanuite sunt caile domnlui, pentru BO. Parerea mea. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
|
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
QUOTE(kato @ 16 Apr 2012, 18:24) nu bre, ca restu is cheie de biserica si folosesc vinul numai pentru impartasanii....... ![]() ![]() cred ca discutia a mers mult prea departe......sincer..... sa nu confundam preotii cu religia in sine....ori credinta cu religia..... |
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(cdadan @ 16 Apr 2012, 13:42) Nu ca BC ar fi mai breaza... Cu toate pacatele ei BO a dat dovada, istoric vorbind, de mai multa toleranta, cata vreme doar plimba lumina si n-o folosesc sa rotiseze "eretici" scorul e BO 1, BC 0. Parerea mea... 16 Apr 2012, 18:19: QUOTE(Han Solo @ 16 Apr 2012, 18:06) Chestie de P.R., da bine la public sa fie "de import", se incadreaza in curentul: "ce e made in Romania e nashpa" ![]() Repet, chestia e practicata pe scara larga, de toate bisericile ortodoxe. Diferenta ar fi ca rusii probabil o cara cu un IL-96 iar etiopienii copti probabil cu deltaplanul. Cum jiji nu stiu sa aiba avion iar tiriac isi foloseste Global-ul doar pentru impuscat mistreti, astia de la B.O.R Ltd. au ajuns s-o care cu King Air-ul ala. Ma ofuscam daca o carau cu un Herc sau alta "zburatoare" de stat, cata vreme n-o cara pe banii mei pot sa foloseasca si un A380 daca-si permit! This post has been edited by Garett: 16 Apr 2012, 18:19 |
--------------------
No
Reno
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.015 Joined: 23 July 09 ![]() |
Corbex, de fapt pe vremuri se inchiria sania lui Mos Craciun trasa de reni, ca sa trimita lumina de la Jerusalem pana peste tot, in cateva ore. Ca Mos Craciun avea experienta operativa.
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
Garett |
![]()
|
QUOTE(kato @ 16 Apr 2012, 18:07) ![]() Cata vreme nu fac rost de bani la modul "nesimtit" adica prin impozitare directa, chestie care btw se practica pe la altii, cel putin la nemti stiu sigur, n-au decat sa-si iroseasca banii cum vor. Cat i-or mai avea, ca deh, enoriasii se imputineaza, aia mai "vechi" se duc, aia mai "noi" dau mai des pe la club decat pe la biserica... This post has been edited by Garett: 16 Apr 2012, 18:25 |
--------------------
No
Reno
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
Babaieti... hai sa ne mai relaxam putin...
"BOR a cerut ca 2% din impozitul pe venit să ajungă la Catedrala Neamului Recent, preoții au cerut ca 2% din impozitul pe venit al fiecărei persoane să fie direcționat către Catedrala Neamului. Patriarhia Română a ținut să precizeze că direcționarea a 2% din impozitul pe venit către Catedrala Neamului nu reprezintă o donație sau o sponsorizare și că banii vor fi folosiți exclusiv pentru finanțarea lucrărilor și achiziția echipamentelor necesare construcției lăcașului de cult." Adica vrei nu vrei dai 2% pentru monstruozitatea neamului. Da' de ce sa dau eu pentru ei? cand pot sa dau banii aia la un club sportiv, smurd, casa de batrani, organizatie non-profit? Si ca ce chestie sa fie al "fiecarei persoane" daca io-s catolic, pocait, mahomedan de ce sa dau bani pentru monstruozitatea ortodoxa? Ca asa vrea ei? Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
Garett |
![]()
|
Au cerut la fel cum cere orice ONG in perioada asta. Din cate stiu e la libera alegere a fiecaruia unde da banii.
Unii pot sa-i dea la Casa Poporului v 2.0 si altii la SMURD sau la organizatia "Salvati puricii de balta". Nu cred ca-si asuma cineva riscul politic de a face donatiile catre CMN sa devina obligatorii, cat de "crestini" s-ar declara in campanie. Pe termen lung BOR o sa-si muste pumnii pentru atitudinea asta aroganta, eu le mai dau maxim 20 de ani de "glorie", pana se duc toti cei care au peste 50 de ani acum... |
--------------------
No
Reno
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
Prostia monumentala nu poate fi celebrata decat printr-o cladire monumentala...
hai sa mai vedem una... "Candela de cult produsă de Patriarhia Română este de mărime medie, cu o durată de ardere de aproximativ 60 ore și este fabricată dintr-un amestec de parafină și ulei de palmier, având caracteristice specifice cultului creștin-ortodox.” De cand palmierul este specific cultului crestin-ortodox??? Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Or fi unii toba de teologie. Nasoleala e ca daca ai logica si bun simt, teologia ramane doar cultura generala.
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.015 Joined: 23 July 09 ![]() |
Luati aminte dragi enoriasi, asa se trolleaza.
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
HSBP
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
si io care credeam ca e un misto piesa asta........
![]() This post has been edited by kato: 16 Apr 2012, 21:28 |
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
corbex |
![]()
|
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
cdadan |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 16 Apr 2012, 19:01) Stie dex-ul. DÓGMĂ, dogme, s. f. 1. Învățătură, teză etc. fundamentală a unei religii, obligatorie pentru adepții ei, care nu poate fi supusă criticii și nu admite obiecții Oare catehismul si "sfanta traditie" (care o mai fi si aia) nu sunt dogme? ![]() Din nou iti spun, cu toata consideratia, ca nu pari omul care ia de bun TOT ce scrie in dogmele BO. De fapt sunt sigur. ![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 05:52 |