DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages « < 3 4 5 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Viteza maxima limitata electronic

alexmirica
post 1 Sep 2004, 11:27
Post #121

Membru incepator

Group: Banned

Normal ca nu vei atinge niciodata viteza asta in realitate din cauza frecarilor, etc.
Am zis asa, pt cei care vor sa vada acul vitezometrului ducandu-se peste 180km/h!

--------------------
Alfa Romeo 147 2.0 TS
Alfa Romeo 147 2.0TS rules!!!
---------------------------------------
O fi bine in Rai, dar cele mai interesante persoane nu ajung acolo. (Nietzsche)
Daca te lasi de fumat, de baut si de femei nu traiesti mai mult... doar ca ti se pare ca timpul trece prea incet. (Clement Freud)
Nu e bine sa fii obligat sa alegi intre Rai si Iad. Prieteni buni gasesti in ambele locuri. (Mark Twain)
-------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Adrian_Solenza
post 1 Sep 2004, 17:12
Post #122

Solenza... prima iubire!

Group: Members
From: Buc (Ap. Patriei)

hai ma baieti... experimentele nu fac masina sa mearga mai bine :!: Si chiar daca s-ar duce peste 180, la ce ti-ar folosi un consum de peste 12-15? Doar asa sa fii mare pe sosea :?: Asteptati, munciti o viata, si poate o sa va luati o masina tare... Dar sunt sigur ca peste 10-15 ani, cand probabil imi voi putea permite alceva decat Dacie, nu imi va mai trebui viteza, putere etc...
Sunt totusi curios cum arata vitezometru la peste 200 smile.gif Asa ca faceti o poza si postati-o (da sa nu fie trucata) ...
Bafta!

--------------------
Citroen C3 1.4Hdi 2011 - Inca numere rosii...
+
zzero
post 1 Sep 2004, 19:20
Post #123

Membru autentic

From: Constanta

O sa ii fac eu o poza la vitezometru, cand o sa ajung iar in Buc. la tipii unde am modificat cipul.Acum i-am montat alt tablou de bord cu tot cu turometru(nu avea din fabrica) si vreau sa o testez din nou...sa vad de data asta care sunt rezultatele.Pentru ca atunci cand au folosit turometrul universal rezultatele au fost nesatisfacatoare.(din fabrica doar 70 CP, modificat cipul ajungea la 75).Am vorbit cu ei si au spus ca ma asteapta la un nou test dar fara bani, pentru ca si ei au fost dezamagiti.

--------------------
Dacia Solenza - CT-06-VRY
+
zzero
post 1 Sep 2004, 19:29
Post #124

Membru autentic

Iar despre cauciucuri mai late...clar sunt un avantaj in stabilitate.Sta mult,mult,mult mai bine pe sosea si in curbe.Adrian_slz, acum nu stiu ce sa zic daca doar cauciucurile fac toata treaba sau toate modificarile facute(bara fata+spate, eleron(care il simt cum o tine pe sosea mult mai bine decat inainte),cauciucuri mai late) lucreaza ca un tot.Cert este, am mai spus-o pe forum si-a schimbat radical comportamentul.
Din pacate acum nu am mai prins asa vanturi puternice pe la mare, ca sa iti zic cum sta treaba.Astept sa dau piept cu ele si va voi spune.

--------------------
+
bogdan_o
post 1 Sep 2004, 19:52
Post #125

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

From: Bucuresti

Zzero, daca te duci pe la mare ar fi bine sa-i pui flotoare sa pluteasca. Glumeam, sorry, da' nu m-am putut abtine.

Si acum on-topic. Chiar si cu un comportmant rutier mai bun (a se citi stabilitate) SLZ tot periculoasa ramane. Ma refer la frane si la vreo piesa care, fiind made in Ro ar putea ceda. Asa ca viteza maxima ar fi bine de aflat, si eu sunt curios care este maximul maxim, dar numai pe stand si nu pe drum.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
zzero
post 1 Sep 2004, 23:53
Post #126

Membru autentic

OFF TOPIC:Bogdane...nu ma duc la mare...Eu acolo stau.Am marea in spatele blocului.Si chiar ai dreptate sa stii.Era tare bine sa fi putut pluti zilele trecute, la ce inundatii au fost...

Sper sa ajuncat mai repede in Buc sa o testez si sa ii fac si poza la vitezometru.V-am zis pe banc acul trecea de 220 km/h.Cazuse la maxim.Nu mi-a venit sa cred cand am vazut...va dati seama ce entuziasmat eram...dar m-au potolit aia repede cand mi-au explicat cum stau lucrurile cu viteza de pe stand

--------------------
+
Augustin
post 2 Sep 2004, 00:04
Post #127

Membru incepator

From: driving

singurul limitator de viteza este acel plastic de sub pedala de acceleratie (daca mai exista si ala) :twisted: :twisted: :inger:

--------------------
Solenta - B 70 AUG
+
alexmirica
post 2 Sep 2004, 08:31
Post #128

Membru incepator

Pt sinucigasi: un unchi mi-a zis o vorba, cand m-a vazut mergand ca dementul prin oras cu Dacia SLZ:
Dacia nu are ranforsarile pe care le are o masina sportiva, la sasiu, table, etc. :vmad: , cand o forjezi, tablele alea chioare sufera niste tensiuni mari si se deformeaza incet-incet si la un moment dat cedeaza :shock: si kapoot cu tine :impuscat: , esti ingeras :inger: . Asa ca, mai usor cu daciile astea si abia dupa ce va luati o masina mai solida, gen BMW, Ferrari sau mai stiu eu ce, atuncea goniti linistiti!

--------------------
Alfa Romeo 147 2.0 TS
Daca te lasi de fumat, de baut si de femei nu traiesti mai mult... doar ca ti se pare ca timpul trece prea incet. (Clement Freud)
Nu e bine sa fii obligat sa alegi intre Rai si Iad. Prieteni buni gasesti in ambele locuri. (Mark Twain)
-------------------
+
sod
post 2 Sep 2004, 13:00
Post #129

Membru autentic

From: Iasi

unchiul tau nu are habar ce vorbeste

--------------------
Renault Megane Estate Privilege dCI - B-xx-GNU
+
bogdan_o
post 2 Sep 2004, 13:08
Post #130

Masina nu se rupe, ce-i drept. Dar in caz de Doamne-fereste, nixam frane, in plus dati-mi voie sa ma indoiesc de utilitatea ranforsarilor alea din usi. E ceva in plus fata de cele fara, dar mare siguranta nu pot oferi. Sunt niste tevi amarate care nu cred ca au fst gandite prea mult. La orice masina exista zone cu deformare controlate, zone de rigiditate maxima. La Dacia nu cred. Vroiam si eu sa vad cum se comporta la EuroNCAP, dar mai mult de 2-3 stele nu are cum sa ia.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
alexmirica
post 2 Sep 2004, 16:57
Post #131

Membru incepator

Si la Dacia sunt zone cu deformare controlata (de ex. telescoparea axului volanului), dar nu cred ca sunt testate suficient... Pai, judecand dupa originalitatea geniului creator ai designerilor de la Dacia, trebuie sa busheasca 'nshpemii de Dacii pana se prind cum trebuie securizata masina... In concluzie: fonduri ioc, minte ioc, nepasare nemarginita, etc. => masina romaneasca este pentru kamikaze.

--------------------
Alfa Romeo 147 2.0 TS
-------------------
+
alexmirica
post 2 Sep 2004, 16:59
Post #132

Membru incepator

Inca ceva. Unchi-miu stie fff bine ce spune, SOD, crede-ma!!!

--------------------
Alfa Romeo 147 2.0 TS
-------------------
+
Augustin
post 2 Sep 2004, 17:17
Post #133

Membru incepator

fata de o berlina este de 10 ori mai sigura ... sunteti prea carcotasi tot comparand dacia cu o masina dubla ca pret ... cate alte masini la 4700 euro stiti ? Viteza? la pretul asta cred ca ar tb sa sarim in sus de bucurie ca arata si merge cum merge ... nu sa ne luam intre coarne comparand dacia cu bmw sau alte chestii :vmad: :inger: :roll:

--------------------
Solenta - B 70 AUG
+
bogdan_o
post 2 Sep 2004, 17:28
Post #134

Augustin, ai pus punctul pe I. Aici e problema. Masina nu se poate compara cu BMW sau cu altele care sunt de cateva ori mai scumpe. De-aia e riscant sa mergi cu viteza mare cu ea. Orice masina e facuta si tastata la 80% din viteza maxima. Deci conform acestui criteriu Dacia e sigura pana la 135 km/h. Eu daca as fi proiectata masina i-as fi pus limitator de viteza la 160 km/h. Si-asa e mult.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
alexmirica
post 2 Sep 2004, 17:34
Post #135

Membru incepator

fata de o berlina este de 10 ori mai sigura ...

Ai ABSOLUTA dreptate, Augustin, este NET superioara SLZ fata de berlina!!! Iar in privinta raportului (performanta+calitate+fiabilitate)/pret, Dacia nu are egal pe lumea asta!!! La viteze de pana la 140km/h, SLZ are o tinuta de drum remarcabila! Sa mergi cu o viteza mai mare decat 140km/h e pura sinucidere!

Eu afirmam ca a merge cu viteze de peste 150km/h cu Dacia e curata nebunie. ATAT!!!

--------------------
Alfa Romeo 147 2.0 TS
-------------------
+
sod
post 2 Sep 2004, 18:38
Post #136

Membru autentic

corect, dar aburelile alea cu oboseala materialelor nu se prind smile.gif) Pana sa apara microfisuri de la forta nemaipomenita dezvoltata de motor iti mananca rugina tabla smile.gif).

--------------------
Renault Megane Estate Privilege dCI - B-xx-GNU
+
alexmirica
post 2 Sep 2004, 18:58
Post #137

Membru incepator

Serios??? Ia mergi tu cu 180km/h constant, si ai sa vezi dupa 10000km rulati la viteza asta o groaza de defectiuni... :shock: Rugina apare mai la toate masinile...

--------------------
Alfa Romeo 147 2.0 TS
-------------------
+
Augustin
post 2 Sep 2004, 19:03
Post #138

Membru incepator

trebuie totusi sa realizam ca masina poate si fi fortata si la viteze mai mari dar asta aduce uzura/consum/pericol/instabilitate si multe alte probleme...o dacie este facut pt drumurile noastre si pt niste viteze acceptabile. Eu unul nu vad de ce sa fiu grabit atat de mult incat sa merg cu 180 ... cred ca 120-130 km este deja o limita pe care nu ar tb sa o trecem....

--------------------
Solenta - B 70 AUG
+
Augustin
post 2 Sep 2004, 19:04
Post #139

Membru incepator

P.S Multumesc tuturor celor care mi-au dat dreptate ... e bine cand esti acceptat intr-o comunitate :wink:

--------------------
Solenta - B 70 AUG
+
alexmirica
post 2 Sep 2004, 19:05
Post #140

Membru incepator

Gata, haideti sa nu mai continuam pe subiectul asta.... Deja se intinde coarda.... Ce era de discutat s-a discutat. Multumesc

--------------------
Alfa Romeo 147 2.0 TS
-------------------
+
MAD
post 9 Sep 2004, 14:13
Post #141

Membru incepator

From: targoviste

NU CRED CA EXISTA NICI UN FEL DE LIMITARE DE VITEZA!! EU PERSONAL I-AM DAT 180, FARA NICI UN FEL DE GLUMA SI SE COMPORTA FOARTE BINE!!

--------------------
Am avut cateva probleme cu ea, dar sunt multumit in general!
+
bogdan_o
post 9 Sep 2004, 15:30
Post #142

Limitare de viteza exista, dar nu direct. Este limitata turatia deci implicit si viteza. dar, cum am mai spus, la 6000 de ture la care intervine limitarea turatiei ar trebui sa ai 225 km/h.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
+
Dragos
post 9 Sep 2004, 16:17
Post #143

Membru autentic

From: Galati

Azi am bagat 80km/h pe o portiune de drum drept, insa putin (f.f. putin) "in valuri, asa cum sunt 50% din drumurile judetene+nationale. Ce frumos se misca masina :wink: , parca era o... barcuta (suspensie prea moale pt. experiente cu viteze superioare, IMHO).

--------------------
Dacia Solenza 1.4MPI Clima - ...
Posesor de Solenza...
+
cetatzeanu
post 17 Sep 2004, 09:21
Post #144

Membru

From: Bucuresti, oras lovit.

Calculatorul nu stie. Asa vine din fabrica. Daca le spui la service, dupa ce ai iesit din
garantie se poate scoate.  
Talpa i-am dat. Nu merge peste 140.

Eu am cumparat-o in iunie - poate conteaza. Mai mult de 165 nu vrea; pe bune, cu 5 pasageri + bagaje pe Buc. - Pitesti. Am auzit ca daca-i scoti limitatorul merge pana-n 190. :wink:

--------------------
solenza confort AC --------- - ----------
ghinion de nesansa, suntem romani.
+
johnsws
post 17 Sep 2004, 15:37
Post #145

Membru autentic

Vroiam si eu sa vad cum se comporta la EuroNCAP, dar mai mult de 2-3 stele nu are cum sa ia.

bogdan, daca ia solenta 3 stele, poti sa te declari fericit ca ai supermasina (avem wink.gif ). poate nici la 2 nu e chiar foarte rau. ba e chiar mult peste berlina si ceva mai mult decat o cutie de conserve chioara.
sper ca nu ma insel, eu asa stiam ca 3 stele reprezinta maxim de siguranta la impact frontal, a 4-a pentru impact lateral si a cincea... nu mai stiu wink.gif

--------------------
opel astra 2006 classic
+
Adrian_Solenza
post 17 Sep 2004, 15:52
Post #146

Solenza... prima iubire!

From: Buc (Ap. Patriei)

Calculatorul nu stie. Asa vine din fabrica. Daca le spui la service, dupa ce ai iesit din
garantie se poate scoate.  
Talpa i-am dat. Nu merge peste 140.

Eu am cumparat-o in iunie - poate conteaza. Mai mult de 165 nu vrea; pe bune, cu 5 pasageri + bagaje pe Buc. - Pitesti. Am auzit ca daca-i scoti limitatorul merge pana-n 190. :wink:

din cauza greutatii nu merge cu 180... a mea e tot din iunie si cand e goala ( adik 2 pasageri fara bagaje.. io 65 kile, ea 50kg) merge destul de lejer la 180 (atat indica) ! Cu ai mei inauntru (mama, tata , soramea, si bagaje la greu mai mult de 165 nu vrea :x :!:

Incearca si tu :!:

--------------------
Citroen C3 1.4Hdi 2011 - Inca numere rosii...
+
cetatzeanu
post 20 Sep 2004, 11:09
Post #147

Membru

From: Bucuresti, oras lovit.

O sa incerc cand o sa am ocazia; oricum am incercat numai din curiozitate, nu e chiar o placere sa mergi cu pedala la blana printre tot felul de domnitze care nu folosesc oglinda tractorului, care nu semnalizeaza, etc. etc.
Oricum mie-mi place cum merge. Am calarit zi de zi timp de 6 ani o nova gti - cumparata de noua - si ma obisnuisem cu toate problemele care pot apare.
80 % din ele sunt rezolvate pe SLZ, din punctul meu de vedere. Nova are o chestie care mie mi-a placut totdeauna: e stabila, are forma de trapez - vazuta din fata - cu rotile inspre inafara; nu ca LGN care forma de patrat cu rotile spre inauntru, zici ca-i papuc sau utilitara...Consumul iar imi convine foarte tare - cel putin afara, chiar si cu AC cuplat consuma de ras.

--------------------
solenza confort AC --------- - ----------
ghinion de nesansa, suntem romani.
+
bogo
post 1 Oct 2004, 08:02
Post #148

Membru incepator

From: Heaven

io as zice ca limitarea de viteza vine din aerodinamica si puterea motorului nu din limitarea turatiei. daca solenza ar ajunge la 6000 rpm intr-a cincea io mi-as mai lua una. deci limitarea turatiei n-are practic nici o influenta asupra vitezei maxime.

pe de alta parte am intalnit in ceva literatura emisa de dacia (nu retin exact daca era vorba de manualul de folosire sau cel de service) o siguranta care se ocupa de "avertizor viteza maxima". cu toate astea continuu sa cred ca viteza e limitata fizic (suma fortelor ce se opun inaintarii la un moment dat egaleaza puterea motorului) si nu tehnic.

ah da, si ar mai fi limitarea psihica: peste 140km/h mi se pare usor periculuoasa. asta in conditiile in care am depasit 175 de cateva ori...

--------------------
solenza 1.4 mpi confort - BV-##-XTR
rolling in my... one point four
+
paul_jmekeru
post 9 Jan 2005, 14:34
Post #149

jmeker...

eu am mers pa autostrada Bucuresti-Pitesti cu viteza intre 160-180 si se comporta destul de bine.asa ca nu mai ziceti ca e limitata la 140...ce naiba...am masina din septembrie 2003.si era si incarcata... 243.gif

--------------------
Peugeot 307 1.6i 110cp 16v 2004 - B 13 JMK
N-am invatat cum se fac banii, asa ca ii trag la xerox...
+
Cib
post 9 Jan 2005, 21:46
Post #150

fost posesor de Solenza

QUOTE(Adrian_Solenza @ 1 Sep 2004, 18:12)
hai ma baieti... experimentele nu fac masina sa mearga mai bine :!: Si chiar daca s-ar duce peste 180, la ce ti-ar folosi un consum de peste 12-15? Doar asa sa fii mare pe sosea :?: Asteptati, munciti o viata, si poate o sa va luati o masina tare... Dar sunt sigur ca peste 10-15 ani, cand probabil imi voi putea permite alceva decat Dacie, nu imi va mai trebui viteza, putere etc...
Sunt totusi curios cum arata vitezometru la peste 200 smile.gif Asa ca faceti o poza si postati-o (da sa nu fie trucata) ...
Bafta!
*

la regim de 170 - 180 cu reducere prin localitati consumul este de 7,5 (am scos eu Bucuresti - Iasi; timp 3,5 ore, masina avea aprox 20.000 km, mol 95, barum)

la 180 se ajunge mai greu, dar de la 160 trebuie sa mergi progresiv cu pedala nu sa o tii la fund...

o sa postez poze cu prima ocazie, dar dupa ce revin la cauciucurile de vara...

--------------------
Nissan Almera Tekna Oltcit 12TRS 2005 - B-43-ZGO, SV-02-SST
Solenza... O masina buna! Pacat ca e facuta de romani.
nu ma cert cu nimeni, doar contrazic oamenii care spun tampenii
+
5 Pages « < 3 4 5
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 19:35
Forum Renault