Mi-am luat SN si eu
![]() ![]() ![]() |
Mi-am luat SN si eu
mihai24 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 205 Joined: 11 October 06 ![]() |
|
||
--------------------
volvo
s60 2.0T
2002
- sv-09-gkf
|
|||
horiajam |
![]()
|
![]() Viitor fost posesor de Dacie Group: Members Posts: 190 Joined: 16 January 05 From: Iasi ![]() |
Multe intrebari ... ai un pic de treaba
![]() QUOTE Cand plec de pe loc cu tr-1 se aude un pocnet in spate ca si cum s-ar rostogoli un lucur in portbagaj -desfa tamburii si strange cele patru suruburi ce tin talerul QUOTE Nu pot merge cu mai mult de 100km/h la 80km/h trepideaza ca dreaq -echilibreaza rotile ( dupa ce iti cumperi cauciucuri ca lumea) -caloriferul se inlocuieste -radiatorul crapat .. poti incerca sa pui solutie speciala in borcanul de expansiune; sau schimbi radiatorul Sa stii ca gasesti raspuns la toate problemele tale daca folosesti SEARCH. SPOR !!! |
--------------------
Dacia
SuperNova
Fosta Europa
- 3 - IS - 4817
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
No offence...dar de ce ai luat masina asta?
Schimba caloriferul, dar inainte de asta du-te si fa repede o geometrie. Daca danseaza asa din cur cum zici tu, sa fie rotile cu unghiuri SF. Si sa verifici si cauciucrile sa nu prezinte defectiuni , sa aiba presiune corespunzatoare. Dar, varianta mai buna care o am pentru tine este sa mergi in targ sa cauti alt fraier care sa o ia. Si mai pune un ban si i-a o SN cu AC, ca te vedem peste o luna cu topic "Se poate monta AC pe SN?" |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Radiatorul e din aluminiu, deci nu e prea simplu de lipit (fata de alama). Caloriferul trebuie schimbat ( aprox 120 RON) daca curge dar e cam dificila operatia (demontat consola).
P.S. cum spunea si driverx, nu stiu de ce te-ai incurcat cu masina asta. Numai daca a fost super ieftina (ceeace nu cred ![]() Cu AC nu mai e problema de cand a aparut ala cu 50 RON si consum de 5 W. ![]() ![]() This post has been edited by Amedeus: 27 Jun 2007, 11:43 |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
mihai24 |
![]()
|
Baieti multumesc de sfaturi,dar hai sa trecem peste daca m-am intepat cu ea sau nu intradevar banii au contat,am dat 8000ron pe ea.
Cand ies de la servici azi ma duc sa iau 2 gume noi pe fata si apoi merg la geometrie si echilibrare. |
--------------------
volvo
s60 2.0T
2002
- sv-09-gkf
|
|
Iuliutz |
![]()
|
![]() No Signal Group: Members Posts: 309 Joined: 9 April 07 From: Alba Iulia ![]() |
Spor la schimbat. Cu rugina cum sta? Ai luat-o de la proprietar?
This post has been edited by Iuliutz: 27 Jun 2007, 12:00 |
--------------------
Dacia
Super Nova
2001 Confort
- AB05XTP Statie: Yaesu ft857d, Wouxun KG-UVD1P
Antena: Sirio ML145, Proxel Slim Gainer AZ505 Ford Focus turnier 2002, 1.6 benzina Matiz 2003 798 cc |
|
mihai0070 |
![]()
|
![]() NOVA Gt , 1997 Group: Members Posts: 2.752 Joined: 5 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Mai bine iti luat draq o nova ... ca in starea in care este SN asta ...
![]() |
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
Kunt |
![]()
|
![]() Membru lenes Group: Members Posts: 484 Joined: 9 December 05 ![]() |
Asta cred ca a fost taxi, e cumva galbena ?!
|
--------------------
Dacia
Logan
Preference 1.4 MPI, 2005
- 50 VDU "Oamenii sunt persoane umane" - ...
|
|
mihai24 |
![]()
|
Nu,e alba, a mai avut 2 proprietari.
|
--------------------
volvo
s60 2.0T
2002
- sv-09-gkf
|
|
Iuliutz |
![]()
|
![]() No Signal Group: Members Posts: 309 Joined: 9 April 07 From: Alba Iulia ![]() |
in alba taxiurile sunt albe. km cati are? ai ceva hartii ca a schimbat distributia la 60000 km, revizii, ulei.....?
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2001 Confort
Antena: Sirio ML145, Proxel Slim Gainer AZ505 Ford Focus turnier 2002, 1.6 benzina Matiz 2003 798 cc |
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.024 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
deci :
1. inlocuieste caloriferul. vad ca ai Europa, deci fara ceas de temperatura apei, asa ca pe caldura asta decat sa risti sa pierzi lichid de racire si apoi sa-ti fiarba motorul, mai bine dai 150 de RON si gata. Nasol e ca dureaza ceva pentru ca se da jos cam jumatate din bord ![]() 2. cauciucuri noi si echilibrare 3. ulei pe langa filtru nu e grav, verifica totusi mai des nivelul 4. traba cu schimbatorul care se misca atunci cand accelerezi mai tare, eventual blana e si la mine, nu i-am dat importanta. 5. "fâsâie" daca deschizi capacul de la vasul de expansiune dupa ce ai mers cu masina, e normal, intreg circuitul e sub presiune. 6. si lucrul cel mai important ![]() si in plus, stai si tu cateva ore pe forum si vei avea astfel ocazia sa aflii o gramada de lucruri PS ce kilometraj are masina? pentru ca daca nu esti sigur de el, si de istoricul interventiilor in service ar fi util sa schimbi si kitul de distributie. |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
mihai24 |
![]()
|
Diac multumesc pentru sfaturi.Nu nu sunt sigur pe kilometraj mai ales ca a mai avut niste proprietari inaintea mea(are 35k km)nu pare uzat interiorul(ceasuri,bord,pedale,centuri,scaune doar volanul ,nu stiu cat de repede se uzeaza un volan de sn si cum trebuie sa arate),am inteles ca kitul de distributie in jur de 2mil.Cat e montajul?
Am citit pe forum am inteles cam care sunt problemele acestei masini,in mare se repeta la majoritatea. |
--------------------
volvo
s60 2.0T
2002
- sv-09-gkf
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
35 k
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
YO4RLP |
![]()
|
![]() membru radioactiv Group: Members Posts: 331 Joined: 20 December 05 From: Galați ![]() |
La un asemenea kilometraj, un asemenea pret si nu in ultimul rand, asemenea probleme, mai mult ca sigur unul din fostii proprietari a fost neglijent. Cine stie ce incepatori au fost sau ce off-road au facut cu ea!
La cati bani ai sa bagi in ea, o sa te ajunga cat una in buna stare ![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort 2002
- GL-06-EAF Cine vrea, găsește posibilitați; cine nu vrea, găsește scuze.
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Nu le are. Repet cel mai bun sfat. Cauta alt fraier si iei alt SN. Nu merita sa te incapatanezi, chiar nu merita.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
mvali |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 8 February 07 From: Ploiesti ![]() |
Poate are pe cineva care se pricepe sau lucreaza la Dacia si o face ca noua..
Cu toate ca sunt cumulate cam multe probleme. Macar sa nu il lase in drum. Iar daca chiar vrea sa o puna la punct ii trebuie muulta rabdare, bani si un service DACIA autorizat sa ii faca o revizie completa. Cu toate ca vanzarea cred ca este solutia buna din pacate. Si acum la subiect: Pentru deplasarea motorului trebuie sa verifici bieleta antiruliu. La curgere ulei pe la filtru mai bine mergi in service urgent cu filtru nou sa vada ei de ce este asa (daca ai noroc poate nu a fost corespunzator filtrul) Dar spune'ne macar motorul si cutia merg bine? Si daca ai posibilitatea verifica'i si consumul, noxele ca daca o sa trebuiasca sa schimbi si catalizatorul / sonda de oxigen, mai bine scapi de ea. This post has been edited by mvali: 27 Jun 2007, 13:43 |
--------------------
ex Dacia
SuperNova
Confort 2001 / Opel Corsa Enjoy
|
|
ginoxxx |
![]()
|
![]() drive or die Group: Members Posts: 47 Joined: 22 March 07 ![]() |
parerea mea e ca mai bine intrai pe forum inainte de a lua masina...macar aveai o idee la cat te vor duce reparatiile...
partea cu kilometraju sa stii ca e vrajeala totala...cel mai usor se da kilometraju inapoi de la ultima cifra...deci daca tu ai 35000km cel mai probabil ca a avut 135000km sau roaga-te sa nu fi avut 235000km ![]() ai luat masina de la proprietarul din acte...sau de la un "prieten" de-al lui (samsar) cel mai bine du-te la un service nu neaparat dacia, dar la cineva care stie cate ceva despre masini si vezi ce zic oamenii de acolo...cat trebuie sa mai bagi in ea ca sa mearga bine...daca nu fa-i in mare parte ce poti cu buget minim si te astept sambata in targ la vitan ca vin si eu cu o solnita ![]() daca e o suma acceptabila eu te sfatuiesc sa schimbi distributia(chiar daca ti-au zis ca e schimbata de 20000km)...sa fii tu sigur(doar daca n-are acte doveditoare) si cu uleiul aceeasi chestie(baga-i si un aditiv pentru ulei 2+2) This post has been edited by ginoxxx: 27 Jun 2007, 17:07 |
--------------------
dacia
berlina LI
2003
- ph-08-hji
|
|
Amedeus |
![]()
|
Cum sa-i spuna ca distributia a fost schimbata, cand ei sustin ca masina are 35.000 la bord ? S-ar da singuri de gol.
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
rhunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 15 August 06 From: Bucuresti ![]() |
mai punea 20 de milioane si i-o dadeam eu pe a mea. In fiecar zi imi spunsa o vand ca nu o folosesc decat in weekenduri ca sa nu zica ca nu e folosita, da nu ma lasa inima
![]() Acum eu spun sa nu-l speriati, cu 20 de milioane o face noua, si daca e 135 de mii mai are 100 de mii in fata lejer. Singura chestie aiura e ca ai luat-o fara "aere" |
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
2001
- b25wzj Clio II 2005 1.5 DCI 65
Megane Prima 1.6 16V - temporar! :) VW Golf V 1.9 tdi |
|
puiu82 |
![]()
|
![]() MOTANU'RAPIDIST! Group: Members Posts: 1.940 Joined: 15 August 05 From: bucuresti,giulesti ![]() |
@Rhunder,unde erai acum o luna?
Cand cautam o Dsn clima,oferind 10.000 ron,toata lumea imi spunea ca ofer prea putin....... On-topic,sa o stapanesti sanatos,Mihai ![]() Adevarat,daca mai dispui de niste bani,solutia cu vanzarea si cumpararea uneia cu a\c nu-i rea ![]() |
--------------------
Toyota
Auris
2011
- B-999-CGS Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad. |
|
Iuliutz |
![]()
|
distribuitia din cat stiu eu se schimba la 4 ani sau 60.000 km asa ca nu se dadeau de gol
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2001 Confort
|
Amedeus |
![]()
|
Da, precis au schimbat, mai ales la cat de ingrijita era masina asta....
![]() ![]() Mai povestea cineva pe aici de o SN la care dupa 50.000 nu se schimbase nici uleiul din motor. ![]() Parerea mea e ca nimeni nu schimba la 4 ani (mai ales ca garantia e terminata) daca nu are 60.000.( mai ales cu riscurile din service, gen intindere dupa ureche, montare cu un dinte mai in avans, etc.) Nemtii schimba la 90-100 k fara sa tina cont de vechimea curelei. P.S. la urma urmei cine a stabilit limita asta de 4 ani, si dupa ce criterii ? De ce nu 3 ani sau 5 ani ?. Bine ca nu au spus ceva de genu :" cureaua de distributie se schimba dupa 61289 km sau 1459 de zile (atentie un an bisect are zile mai putine deci trebuie schimbata cureaua cu 1-2 zile mai repede) " ![]() This post has been edited by Amedeus: 28 Jun 2007, 08:47 |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Mă bucur nespus că-i veselie mare pe topicul ăsta, da' mai la subiect se poate? Nu de alta, da' să nu-mi tremure cumva șoarecu' pe la consola de moderare!
![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Amedeus |
![]()
|
Pai , subiectul e: "Mi-am luat SN"
![]() Eu unul imi cer scuze daca eram pe langa subiect. ![]() This post has been edited by Amedeus: 28 Jun 2007, 09:56 |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Ca orice chestie supusa uzurii si cureaua de distributie are un anumit numar de ore/km de functionare.
Poate sa mai mearga inca 50.000km dupa cei 60.000 regulamentari sau poate sa se rupa la 60.001km. La fel si in timp, poate sa tina 7 ani sau 4 ani si o zi. Depinde foarte mult unde tii masina (gen in soare toata ziua) si cum mergi cu ea (5000 rpm mai tot timpul) Dar merita riscul? (avand in vedere ca schimbarea curelei e cam 600RON cu kitul cumparat din service) si reparatia in caz ca se rupe cureaua e intre 1500RON si 4400RON, depinzand de viteza la care ti se rupe cureaua. Reparatiile masinii o sa coste mai mult decat ar fi costat o SN in stare buna. This post has been edited by nh1980ro: 28 Jun 2007, 10:35 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
mihai24 |
![]()
|
Ok...
Vad ca s-a umplut de pareri care mai de care.Esential e sa fiu eu multumit,nu pot spune ca am facut ce-a mai buna alegere,dar am fost fortat de imprejurari mai mult sa iau decizia de a cumpara masina.Precum spuneam si mai sus acesta e un alt subiect. Am fost ieri la un service de roti am cumparat 2 gume noi Sava am echilibrat,am pus pe spate montanele de pe fata si masina merge perfect acum,numai tremura volanul,nimic. Deci problema asta am rezolvat-o. Am fost apoi la Dacia service de aici de la mine si am suit-o pe elevator unde nenea s-a uitat sub ea si mi-a verificat toate jocurile la roti.Mi-a facut o lista cu ce trebuie schimbat.:Ax volan inferior(aici s-a uitat prima data,ma pus sa misc de volan incet apoi mai tare,mie sincer nu mi s-a parut ca are joc,nu bate in volan peste gropi,doar scartaie plastic pe plastic cand rotesc de el,in fine),bucse bare stabilizatoare,pivot inferior dreapta un pic de joc,amortizor dreapta scartaie(a zis ca trebuie desfacut si vazut ce e,scartaie cand iau de volan si cand misca masina). Cam astea ar fi la bucsarie. |
--------------------
volvo
s60 2.0T
2002
- sv-09-gkf
|
|
mihai24 |
![]()
|
Am o curiozitate,se poate monta bricheta pe SN Europa aftermarket?
|
--------------------
volvo
s60 2.0T
2002
- sv-09-gkf
|
|
preghicialex |
![]()
|
Z Group: Members Posts: 240 Joined: 10 August 06 ![]() |
Off topic: Tare... bricheta aftermarket, nu stiu de ce da imi lasa un gust amar de genul "volan optional". Cata economie au putut face la o bricheta chiar nu stiu.
On topic: Da se poate! La fel cum se poate monta inchidere centralizata, turometru, lumina in torpedou, proiectoare... etc. intelegi ideea. Poti sa o faci aproape Clima la dotari (doar AC-ul pare o modificare care nimeni nu se incumeta sa o faca), numai sa te lase buzunarul/cunostintele tale tehnice. Daca nu te pricepi la electrice cumperi o bricheta si te duci la un electrician! |
--------------------
X
Y
Z Ex: SuperNova
|
|
mihai24 |
![]()
|
Imi trebuie pentru aspirator
![]() Am mai observat o chestie,nu-mi imi merge ventilatorul din bord(cel de caldura etc) nu gmv-ul decat daca am luminile aprinse.Ce poate fi oare?Nu ma pricep la electrica mai deloc. This post has been edited by mihai24: 30 Jun 2007, 09:46 |
--------------------
volvo
s60 2.0T
2002
- sv-09-gkf
|
|
mvali |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 8 February 07 From: Ploiesti ![]() |
Cand nu i'ti merge Ventilatorul ai curent la ceas sau casetofon? daca nu ai atunci responsabila este siguranta de accesorii S1 de 15A (prima din randul de jos din cutia de sigurante din habitaclu). Am patit-o si eu si aceea a fost cauza.
|
--------------------
ex Dacia
SuperNova
Confort 2001 / Opel Corsa Enjoy
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th July 2025 - 11:24 |