Totusi care e cel mai bun ulei de motor pentru dacie?
![]() ![]() ![]() |
Totusi care e cel mai bun ulei de motor pentru dacie?
paulp |
![]()
|
||
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|||
onyx-20 |
![]()
|
![]() Onyx-20 Group: Members Posts: 431 Joined: 10 March 05 From: Suceava ![]() |
Mai mult era vorba despre ulei decat autoturism!
Nu pot sa cred ce spui despre uleiul, aditivii si innegritul acestora! Singura explicatie ar fi ca se depune destul de multa calamina din cauza benzinei pe care o folosesti sau o alta explicatie ar fi stilul tau de condus. |
--------------------
Dacia
1300
1976
- SV 03 TMC
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Ai pus vreodata aditiv cu bisulfit de molibden? E NEGRU!
Nu sint chimist si nu pot sa fac o analiza a uleiului dupa schimb, dar dupa 5000 de Km, la cit schimb eu uleiul, mi s-ar parea tare ciudat sa fie la fel de limpede ca-n prima zi ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
uite spuneti ce ulei de rodaj ar fi mai potrivitpt una berlina made in 97!si ce aditiv cu teflon ziceti ca este mai bun?pretul si locul ma intererseaza!
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
1) De ce trebuie sa bagi aditiv? Sa crezi ca iti merge mai bine masina?
2) Alea cu teflon se folosesc la motoare uzate, nicidecum la motoare noi/refacute. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
2) a aditivul nu e pt aia "noua",stiam
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
ulei cu grafit coloidal
|
--------------------
-
-
-
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Intreb si aici poate ma vede si pe mine cineva..
Ce inseamna indicele de bazicitate al uleiului de motor?? |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
paulp |
![]()
|
Inseamna ca pH-ul lui este peste 7.2 si scade (adica devine acid) pe masura ce este utilizat
![]() Cind ajunge la 1, inseamna ca il poti pune in baterie in loc de acid sulfuric ![]() PS. Fii mai clar cind intrebi, ca unii au facut alte scoli si iti pot da raspunsuri ca cele de mai sus ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Paul, iti sunt recunoscator ca m-ai lamurit, dar sa inteleg ca cu cat e mai mic indicele e mai rau pentru motor?
La actualul ulei 20w50super4 am indicele 10, la fostul ulei20w40super1 era 3.... |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
paulp |
![]()
|
Unde naiba e indicele asta pe ulei, ca e prima oara cind aud de el.
Acum serios vorbind, chestia cu pH-ul acid sau bazic (7.2 e neutru) e reala, se invata la medicina la fiziologie, dar efectul pH-ului acid asupra motorului chiar nu-l stiu. Probabil ca un chimist sau un inginer mecanic ne-ar putea lamuri mai bine ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
onyx-20 |
![]()
|
![]() Onyx-20 Group: Members Posts: 431 Joined: 10 March 05 From: Suceava ![]() |
De aia nu se se foloseste uleiul de motor (indiferent daca este foosit sau nu) in praguri, lonjeroane si alte elemente de caroserie.
PaulP> am o rugaminte! spune-mi te rog o denumire de aditiv cu bisulfit de molibden!! As vrea sa folosesc si eu daca zici ca e bun!! Alea de sunt ca mierea de albine ce au in compozitie ca substanta principala? |
--------------------
Dacia
1300
1976
- SV 03 TMC
|
|
paulp |
![]()
|
Liqui Molly e cu bisulfit de molibden, dar sa te uiti pe cutie sa scrie MoS2.
Alea cu albine (Casite parca e firma), nu am idee ce contim ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
argon |
![]()
|
Ati auzit ce a zis PaulP, Daca sunteti pe aici chimisti sau ingineri mecanici nu stati , spuneti-ne si noua care este efectul pH-ului acid asupra motorului.
Denumirea stintifica este urmatoarea: Cifra de bazicitate totală, mgKOH/g si in general are valori intre 3 si 10. Multumesc |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Vad ca tot laudati aditivii cu MoS2 sau teflon. Aceste substante sunt solide, ceea ce nu e prea in regula pentru motor. Din cate stiu eu teflonul e chiar nerecomandat, deoarece particulele se dilata puternic la temperatura de lucru a motorului si infunda filtrul de ulei.
Pentru a se lipi pe piesele motorului uzat si a ajuta la o mai buna etansare, teflonul are nevoie de temperaturi mult mai mari decat cele din motor. Asa ca aveti grija ce puneti in motoare. Eu nu pun nimic altceva decat ulei. Cat despre culoarea uleiului, nu are nici o importanta. |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|
Yva |
![]()
|
![]() Membru anormal Group: Members Posts: 94 Joined: 10 July 04 From: Timisoara ![]() |
Mai fratilor eu folosesc ESSO 15W40 multigrad si pana acum nu am avut nici o problema...Doar cu planetarele
![]() |
--------------------
VW
GOLF 4
2001
- TM86PSY Want me to press Accelerate?
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
si-uite asa o sa zica fiecare ce ulei baga in dacie...cata vreme o sa mai fie forumu asta si o sa se mai plimbe dacia pe strada...si dupa 8 pagini daca va intreb CARE E CEL MAI BUN ULEI PT DACIE nu stie nimeni sa raspunda
![]() asta mi-a venit sa scriu vazand postul de mai sus...pai ce problema sa ai daca bagi ESSO 15w ? ![]() This post has been edited by andu911: 15 Jun 2005, 23:03 |
--------------------
-
-
-
|
|
argon |
![]()
|
bravo andule treci la subiect, m-am documentat(desi eu fol Lubrifin) si cel mai bun ulei pentru Dacie e Valvoline Max Life.
Desi E pentru motoare cu peste 120 de mii de km (straine) merge si la Dacie, pt ca Motoarele de Dacie sunt 'uzate' de cand ies pe poarta fabricii ![]() "Are there advantages to using this oil in a car with less than 75,000 miles? Yes. MaxLife will not harm a car with less than 75,000 miles and will begin the preventative stages to help preserve the life of your vehicle's engine." http://www.valvoline.com/pages/products/pr...l.asp?product=7 Pe locul 2 vine ARAL. PS: va rog nu va luati de mine, daca aveti alte pareri... |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
onyx-20 |
![]()
|
Ahaaa deci tot la valvoline s-a ajuns!
|
--------------------
Dacia
1300
1976
- SV 03 TMC
|
|
andu911 |
![]()
|
sandman ai dat un link cu un 10w30...cred ca il cam haleste dacia pe ala...
http://www.syntheticoildealer.com/amsoil_1..._diesel_oil.htm cam superior amsoil asta... ![]() This post has been edited by andu911: 16 Jun 2005, 15:52 |
--------------------
-
-
-
|
|
Yva |
![]()
|
![]() Membru anormal Group: Members Posts: 94 Joined: 10 July 04 From: Timisoara ![]() |
Ma refeream ca nu am avut probleme deoarece nu il consider un ulei prost. Esso exista din '40 sau chiar inainte de anu asta. Faceau ulei de motor pt vehiculele aliatilor deci au traditie.Cu acest ulei de motorash nu mi incalzestre motorul repede ca isi pastreaza vascozitatea mult timp, de aceea frecarea este mica. Am avut acum cateva luni un ulei ceva de genul mitsumi-tzunami vaporescu, am mers vre-o 400-500 de km, nici o problema, dar dupa un timp se incalzea apa repede si auzeam pistoanele cum bateau in metal. Acuma am revenit la Esso 15w40 ( asta foloseam inainte de vaporescu asta care mi l-a bagat pe gat un prieten... cica e cadou... in fine) Sper sa va multumeasca acest post cat de cat...
This post has been edited by Yva: 17 Jun 2005, 01:57 |
--------------------
VW
GOLF 4
2001
|
|
AC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 569 Joined: 11 March 04 From: Iasi ![]() |
Yva, si eu folosesc esso 15w40, abia l-am pus. La cati km il schimbi tu?
|
--------------------
Dacia
1310 TX
|
|
Yva |
![]()
|
Cu 2000 km inainte de limita de pe flacon. Nu vreau sa il uzez la maxim, chiar daca are garantat mai multe mii de kilometri.
|
--------------------
VW
GOLF 4
2001
|
|
fstoica |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 25 February 05 ![]() |
eu sincer nu am vazut pe nici un bidon o limita de kilometri.
cel putin pe uleiurile de marca |
--------------------
dacia
1310
- B-51-CSA
|
|
onyx-20 |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1300
1976
- SV 03 TMC
|
|
Yva |
![]()
|
Pe bidon, dar e o eticheta lipita de importator, sau de cei de la magazin.
|
--------------------
VW
GOLF 4
2001
|
|
andu911 |
![]()
|
uleiurile se schimba in functie de motor....15W40 se foloseste pe diesel...nu-mi spuneti mie ca astia schimba uleiul la microbuze la 5000 km...
pe langa asta...in cartea daciei scrie ca se schimba uleiul la 5000 km...deci doar la dacie.. aia ce scriu pe uleiuri sunt generalitati si in afara de asta uleiul din dacie e ulei Diesel...ei scriu ca si cum ar fi folosite de Diesel...la 15.000/20.000 km, deci dacia n-are legatura cu ce scrie pe ala... |
--------------------
-
-
-
|
|
raszvan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 417 Joined: 2 September 05 ![]() |
mai baieti..eu am o coaja de dacie din 77. am luat-o acum 3 ani si avea 45000 km reali. Are motor frantuzesc si mergea super cu elf 20 50...pierdea putin pe la garnitura de baie. si pentru ca mergea prea bine, cand am ajuns la 80000 km am bagat si eu, ca destepul, un aditiv protec 500 (1 litru) care era f. f. subtire. si ca sa termin treaba, am bagat si ulei subtire (parca 10 40), crezand ca daca este mai scump este si mai bun. repet, inainte de aceasta operatie masina mergea excelent.
si uite asa ma trezesc peste 500 km ca nu mai am ulei pe joja. completez tot cu 10 40, iar dupa cateva drumuri lungi observ ca incepe sa dea si cu fum...si uite asa mi-am "dovedit" bunatate de motor. L-am reparat si m-am potolit cu aditivi dubiosi si uleiuri sintetice. Acum folosesc petrom 20 50, la recomandarea unui vecin taximetrist care are 300000 km cu acest ulei, pe o dacie nova (cu schimb la 7000 km). This post has been edited by raszvan: 22 Jun 2005, 23:37 |
--------------------
ex clio
symbol 1.5 dci
2005 megan dci, 2003.
|
|
AC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 569 Joined: 11 March 04 From: Iasi ![]() |
QUOTE(raszvan @ 22 Jun 2005, 23:32) mai baieti..eu am o coaja de dacie din 77. am luat-o acum 3 ani si avea 45000 km reali. Are motor frantuzesc si mergea super cu elf 20 50...pierdea putin pe la garnitura de baie. . ...... He he! Ai luat putina teapa, fara suparare! Cum sa curga ulei pe la baie un motor frantuzesc cu 45.000km??? Parerea mea este ca era un motor reparat! Motorul era oricum pe duca, nu mai da vina pe uleiuri ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TX
|
|
raszvan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 417 Joined: 2 September 05 ![]() |
QUOTE(AC @ 23 Jun 2005, 08:32) He he! Ai luat putina teapa, fara suparare! Cum sa curga ulei pe la baie un motor frantuzesc cu 45.000km??? Parerea mea este ca era un motor reparat! Motorul era oricum pe duca, nu mai da vina pe uleiuri ![]() nu era reparat, masina a fost luata de la o cunostinta. nu prea s-a mers cu ea. nu a suferit nici reparatii de tinichigerie (vopseaua este originala...acum cam decolorata). De curiozitate, cand vezi o cutie de aditiv protec 500, incearca sa-l agiti si o sa-ti dai seama ca este la fel de vascos ca uleiul de gatit.... This post has been edited by raszvan: 23 Jun 2005, 19:36 |
--------------------
ex clio
symbol 1.5 dci
2005 megan dci, 2003.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th May 2025 - 18:56 |