Aer conditionat - ce sa alegem, cum sa instalam, Atentie la cum il instaleaza maimutele!
![]() ![]() ![]() |
Aer conditionat - ce sa alegem, cum sa instalam, Atentie la cum il instaleaza maimutele!
bion |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|||
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Întrebare: dacă aerul are 12 grd. la ieșirea din AC este ok? Adică, este în "parametrii"?
|
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Grade celsius sau concentratie de alcool ?
![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Celsius, că eu nu consum alcool
![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Aham, pai atunci raspunsul la intrebare e : depinde de temperatura initiala din camera.
|
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
|
-------------------- |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
QUOTE(Shush @ 23 Jul 2012, 23:01) Erau aprox. 32 de grade CELSIUS. QUOTE(Smiley @ 24 Jul 2012, 08:02) ![]() QUOTE(Marty @ 24 Jul 2012, 08:27) Aha ![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
DP net
"Temperatura aerului ce iese din ac nu are nici o legatura cu valoarea setata pe telecomanda!Aceasta valoare dicteaza temperatura din camera la care se opreste aparatul=termostat. Pe masura ce temperatura exterioara se apropie de valoarea limita de functionare a aparatelor de aer conditionat(42-44 C), randamentul acestora scade, deci sa nu va asteptati ca acum, la 40 C sa faca la fel de rece ca atunci cand sunt 30 C.Temperatura aerului ce iese din ac trebuie sa fie cu cel putin 10 C mai mica decat temperatura aerului ce intra in acesta(temperatura ambianta din camera), dar nu mai mica de 4-5 C, pentru ca apare pericolul de inghet al vaporizatorului. Un calcul simplist: Puterea=(Debitul de aer in metri cubi)X(diferenta de temperatura: temp camerei-temp de iesire a aerului)X(capacitatea calorica a unui metru cub de aer: este de 0.25 Watti sau 0.35 Watti) Cu siguranta la toti ar trebui sa va iasa 5-6 grade la iesire; la o masuratoare corecta. " This post has been edited by daniM: 24 Jul 2012, 10:18 |
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Iaca se apropie sezonul, dacă nu chiar a început.
Un aer condiționat (9000 sau maxim 10000btu) decent, cel puțin A+ clasă energetică (care să meargă eventual și pe încălzire cu randament de cel puțin 3,5) poate recomanda cineva? Acu' am un Akai care merge de rupe de vreo 11 ani (doar pe răcire), dar mă gândesc că poate unul cu un randament mai bun n-ar strica să achiziționez. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Aici n-ar pune Gicu un link-doua.
Nu-l duce capu'. |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Cele cu inverter sunt cu consum bun. Dar și prețul de achiziție e mare.
Și eu încerc să mă documentez, să găsesc "compromisul ideal". Acum caut și eu pe net opinii despre seriile Whirlpool AMD 024 Inverter / Whirlpool AMD 025 Inverter. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Mi-au sărit și mie-n ochi alea.
Dar și Fuji Electric care stă și mai bine la randamente. Evident, ceva mai scump. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Ce inseamna "randament de cel puțin 3,5" ?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
QUOTE(DragosP @ 29 Apr 2013, 14:08) Mi-au sărit și mie-n ochi alea. Dar și Fuji Electric care stă și mai bine la randamente. Evident, ceva mai scump. Ei au dezvoltat sistemul cu inverter, de la produsele lor am inceput cautarile, dar preturile... <span class='edit'>29 Apr 2013, 14:14:</span> QUOTE(vijelie @ 29 Apr 2013, 14:08) COP (încălzire) sau EER (răcire) - eficiență energetică, sau, popular, randamentul uite unul și de la Fujitsu This post has been edited by gabizegrean: 29 Apr 2013, 13:42 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu o nelamurire, am citit pe sarite ultimele pagini dar n-am gasit.
Referitor la amplasarea unitatii exterioare si interioare. E vreo problema daca pun unitatea exterioara mai sus decat cea interioara? furtunul de condens o sa fie in continuare mai jos. Problema: stau la bloc si in camera in care vreau sa pun aer conditionat am balcon (logie), si in afara de cateva grinzi/stalpi de ~30cm n-am pe ce prinde unitatea exterioara, restul e sticla. Stand la ultimul etaj, deasupra mea nu mai e sticla ci beton, asa ca pot sa il pun de pe terasa in afara, si de aici rezulta unitatea exterioara mai sus decat cea interioara. E posibil? |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
gabize |
![]()
|
Intre unitatea interioara si cea exterioara tubul de eliminare condens trebuie sa aiba un unghi natural de scurgere. Daca indeplineste aceasta conditie, e ok.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
Ce legătură are UI cu UE la capitolul scurgere?
![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
|
|
gabize |
![]()
|
Ai dreptate, scurgerea nu intra prin unitatea exterioara
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Atata doar ca se lungeste traseul freonului si scade eficienta.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
Și că tot s-a întrebat, așa am eu montată instalația de AC din dormitor. Stau la ultimul etaj, iar compresorul este pus sus, aproape de marginea
This post has been edited by cosmin_2300: 29 Apr 2013, 20:37 |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
|
|
cristyz |
![]()
|
![]() Doar 0%... Group: Members Posts: 114 Joined: 3 December 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(DragosP @ 29 Apr 2013, 12:14) Iaca se apropie sezonul, dacă nu chiar a început. Un aer condiționat (9000 sau maxim 10000btu) decent, cel puțin A+ clasă energetică (care să meargă eventual și pe încălzire cu randament de cel puțin 3,5) poate recomanda cineva? Acu' am un Akai care merge de rupe de vreo 11 ani (doar pe răcire), dar mă gândesc că poate unul cu un randament mai bun n-ar strica să achiziționez. Daca vrei calitate atunci: Daikin, Mitsubishi Electric |
--------------------
Nu
am
1900
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
para06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 898 Joined: 14 March 10 From: CONSTANTA ![]() |
mergeti pe neo
![]() |
--------------------
DACIA
SOLENZA
2003
- CT92PAR
|
|
Markos |
![]()
|
Neo ce? Detalii?
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
para06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 898 Joined: 14 March 10 From: CONSTANTA ![]() |
Aer conditionat Neo , achizitonat de la domo cu kit-montaj inclus
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
2003
- CT92PAR
|
|
gabize |
![]()
|
Din cate vad, aparatele NEO de la Domo au clasa energetica A. Nu stau rau la pret, insa despre eficienta energetica nu scrie nimic, probabil nu e de laudat.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
dan22y |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.512 Joined: 7 June 06 From: B ![]() |
Ce mai conteaza eficienta energetica, daca la capitolul fiabilitate sunt ok, dupa un an de la montaj
![]() |
--------------------
R
M
8
- B
|
|
andreig1982 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.412 Joined: 15 January 06 ![]() |
white-westinghouse am de vreo 5-6 ani, unul de 9000 BTU si unul de 12000
peste ww ar fi doar daikin, carrier, henson daca vrei ceva ieftin, incearca sa iei cu perioada de garantie mare si ar fi bine sa contina si kitul de instalare si montajul inclus ![]() This post has been edited by andreig1982: 30 Apr 2013, 06:48 |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
2005
- B-06-xxx 2012 VW Passat Variant Comfortline 2.0TDI DSG
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 19:22 |