Aer conditionat - ce sa alegem, cum sa instalam, Atentie la cum il instaleaza maimutele!
![]() ![]() ![]() |
Aer conditionat - ce sa alegem, cum sa instalam, Atentie la cum il instaleaza maimutele!
cdadan |
![]()
|
||
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
||
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|||
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Extrudatul tine mult mai mult. Expandatul imbatrineste destul de repede. La un perete de 45 de cm, nu mi-as bate capul cu nici unul.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Nu conteaza grosimea peretelui, caramida (mai ales aia plina) are transfer termic suficient. Extrudatul e mai bun pe hartie, dar in realitate "nu respira". Toata umezeala din perete ajunge la interior.
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Dane , lumea recomanda din punctul de vedere al pretului ,nu al eficientei !
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
cdadan |
![]()
|
Pai extrudatul e mai scump.
![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
E și mai ieftin, caută extrudatul de Tecuci.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
l@u |
![]()
|
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
cdadan |
![]()
|
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
l@u |
![]()
|
expandatul nu e mai bun decat extrudatul , doar mai ieftin !
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Pai tocmai asta vreau si eu.Sa "rup"socul termic al peretilor exteriori.Tavanul iese din discutie.Da in pod si are cca 18cm de izolatie "senvici",plus inca o patura de aer de cca 5 cm sub scandurile de deasupra grinzilor.Una peste alta,tavanul are cca 25 cm grosime.
P.S. Ce parere aveti de polistirenul expandat grafitat? ![]() This post has been edited by marian-j: 4 Aug 2013, 23:17 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
cdadan |
![]()
|
QUOTE(l@u @ 4 Aug 2013, 23:21) Extrudatul are proprietati mecanice net superioare, rezista mai bine in timp si izoleaza mai bine, fiind suficient un strat mai subtire. Dar: extrudatul nu respira. Toata umezeala din perete va veni in interior. Intre placa si ziduri exista hidroizolatie? Dar sub stalpii de la colturi? Ma cam indoiesc. Pentru exterior se recomanda polistiren expandat strict dpdv al confortului. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
l@u |
![]()
|
picatura se formeaza si daca pui blana de caini morti .
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Pai hotarati-va odata!
![]() Ce pun? Expandat de exterior,extrudat sau expandat grafitat? |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
cdadan |
![]()
|
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Pentru a scoate umezeala din pereti se folosesc ferestrele.
![]() This post has been edited by corbex: 5 Aug 2013, 07:52 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Referitor la consum, in 22 de ore de functionare are cam: 6.1kw consumati.
This post has been edited by tribunul: 5 Aug 2013, 08:33 |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
corbex |
![]()
|
Sa raresti tigarile se berile, sa poti face fata facturii de regularizare de la toamna
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
cdadan |
![]()
|
QUOTE(corbex @ 5 Aug 2013, 08:51) Pentru a scoate umezeala din pereti se folosesc ferestrele. ![]() Conform standardelor din Ro (alea modificate dupa '77) grosimea minima a peretilor exterior este 35 cm. 10 cm in plus nu-i nus' ce mare scofala. Eu stau intr-un bloc finalizat in 2005, perioada in care termoizolatia nu era must have, deci n-are. Peretii exteriori sunt din BCA, grosime 40 cm. Comparativ cu 45 cm caramida plina, BCA-un de 40 are un avantaj clar. Cu toate astea, am inertie termica 3-4 zile, dupa gata, aidi pa. Indiferent de pereti, termoizolatia merita si face diferenta. Ferestre deschise? Vara e ok, dar ce faci primavara sau toamna, daca ploua doua saptamani nonstop? Sau iarna, cand o tine langa la -10, -20? |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
corbex |
![]()
|
Am intrat, in Brasov, in niste casea sasesti antice, cu pereti ca ai lui marian-j. In plina vara credeai ca ai intrat in beci, sau la crama. Ce zici tu cu 3 zile inertie termica e excelent. Daca pune si polistirenul ala de 10, cu simt de raspundere, e boier. La casa nu-i mare lucru sa schimbi izolatia la 10-15 ani, nu montezi schele, nu te costa peste masura. Mai rau e la blocuri.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.792 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
salut,
a intampinat cineva probleme cu ac in sensul ca picura apa din splitter, vreu sa il desfac azi sa ma uit la conducte .... trebuie sa sa fac ceva special sau doar sa verifica daca furtul este etans? |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
cdadan |
![]()
|
QUOTE(corbex @ 5 Aug 2013, 09:52) Am intrat, in Brasov, in niste casea sasesti antice, cu pereti ca ai lui marian-j. In plina vara credeai ca ai intrat in beci, sau la crama. Peretii aia de care zici sigur sunt (mult) mai grosi de 45 cm, in plus cat o fi elevatia pana la parter? In casele alea nu cred ca vorbim de confort termic, ca iarna sunt friguroase ca dracu. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(l@u @ 4 Aug 2013, 23:21) Fals. pentru peretii exteriori expandatul este muult mai indcat decat extrudatul. Structuristul care m-a facut calculele la casa si cu cel mi-a facut proiectul de instalatii mi-au zis asa: pentru Iasi si in general pentru zona Romaniei izolatia perfecta (din calcule) este facuta din polistiren expandat de 12 cm, EPS 80 si parca cu greutatea de minim 15 kg/ bax. Ca si asta conteaza si este chestiunea care face diferenta intre producatorii seriosi (Austroterm = campionul, acum doi ani!) si aia care vand mult aer ambalat. Extrudatul este excelent sub placa de la parter si pe soclu, unde incercarile mecanice sunt mai mari. QUOTE(marian-j @ 4 Aug 2013, 23:47) Excelenta: zic inginerii ca 10 cm de grafitat izoleaza ca 12-13 de normal (fara grafit)! This post has been edited by dacis: 5 Aug 2013, 10:17 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
marian-j |
![]()
|
Saru'mana,coane dacis!
![]() Mai am o intrebare(scuze ca-s ca tiganu'! ![]() ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
cdadan |
![]()
|
Practic e aceeasi branza, doar ca cel grafitat e mai inchis la culoare. Proprietatile mecanice sunt similare. Pentru rezultate sigure poti folosi adeziv + dibluri + plasa.
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
corbex |
![]()
|
Neaparat! O sa vrei sa dai o tencuiala peste polistiren. Fara dibluri nu-i va putea suporta greutatea.
This post has been edited by corbex: 5 Aug 2013, 11:51 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
marian-j |
![]()
|
Vă mulțumesc frumos,domnilor!Mi-am luat notițe.
![]() O zi faină în continuare și cât mai răcoroasă! ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
l@u |
![]()
|
nici nu te gandi sa nu bagi dibluri !!!!!!!
la lungimea lor ai grija si adauga si tencuiala existenta ca sa nu te trezesti ca iti cade termosistemul cu tot cu ea! |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
mariane ai plecat gresit.
intai de duci la un producator de sistem complet de tencuiala termoizolata si vezi ce spune el sa ai acolo. exemple baumit, caparol etc etc. ei au agrement tehnic pt toate straturile, inclusiv termoizolatia, si garantia este valabila daca folosesti ce si cum trebuie. ps au si programe de calcul pt termosistem. |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 15:36 |