Greseli gramaticale, ...sa invatam din ele
![]() ![]() ![]() |
Greseli gramaticale, ...sa invatam din ele
einstein1984 |
![]()
|
||
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.424 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|||
Cristi39 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 19 November 06 ![]() |
bravoooooo...esti maret mai ainstain
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2007 Privillege
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
![]() |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: Bucureºti ![]() |
|
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
in mintea mea era ce ii(este)..my bad
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
![]() |
--------------------
.
.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
ai un motiv anume sa razi, sau doar te bagi in seama ca de obicei? eu mi-s prost si tu destept, na' razi acum pana crapi
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
![]() ![]() ![]() Glumesc. ![]() 21 Apr 2008, 16:12: QUOTE(loganelu @ 21 Apr 2008, 13:39) de unde iau ploape for logan din bucuresti sunt la magazine daste de piese auto si paravane si cam costa ca inebunesc sa tiu de unde ma apuc sa caut <span class='edit'>21 Apr 2008, 13:43:</span> nu mai dati bani la servis sa vopsiti poapele loati o cutie de vopsea cu aerosol si le vopsesti singur gasit toate culorile ![]() E o "varza" totala in capul lui. This post has been edited by AR-18-MOS: 21 Apr 2008, 16:12 |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Draga mosule vreau sa reformulez:e un "curechi" total sub clopu' lui!Merge?
![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Merje ...
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: Bucureºti ![]() |
QUOTE(AR-18-MOS @ 15 Apr 2008, 20:28) QUOTE(felixmotanul @ 15 Apr 2008, 20:28) am frecato de mai multe ori dar se pare ca altii fac bataturi in palma de la buha ![]() ![]() ![]() ![]() o sa o mai frec o vreme dar nu mult ca poate scuipa ![]() ![]() ![]() ![]() Cam vechi dar merg ![]() This post has been edited by cosmin_2300: 21 Apr 2008, 22:02 |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
Zippy |
![]()
|
![]() Membru din 2003 Group: Members Posts: 917 Joined: 26 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu o intrebare, cum e corect: Plec la Dubai sau Plec in Dubai ? Mie mi se pare logic si corect Plec in Dubai.
|
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
- B 97 Z I P ] Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Doar daca mananci ciocolata cu rom
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Eu am folosit ambele variante când am fost acolo, ºi îmi par la fel de corecte.
![]() Plec la Bucureºti / Plec în Bucureºti. |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Existã Informaþii Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
Plec in mare ?
![]() Plec la mare ? Plec in munte ? Plec la munte ? Plec la Sinaia? Plec in Sinaia? Plec la New York . Plec la America ? Plec la Dubai ? Plec la Germania ? De mers merge , dar eu vad alt sens , .....si unele chiar rromanes . This post has been edited by logan1.5dci: 21 Apr 2008, 23:14 |
--------------------
Nu Existã Informaþii
Nu Existã Informaþii
Nu Existã Informaþii
- Nu Existã Informaþii
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
argon |
![]()
|
chiar "pentru", ca nu facem economie la litere
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
QUOTE(pit-bull @ 17 Apr 2008, 11:49) Am auzit pe la tv o chestii ca toti producatorii folosesc un soft pt a determina consumul, unde le arata cand sa acelereze cand sa mentina viteaza constanta s.a.m.d facandu-se doar pe banc. iar acest soft este cam invechit(e de prin anul 1990 poate chear mai vechi), de aceea consumurile nu mai sunt prea reale. ![]() QUOTE(argon @ 21 Apr 2008, 15:01) ai un motiv anume sa razi, sau doar te bagi in seama ca de obicei? eu mi-s prost si tu destept, na' razi acum pana crapi ![]() Bine ca macar recunosti. ![]() |
--------------------
.
.
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Formularea "eu mi-s prost" nu este gresita din punct de vedere gramatical. In Ardeal, dar si in Moldova, se foloseste uneori aceasta forma a lui "a fi".
|
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.424 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Intrebarea e daca se foloseste si in gramatica Academiei, ca Academia e in Bucuresti.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Regionalismele nu constituie erori. Si acum logic, daca poti spune tu mi-esti draga sau el imi este antipatic, unde-ar fi greseala la eu mi-s prost?
|
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
cosmin_2300 |
![]()
|
Nu inteleg de ce va certati
![]() ![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
Mda, tind sa-ti dau dreptate...
![]() EDIT: da' nu ne certam, doar discutam in contradictoriu... This post has been edited by BlaueCorsa: 22 Apr 2008, 18:18 |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Iaca io mi-s banatean!In "þoalele mele"!Folosesc,aproape zilnic,acest controversat "mi-s"!Si care-i baiu'?Admonestare auzita (ca pieton) in Bucuresti,din partea unui sofer cu numar local la un semafor unde un amarat cu numar de SJ a ezitat o secunda dupa ce semaforul s-a "inverzit':'aidi bre,noapte,ca pana iti misti tu cotiga imi moare puradeii de foame!Academic,nu?!Nu mai invinuiti oamenii care folosesc dialectul local doar pentru simplul fapt ca va deranjeaza la ureche!Toti avem "metehne" de limbaj dar cred ca este mai util sa ne vedem intai "barna" din ochiul propriu si abia mai apoi sa ne exprimam parerea cu privire la "paiele" din ochii celorlalti!Nu vreau sa iau aparearea nimanui dar daca eu asa vorbesc in viata de zi cu zi ma cam doare-n basca de parearea Academiei!Mai ales a celei din Bucuresti!Sunt total de acord ca din capitala "se da ora exacta"!Dar de aici pana la a-mi impune limbajul pe care sa-l folosesec zilnic m-i se pare o cale cam lunga!Sper sa nu va supere opinia mea de provincial!Ciao!M.
![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
Doar o remarcã: indiferent cã suntem munteni, olteni, ardeleni, moldoveni º.a.m.d., cu toþii folosim acelasi dialect, si anume dialectul dacoromân. Diferenþele regionale poarte denumirea de graiuri sau accente (de ex. grai moldovenesc, oltenesc etc).
Româna are alte 3 dialecte (în afara dialectului dacoromân), ºi anume: istroromân, meglenoromân ºi aromân. Cu excepþia ultimului, folosit de machidoni, restul nu se întâlnesc pe teritoriul României. This post has been edited by BlaueCorsa: 23 Apr 2008, 09:39 |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
|
einstein1984 |
![]()
|
Mie imi e drag sa aud glasul ardelenesc. Dar sa-l vad in scris ma deranjeaza! Inteleg ca aici nu e cazul de o exprimare formala, insa mi-ar placea sa vad scris romaneste (sistem bulan) nu ardeleneste, nu olteneste sau mai stiu eu cum. Merge si engleza in zona dedicata a forumului sau daca interlocutorul nu cunoaste suficient de bine romana.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
marian-j |
![]()
|
Gata baieti!Jos palaria!
Draga BlaueCorsa,se pare ca ai o foarte solida pregatire in domeniul filologiei.Eu,prin formatie,sunt "neam de manivela" asa ca nu sunt foarte familiarizat cu originea dialectelor. ![]() ![]() Draga einstein1984 sunt foarte bucuros ca ai priceput EXACT ce am vrut sa spun!Daca mai postez,uneori,cate un regionalism o fac fie "for fun"(cum bine spui cand te referi la limba engleza)sau pur si simplu din cauza unor "automatisme" de exprimare!Aici ar fi de precizat faptul ca nu caut sa ofensez pe nimeni!Daca eu asa gandesc se poate sa-mi mai scape si cate un "porumbel" regional! ![]() ![]() ![]() P.S. S-ar putea sa nu mai apuc sa intru pe net asa ca ma grabesc si va urez un Paste fericit tuturor!Cu mare drag!Marian This post has been edited by marian-j: 23 Apr 2008, 23:32 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Ionescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 24 January 06 From: Romania ![]() |
@ Marean: nu erai dumitale banatean daca nu dadeai in Bucuresti.
QUOTE Mai ales a celei din Bucuresti! Dar unde sa fie Academia Romana decat in capitala Romaniei? In loc sa fim toti romani, ne calcam in picioare in dialecte si mandrii... stupide. Daca e asa, puneti tata granita la TM sau la Brasov. Deja mi s-a acrit de aroganta ardeleneasca si banateana pana peste cap. Nu exista sa nu intalnesc pe vreunu din Ardeal sau mai ales Banat, sa nu inceapa sa dea in restu. Sincer, fara nici o baza reala. Si in strainatate va comportati la fel. De ce? Nu stiu. La subiect: regionalismele si arhaismele sunt admise si de gramatica oficiala. Suna frumos si hazliu uneori. ![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th May 2025 - 16:48 |