DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages « < 2 3 4 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Nu mai pleaca de pe loc, patineaza discul ?

kodrix
post 8 Aug 2006, 15:19
Post #91

Membru tanar

Group: Members

Ok, mersi de raspuns! Am sa incerc sa nu mai sprijin laba piciorului de pedala. Cred ca la inceput imi va fi putin mai greu dar ma voi obisnui eu. rolleyes.gif

--------------------
- - -
Skoda Fabia 1.2TSI 2010
Logan 1.4MPI Laureate 2005 de la 0 km la peste 180.000 km

Logan 1.4MPI 2009 E0
Logan 1.4MPI 2009 Ambiance
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
stefi5oc
post 7 Dec 2006, 22:45
Post #92

Membru incepator

Salut,

Am si eu o intrebare: am masina din luna mai 2006 (logan 1.4 Preference) si recent am avut un accident: partea din fata, incluzand radiator si electroventilator, "ambreiaj intepenit", in rest doar caroseria a avut probleme. Am luat-o recent de la Dacia Service, reparata, si am o problema: uneori (mentionez, rar, in special cand plec prima data in zi cu ea, dimineata sau seara cand e mai rece) cand plec de pe loc (la semafoare) si las piciorul de pe ambreiaj, patineaza groaznic - un sunet groaznic care se opreste doar cand apas complet pedala de ambreiaj. Cand dau sa plec iar, se aude iar; azi am observat ca in special in viteza a 2-a, cand intru iar in a 1-a nu mai.. la un moment dat, sunetul dispare, probabil cand se incalzeste motorul. Am sunat oricum la service si maine dimineata sunt cu masina in service, la telefon mi-a zis ca e un caz ciudat, sper sa se rezolve bine..
De cand a fost reparata, am tot emotii sa fie bine, cum a fost inainte de accident..
Ce parere aveti? Au montat ceva gresit in service? Au schimbat ceva? Nu au facut reglajele corespunzatoare? Ce poate fi si cat de grav? Mersi!!!

P.S. Nu ma pricep din pacate la functionarea "de sub capota", incerc sa prind din mers, de la voi, sa iau si sa aplic sfaturile voastre.

--------------------
DACIA LOGAN 2006 Preference - HD-06-YUZ
+
stefi5oc
post 8 Dec 2006, 11:08
Post #93

Membru incepator

Salut,
Am fost de dimineata in service, e ok. Problema era de la curea, nu era bine stransa; a strans mai tare surubul corespunzator ei si acum e ok; au spus ca problema e destul de intalnita, in special la temperaturi mai mici; probabil cand mi-au reasamblat-o saptamana trecuta, dupa accident, nu au strans destul cureaua.. acum totul e ok, sper sa nu mai apara si alte probleme.
Bafta la toti!

--------------------
+
stefi5oc
post 14 Dec 2006, 22:48
Post #94

Membru incepator

Tot eu revin. A trecut o saptamana de cand am fost la service si problema a reaparut, acum seara, la rece. Dupa ce am plecat cu masina, a inceput iar sa faca groaznic (cureaua, din cate mi-au zis de la service) cand accelerez; cand apas ambreiajul inceteaza sa mai faca...e groaznic..nu stiu ce sa fac, ar trebui schimbata cureaua, sa fie asta de vina?? Sau nu a strans-o suficient de bine? Mersi anticipat!!!
P.S. Maine dimineata merg iar la service.

--------------------
+
DFA
post 15 Dec 2006, 08:20
Post #95

moderator://DC/Logan

Group: Moderatori
From: Buzău, RO

Când e foarte frig e cam normal să mai scârțâie...

Dar treci totuși pe la service, să se mai uite o dată.

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
DannyC
post 15 Dec 2006, 09:23
Post #96

Membru

From: Baia Mare

Daca tot e vorba de ambreiaj, indraznesc sa impartasesc si eu ceva: la mine, cand e la relanti, cu ambreiajul neapasat, masina face un sunet ca poti jura ca e diesel smile.gif , iar daca apas ambreiajul sunetul nu se mai aude (face din nou ca un benzinar). Voi ce ziceti, e normal?

--------------------
Dacia Logan 1.6 MPI Ambition - MM 82 DNY
Masina si nevasta nu se imprumuta!
+
DFA
post 15 Dec 2006, 09:41
Post #97

moderator://DC/Logan

Group: Moderatori
From: Buzău, RO

DannyC, in primul rând ești offtopic.
În al 2-lea rând despre zgomotul de "diesel" se vorbește pe aici de vreo 2 ani de zile..., aici ai citit?
E chiar așa greu să cauți????

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
DannyC
post 15 Dec 2006, 10:50
Post #98

Membru

From: Baia Mare

Imi cer scuze! blush.gif Cred ca din comoditate nu m-am pus sa caut. Inca mi-e somn...
happy.gif
Mersi pt link!

--------------------
Dacia Logan 1.6 MPI Ambition - MM 82 DNY
Masina si nevasta nu se imprumuta!
+
sonykel
post 25 Nov 2007, 11:17
Post #99

Actualmente Ing.

From: Constanta

am si eu o intrebare , am un MCV 1.6 16v(are doar 900km la bord) la 3000tur/min in viteza a5a am putin sub 100km/h? e ok sau mi-se pare mie cam ciudat...?

--------------------
DACIA Logan MCV 2007,1.6 16v,Laureate Full,7series,Gri Platine - CT-87-SNK
Hai,stai un minut langa mine,o zi cu mine
Si-o sa vezi cum si de ce este mult mai bine
Sa te-ntorci cate-odata cu spatele catre lume
+
tedy
post 25 Nov 2007, 11:32
Post #100

Membru Indoctrinat Loganist

From: Bucuresti

S-ar putea sa te minta putin vitezometrul,ca m-as mira sa patineze discul la atatia km

--------------------
VW bettle 1.9 tdi - xxx
+
sonykel
post 25 Nov 2007, 11:34
Post #101

Actualmente Ing.

From: Constanta

de patinat parca nu patineaza dar nu stiu ce sa zic , poat asa o fi cutia JR5 dar nu-mi vine a crede... poate mai e cineva cu MCV 1.6 16v

--------------------
DACIA Logan MCV 2007,1.6 16v,Laureate Full,7series,Gri Platine - CT-87-SNK
Hai,stai un minut langa mine,o zi cu mine
Si-o sa vezi cum si de ce este mult mai bine
Sa te-ntorci cate-odata cu spatele catre lume
+
Tibi_
post 25 Nov 2007, 20:51
Post #102

Membru

Am si eu o problema: uneori nu imi intra in marsarier chiar cu ambreiajul calcat pana jos, daca mai calc inca o data ambreiajul intra fara probleme.

De mentionat ca la un moment dat pe iarba uda (noapte si multi nervi ) la o parcare am turat motoru si facut atatea manevre pana cand am scos fum din ambreiaj.

Intrebarea este cat de grav poate sa fie si cam cat credeti ca ma costa fiindca in 2-3 saptamani am revezia de 2 ani, si vreau sa o rezolv?

--------------------
Dacia Logan 2005 Laureate 1.4MPI
+
șoferistul
post 26 Nov 2007, 07:20
Post #103

excesul de combustibil dăunează grav sănătății

From: București

Ambreiajul decuplează la poziția pedalei "foarte sus". În mers imediat ce ating pedala de ambreiaj motorul se turează fără să creacă viteza, iar la plecarea de pe loc se simte cuplarea după ridicarea pedalei cu 2-3 cm. Am fost la service și mi s-a spus că totul e OK. Pot face reglajul fără pierderea garanției ținînd cont de faptul că piulițele sunt marcate cu vopsea?

--------------------
Dacia Logan Prestige
+
eXtenSion
post 21 Feb 2008, 13:59
Post #104

Membru autentic

QUOTE(moshu_59 @ 2 Aug 2006, 23:34)
  1. - . Daca ar fi doar atat tot ar fi bine, insa are si discul de suferit pentru ca, dupa o uzura fireasca a acestuia, ambreiajul va tine din ce in ce mai sus, pana cund nu mai avem o ambreiere completa pentru ca pedala va fi ajuns la capatul cursei si nu mai permite acest fapt ( practic finalul ambreierii ramane "agatat" in pedala). Este momentul inceputului patinarilor de ambreiaj cu efecte catastrofale asupra discului, placii, si a rulmentului ( care va fi antrenat in rotatie si dupa eliberarea pedalei), este momentul cresterii zgomotului acestui rulment, este adesea prea tarziu sa mai incercati reglajul ambreiajului.

*

Nu s-a stabilit in pagina 2 ca pedala nu are capat de cursa, in partea de sus, si merge cat o trage ambreiajul, pentru ca ambreierea sa fie completa? wacko.gif

--------------------
facebook groups e mult mai naspa decat un forum
+
4 Pages « < 2 3 4
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd July 2025 - 09:56
Forum Renault