Transfagarasan
![]() ![]() ![]() |
Transfagarasan
gibonu |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.217 Joined: 29 May 06 ![]() |
|
||
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|||
Boggy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 180 Joined: 5 May 05 From: Bucuresti ![]() |
merci mult de raspuns ... chiar m-ai elucidat ... nu as vrea sa prind weekend-ul ... eu muncesc cel mai mult in weekend si ma tenteaza sa plec luni si sa stau vreo 3 zile pe acolo ... ce stiti de cazari? sunt acceptabile ca pret sau sunt de ordinul milioanelor pe noapte?
pozele din posturile precedente cu serpentine si toate cele pe ce versant sunt? dinspre nord sau sud? tare ma tenteaza sa le parcurg si eu ![]() |
--------------------
Renault
Laguna III
2.0dCi 150cp
|
|
gibonu |
![]()
|
N-ai pentru ce. Ma bucur ca te-ai elucidat.
De cazare pe fata nordica nu pot sa-ti spun prea multe. La Balea Lac sunt 2 cabane, adica cabana normala si fosta vila a lui Ceausescu care acum a fost bagat in circuitul turistic. De pret nu stiu nimic. La Balea Cascada am inteles ca este destul de scump hotelul ala. Poti sa incerci la Vama Cucului (asta e dupa Cartisoara, la vreo 10-15km inainte de Balea Cascada). Am stat acolo in vara asta la o casuta de 2 paturi - 40 lei pe noapte pentru toata casuta. Nu stiu insa daca iarna se poate sta in casutele alea. Daca vrei sa te duci la fata sudica, pot sa-ti recomand cazare ca Piscu Negru (la 5 km de cabana Capra si la 14 km de Balea Lac) Pozele cu serptentine: postul nr. 259,266,308 si 311 sunt de pe fata nordica; postul nr. 289 si 260 sunt de pe fata sudica. Din pacate, acum iarna nu ai cum sa vezi si soseaua dar si asa merita sa te duci. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
Voi vreti sa spuneti ca se poate ajunge iarna la Balea Lac?!
Dumnezeule, am trait degeaba pana acum!!! Am fost o singura data la Balea Cascada, dar nu am vazut nici o telecabina, si eu unul stiu ca e distanta destul de mare de la Lac la Cabana. Va rog lamuriti-ma. Eu unul consider ca Balea Lac e cea mai frumoasa zona din RO, si nu am fost niciodata iarna, pt. ca nu am putut ajunge cu masina. Multumesc. |
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
gibonu |
![]()
|
QUOTE(ageana @ 13 Dec 2006, 15:41) Voi vreti sa spuneti ca se poate ajunge iarna la Balea Lac?! Dumnezeule, am trait degeaba pana acum!!! Ai afalt acum. Niciodata nu e prea tarziu. Exista telecabina de la Balea Cascada la Balea Lac. Daca te uiti in pozele puse pe aici cred ca se vede si telecabina sau cel putin stalpii. Cabana este chiar pe malul lacului dar iarna ai sanse sa nu vezi lacul, fiind inghetat si acoperit cu zapada. Mai poti ajunge la Balea Lac si pe jos, pe fata sudica, plecand de la Cabana Capra (pana unde mergi cu masina chair si iarna) si trecand prin tunel. Conditia este sa nu fie zapada mai inalta de genunchi. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
aviatorul mai mare |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 2 December 06 ![]() |
De departe cea mai frumoasa priveliste o ai cum vii dinspre Sibiu...daca ai noroc de vreme buna si cer senin (+ ochi buni
![]() |
--------------------
Citroen
C3
2005
- B 47 EFU
|
|
maxop09 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 25 April 06 From: CONSTANTA ![]() |
Se poate face ski la Balea fara a fi expert? Eu am fost doar vara si nu am vazut vro partie amenajata acolo. Tin sa precizez ca sunt un schior mediu ca pregatire sau cel putin asa tind sa cred, ce ziceti pot sa merg la ski la Balea?
|
--------------------
renault
laguna II
2006 2.0 T
- CT-62-***
|
|
gibonu |
![]()
|
http://salvamont.org/main/poteci/salvamont_ro.html.
Ai aici mai multe informatii despre Salvamont. Da-le un telefon si intraba-i. Cred ca sunt cei mai in masura sa-ti raspunda. Bafta |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
Lacaru |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 108 Joined: 20 August 04 From: Brasov ![]() |
La Balea sunt pante si pentru incepatori si pentru avansati. Problema este ca in timpul iernii zapada este foarte mare si exista pericolul de avalanse. Nefiind partii amenajate nimeni nu le bate astfel incat trebuie sa schiezi prin zapada mare si sa urci cu schiurile in spate.
De abia de prin mai cand zapada se mai topeste poti sa schiezi in conditii bune. Atunci functioneaza si vreo 2 teleschiuri improvizate. Caldarea Balea e recunoscuta ca un loc pentru schi de primavara. Eu am schiat anul asta in data de 24 iunie si mai era inca zapada suficienta. |
-------------------- |
|
donraulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 24 November 04 From: B ![]() |
la noapte vreau plec spre Balea, pentru a vedea hotelul de gheata.
deoarece am inteles ca nu se poate urca dinspre vidraru, imi poate spune cineva pe unde este mai aproape sau mai recomandabil de mers? Bucuresti - Brasov - Balea sau Bucuresti - V. Oltului - Talmaciu - Balea? |
--------------------
Sandero
1.6 MPI
2009 / Laureate
|
|
ursul-alb |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 16 October 04 From: Iasi ![]() |
Diferente mici ca si kilometri, probabil ca in perioada asta a anului, cand Valea Prahovei e plina, e mai recomandat sa te duci prin Valea Oltului.
In caz ca vrei neaparat: (calcule facute din drumurile mele plus unele atlase, poti incerca si pe viamichelin.com) Bucuresti-Pitesti-Rm.Valcea-Brezoi-Talmaciu-Avrig-Cartisoara: ~~288 km Bucuresti-Sinaia-Brasov-Fagaras-Cartisoara: ~~273 km Bucuresti-Sinaia-Predeal-Rasnov-Sercaia-Fagaras-Cartisoara: ~~242 km PS: eu m-as duce pe Valea Oltului |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|
lar |
![]()
|
![]() Agent Smith Group: Members Posts: 456 Joined: 27 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Am fost eu pe 02.01.2007 pe Transfagarasan dinspre Sibiu (Cartisoara). Mai intai am lasat masina la Balea Cascada ca mi-a spus un tip acolo ca e inchis drumul spre Balea Lac. Peste un sfert de ora m-am hotarat totusi sa incerc sa urc cu masina. Nu am reusit sa ajung la Balea Lac din cauza zapezii si a multor inconstienti care ramaneau cu masinile blocate din cauza faptului ca nu au avut bunul simt sa le fi echipat cu anvelope de iarna macar. Oricum daca va aventurati sa ajungeti acolo va recomand sa va luati neaparat lanturi si anvelope de iarna, cei care au avut au urcat (bineinteles si cei cu 4x4 adevarate, nu orice suv). Eu am avut doar anvelope de iarna (Dunlop WinterSport M3) pe toate rotile dar nu au fost de ajuns si sincer mi-a fost putin si teama sa nu raman blocat in zapada. Daca aveam lanturi ajungeam cu siguranta, mai aveam doar 4 km
![]() ![]() P.S. : Functioneaza telecabina de la Balea Cascada la Balea Lac ![]() This post has been edited by lar: 3 Jan 2007, 02:47 |
--------------------
Seat
Leon
1P 2009 Sport Pack
- B xx xxx Curiozitatea omoara pisica !
|
|
donraulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 24 November 04 From: B ![]() |
@ ursul alb,
multumesc frumos, am facut urmatorul traseu: Bucuresti - Pitesti - Valea Oltului - Balea Cascada - (urcat la Balea Lac cu telefericul) - Brasov - Rucar Bran - Pitesti - Bucuresti @ lar ca sa vezi ,,, si eu am fost pe 02.01.2007 la Balea, insa spre deosebier de tine, la intoarcere , am luat-o pe Rucar Bran, si am iesit in Pitesti. Ningea de mama focului, era zapada depusa pe jos, tot drumul l-am facut in coloana, insa nici un moment nu m-am blocat. a fost superb superb This post has been edited by donraulo: 3 Jan 2007, 08:38 |
--------------------
Sandero
1.6 MPI
2009 / Laureate
|
|
kriiss888 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 19 December 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Daca aveam lanturi ajungeam cu siguranta, mai aveam doar 4 km hehe....erau cei mai grei 4 km ..nu aveai cum sa-i urci cu nici o masina , fie ea cu lanturi . De Craciun , am fost cu telecabina ...insotitorul de cabina mi-a zis ca el nu stie sa fi urcat vreodata cineva cu o masina normala pana la Balea Lac in conditii de iarna (la sfarsitul anului). Intr-adevar se poate merge , daca zapada nu este prea mare , pana pe portiunea de relativ plat din caldarea de la Balea...adica pana unde ai mers si tu ...apoi incepe panta aceea accentuata unde se aduna zapada...stratul de zapada este mult mai gros decat pana acolo ...Si de Craciun urcasera unii pana in caldare ...erau 4 masini blocate care se chinuiau sa intoarca... This post has been edited by kriiss888: 3 Jan 2007, 09:22 |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 2006
|
|
lar |
![]()
|
![]() Agent Smith Group: Members Posts: 456 Joined: 27 September 04 From: Bucuresti ![]() |
@ donraulo : si eu am vrut initial sa ma intorc pe rucar-bran dar m-am gandit ca e distanta mai mare si sunt serpentine si pe acolo. Oricum nici eu nu am ramas blocat acolo unde imi era teama (Rasnov-Paraul Rece).
@ kriiss888 : pai cunoscand transfagarasanul tocmai la asta m-am gandit cand am luat decizia sa ma opresc acolo si sa nu fortez mana destinului ![]() |
--------------------
Seat
Leon
1P 2009 Sport Pack
- B xx xxx Curiozitatea omoara pisica !
|
|
b-45-pei |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 14 September 05 From: Iasi ![]() |
Marti, 23.01.07, am fost la Balea Lac pt o mica escapada (numit concediu).
Am plecat din Iasi, via Bacau-Brasov. Drum ok pina la Balea Cascada, unde din cauza zapezii mai sus de Balea Cascada era inchis. Urcat cu telecabina pina la lac, drumul fiind impracticabil pe toata lungimea lui. (nici cu atv-ul nu s-a reusit, cu toate ca cineva s-a chinuit) Vremea a fost super, zapada cat cuprinzi cu ochii. In schimb miercuri, vremea s-a stricat avand mari sanse sa raman priponit in zona. Adrian |
--------------------
DACIA
LOGAN
2006 PREFERENCE 1.4 MPi 2005
LAUREATE 1.4 MPi 2006 |
|
simedi |
![]()
|
![]() Membru ! Group: Members Posts: 25 Joined: 13 November 06 ![]() |
Am fost si eu la Balea Lac pentru prima oara iarna (14.01.07). Este superb. Pana acum n-am stiut ca se poate urca si iarna.(acolo chiar e iarna...).Incerc sa atasez cateva poze.
Attached thumbnail(s) balea.JPG ( Size: 70.9k ) Number of downloads: 370 telecab1.JPG ( Size: 98.32k ) Number of downloads: 339 telecab2.JPG ( Size: 97.62k ) Number of downloads: 320 |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate 1.4 Mpi - 2005
|
|
ageana |
![]()
|
![]() |
--------------------
Ideal
Pro Rider
|
simedi |
![]()
|
![]() Membru ! Group: Members Posts: 25 Joined: 13 November 06 ![]() |
mai am..
Attached thumbnail(s) 100_5770.JPG ( Size: 51.18k ) Number of downloads: 328 100_5769.JPG ( Size: 33.92k ) Number of downloads: 300 100_5811.JPG ( Size: 50.11k ) Number of downloads: 230 100_5820.JPG ( Size: 37.66k ) Number of downloads: 198 100_5748.JPG ( Size: 130.67k ) Number of downloads: 189 |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate 1.4 Mpi - 2005
|
|
laur |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 8 July 02 From: Iasi ![]() |
@b-45-pei
Ai inoptat la una dintre cabane? Daca da, ce preturi sint? |
--------------------
Peugeot
206 1,4 HDI
- . "parerea mea"
|
|
pystha |
![]() ![]()
|
![]() just me Group: Members Posts: 39 Joined: 21 November 06 ![]() |
hai sa va pun si eu o poza din iunie.. (scuze de calitate)
auto08.jpg ( Size: 66.65k ) Number of downloads: 377 |
--------------------
Opel
Astra
- 2.0 DTI
|
|
sirrocco |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 19 April 06 ![]() |
Dar cat de mare e portiunea ? Daca tipul din fata venea ce faceai ? dadeai cu spatele cam cat ? ca nu pare ca ati avea loc amandoi
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
- AG-11-ABC
|
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.004 Joined: 13 August 04 From: Iasi ![]() |
Am fost si eu tot in Iunie, dar 2005, si tot asa era drumul si la nevoie era de dat inapoi de catre unul sau altul destul. Dar acolo mergi sa te bucuri de privesliste si nu sa te certi care si cum sa treaca.
![]() |
--------------------
Kia
Cee'd
2008 SW BEST
- IS-96-AEU
|
|
tgmpupy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 209 Joined: 29 June 05 ![]() |
|
--------------------
dacia
logan
2004
- b77 xxx
|
|
tgmpupy |
![]()
|
|
--------------------
dacia
logan
2004
- b77 xxx
|
|
tgmpupy |
![]()
|
|
--------------------
dacia
logan
2004
- b77 xxx
|
|
cliuta |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 3 January 06 ![]() |
se poate ajunge la piscul negru?
|
--------------------
clio
bicorp
2005 BVA Mazda 3 GT black mica
|
|
gibonu |
![]()
|
@ cliuta
Da, se poate ajunge la Piscu Negru fara probleme, oricand. Drumul este dezapezit tot timpul, cantonul celor de la drumuri fiind chiar acolo. Se poate ajunge si la Cabana Capra, dar aici s-ar putea sa fie probleme uneori. Daca vrei si cazare, recomand vila Paltinul (prima vila) cu conditii super bune: 3 paturi in camera, baie, apa calda si rece non-stop. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
ageana |
![]()
|
Atentie, drumul este destul de prost pe portiunea de dupa Lacul Vidraru. Se poate ajunge la Capra dar dupa un anumit punct se merge pe un singur fir (am fost eu acum 3 saptamani). Ningea foarte rau (desi la Pitesti era cald si soare), dar totusi ne-am descurcat.
A fost superb. Mare grija la rocile cazute pe carosabil. |
--------------------
Ideal
Pro Rider
|
cliuta |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 3 January 06 ![]() |
@gibonu
Merci pt. raspuns. Am facut rezervari deja la Hotel Siesta(suna bine). |
--------------------
clio
bicorp
2005 BVA Mazda 3 GT black mica
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 03:52 |