Transfagarasan
![]() ![]() ![]() |
Transfagarasan
gibonu |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.217 Joined: 29 May 06 ![]() |
|
||
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|||
cliuta |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 3 January 06 ![]() |
Ma duc sa sparg oua rosii
![]() ![]() This post has been edited by cliuta: 19 Mar 2007, 15:45 |
--------------------
clio
bicorp
2005 BVA Mazda 3 GT black mica
|
|
gibonu |
![]()
|
@ cliuta
Daca te duci de Paste, ai si biserica acolo unde sa sarbatoresti cum se cuvine evenimentul. Cabana Piscu Negru originala este peste drum de unde o sa stai tu. N-ai nevoie de GPS pentru a ajunge la Piscu Negru: de la Vidraru tii asfaltul, n-ai cum sa te ratacesti. Zona intr-adevar este superba, mai ales in partea de gol aplin iar peisajul pe fata nordica (de la Balea Lac spre Balea Cascada) este de-a dreptul spectaculos. Daca vrei sa faci un traseu superb si relativ usor (daca nu e zapada mare), te duci cu masina pana la Capra (vreo 5-6 km mai sus) si de acolo pe jos pana la Balea Lac. Ai grija sa-ti iei lanterna cu tine, pentru ca inainte de a ajunge la Balea Lac o sa treci printr-un tunel, lung de 800 m, neiluminat. Petrecere frumoasa. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
cliuta |
![]()
|
Multumesc
![]() Gps-ul il pun ca sa ajung pana la transfagarasean ![]() ![]() Savedem cum ne organizam acolo, la vreun traseu ceva. |
--------------------
clio
bicorp
|
|
gibonu |
![]()
|
@ cliuta
Mare problema si cu tehnica asta: de sute de ani oamenii se orienteaza cu harta, acum nu mai putem sa gasim Transfagarasan-ul fara GPS. Ca sa nu mai vorbim de indicatoarele care exista pe drum. Spune-mi din ce parte vii si iti zic io cum sa-l gasesti, fara GPS. Daca cumva vii din Bucuresti, de la iesire pe autostrada Bucursti-Pitesti o tii NUMAI inainte pana ajungi la Piscu Negru. Nu vreau sa te superi pe mine sau sa consideri ca fac eu pe desteptul, dar sa zici ca folosesti GPS-ul ca sa gasesti Transfararasan-ul mi se pare exagerat. Daca zicei ca vrei sa-l folosesti ca sa gasesti nu stiu ce drum forestier din inima padurii sau vreo adresa in nu stiu ce oras mare din Europa, atunci intelegeam si iti dadeam dreptate. Poate ne zici si noua cum a fost cand te intorci. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
cliuta |
![]()
|
QUOTE(gibonu @ 20 Mar 2007, 12:08) Daca cumva vii din Bucuresti, de la iesire pe autostrada Bucursti-Pitesti o tii NUMAI inainte pana ajungi la Piscu Negru. Deja prea complicat ![]() Eu nu am fost in partea aceea niciodata, asa ca nu stiam ca este drept. Eu nu ma descurc de nici o culoare daca e sa trec printr-un oras. Abia am invatat bucurestiul. Cu toate astea am reusit sa ajung in Halkidiki fara GPS, doar cu harta desi la Nea moudania am ratacit un pic traseul si la intoarcere in Sofia. Oricum Ioana(igo) are o voce placuta. ![]() Stai linistit nu ma supar |
--------------------
clio
bicorp
|
|
gibonu |
![]()
|
@ cliuta
Drum bun si ai grija de GPS. Cred ca o sa-mi iau si io vreo 3 bucati: unul sa-l folosesc, si celelalte 2 sa le tin de rezerva, in caz ca se strica cel pe care il folosesc. Oricum, daca pleci din Bucuresti si te duci direct la Piscu Negru, o sa-ti zica Ioana doar: inainte, inainte Acum, avand in vedere ca nu ai cum sa te ratacesti (ca doar ai GPS) merita sa te opresti in Curtea de Arges la manastire; e in drum, semnalizata,nu te abati deloc. S-auzim de bine. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
Cristy77 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 7 January 07 From: Bucuresti ![]() |
ce preturi sunt la vila Paltinu? dar la Hotel Siesta?
|
--------------------
Dacia
Logan 1.5 DCI
Preferance * 2006
- TR-03-WTY
|
|
cliuta |
![]()
|
|
--------------------
clio
bicorp
|
|
Hype |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 5 May 06 ![]() |
e doar la mine sau nu sunt autorizat sa vizitez pagina asta?
|
--------------------
Dacia Logan
dCi preferance
2006
- b-60-xxx
|
|
cliuta |
![]()
|
vad ca nici la mine nu merge. Ieri dimineata mergea.
2 persoane de pasti era aprox 700 lei - 3 nopti LE: inca e in cache la google http://209.85.129.104/search?q=cache:_Mmbs...clnk&cd=1&gl=ro This post has been edited by cliuta: 23 Mar 2007, 09:29 |
--------------------
clio
bicorp
|
|
gibonu |
![]()
|
@ Hype
La Platinul anul trecut era 30 lei patul/noapte/om. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
Nico dCi |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 21 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Salutare!
Stie cineva sigur daca s-a deschis drumul spre Balea Lac dinspre Curtea de Arges? Deoarece facand pastele la Curtea de Arges as fi dat o fuga pana sus la Balea. Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri si sfaturi . |
--------------------
Dacia Logan 1.5 dCi
Renault Megan Sedan
Manager 1.5 dCi 85cp
- B-47-ZHK B-13-NCM
|
|
s_j_teo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 626 Joined: 16 July 06 ![]() |
La Balea este zapada de nu se vede drumul si semnele de circulatie, a fost un amic saptamana trecuta.Drumul este inchis.La Balea poti ajunge numai cu telecabina de la Balea Cascada.
This post has been edited by s_j_teo: 4 Apr 2007, 08:00 |
--------------------
Skoda
Octavia 3
2014
|
|
gibonu |
![]()
|
@ Nico dCi
Sau te duci cu masina pana la cabana Capra si de acolo pe jos pana la Balea Lac. Acum depinde si cat de mare este zapada. Ultima data am incercat sa fac traseul asta in decembrie 2005 si am ajuns pana aproape de Cantina Tunel (la vreo 800 m de intrarea in tunel) si a trebuit sa ma intorc pentru ca zapada era pana la brau. Oricum zona este superba, peisajele de vis, eu zic ca merita sa urci, chiar daca nu ajungi la Balea. Bafta |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
cliuta |
![]()
|
Am venit.
Super tare transfagaraseanu, pacat ca e drumul prost si trebuie mers incet. Serpentinele sunt dementiale. Vremea a fost buna iar hotelul si serviciile excelente. Si da, gpsul a fost foarte bun, din cauza lui probabil ca am carnet inca ![]() This post has been edited by cliuta: 10 Apr 2007, 11:50 |
--------------------
clio
bicorp
|
|
gibonu |
![]()
|
@ cliuta
Ma bucur ca ti-a placut. Ai apucat sa faci vreun traseu? De acord ca drumul e cam prost si strica farmecul, dar in fiecare primavara se aud aceleasi promisiuni, de genul "cum se incalzeste se apuca sa-l repare". La serpentine te referi la alea de dinainte de Vidraru? |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
Poze de la Cumpana din acest w-e.
Daca vreti sa ajungeti la Cumpana va sfatuiesc sa mergeti pe partea stanga a barajului. Drumul este acum practicabil (si bineinteles mai scurt). |
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
cliuta |
![]()
|
@gibonu
Traseuri doar cu atv-ul la off-road. Serpentine sunt tot drumul, intradevar alea pana la vidraru mai accentuate. @ageana Din transfagarasean se vedea pe malu celalalt al lacului. Sa nu imi zici ca de acolo trebuia sa o iei pe forestierul ala ca sa ajungi la campina ![]() |
--------------------
clio
bicorp
|
|
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
Drumul dinaintea barajului Vidraru nu se numeste Transfagarasan.
Cum ai ajuns pe barajul propriu-zis (deasupra zidului mare de beton) faci stanga (de fapt mergi drept in fata) pe drumul fara asfalt. E si un indicator: Cumpana 16km. Noi am trecut cu o dacia 1310 plina (5 pers + bagaje peste bagaje) si nu am avut probleme. Nu e chiar asa de rau drumul (e la fel ca si pe ruta ocolitoare). |
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
gibonu |
![]()
|
@ cliuta
Daca vrei sa vezi serpentine cum trebuie, du-te la vara pe fata nordica, coboara de la Balea Lac la Balea Cascada. Oricum, vara Transfagarasan-ul poti sa-l faci intr-o zi, fara probleme si eventual sa te intorci in Bucresti pe Valea Oltului. Ce ai vazut tu pe malul celalalt e intr-adevar drumul forestier care merge la Cumpana. De la Vidraru nu mai traversezi barajul ci o iei prin tunel. Drumul forestier nu stiu sa-ti zic cum e acum, ca n-am mai fost de cativa ani pe el. P.S. Ai avut GPS-ul cu tine cand te-ai dat cu ATV-ul? |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
cliuta |
![]()
|
Clar
![]() Drumul e la fel de "bun"? ca degeaba sunt serpentinele frumoase |
--------------------
clio
bicorp
|
|
gibonu |
![]()
|
Drumul pe fata nordica este bun, nu se compara cu cel de la Vidraru la Piscu Negru.
De fapt drumul devine bun de la Piscu Negru si se mentine asa pana la sfarsit, adica pana la intersectia cu DN 1 Fagaras - Sibiu. Iar serpentinele alea de pe fata nordica sunt ceva de vis. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
cliuta |
![]()
|
De la capra in spre nord era drumul acoperit in intregime de zapada din pacate, chiar si de la capra spre piscul negru o avalansa blocase drumul, dar s-a rezolvat in cateva ore.
|
--------------------
clio
bicorp
|
|
gibonu |
![]()
|
Pe fata sudica dezapezirea se face doar pana la Capra.
Mai asteapta pana prin iunie, chiar iulie si o sa poti sa faci tot Transfagarasan-ul. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
cris_a |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 2 March 07 ![]() |
@cliuta
Ioana te-a pazit de radare sau detectorul??? ca mie Ioana nu-mi spune de ele... |
--------------------
Renault
Megane Estate
2006
- B 77 PGW can't be sure of anything
|
|
cliuta |
![]()
|
Ioana mi-a spus. Am inlocuit Igo cu MioMAp care are optiounea de speedcams cu avertizare sonora.
|
--------------------
clio
bicorp
|
|
cris_a |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 2 March 07 ![]() |
si Ioana spune ca ai depasit viteza legala, dar nu tine loc de detector de radar.
edit cmandrei: Atentie - quote la un mesaj imediat anterior nu se utilizeaza ... cititi regulamentul |
--------------------
Renault
Megane Estate
2006
- B 77 PGW can't be sure of anything
|
|
cliuta |
![]()
|
este bun pt. radare fixe.
|
--------------------
clio
bicorp
|
|
dell |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 17 April 07 ![]() |
Nu am mai fost inca niciodata pe trasfagarasan si as vrea sa ma duc pe la inceputul lui iulie. Sunt si cu 2 copii dupa mine dintre care un baietel de doar 3 ani si jumatate. Imi puteti da si mie o sugestie , pe unde as putea inopta in condtii ok cateva zile si unde as putea gasi o harta cat de cat cu traseul.
![]() |
--------------------
PEUGEOT
307
2006 Starline Plus
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 04:36 |