Noul Cod Rutier baga spaima in soferi, valabil din data de 1 decembrie 2006
![]() ![]() ![]() |
Noul Cod Rutier baga spaima in soferi, valabil din data de 1 decembrie 2006
diesel_power |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|||
foxxbiker |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 231 Joined: 27 February 06 From: ploiesti ![]() |
un lucru ma nedumereste..
![]() |
--------------------
dacia
logan1,4
2006
- ph xx xxx
|
|
RainHawk |
![]()
|
![]() Dus cu pluta. Group: Members Posts: 349 Joined: 4 July 05 From: Bucuresti ![]() |
@foxxbiker: Ca se ne observe din timp "jmekerii" care depasesc ca disperatii din sensul opus.
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI
2004 Confort
- B-xx-XXX "I've started with nothing, Now... I still have most of it left!"
|
|
Twister |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 281 Joined: 4 May 05 ![]() |
Un rahat, Romania e stat politienesc. Sau militienesc.
![]() Pe cine vor afecta noile reglementari? Tot pe cei care circula corect, atat cat e omeneste posibil, oricine mai face o boacana din neatentie. Tot pe cei care nu au banuti de aruncat pe amenzi, care oricum mergeau in spiritul legii. Crede cineva ca pe bajatul cu BMW-ul si oracaiala lui Gutza il sperie amenzile si punctele noului cod rutier? Pt ca da, astia sunt cei care circula pe contrasens cu 200km/h, astia sunt acei inconstienti care rup pietonii pe trecere. Atat timp cat masurile punitive se vor baza pe amenzi, efectul va fii 0 (zero) la targetul propus (copii de bani gata, cu masini puternice si creier mic). Astia oricum au $ si-i doare-n cot de Politie, bunul simt si noul cod rutier. Vor lovi tot in cei necajiti si scarbiti de poporul asta si reprezentantii lui din cercurile decizionale. ![]() In State (si nu numai) se face puscarie extrem de usor pt depasirea vitezei legale cu mai mult de "n" km/h sau in mod repetat. Si se aplica si amenda. E drept ca acolo legea e lege si retardatii sunt incartiruiti in azile, nu in Parlament ![]() This post has been edited by Twister: 19 Aug 2006, 07:52 |
--------------------
Dacia 1310L
1397cm³
1994
- CT-01-... Imi place munca: ma fascineaza. Pot sta sa o contemplu ore intregi.
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Foarte bine ... Maxi-taxi de la GL-Buc. In fata, langa sofer, s-a urcat o fata cu prietenul ei francez. Disciplinat francezul ... imediat cum s-a urcat in masina, s-a uitat dupa centura si si-a montat-o ... si masina a mai stat vreo 15 minute in autogara inainte de plecare. Si-a dat-o jos doar la Spataru si in Obor ... Alt caz: Pe un autocar (tot cu francezi
![]() De asta sunt occidentalii inaintea noastra ! Ei au disciplina in sange, noi ... nu stim cum sa ocolim cate o regula care ne este impusa. Ca deh, ala care incalca legea e destept si se descurca, iar ala care o respecta e fraier ... Auzi ... "baga spaima in soferi" ... asa nene sa bage spaima ! Ca nicaieri in lumea asta nu s-a facut disciplina cu vorba buna ! Cu o singura mentiune: Domnilor de la Politia Rutiera, nu mai stati la panda dupa contravenienti prin toti boschetii cu radarele alea. Stati, domnilor, cu ele la vedere ! "Comunicati viteza Logan-ului verde GL-xx-xx" ... "... se deplasa pe DN 25 cu viteza de 92 km/h" ... "Domnu' agent, acuma eu accept ca am gresit, da' unde aveati dom'ne radarul ?" Lasati, dom'ne ca nu despre asta este vorba, unde punem noi radarul ... dvs. ati depasit viteza si gata ... " This post has been edited by mao: 19 Aug 2006, 08:05 |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
Twister |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 281 Joined: 4 May 05 ![]() |
Nu e relevant. Soferii tai francezi fac schimbul pt ca asa le cere patronul, romanii conduc cate 12h tot pt ca asa le cere patronul. Nu munceste nimeni din placere de 4x mai mult decat prevad reglementarile, aceste lucruri le sunt impuse.
|
--------------------
Dacia 1310L
1397cm³
1994
- CT-01-... Imi place munca: ma fascineaza. Pot sta sa o contemplu ore intregi.
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Ba este relevant, atunci cand sunt 2 soferi. Si lor nu le cere patronul, ci legea ! Masina trebuie sa inregistreze cel putin o oprire la 4 ore ! La noi "merge si asa", nu exista disciplina. Da, patronii nostri ii cam alearga pe soferi, aici ai dreptate, insa pe cursele de persoane situatia s-a mai schimbat si la noi ...
Nu vom ajunge, probabil, niciodata ca ei, vesticii ... si poate ca nici nu mi-ar placea sa fim ca ei ... nu stiu ... insa macar sa luam ceva bun de acolo... Si inca ceva: avand in vedere starea drumurilor de la noi, legile circulatiei ar trebui sa fie mult mai dure ... O mare parte din accidente se intampla din cauza drumurilor proaste, coroborate cu viteza excesiva. Romanul nostru crede ca daca are S-Klasse, ar trebui sa-l cam doara in censur de ceilalti participanti la trafic ... Ai vazut vreodata ce fel sare de fund in sus un S-Klasse dupa ce a trecut printr-un "crater" din asfalt ? S-a intors la 180 grade, ditamai masina de 2 tone ! Bine ca nu venea nimeni din contrasens, ca era deranj mare pe acolo ... Ai sa spui ca da, e adevarat ca el n-a vrut sa se intoarca, insa nimeni, in general, nu vrea sa faca accident ! si totusi se intampla atatea nazdravanii ... This post has been edited by mao: 19 Aug 2006, 09:45 |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Bai voi aveti ceva cu jmekerii cu BMW care nu respecta regulile de circulatie. Eu am ceva cu fraierii cu taxiurile, microbuzele, etc... Astia ma incurca mai mult.
In general cei cu masini de la firme incurca. Ei sunt priceputi la volan, se baga, taie fata, claxoneaza, dau cu flashu, injura, se urca pe linia de tramvai, ajung pe contrasens, o iau prin boscheti, sar borduri, opresc pe unde vor, depasesc coloanele la semafor, etc...ca am nevoie de 2 zile sa scriu toate greselile pe care le face un idiot care se vede sofer profesionist ca plimba papucul de la firma. Din cauza unui bou care a parcat un matiz intr-o intersectie ingusta, mi-am zgariat eu masina.... This post has been edited by andu911: 19 Aug 2006, 17:43 |
--------------------
-
-
-
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.298 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Nu am inteles 3 chestii :
- daca tu mergi pe un drum de tip E cu 120 km/h si lovesti un betiv/baba/mos/taran faci puscarie ca l-ai omorat pe ala sau platesti amenda + 2 puncte de penalizare pentru 20 km/h mai mult peste limita legala de drum european ? Sau daca omori un copil in oras care sare dupa minge pe bulevard ? Daca tu mergi cu 40 scapi basma curata , dar daca ai 65 ? - cea de-a doua chestie ... adica vor sa iti ia carnetul daca treci pe ROSU ? Pentru cat timp ? - si 3 ; daca mergi pe drum de tip e cu 180 depasesti viteza maxima cu 80 km/h ... asta inseamna ca iti ia carnetul ? Sau cum vine ? Si inainte cum era ? (shame on me , nu stiu codul rutier ) |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
tonicelli |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 26 March 06 From: Valea Jiului ![]() |
Ha e chiar mișto
![]() Nu știu cum va fi dar discutând de viteza legală încercați și voi să respectați regulamentul 100% ... Localitățile bănuiesc că încep unde e pusă plăcuța cu "XXXXX" Vă spun eu că pe un drum E sau județean ai impresia că mergi din comună în comună ... Și să văd cine nu va încasa puncte că de mers cu 50/h ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate plus
- HD-XX-XXX România ... frumoasă țară ... păcat că e locuită
|
|
colombina29 |
![]()
|
![]() Membru cu FI(c)AT Group: Members Posts: 466 Joined: 3 June 06 From: Acasa ![]() |
1. Esti vinovat - accidentul s-a produs din vina ta, tu trebuia sa mergi cu MAXIM 100 km/h, eventual sa tii cont de zonele unde esti obligat de lege sa reduci viteza. Eu as pune altfel problema: se prevede ca va trebui sa mergi cu luminile de intalnire chiar in timpul zilei pe drumurile extraurbane: daca mergi cu viteza regulamentara si lovesti un pieton care a traversat aiurea, ti se poate imputa faptul ca, neavand luminile aprinse, ai incalcat regulamentul in vigoare si porti intreaga vina a accidentului?
2. Da - 30 de zile 3. Da , si inainte tot asa era dar nu mai sunt sigur daca 30, 60 sau 90 de zile. Oricum, io sunt tare curios daca ma prinde un politai la cuca macaii ca depasesc viteza in localitate, cum o sa faca cu punctele alea de penalizare ![]() ![]() This post has been edited by colombina29: 19 Aug 2006, 19:31 |
--------------------
FIAT
ALBEA Dynamic
2006
- "La rând"
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
stai linistit/a ca ala nu o sa vrea sa iti dea puncte de penalizare...o sa vrea el altele...
This post has been edited by andu911: 19 Aug 2006, 19:33 |
--------------------
-
-
-
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
colombina29
Daca lovesti pe cineva si il vatamezi/omori se va face proces, iar dupa noul regulament daca acel pieton traverseaza aiurea atunci in 99% din cazuri soferul iese nevinovat ba chiar victima trebuie sa il despagubeasca pt avariile produse la masina. Acum daca mergi cu 120 pe un drum european si omori pe cineva... cine poate sa demonstreze ca aveai 120 si nu 100? La treaba asta trebuie martori, care iarasi nu prea sunt obiectivi. Deci oricum ar fi... cel mai bine e sa nu dai peste un pieton care traverseaza ilegal ca se va sfarsi cu un proces lung si greu (unde intr-un final soferul va iesi triumfator cel mai probabil). Daca se poate demonstra la judecata ca soferul a incalcat una sau mai multe reguli de circulatie in momentul vatamarii corporale atunci sta altfel treaba. Farurile tocmai pt asta trebuiesc aprinse, ca ceilalti participanti la trafic (pietoni, autovehicule) sa iti observe masina mai bine. Au mai fost situatii de-a lungu vremii in care soferi de ambulante/masini de politie au omorat betivi care mergeau pe strada in zigzag. Ei aveau girofarul aprins (fapt marturisit de soferi+martori) deci soferul a scapat cu basma curata. Normal si moral din punctul meu de vedere ar fi fost sa puna in functiune si sirena ca sa se dea taranii la o parte, dar in regulament nu ii obliga. PS: Accidentele produse pe raza satului Macai, comuna Cuca, jud Arges se discuta la politia din com Cuca... comuna destul de rasarita prin judet, chiar daca se afla acolo in apendicele Argesului. This post has been edited by diesel_power: 19 Aug 2006, 20:36 |
--------------------
Renault
2005, Fidji
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.298 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
De-asta se produceau accidente in romania pana acum , ca mergeau romanasii nostri cu farurile stinse . De acum incolo , daca o sa se mearga cu ele aprinse o sa fie traficul ca in australia .
Si de acum incolo pedepsele mai mari ... vor fi stimulente pentru politisti sa treaca cu vederea anumite chestii ... contra unei atentii bineinteles . |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
Pedro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 16 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Da, uite acu tocmai bagam spaima-n mine
![]() ![]() |
--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD
Berlina O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
|
|
alexys |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 350 Joined: 28 February 06 From: Topoloveni ![]() |
E din ce in ce mai bine pentru politie daca se poate plati si la ei amenda, pe loc dupa cum s-a spus mai sus. Nu-l mai poti acuza ca a luat mita, nici daca il filmezi, zice ca nu ai dat toti banii si ti i-a dat inapoi si ca nu arati tu intreg filmul. Cand il mituiesti o sa zica ceva de genul ca el e cel mai corect om din lume si gata. Misto ca o sa poata plusa cand esti la limita de suspendare... Cat imi dai sa iti dau pentru centura.... Personal am incercat in toate modurile sa vad cum e mai bine si am hotarat ca nu le dau nimic nici de imi cer explicit. Si intotdeauna se soldeaza cu amenda mare daca nu incepi sa-i gadili sa te vaiti sau sa te lauzi cu cunostinte... Au disparut avertismentele, ca sa te invete minte si alta data sa dai mita... Misto e ca daca el zice ca tu nu ai purtat centura si tu zici ca da, fara sa ai martori, ramane ca el... In ceea ce ma priveste cred ca am sa ajung in situatia in care sa ma fac ca am uitat masina in viteza si i-am lovit-o pe-a lor doar din greseala. Prefer sa emigrez decat sa conduc cu spaima cand vad politia. De multe ori m-am trezit ca cel din fata franeaza fiindca a vazut un Garcea in intersectie, uneori l-am si depasit.. Am vazut la TV cum unii au franat disperati ca au observat radarul si s-au cam dat peste cap si au scapat. Concluzia e viteza nu era chiar asa de periculoasa dar spaima da
![]() |
--------------------
KIA
Sephia
1996
- AG-11-LPG
|
|
Pedro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 16 December 03 From: Bucuresti ![]() |
eu nu am inteles nimic din ce ai spus tu
|
--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD
Berlina O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
Mie amenzile care iti vin acasa mi se par cele mai aiurea. Masina mea e pe numele fratelui meu... Eu daca iau 4 radare la rand ii suspenda lui permisu... sau cum ? Tre sa stau sa ma judec cu ei sa le explic ca eu am fost la volan ? In alta ordine de idei ... peste noapte te poti trezi cu permisu suspendat ... iti vine acasa o foita ca nu mai ai permis... e super aiurea...
|
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
RainHawk |
![]()
|
![]() Dus cu pluta. Group: Members Posts: 349 Joined: 4 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Eh, sa vedeti voi acum procese cu Politia si procese verbale cu "mentiuni ale soferului". Ca daca pana acum daca iti luai amenda mai mergea dar acum si cu puncte.
Uite spre exemplu: Mi-am luat amenda ca butonam telefonul (de tembel ce sunt). Buuuunnn n-am obiectat nimic si am platit-o. Acuma cand e vorba si de puncte..... daca eu am hands-free incorporat in telefon sa imi demonstreze mie politistul ca nu il foloseam. Cum face asta? |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI
2004 Confort
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Primit pe mail:
QUOTE *Permisul de conducere auto se va pierde usor si se va lua inapoi cu examen* In cea de-a doua jumatate a lunii septembrie 2006 vor intra in vigoare noua Lege a Circulatiei pe Drumurile Publice si regulamentul de aplicare. Multe, chiar foarte multe noutati ii asteapta pe soferi, pietoni si chiar proprietari de atelaje (carutasi). Se va aplica si sistemul de punctare, permisul de conducere se va retine mai usor, iar pentru redobandirea acestuia - atentie! - cel in cauza trebuie sa sustina un examen de legislatie rutiera (chestionare), la Politie. Tot mai multe sanctiuni vor fi transmise prin posta, cu termen fix de prezentare la Politie. Ignorarea invitatiilor va atrage de la sine amenzi usturatoare pentru proprietarii autovehiculelor. Amenda minima, un punct, 35 lei Politia Rutiera afirma ca este pregatita pentru aplicarea noului regulament rutier, care prevede penalizarea cu puncte a contraventiilor in fisa fiecarui detinator de permis de conducere. Cea mai usoara contraventie va fi penalizata cu doua sau trei puncte. Fiecare punct de penalizare reprezinta o amenda de minim 35 lei (zece la suta din salariul minim brut pe economie). Cu minimum de puncte, doua sau trei, vor fi sanctionate opririle si stationarile nejustificate ori circulatia pe benzile de urgenta si patrunderea intr-o intersectie atunci cand aceasta este blocata. Folosirea telefonului, depasirea vitezei legal admise cu 10-20 km/h ori nefolosirea centurii de siguranta se sanctioneaza cu patru sau cinci puncte amenda. Mai aspru sunt penalizate depasirea vitezei legal admise cu 41-50 km/h, stationarea ori parcarea pe autostrada si schimbarea directiei de mers cu viraj la stanga atunci cand este incalcat marcajul continuu de pe axul drumului. Pentru aceste contraventii se aplica sase puncte de penalizare. Daca lipseste una dintre placutele cu numarul de inmatriculare de pe autovehicul, amenda poate fi de 20 de puncte. Actele se vor retine mai usor Dupa o "relaxare" de patru ani, timp in care o parte dintre soferi ignorau culoarea rosie a semaforului electric, pietonii angajati regulamentar in traversarea strazi ori nu acordau prioritate, noul regulament sanctioneaza iar aceste abateri cu suspendarea dreptului de a conduce. Pentru savarsirea uneia dintre abaterile mentionate, Politia Rutiera va suspenda permisul de conducere al contravenientului pe o perioada de 30 de zile. Perioada de suspendare se dubleaza in situatia in care a rezultat accident cu avarii. Se mai retine permisul de conducere pentru consum de alcool sau depasirea vitezei legal admise cu peste 50 km/h. Redobandirea, numai dupa examinare O noutate importanta in Legea Circulatiei este examenul obligatoriu in vederea recastigarii dreptului de a conduce pe drumurile publice un autovehicul. Oricare dintre posesorii de permis de conducere impotriva carora s-a dispus masura suspendarii documentului pentru o perioada cuprinsa intre 30 si 90 de zile va trebui sa sustina, dar sa si promoveze un examen de legislatie rutiera la Serviciul de Circulatie care a eliberat permisul. Examinarea consta in completarea unui chestionar de Legislatie Rutiera cu 15 intrebari, din care pentru minim zece raspunsuri corecte i se va aproba restituirea permisului de conducere. Daca candidatul nu promoveaza o data sau de mai multe ori examenul de legislatie, perioada de suspendare se prelungeste pana la trecerea probei. Penalizarea prin puncte, o noutate Penalizarea contraventiilor prin puncte de penalizare reprezinta, de asemenea, o noutate. Fiecare abatere constatata inseamna si puncte de penalizare consemnate in fisa detinatorului de permis. La acumularea a 15 puncte, in sase luni, Politia Rutiera va solicita in scris celui in cauza sa predea permisul de conducere. Punctele care implinesc sase luni sunt sterse automat. Contorizarea punctelor din fisele detinatorilor de permise de conducere se face automat cu ajutorul programului instalat in reteaua de calculatoare, care anunta de fiecare data cand cineva "a implinit 15 puncte". Pentru asemenea sanctiuni se suspenda permisul pentru o perioada de 30 de zile. Pietonii si carutasii, aspru amendati Nu sunt trecuti cu vederea nici pietonii sau carutasii care circula noaptea pe acostament ori pe drumuri publice. Cei in cauza sunt obligati sa poarte pe vestimentatie elemente reflectorizante. Carutasii sunt, de asemenea, obligati sa monteze pe hamurile cailor elemente reflectorizante. Pentru incalcarea acestor reguli, contravenientii sunt sanctionati cu amenda echivalenta a minimum doua puncte. Cele mai usturatoare amenzi le vor suporta cei care nu dau curs invitatiilor primite de la Politia Rutiera. Cand o persoana fizica ori juridica este invitata la Politie pentru lamuriri in vederea stabilirii autorului contraventiei, iar aceasta nu da curs solicitarii, amenzile sunt foarte mari. In cazul unei persoane fizice, amenda poate ajunge pana la contravaloarea a 20 de puncte, iar pentru persoanele juridice, sanctiunea se ridica pana la 100 de puncte si fara posibilitatea de a achita jumatate din minimul sanctiunii. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
QUOTE(Solon @ 18 Aug 2006, 07:59) Singura chestie oarecum aberanta din noul cod rutier este faza cu blocatul intersectiei.E discutabil.Ce vina am eu daca boul din fata mea blocheaza si reuseste cumva sa treaca si raman eu? Nu e aberanta de loc, ci NORMALA. Daca vezi ca intratul tau in intersectie ar putea duce la blocarea ei, atunci NU INTRI. E simplu, nu? Sau intri pe buzunarul tau... Nu vrei sa stii ce pateste unu in Austria care ar putea bloca intersectia (sau chiar sa incomodeze traficul oprit la semafor de exemplu) daca intra in ea... ![]() PS. Eu as fi dat vreo 8-10 puncte pentru blocatul intersectiei si o amenda de minim 800 RON... |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
colombina29 |
![]()
|
![]() Membru cu FI(c)AT Group: Members Posts: 466 Joined: 3 June 06 From: Acasa ![]() |
cine poate sa demonstreze ca aveai 120 si nu 100?
Pai nu se fac masuratori de catre politie sa vada urmele franarii? |
--------------------
FIAT
ALBEA Dynamic
2006
- "La rând"
|
|
RainHawk |
![]()
|
Pai daca nu lasi urme pe asfalt? Cum draq mai masoara? Ca vedem mai mereu masini care atunci cand pun frana parca ingheata pe asfalt, nici macar nu se aude vreun scartait.
|
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI
2004 Confort
|
|
diesel_power |
![]()
|
Armandos
amenda vine la domiciliul proprietarului (in caz ca e persoana fizica proprietarul) sau la sediul firmei (in caz ca masina e pe persoana juridica). In scrisorica spune ca trebuie sa le trimiti fax/mail/scrisoare cu datele soferului care conducea masina la data si ora in care a incalcat regula respectiva de circulatie. Apoi soferul se duce si plateste amenda. colombina29 Eu am abs, asa ca ce imi masoara? ![]() Sau e posibil sa omor pe cineva fara sa schitez tentativa de franare, si sa fiu nevinovat... This post has been edited by diesel_power: 20 Aug 2006, 16:37 |
--------------------
Renault
2005, Fidji
|
|
andu911 |
![]()
|
Nu va mai imbatati cu apa rece, ca nu o sa faca nimic.
Daca te ia radaru cu 70 in loc de 50, o sa zici...sefu te cinstesc, trece mai putin ca sa nu iau puncte. Si sefu, baiat bun...o sa treaca mai putin. Asta in cazu in care trece ceva si nu ia el toata cinstea. |
--------------------
-
-
-
|
|
diesel_power |
![]()
|
m-a luat si pe mine radarul la 64km/h in localitate (radar fix) si as fi vrut sa am si eu pe cine sa cinstesc atunci cand mi-a venit scrisorica acasa.
|
--------------------
Renault
2005, Fidji
|
|
andu911 |
![]()
|
Numeri pe degete radarele fixe din Romania.
Iar daca Nelu taximetristu opreste in mijlocu intersectiei...doar un politist poate sa-l sanctioneze..Asa ca ii da si lui de-o bere sa-l lase in pace. |
--------------------
-
-
-
|
|
diesel_power |
![]()
|
Eu stau in pitesti, si doar aici in oras sunt 5 ... deci mi-ar trebui multe maini nu ?
|
--------------------
Renault
2005, Fidji
|
|
cristirenault |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 321 Joined: 22 July 06 From: pingo-pongo ![]() |
Pe mine nu ma sperie noul cod rutier , problema e ca totdeauna cand se produce o schimbare in codul rutier se refera numai la actiunile conducatorilor auto si a pietonilor, ar trebui ca si statul (degeaba) sa fie amendat sau chemat in justitie pentru drumuri care pun in pericol viata celor care circula cu masinile... in sensul asta nu se face nimic , asta e Romania... ma mai enerveaza ca stau rahazii de politzieni ascunsi ca shobolanii prin toti boschetii , in alte tari civilizate nu au voie sa faca asta ,a dar am uitat, noi nu suntem intr-o tara civilizata... romanul s-a invatat sa recurga la tot felul de tertipuri ca sa reuseasca sa circule prin jungla din Ro unde nimeni nu respecta pe nimeni si toata lumea incearca din rasputeri sa evite legea , de ce?.....pentru ca legea se poate aplica cu indeplinirea conditiei de drumuri ok , semnalizari ok s.a.m.d........o tzara de 2 lei...
Eu nu as incalca legea niciodata daca nu as fi obligat de realitate sa o incalc... incercati voi sa mergeti la un drum lung 100% legal sa vedeti cum incurcati pe toata lumea cu prezenta voastra pe drum ![]() |
--------------------
Renault Megane
Coupe
1998 2.0 16v
- RO 007 EUM sa stie toata lumea,am40%warn si tind spre nu stiu cate catralioane la%.Am reusit sa imi cresc cota.
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.098 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(MoneyTalks @ 20 Aug 2006, 12:45) Nu e aberanta de loc, ci NORMALA. Daca vezi ca intratul tau in intersectie ar putea duce la blocarea ei, atunci NU INTRI. E simplu, nu? Sau intri pe buzunarul tau... Nu vrei sa stii ce pateste unu in Austria care ar putea bloca intersectia (sau chiar sa incomodeze traficul oprit la semafor de exemplu) daca intra in ea... ![]() PS. Eu as fi dat vreo 8-10 puncte pentru blocatul intersectiei si o amenda de minim 800 RON... Faza frumoasa este ca in Bucuresti de cate ori vrei sa respecti chestia cu blocatul intersectiei si sa nu intri daca nu mai ai loc, iei imediat de la cei din spate o portie serioasa de clacsoane si de "ai ba mortule misca d'acilisea !" si alte apelative mai mult sau mai putin placute sau mai rau vine unu' jmeker din spate si se baga... |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 02:32 |