DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

30 Pages « < 7 8 9 10 11 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Noul cod rutier

driver
post 20 Jun 2007, 14:14
Post #241

i'm not driving fast, i'm flying low...

Group: Members
From: South Coast

QUOTE(diaconuliviu @ 20 Jun 2007, 13:45)

Uite, din regulament:
  ART. 142
  Se interzice oprirea voluntara a vehiculelor:
  p) in locurile unde este interzisa depasirea.  (deci, SI pe dunga continua)
ART. 126
    Se interzice intoarcerea vehiculului:
    a) in locurile in care este interzisa oprirea voluntara a vehiculelor, cu exceptia cazurilor prevazute la art. 142 lit. f);
ART. 128
    (1) Se interzice mersul inapoi cu vehiculul:
    a) in cazurile prevazute la art. 126, cu exceptia lit. d);
c) la iesirea de pe proprietati alaturate drumurilor publice.

*

Si tot nu am inteles?... cine zice ca tu daca te "opresti" pe marginea drumului sa intri cu spatele in curte, faci ceva ilegal? Dupa cum am mai zis aceasta "oprire" nu se considera oprire ci face parte dintr-o serie de manevre care sunt necesare pentru a parca sau a gara masina. In schimb daca cobori din masina si lasi masina pe carosabil e alta mancare de peste...
Si cum zicea cineva mai sus cred ca ar trebui sa ai un podet ceva in fata portii, macar un 2-3 m daca nu mai mult.

--------------------
Nissan Leaf cu baterie - RLU
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
xcristina
post 20 Jun 2007, 14:23
Post #242

Membru autentic

From: Ploiești/Tîrgu Mureș

Cred ca e un pic exagerat sa considere politaiul ca e oprire aia pe care o faci tu cand te pregatesti sa bagi masina cu spatele in garaj... Ca e clar ca e interzis sa iesi cu spatele din garaj.

--------------------
Renault Clio III 1.2 2006 Dynamique
+
diaconuliviu
post 20 Jun 2007, 14:31
Post #243

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

QUOTE(driver @ 20 Jun 2007, 14:14)
Si tot nu am inteles?... cine zice ca tu daca te "opresti" pe marginea drumului sa intri cu spatele in curte, faci ceva ilegal? Dupa cum am mai zis aceasta "oprire" nu se considera oprire ci face parte dintr-o serie de manevre care sunt necesare pentru a parca sau a gara masina. In schimb daca cobori din masina si lasi masina pe carosabil e alta mancare de peste...
Si cum zicea cineva mai sus cred ca ar trebui sa ai un podet ceva in fata portii, macar un 2-3 m daca nu mai mult.
*

In "lumina" 195 este oprire voluntara.
Oprirea e pina in 5 minute, cu sau fara parasirea masinii. Dupa, stationare. Adica a disparut acea notiune de "daca e sub 5 min dar se paraseste masina e stationare".

QUOTE(xcristina @ 20 Jun 2007, 14:23)
Cred ca e un pic exagerat sa considere politaiul ca e oprire aia pe care o faci tu cand te pregatesti sa bagi masina cu spatele in garaj... Ca e clar ca e interzis sa iesi cu spatele din garaj.

Pe asta mizez si eu biggrin.gif

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
LUXOR
post 20 Jun 2007, 21:29
Post #244

Membru incepator

QUOTE(diaconuliviu @ 20 Jun 2007, 14:02)
1. Adica conduc cu 80 pe limitare de 50 pe o sosea dreapta si goala; sau calc linia continua in aceleasi conditii, sosea goala cu vizibilitate.
*

Ai punctat o situație pe care o întâlnesc frecvent prin locurile pe unde circul. Dar tot o ilegalitate se cheamă că este, chiar dacă nu te vede decât Cel de sus. Sunt convins că nu există conducător auto care să nu încalce voit unele reguli, în anumite condiții în care i se pare că "...nu periclitează siguranța...". Dar dacă "băieții" sunt la "datorie" tocmai acolo (și cu siguranță acolo vor fi, știu ei de ce!), cum îi faci să priceapă că tu ai o viziune mai largă asupra aplicării legii?

În altă ordine de idei:
Așa cum...
Art. 63.(OUG)
(2) Nu se considera oprire:
a) imobilizarea vehiculului atat timp cat este necesar pentru imbarcarea sau debarcarea unor persoane, daca prin aceasta manevra nu a fost perturbata circulatia pe drumul public respectiv;

...nu ar putea fi la fel și în cazul intrării/ieșirii în/din curțile "la drumul mare"? Că doar și la intrare/ieșire trebuie să oprești, pentru a deschide/închide poarta!

--------------------
DACIA 1310 Li 2000 Berlina
Minds are like parachutes - they only function when open.
(Thomas Dewar )
+
driver
post 21 Jun 2007, 16:58
Post #245

QUOTE(LUXOR @ 20 Jun 2007, 21:29)
(2) Nu se considera oprire:
a) imobilizarea vehiculului atat timp cat este necesar pentru imbarcarea sau debarcarea unor persoane, daca prin aceasta manevra nu a fost perturbata circulatia pe drumul public respectiv;

...nu ar putea fi la fel și în cazul intrării/ieșirii în/din curțile "la drumul mare"? Că doar și la intrare/ieșire trebuie să oprești, pentru a deschide/închide poarta!
*

In nici un un caz nu cred ca in situatia data se considera oprire cazul in care tu opresti pentru a intra cu spatele in curte, este exact acceasi situatie la parcarea laterala cu spatele.
Ex: Oprirea interzisa cu aditional jos in care se specifica ca oprirea este interzisa doar pe carosabil nu si pe trotuar. Insa in cazul in care este doar un loc liber esti nevoit sa faci parcarea laterala cu spatele. Cine iti da tie amenda? si pentru ce? ca parchezi intr-un loc permis?...

Tot la cazul tau, prin extindere, consider ca si in cazul in care cobori din masina oprita pe marginea drumului pentru a inchide/deschide poarta nu savarseti o contraventie, dar numai in cazul in care intre poarta si marginea drumului este o distanta mai mica de 4 m. Iar daca distanta dintre poarta si drum depaseste 4 m, cad toate ipotezele de mai sus pentru ca ai loc suficient unde sa opresti masina pentru a inchide si deschide poarta aia de cate ori vrei.

Edit:
Oprirea, stationarea si parcarea
Art. 60
(1)Se considera oprire imobilizarea voluntara a unui vehicul pe drumul public, pe o durata de cel mult 5 minute. Peste aceasta durata, imobilizarea se considera stationare.

In cazul tau nu este vorba de imobilizarea voluntara a autovehicolului pentru ca esti nevoit sa faci acest lucru. Cand se va specifica in Regulament ca portile si usile trebuie sa poata fi actionate prin telecomanda de la distanta... mai dezbatem subiectul... smile.gif insa si atunci se poate strica ceva si sa nu functioneze altceva, sa fi nevoit sa o deschizi manual. Simplu ca buna-ziua nu vad de ce ar trebui sa-ti faci probleme din aceasta cauza.

LEdit:
QUOTE(LUXOR @ 20 Jun 2007, 21:29)
Ai punctat o situație pe care o întâlnesc frecvent prin locurile pe unde circul. Dar tot o ilegalitate se cheamă că este, chiar dacă nu te vede decât Cel de sus. Sunt convins că nu există conducător auto care să nu încalce voit unele reguli, în anumite condiții în care i se pare că "...nu periclitează siguranța...".  Dar dacă "băieții" sunt la "datorie" tocmai acolo (și cu siguranță acolo vor fi, știu ei de ce!), cum îi faci să priceapă că tu ai o viziune mai largă asupra aplicării legii?
*

In baza urmatoarelor 2 articole consider ca poti sa combati in instanta aproape orice contraventie savarsita in special in afara localitatilor DACA poti dovedi ca la momentul respectiv te aflai singur pe carosabil la momentul respectiv.

Art. 1
(2)Dispozitiile prevazute în prezenta ordonanta de urgenta au ca scop asigurarea desfasurarii fluente si în siguranta a circulatiei pe drumurile publice, precum si ocrotirea vietii, integritatii corporale si a sanatatii persoanelor participante la trafic sau aflate în zona drumului public, protectia drepturilor si intereselor legitime ale persoanelor respective, a proprietatii publice si private, cât si a mediului

Art. 35
(1)Participantii la trafic trebuie sa aiba un comportament care sa nu afecteze fluenta si siguranta circulatiei, sa nu puna în pericol viata sau integritatea corporala a persoanelor si sa nu aduca prejudicii proprietatii publice ori private

This post has been edited by driver: 21 Jun 2007, 17:20

--------------------
+
LUXOR
post 21 Jun 2007, 19:45
Post #246

Membru incepator

driver, dacă in ceea ce privește prima parte (oprirea) m-am lămurit acuma, trebuie să mărturisesc că nu pot face nicio legătură între cele două articole pomenite și tentativa de sustragere de la eventualele urmări în cazul în care am încălcat regulile și am fost prins.
...nu știu! Poate căldura-i de vină!

--------------------
(Thomas Dewar )
+
driver
post 22 Jun 2007, 10:13
Post #247

Nu se poate numi tentativa de sustragere.
Dar nu vad de ce trebuie sa raspunzi contraventional cand incalci o linie continua daca doar masina ta se afla pe drum la momentul respectiv, sau mergi cu 130-140 si tot asa esti doar tu si radarul care te opreste. (in afara localitatilor. In localitati sunt prea multi factori care trebuie luati in considerare).
In fine, ipotetic vorbind cred ca este posibil dar iti trebuie un avocat f. bun, timp si bani.
Si mie cred ca tot de la caldura mi se trage. smile.gif

This post has been edited by driver: 22 Jun 2007, 10:14

--------------------
+
nh1980ro
post 22 Jun 2007, 14:33
Post #248

Membru

From: Togo-Togo.

Trebuie sa raspunzi contraventional pentru ca asa e LEGEA si toti trebuie sa ne supunem legii. Altfel platesti.

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
LUXOR
post 22 Jun 2007, 15:02
Post #249

Membru incepator

Mă, driver, tare aș mai sta cu tine la o bere rece! Din experiență știu că în urma discuțiilor, dezbaterilor, multe probleme se fixează mult mai ușor decât din lectură...deși nu pot spune că nu sunt învățat cu lectura...

nh1980ro, adevărul suprem este de partea ta!

--------------------
(Thomas Dewar )
+
cetatzeanu
post 29 Jun 2007, 08:48
Post #250

Membru

From: Bucuresti, oras lovit.

"29 Iunie 2007
Guvernul a schimbat din nou Codul Rutier

Guvernul a modificat, aseara, noul Cod Rutier prin Ordonanta de Urgenta.

Prevederile legislative adoptate in sedinta Executivului vizeaza pedepse mai „relaxate” pentru soferii care incalca regulile de circulatie si rezolvarea accidentelor usoare pe cale amiabila.

Astfel, potrivit noii legi, vor sustine testul teoretic pentru recuperarea permisului de conducere doar soferii carora documentul le-a fost retinut pentru abateri grave (conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sau nerespectarea regulilor privind prioritatea, depasirea ori trecerea pe culoarea rosie a semaforului daca, prin aceasta, s-a produs un accident de circulatie soldat cu pagube materiale).

De asemenea, ar trebui sa se prezinte la examen soferii care cer reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce, precum si cei acuzati de comiterea unei infractiuni pentru care procurorul sau instanta a hotarat inlocuirea raspunderii penale cu o sanctiune administrativa.

Mai mult, guvernantii au exclus din Codul Rutier norma potrivit careia un sofer isi poate recupera permisul doar dupa promovarea testului teoretic. Acum, „nepromovarea testului sau neprezentarea la testare conduce la prelungirea suspendarii pentru o perioada de 30 de zile, urmand ca, la expirarea acesteia, titularul sa redobandeasca dreptul de a conduce”.

O alta modificare foarte importanta prevazuta de noua lege se refera la accidentele usoare care vor putea fi solutionate la „mica intelegere” a soferilor implicati. Acestia nu vor mai fi nevoiti sa treaca pe la politie, ci doar pe la firmele de asigurari.

Pe de alta parte, Ordonanta mai prevede ca soferii sanctionati in trafic trebuie sa conteste procesul-verbal intocmit de politisti la judecatoria pe raza careia a fost constatata fapta, urmand ca, in baza dovezii inregistrarii acestei plangeri, sa-si recupereze permisul retinut in maximum 15 zile. Permisul le va fi suspendat doar in momentul in care instanta va admite constatarea politiei.

Pe de alta parte, cetatenii statelor membre ale Uniunii Europene care se afla la studii in Romania pentru o perioada de cel putin sase luni sau care au rezidenta normala pe teritoriul tarii noastre (locuiesc in Romania cel putin 185 de zile pe an - n.r.) vor putea sustine aici examenul pentru obtinerea permisului de conducere. Astfel, ei vor fi examinati de politistii din cadrul Serviciului Regim Permise de Conducere din orasul unde se afla institutia de invatamant sau in care locuiesc.

„Noile prevederi vor intra in vigoare la data publicarii Ordonantei in Monitorul Oficial, cu exceptia constatarii amiabile care va putea fi pusa in aplicare dupa intrarea in vigoare a Legii privind asigurarile”, au precizat oficialii de la Interne."

--------------------
solenza confort AC --------- - ----------
ghinion de nesansa, suntem romani.
+
adi_ar
post 29 Jun 2007, 09:19
Post #251

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Asteptam cu nerabdare textul!
Tare ma tem ca prevederea cu intelegerea "amiabila" va avea iarasi mult de asteptat si n-am inteles, costatarea o face asiguratorul (si daca nu este asigurat?) dar tot ai nevoie de dovada pentru reparatie, termen de reparatie 30 zile etc. asa ca nu vad cum scapam de politie huh.gif .

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
vijelie
post 29 Jun 2007, 09:21
Post #252

membru violet

From: Bucuresti

S-au mai dat ei mari si tari cu intelegerea amiabila si pana la urma tot la coada la politie ne-am pierdut vremea pentru o julitura in parcare.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
diaconuliviu
post 29 Jun 2007, 12:14
Post #253

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

Si asta cu amiabila mi se pare o timpenie: ginditi asa: deplasare de la Bucuresti la Cluj, pe drumul de INTOARCERE (deci nu voi mai trece prin zona o vreme), tamponare usoara duminica intr-o comuna uitata de lume. Asiguratorul nu are precis filiala deschisa acolo, in plus nici program duminica. Adica eu ma cert cu celalalt, care cind avem timp sa ne intilnim intr-un oras, in zi lucratoare, unde e deschisa filiala. Si eventual mai pierd un drum pina in orasul ala. Asa, fiecare comuna avea un politist rural cu atributii pe linie de circulatie.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
adi_ar
post 29 Jun 2007, 12:27
Post #254

Facem presupuneri pana nu vedem textul dar cu intelegerea amiabila ei de fapt vor sa faci tu, impreuna cu celalalt implicat, o constatare pe un formular (il poti vedea si/sau primi pe la societatile de asigurari pentru extern, daca va intereseaza scanez unul) unde fiecare scrie ce si cum, faceti schimb de carti de vizita si asiguratorul face restul. Politia cred ca nu s-ar mai amesteca daca stabiliti voi culpa
Acum, in spiritul romanesc, nu stiu cine arbitreaza meciul de wrestling de dupa incident !!! biggrin.gif

LE
Stupid mi se pare mie povestea cu modul in care "primesti" serviciul RCA de la asigurator! In loc sa gaseasca o metoda prin care sa te scuteasca de umblatura pe la nu stiu cine sa cauti asiguratorul celuilalt samd, pur si simplu sa-ti anunti asiguratorul "Am avut un accident asa si asa, stabiliti cu cealalta societate detaliile", adica sa-ti faca un serviciu efectiv, nu sa platesti un ban pentru un serviciu facut altuia !!! wacko.gif
Singurul motiv astazi pentru care totusi iti alegi un anumit asigurator RCA este extensia externa la CASCO, ca altfel >>> cel mai ieftin, da-l incolo!

This post has been edited by adi_ar: 29 Jun 2007, 12:34

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
Lostboy
post 29 Jun 2007, 12:33
Post #255

Finding my way!

. Adica eu ma cert cu celalalt, care cind avem timp sa ne intilnim intr-un oras,
dar dacă celălalt, vinovatul (să presupunem) se hotărăște să nu mai vină sau că el nu este vinovat. Cine stabilește culpa pentru accident și cum rămâne cu cel care e vinovat dar nu se mai prezintă la o întâlnire?

--------------------
. . .
+
vijelie
post 29 Jun 2007, 12:34
Post #256

membru violet

Sa te tii cate "Asa am gasit-o in parcare, domnule agent constatator!" o sa fie...
In general, un accident, chiar si cu urmari usoare, sunt din cauza ca cineva nu a respectat o regula. Ce se intampla cu cei care nu acorda prioritate si genereaza un accident usor? Declara la asigurare asta si politia nu mai ia masurile prevazute de lege? Sau declaratia merge la Politie si acolo se face PV de contraventie?

--------------------
+
nh1980ro
post 29 Jun 2007, 12:34
Post #257

Membru

Pai in cazul asta cel vonovat cum isi ia contraventia de la Politia rutiera?

--------------------
+
Como
post 29 Jun 2007, 12:37
Post #258

Membru autentic

Si daca nu si-o ia ce are?

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
+
vijelie
post 29 Jun 2007, 12:38
Post #259

membru violet

Pai putem vorbi atunci de aplicarea discretionara a legii: daca vede Politia e halit, daca nu nu. Care mai e rostul Codului Rutier atunci?

--------------------
+
Como
post 29 Jun 2007, 12:42
Post #260

Membru autentic

Pai daca eu trec pe rosu si nu ma vede politia, ce sa fac? Sa ma autodenunt?
Oricum o sa se aplice doar in cazurile in care nu se ia permisul, care sunt putine la numar.

This post has been edited by thecagero: 29 Jun 2007, 12:44

--------------------
+
adi_ar
post 29 Jun 2007, 12:43
Post #261

Stati linistiti, nu scapa ei vrabia din mana!
Societatile de asigurari vor trimite acele "intelegeri" (pe care exista descrieri si chiar schite facute de fiecare parte, ca pe anexa la dosarul de daune, numai ca in 2 coloane, fiecare zice ce crede el) la politie iar acestia, dupa descrierile voastre vor trimite PV!
O sa fie o gramada de "culpa comuna", 2 sanctiuni si cu asta te-au lamurit!

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
vijelie
post 29 Jun 2007, 12:44
Post #262

membru violet

Nu ai inteles. E vorba de ce se intampla cand, cum spui tu, treci pe rosu, imi julesti o aripa si ne constatam amiabil. Tu scapi de amenda?

--------------------
+
nh1980ro
post 29 Jun 2007, 12:48
Post #263

Membru

Pai e simplu. Tu zici ca ai trecut pe verde, ala zice ca a trecut pe verde si fiecare isi repara cazanul cum poate (CASCO sau bani din buzunar). In felul asta toata lumea e fericita.

Astia trebuiau sa astepte intai sa devina soferii civilizati si abia apoi sa bage porcaria asta.

--------------------
+
adi_ar
post 29 Jun 2007, 12:49
Post #264

Daca eu, care ti-am julit aripa, accept ca am trecut pe rosu, imi iau amenda, punctele si ei permisul!
Daca fiecare spunem ca a fost verde, ei au sa concluzioneze > galben amandoi, culpa comuna! Daca aveti obiectii contestati!

LE
Oricum, in situatii din astea, cu "baba-i moarta" si semaforul schimbat, daca nu exista martori se cam dau culpe comune!!!

Dar sa nu deviem, intelegerea amiabila se refera mai mult la acceptul reciproc de a suporta asiguratorul nostru despagubirile si mai putin de a face "cod rutier cu autoservire"! biggrin.gif

This post has been edited by adi_ar: 29 Jun 2007, 12:51

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
vijelie
post 29 Jun 2007, 12:50
Post #265

membru violet

Sau sa civilizeze sistemul: camere video, politie activa etc.
Altfel nu vad motivul pt care sa declar culpa comuna cand nu am avut nicio vina. Fiindca sunt aproape vremurile cand CASCO se va scumpi si va tine cont si de faptele titularului.

--------------------
+
adi_ar
post 29 Jun 2007, 12:54
Post #266

Asta asa-i, de baza vor fi camerele de supraveghere!
La cat va fi CASCO si cat va deveni daca ai incidente probabil ca n-o sa-si prea asume nimeni culpe!

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
vijelie
post 29 Jun 2007, 12:56
Post #267

membru violet

Dupa cum spunea @bulan: CASCO ne va civiliza.

--------------------
+
Como
post 29 Jun 2007, 12:58
Post #268

Membru autentic

QUOTE(vijelie @ 29 Jun 2007, 13:44)
Nu ai inteles. E vorba de ce se intampla cand, cum spui tu, treci pe rosu, imi julesti o aripa si ne constatam amiabil. Tu scapi de amenda?
*

Nu se aplica constatarea amiabila pentru ca se lasa cu luat permisul. In plus, constatarea amiabila presupune faptul ca soferii se inteleg intre ei, daca tu zici ca nu ma crezi ca am trecut pe galben (sau daca vrei musai sa iau amenda) atunci poti sa-mi dai intalnire la politie.

--------------------
+
horsewhisperer27
post 29 Jun 2007, 14:26
Post #269

Membru autentic

eu sunt curios ce se intampla cu aceasta minune de constatare amiabila cand trece pe rosu o masina cu 4 camatari(am vazut intr-o seara la vulcanizare un mertan cu sabii in portbagaj, daca vreti va dau detalii, vad masina aproape zilnic:P:P:P) si juleste aripa cuiva care sustine constatarea asta!

cred ca se va ajunge foarte repede la concluzia ca omuletii nu au nici macar o culpa comuna!

scularea, in romanica nu are ce sa caute constatarea asta amiabila!cu tot riscul cozilor la politie, le prefer pe acestea de zece mii de ori!

care de care e mai jmecher si mai musculos si mai pilos!o sa fie incaierari in plina strada si macel la propriu!

--------------------
fan VAG!
+
vijelie
post 29 Jun 2007, 14:30
Post #270

membru violet

Da, sa ne ascutim pistoalele!

--------------------
+
30 Pages « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th May 2025 - 18:48
Forum Renault