Noul cod rutier
![]() ![]() ![]() |
Noul cod rutier
iulianv |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 174 Joined: 7 December 04 From: Pascani - Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310Li
- IS 04 XYH
|
|||
Duyu |
![]()
|
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e ș t i ![]() |
Ziceau unii pe la TV ca s-au schimbat si limitele de viteza...asa este?
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricație: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|
sqryn |
![]()
|
![]() Clio rulezzz Group: Members Posts: 736 Joined: 2 February 06 From: München ![]() |
S-au marit am impresia pe la alte categorii de vehicole, nu B.
|
--------------------
RENAULT
Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v
Alize/1999
- B-xx-xxx Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005 |
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Din modificarile noului “cod rutier”:
1. art. 64, alin 3: […]”potrivit procedurii stabilite prin regulament”; care e acea procedura? 2. art. 75, d) se abroga; Daca aflat pe un moped, un copac imi cade in cap, e accident de circulatie? Dati-mi, va rog, un exemplu de accident de circulatie, in care nu se incalca nici o regula de circulatie. 3. art. 76: e foarte buna masura, obliga si mopedele sa aiba asigurare “efectul legii”; poate ar fi trebuit extinsa si la carute, tractoare agricole, etc. 4. art 79 [...] “in 24 ore”; Sa luam un exemplu: ma aflu pe drumul de INTOARCERE de la Cluj la Rm. Vilcea, ma accidenteaza cineva care nu vrea sa mearga la politie atunci, eu sint nevoit a merge acasa si a reveni a doua zi la Cluj sau a ramine 24 de ore acolo, pentru a-mi lua PV, asigurarea celuilalt, etc. In plus, cel in cauza poate fi baut, caz in care, in 24 ore se elimina alcoolul. 5. art 79/2/b – (asigurare facultativa) : il avariez pe X care are asigurare facultativa, acesta spune OK, e in regula, mergi acasa, dupa care merge la politie si ma declara “fuga de la locul accidentului”. 6. art. 80; aceeasi remarca de la punctul 4. 7. Intelegerea amiabila: sa luam acelasi exemplu de la 4: eu din VL, accident usor in sat din CJ, DUMINICA; va fi deschisa in acel sat filiala a asiguratorului (post de politie exista sigur, MACAR unul din lucratori fiind “atestat” si pe probleme de circulatie)? Ca daca nu e filiala deschisa, iarasi eu trebuie sa pierd timp, bani pentru a astepta ziua de luni, cind se deschide filiala aflata probabil in orasul CJ, nu in acea comune(timp, benzina, bani pierduti). Ar trebui eliminata sau, macar, lasata SI posibilitatea mersului la politia comunei/satului. 8. art. 95/3 – se elimina pasajul “cind se acorda avertisment”. In cazul asta cind se mai acorda avertisment? Ramine la latitudinea lucratorului? Cam riscant.... 9. art 99 – neportul centurii face referire la PASAGERI! In cazul asta, ca sofer nu mai sint sanctionat pt neportul centurii? Din DEX: “PASAGÉR, -Ă, pasageri, -e s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care este numai în trecere printr-un loc, printr-o localitate etc., persoană care circulă sau călătorește folosind un mijloc de transport (în comun); călător. 2. S.n. Navă de pasageri. 3. Adj. (Rar) Vremelnic, trecător. – Din fr. passager.” Deci, pasagerul nu este acelasi lucru cu soferul. Si totusi, daca pasagerul nu poarta centura, cine primeste amenda? Unii spun „soferul”, altii „pasagerul”. Nu este scris in cod, explicit, asta. 10. Creste numarul accidentelor (asa se afirma de la politia rutiera, parca si d-l Jianu spunea asta); in cazul asta, la art. 106 se asteapta producerea unui accident pentru a pune un individ „paralel” cu legislatia sa mai dea un examen. Care, la modul de lucru „una din trei” e foarte blind dar pe care il promoveaza foarte putini, va dati seama ce cunostinte mai au aceia? Foarte multi intreaba „candid” „ de ce mi-a luat carnetul?” cind el n-a mai citit codul de cind a primit permisul. 11. art 108/1/c/2 – nerespectarea semnului STOP nu mai e ridicatoare de puncte, deci se incurajeaza trecerea pe STOP. a. art 108/1/b/8 – folosirea farurilor de ceata NUMAI pe ceata? Se putea extinde la conditii de ploaie torentiala. b. art 102: 2 – lipsa placute – nu se mai amendeaza, deci oricine poate circula fara numere, poate accidenta si fugi fara a fi sanctionat;; la 13: nu se mai amendeaza nerespectarea agentului de cale ferata – daca se produce accident in cazul asta, se blocheaza circulatia si stau in asteptare sute de masini? Prea lejer. Tot la 102, 30: se poate stationa pe ceata pe drum fara a fi pedepsit? Si daca din lipsa vizibilitatii il accidenteaza cineva? Va raspunde acel stationat? Nu vreau sa fiu rau, s-a spus ca accidentele sint in crestere, dar se voia actionarea pe „linia” ilegalizarii detectoarelor si introducerea politistilor in civil, in schimb, se „relaxeaza” foarte tare si se incurajeaza prin asta incalcarea unor reguli elementare. Ministrul MIRA a afirmat, de cind cu accidentul din cauza fumului pe A2, ca inca nu se lucreaza in regim de preventie ci "amenda si gata". This post has been edited by diaconuliviu: 9 Jul 2007, 08:37 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Hm... in legatura cu asta cu "ne-am inteles sa mergem la politie maine dar celalalt se duce si reclama fuga de la locul accidentului" - are cineva idee cat de valabila ar fi o hartie de mana (cu martori desigur) in care sa se scrie "Noi subsemnatii...., in urma accidentului de la data de, adresa, am convenit sa ne prezentam pe data de, in jurul orelor la sectia din, pentru a declara accidentul" ?
|
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu-ti mai bate capul cu hartii facute pe capota.
Atata vreme cat te prezinti in intervalul de timp legal, nimeni nu te poate acuza de fuga de la locul accidentului. Exista vreun articol in lege care sa ma oblige sa vin de mana cu celalalt la politie? |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Nu, nu exista, dar, cum am spus, o prevedere spune ca daca tu esti singurul avariat si ai asigurare facultativa se poate renunta la mersul la politie. Numai ca in locul tau poate fi unul care iti spune "am asigurare facultativa, nu mai mergem la politie", pleaca amindoi si cel cu facultativa merge totusi la politie si spune "m-a lovit X, cu numarul, si a fugit"
In plus, de ce eu, accidentat trebuie sa pierd timp pina a doua zi in nordul tarii (eu fiind di sud) pentru ca abia a doua zi vrei tu sa mergi acolo? Ca sa nu mai spun de cele 24 ore in care iti iese alcoolul din singe. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca e prematur acum sa avansam astfel de ipoteze. Trebuie sa vedem cum va fi reglementat dpdv procedural acest lucru. Ca pana una alta asigurarile cer dovada de la Politie.
Cat priveste termenul de 24 ore, eu nu vad nicio problema in a te prezenta PE LOC la politie, declari accidentul si HASTA LA VISTA, BABY! |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Alcoolul din sange iese la analize de sange chiar daca au trecut 24 de ore.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(diaconuliviu @ 9 Jul 2007, 09:35) Sati-mi, va rog, un exemplu de accident de circulatie, in care nu se incalca nici o regula de circulatie. Pai daca melcul face țuști din tufisul de pe marginea drumului si tu nu apuci sa-l eviti si aluneci pe lighioana si o iei pe aratura, rasturnare etc, desi aveai viteza legala, si conduceai preventiv, dar era melcul sinucigas, cine e de vina? Melcul se poate inlocui cu orice, iepure de camp, viezure urban, guzgan portocaliu etc.QUOTE(diaconuliviu @ 9 Jul 2007, 09:35) 8. art. 95/3 – se elimina pasajul “cind se acorda avertisment”. In cazul asta cind se mai acorda avertisment? Ramine la latitudinea lucratorului? Cam riscant.... DaQUOTE(diaconuliviu @ 9 Jul 2007, 09:35) art 99 – neportul centurii face referire la PASAGERI! In cazul asta, ca sofer nu mai sint sanctionat pt neportul centurii? Pai la 108 a ramas in picioare. Se dau 2 puncte. Probabil ca sa nu mai scrie lumea in disperare PV-uri de nepurta centura. QUOTE(diaconuliviu @ 9 Jul 2007, 09:35) 11. art 108/1/c/2 – nerespectarea semnului STOP nu mai e ridicatoare de puncte, deci se incurajeaza trecerea pe STOP. Ma rog, atata timp cat nu incalca art. 100 al. 1 pct. 3 ...QUOTE(diaconuliviu @ 9 Jul 2007, 09:35) b. art 102: 2 – lipsa placute – nu se mai amendeaza, Se dau totusi 6 puncte de penalizare cf. 108 al. (1) lit. d), pct. 4, acum nu numai daca "nu e montata" placuta (cum era inainte) ci si daca "nu sunt fixate la locurile special destinate". Ca sa nu zic ca la 112 / 1 / u se si retine talonul pentru asa ceva. Plus 117 - imobilizarea vehiculului. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
QUOTE(vijelie @ 9 Jul 2007, 10:13) Cred ca e prematur acum sa avansam astfel de ipoteze. Trebuie sa vedem cum va fi reglementat dpdv procedural acest lucru. Ca pana una alta asigurarile cer dovada de la Politie. Cat priveste termenul de 24 ore, eu nu vad nicio problema in a te prezenta PE LOC la politie, declari accidentul si HASTA LA VISTA, BABY! Da, eu ca nevinovat ma duc, declar, dar daca ala nu vine atunci, cind imi iau PV si ASIGURAREA aluilalt? Dupa ce merge el, nu? Adica a doua zi, inca un drum la mama naibii. QUOTE(klaus @ 9 Jul 2007, 10:19) Pai la 108 a ramas in picioare. Se dau 2 puncte. Probabil ca sa nu mai scrie lumea in disperare PV-uri de nepurta centura. Ma rog, atata timp cat nu incalca art. 100 al. 1 pct. 3 ... ART. 108 (1) Savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contraventii atrage, pe langa sanctiunea amenzii, si aplicarea unui numar de puncte de penalizare, dupa cum urmeaza: a) 2 puncte de penalizare pentru savarsirea urmatoarelor fapte: [...] 3. nerespectarea obligatiei de a purta, in timpul circulatiei pe drumurile publice, centura de siguranta ori castile de protectie omologate, dupa caz; Adica NUMAI doua puncte, fara amenda, pentru ca aceasta conform codului NOU o primesc NUMAI PASAGERII (in loc de neportul centurii de sofer sau pasageri, a ramas "de catre pasageri") Adica soferul poate merge fara centura si ia -eventual, doua puncte; spun eventual pt ca scrie "pe linga amenda, dar daca amenda nu e, nici puncte nu-s) In rest, de acord cu tine, doar ca eu spuneam la 100/1/3 de PUNCTE aditionale, adica am bani, dau amenda si nu mai iau puncte, ca s-au scos. @nh1980ro: O bere mai iese dupa 24 H? ma indoiesc. Si de multe ori o bere e de ajuns sa imbete pe unul, mai neinvatat. In plus, ceva bun, se amendeaza lipsa actelor. Adica, ai luat examenul, astepti sa ai permisul in buzunar. Multi se foloseau de "n-am actele la mine" ca sa mai scape de o ridicare de permis sau certificat. Acum ia si amenda. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Nu conteaza ca e bere, vodka sau altceva, in sange ramane alcoolul pur.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Ala e procesat de ficat in cele 24 ore.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
xcristina |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 350 Joined: 18 April 07 From: Ploiești/Tîrgu Mureș ![]() |
QUOTE(diaconuliviu @ 9 Jul 2007, 11:37) ART. 108 (1) Savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contraventii atrage, pe langa sanctiunea amenzii, si aplicarea unui numar de puncte de penalizare, dupa cum urmeaza: a) 2 puncte de penalizare pentru savarsirea urmatoarelor fapte: [...] 3. nerespectarea obligatiei de a purta, in timpul circulatiei pe drumurile publice, centura de siguranta ori castile de protectie omologate, dupa caz; Amenda fiind cea de la ART. 99 (2) Amenda contravențională prevăzută la alin. (1) se aplică și conducătorului de autovehicul sau tramvai care săvârșește o faptă pentru care se aplică 2 puncte de penalizare, conform art. 108 alin. (1) lit. a) La fel și cu plăcuța, pe lângă cele 6 puncte se dă și amenda, vezi art.102 alin.2. La toate articolele unde se vorbește de amendă se face la final referire la articolele cu punctele de penalizare... (2 puncte - amendă clasa I, 3 puncte - amendă clasa II și tot așa). Amenda o primește cel care nu poartă centura, evident, răspunderea e personală. Avertismentul oricum e la latitudinea celui ce are dreptul de a aplica sancțiunea, textul general fiind OG 2/2001. This post has been edited by xcristina: 9 Jul 2007, 11:31 |
--------------------
Renault
Clio III
1.2 2006 Dynamique
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Nenea de la teveu asa zicea, eu nu lucrez in domeniu ca sa stiu cum se poate afla chestia asta.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
QUOTE(xcristina @ 9 Jul 2007, 11:28) Amenda fiind cea de la ART. 99 (2) Amenda contravențională prevăzută la alin. (1) se aplică și conducătorului de autovehicul sau tramvai care săvârșește o faptă pentru care se aplică 2 puncte de penalizare, conform art. 108 alin. (1) lit. a) [...] Stai, acuma vin de acasa; e un fel de invirtita in cerc. Mamaaaaaaaa, legi facute..... |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
diaconuliviu |
![]()
|
Asa, se vorbea de modificari de viteza.
Eu in afara de scaderea vitezei la categoriile si subcategoriile -- E, n-am gasit. Adica le baga pe toate in aceeasi oala, la alin (2), "cu 10 km/h mai putin decit categoria..." |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
Vanzatorul de Iluzii |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 398 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Ia uitati ce am gasit la http://www.politiaromana.ro/DPR/contraventii.htm
... Contravențiile care atrag retragerea certificatului de înmatriculare al autovehiculului: ... în autovehicul este instalat un mijloc tehnic de detectare a prezenței aparatelor radar sau dispozitiv antiradar; ... Din cele de mai sus rezulta ca prezenta unui detector de radar in masina este contraventie si se soldeaza cu retinerea certificatului de inmatriculare. Daca remediezi pe loc (adica arunci la cos detectorul sau il predai politistului), certificatul de inmatriculare nu se retine ci doar se aplica sanctiunea contraventionala. Daca nu, atunci se retine certificatul si se elibereaza dovada fara drept de circulatie. Voi mai intelegeti ceva? Totusi este site-ul politiei. Nu ar trebui sa fie la zi? |
-------------------- Tiida Tekna+ HB 1.5dCi 106 trapasi Warm Silver
Megane 2.2 Sedan Privilege 1.6i/112 Beige Poivre |
|
DomnulK |
![]()
|
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
curios!
This post has been edited by kAndrei: 5 Aug 2007, 18:22 Attached thumbnail(s) bpr.ro.PNG ( Size: 193.83k ) Number of downloads: 359 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Ar trebui sa fie actualizat, adevarat, dar nu reprezinta o norma !
Nimeni nu o sa retina certificatul pentru ca asa scrie pe site! Din pacate nu exista norme de responsabilizare a administratorilor de web-page "oficiale", care sa limiteze efectele dezinformarii, desi unele dezinformari pot fi cu adevarat paguboase, mult mai paguboase decat acest exemplu !!! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
sa ma picati pe mine cu ceara daca ne-actualizarea asta nu face parte din categoria alora facute "cu buna stiinta"!!!!!
|
-------------------- fan VAG!
|
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Se discuta cateva modificari ale codului rutier: marirea vitezei (60 km/h in localitati, 120 km/h pe drumuri europene), renuntarea la examinare la sfarsitul perioadei de suspendare a permisului. (Sursa)
|
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
O prietena de`ale mele tocmai a facut scoala de soferi, unde, la cursul de legislatie, i s-au predat situatiile in care trebuie sa se circule cu 50 inafara localitatilor si 30 in localitati. De asemenea, mai cumparase o carte cu legislatie + chestionare, "revizuita in 2007", in care apareau aceste situatii.
Pe de alta parte, mai am un prieten instructor(stiu, am multi prieteni) care mi-a spus ca nu mai exista prevederea aceasta in lege. Nici eu nu am gasit`o, dar poate nu am cautat destul de atent... Imi puteti spune, va rog, daca exista mentiuni referitore la asa ceva sau nu? Va multumesc! |
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Pai, uite ce zice Regulamentul de aplicare al OUG 195
" ... ART. 123 Conducatorul de vehicul este obligat sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h in localitati sau 50 km/h in afara localitatilor, in urmatoarele situatii: a) la trecerea prin intersectiile cu circulatie nedirijata; ![]() c) la trecerea pe langa grupuri organizate, coloane militare sau cortegii, indiferent daca acestea se afla in mers sau stationeaza pe partea carosabila a drumurilor cu o singura banda de circulatie pe sens; d) la trecerea pe langa animale care sunt conduse pe partea carosabila sau pe acostament; e) cand partea carosabila este acoperita cu polei, gheata, zapada batatorita, mazga sau piatra cubica umeda; f) pe drumuri cu denivelari, semnalizate ca atare; g) in zona de actiune a indicatorului de avertizare "Copii" in intervalul orar 7,00-22,00, precum si a indicatorului "Accident"; h) la trecerile pentru pietoni nesemaforizate, semnalizate prin indicatoare si marcaje, cand drumul public are cel mult o banda pe sens, iar pietonii aflati pe trotuar, in imediata apropiere a partii carosabile, intentioneaza sa se angajeze in traversare; i) la schimbarea directiei de mers prin viraje; j) cand vizibilitatea este sub 100 m in conditii de ceata, ploi torentiale, ninsori abundente. ... " This post has been edited by adi_ar: 27 Oct 2007, 18:33 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Ma gindeam mai demult la litera G.
"g) in zona de actiune a indicatorului de avertizare "Copii" in intervalul orar 7,00-22,00, precum si a indicatorului "Accident";" Daca limita aia 7,00 poate ar fi indicata uneori, prin sate, 6,00 (pleaca unii copii pe la 6 sa ajunga in alta localitate, etc)..pentru ce trebuie limita aia 22,00 pentru un copil? Ca printre putinele cauze ar fi "ia du-te, ba, de-mi mai ia doua beri" in cazul in care ta-su nu mai e in stare sa mearga sau ma-sa nu-l mai lasa pe ta-su sa plece ca nu mai vine. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
adi_ar |
![]()
|
Deci tu propui sa se instaleze indicatoare "Copii" si in dreptul carciumilor !!!
Da, ![]() ![]() Si-acum ceva mai serios: acel indicator este "universal aplicabil" pentru toate situatiile, in zonele cu copii, ar fi culmea sa mai adauge si orare diferentiate, ca la parcare, eu unul sigur n-am sa vad asemenea inscriptii ! Mai eficiente in asemenea zona mi s-ar parea vibratoarele, asezate la distanta convenabila (nu la 2-3 m ca acum) si cu presemnalizari "atentie" pe asfalt. Am inteles ca acestea sunt, insa, foarte scumpe. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Nu, eu ma intrebam in care situatie NORMALA (desi traim in RO si normalul e relativ si tare elastic) un copil umbla pe strada la 22.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
adi_ar |
![]()
|
Eu glumeam mai sus, ti-ai dat seama, dar sa stiica existaasemenea situatii "normale"!
Elevii de clasa a VII-a - a VIII-a au aproximativ 30 ore/saptamanaluni-vineri. Daca au program dupa amiaza, cel putin doua zile pe saptamanavor avea 7 ore, adica program 12-19 sau 13-20 si de aici pana la 22 nu mai este mult, o gimnastica, un cerc, o meditatie etc ! Din pacate este posibil (in Romania) ! ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Mda..normalitate RO.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
vreau sa va contrazic.....
nu e nimeni nebun sa faca meditatie pana la 22.... dar cercurile dureaza si pana a doua zi dimineata.....va pot garanta....(pt liceu cel putin).....macar pana la 21 dureaza uneori...dar s-a intamplat si pana dimineata This post has been edited by cristitranca: 3 Nov 2007, 23:13 |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 16:18 |