Noul cod rutier
![]() ![]() ![]() |
Noul cod rutier
Tamango |
![]()
|
||
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|||
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Pai eu nu prea vad cum ma vor lua cu forta... Daca nu au etilotest este problema lor stricta si personala. Probe de sange nu se dau ca i se scoala unuia pe strada.. Intai etilotest, si abia apoi, daca este cazul se recurge la recoltare de probe biologice.
|
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.217 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
E posibil ca toate echipajele de rutiera sa fie echipate cu etilotest.
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Victoras2001 @ 23 Aug 2011, 10:22) Tu ai vazut de la ce am plecat? A avut loc un accident fara victime si le-a spus soferilor sa plece cu el de pe autostrada, sa-i duca in oras la sange. intre timp discutia s-a mai "largit" ![]() oricum, e destul de simplu: -exista o lege care reglementeaza drepturile si obligatiile conducatorilor auto -nu te obliga nimeni sa fii sofer, dar daca tii neaparat sa conduci trebuie sa respecti legea respectiva -legea despre care e vorba spune ca soferii sunt obligati sa sufle in etilotest si/sau sa se supuna prelevarii de probe biologice, fara sa mentioneze o secventa obligatorie a acestor actiuni (de genul "intai sufli in etilotest si abia apoi, daca e cazul, mergi la spital") deci, daca nu-ti convine faptul ca poti fi dus oricand la spital pentru a-ti fi prelevate probe biologice, ai doua variante: -nu conduci -aranjezi cumva sa se modifice legea |
-------------------- |
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Serios?
![]() Adicatelea, dupa parerea lu' matale, daca i se pune lu' garcea sa ma opreasca din senin pe autostrada, in plin soare, cu nevasta si copil de tata in masina si sa ma duca 70 km in oras, sa-mi ia sange, ca asa spune legea lu' matale, io n-am nimic de zis, nu? Iar nevasta si copilul stau in soare, pe sosea, pana ma intorc eu perpedes, nu? Ca asa interpretezi matale legea? Pai daca n-am facut nimic, cum sa ma duci tu la spital? ![]() Auzi, sa nu conduc, ca poate ma ia unu' pe sus, tam-nesam, si ma duce la spital. ![]() Si daca tot iti place asa de tare legea, ia raspunde-mi la o intrebare. Cam cum ajungi matale la masina lasata pe autostrada, ca sa nu incalci nicio lege? Si ar mai fi ceva, ca tot zici ca nu scrie in lege. Daca dupa ce ajungi, sa spunem, legal la masina, te asteapta un politist care vrea sa te duca la sange, ca asa e legea? In trei ore suni un prieten sa-ti mai faca rost de sange. ![]() This post has been edited by Victoras2001: 30 Aug 2011, 08:21 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Daca nu-ti place sa sufli in echilotestu' ala, ii zici politaiului ca tu vrei probe bio. Daca el zice ca vrea sa te-ntepe direct (e prima data cand aud ca se intampla), i-o servesti p-aia cu etilotestu' si-i spui, frumos, ca astepti sa il aduca.
N-ai voie sa le refuzi pe-amandoua, aia e ideea. Iar obligatia de probe biologice la peste 0.4 la mie in aerul expirat e ca sa faca diferenta intre contraventie si infractiune. Deci aia au abuzat, clar. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
pai tocmai, ca el ar vrea sa sufle nu sa se duca la sange
![]() @victoras: pai stimabile, daca te duce politia la spital lasa si tu macar usile masinii descuiate, sa poata sta nevasta si copilul in masina, la umbra. e un act de cruzime sa incui masina si sa-i lasi sa te astepte langa ea, in soare. |
-------------------- |
|
DannyY |
![]()
|
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Sub forma de nota de plata.
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
Smiley |
![]()
|
QUOTE(DannyY @ 30 Aug 2011, 11:31) Aia zic si eu, dar probabil nu m-am exprimat bine. Daca politaiu' n-are etilotestu' la el, sa faca bine sa i-l aduca cineva. Nu e cazul sa ma duca pe mine la spital. pai cam asta e problema ![]() |
-------------------- |
|
DannyY |
![]()
|
Pentru alcool nu cred ca are vreun motiv sa te duca la spital, ca are - sau ar trebui sa aiba - la dispozitie etilotestul. In schimb, heroinotest n-are. Daca faci pe nebunu' si-ti sclipesc ochii ca lu' Superman, n-are cu ce sa masoare nivelu' de zapacire la care ai ajuns...
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
QUOTE(Smiley @ 30 Aug 2011, 11:18) @victoras: pai stimabile, daca te duce politia la spital lasa si tu macar usile masinii descuiate, sa poata sta nevasta si copilul in masina, la umbra. e un act de cruzime sa incui masina si sa-i lasi sa te astepte langa ea, in soare. QUOTE(Smiley @ 30 Aug 2011, 12:56) pai cam asta e problema ![]() Prietene, m-am tot abtinut la gandul ca faci misto. DIN PACATE tu chiar vorbesti serios. OK, am sa te duc pe topicurile serioase. 30 Aug 2011, 13:12: QUOTE(Smiley @ 30 Aug 2011, 12:56) . in schimb in lege e prevazuta obligativitatea soferului de a se supune recoltarii de probe biologice atunci cand un politist ii cere asta. Pipi unde vrei sa-i fac? In punga In palma In recoltatorul de pipi. This post has been edited by Victoras2001: 30 Aug 2011, 12:12 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Smiley |
![]()
|
victoras, tu ce vrei de fapt?
-vrei sa afli daca politistul are suport legal pentru a te duce la spital sa-ti ia sange? da, conform articolelor postate mai devreme pe aici o poate face, indiferent daca ai facut sau nu ceva si indiferent daca are sau nu etilotest -vrei sa afli daca e normal/moral/acceptabil/ok ca politistul sa te trimita direct la sange, sarind peste partea cu etilotestul? mie unuia mi se pare a fi un mic abuz din partea lui daca are la dispozitie un etilotest. iar daca nu are, atunci depinde de ce anume m-ar fi oprit (in cazul unui accident usor, de exemplu, as obiecta). |
-------------------- |
|
Victoras2001 |
![]()
|
Ma lesi?
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Alt_radu |
![]()
|
![]() Băgător de seamă ... Group: Members Posts: 261 Joined: 15 May 11 From: Bucuresti ![]() |
Ma oameni, dar sa conduci 20 de km sa suflii in fiola? vi se pare normal? Am patit-o eu. Toti ce 3 soferi implicati in accident am condus 20 de km pana la curtea de arges sa suflam in fiola, ca acolo era etilotestul, iar cel de la rutiera care fusese solicitat initial a raspuns: da ce crezi ca eu vin pana acolo cand ai tu chef?
Mai toate echipajele de rutiera au fiola, ca n-au baterii sau mustiucuri e alta treaba |
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5dCi
2005
- B-XXX-JIE Faceti motorina cat vreti ca eu tot de 50 Ron alimentez.
|
|
csimby |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 536 Joined: 2 February 08 From: Tirgu-Mures ![]() |
Bun, si daca chiar ar fi fost cineva care a si baut, mergeau pe raspunderea politistului? Adica eu cant cu sticla de vodca pe capota si vine nenea politist, zice sa urc in masina mea si sa conduc 20km???
|
--------------------
Volkswagen
Polo Comfortline
2014 Renault Symbol Expression 2010
VW Polo 1999 Dacia Solenza Clima 2004 |
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(Alt_radu @ 30 Aug 2011, 23:21) Ma oameni, dar sa conduci 20 de km sa suflii in fiola? vi se pare normal? Am patit-o eu. Toti ce 3 soferi implicati in accident am condus 20 de km pana la curtea de arges sa suflam in fiola, ca acolo era etilotestul, iar cel de la rutiera care fusese solicitat initial a raspuns: da ce crezi ca eu vin pana acolo cand ai tu chef? Mai toate echipajele de rutiera au fiola, ca n-au baterii sau mustiucuri e alta treaba hehe, au vrut sa ma puna sa conduc 40 km pt. recoltare de probe biologice si le-am zis ca io nu sint curios, daca vor sa recolteze ceva ori ma duc ei ori recolteaza la fata locului, da' io nu conduc. pina la urma a trebuit sa aduc io pe cineva sa-mi ia probele de singe ca pe ala de-l adusesera gaborii n-a fost in stare sa-mi ia singe. dupa vreo 10 min de incercari nereusite i-am zis ca-i fac cado un glenfiddich de 21 daca reuseste da' omu s-a dat batut ![]() |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Beton, sa aduci tu pe cineva care sa-ti recolteze sange!
In cazul acesta, ar trebui ca noul cod rutier sa prevada ca fiecare conducator auto este obligat sa-si ia singur probe biologice. Evident, toti soferii vor trebui sa aibe in trusa medicala toate cele necesare. ![]() |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
QUOTE(csimby @ 30 Aug 2011, 23:55) Bun, si daca chiar ar fi fost cineva care a si baut, mergeau pe raspunderea politistului? Adica eu cant cu sticla de vodca pe capota si vine nenea politist, zice sa urc in masina mea si sa conduc 20km??? Da. Pe mine m-a pus sa ma duc la mama dracu' pe sosea, sa caut un chiosc, sa le cumpar o sticla de uischi. Am plecat pe jos si a dat cu caraitoarea dupa mine. "Ce faceti, e departe, luati masina". Cati au cumparat sticla aia de uischi in noaptea aia... Un chiosc fara geamuri care avea in raft 3 pachete de bucegi si o sticla de uischi. Sa vezi ce bine o ambala. Era pe un drum intre statiuni, la mare. Stai ca uitasem. Dupa ce-am revenit si le-am pus obiectul cu pricina, intre csaunele ARO-ului, sub frana de mana, am intors pe linia dubla continua, sa-mi vad de drum. Aud alti caralii cum vb intre ei "ce face , ma, asta? Lasa-l ma, ca e ala cu sticla. Aaaa." O sticla de uischi era-n bucuresti 200 000. La chioscul ala era 450 000. Si daca tot am zis sa spun, hai s-o fac pana la capat. Dupa ce mi-au confirmat ca nu mai e politie pana la hotelul in care stateam, m-a mai oprit un echipaj, fix in fata hotelului. Jur pe ce am eu mai scump pe lume, aia doi erau aproape de coma alcoolica. Cu toate astea le-am dat si alora 200 000. Si asta pentru o nenorocita de bere si 100 de vodka in decursul unei nopti intregi, si mancat bine. Daca eram singur in masina ma duceam cu ei la politie, indiferent de consecinte. This post has been edited by Victoras2001: 31 Aug 2011, 08:29 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Adica tu n-ai prea vrea sa cumperi alcoale, dar te obliga politia
![]() This post has been edited by corbex: 31 Aug 2011, 08:24 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DannyY |
![]()
|
@Alt_radu, cred ca de fapt ati condus 20 km ca sa declarati evenimentul. Daca accidentul a fost fara sange, puteai sa pleci si acasa si declarai in 24 de ore, n-aveau ce sa-ti faca. Dar politia nu se mai deplaseaza la accidente usoare.
Iar ca sa aduc eu pe cineva sa-mi ia sange e ciudat rau (bine, decat sa ma tortureze macelaru' politailor, asa as fi facut si eu). Kaspersky, am senzatia ca aia s-au nervozat pe tine si ti-au adus un paramedic cu Parkinson... Victoras, cand naiba se intampla asta si ce dracu' facusesi? LE: gata, am vazut This post has been edited by DannyY: 31 Aug 2011, 08:35 |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Ma poate lamuri cineva cum sta treaba cu gumele de iarna?
Dar cu citat din legea in vigoare, nu articole de ziar. 1. De cand pana cand. 2. Esti obligat sa le ai indiferent de vreme, sau doar pe zapada / polei. |
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
Selsin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 8 May 08 From: Constanta ![]() |
OUG 195 cu modificarile si completarile ulterioare:
Art.6 ... 6.1 . anvelope de iarna-anvelope omologate conform Directivei 92/23/CE a Consiliului din 31 martie 1992 privind pneurile autovehiculelor si ale remorcilor acestora, precum si montarea lor, Regulamentul Comisiei Economice pentru Europa a Organizatiei Natiunilor Unite(CEE-ONU) nr.30 sau Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizatiei Natiunilor Unite CEE-ONU nr. 54, dupa caz. (punct introdus prin art. I pct. 1 din O.G. nr.5/2011 - publicata la 31 ianuarie 2011, in vigoare de la 1 noiembrie 2011). ... Art.102 Punctul 28 ramane in vigoare pana la data de 1 noiembrie 2011 iar incepand cu aceasta data va avea urmatoarea forma: ... 28. conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna, iar in cazul autovehiculului de transport marfa cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone si al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducatorului auto, fara ca acestea sa fie echipate cu anvelope de iarna pe rotile axei/axelor de tractiune sau fara a avea montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate. (punct modificat prin art. I pct. 2 din O.G. nr.5/2011 - publicata la 31 ianuarie 2011, in vigoare de la 1 noiembrie 2011) ... Art.112 ... h1 . autovehiculul nu este dotat, la circulatia pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, cu anvelope de iarna, iar autovehicolul de transport marfa cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone si autovehiculul de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducatorului auto, nu sunt echipate cu anvelope de iarna pe rotile axei/axelor de tractiune sau nu au montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate. (litera introdusa prin art. I pct. 3 din O.G. nr.5/2011 - publicata la 31 ianuarie 2011, in vigoare de la 1 noiembrie 2011) ... Alineatul (2) este in vigoare pana la 1 noiembrie 2011 iar incepand cu aceasta data va avea urmatoarea forma: (2) In situatiile prevazute la alin.(1) lit. ![]() (alineat modificat prin art. I pct. 4 din O.G. nr.5/2011 - publicata la 31 ianuarie 2011, in vigoare de la 1 noiembrie 2011) La treaba cu alcoolul problema este in felul urmator: La o valoare pe etilotest- cele Drager ale politiei- de pana in 0,4 la mie alcool pur in aerul expirat nu exista obligativitatea recoltarii probelor biologice insa o poate solicita subiectul testat. La peste 0,4 la mie se recolteaza obligatoriu 2 probe biologice la interval de 1h pentru a se vedea daca alcoolemia este in crestere sau in descrestere- asta ca sa vada politistul cum incadreaza fapta adica, daca ai baut pana la 2 noaptea si dimineata la 6 te-ai urcat la volan alcoolemia va fi in descrestere iar daca ai baut si imediat te-ai urcat la volan alcoolemia va fi in crestere iar fapta va fi altfel incadrata- orice alta practica contravine legilor in vigoare. This post has been edited by Selsin: 31 Aug 2011, 14:45 |
--------------------
Dacia
Logan
2008 KISS Fm 1,4 MPI
- -
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Selsin @ 31 Aug 2011, 15:16) OUG 195 cu modificarile si completarile ulterioare: conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna Deci: daca drumurile publice NU sunt acoperite cu zapada, gheata sau polei poti bine-mersi sa circuli si cu alea de vara. |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
Selsin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 8 May 08 From: Constanta ![]() |
Faza e in felul urmator: incepand cu data de 1 nov. pe drumurile cu zapada, gheata sau polei trebuie sa ai obligatoriu cauciucuri de iarna (inscriptionate M&S) sau lanturi altfel iti iei amenda scurt si la obiect. La autoturisme pana in 3,5 t este obligatoriu ca pe toate cele 4 roti sa fie montate anvelope de iarna.
|
--------------------
Dacia
Logan
2008 KISS Fm 1,4 MPI
- -
|
|
DannyY |
![]()
|
Daca ai gume de vara, mergi doar pe portiunile uscate. Cand dai de zapada, o topesti, chemi platforma sau astepti primavara.
This post has been edited by DannyY: 31 Aug 2011, 14:49 |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
Victoras2001 |
![]()
|
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Selsin @ 31 Aug 2011, 15:39) trebuie sa ai obligatoriu cauciucuri de iarna (inscriptionate M&S) sau lanturi altfel iti iei amenda scurt si la obiect. Eu zic ca, pentru autoturisme, prezenta lanturilor nu te scuteste de amenda. La autoturisme sunt obligatorii anvelopele de iarna Doar la alea de marfa cu masa >3,5t se paote opta pentru roti de iarna sau lanturi/echipamente antiderapante. 31 Aug 2011, 19:18: QUOTE(aleksanders @ 31 Aug 2011, 16:55) iarna ai vazut tu vreun drum sa nu fie acoperit cu zapada macar pe unele portiuni, eu nu am apucat s avad un drum cap coada curat si uscat Eu da. Daca nu a nins, chiar si in mijlocul lui decembrie e dificil sa fie zapada pe jos... This post has been edited by klaus: 31 Aug 2011, 18:18 |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 06:44 |