Noul cod rutier
![]() ![]() ![]() |
Noul cod rutier
UXE |
![]()
|
||
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|||
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Carne masiva ! Unele chestii sunt aberante ! Toti vor conduce de frica, defensiv, va fi haos. La amenzile alea va dati seama cat va fi spaga ?
Daca Garcea nu vede bine sau are Reno-uri la ficat si i se pare lui ca semaforul era rosu cand tu ai trecut pe verde, ai pus-o ! This post has been edited by Tamango: 12 Sep 2013, 21:13 |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
csimby |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 536 Joined: 2 February 08 From: Tirgu-Mures ![]() |
Cat este un punct de amenda?
|
--------------------
Volkswagen
Polo Comfortline
2014 Renault Symbol Expression 2010
VW Polo 1999 Dacia Solenza Clima 2004 |
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Un punct amenda de la 1 iulie 2013 este 80 de lei. Adica, daca treci pe rosu, daca nu opresti la calea ferata, daca esti prins conducand doar putin alcoolizat, risti sa primesti o amenda cuprinsa intre 10.000 si 16.000 de lei. Adica 3500 de Euro.
sursa |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Nu trebuie sa va sperie noile valori......daca respectati legea!
@+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Desigur, dar în afară de luatul carnetului, rămâne de văzut câte amenzi se vor încasa.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Daca treci pe rosu, primesti amenda din clasa a VI-a si iti este permisul suspendat 2 ani.
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
|
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
spectator |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 11 May 12 ![]() |
Principalul efect va fi consolidarea deja restauratului stat militienesc!
Majoritatea normala a conducatorilor de autovehicule va fi la dispozitia organelor, se stie ca organul n-are carte asa ca dezvoltati..... Minoritatea excesiva va beneficia de motivatie sporita de alimentare ale acelorasi organe, care vor pansperma aproape in voie. |
--------------------
Renault
Laguna/1.9dci
2007/II
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
"Organul" chiar are multă carte. Și n-o spun la mișto. Cine trece prin Academia de Poliție are mai multe în cap decît cea mai mare parte a restului populației.
Mă refer doar la polițiștii adevărați, nu la ăia locali. Dar nu atît despre carte e vorba, cît despre posibilitatea unei greșeli, atît din partea lui, cît și din partea noastră. Riscul exagerat la care vom fi supuși va produce efecte secundare urîte: mită, martori falși, etc. |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(UXE @ 13 Sep 2013, 08:40) QUOTE(VladSoare @ 13 Sep 2013, 18:18) Mă refer doar la polițiștii adevărați, nu la ăia locali. Dar nu atît despre carte e vorba, cît despre posibilitatea unei greșeli, atît din partea lui, cît și din partea noastră. Riscul exagerat la care vom fi supuși va produce efecte secundare urîte: mită, martori falși, etc. Care crezi ca te va trage pe dreapta si-ti va spune senin... "Pariem ca ai trecut pe rosu?" Politaiul adevarat (pe care ma indoiesc ca-l gasesti la circulatie), sau ala local? This post has been edited by bucatzel: 13 Sep 2013, 18:36 |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Am citit proiectul de OUG (deci nu de lege, va trece doar prin guvern) la http://www.mai.gov.ro/Documente/Transparen...%20195-2002.pdf
* Apare notiunea de "mijloc tehnic de constatare" (adica fix camere video normale). acolo apare obligatia de a se monta aceste camere la trecerea la nivel de cale ferata. * apare notiunea de suspendare a inmatricularii * la vanzare se cere o notificare "pe proprie rapundere" dar cu acte doveditoare ( ![]() * soferul raspunde de purtarea centurilor de catre minori * apare notiunea, pe langa telefoane, de "alte echipamente tehnice cu aceste functii" (probabil tablete cu telefon) * Cica trebuie facut dovada platii amenzii in 30 de zile de la comunicare. Aici treaba e groasa rau, ca nu e vorba de "data luarii la cunostinta". Comunicarea, conform practicii instantelor, este data la care polita trimite de la ea PV-ul. Pai daca mie nu-mi ajunge in 30 de zile, eu nu pot face demonstratia platii in 30 de zile, ca nici nu stiu ca exista. * clasa 5 (intre 1.680 lei si 9.920 lei) si 6 de amenda (intre 10.000 lei si 16.000 lei) s-ar aplica si persoanelor fizice (pana acum clasa 5 se aplica doar persoanelor juridice) *Trecut pe rosul -> clasa 6 +2 ani suspendare. Daca e si cu accident, 3 ani * Bautura -> clasa 6+3 ani. Daca e si cu accident, 4 ani * conducere pe contrasens pe autostrada -> clasa 6+3 ani *Contestatia la judecatorie nu mai suspenda obligatia platii amenzii . Personal mi se par neconstitutionale amenzile din clasa 5 si 6 ("asezarea justa a sarcinilor fiscale", dar e discutabil). Nu am reusit sa le incadrez la o incalcare a drepturilor omului dar cred ca nu cu multa ambitie se poate si asta. 13 Sep 2013, 21:29: Gata, s-a rezolvat problema. A iesit Antonescu si a tinut un discurs induiosator, ca nu e bun proiectul, ca amenzile si periodele de suspendare sunt prea mari, ca nea Stroe ar trebui sa reevalueze, sa fie mai ingaduitor, etc. This post has been edited by klaus: 13 Sep 2013, 21:29 |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(VladSoare @ 13 Sep 2013, 18:18) "Organul" chiar are multă carte. Și n-o spun la mișto. Cine trece prin Academia de Poliție are mai multe în cap decît cea mai mare parte a restului populației. Mă refer doar la polițiștii adevărați, nu la ăia locali. Astea-s "legendele toamnei"! Garcea-ul standard de la Rutiera are "decat" scoala de subofiteri de politie de la Campina! ![]() |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
VladSoare |
![]()
|
Chiar și ăla cu școala de poliție de la Cîmpina știe să scrie mai bine decît majoritatea populației, în ciuda legendelor.
Poți să zici multe despre polițiști, au și ei uscăturile lor, dar proști sau analfabeți nu sînt. QUOTE(bucatzel @ 13 Sep 2013, 18:35) Care crezi ca te va trage pe dreapta si-ti va spune senin... "Pariem ca ai trecut pe rosu?" Politaiul adevarat (pe care ma indoiesc ca-l gasesti la circulatie), sau ala local? În nici un caz localul. Din fericire, trecutul pe roșu nu intră încă în atribuțiile gardienilor publici. Sper să nici nu intre vreodată. Nu contest că există polițiști rutieri corupți sau rău intenționați. Am avut și eu ceva experiențe cu din ăștia de-a lungul anilor. Există, și ăsta-i unul dintre motivele pentru care proiectul ăsta de lege mi se pare o mare porcărie. Eu am răspuns doar la comentariul cum că "organul n-are multă carte". Or corupt sau nu, incompetent sau nu, are totuși mai multă carte decît mulți alții. This post has been edited by VladSoare: 14 Sep 2013, 19:27 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(VladSoare @ 14 Sep 2013, 20:20) Chiar și ăla cu școala de poliție de la Cîmpina știe să scrie mai bine decît majoritatea populației, în ciuda legendelor. Poți să zici multe despre polițiști, au și ei uscăturile lor, dar proști sau analfabeți nu sînt. Mda, adevarul e ca ala care imi scria mie amenda pentru "+19" in timp ce ii ignora cu aplomb pe aia care virau stanga de pe banda de inainte chiar avea un scris caligrafic! ![]() |
--------------------
No
Reno
|
|
VladSoare |
![]()
|
După cum spuneam, modul în care aleg unii dintre ei să-și facă meseria este cu totul altă discuție.
![]() This post has been edited by VladSoare: 14 Sep 2013, 20:17 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
Garett |
![]()
|
Qui custodiet ipsos custodes?
Felul in care isi fac meseria nu este, sau nu ar trebui sa fie la alegere. Aleg sa o faca prost, out! Ca nu de capete de creta ducem lipsa! Poti sa inlocuiesti extrem de usor mare parte din politia rutiera cu camere video si radare automate, oricum altceva in afara de "panda in boscheti" nu stiu sa faca! N-am nimic cu politia in general dar "rutiera" este cea mai inutila ramura a politiei. Pastrati doar cei mai buni pentru deplasari la accidente si filtre "antibetivi" iar pandacii standard out sau macar redirectionati la ordine publica, acolo macar sunt utili cat de cat! |
--------------------
No
Reno
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
QUOTE * apare notiunea, pe langa telefoane, de "alte echipamente tehnice cu aceste functii" (probabil tablete cu telefon) ... ori statii emisie-receptie!? |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Oups ... asa e, la asta nu m-am gandit. O sa fie o lovitura grea data "colegilor"
![]() |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Oare cum s-ar rezolva problema in cazul taximetristilor!
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
UXE |
![]()
|
Legat de Amenzile din clasele 5 si 6 pentru persoane fizice un sunt de acord, dar cu termenul de suspendare al permisului , da!
Pai daca omu stie ca o sa si-l recupereze peste 2 ani , ia sa vezi , se mai risca sa treaca pe rosu? Asa daca i-l suspenda pe 4 luni pentru unii nu e mare paguba. |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Eu as incerca sa includ in lege si urmatoarele aspecte:
- greseala vs incalcare intentionata/smecherie/tupeu - prima greseala de anume gen vs recidivist Amenzile si suspendarea permisului sa creasca gradual in functie de ce antecedente similare ai. Pentru tupeu/smecherie/agresivitate voita/bautura as da amenzi mult mai mari decat pentru o incalcare din greseala. Suntem toti oameni si toti gresim. Insa pentru greseli repetate as creste gradual cuantumul amenzii si durata de suspendare. |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
UXE |
![]()
|
"In noua lege, politistii vor sa separe faptele comise cu intentie de cele accidentale."
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Si cine face diferenta dintre ele?
In Franta Politia constata si Justitia amendeaza....de exemplu. @+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Aici e frumusetea spagii. Politistul va sti ca a fost fara intentie dupa reactia ta. Adecvata sau nu.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Polițistul se uită adânc în ochii tăi și te citește ca pe-o Biblie deschisă.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
UXE |
![]()
|
Cred ca ma fac Pulitist
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
janos |
![]()
|
![]() User Group: Members Posts: 613 Joined: 24 January 11 From: Tg Mures ![]() |
Ce ziceti de: comunicatul ACR (legat de noul proiect)?
|
--------------------
CMF-C/D
Renault–Nissan–Mitsubishi Alliance
2015
- MS 2 cifre 3 litere Life is a bitch. Arguing with the mods is allowed, winning an argument against the mods will get you banned.
|
|
Tamango |
![]()
|
Jos palaria ! Au pus punctul pe i
This post has been edited by Tamango: 17 Sep 2013, 08:44 |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th May 2025 - 13:03 |