DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

30 Pages « < 16 17 18 19 20 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Noul cod rutier

UXE
post 12 Sep 2013, 15:28
Post #511

Modelator

Group: Members
From: Bucuresti

5. Alineatul (4) al articolului 11 se modifică și va avea următorul cuprins:
„(4) În cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, noul proprietar este obligat să solicite autorității competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate și emiterea unui nou certificat de înmatriculare în termen de 60 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.”

6. La articolul 11, după alineatul (4) se introduc cinci noi alineate, alin.(4)-(4), cu următorul cuprins:
„(4) Fostul proprietar are obligația de a notifica autorității competente, în scris, înstrăinarea vehiculului, în termen de 5 zile lucrătoare de la data transmiterii dreptului de proprietate, urmând ca aceasta să facă mențiunea corespunzătoare în evidențe și să înscrie noul proprietar ca utilizator al ve hiculului.
(4) Notificarea înstrăinării se face prin declarație pe proprie răspundere din care să rezulte datele de identificare ale noului proprietar, însoțită de copia actului translativ de proprietate și de copia documentului eliberat de organul fiscal al administrației publice locale care confirmă radierea de pe rolul fiscal al fostului proprietar.
(4) În situația în care noul proprietar nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în termenul prevăzut la alin. (4), operează de drept suspendarea înmatriculării vehiculului. În cazul în care, până la transcriere, intervin transmiteri succesive ale dreptului de proprietate, termenul curge de la data primei transmiteri.
(4) De la data efectuării mențiunii prevăzute la alin. (4), la solicitarea instituțiilor interesate cu privire la deținătorul/utilizatorul vehiculului, autoritatea competentă transmite acestora datele noului proprietar.
(4) În cazul contractelor de leasing financiar, comunicarea prevăzută la alin. (4) este efectuată de către societatea de leasing financiar.”

EXAMENUL DE CONDUCERE VA FI INREGISTRAT VIDEO SI AUDIO!

10. La articolul 23, după alineatul (9) se introduc patru noi alineate, alin.(9)-(9), cu următorul cuprins: „(9) Pentru asigurarea și verificarea legalității examenului de obținere a permisului de conducere, modul de desfășurare a probei teoretice se înregistrează video, iar în cazul probei practice atât video cât și audio, cu sisteme tehnice de monitorizare. Pentru proba practică, sistemele tehnice de monitorizare se instalează pe autovehiculele folosite la susținerea probei practice. Vehiculele utilizate la proba practică pentru categoriile AM, A1, A2 și A sunt exceptate de la aceste dotări.
11. La articolul 30, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alin. (4), cu următorul cuprins: „(4) Administratorul căii ferate are obligația de a instala și întreține mijloace tehnice de constatare a încălcării regulilor de circulație la trecerea la nivel cu calea ferată, precum și de a semnaliza existența acestora. Poliția rutieră are dreptul de a o pera aceste mijloace tehnice de constatare în vederea aplicării sancțiunilor prevăzute de prezenta ordonanță de urgență.

NOI PRAGURI DE DEPASIRE A VITEZEI CU SANCTIUNI NOI

h) depășirea cu 31 până la 40 de km/h inclusiv, a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic
a) depășirea cu 41 până la 50 de km/h inclusiv, a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic
e) depășirea cu 51 până la 60 de km/h inclusiv, a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic.

SE VA LUA PERMISUL PE O PERIOADA DE 1-5 ANI

Daca produci un accident care duce la vatamare corporala sau decesul unei persoane, din nerespectarea unei reguli de circulatie, iti va fi suspendat permisul timp de 1 an.
Daca produci un accident care duce la vatamare corporala sau deces, cauzat de trecerea pe culoarea rosie a semaforului, permisul este suspendat 4 ani.
Daca produci un accident care duce la vatamare corporala sau deces, cauzat de consumarea bauturilor alcoolice, permisul este suspendat 5 ani.

NU PLATESTI AMENDA, RAMAI FARA PERMIS!

Art. 103 (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule intervine de drept în situația în care conducătorul de autovehicul sau tramvai sau, după caz, proprietarul vehiculului ori deținătorul mandatat nu face dovada achitării amenzii contravenționale aplicate ca urmare a nerespectării prevederilor prezentei ordonanțe de urgență, în termen de 30 de zile de la data comunicării procesului verbal.

AMENZI NOI EXTREM DE MARI SI SUSPENDAREA PERMISULUI PENTRU 4 luni - 4 ani

Daca nu dai prioritate la pietoni, cand acestia trec prin loc marcat sau la semafor, primesti amenda din clasa V-a si iti este suspendat permisul 120 de zile.
Daca depasesti viteza cu 60 km/h a vitezei permise pe un sector de drum, primesti amenda din clasa a V-a si iti este suspendat permisul 180 de zile.
Daca esti prins conducand un autoturism care are inmatricularea suspendata, primesti amendat din clasa a V-a si iti este suspendat permisul 365 de zile.
Daca treci pe rosu, primesti amenda din clasa a VI-a si iti este permisul suspendat 2 ani.
Daca treci pe rosu si produci un accident usor, primesti amenda din clasa a VI-a si ramai fara permis 3 ani.
Daca nu opresti la trecerea la nivel cu cale ferata, cand barierele sunt coborate sau semnalul este rosu, primesti amenda din clasa a VI-a si ramai fara permis 3 ani.
Daca esti prins conducand o masina sub influenta bauturilor alcoolice, fara sa fie infractiune, primesti amenda din clasa a VI-a si ramai fara permis 3 ani.
Daca mergi pe autostrada pe contrasens, primesti amenda din clasa a VI-a si ramai fara permis 3 ani.
Daca esti prins conducand o masina sub influenta bauturilor alcoolice, fara sa fie infractiune, daca ai provocat un accident minor, primesti amenda din clasa a VI-a si ramai fara permis 4 ani.

SI INSTRUCTORUL AUTO DE SCOALA ESTE SUPUS ACESTOR REGULI!

34. Articolul 107 se modifică și va avea următorul cuprins: ,,Art.107. - Sancțiunile prevăzute la art.100 alin.(3), art.101 alin.(3), art.102 alin.(3), art.103 alin.(2), art. 105 alin.(2) - (4), art. 105 și art.106 se aplică și instructorului auto atestat, aflat în procesul de instruire practică a persoanelor pentru obținerea permisului de conducere, ori examinatorului aflat în timpul desfășurării probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere.”

NOILE CLASE DE AMENZI

15. Alineatul (4) al articolului 98 se modifică și va avea următorul cuprins:
(4) Clasele de sancțiuni sunt următoarele:
a) clasa I 2 sau 3 puncte amendă;
b ) clasa a II 4 sau 5 puncte amendă;
c) clasa a III de la 6 la 8 puncte amendă;
d) clasa a IV de la 9 la 20 puncte amendă;
e) clasa a V de la 21 la 124 puncte amendă;
f) clasa a VI de la 125 la 200 puncte amendă.

sursa

This post has been edited by UXE: 12 Sep 2013, 15:29

--------------------
Renault Symbol 2006 1.4 8v - UXE
Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Tamango
post 12 Sep 2013, 21:12
Post #512

Biciclist

Carne masiva ! Unele chestii sunt aberante ! Toti vor conduce de frica, defensiv, va fi haos. La amenzile alea va dati seama cat va fi spaga ?

Daca Garcea nu vede bine sau are Reno-uri la ficat si i se pare lui ca semaforul era rosu cand tu ai trecut pe verde, ai pus-o !

This post has been edited by Tamango: 12 Sep 2013, 21:13

--------------------
Suzuki Vitara 1,6 AT 2017
Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
+
csimby
post 12 Sep 2013, 21:21
Post #513

Membru autentic

From: Tirgu-Mures

Cat este un punct de amenda?

--------------------
Volkswagen Polo Comfortline 2014
Renault Symbol Expression 2010
VW Polo 1999
Dacia Solenza Clima 2004
+
gabize
post 12 Sep 2013, 21:28
Post #514

DECONECTAT

From: ©City of Mini Roundabouts

Un punct amenda de la 1 iulie 2013 este 80 de lei. Adica, daca treci pe rosu, daca nu opresti la calea ferata, daca esti prins conducand doar putin alcoolizat, risti sa primesti o amenda cuprinsa intre 10.000 si 16.000 de lei. Adica 3500 de Euro.

sursa

--------------------
⚓ Am avut cândva o... barcă... acum doar un gândac H247
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
+
DragosP
post 13 Sep 2013, 07:19
Post #515

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

blink.gif

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
espacern
post 13 Sep 2013, 07:35
Post #516

ART-ist

From: Mihalaya

Nu trebuie sa va sperie noile valori......daca respectati legea!

@+

--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
DragosP
post 13 Sep 2013, 07:38
Post #517

Nu zic nimic...nou

From: Lumea mea

Desigur, dar în afară de luatul carnetului, rămâne de văzut câte amenzi se vor încasa.

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
UXE
post 13 Sep 2013, 07:40
Post #518

Modelator

Daca treci pe rosu, primesti amenda din clasa a VI-a si iti este permisul suspendat 2 ani.

icon_mrgreen.gif

--------------------
+
VladSoare
post 13 Sep 2013, 10:47
Post #519

Membru autentic

From: Voluntari, pe stînga

QUOTE(espacern @ 13 Sep 2013, 07:35)
Nu trebuie sa va sperie noile valori......daca respectati legea!

@+
*

Treaba asta e foarte relativă. Dar sînt convins că o știi și tu. wink.gif

--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
+
spectator
post 13 Sep 2013, 15:47
Post #520

Membru incepator

Principalul efect va fi consolidarea deja restauratului stat militienesc!
Majoritatea normala a conducatorilor de autovehicule va fi la dispozitia organelor, se stie ca organul n-are carte asa ca dezvoltati..... Minoritatea excesiva va beneficia de motivatie sporita de alimentare ale acelorasi organe, care vor pansperma aproape in voie.

--------------------
Renault Laguna/1.9dci 2007/II
+
VladSoare
post 13 Sep 2013, 17:18
Post #521

Membru autentic

"Organul" chiar are multă carte. Și n-o spun la mișto. Cine trece prin Academia de Poliție are mai multe în cap decît cea mai mare parte a restului populației.
Mă refer doar la polițiștii adevărați, nu la ăia locali.

Dar nu atît despre carte e vorba, cît despre posibilitatea unei greșeli, atît din partea lui, cît și din partea noastră. Riscul exagerat la care vom fi supuși va produce efecte secundare urîte: mită, martori falși, etc.

--------------------
+
bucatzel
post 13 Sep 2013, 18:35
Post #522

Membru plictisit

From: Timisoara

QUOTE(UXE @ 13 Sep 2013, 08:40)
icon_mrgreen.gif
*

QUOTE(VladSoare @ 13 Sep 2013, 18:18)

Dar nu atît despre carte e vorba, cît despre posibilitatea unei greșeli, atît din partea lui, cît și din partea noastră. Riscul exagerat la care vom fi supuși va produce efecte secundare urîte: mită, martori falși, etc.
*

Care crezi ca te va trage pe dreapta si-ti va spune senin... "Pariem ca ai trecut pe rosu?" Politaiul adevarat (pe care ma indoiesc ca-l gasesti la circulatie), sau ala local?

This post has been edited by bucatzel: 13 Sep 2013, 18:36

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
klaus
post 13 Sep 2013, 20:29
Post #523

步步

Am citit proiectul de OUG (deci nu de lege, va trece doar prin guvern) la http://www.mai.gov.ro/Documente/Transparen...%20195-2002.pdf
* Apare notiunea de "mijloc tehnic de constatare" (adica fix camere video normale). acolo apare obligatia de a se monta aceste camere la trecerea la nivel de cale ferata.
* apare notiunea de suspendare a inmatricularii
* la vanzare se cere o notificare "pe proprie rapundere" dar cu acte doveditoare ( blink.gif ), respectiv copie dupa contractul de V/C si fisa de la fisc. Pai atunci de ce mai trebuie declaratie pe proprie raspundere? Ca doar e justificata notificarea cu acte.
* soferul raspunde de purtarea centurilor de catre minori
* apare notiunea, pe langa telefoane, de "alte echipamente tehnice cu aceste functii" (probabil tablete cu telefon)
* Cica trebuie facut dovada platii amenzii in 30 de zile de la comunicare. Aici treaba e groasa rau, ca nu e vorba de "data luarii la cunostinta". Comunicarea, conform practicii instantelor, este data la care polita trimite de la ea PV-ul. Pai daca mie nu-mi ajunge in 30 de zile, eu nu pot face demonstratia platii in 30 de zile, ca nici nu stiu ca exista.
* clasa 5 (intre 1.680 lei si 9.920 lei) si 6 de amenda (intre 10.000 lei si 16.000 lei) s-ar aplica si persoanelor fizice (pana acum clasa 5 se aplica doar persoanelor juridice)
*Trecut pe rosul -> clasa 6 +2 ani suspendare. Daca e si cu accident, 3 ani
* Bautura -> clasa 6+3 ani. Daca e si cu accident, 4 ani
* conducere pe contrasens pe autostrada -> clasa 6+3 ani
*Contestatia la judecatorie nu mai suspenda obligatia platii amenzii .

Personal mi se par neconstitutionale amenzile din clasa 5 si 6 ("asezarea justa a sarcinilor fiscale", dar e discutabil). Nu am reusit sa le incadrez la o incalcare a drepturilor omului dar cred ca nu cu multa ambitie se poate si asta.

13 Sep 2013, 21:29:
Gata, s-a rezolvat problema.
A iesit Antonescu si a tinut un discurs induiosator, ca nu e bun proiectul, ca amenzile si periodele de suspendare sunt prea mari, ca nea Stroe ar trebui sa reevalueze, sa fie mai ingaduitor, etc.

This post has been edited by klaus: 13 Sep 2013, 21:29

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Garett
post 14 Sep 2013, 17:48
Post #524

Membru autentic

From: Galati

QUOTE(VladSoare @ 13 Sep 2013, 18:18)
"Organul" chiar are multă carte. Și n-o spun la mișto. Cine trece prin Academia de Poliție are mai multe în cap decît cea mai mare parte a restului populației.
*

Astea-s "legendele toamnei"!
Garcea-ul standard de la Rutiera are "decat" scoala de subofiteri de politie de la Campina! wink.gif

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
VladSoare
post 14 Sep 2013, 19:20
Post #525

Membru autentic

Chiar și ăla cu școala de poliție de la Cîmpina știe să scrie mai bine decît majoritatea populației, în ciuda legendelor.
Poți să zici multe despre polițiști, au și ei uscăturile lor, dar proști sau analfabeți nu sînt.

QUOTE(bucatzel @ 13 Sep 2013, 18:35)
Care crezi ca te va trage pe dreapta si-ti va spune senin... "Pariem ca ai trecut pe rosu?" Politaiul adevarat (pe care ma indoiesc ca-l gasesti la circulatie), sau ala local?
*

În nici un caz localul. Din fericire, trecutul pe roșu nu intră încă în atribuțiile gardienilor publici. Sper să nici nu intre vreodată.
Nu contest că există polițiști rutieri corupți sau rău intenționați. Am avut și eu ceva experiențe cu din ăștia de-a lungul anilor. Există, și ăsta-i unul dintre motivele pentru care proiectul ăsta de lege mi se pare o mare porcărie. Eu am răspuns doar la comentariul cum că "organul n-are multă carte". Or corupt sau nu, incompetent sau nu, are totuși mai multă carte decît mulți alții.

This post has been edited by VladSoare: 14 Sep 2013, 19:27

--------------------
+
Garett
post 14 Sep 2013, 19:31
Post #526

Membru autentic

QUOTE(VladSoare @ 14 Sep 2013, 20:20)
Chiar și ăla cu școala de poliție de la Cîmpina știe să scrie mai bine decît majoritatea populației, în ciuda legendelor.
Poți să zici multe despre polițiști, au și ei uscăturile lor, dar proști sau analfabeți nu sînt.
*

Mda, adevarul e ca ala care imi scria mie amenda pentru "+19" in timp ce ii ignora cu aplomb pe aia care virau stanga de pe banda de inainte chiar avea un scris caligrafic! mad.gif

--------------------
No Reno Forever
+
VladSoare
post 14 Sep 2013, 20:14
Post #527

Membru autentic

După cum spuneam, modul în care aleg unii dintre ei să-și facă meseria este cu totul altă discuție. smile.gif

This post has been edited by VladSoare: 14 Sep 2013, 20:17

--------------------
+
Garett
post 15 Sep 2013, 07:20
Post #528

Membru autentic

Qui custodiet ipsos custodes?
Felul in care isi fac meseria nu este, sau nu ar trebui sa fie la alegere. Aleg sa o faca prost, out! Ca nu de capete de creta ducem lipsa! Poti sa inlocuiesti extrem de usor mare parte din politia rutiera cu camere video si radare automate, oricum altceva in afara de "panda in boscheti" nu stiu sa faca! N-am nimic cu politia in general dar "rutiera" este cea mai inutila ramura a politiei. Pastrati doar cei mai buni pentru deplasari la accidente si filtre "antibetivi" iar pandacii standard out sau macar redirectionati la ordine publica, acolo macar sunt utili cat de cat!

--------------------
No Reno Forever
+
adi_ar
post 15 Sep 2013, 15:31
Post #529

Membru autentic si conservator

From: Arad

* apare notiunea, pe langa telefoane, de "alte echipamente tehnice cu aceste functii" (probabil tablete cu telefon)

... ori statii emisie-receptie!?

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
Tamango
post 15 Sep 2013, 20:01
Post #530

Biciclist

Oups ... asa e, la asta nu m-am gandit. O sa fie o lovitura grea data "colegilor" sad.gif

--------------------
+
adi_ar
post 15 Sep 2013, 20:28
Post #531

Membru autentic si conservator

From: Arad

Oare cum s-ar rezolva problema in cazul taximetristilor!

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
UXE
post 16 Sep 2013, 16:06
Post #532

Modelator

Legat de Amenzile din clasele 5 si 6 pentru persoane fizice un sunt de acord, dar cu termenul de suspendare al permisului , da!

Pai daca omu stie ca o sa si-l recupereze peste 2 ani , ia sa vezi , se mai risca sa treaca pe rosu? Asa daca i-l suspenda pe 4 luni pentru unii nu e mare paguba.

--------------------
+
Andy_ACS
post 16 Sep 2013, 16:58
Post #533

Yes, I'm not!

From: Craiova

Eu as incerca sa includ in lege si urmatoarele aspecte:
- greseala vs incalcare intentionata/smecherie/tupeu
- prima greseala de anume gen vs recidivist

Amenzile si suspendarea permisului sa creasca gradual in functie de ce antecedente similare ai. Pentru tupeu/smecherie/agresivitate voita/bautura as da amenzi mult mai mari decat pentru o incalcare din greseala.
Suntem toti oameni si toti gresim. Insa pentru greseli repetate as creste gradual cuantumul amenzii si durata de suspendare.

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
UXE
post 16 Sep 2013, 20:45
Post #534

Modelator

"In noua lege, politistii vor sa separe faptele comise cu intentie de cele accidentale."

--------------------
+
espacern
post 16 Sep 2013, 21:31
Post #535

ART-ist

From: Mihalaya

Si cine face diferenta dintre ele?

In Franta Politia constata si Justitia amendeaza....de exemplu.

@+

--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
corbex
post 16 Sep 2013, 23:26
Post #536

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Aici e frumusetea spagii. Politistul va sti ca a fost fara intentie dupa reactia ta. Adecvata sau nu.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
Markos
post 16 Sep 2013, 23:31
Post #537

fost programator

From: Scursurești Vale

Polițistul se uită adânc în ochii tăi și te citește ca pe-o Biblie deschisă.

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
UXE
post 17 Sep 2013, 08:04
Post #538

Modelator

Cred ca ma fac Pulitist

--------------------
+
janos
post 17 Sep 2013, 08:14
Post #539

User

From: Tg Mures

Ce ziceti de: comunicatul ACR (legat de noul proiect)?

--------------------
CMF-C/D Renault–Nissan–Mitsubishi Alliance 2015 - MS 2 cifre 3 litere
Life is a bitch. Arguing with the mods is allowed, winning an argument against the mods will get you banned.
+
Tamango
post 17 Sep 2013, 08:44
Post #540

Biciclist

Jos palaria ! Au pus punctul pe i

This post has been edited by Tamango: 17 Sep 2013, 08:44

--------------------
+
30 Pages « < 16 17 18 19 20 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th May 2025 - 13:03
Forum Renault