arcuri taiate, pareri
![]() ![]() ![]() |
arcuri taiate, pareri
renault12gordini |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 4 October 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310
- -
|
|||
anndi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 932 Joined: 13 December 04 From: Timisoara ![]() |
Eu am taiat la nova 1 spira pe spate si sa intarit un pc suspensia. Poti sa tai linistit fara nici un fel de problema.
|
--------------------
Renault
Megane GT220
GrandTour 2014
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.290 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
In primul rand , zale sunt la lanturi , la arcuri e vorba de spire .
Ca sa calculezi cat sa tai , e simplu . Masori garda la sol , calculezi cat ai vrea sa aiba garda la sol si rezulta o diferenta , sa zicem , de exemplu 4 cm . Arcul il vei taia in partea de sus . Cu masina la sol pui rigla si vezi cat inseamna 4 cm . Arcul de dacie este la fel peste tot [ are acelasi diametru peste tot ] , asa ca vei pune rigla pe la mijlocul lui vezi cat inseamna 4cm ... sa zicem ca inseamna 2 spire . Dai arcul jos , tai 2 spire si il pui la loc . Cum tai si cum il pui la loc este alta poveste pentru oameni mai mari ![]() |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
matrafox |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 238 Joined: 2 May 05 ![]() |
parerea mea e ca daca tot cobori dacia tre sa o si intaresti altfel nu stiu cum va fi cand de la club vei fi nevoit sa iei vreo 3-4 persoane in spate.depinde acum ptr ce iti faci masina.stiu ca SGM avea aspirata aia inainte in mare parte ptr forja dar a renuntat la ea ptr ca in mersul de zi cu zi nu se mai renta deloc cu consumul.tre sa te gandesti la ce folosesti masina si apoi sa iei decizia
|
--------------------
dacia
1310 tlx
- CT-02-GVS
|
|
renault12gordini |
![]()
|
frumoasa comunicare, ai dreptate dar aveam un lapsus si am spus zale.o sa vad ce o iesi, si am sa va informez asupra progresului.
o seara placuta va doresc renault 12 gordini |
--------------------
Dacia
1310
- -
|
|
renault12gordini |
![]()
|
intrebare de baraj, cine are idee cum sa pot pune arcul si amortizorul la locul lui, de demontat a fost usor
![]() renault 12 gordini |
--------------------
Dacia
1310
- -
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.290 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Da si tu detalii cu cate spire ai taiat arcurile , cum le-ai taiat , cum le-ai dat jos .
De pus la loc , hmm , cumva cu chestia care comprima arcul ? |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
renault12gordini |
![]()
|
deci am taiat cate doua spire la un arc si la celalalt tot la fel, ambele arcuri sunt din fata.pentru a demonta am desfacut bascula superioara de pe caroserie de apoi am desfacut amortizorul de sus de la motor, si sa auzit un poc tare de tot atunci cand a cazut amortizorul cu arc cu tot, mare grija sa nu va cada pe picior sau sa va raneasca.
![]() arcurile le-am taiat cu flexul renault 12 gordini |
--------------------
Dacia
1310
- -
|
|
SiloS |
![]()
|
Imi imaginez ca le-ai taiat perpendicular , asa-i ?
Daca ai facut asa , ai grija cand le montezi la loc sa bagi pe arc in capatul taiat un furtun mai gros de cauciuc tare , sa protejezi oalele . LE : tu ce masina ai ? 1310 sau 1300 ? This post has been edited by SiloS: 28 Aug 2006, 21:30 |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
|
cristigeo69 |
![]()
|
![]() 1.6i m40 Group: Members Posts: 755 Joined: 20 September 05 From: Bucuresti ![]() |
nu exista o masura fixa de taiat arcu'...incepi sa tai o spira si daca nu-ti place mai tai jumate si tot asa...
![]() |
--------------------
ex Dacia
1310
1980 LS
- B 70 W R C MASINA SI FEMEIA NU SE IMPRUMUTA,mai ales masina...ca femeia se imprumuta singura :D
|
|
SiloS |
![]()
|
Tu ai putea sa-i spui cum sa puna arcul la loc , de ce nu vrei ? raule ...
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
|
cristigeo69 |
![]()
|
![]() 1.6i m40 Group: Members Posts: 755 Joined: 20 September 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
ex Dacia
1310
1980 LS
- B 70 W R C MASINA SI FEMEIA NU SE IMPRUMUTA,mai ales masina...ca femeia se imprumuta singura :D
|
|
renault12gordini |
![]()
|
dar de cumparat , se gaseste in magazin sau mai sigur in targ duminica.
dacia este 1310 renault 12 gordini |
--------------------
Dacia
1310
- -
|
|
cristigeo69 |
![]()
|
|
--------------------
ex Dacia
1310
1980 LS
|
|
renault12gordini |
![]()
|
multumesc frumos , am sa incerc sa vad daca gasesc.
renault 12 gordini |
--------------------
Dacia
1310
- -
|
|
madmaxtata |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 26 October 05 From: focsani-bucuresti ![]() |
mai treaba e usoara daca ai presa. eu am lucrat la un service si am schimbat si eu 2 perechi de arcuri. pe fata e mai belea pe spate mai usor. dar hai sa incepem cu durerea mare, adica fata:
iti iei o presa si comprimi arcul cam jumatate parca sau vezi tu, daca e presa care se prinde de farfuria aia care vine pe telescop o pui si pe aia si dupa aceea comprimi. dupa ce ai comprimat bagi si telescopu si le pui la loc, bagi capatu de sus al telescopului, deasupra olalei la capota si ii pui o saiba si o piulita fara garnitura aia de caucic ca nu merge acum pe aia o pui la sfarsit. dupa ce ai prins sus infiletezi amortizorul in [/B]T [/B] de la bascula( daca tot ai dat-o jos, merge si fara sa o dai) si vezi sa aiba si contrapiulita. dupa ce ai strans bine amortizorul incepi sa decomprimi si vezi ca sub ola are o ureche unde vine capatu arcului sa fie acolo ca sa nu re roteasca arcul aiurea. si cam atat dupa ce ai decomprimat stangi bine contrapiulita(cu cheia de 24 sau 26 parca ![]() ![]() acum ne bagam si pe spate: e mai usor, floare la ureche. ridici masina si vezi ca are o pilita telescopu jos la punte. iei tubulara de 17 si [B]bun ar fi un sprey d-ala sme care curata rugina ca ajuta mult tare, si o cheie de 17 sau 19 care sa tii de telescop, are in partea de jos o zona in care poti sa bagi cheia ca sa tii contra. si tregi tare ca e rugina multa acolo si se desfileteaza greu. cred ca o sa faci operatiunile astea in spatele blocului deci grija mare. mai bine mai pui un cric ceva sub punte sau o buturuga ca la sfarsit cand se desfileteaza de tot piulita sare puntea in jos si s-ar putea sa iti belesti degetele p-acolo. dupa ce ai desfiletat ridici masina mai sus sa stea puntea libera si se apasa cine pe ea si tragi de arc si iese. la pus inapoi la fel, se apasa cine pe ea si bagi arcu pe telescop si trebuie sa ridici de el( ca sa se comprime putin) si il pui pe oala aia. il asezi la locul lui(parca are si asta un fel de ureche, nu mai stiu sigur) si bagi iar cricu sub punte si ridici de ea ca sa poti prinde piulita jos. vezi ca are guma d-aia de cauciuc si saiba mare si deasupra puntii si sub punte. strangi zdravan si cam asta ar fi. [COLOR=blue]ce-ai facut tu, cu datu jos a arcurilor din fata, a fost cam nasol bine ca n-a muscat din tine. pe fata merge numai cu presa. si vedeti ca arcurile merg taiate numai cate o spira ca sa se aseze bine pe suporturi, nu merge cu jumatati de masura. pt alte detalii sunati la 074xxxxxx. glumeam lasati un mesaj ![]() |
--------------------
dacia 1310
dacia 1310
88
- vn-01-slk
|
|
motanpaul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 601 Joined: 8 July 08 From: Timisoara ![]() |
Salutare. Vreau sa mai tai un pic din arcurile fata, doarece e mult prea ridicata de fata( 13 cm distanta dintre cauciuc si aripa)
Cine are vreo poza , sa vad cum sa tai din el.Pentru ca el sa se aseze in oala. Am mai auzit de la uni ca ar trebui dupa inclazit cu autogenu sa il faci sa se aseze bine. Cica trebuie taiat din partea de sus a arcului?. O sa masor cam cate spire trebuie taiat pentru o garda la sol decenta. Nu fac cu masina off-road, nici curse. Sa arate normal un pic mai lasata de bot decat fata, nu exagerat. Spatele sta bine. O sa atasez poze. Daca as reusi sa o fac sa stea ca dacia aia alba din poza as fi fericit.Multumesc anticipat. Attached thumbnail(s) Imagine_29_.jpg ( Size: 89.33k ) Number of downloads: 2290 Imagine_34_.jpg ( Size: 54.43k ) Number of downloads: 2460 Imagine_47_.jpg ( Size: 81.69k ) Number of downloads: 2481 fhh__1_.JPG ( Size: 863.19k ) Number of downloads: 2419 |
--------------------
Dacia
1310 tx
1986
- tm-06-zsv
|
|
br17rfg |
![]()
|
![]() be right back Group: Members Posts: 808 Joined: 11 November 07 ![]() |
Eu unu zic daca vrei o garda la sol catusi de cat acceptabila ar cam trebuii sa tai 2 spire.Sa-ti pun o poza sa vezi cat inseamna 2 spire(ma rog nu sunt arcuri de berlina dar sa iti faci o idee cam cat trebuie taiat)
This post has been edited by br17rfg: 3 Nov 2008, 12:23 Attached thumbnail(s) hr_springs.jpg ( Size: 27.68k ) Number of downloads: 2554 |
--------------------
DACIA
................
..................... to be or not to be...this is the question....
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
E cam sus dihania.
Verifica sa n-ai T-uri amortizor de papuc. Mai verifica arcurile (diametru spira, numar spire, compari cu un arc fata de la alta dacie) pentru a te asigura ca sunt de berlina. Uita-te sa nu ai inaltatoare. Taind arcul il faci mai rigid, asa ca e bine sa te asiguri ca-i de acolo problema. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
motanpaul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 601 Joined: 8 July 08 From: Timisoara ![]() |
Sambata i-am schimbat arcurile, dar degeaba parca e mai sus decat a fost.
O sa va fac o poza la T-ul amortizor, sa ziceti voi de care e. Oricum ultima mea solutie, este sa ii tai din arcuri 2 spire. Chiar daca pierd din stabiliate nu am ce face, nu sunt un sofer vitezoman, 80-90km/h cam asa merg pe drumuri bune, sunt si incepator. ![]() 3 Nov 2008, 12:51: Arcurile ce l-am dat jos, si le-am pus au aceasi dimensiune vreo 48 cm lungime, in stare libera. Corespunde cu cartea tehnica? This post has been edited by motanpaul: 3 Nov 2008, 12:51 |
--------------------
Dacia
1310 tx
1986
- tm-06-zsv
|
|
br17rfg |
![]()
|
De ce zici ca pierzi din stabilitate???Din contra nu pierzi ci castigi taind din arcuri(masina va fi mai joasa deci un centru de greutate mai jos si mai rigida)
Deci daca tai din arcuri ai si un oarecare avantaj;gandeste si tu cu cat e mai joasa cu atat e mai stabila in curbe. |
--------------------
DACIA
................
|
|
motanpaul |
![]()
|
Da? atunci e bine. Inaltatoare nu am pe ea. Masina a fost schimbata toata tabla, cu tabla de conex si ma gandesc sa nu mai fie puse la cote si de aceea sa stea asa ridicata. Pe partea dreapta fata sta mai lasata, decat fata stanga.
Inainte sa ii pun arcurile taiate, verfic sa fie la cote suporti ce tine bacula cu telescop. Sa nu mai zic ca si basculele ce tine telescopul sunt schimbate, cu unele de conex. Asa m-am gandit sa fac: -dau jos arcurile -verific sa fie la cote suporti. -cumpar 2 bascule noi de uzina -pun sus arcu pe o roata sa vad cum sta - daca tot asa sta tai din arcuri Probleme cu unghiu de fuga nu am,da se poate sa nu fie pusi la cote suporti.Masina am luato, deci sa nu imi sariti in cap ca de ce am facuto cu conex. Trebuie sa o rezolv problema cumva. |
--------------------
Dacia
1310 tx
1986
- tm-06-zsv
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
QUOTE(Muttley @ 3 Nov 2008, 12:30) QUOTE(motanpaul @ 3 Nov 2008, 12:50) Am zis eu ceva de lungime? Iar daca a ramas la fel dupa ce ai pus alte arcuri (folosite sper) ai T-uri de papuc. Sa vedem pozele. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
motanpaul |
![]()
|
Eu am dezmembrat o dacie si am pastrat tot amsamblul arcuri+telescoapele+acele T-uri.
T-urile ce le-am pe masina, sunt identice cu acesta.Acest T este de pe masina dezmembrata.Masina dezmembrata avea o garda la sol buna,joasa . Sambata am pus numa arcurile de pe dacia dezmembarata pe a mea. Eu ma gandesc numa sa nu mai fie la cote. Intr-o parte e mai sus, intr-o parte mai jos suportii de prindere a basculei ce tine telescopul. Astept sa vad ce ma sfatuiti sa fac . Multumesc pentru ajutorul acordat pana acum. ![]() 3 Nov 2008, 13:59: Din alt profil This post has been edited by motanpaul: 3 Nov 2008, 13:59 Attached thumbnail(s) DSC00014.JPG ( Size: 882.17k ) Number of downloads: 988 DSC00013.JPG ( Size: 875.35k ) Number of downloads: 699 |
--------------------
Dacia
1310 tx
1986
- tm-06-zsv
|
|
br17rfg |
![]()
|
Parerea mea este sa tai din arcuri 2 spire deoarece este de ajuns.Din poze T-ul pare a fi de berlina deci nu este de al T.Ma mai gandeam ca ai spus,ca ai pus bascule si ce ai mai pus acolo noi si este posibil ca din cauza asta sa iti stea asa ridicata de fata cu timpul ele o sa se uzeze si o sa se mai lase de fata cu mult nu dar o sa se lase,deci mai bine tai din arcuri.
spor |
--------------------
DACIA
................
|
|
motanpaul |
![]()
|
Am inteles. Tai 2 spire cum mi-ai aratat mai sus. Si mai trebuie sa duc arcu sa-l incalzeasca cu autogen(lampa cu gaz) sa imi modeleze varfu de sus, sa se aseze mai bine in oala? Sau se aseaza bine si asa, fara sa-l duc la un sudor ce lucreaza cu autogen?
Dupa ce il tai, sa ii pun furtun gros, sa protejeze oala. Nu? Mersi 3 Nov 2008, 15:31: Mai o intrebare, inainte sa ma apuc de lucru. Am acasa bucse noi, de uzina.Le-am luat pentru basculele de jos( 4 bucati). Nu le-am mai pus sus, ca am schimbat basculele cu totu. Acele bucse se pot pune si la bascula de sus ce tine telescopu? This post has been edited by motanpaul: 3 Nov 2008, 15:31 |
--------------------
Dacia
1310 tx
1986
- tm-06-zsv
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
br17rfg |
![]()
|
QUOTE(motanpaul @ 3 Nov 2008, 14:53) Am inteles. Tai 2 spire cum mi-ai aratat mai sus. Si mai trebuie sa duc arcu sa-l incalzeasca cu autogen(lampa cu gaz) sa imi modeleze varfu de sus, sa se aseze mai bine in oala? Sau se aseaza bine si asa, fara sa-l duc la un sudor ce lucreaza cu autogen? Dupa ce il tai, sa ii pun furtun gros, sa protejeze oala. Nu? Mersi <span class='edit'>3 Nov 2008, 15:31:</span> Mai o intrebare, inainte sa ma apuc de lucru. Am acasa bucse noi, de uzina.Le-am luat pentru basculele de jos( 4 bucati). Nu le-am mai pus sus, ca am schimbat basculele cu totu. Acele bucse se pot pune si la bascula de sus ce tine telescopu? Nu trebuie neaparat sa-l incalzesti la autogen.Daca vrei il poti aplatiza putin cu flexu la capat si apoi este chiar indicat sa bagi un furtun.Apropo sa pui cu partea taiata in sus. spor. |
--------------------
DACIA
................
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
teu ala de amortizor e de berlina.cel mai bine ar fi sa dai arcurile cu un strat de grund cu zinc,apoi vopsea neagra si sa bagi si un pic de vaselina pe zona unde va sta furtunul.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
ciprianeduard |
![]()
|
![]() Membru agitat Group: Members Posts: 743 Joined: 16 June 05 From: PLOIESTI ![]() |
Taie mai intai o spira jumate ( sau doua ca vad ce e destul de ridicata a ta de fata) si cumpara-ti si o bara de torsiune de papuc ( daca pui de diesel trebuie sa tai scutul sau sa i-ti pui scut tip maieu) si pe spate bara de torsiune de break.
3 Nov 2008, 21:56: Apropo , prin taiere arcul devine mai rigid (adica mai tare ) si nu neaparat se lasa exact distanta care o tai din el necomprimat ( chiar si comprimat ), si masina devine si mai rigida si o sa simti orice denivelare plus ca baia e mult mai jos , deci daca mergeti pe macadam mai ganditiva odata... This post has been edited by ciprianeduard: 3 Nov 2008, 21:56 |
--------------------
Dacia
MCV 1.5 DCI, SOLENZA 1.4 MPI
2008, 2004
- ...... _____________________________________________________________________
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 08:01 |