DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages « < 3 4 5 6 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> religie la scoala

AMW
post 19 Sep 2006, 15:21
Post #121

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Sunt mai mult decat adevarate vijelie...ce sa mai zic ca dupaia la parastasul de dupa inmormantare, popa ziceai ca e furnal...cred ca a fumat pe putin un pachet de tigari...si era rosu la fata de cat alcool bause...a plecat pe 7 carari...se sprijinea intr-un baiat care venise cu el sa cante la inmormantare...am uitat cum ii se spune. Asa ca sunt satul pana peste cap de jnapani din astia..nu zic ca toti sunt dar multi dintre ei asta fac. Sa fi vazut toate babutele venite de pe la tara cum il injurau printre dinti pe popa...si il faceau in toate felurile...pentru ca doar la tara se mai pastreaza traditiile si popa este un adevarat sprijin pentru oameni...la oras...afacere...care da mai mult etc..

LE: radmasa.gif Pedro...totusi discutam ceva serios...nu isi are rost poza in topic asta... tongue.gif

This post has been edited by AMW: 19 Sep 2006, 15:23

--------------------
Volkswagen Passat Highline 2.0 TDI 4MOTION B6
Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vijelie
post 19 Sep 2006, 15:21
Post #122

membru violet

"Vijelie zi si mie unde ai gasi o biserica in ziua cununiei?..."
Dupa ce imi arati cuplul care NU a cautat o biserica mai devreme...

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
alinakes
post 19 Sep 2006, 15:44
Post #123

X

From: X

Pai problema care se punea era cea a banilor !

Ipotetic : Daca nu pot plati cat cere popa si tot cauta si cauta si ajung in ziua cununiei ?!

Oricum intr-un alt topic ( tot tema religioasa ) unul din colegii forumisti ii spunea domnului Sinaxis ca botezul , cununia si inmormantarea ( parca astea 3 ) fac parte din nu stiu ce taine sfinte si nu ar trebui sa se plateasca !

Oricum dupa mintea mea cand ti se cere bani pe o slujba , seamana a cumpararea credintei si nu prea cred ca Dumnezeu vrea sa ii cumperi credinta !

Voi respecta toate slujbele ce trebuiesc facute in viata , nunta , botez , etc. pentru ca am langa mine oameni ce cred in ele si eu sunt unul din cei care respecta credinta celorlalti , dar sinceritatea mea fata de ele sau pasiunea pe care o voi investi in ele va fi 0 (zero) , le voi indeplini asa cum fac si preotii ca pe un simplu ritual si nu ca pe ceva ce se vrea spiritual !

Credinta este ceva mai presus de oameni iar ea ne este arata ( "impusa" ) tot de oameni ( preoti ) si de aceea nu va continua decat sa scada in sufletele noastre !

O sa vedeti cand peste 50 de ani , cine ii va mai trai , ca preotii se vor chinui si mai mult sa ne faca sa credem. Si cu cat va creste aceasta inversunare in a te face un credincios cu atat oamenii vor fi mai necredinciosi ! - PARERE PERSONALA !

--------------------
X X X - X
+
vijelie
post 19 Sep 2006, 15:55
Post #124

membru violet

Acum 3 ani, cand m-am casatorit, am "planificat" nunta cu o luna inainte la biserica de pe Plevnei, colt cu Stefan Furtuna. Preotul este calugar, mi-a cerut 500.000 iar dupa cununie nasul i-a dat inca 1 milion. Nimeni nu s-a simtit jefuit.
Acum 2 ani am botezat un copil, undeva pe Giurgiului. Preotul mi-a cerut 1 milion, i-am dat 300.000 si i-am zis ca, botezand un copil, sunt mai aproape de mantuire si de Dumnezeu si deci imi pot permite sa-I ofensez un servitor. Nu i-a placut dar nici nu a comentat.

--------------------
+
alinakes
post 19 Sep 2006, 16:01
Post #125

X

From: X

Casa de piatra ! ( cam tarziu da' asta e ! )

Ai avut noroc de un om cu harul lui Dumnezeu ( eu asa le zic la preotii astia care intr-adevar cunosc limita decentei ) !

Cu cat un preot iti cere mai putin cu atat ii dai cu inima deschisa si mergi mai des la el ! Ei sunt oamenii de care avem nevoie in credinta noastra !

Cat despre incidentul cu botezul - cati oameni crezi ca au puterea sa faca chestia asta ? Iti spune eu ca foarte - foarte putini , in primul rand de rusine si in al doilea rand pentru ca deja in mintea lor s-a infiripat ideea ca atat costa de fapt si se pregatesc ca atare din timp cum si tu ai scris mai sus !

--------------------
X X X - X
+
andu911
post 19 Sep 2006, 16:31
Post #126

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

ALOHAAA

Aici vorbim de ora de religie...unde nu cere nimeni bani, nimanui.

Si nu inteleg ce au biserica si religia cu un popa pus pe facut bani...Nu mai dati vina pe religie sau pe mai stiu eu ce....ca popii aia sunt afaceristi...

Cum sunt si ministrii corupti si gabori corupti.... de ce n-ar fi si popi....
Acu' nu ca le iau apararea...dar voi parca nu stiti ca traiti in Romania...

Ce sa mai zic de multi doctori...??

This post has been edited by andu911: 19 Sep 2006, 17:27

--------------------
- - -
+
AMW
post 19 Sep 2006, 17:32
Post #127

Membru autentic

dar nu sunt ei reprezentanti biserici?? nu uni dintre ei predau in scoli religia?? Ei pot ajunge oricand la catedra sa predea religia la un copil lipsit de aparare si mai ales fara personalitate...fara idei proprii etc..

--------------------
+
Marty
post 19 Sep 2006, 17:34
Post #128

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Ma nene, da' nu stiu de ce am impresia ca-s mai multi popi corupti decit militieni si politicieni la un loc !?

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
andu911
post 19 Sep 2006, 17:59
Post #129

Membru autentic

Pai si ce vina are religia in sine ? biggrin.gif

Pe mine, profesorii ma zapaceau in liceu cu meditatiile...faceau ei ce faceau, ca sa ajung si pe la dumnealor pe-acasa, sa imi explice mai pe indelete materia... Si ca mine era mai mult de juma' de clasa...
Concluzia mea e ca astia nu-si faceau treaba la scoala, ca sa mai scoata un leu de la aia care aveau de unde sa dea...

Mi-aduc aminte, ca acum 5 ani cand eram a 12-a imi cerea unu 500 mii pe 2 ore de mate...Dadeam, ca cine stie ce idee ii venea lui si nu ma mai baga in bac...Toti din clasa care aveau o situatie materiala cel putin normala, se plimbau pe la meditatii. In clasa nu intelegeai nimic din ce explica....poate o facea special...sa nu se inteleaga.
Iar acasa cand deschideam cartea de mate, mai rau ma enervam...ca nici din aia nu intelegeam mare lucru...si iar nu eram singurul bou care nu pricepea...Manualu era unu alternativ...adica unu ales de profesor..., din care era foarte greu sa intelegi ceva...

Si eu ce-ar fi trebuit sa zic in momentul ala ? Ca ar trebui scoasa din invatamant matematica....si alte discipline...? Ce puteam sa fac ? Sa ma duc la director sa-i zic ca ala nu vrea sau nu stie sa predea si ne pune sa ne uitam pe niste manuale care n-au niciun inteles ? Doar nu eram nebun... asa ca dadeam 500 mii pe 2 ore de mate...
Ce sa va mai zic ? ca odata n-am mai ajuns la meditatie si mi-a cerut banii, chiar daca n-am fost... ?

Voi ati dat pe o cununie, cat am dat eu si altii pe 2 luni de meditatii...

--------------------
- - -
+
Pedro
post 19 Sep 2006, 18:00
Post #130

Membru autentic

Apropos , dosarul preafericitului de securist a aparut sau arde demult in focurile gheenei sau cum io zice , ma rog, mai bine ne limitam la iad ca cine stie ce-o insemna cu adevarat in limbajul turnatorilor de sub turle?

This post has been edited by Pedro: 19 Sep 2006, 18:03

--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD Berlina
O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
+
MoneyTalks
post 19 Sep 2006, 19:16
Post #131

-

From: Ireland

QUOTE(andu911 @ 19 Sep 2006, 17:59)
Pai si ce vina are religia in sine ?
*

Pai ia uita-te de-a lungul istoriei si o sa vezi care e vina religiei... In numele ei au fost omoriti/schingiuiti sute de milioane de oameni. Religia a indemnat baia de singe din Noaptea Sfintului Bartolomeu. In numele ei au fost masacrati mii de oameni a caror singura vina era ca nu se rugau in latina. Si exemplele pot continua. Cu oameni arsi pe rug doar pentru ca au indraznit sa gindeasca si sa nu creada in ceea ce spune religia.

Gurile rele spun ca distrugerea Iugoslaviei se datoreaza... fostului papa blink.gif Iar masacrarea oamenilor de acolo s-a facut in numele religiei.

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
rhunder
post 19 Sep 2006, 22:30
Post #132

Membru autentic

daca tot au fost atatea off topic, pot sa spun ca ce m-a facut sa nu suport religia au fost preotii. Stiu ca padure fara uscaciuni nu se poate, dar in randul preotilor predomina uscaciunile.
Acasa cu doua case mai sus de mine statea popa. Care la vreo 50 de ani manca de rupea carne in post, juca carti, bea, fuma (acestea le stiu ca venea destul de des pe la tatal meu fiind prieteni) si mai "alerga" si enoriasele prin curte.
De fapt de cand ma stiu (e adevarat ca nu sunt foarte batran) nu am intalnit preoi adevarati decat cat sa numeri pe degetele de la maini.
INSA am cunoscut e adevarat cativa oameni din randul preotilor care m-au impresionat.
De exemplu am botezat fata cea mica acasa la mine, la o distanta de aproximativ 100 de km de bucuresti. Si ne-am trezit acolo ca am ajuns fara ceritficat de nastere. Preotul a facut botezul cu rugamintea sa-i trimitem apoi certificatul) nu a cerut nici un ban (ca i-am dat eu asta a fost altceva), deoarece "sa crestinezi un pagan este indatorirea noastra si telul nostru in viata. cum as putea sa iau bani?"
Din ce stiu majoritatea religiilor sunt punitive: faci asta sau patesti asta. Biserica ortodoxa insa e mult mai aproape de ceea ce ar trebui sa fie o credinta.
Eu tot nu am inteles, si rog colegul parinte poate ma lamureste: din ce stiu isus a spus ca nu e nevoie de biserici ca sa-l slavesti. atunci de unde nebunia bisericilor?
Referitor la ce spunea Marty ca nunta/botez sa chemi popa acasa. Am cunoscut si un astfel de preot (asta e preot si nu popa) care venea acasa sa tina slujba daca era chemat.
Nu vreu sa intru in polemica: gasiti-mi acel preot cumsecade de care spunea cineva, care sa nu-mi oblige copilul sa-i sarute mana, icoanele, moastele si sa faca o religie cu povesti despre sfinti si eu imi duc copilul cu mana mea la ore. As sta si eu sa ascult caci mi-e dor uneori de copilarie.
Maine am religie.. va comunic ce am hotarat pana la urma.

PS pana la urma a primit cineva poza aceea?

This post has been edited by rhunder: 19 Sep 2006, 22:31

--------------------
Dacia SuperNova Clima 2001 - b25wzj
Clio II 2005 1.5 DCI 65
Megane Prima 1.6 16V - temporar! :)
VW Golf V 1.9 tdi
+
MoneyTalks
post 20 Sep 2006, 20:10
Post #133

-

QUOTE(rhunder @ 19 Sep 2006, 22:30)
Eu tot nu am inteles, si rog colegul parinte poate ma lamureste: din ce stiu isus a spus ca nu e nevoie de biserici ca sa-l slavesti. atunci de unde nebunia bisericilor?
*

Parca una din cele 10 porunci spune "sa nu te inchini la chip cioplit" Atunci de ce pe toate gardurile sint cruci cu chipul CIOPLIT al lui Isus la care se inchina lumea? Orice biserica ortodoxa e plina de chipuri cioplite, la care se inchina TOATA LUMEA, iar preotu mai abitir ca enoriasii. Ca sa nu mai zic ca la anumite slujbe (nunta, botez etc) preotul te obliga sa INCALCI aceasta porunca dindu-ti sa te inchini si sa saruti chipul cioplit al lui Isus de pe crucea ce o tine in mina.

Cum e atunci cu respectarea celor 10 porunci din biblie, cind preotii sint PRIMII care dau dovada ca NU le respecta? unsure.gif Sau nu degeaba se spune "fa ce zice popa, nu ce face popa" radmasa.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
Sony
post 20 Sep 2006, 22:22
Post #134

Membru autentic

From: Ban Land

Poate asa e la tine in Austria! tongue.gif

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
vijelie
post 21 Sep 2006, 07:31
Post #135

membru violet

QUOTE(MoneyTalks @ 20 Sep 2006, 21:10)
...Orice biserica ortodoxa e plina de chipuri cioplite, la care se inchina TOATA LUMEA, iar preotu mai abitir ca enoriasii...
*

Nu uita de catolici, protestanti etc, sa nu creada lumea ca ei sunt adevaratii adepti ai invataturilor lui Iisus.

--------------------
+
diaconuliviu
post 22 Sep 2006, 11:00
Post #136

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

Se face confuzie uneori intre religie si credinta.

Acea porunca era cu "sa nu-ti faci chip cioplit ori alta asemanare si sa nu te inchini lui" - adica credinta e in Dumnezeu, nu in canonizati.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
MoneyTalks
post 22 Sep 2006, 12:02
Post #137

-

QUOTE(diaconuliviu @ 22 Sep 2006, 11:00)
Acea porunca era cu "sa nu-ti faci chip cioplit ori alta asemanare si sa nu te inchini lui" -
*

Pai nu iti faci tu, ca e gata facut de altii. Dar tot i te inchini, nu?

--------------------
Lexus ES300H 2020

+
neumann
post 22 Sep 2006, 12:10
Post #138

Membru autentic

From: Spermezeu

Adica vrea sa spuna ca Dumnezeu e imaterial. Dar, tu cand te uiti la o poza, ce vezi, o hartie colorata, sau pe mama, tata, frate, sora, etc. ?

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
Marty
post 22 Sep 2006, 12:15
Post #139

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

QUOTE(MoneyTalks @ 20 Sep 2006, 21:10)
[...]preotul te obliga sa INCALCI aceasta porunca
*

Ma, da' care popa ti-a sucit tie mina la spate si te-a pus sa te-nchini cu cealalt la icoane? CA pe mine nu m-a obligat niciun popa sa ma-nchin in biserica.

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
bulan
post 22 Sep 2006, 21:16
Post #140

Membru autentic

Nu cu mult timp in urma vad la stirile de la PRO TV o mare de oameni adunata in jurul nu stiu carei biserici si care se tarau pe coate si genunchi in jurul bisericii pentru iertarea pacatelor.Bineinteles ca adunarea a durat trei zile si cum nu s-au vazut in filmarile respective cabine din alea albastre(a se citi WC-euri ecologice)ma gandesc cu groaza ce va fi fost prin boschetii din jurul bisericii.Si apoi in a doua seara la aceleasi stiri vad cum enoriasii evlaviosi se tarau iar in jurul aceleiasi biserici dar prin NOROI ca plouase si tot pentru iertarea pacatelor.
Vin si eu si intreb daca postez un mesaj pe acest FORUM in care iau la rand pe administratori,cotizanti,moderatori si pe toti membrii de rand si ii fac ca pe albie de porci eu ce patesc???Si daca apoi trimit un mesaj cu un filmulet video in care eu ma tarasc prin noroi si cer in gura mare indurare tot forumul ma va ierta si va taia vitelul cel gras in cinstea mea ca de doar m-am tarat prin noroi.Preotilor de la acea biserica cred ca le-a placut faza cu taratul prin praf si noroi ca altfel ar fi luat atitudine si mascarada ar fi incetat.

--------------------
a b c
+
AMW
post 23 Sep 2006, 03:45
Post #141

Membru autentic

iti simteam lipsa bulan...n-ai mai postat demult.. smile.gif

am vazut si eu accea stire parca era de sf. maria... nu mai tin minte exact...oricum scoant..oripilant cum o babuta de vreo 80 si ceva de ani era plina de noroi pe maini si pe picioare si spunea ca doar asa ii se vor ierta pacatele...de cele mai multe ori asta inseamna biserica...iar religia in scoli e un fel de "gradinita" ...

--------------------
+
Vlad Georgescu
post 23 Sep 2006, 12:58
Post #142

/----\ <--- Logan

QUOTE(SerbanS @ 19 Sep 2006, 11:41)
Oricum e trist ca am ajuns sa consideram religia periculoasa pentru copii da in rest bagam in ei povesti cu Harry Potter si nu stiu ce desene animate oribile care sunt de 100 de ori mai periculoase si pot determina comportamente antisociale
*

Este o mare diferenta intre religie si Harry Potter, sau daca vrei intre religie si Star Wars. De ce?

- Religia sustine ca e adevarata, si dupa aia vine cu amenintari si incercari de inducere a vinovatiei. Nu faci cum zice religia (de fapt, de cele mai multe ori, cum zic preotii)? Huaaaa!!! O sa arzi in focurile iadului, ai facut pacate, nu mai esti curat in fata lui Dumnezeu, vei fi pedepsit, etc.

- Harry Potter si Star Wars sint FICTIUNI. Nu sint lucruri adevarate, ci povesti creeate pentru amuzamentul si placerea cititorilor.

Mi se pare ca diferenta este foarte mare si ca si un copil mic o poate intelege. Cind am vazut prima data Star Wars, eram foarte mic, dar stiam ca este vorba despre o poveste, ceva fictiv.

QUOTE(andu911 @ 19 Sep 2006, 18:59)
Mi-aduc aminte, ca acum 5 ani cand eram a 12-a imi cerea unu 500 mii pe 2 ore de mate...Dadeam, ca cine stie ce idee ii venea lui si nu ma mai baga in bac...Toti din clasa care aveau o situatie materiala cel putin normala, se plimbau pe la meditatii. In clasa nu intelegeai nimic din ce explica....poate o facea special...sa nu se inteleaga.
Iar acasa cand deschideam cartea de mate, mai rau ma enervam...ca nici din aia nu intelegeam mare lucru...si iar nu eram singurul bou care nu pricepea...Manualu era unu alternativ...adica unu ales de profesor..., din care era foarte greu sa intelegi ceva...

Si eu ce-ar fi trebuit sa zic in momentul ala ? Ca ar trebui scoasa din invatamant matematica....si alte discipline...? Ce puteam sa fac ? Sa ma duc la director sa-i zic ca ala nu vrea sau nu stie sa predea si ne pune sa ne uitam pe niste manuale care n-au niciun inteles ? Doar nu eram nebun... asa ca dadeam 500 mii pe 2 ore de mate...
*

La mine in liceu nu a fost asa, si n-am avut absolut nici o problema de genul asta. Ce ai fi putut sa faci? Sa vorbesti cu parintii tai sa te mute la alt liceu!

This post has been edited by Vlad Georgescu: 23 Sep 2006, 12:58

--------------------
Volțvagăn Glonț 2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8 - -
Athos, Porcos si Bairamis
+
andu911
post 23 Sep 2006, 19:50
Post #143

Membru autentic

in a 12-a sa ma duc in alt liceu ? cam greu

--------------------
- - -
+
diaconuliviu
post 23 Sep 2006, 21:18
Post #144

Membru autentic

QUOTE(MoneyTalks @ 22 Sep 2006, 13:02)
Pai nu iti faci tu, ca e gata facut de altii. Dar tot i te inchini, nu?
*

Asa rar merg la biserica...; da, ma inchin ca asa e traditia/obiceiul, ma inchin si cind trec pe linga o troita, dar pentru ca cineva a facut o legatura intre acel lacas si Dumnezeu. Doar ca religia in sine e amalgam de credinta, traditie pur religioasa si traditie de alte esente. In sinea mea cred in acel Dumnezeu imaterial, nu in Antim Ivireanul sau in "Ștî cel Mî și Sfî".

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
ovidiums
post 23 Sep 2006, 21:26
Post #145

Membru autentic

Vlad Georgescu:
"Mi se pare ca diferenta este foarte mare si ca si un copil mic o poate intelege."

hehehe...adica un copil mic are discernamant?!? Pai atunci nu va mai temeti ca o sa fie influentat de ora de religie! Cati copii nu se suprapun in jocurile lor cu toti supereroii din diverse filme? (io l-am batut la cap pe tata juma de an sa-mi faca un cutit mare din lemn ca sa fiu un Tarzan autentic prin zarzarii din fata blocului; fiica-mea e cand Scoobydoo, cand Tom si Jerry... si nu cred ca e mostenire genetica).

ce ma intriga cel mai tare e faptul ca toti cei care se plang de traumatizanta religie nu au avut de suferit deloc din cauza ei...
lasati babele sa se tarasca pe genunchi, sunt genunchii lor si e treaba lor. fiti fericiti ca nu sunteti in situatia lor (fie ea disperare fie ignoranta).
e usor sa gasim hachite, mai ales cant tratam lucrurile prin prisma cunostintelor proprii; "chip cioplit" inseamna mult mai mult decat o redare a unei fete si nici interdictia de a te inchina la canonizati (si sunt convins ca si cei care acuza prin aceasta au habar de asta doar ca sunt carcotasi si vor polemica).

e pacat ca acest thread a degenerat intr-un schimb de pareri care mai decare mai la 'sto. e adevarat ca reprezentantzii institutiei sunt cum sunt, dar asta e pretutindeni (si la alte rituri si in alte domenii si in alte state) insa asta nu inseamna ca toti romanii mananca lebede sau toti tiganii sunt romani.

--------------------
dacia 1300 berlina (?) 1986 - -
cu fete de usi din vitan
+
Alex57
post 23 Sep 2006, 21:51
Post #146

Membru Tânăr

From: BACAU

QUOTE(ovidiums @ 17 Sep 2006, 14:23)
am fost "deranjat" de atitudinea lui Alex57. din partea celorlalti am observat ca nu e nimic personal.

*

am auzit`o si pe asta! eu in postu care urma dupa al tau ..nu am pomenit nimic de tine.. imi cer scuze trebuia sa`mi fac loc imediat dupa postu lui rhunder ca sa nu inteleaga nimeni gresit ce vreau sa zic.. wink.gif totusi cand ai auzit de martorii lu Iehova te`ai aprins...am impresia ca esti de`a lor.. popa.gif daca nu este asa..imi cer scuze pt neintelegerea creata.

ps.: God save us all !

--------------------
DACIA powered by Renault 1998 - BC XX DAM
" pietonul nu stia incotro sa se indrepte asa ca l`am calcat..." :DDD
+
bulan
post 23 Sep 2006, 22:08
Post #147

Membru autentic

QUOTE(diaconuliviu @ 23 Sep 2006, 22:18)
da, ma inchin ca asa e traditia/obiceiul,
*

Foarte bine spus Domnule diaconuliviu!Pana cand imparatul Constantin a legiferat ca religia crestina nu mai este ilegala si ca tot odata devine si religie oficiala a imperiului roman bisericile ca locasuri de cult aveau statut de casa conspirativa.Datorita acestui fapt cei care intrau in biserica la intrare faceau semnul crucii pentru ca ceilalti crestini sa stie ca acolo este biserica si sa intre pe rand pentru a nu da de banuit autoritatilor.Deci in acele vremuri nu existau biserici in forma lor de azi caci ritualul se desfasura intr-o casa a unui om.Dar astazi cand religia crestina nu mai este in ilegalitate si bisericile au o arhitectura care nu se poate confunda de nimeni cu vreo casa particulara iar autoritatile nu sunt interesate daca intra cineva sau nu in biserica nu mai are rost sa facem semnul crucii la vederea unei biserici.Pentru ca daca trebuie sa ne inchinam trebuie sa ne inchinam lui DUMNEZEU nu unei cladiri fie ea si biserica!!!

--------------------
a b c
+
ovidiums
post 23 Sep 2006, 22:16
Post #148

Membru autentic

@Alex57:
m-am aprins nu fiindca ai pomenit de martorii aia ci pentru ca m-ai inclus printre ei (ceea ce inca mai faci). si ca sa nu o mai lungim: sunt crestin ortodox si atat!

--------------------
dacia 1300 berlina (?) 1986 - -
cu fete de usi din vitan
+
andu911
post 24 Sep 2006, 02:19
Post #149

Membru autentic

si care era problema daca erai martor al lui iehova ? nu cred ca deranja pe nimeni lucrul asta

--------------------
- - -
+
diaconuliviu
post 24 Sep 2006, 11:41
Post #150

Membru autentic

QUOTE(bulan @ 23 Sep 2006, 23:08)
[...].Pentru ca daca trebuie sa ne inchinam trebuie sa ne inchinam lui DUMNEZEU nu unei cladiri fie ea si biserica!!!

Da, recunosc, nu-s infailibil; acea conexiune "asta e biserica, deci lacas al lui Dumnezeu ca urmare, ma inchin LUI" exista mai mult sau mai putin in fiecare din noi. Totul e CUI te inchini, cum spuneam..

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
6 Pages « < 3 4 5 6 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th May 2025 - 07:40
Forum Renault