DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages « < 2 3 4 5 6 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> religie la scoala

radian
post 18 Sep 2006, 20:28
Post #91

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

Group: Members
From: petrosani

QUOTE(ovidiums @ 18 Sep 2006, 20:25)
...  ortodoxia e cea mai ingaduitoare religie: nu te obliga sa mergi la biserica sau sa participi la ceremonii; iti expune doar rostul lor si te lasa pe tine sa alegi. ba, mai mult, nici nu lupta sa castige terenul piredut in fata altor rituri ...
*

O fi mai Ovidiu, dar tu parca prea le zici cu foc. Tu nu prea ne lasi pe noi sa alegem. Din contra ne judeci, si chiar lupti din greu sa ne convingi ca dreaptatea e de partea ta...

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
SerbanS
post 18 Sep 2006, 22:04
Post #92

Membru

From: Bucuresti

Daca e sa o luam asa eu zic ca pana la 18 ani sa nu aiba nici tv si nici internet - de aici cred ca poate capata comportamente mult mai distrugatoare decat de la orice ora de religie. Ok si sa zicem ca nu are contact pana la 18 ani cu religia, cum e sa te trezesti ca vine copilu inro zi la tine si aflii ca el face parte din nu stiu ce secta care isi beau unii altora urina, sau in vreo secta de sinucigasi sau siu eu in ce secta a lu Harry Potter o sa mai apara pana atunci. Nu stiu da eu prefer sa il vad ca se duce seara sau duminica sau cand o fi la biserica decat sa il vad ca sta pana la 2 noaptea cu amicii in fata blocului si ca 2 cuvinte din 2 sunt cu bip. Din moment ce iti botezi copilul intro religie ar trenui sa fi de acord ca el sa intre in contact cu acea religie.
Pe scurt mai bine cautati sa sa feriti copilul de alte lucruri mai rele nu de o ora de religie pentru ca nici un preot daca vine sa ii predea nu o sa ii zica sa mearga pe strada si dea in cap sau sa puna bombe. Cu referire la cei care se declara atei - poate ar fi bine sa va uitati ca pana si populatiile din nu stiu ce trib uitat de lume care nu au legatura cu civilizatia tot cred in ceva. A crede in ceva sta in natura omului.
La faza cu rusii am ramas masca - Biserica Ortodoxa e independenta in fiecare tara in care exista si nu e subordonata unui conducator comun cum e in catolicism asa ca stai linistit rusii nu or sa ne ocupe din nou prin biserica

--------------------
Renault Symbol 1.5 dci 80 cp Dynamique + clima 2006
A studia și a nu gândi este o risipă. A gândi și a nu studia este periculos.
+
rhunder
post 18 Sep 2006, 22:38
Post #93

Membru autentic

eu am spus ca sunt liber cugetator nu ateu, in fine e oarecare diferenta intre ele, dar m-am cam saturat sa o explic.
Eu, sunt roman, si se vede prin faptul ca mi-am varsat oful pe forum si acum incep sa ma inmoi mai ales ca ma impunge si sotia cu indemnuri de genul: lasa sa se duca sa nu aibe necazuri.
Referitor la religie: cele 10 porunci sub diferite forme le gasesti in aproape toate religiile, deci consider ca mai frumos ar fi sa faca istoria religiilor. As vrea sa vad si eu copii ca inteleg care e diferenta intre moise si iehova, sau budha si alah.
Spunea odata cineva ca daca e sa se faca un studiu, Biblia este cartea horror cea mai vanduta. Pai sa vedem:
Fratii se omoara intre ei, fiica se culca cu tatal vitreg si ii cere capul unuia zis ion pentru asta, dalila ii taie parul lui samson, avand o participare activa la operatiunea de scos ochii (ce mi-a placut mie scrisoarea a v-a smile.gif ), moise separa apa in doua si apoi marea se revarsa si scufunda blindatele..aaaa carele faraonului, sodoma si gomora (prima marturie a unui genocid, urmate apoi de potop..nu vi se pare cunoscuta ideea numai unii merita sa traiasca??), uciderea copiilor ca sa nu scape isus, ala cu jertfele am uitat acum cum ii spune..dar pe mine ma infioara faptul ca vroia sa-si omoare copilul ca asa i-a cerut zeul lui (voi cei care sunteti credinciosi ati face asta??), ca nu mai spun cat de frumos este descrisa apocalipsa si altele si altele.
La intrebarea de ce ne cununam ortodox??? hmm poate ca asa e traditia? Asa cum traditie sunt si celelalte obiceiuri de nunta care nu sunt ortodoxe. Oricum merita numai pentru faptul de a-l auzi pe popa ca spune chestia celebra cu "nevasta este datoare sa-si urmeze sotul si sa-l asculte in toate cele" smile.gif)
Recunosc ca religia ortodoxa (doctrina, ca tot zicea cineva ca suntem indragostiti de cuvantul indoctrinat) este una din cele mai permisive religii, dar si doctrina comunista e frumoasa, conteaza numai ce fac oamenii din ea.
Cea mai frumoasa religie e aceea care se face acasa. Eu imi amintesc si acum povestile care mi le spunea bunica cu sfantu ilie si alti sfinti. Din fericire asta a fost singura apropiere de religie caci in momentul in care incepi sa vezi cate atrocitati s-au comis in numele religiei (se plange lumea ca hitler a ucis evrei. da e adevarat, dar de ce se face uitata activitatea inchizitiei? raportat la numarul de locuitori de atunci nu cumva inchizitia a ucis mai multi evrei ca hitler?). Sa nu uitam pogromul facut in numele religiei printre populatiile americilor.
Apropo de istorie, vorbeam cu a mea mama aseara, care a fost invatatoare 40 de ani si imi spunea ca s-a scos si istoria tarii care se facea in clasa a IV-a.
Asta pentru ca s-a constatat ca elevii au un program incarcat, dar li s-a bagat religie..hai sa fim seriosi.
Oricum, inca nu stiu ce o sa fac. banuiesc ca o sa urmez sfaturile voastre o sa ma duc la scoala sa vad profesorul de istorie si in functie de cat de normal o sa mi se para o sa decid atunci daca o las la religie sau ma declar adorator al lui Zamolxe. (are cineva o carte de corut sa invat doua trei fraze de pe acolo? smile.gif)

This post has been edited by rhunder: 18 Sep 2006, 22:41

--------------------
Dacia SuperNova Clima 2001 - b25wzj
Clio II 2005 1.5 DCI 65
Megane Prima 1.6 16V - temporar! :)
VW Golf V 1.9 tdi
+
SerbanS
post 18 Sep 2006, 22:49
Post #94

Membru

La inscrierea la scoala te pune cumva sa completezi si ceva in legatura cu religia adica de ce religie este copilul? Intreb asta pentru ca daca ai completat acolo ca esti crestin ortodox e posibil sa fie cam greu acum sa declari ca tu de fapt crezi in Zamolxe smile.gif . Oricare ar fi ea e decizia ta si iti doresc sa nu aiba repercursiuni in viitor pentru tine sau copilul tau. Eu doar am vrut sa zic ca am facut relgie din clasa a II-a pana in a XI-a si nu a avut nici o influenta malefica asupra mea.

This post has been edited by SerbanS: 18 Sep 2006, 22:50

--------------------
+
AMW
post 19 Sep 2006, 01:31
Post #95

Membru autentic

Tare as vrea sa aud parerea parintelului nostru de pe forum...ca vad ca inca nu a intrat pe aici.

Cate nopti nu am petrecut vorbind despre religie...ehe...si tot nu s-a ajuns la nici o concluzie ferma, numai puncte de vedere.

-manipularea maselor
-dorinta de a crede ca exista ceva mai puternic decat tine, nu conteaza este o divinitate sau un simplu zid la care te rogi si faci matanii
-indoctrinare
-o MARE afacere, te botezi, dai acatiste, cumperi lumanari, icoane, cruci etc, te casatoresti si mori...si asa aproape in fiecare an dai bani la biserica(paste, craciun, nu stiu ce sfinti etc) apropos...stiti cat a mai ajuns un botez?? o nunta?? ce sa mai zic de inmormantare si paratase....va zic eu...sare cu foarte mult peste un salariu mediu pe economie.

Un exemplu..preotul care slujeste in biserica de care apartin s-a imbogatit in 5 ani...cand a venit avea o dacie de prin `80 care statea sa se dezmembreze...eh acum parintele si-a luat xc90, casa la mare, la munte, lu fisu passat high line etc...si a facut si un lucru bun sa zicem..a renovat biserica..dar cum a renovato...tot din banii enoriasilor.

Asa ca stati linistit...nu va agitati si eu am facut religia in scoala...bunicul meu a fost mitropolitul moldovei si al bucovinei...pana la varsta de 12 ani imi spuneam rugaciunea in fiecare seara, bunica mea, desi fata de preot nu m-a obligat nici o secunda sa fac ceva ceea ce mie nu imi placea, era credincioasa, foarte credincioasa dar pe de alta parte era constienta de ceea ce inseamna biserica...pe noi profesorul in generala daca vorbeam in ora ne punea sa facem nu stiu cate matanii la o icoana de a lui...stiam crezul, tatal nostru si o groaza de rugaciuni ca ne punea sa le invatam...si medie mai mare de 8 nu avea nimeni ca cica media 10 e a Lui.

Nu sunt sigur dar parca si acum biserica este ceea mai de incredere institutie in opinia romanilor...normal cand tara este asa cum este, cand toti te fura, te inseala, nu te mai angajeaza nimeni, nimeni nu te ajuta, ramai fara casa, nu ai ce sa mananci..iti ramane un singur lucru si anume biserica...majoritatea cred ca doar biserica ii mai poate ajuta..e un fel de credinta oarba.

Spunea o persoana cu care am vb despre chestia asta ca iti trebuie maturitate ca sa crezi in Dumenzeu...probabil asa o fi dar mai degraba cred ca atunci cand te vezi aproape de moarte, batran, neputincios si stii ca sfarsitul e aproape devi credincios...habotnic chiar.

Eu sunt botezat ortodox...dar nu pot sa ma declar credincios dar nici ateu...pe la biserica trec de cateva ori pe an...paste, craciun si cand mai este cate o nunta, botez etc..in rest nu.
Sau mai devi credincios atunci cand ai un mare hop in viata si vezi ca nimeni nu te poate ajuta si atunci iti intorci fata catre Dumnezeu..de obicei ultima speranta a majoritatii oamenilor se indreapta catre El.

--------------------
Volkswagen Passat Highline 2.0 TDI 4MOTION B6
Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v
+
anamana
post 19 Sep 2006, 04:10
Post #96

Membru

Idea e ca tu ca parinte esti obligat moral sa-ti educi copilul in spiritul religiei tale. De ce?

In vremuri de demult, botezul se facea la majorat, in conditiile in care omul era constient de ceea ce face.
Biserica a considerat ca se pot boteza copiii inca de la varsta de sub 1 an, dar cu angajamentul parintilor de a-i creste in spirit religios.
Asa ca nu inteleg de ce un parinte care a facut acel angajament, acum nu este deacord ca la scoala sa se predea religie.

QUOTE(AMW @ 19 Sep 2006, 02:31)
[...] apropos...stiti cat a mai ajuns un botez??

Nu e grav.

Prin Mai l-am botezat pe fiu-meu. M-a costat cam 100 RON - (ca sa vorbim la concret).
Dar faza cea mai incomoda a fost ca m-au pus sa aduc de acasa 50 de litri de apa calda. .. blink.gif
La Romano-catolici, copilului i se toarna pe cap o lingurita de apa.
La Ortodoxi nu. Acolo i se face baie. Am si intrebat: "Sa nu aduc si Dalinu'?" laugh.gif
In fine. asta e o alta discutie.

This post has been edited by anamana: 19 Sep 2006, 04:17

--------------------
xx ABC
Mircea cel Batran a fost inmormantat la Cozia impreuna cu umbra sa.
+
Marty
post 19 Sep 2006, 08:00
Post #97

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Ma, eu v-am mai zis cum sa faceti cu botezu' da' nu m-ati inteles. Asta e, problema voastra. smile.gif

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
anamana
post 19 Sep 2006, 08:12
Post #98

Membru

Marty: N-am fost pe faza. Ce (si unde) spuneai de botez?

--------------------
xx ABC
Mircea cel Batran a fost inmormantat la Cozia impreuna cu umbra sa.
+
Marty
post 19 Sep 2006, 09:36
Post #99

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Ma, am folosit functia search si n-am gasit. sad.gif Mai caut.

Ete AICI . Inlocuieste si tu "cununie" cu "botez" si gata. 04.gif

This post has been edited by Marty: 19 Sep 2006, 09:48

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
MoneyTalks
post 19 Sep 2006, 10:08
Post #100

-

From: Ireland

QUOTE(SerbanS @ 18 Sep 2006, 22:04)
Din moment ce iti botezi copilul intro religie ar trenui sa fi de acord ca el sa intre in contact cu acea religie.
*

Da pe copil l-ai intrebat daca e de acord sa fie botezat in religia aia? Adica tie ca parinte iti place sa iti impui punctul de vedere in fata copilului numai pentru ca el nu are discernamint sa o faca?

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
SerbanS
post 19 Sep 2006, 10:41
Post #101

Membru

Bun da atunci pe copil il intreaba cineva daca el vrea sa faca religia la scoala? Pana la uram e o traditie adica copilul nascut din parinti crestini e tot crestin, daca iul aapuca la 30 de ani pandaliile sa treaca la alta religie atunci e treaba lui, dar pana la 18 fiind in grija parintilor ar fi normal sa ii se dezvolte si latura spirituala nu ?
Am zis ca in ziua de azi , cel putin dupa capul meu sunt chestii mult mai rele decat o ora de religie pe saptamana si care pot marca mult mai profund copilul - si msincer nu am auzit pana acum nici un caz de copil care sa fi ramas asa profund marcat de ortodoxie incat sa degenereze.
Si stati linistiti ca in clasa I nu le baga pe gat cine stie ce doctrine cum ziceti voi - invata si ei sa zica o rugaciune, invata cateva pilde, canta si ei de Craciun niste colinde si cam atat - adica niste chestii pe care nu le vad ca fiind periculoase. Oricum e trist ca am ajuns sa consideram religia periculoasa pentru copii da in rest bagam in ei povesti cu Harry Potter si nu stiu ce desene animate oribile care sunt de 100 de ori mai periculoase si pot determina comportamente antisociale - eu asupra lucrului asta vreau sa atrag atentia - sunteti revoltati cand vine vorba de religie dar cand vine vorba alte lucruri care in realitate sunt mult mai periculoase treceti foarte usor cu vederea.

This post has been edited by SerbanS: 19 Sep 2006, 10:47

--------------------
+
sinaxis
post 19 Sep 2006, 12:13
Post #102

Membru autentic

Eh, parintele e pe aici.
Citesc, citesc si iar citesc... smile.gif
Normal ca ma intristez. Predau religie in scoala de vreo 9 anisori. Urechile mi-au auzit multe dar de fiecare data cam aceleasi. Am tot raspus, iar am raspuns, din nou am raspuns. Dar cei care intrebau erau mereu altii care intrebau acelasi lucru...
Am obosit!
Nu mai raspund! Spun si eu ca un avva din Pateric: Nu mai trebuie sa vorbesc, sa vorbeasca faptele mele.
Un lucru as spune: ar trebui sa ne lamurim si noi odata si odata si sa nu mai facem treburi doar din dragul de a ne afla in treaba.
Esti ateu? Treaba ta! Dar nu ne mai incurca. Declara-te asa, nu-ti mai boteza copiii, nu te cununa, nu te inmormanta cu preot etc. Cand nu este Dumnezeu totul e ingaduit! Fii fericit! Daca poti, desi eu tare ma indoiesc.
Daca esti credincios, cunoaste-ti credinta si practic-o. Nu cu jumatati de masura, caldicele. Scriptura o spune, nu eu: Credinta fara faptele credintei, e moarta!
In Biserica materia religie e obligatorie. Cine vrea cu adevarat sa faca parte din Biserica e obligat sa cunoasca credinta acesteia si sa o aplice in toate! Biserica Ortodoxa la noi in tara, are aceasta facilitate de a-si exercita invatamantul in cadru organizat, in invatamantul de stat. Asta pt ca 87% din populatia tarii s-a declarat ortodoxa si ar striga iar 1000 de forumisti ca e inuman sa porti 80% din elevii unei institutii, in cadru organizat, vara iarna prin cine stie ce bisericuta neincalzita sau supraincalzita, sa faca ora de religie.
Inca ceva: tot ii dati cu liber arbitru si cu faptul ca religia ar trebui predata de la 18 ani in sus!
Liber arbitru inseamna posibilitatea de a alege intre doua cunoscute. Am spus totul. Daca tu stii, ca si parinte, ca fara un vaccin anume pruncul tau nu ajunge la 18 ani nu i-l dai cat mai devreme cu putinta? stai sa primesti acordul lui? Oare nu si legea laica tine cont de asta cand te numeste tutore? Nu-i normal sa vreau ce-i mai bun pt copilul meu? Pana acolo am orbit incat vedem religia ca pe ceva rau?
Multi de aici nu merita calitatea de parinte, sunt doar coautori sau participanti la un produs de conceptie si ingrijitori de conglomerate instinctuale si patimase.
Cu scuzele de rigoare.
Vreti o lume mai buna? Vad ca majoritatea doreste asta! Credeti ca se poate o lume mai buna fara religia iubirii? Fara ascultare? Fara ierarhie si comuniune? Fara autoritate? Fara porunci?
Va inselati amarnic.
Sa stiti ca religia e materie in care se comunica informatie. Nu se indoctrineaza. Folositi termenul fara sa-l cunoasteti!
Nu poti pricepe nimic din lumea asta fara religie pt ca toate ii sunt complementare. Vrei arta fara religie, vrei filozofie fara religie, vrei istorie fara religie, vrei stiinta fara religie? Nu ai cum!
Convertirea nu-i indoctrinare! Pot sa tin o conferinta pe tema asta.
Eu nu am facut religie in scoala si am avut apoi ff mult de recuperat.
Nu am fost in tinerete un om credincios, si acum trag din greu prostiile ce le-am acumulat atunci!
Multumesc bunicilor ca ma fortau sa merg la biserica!
Meritul lor e ca azi eu sunt preot! Dumnezeu sa le rasplateasca.
As fi un om tare rau daca nu as avea suportul credintei. Multumesc lui Dumnezeu ca a avut grija de sufletul meu si nu m-a uitat!
Puteti comenta ce vreti, ca nu mai raspund: am obosit.
Dar va rog, lasa-ti va copiii botezati sa-si cunoasca credinta si nu veti regreta. Poate o sa fie o lume mai buna. Depinde si de voi si de ei.

ps. ma simt tare onorat ca ma numiti parintele vostru, adica parintele de pe forumul asta. multumesc, nu sunt vrednic. sunt doar un posesor de Dacie smile.gif

--------------------
tohan stas 2012 full
"as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
+
St
post 19 Sep 2006, 12:23
Post #103

Membru

Frumos si 100% de acord. smile.gif

@SerbanS Corect, ma uitam intr-o zi la ce fel de desene animate s euita fiul de 3 ani al unei cunostinte, m-au uimit total. Sa nu mai spun ca sunt si copii la 12-13 ani care se uita la desene animate, si nu din acelea care te invata cu adevarat ceva, ci tampenii dinastea...

Eu cred ca voi nu stiti ce se intampla la o ora de religie. Parintii intrigati pot sa-si retraga de la ora aceasta copilul, dar inainte de asta va recomand sa asistati la o ora. Mergeti la scoala, faceti cerere, si cred ca puteti intra si la jumatatea orei pentru 10 min sau sa stati toata ora.

Stati voi linistiti ca nu religia este marea problema a invatamantului romanesc. Problemele reale sunt altele. Multi nu au unde invata, nu au manuale, sa nu mai zic de computere si altele. Un elev de 15-16 ani, face 7 ore 3 zile pe saptamana si 6 ore 2 zile pe saptamana, in conditiile in care o persoana angajata, care are carte de munca, face obligatoriu 8 ore...

This post has been edited by St: 19 Sep 2006, 12:27

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
Pedro
post 19 Sep 2006, 12:35
Post #104

Membru autentic

Daca voi aveti impresia ca ora de religie din orice scoala inseamna mai mult decat un alt soi de recreatie pentru elevi va inselati amarnic sau sunteti ignoranti nepunandu-va problema asa cum si-ar pune-o copilul vostru. Singurul lucru benefic ar fi , cate o informatie doua prinsa din zbor si si mai si eventuala blandete a unui preot batraior care ar face cat toate bisericile din lume in sufletul copilului.

--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD Berlina
O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
+
Fratzica
post 19 Sep 2006, 14:09
Post #105

Zen

Group: Moderatori

Pedro... preotul ala batraior exista doar in scoala perfecta. De cele mai multe ori insa un nebun apare la catedra. Ala care ne-a predat noua religie in gimnaziu, nu avea nici o treaba cu preotia, afisa un aer gen al capone de te pufnea rasul, nu alta.
Religia ar putea sa se reorienteze, uitati-va la musulmani ce apare in contract, nu stiu cate zeci de virgine biggrin.gif Dar tare mi-e ca alea au ramas virgine dintr-un motiv foarte intemeiat, si parca vezi ca se sperie saracii kamikaze aia, odata ajunsi la bordel biggrin.gif
Parca vezi acu reply-uri gen: Death to the infidels!!! charge.gif 251.gif

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
"The happier we are, the less we see." - some japanese guy
+
AMW
post 19 Sep 2006, 14:13
Post #106

Membru autentic

@anamana pai eu de curand,impreuna cu ai mei, am botezat un copil...si ni-sa cerut 100 de euro pe fata...dar in Bucuresti...tot de curand am fost la o nunta, si am intrebat de curiozitate cat a fost la biserica, 200 de euro, ce sa mai zic de parastase ca daca vrei sa faci o slujba la cimitir fara 500.000 nici macar nu vrea sa auda...

--------------------
+
workarea
post 19 Sep 2006, 14:14
Post #107

Membru autentic

From: Drumul Taberei

QUOTE(sinaxis @ 19 Sep 2006, 13:13)
Esti ateu? Treaba ta! Dar nu ne mai incurca. Declara-te asa, nu-ti mai boteza copiii, nu te cununa, nu te inmormanta cu preot etc.
*

Parinte, cu tot respectul, vedeti, noi tot va mai incurcam, si anume prin impozitele noastre, pe care statul le distribuie cultelor. Asa ca, iata, existenta noastra marunta are, pina la urma, un sens.

--------------------
Dacia Logan Ambition 1,6 MPI, 2007 - B-**-***
+
Pedro
post 19 Sep 2006, 14:40
Post #108

Membru autentic

Sa lasam faza cu spaga la preot, stie toata lumea ca te jupoaie, numai daca ar fi sa ne luam dupa spusa lor "cu dumnezeu inainte" si ar trebui ca dumnezeu sa fie un onasis ceva sau vreun gates. Ce bine ar fi sa nu fie asa DA ASA E!

--------------------
+
vijelie
post 19 Sep 2006, 14:42
Post #109

membru violet

Va vaicariti atata pentru 3 milioane de lei de parca ati boteza/cununa in fiecare saptamana... V-a pus cineva cutitu' la gat si ati dat banii sau v-a fost jena sa va tocmiti?
Eu cand am botezat un copil am dat cat am vrut, nici nu m-a interesat ce vroia preotul.

This post has been edited by vijelie: 19 Sep 2006, 14:43

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
Pedro
post 19 Sep 2006, 14:45
Post #110

Membru autentic

QUOTE(vijelie @ 19 Sep 2006, 15:42)
Va vaicariti atata pentru 3 milioane de lei de parca ati boteza/cununa in fiecare saptamana... V-a pus cineva cutitu' la gat si ati dat banii sau v-a fost jena sa va tocmiti?
Eu cand am botezat un copil am dat cat am vrut, nici nu m-a interesat ce vroia preotul.
*

And your poit is blink.gif ?

--------------------
+
vijelie
post 19 Sep 2006, 14:46
Post #111

membru violet

Ce e aia "poit"? Ca restu' mai pricep.

--------------------
+
AMW
post 19 Sep 2006, 14:52
Post #112

Membru autentic

da? dar ia gandeste-te ca pentru o cununie trebuie sa iti faci programare cu nu stiu cat timp inainte...si te tine jumatate de ora in biserica ca mai are inca 2 nunti afara care asteapta....si daca ai sta sa faci un calcul simplu ai vedea ca nu faptul ca dau eu 3 milioane ma deranjeaza...ci faptul ca el castiga intr-o zi cat nu castiga multi altii intr-o luna....

p.s. pedro cred ca vroia sa zica "point" o mica greseala de tastatre...of of...rai mai sunt uni....

--------------------
+
Pedro
post 19 Sep 2006, 14:55
Post #113

Membru autentic

QUOTE(vijelie @ 19 Sep 2006, 15:46)
Ce e aia "poit"? Ca restu' mai pricep.
*

E, las ca te-ai descurcat tu cu totu' pan la urma smile.gif . Nu am vrut sa te induc in oroare , doar o simpla greseala tongue.gif

--------------------
+
vijelie
post 19 Sep 2006, 14:56
Post #114

membru violet

Pai nu-i mai da si problema e rezolvata. Nu gasesc normal sa dau cat mi se cere. Voi gasiti ca e musai sa dati cat vi se cere?

--------------------
+
Pedro
post 19 Sep 2006, 15:00
Post #115

Membru autentic

AMW , apropos de religie, avatarul tau nu se poate ..............maaacar un pic mai mare!

--------------------
+
AMW
post 19 Sep 2006, 15:01
Post #116

Membru autentic

"Nu-i dai, nu iti ingrop mortul" Asta a fost raspunsul unui popa la inmormatarea cuiva cand popa i-a cerut o suma exorbitanta si ala zis ca e prea mult...bineinteles de unde sa mai gasesti alt popa in ziua inmormantarii?? Asa ca a dat... nu mai face totul sa para asa de usor vijelie...ca nu e...

LE: ce sa ii fac daca nu ma lasa decat cu 50k sa uploadez...a trebuit sa reduc poza... biggrin.gif

This post has been edited by AMW: 19 Sep 2006, 15:03

--------------------
+
alinakes
post 19 Sep 2006, 15:07
Post #117

X

From: X

Incearca sa vezi daca merge ca atasament ! biggrin.gif

Vijelie zi si mie unde ai gasi o biserica in ziua cununiei ( asta pentru ca daca le spui parintilor ca nu faci la biserica deja te reneaga de copil ) !

Lasand asta la o parte cand totusi mergi la o cununie deja programata de ce iti fac "taici" de acolo o slujba de parca ar fi mancat ardei iute , asa de repede vorbesc !

In ultimul an am fost la 5 ( cinci ) cununii , la 1 ( una ) singura am ascultat o slujba care a tinut mai mult de 20 minute si da era la cea mai pricajita biserica dintre toate cele 5 !

Zi si mie de ce slujba s-a umplut de practici ce aduc mai mult a supunere ( sa nu zic sclavagism ) decat a dragoste fata de Dumnezeu ?!

Asta de fapt ar fi intrebare pentru Sinaxis !

Daca vrei iti dau exemple de practici de supunere : duminica asta am asistat la o cununie in care preotul a stat cu mana in fata nasului pana ce i-a sarutat-o , asta deja pupase o carte si nu stiu ce haine de pe preot !

Vorbind strict medical pe o coperta de carte din aia sunt o gramada de microbi lasati de alti oameni ce au trecut pe acolo ! Si sa nu imi ziceti ca , credinta omoara microbii ca sunt destui oameni bolnavi de sida sau cancer care se roaga si uite ca nu le-a disparut boala !

Cred ca am deviat putin , dar raman intrebarile !

This post has been edited by alinakes: 19 Sep 2006, 15:16

--------------------
X X X - X
+
vijelie
post 19 Sep 2006, 15:10
Post #118

membru violet

Astfel de exemple, draga AMW, daca sunt adevarate, sunt triste. Cu nunti si botezuri m-am descurcat cum am zis mai sus, dar la evenimente triste sa dai de astfel de scursori umane e de-a dreptul halucinant.

--------------------
+
ovidiusoft
post 19 Sep 2006, 15:13
Post #119

Membru de sub patura

Si eu am asistat (nu eram eu implicat direct) la cateva cereri de la obraz. Si cand te gandesti cate nunti, betezi si altele se fac pe luna, simti cum ti se urca sangele la cap... Si conduci agresiv si provoci accidente.

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
Pedro
post 19 Sep 2006, 15:17
Post #120

Membru autentic

Lasati naiba prostiile 124.gif , hai toti in cor AMW, AMW, vrem poza!

--------------------
+
6 Pages « < 2 3 4 5 6 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 09:30
Forum Renault