A 4-a revizie (4 Ani sau 60.000 km), informatii utile, experiente personale
![]() ![]() ![]() |
A 4-a revizie (4 Ani sau 60.000 km), informatii utile, experiente personale
adyprico |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 13 April 09 ![]() |
|
||
--------------------
Logan
Ambition
2005
|
|||
bogdan10 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 126 Joined: 11 July 06 ![]() |
QUOTE(adyprico @ 27 Jan 2011, 10:49) Salutare. Ma apropii si eu cu pasi repezi de revizia de 60k. Am citit tot topicul asta cap coada. Am si eu cateva intrebari referitoare la aceasta revizie. La lichidul de servo se umbla (schimbat sau ceva de genu)? Ce diferenta este intre cureaua de accesorii , cureaua de CA/DA si cureua de la alternator se schimba toate sau cum ... aici nu am inteles lumintati-ma voi ![]() Unde in bucuresti pot cumpara piese de revizie de origine dacia la preturi normale stiu ca era odata un magazin pe Mihai Bravu pe langa Obor, cum sunt preturile e ok sau recomandati-mi voi altul. Multumesc anticipat Sunt doar 2 curele de schimbat inclusiv cu rolele aferente: de distributie si cea de accesorii (antreneaza AC, alternatorul si servodirectia). Anul trecut inca mai era magazinul DACIA de pe sos. Mihai Bravu. Poti lua piese de origine sin din Vitan-Barzesti de la Emil. |
--------------------
DACIA
LOGAN
2005 1.6 MPI AMBITION
- 1-B-101
|
|
Imparatul |
![]()
|
Imparatul Group: Members Posts: 188 Joined: 2 December 05 From: Iasi ![]() |
Se tot vorbeste de piese de schimb pentru distributie, dar nu se spune ce firma anume.
Kitul de distributie de la ce firma este cel mai bun de cumparat? Ce firma trebuie sa fie, ca sa aiba calitate in timp? Sa nu cumpar o curea de distributie si sa se rupa dupa nu stiu cati km. 5 Mar 2011, 14:33: QUOTE(annem @ 19 Jan 2011, 11:43) Eu exemplul l-am dat: Pur si simplu am justificat de ce ar trebui sa se considere si recomandarile Dacia din cartea de intretinere, nu e vorba numai de marketing. Pentru mine, care ar fi diferenta ca la Logan 2005 se specifica in carte ca antigelul se schimba la 4 ani/90k km sau la MCV din 2008 scrie 3 ani/100k km? Nici una. In ambele cazuri nu mai am garantie cind eu decid daca schimb sau nu antigelul conform recomandarilor Dacia din carte. Pot sa schimb si singur antigelul, dar cit are de cistigat un service sau Dacia dintr-o schimbare de antigel? Pe linga ulei si filtre, mai aduc si 3l de antigel si 3l de apa care costa 60 de lei. Cit e manopera pentru un schimb de antigel ca sa obtin o stampila pe carte? Nu-i atit de simplu. Pe spatele contractului scrie clar care este instanta de judecata la care poti sa te duci. Este o instanta arbitrala cu proceduri speciale si foarte defavorabile pentru reclamant. Asta am semnat, asta am, si cred ca toti avem. Te duci la alta instanta, in doi ani abia se decide daca procesul se judeca sau nu. De cele mai multe ori, procesul nu se judeca. Eu cred ca in loc de COC ei ti-au dat un COCK. ASTEA sunt desene animate. Aberatii. Chiar ca mentalitate de roman de mediu rural. 5 Mar 2011, 14:48: http://totalautoplus.bizoo.ro/vanzare/9597...an-1-4--1-6-MPI am gasit si la 180 ron. Gates parca. Sunt bune? This post has been edited by Imparatul: 5 Mar 2011, 14:48 |
--------------------
La misto de misto
Nhgfbnn
Htdcjjj
- IS 12345678910
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
QUOTE(Imparatul @ 5 Mar 2011, 14:21) Se tot vorbeste de piese de schimb pentru distributie, dar nu se spune ce firma anume. Kitul de distributie de la ce firma este cel mai bun de cumparat? Ce firma trebuie sa fie, ca sa aiba calitate in timp? Sa nu cumpar o curea de distributie si sa se rupa dupa nu stiu cati km. Se spune, doar ca nu ai cautat tu. Vezi ca e un topic numai despre distributie, gasesti acolo toate informatiile, important e sa vrei sa citesti. http://www.daciaclub.ro/kit-distributie-t136904.html This post has been edited by tribunul: 5 Mar 2011, 15:08 |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
adyprico |
![]()
|
Salutare,
Stiti cumva la cobalcescu accepta revizie cu piesele mele, sau recomandati-mi un service bun unde au scule adecvate de masurare si montare ca nu vreau sa ma duc sa imi puna distributia "dupa ochi" ... Despre ami auto ce parere aveti |
--------------------
Logan
Ambition
2005
|
|
annem |
![]()
|
Omul Gras Group: Members Posts: 401 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Cobalcescu nu te vrea cu piesele tale. Au o promotie acum cu ulei Mobil 10W40 gratuit, poate merita sa o iei in considerare la costuri.
Dacoserv (Salaj + Militari) a schimbat radical macazul. Sufla vintul din toate partile. Te accepta cu piesele tale si cred ca au ramas meseriasi buni. La fel si Meridian-Sud, dar aici e preferabil unul din mecanicii care a venit de la Renault. La Serus nu te accepta cu piesele tale, e bun dar scump si foarte greu de ajuns daca nu esti din zona. Acum au si o echipa foarte buna venita de la IPSO. La Ami Auto, un amic cu VW isi face revizia acolo. Practic n-a facut decit 2 schimburi de ulei si filtre (Castrol si Mann - manopera gratuita) si a schimbat placutele de frina. Spune ca sint dotati si au ceva clienti printre cei cu masini iesite din garantie gen BMW, Mercedes, VW, Renault, etc. Si preturile par mai mici decit la Dacia-Renault, iar revizia este trecuta in cartea masinii. Personal, evit orice service din Bucuresti, cind/daca pot. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Laureate, 2008 Laureate MCV GPL - Puisor 2011 Laureate MCV GPL - Puisor (de la Dacia)
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
La Serus eu am facut revizia de 40.000 km cu piesele (filtru motorina Knecht Mahle, aer si ulei Mann) si uleiul adus de mine (Castrol). Masina era iesita din garantie.
Initial au zis ca nu ma accepta dar in urma discutiei au acceptat si au notat pe comanda ca am adus eu consumabilele. Au trecut revizia in carte. Sunt OK, te lasa langa masina si nu e mult mai scump decat Dacoserv. Pentru cei ce stau bine cu timpul liber au niste reduceri la manopera functie de intervalul orar in care se programeaza masina. |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
jurak |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 14 August 07 ![]() |
Daca a facut cineva revizia la 60.000 km in ultimul timp, poate sa ne spuna ultimele preturi prin service-uri ?
|
--------------------
dacia
logan
2007 ambiance
- sv00sky
|
|
Liviuta |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 22 July 08 ![]() |
Salutare ,
Pe Craiova care mai sunt preturile la schimbarea distributiei/accesoriilor ? |
--------------------
Dacia
Logan
2004 Laureate
|
|
dl_dr25 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 571 Joined: 4 August 07 From: Bucuresti ![]() |
La 55mii km , 4 ani si 2 luni (tot ce a fosta dat jos dupa masina arata super bine si cred ca mai mergeam fericit cel putin 5 mii km )
1. curea contitech + rola ina =250lei 2. pompa apa ( am uitat cum se numeste ![]() 3. curea contitech accesorii (cu AC) = 60lei 4. antigel + apa = 40lei 5. filtru polen 40lei Total = 520 lei magazin chitila ( propietar magazin este asociat la neste ford) Manopera la neste ford soseaua chitilei = 280lei Total final 800lei , eu spun ca este k |
--------------------
dacia
logan
2007 dci
- B
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
N-ai schimbat si rola ? Mai mereu pica inantea curelei de accesorii...
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
mircea.s |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 25 March 11 ![]() |
annem ,la serus nu prea mai este echipa IPSO ,iar la meridian daca ai treaba lucreaza tot cu cei care au venit de la ipso stiu ca ai avut o relatie buna cu ei
|
--------------------
dacia
logan
2006
|
|
dl_dr25 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 571 Joined: 4 August 07 From: Bucuresti ![]() |
nu am schimbat si rola de accesorii fiindca am zis ca nu se merita sa dau niste bani in plus, paguba nu este prea mare daca cade (cureaua pe care am puso si manopera adica 90-100lei)
|
--------------------
dacia
logan
2007 dci
- B
|
|
mikey_gtx |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 411 Joined: 23 April 09 ![]() |
uleiul si filtrele le-am schimbat in toamna.
saptamana trecuta mi-am pus placute Ferodo Premier =75, si mi-am curatat tamburii. ieri am dus rembleru la mecanic sa faca distributia si a costat in felul urmator: 1. Curea distributie ContiTech + Rola intinzatoare INA =260 2. Curea alternator (nu o pot numi altfel pentru ca e singur pe cureaua asta) =50 3. Antigel (3L) =60 4. Pompa de apa HEPU =140 5. Lichid de frana (1L) =25 6. Garnitura capac culbutori =20 Total piese: 585 Manopera: 250 pentru cei interesati: rola intinzatoare din uzina e KOYO. pe cureaua de distributie scrie Made in France (probabil Gates), iar pe cea de alternator scrie Mitsuboshi, Made in Japan. preturile sunt exprimate in RON. |
--------------------
.
.
.
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
mikey_gtx |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 411 Joined: 23 April 09 ![]() |
eu sunt de parere ca sunt chiar buni. cu siguranta nu e o firma fantoma.
Mitsuboshi_Belting-logo-215D9981EA-seeklogo.com.gifmitsuboshi1.jpg am mai vazut curele facute de japonezii astia. |
--------------------
.
.
.
|
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
Curea Mitsuboshi am pe a mea de noua. Made in Japan.
![]() |
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
mare parte din productie este relocata in china
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
adyprico |
![]()
|
Salutare,
Am reusit sa imi fac si eu revizia de 60000 am iesit destul de mult dar macar sunt multumit de tot ce mi-am facut, insa la service mi-a recomandat o curatare de circuit climatizare cu vaporizator , si incarcare freon bla bla , kitul de curatare costa unde la 130 lei. ce imi recomadati il pot face si acasa sau numai la service |
--------------------
Logan
Ambition
2005
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Curatarea o poti face si acasa dar treaba cu freonul nu...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
jurak |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 14 August 07 ![]() |
Si cat a costat revizia, daca se poate?
|
--------------------
dacia
logan
2007 ambiance
- sv00sky
|
|
adyprico |
![]()
|
1800 la cobalcescu
|
--------------------
Logan
Ambition
2005
|
|
DeusX |
![]()
|
![]() Pilsener Group: Members Posts: 241 Joined: 19 March 06 ![]() |
La Autoeuropa Timisoara, tatalui meu, pentru un Logan 1.4 din 2005, i-au cerut 1800 lei pentru revizia aceasta. La 15 minute dupa ce a refuzat, au venit la el si i-au propus aceeasi revizie cu 1500 lei (300 discount).
![]() Pana la urma o va face cu un mecanic tot de la ei din service, dar in particular, cu numai 1000-1100 lei. This post has been edited by DeusX: 15 May 2011, 13:29 |
--------------------
-
-
-
- - Qashqai 1.3 140 (2018)
Micra 1.0 100 (2018) |
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Mi se pare mult, tinand cont ca treaba se face intr-un garaj si nu ai garantie la lucrare...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
DeusX |
![]()
|
Nici sa le dau alora 1800 lei nu am chef, mai da-i in colo.
Iar garantia vine de la obraz. Garantia din service nu e mult mai elevata. Ma uit pe actele ce le-am primit de la Autoeuropa la masina mea si vad niste clauze de neacoperire a garantiei de ma pufneste rasul: "Garantia nu acopera: - verificarea si operatiile de intretinere periodica." ![]() Dupa capul meu, daca vor sa te beleasca, te beleste si service-ul autorizat si mecanicul de la garaj. Pe amandoi va trebui sa-i dai in judecata in eventualitatea unui litigiu. Cat despre calitate: e acelasi mecanic care iti lucreaza in service, tot el are service privat si acasa. E exact aceeasi manopera. Daca omul are si scule la inaltime (iar unii chiar au), nu e nicio diferenta. Cel putin omul cu care am vorbit eu, are. Dar, la urma urmei, e o chestie de preferinta pentru fiecare si eu o respect. Nici eu nu am bagat masinile in alte service-uri decat autorizate Dacia, dar deja se intind prin buzunare. This post has been edited by DeusX: 15 May 2011, 17:38 |
--------------------
-
-
-
Micra 1.0 100 (2018) |
|
Ygi_17 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 328 Joined: 2 February 09 ![]() |
daca esti amabil ce schimbau de costa 1800 ron?
daca era Megane mai intelegeam dar la Logan........ |
--------------------
Renault
Clio II - Symbol
2003 / 8V 75 CP
|
|
tribunul |
![]()
|
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
DeusX |
![]()
|
As fi amabil, dar nu mai tin minte detaliile.
Era vorba de revizia de 4 ani sau 60k km, care include kitul de distributie. Ce m-a enervat pe mine e modul in care au negociat ei pretul, sarind de la 1800 la 1500... Nu-mi inchipuiam ca la ei preturile sunt negociabile. ![]() |
--------------------
-
-
-
Micra 1.0 100 (2018) |
|
tribunul |
![]()
|
Nu crezi ca detaliile date de tine sunt cam exacte? Poate si sumele spuse de tine sunt la fel de exacte ca detaliile.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
adyprico |
![]()
|
ce mi-au schimbat mie a fost asa
-kit distributie(curea + rola) -kit accesorii ( curea + 2 role) - pompa apa, - filtru aer, - filtru ulei, - ulei mobil 1 - inlocuit lichid de frana - completat ulei la cutia de viteze - lichid de racire si alte chesti , reglat farurile cu aparat special etc Ce am fost eu multumit e ca s-au comportat frumos cu masina au stat numai pe ea mi-a verificat toate cablurile acceleratie, ambreiaj , timonerie saboti curatati , si alte chestii, mai pe scurt mi-au verificat tot. Si eu am cerut zeci de oferte de la diferite service-uri care de care cu nume mai pompoase sau chiar si de cartier , la marea majoritate cu piese de cine stie unde ma costa in jur de 1000 lei, cu piese de origine 1600-1700 deci mare inginerie nu faceam, asa ca la astia macar sunt sigur ca mi le-au pus bine, piesele sunt originale , am stat tot timpul langa masina mi-au testat si masurat fiecare curea si tot ce au schimbat Daca era de schimbat doar ulei si filtrele sau alte nimicuri le faceam la dastea mai de cartier ca nu e mare inginerie , ca si anu trecut cand m-a costat revizia 250 de lei ![]() This post has been edited by adyprico: 16 May 2011, 12:05 |
--------------------
Logan
Ambition
2005
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 17:28 |