DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> accident grav pe A1

St
post 19 Sep 2006, 11:57
Post #31

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

QUOTE(Meganer @ 19 Sep 2006, 11:14)
As repeta cele spuse ceva mai sus de Bill: nu doare sa incetinesti putin ca sa-i faci loc prapaditului aflat in depasire. Chiar un pic de frana.
@dRg: nu cred ca totul s-a petrecut intr-o fractiune de secunda. Cred ca se putea evita, chiar in cazul in care este vina soferului din dacie. Exclud varianta in care dacia loveste lateral tir-ul si il proiecteaza in duba.
*

Dar ia gandestete tu putin ca poate cel care conducea TIR-ul nu l-a vazut pe cel cu Dacia...

Eu zic ca nu are rost sa mai discutam cum s-a intamplat si cine e de vina atat timp cat nu stim niste date exacte ci doar presupunem. Important e ca in ultimul timp se intampla mult prea multe accidente mortale, si noi stam sa discutam cine e de vina atat timp cat nu stim exact ce si cum, asta e exact ca si topicul cu dacia la 160km/h si unii discuta de turatii..

Pacat, pacat ca nu stim sa apreciam viata, pacat ca nu stim sa respectam regulile de circulatie, pacat ca nu ii respectam pe cei din jurul nostru, pacat de cei morti, vinovati sau nevinovati.

This post has been edited by St: 19 Sep 2006, 12:00

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 19 Sep 2006, 12:01
Post #32

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

QUOTE(127.0.0.1 @ 19 Sep 2006, 10:46)
(in strainatate flash cu farurile inseamna ca te lasa sa te bagi/sa treci), "
*

Nu prea cred....circula in Germania si vezi daca ala ce vine cu 180-200 si iti da flashuri te lasa sa treci....

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
andu911
post 19 Sep 2006, 12:10
Post #33

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Astia care dau flashuri sunt niste complexati, care au trecut pe o masina mai de Doamne-ajuta si nu-si mai incap in piele.
Ce-o fi asa nenorocire daca o lasi mai moale cu 20-30km/h, ca sa depaseasca si ala cu Dacia...

Si eu ce pretentii am....Pai de-aia si-a luat Nelu Ciobanu masina straina ? ca sa stea dupa Dacii....ce dracu....

Eu n-am vazut flash in Germania. Nu e voie cu flash....poate sa ii ia si permisu pt flash....

This post has been edited by andu911: 19 Sep 2006, 12:12

--------------------
- - -
+
nambanidealtceva
post 19 Sep 2006, 12:24
Post #34

Pe volan din 96

From: B U C U R E S T I

nici macar romanii nu iti dau flashuri in Germania.. de ce oare?

--------------------
Citroen C4 1.6 16V, 2005, vandut Dacia 1310 Li, 2000 (cu regret)
+
vijelie
post 19 Sep 2006, 12:25
Post #35

membru violet

au uitat de unde vin

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
nambanidealtceva
post 19 Sep 2006, 12:30
Post #36

Pe volan din 96

From: B U C U R E S T I

da.. probabil... cum dispare mitocania in cateva ore si vreo mie de km... si noi ne chinuim aici de ani intregi.. sau altceva... merg cu 90 cu dacia.. ma injura toti.. flashuri, claxoane etc.. merg cu passat la 90 la ora.. aceleasi conditii.. culmea.. nu deranjez.. lumea asteapta rabdatoare.. ma depaseste... etc..

--------------------
Citroen C4 1.6 16V, 2005, vandut Dacia 1310 Li, 2000 (cu regret)
+
YO4RLP
post 19 Sep 2006, 12:31
Post #37

membru radioactiv

From: Galați

Calitatea costa si necesita educatie. Si fiindca educatia ne-o face televizorul, va mai trece multa vreme pana vom vedea mai putina carne zdrobita seara la stiri.

Din păcate, "vitejii" ăștia nu se uită nici măcar la TV la știri despre accidente, să nu mai spun de citit ziarele. Știrile despre accidente le află din gura altora: "mamă, băăă, ce-a fost acolo ...". Și atât. Atâta vreme cât știu că nu e cineva prin apropiere să-i tragă la răspundere își fac de cap.
Astă-vară pe drumurile din Franța, nu conta că erau autostrăzi, naționale sau departamentale, am văzut, pe marginea drumului, din loc în loc, niște siluete negre, de tablă, cu margine albă reflectorizantă. Una, două, trei, câți muriseră acolo. Instinctiv, fiecare o lăsa mai moale, că doar nu din traversare neregulamentară au decedat.
Poate ... și pe la noi?

--------------------
Dacia SuperNova Confort 2002 - GL-06-EAF
Cine vrea, găsește posibilitați; cine nu vrea, găsește scuze.
+
pastrama
post 19 Sep 2006, 12:32
Post #38

scursura umana

From: Ct

QUOTE(YO4RLP @ 19 Sep 2006, 13:31)
Poate ... și pe la noi?
*

La noi le fura indienii si le dau la fier vechi. excl.gif

--------------------
Tedei - -
+
vijelie
post 19 Sep 2006, 12:32
Post #39

membru violet

Da-le dracu' de siluete de tabla, ca le fura in aceeasi zi!

--------------------
+
YO4RLP
post 19 Sep 2006, 12:34
Post #40

membru radioactiv

From: Galați

La noi le fura indienii si le dau la fier vechi.

Ai mare dreptate! sad.gif

--------------------
Dacia SuperNova Confort 2002 - GL-06-EAF
Cine vrea, găsește posibilitați; cine nu vrea, găsește scuze.
+
andu911
post 19 Sep 2006, 12:36
Post #41

Membru autentic

QUOTE(nambanidealtceva @ 19 Sep 2006, 13:24)
nici macar romanii nu iti dau flashuri in Germania.. de ce oare?
*

Ce flasuri sa dea cand ei nici viteza legala n-o depasesc. Gandeste-te ca un nea Nelu cu Passat, nu mai reprezinta nimic in Germania, cand trec pe langa el o gramada de masini mult mai rasarite....
Isi da si el seama ca n-are ce impresie sa faca cu un Passat de 10.000 euro cu numere de Romania...Nu e atat de inconstient laugh.gif

This post has been edited by andu911: 19 Sep 2006, 12:37

--------------------
- - -
+
i96nds
post 19 Sep 2006, 13:00
Post #42

Stefan

Group: Moderatori

Eu am banuiala ca cel cu Dacia era pe banda II si tirul pe banda I.
Apoi TIR-ul a vazut ca e o masina in departare pe banda de urgenta si s-a gandit sa se departeze de ei, fiind periculos sa treci prea aproape de ei.

Asa ca TIR-ul a schimbat banda si nu s-a asigurat, intrand peste cel cu Dacia.

S-a speriat si apoi a intrat si in cei cu duba de pe margine.

Asta e parerea mea....

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
Bliss
post 19 Sep 2006, 13:20
Post #43

-

QUOTE(andu911 @ 19 Sep 2006, 14:10)
Astia care dau flashuri sunt niste complexati, care au trecut pe o masina mai de Doamne-ajuta si nu-si mai incap in piele.
Ce-o fi asa nenorocire daca o lasi mai moale cu 20-30km/h, ca sa depaseasca si ala cu Dacia...

dry.gif
Pe mine si pe niste prieteni era sa ne faca praf un idiot cu o Dacie duminica dupa-amiaza, venind de la pescuit. A iesit brusc de pe banda 1, fara semnal, fara sa se asigure, nimic, ca sa depaseasca o alta Dacie care mergea cu -5km/h. Noroc cu franele Focus-ului, desi cu tot cu ABS s-a lasat cu ditai scartaitul si morcov, n-a mai avut timp nici sa bage mana in claxon, nu mai puteam nici sa vorbim dupa... Cu (sin)ucigasi din astia pe sosele, ma declar foarte de acord cu pedeapsa aplicata de tir in cazul de fata.

--------------------
- - -
+
to_the_limit
post 19 Sep 2006, 14:56
Post #44

Membru autentic

QUOTE(TinCup @ 19 Sep 2006, 12:34)
fa schema asta cu mine si te scot de pe sosea. SERIOS!
te crezi John Wayne?
*

Ok,se retine.

--------------------
+
stuiberv
post 19 Sep 2006, 14:59
Post #45

Membru autentic

From: Iasi

Mai, nu conteaza care e vinovat, pacat ca s-a intamplat asa.

Totusi,, vad ca in ultimul timp cativa useri sunt de parere ca daca eu depasesc si vine unul din spate cu 1 mil km/h, el are dreptate sa faca semne, sa claxoneze, sa ma preseze.
Din cate stiu eu, daca vrei sa depasesti, te asiguri.
Deci, eu ma sigur, din spate nu vine nimeni (poate e si o curba la 500 de metri in spate si nu vine NIMENI).
Bun, ma apuc de depasit, la modul normal, eu cu 120 km/h si camionul pe care il depasesc are 90km/h.
In timpul asta, vine unul din spate cu viteza (ce viteza vreti voi, mai mare ca a mea).
Si se apuca sa imi faca flashuri, vine pana in curul meu.
Poate din fata vin masini, poate in fata camionului pe care il depasesc mai e o masina, el nu are cum sa stie asta, ca vine cu viteza si nu apuca sa vada.
Sau daca eu nu m-am asigurat bine si ma apuc si pun frana sa ma repliez dar acum nu mai am loc din cauza lui?

Deci, cei care spun ca cel cu flashurile are dreptate, ii rog sa imi explice:

1. Cand s-a asigurat ca poate efectua depasirea.
2. Ce scrie in lege despre situatia in care cel din fata ta semnalizeaza si se apuca de depasire (sau este deja in depasire).

Observatie: nu intreb de ce merge cu viteza, treaba lui, sa mearga cu ce viteza vrea, dar sa respecte macar regulile la depasire.

--------------------
Papuci marimea 43 3 ani bocanci - is xx undoitrei
“All parts should go together without forcing. You must remember that the parts you
are reassembling were disassembled by you. Therefore, if you can’t get them
together again, there must be a reason. By all means, do not use a hammer.” — IBM
maintenance manual, 1925
+
vijelie
post 19 Sep 2006, 15:02
Post #46

membru violet

Pai da, ai dreptate: cine depaseste cu 120 kmph e "in depasire" si e MUSAI sa dispara dracu' in dreapta cand vine Sile Ciumecu' care CIRCULA cu 180 kmph si ARE DREPTUL sa aiba banda 2 libera numai pt el.

--------------------
+
to_the_limit
post 19 Sep 2006, 15:21
Post #47

Membru autentic

Si mai nou vezi ca te si scoate de pe sosea blink.gif

--------------------
+
vijelie
post 19 Sep 2006, 15:23
Post #48

membru violet

Pe zi ce trece filmul Mad Max mi se pare jenant de naiv in comparatie cu ce se petrece in trafic.

--------------------
+
mariusCYP
post 19 Sep 2006, 15:56
Post #49

Membru incepator

Eu am parare exact la fel ca tine si este vina TIR ul se poate ,nu cred este vina Daciei si nu a avut incarcatura mare,preci tir era vina a vrut sa depaseasca masina stationata,te votez propunerea ta. scuze am uitat spun era pt "i96nds"

This post has been edited by mariusCYP: 19 Sep 2006, 15:58

--------------------
dacia break - TM 08 ---
+
nik1965
post 19 Sep 2006, 16:46
Post #50

Membru autentic

QUOTE(i96nds @ 19 Sep 2006, 14:00)
Eu am banuiala ca cel cu Dacia era pe banda II si tirul pe banda I.
Apoi TIR-ul a vazut ca e o masina in departare pe banda de urgenta si s-a gandit sa se departeze de ei, fiind periculos sa treci prea aproape de ei.

Asa ca TIR-ul a schimbat banda si nu s-a asigurat, intrand peste cel cu Dacia.

S-a speriat si apoi a intrat si in cei cu duba de pe margine.

Asta e parerea mea....
*

Cam aceleasi banuieli ma incearca si pe mine. Eu am patit-o in felul acesta cu citva tiristi si multumesc lui Dumnezeu ca am avut loc unde sa trag de volan si sa intru pe contrasens, odata cineva care venea din sens opus (urcam o panta cu doua benzi pe sensu de urcare) a frinat si a iesit mult in dreapta lui ca sa pot sa scap din incurcatura (tirul s-a departat de marginea soselei fiindca era unu parcat pe dreapta).
Nu cred ca era vreunu in spatele lor cu viteza mare si dadea flasuri fiindca nu mai apuca sa frineze si era si el in carambol.
Oricum Dumnezeu sa-i odihneasca si sa nu avem parte de asa ceva.

--------------------
dacia logan , duster 2005, 2017 - xx-xx-xxx
+
razu
post 19 Sep 2006, 18:41
Post #51

Eu scriu doar cand beau bere

QUOTE(to_the_limit @ 19 Sep 2006, 15:56)
Ok,se retine.
*

Ma baieti, mai domol bre cu pistolu' ca nu suntem in vestul salbatic acu' 100 de ani, si avem si ceva scoala ca sa nu aratam cu degetu' (macar unii dintre noi). Bre treaba cu pistolu' aratat doar in scop de intimidare miroase rau a dosar penal si se lasa si cu ciomageala de rigoare (asa, preventiv).
Bai frate d'aia se intampla o gramada de accidente ca n-ai loc de parveniti si de inconstienti care nu prea stiu ce-i bunul simt (rutier in cazul de fata)! Ma repet dar am senzatia ca unii nu prea au inteles ce-i democratia; cati jmecheri au tupeul sa scoata gunul prin franta, germania sau state?
Cat priveste accidentul de pe A1 eu vad trei cauze posibile fie soferul daciei a fost inconstient, fie tiristul nu a condus preventiv, fie amandoua!. Pacat ca a trebuit sa plateasca cu viata niste oameni nevinovati.
Sa le fie tarana usoara!
AMIN

This post has been edited by razu: 19 Sep 2006, 18:45

--------------------
Renault Megane 2004 hatch - DB 05 LSJ
Hatch 1.6/16v /gri boreal/clima/greieri/iulie 2004
+
prody
post 19 Sep 2006, 18:48
Post #52

membru iradiat

From: Cetatea Banilor

Eu zic ca cel cu microbuzul mai mult ca sigur nu a aprins avariile ca sa nu consume bateria. Cand il vezi pe unul cu microbuzul cu avariile puse pe banda de urgenta, iar tu esti in TIR, iti intra in creier faptul ca el se afla acolo si nu cred ca te mai sperii de o biata Dacie.
Si eu inclin sa cred ca s-a intamplat asa: TIR-ul mergea calare pe banda I si banda de urgenta (cum bine am vazut ca se poarta la noi pe autostrada), l-a vazut pe ala tarziu, a tras stanga, l-a agatat pe ala cu Dacia, s-a speriat brusc si a tras dreapta, s-a creat balans si restul e istorie.
Pacat..., oricum vina este clar a celui cu microbuzul. Asta e inconstienta. Cand m-am intors de la mare pe autostrada soarelui era unul cu un ARO tras banda de urgenta, nu-si pusese nici macar triunghiurile. Dormea dus in masina, noaptea la 11.30.
Recunosc ca am oprit si eu sa ma pis, dar barem am pus avariile si am belit ochii in spate bine, si la oprire si la plecare.

This post has been edited by prody: 19 Sep 2006, 19:02

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
andu911
post 19 Sep 2006, 18:52
Post #53

Membru autentic

Ba...maine poimaine o sa faca lumea gratar pe banda de urgenta... Nu mai mergem la padure ca e mizerie...arunca astia gunoaie....oprim pe banda de urgenta, punem o masuta, ascultam o manea...frigem un cotlet...

--------------------
- - -
+
sorin
post 19 Sep 2006, 19:06
Post #54

pilot de renault

From: Lebbeke,Belgia

Aici unde stau eu nu este voie sa dai flashuri celui din fata ta(risti carnetul+amenda usturatoare),daca vrei sa-ti faci vadita intentia ca te grabesti semnalizezi stanga.

Ma intorceam acum o luna din Romania si undeva pe la mijlocul Austriei imi face cineva flashuri la greu,bineinteles ca nu ma trag si imi vad de treaba mea cu depasirea unei coloane de TIR apoi ma retrag si cine ma depaseste???O Octavia 2 cu numere de Ilfov,o femeie.Mentionez ca am numere de belgia deci nu m-a salutat.Acelasi lucru l-am patit si in Germania tot cu o masina inmatriculata in RO.Trageti concluzii.

This post has been edited by sorin: 19 Sep 2006, 19:07

--------------------
MEGANE 2 1,9dCi --ESTATE --octombrie 2004
+
Bill
post 19 Sep 2006, 19:10
Post #55

Membru autentic

Stati un pic mai. Au zis la stiri mai devreme. Dacia venea la microbus, pt. ca se stricase microbuzul si-l sunase soferul. Omul venea de la Pitesti, intorsese pe undeva si venea spre microbus acum (pe directia inspre Pitesti).
Cand l-a vazut, probabil a facut abstractie ca mai era si tirul si a tras dreapta brusc sa intre pe banda 1 si apoi pe banda de urgenta. Poate ca stateau de vorba, erau 3 in Dacie.
Cum se zice ia luat Dumnezeu mintile si poate ca efectiv nu a vazut tir-ul in momentul ala. Clipa fatidica.
Mie mi s-a intamplat odata sa nu vad ca era rosu la semafor, abia dupa ce am trecut mi-am dat seama ca era un semafor. era o intersctie in T, parca pe la spitalul Colentina daca nu ma insel. Ma gandeam aiurea si nu am observat. Nu era circulatie si nu s-a intamplat nimic. Asta a fost.
Cand esti la volan trebuie sa fi cat se poate de treaz si de concentrat.

--------------------
Dacia Logan SL Techroad TCe 90 - B14xxx
+
han_1.6 mpi
post 19 Sep 2006, 19:11
Post #56

Membru autentic

From: bucuresti

am patit acelasi lucru in Austria tot cu masini de Ro. . stai linistit ca nici pe mine nu m-au salutat desi am nr de Ro. si am mai auzit si un caxon insistent in Wiena , care era de la un Clio din Ro.

--------------------
dacia,ford, logan,mondeo - B-00-000
protejati biciclistii in trafic!
+
andu911
Post #57

Membru autentic

Eu intotdeauna am spus ca e o situatie diferita cu numerele de IF... laugh.gif
Un fel de indieni la Paris.

--------------------
- - -
+
Amedeus
Post #58

Membru cu Logan

From: TM

La nemti recomanda sa iei pe tine vesta reflectorizanta, treci peste bara de protectie de pe margine cu triunghiu' in brate, il duci la 100 m dupa care suni sa te tracteze dar ramai in afara autostrazii. Tembelu' cu microbuzul purta toata vina dupa parerea mea. Trebuia sa-i scoata pe cei din vehicul in siguranta in afara autostrazii.

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
caktuss
post 19 Sep 2006, 19:13
Post #59

Membru autentic

From: Iasi

cum dracu` sa nu vezi un TIR ? sa nu-l auzi, sa nu simti in volan efectul curentilor de aer cand treci pe langa el
eu le simt din megane... si ala din dacia... nimic ? ohmy.gif

--------------------
Renault Megane Sedan II 1.6 16v 05-2005 - numar cu gaura
m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006)
33 600 km (26/09/2007)
45 000 km (o3/01/2009)
50 000 km (03/06/2009)
+
andu911
post 19 Sep 2006, 19:15
Post #60

Membru autentic

@Amedeus:
Hai nu mai vorbi de lucruri sfinte... Sa vezi in timpul verii, cand se duce lumea la mare, ce e pe Autostrada Soarelui, pe banda de urgenta. Toti opresc sa stea de vorba... parca ar fi in spatele blocului, la o bere si seminte...

This post has been edited by andu911: 19 Sep 2006, 19:15

--------------------
- - -
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd July 2025 - 22:14
Forum Renault