accident grav pe A1
![]() ![]() ![]() |
accident grav pe A1
Bill |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 28 March 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|||
to_the_limit |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 233 Joined: 25 March 04 ![]() |
QUOTE(razu @ 19 Sep 2006, 21:41) Ma baieti, mai domol bre cu pistolu' ca nu suntem in vestul salbatic acu' 100 de ani, si avem si ceva scoala ca sa nu aratam cu degetu' (macar unii dintre noi). Bre treaba cu pistolu' aratat doar in scop de intimidare miroase rau a dosar penal si se lasa si cu ciomageala de rigoare (asa, preventiv). Pai nu mai,nu stiu daca m-ai inteles,dar eu ma refeream la cei care insista ca retarzii in c..r meu cand vad ca depasesc ca sa ce..??prin flashuri si claxoane si atunci cand ma dau in dreapta( si o fac de fiecare data) merg o portiune de drum paralel cu mine ca sa ma injure,etc. Daca vreunul de pe aici va simtiti in pielea celui descris mai sus,n-aveti decat sa mergeti in instanta ca oricum mergeti degeaba,dovezi din parti nu sunt,deci nu puteti dovedi nimic. on-topic,ala cu dacia a depasit fortat un pic si apoi a franat repede tragand dreapta cred cand a vazut micorbuzul care in prealabil nu la putut localiza din cauza tirului fiind pe dreapta. Aici eu consider ca e vinovat cel cu dacia ca a franat si a schimbat directia fara sa se asigure. This post has been edited by to_the_limit: 19 Sep 2006, 19:23 |
-------------------- |
|
Bill |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 28 March 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
@andu911
Trebuie sa recunosc ca pe autostrazile noaste nu am umblat deloc (pe bune). In schimb pe cele din Ungaria, Austria si Germania am multe mii de km din '92 incoace. |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
Bill |
![]()
|
Referitor la flash-uri si injuri si degete aratate, oamenii astia nu sunt profesori universitari sau oameni de cultura. Sunt niste analfabeti si taranoi.
Odata veneam spre Bucuresti si pe la km30 am mers si eu o portiune pe banda a doua ca prima era sparta rau de tot. Zic mai nene si eu platesc rovigneta ca si ceilalti si chiar mai mult ca ei. Am mers cu 110 ca imi era cam frica sa merg cu mai mult (eram cu Oltcitul). Portiunea era presarata cu semne de limitare la 80. Zic sa nu deranjez. S-a lipit unu de mine cu o Octavia, claxoane, lumini. M-am dat la o parte la un moment dat, mi-a facut fel de fel de semne. Bineinteles ca nu puteam sa-l prind ca poate ii aplicam o corectie. Se vedea dupa fata ca e un parvenit de dupa revolutie, care inainte a mers cu caruta si acum a dat tunuri. @Amedeus, in Germania necesitatea ia impins sa adopte niste reguli stricte, ca probabil si la ei se murea pe capete inainte. Acolo se merge cu cat poate duce masina cu 250, 300 cat poate ea, nu e limita. Dar la noi e limita, si daca mergi regulamentar te injura. This post has been edited by Bill: 19 Sep 2006, 19:38 |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Da, corect si unde e limita ce cuminti sunt baietii...
|
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
gorjeanul |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 142 Joined: 30 September 05 ![]() |
Desi sunt un sofer calm de obicei, nu ma pot abtine sa nu dau flashuri si sa claxonez pe Soseaua Chitilei, pe care o parcurg in fiecare dimineata...sa vedeti acolo circulatie proasta si nesimtire in forma agravata.
De ce? Sa vedeti cum circula taranii cu numere de DB, GR, IF, etc... Pe banda de la marginea drumului nu e nimeni, toti gusterii circula pe banda de langa axului drumului. Daca te postezi linistit in spatele unui guster, nici vorba sa se dea la o parte....poate (sansa este de ~ 20%) daca ii dai un claxon / flash se da la o parte. NB: postez aici pentru a lua apararea prezumtivului vitezoman ce venea cu 180+ din spatele Daciei...are si acesta partea lui de dreptate. |
--------------------
RENAULT/DACIA
LAGUNA/LOGAN
2008/2005
- B-xx-GORJ L3, 2.0/16v, sedan
L1-Laureate 1.4MPI |
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
soseaua chitilei? aia de leaga tgv de bucuresti? pai si io merg numa pe banda de langa ax. de ce? ptr ca aia e un jaf de sosea. se lucreaza la ea de cand aveam io 15 ani. si tot asa a ramas. banda de langa marginea drumului e intesata cu guri de canale, guri care sint la fro 15 cm peste nivelul drumului. si unde nu-s peste nivel sint sub nivel. tot cu fro 15 cm. asa ca cine se grabeste s-o ia el prin gurile alea de canal si sa ma lase pe mine-n pace.
am nimerit si eu un bezmetic d-asta grabit care-mi tot dadea flashuri pe chitila. a trebuit sa opresc de tot, sa intru pe banda 1, sa incalec o gura d-aia de canal, doar ca sa aiba pe unde trece animalu'. ca mde, era grabit tare si el nu poate sa mearga cu 50 cat e limita p-acolo. This post has been edited by cristib: 19 Sep 2006, 21:00 |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
gorjeanul |
![]()
|
Pai s-ar putea ca animalul din spate sa fi fost chiar eu...
Pe bune acum, vorbesc de portiunea de sosea buna ce incepe la intrarea in Bucuresti (unde se termina Chitila, dupa podul ce face legatura cu linia de centura) si se termina la intersectia cu b-dul Laminorului. Acolo limita de viteza este 60, soseaua este buna, iar toti gusterii merg pe banda de langa axul drumului. Cam asta este situatia. |
--------------------
RENAULT/DACIA
LAGUNA/LOGAN
2008/2005
L1-Laureate 1.4MPI |
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
da. stiu portiunea. de obicei banda 1 e cam ocupata de masini care stationeaza.mai sint si cateva gropi (stiu din proprie experienta). probabil d-aia merg toti pe banda 2. ma refer aici la sensul de la chitila catre bucuresti.
celalalt sens (bucuresti-chitila) e mai liber si p-acolo ar putea intr-adevar sa mearga si pe banda 1. cat despre portiunea chitila-intrare in bucuresti(la pod) esti de acord ca nu ai unde sa mergi pe prima banda din cauza gurilor de canal. |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
gorjeanul |
![]()
|
Oricum, drumul este acceptabil.
In noul cod rutier as introduce un pasaj cu pedepsirea grava a utilizarii neadecvate a benzilor de circulatie - pe mine, cel putin, acest aspect care ma scoate din sarite rau de tot... |
--------------------
RENAULT/DACIA
LAGUNA/LOGAN
2008/2005
L1-Laureate 1.4MPI |
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
QUOTE(gorjeanul @ 19 Sep 2006, 21:17) In noul cod rutier as introduce un pasaj cu pedepsirea grava a utilizarii neadecvate a benzilor de circulatie - pe mine, cel putin, acest aspect care ma scoate din sarite rau de tot... Si eu as introduce pedepse si mai grave celor ce dau flash-uri. Ceva de genul permis ANULAT sau suspendat minim 6 luni plus o amenda de vreo 10,000 RON |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Da cand ne anunta ca urmeaza radar ne convine nu-i asa?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
modulsys |
![]()
|
Sofer cuminte Group: Members Posts: 192 Joined: 26 May 04 From: Brasov ![]() |
Eu cred in primul rand ca nu trebuie sa ne sperie claxoanele & flashurile.
Da-i in papuci de nervozati, daca se grabesc sa foloseasca serviciile Tarom. In general vorbind, n-ar trebui sa ne sperie nimic la volan. Nici macar o groapa in carosabil, sa ne gandim intotdeauna de 10 ori inainte de a trage brusc de volan. Asta nu scuza cu nimic pe bizonii care folosesc abuziv banda de langa axul drumului. Accidentul de aseara a fost un cumul de circumstante si greseli in conducere. Nasol. |
--------------------
Ford Focus
C-MAX
2004 1.6 TDCi
|
|
flotl |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 525 Joined: 1 December 04 From: Tulcea ![]() |
Victimele accidentului de pe A1 erau rude
Neatentia si lipsa de experienta au condus din nou la producerea unui accident rutier colectiv in care opt persoane si-au pierdut viata, iar alte 12 au fost grav ranite. Victimele carnagiului de pe Autostrada Bucuresti-Pitesti sunt rude ori prieteni. Ocupantii microbuzului inmatriculat in Constanta sunt de etnie roma. Toata familia cutreiera tara, comercializand prin targuri diverse bunuri. Cu numai cativa kilometri inainte de a ajunge la Pitesti, microbuzul lor s-a defectat, fiind nevoiti sa ceara sprijin rudelor si prietenilor din Pitesti. Asa a aparut autoturismul Dacia pe autostrada. Soferul masinii se grabea sa-si ajute apropiatii. Aflat in depasirea autotrenului, conducatorul auto a observat tarziu ca microbuzul pe care il cauta era foarte aproape. A accelerat puternic, in speranta ca reuseste sa ia fata camionului pentru a opri in timp util langa microbuz. Nu a fost asa. Autoturismul a ajuns sub rotile TIR-ului, care s-a napustit apoi si asupra microbuzului plin cu persoane. Rezultatul - un adevarat carnagiu, opt persoane decedate si alte 12 grav ranite. Inca un accident colectiv cu urmari tragice produs din cauza neatentiei la volan. |
--------------------
Megane Sedan
1.5 dci 100 CP
2004 CP
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Asa se explica de ce a taiat fata tirului..ce dobitoc , nu putea sa stea sa treaca?!
Pentru cei ce acuza soferul tirulului, de vroiati domnilor sa faca? sa opreasca sa lase tiganu' sa treaca? sa viseze el ce vrea sa faca cel ce depaseste? e normal? pe autostrada nu se fac chestii de genul asta, si soferul Daciei e singurul si unicul vinovat. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.216 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
zicea cineva ca la noi datul cu parerea e sport national...
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
Ci_co |
![]()
|
![]() Membru atutentic cu logan ! Group: Members Posts: 291 Joined: 20 July 05 From: UE - Bucharest !! ![]() |
Absoluta dreaptate Argon !! Manevra care a facuto seoferul daciei este periculosa .. si uite urmarea . Cumva acesti "mesteri" erau cumva tinichigii sau cum se numesc omaenii care fac burlane si jgheaburi.. nu de alta persoanele care mi-au pus la casa burlane erau praf in dale soferiei !
![]() RIP ![]() |
--------------------
Dacia & Renault/
Logan by Dacia/
'06 Pref 1,5dci
- B XX BEB Buaaaa am o Dacie Logan mahh tu stii ce trage e buna domne buna ! ( asa e toate)
|
|
voinicel |
![]()
|
![]() Noua mea pisica Group: Members Posts: 149 Joined: 9 June 06 ![]() |
Problema e indisciplina in trafic, teribilismul, si neatentia. Vara asta eram pe A2 spre Constanta mergeam constant 130-135km/h chiar mai putin ca mergeam la consum la un moment dat m-am angajat intr-o depasire si am ramas pe banda de langa ax sa mai depasesc si alte doua masina ambele dacii 1310 care mergeau cam cu 100 km/h distanta dintre ele nu prea mare (nu necesita o reintrare pe banda). Il depasesc pe primul iar al doilea baga semnal si ma trezesc cu el in fata ca s-a trezit el sa-l depaseasca pe al treilea noroc ca in momentul cand a dat semnal am luat piciorul de pe accelaratie si la-m pus pe pedala de frana ca alfel era bum sigur. Binenteles ca i-am dat flash si claxon iar cad l-am depasit imi araa degetul.
Scuzati-ma dar eu pentru chestii de genul asta ii luam permisul pe viata. Ar trebui sa supravegheze video toate autostrazile si sa-i taxeze pe inconstienti. PS: Daca era unul care venea cu 180-200 si era bum sigur politia zice devina viteza. Eu nu sunt de acord devina neatentia nu viteza. Nu sunt obligat sa merg incet cu masina doar pentru ca exista sinucigasi pe sosele. Sa-i testeze psihologic mai bine nu tampenia de test care il treci cu bani. This post has been edited by voinicel: 20 Sep 2006, 09:03 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
|
|
YO4RLP |
![]()
|
![]() membru radioactiv Group: Members Posts: 331 Joined: 20 December 05 From: Galați ![]() |
Off-topic: văzută ieri după-amiază, când mă duceam la servici: pe șoseaua de centură, un Logan care voia să depășească, cât p-aci să intre într-un autocar. Și tot el claxona pe urmă, de parcă soferul autocarului avea obligația să-i cedeze trecerea!
On-topic: unii nu realizează că mai trebuie și să încetinești, să oprești, să te asiguri. Ei nu mai văd decât drumul pe care-l au de parcurs, pentru ei nu mai există ceilalți în trafic, nimic altceva. L-am dat la spate, da-l în ...! Eu merg mai departe. Degeaba îi pune să mai dea inc-odată sala dacă nu-i pune și la traseu. Da' știi: toleranță zero, că doar n-au pus mâna de ieri, de alaltăieri mâna pe volan. |
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort 2002
- GL-06-EAF Cine vrea, găsește posibilitați; cine nu vrea, găsește scuze.
|
|
Bill |
![]()
|
QUOTE(argon @ 20 Sep 2006, 08:24) Asa se explica de ce a taiat fata tirului..ce dobitoc , nu putea sa stea sa treaca?! Pentru cei ce acuza soferul tirulului, de vroiati domnilor sa faca? Nu cred ca a contestat cineva vinovatia Daciei. Ne-am referit la vinovatia tirului (morala), daca ar fi putut evita tragedia, d. p.d.v. al conducerii preventive, am vrut sa spunem ca daca statea in puterea lui sa apese pe frana la momentul potrivit si putea sa o faca, bineinteles ca are si el o vina morala. In situatii d'astea nu are importanta daca greseste sau nu, daca are Dacie sau nu, daca e rom sau nu, important e sa se evite pierderile de vieti. Fierul se mai repara, dar viata omului nu se nai readuce inapoi. Eu totusi cred ca ne-a luat cam pe nepregatite tehnologia moderna a masinilor si noi am ramas la soselele din 1970. care se potriveau masinilor din 1970. Nu am condus BMW dar cred ca este cam anevoie sa mergi cu 70-80 km/h, cand masina cere 200 lejer. |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Sigur ca da, ai mare dreptate, Dacia aia care a provocat accidentul era de fapt un Brabus tunat, de ultima generatie...
Despre "soselele din 1970,care se potriveau masinilor din 1970" pot sa-ti spun ca elementele geometrice ale traseului autostrazii A1 sunt pentru viteze de 160 km/h inca din constructie. Problema e ca NOI suntem cam in urma cu prudenta si judecata. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Culmea e ca nu s-au pocnit pe portiunea unde e ingustata ci exact unde era lejer si asfaltul ok.
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai da, daca se loveau unde se lucra, era vina lu' Basescu + Tariceanu + Min. Transporturilor + drumari, nu?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Bill |
![]()
|
vijelie, crezi ca de prosti au limitat viteza autostrazii la 130. Chiar noi suntem destepti si astia prosti?
Iti zic o chestie, daca s-ar respecta si cea mai nesemnificativa litera din lege ar fi accidente poate 1 la 10 mil. Si acel accident numai din cauze strict mecanice (defecte ascunse, etc.) |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
Meganer |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 24 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Amatorilor de viteze mari: ganditi-va la faptul ca parcurgeti distante apreciabile (zeci de metri) in timp foarte scurt. In cazul curbelor largi, care permit abordarea cu 200km/h si peste, este foarte posibil sa va treziti in spatele unuia care depaseste cu 120km/h.
Aici urmeaza mica diferenta. Sa nu va inchipuiti cumva ca distanta de franare de la 200 la 120 este comparabila cu cea de la 80km/h la zero. E putin mai mare, mai ales datorita timpului necesar reactiei de a calca frana (in acest timp masina care se deplaseaza cu 200km/h parcurge 55m intr-o secunda). Nu va lasati pacaliti de impresia ca aveti vizibilitate suficienta, amintiti-va ca distanta de franare este direct proportionala cu PATRATUL VITEZEI. Amatorilor de viteza in oras: nu ma pot asigura daca nu se respecta limita de viteza, decat daca am ochii pe lateralele capului astfel incat sa nu fie nevoie sa-l rotesc. In timpul in care ma uit in partea opusa, apare "meseriasu" care se si supara ca am vrut sa intru in trafic, desi initial nu am observat sa vina careva... Nu mai spun de vizibilitatea redusa datorita masinilor parcate pe coltul strazii, pe 2 randuri (mai ales Taxi), pietonul care fuge prin fata masinii in timp ce ma asigur din stanga, etc. Nu mai spun de ambitia prosteasca a unora de opri in fundul masinii din fata in dreptul intersectiilor cu strazi secundare pentru a bloca accesul celui care ar putea iesi/intra pe acea straduta. Dupa ce fac asta, unii realizeaza greseala si se uita pe geam in alta parte sau cauta ceva prin bord. Altii chiar se bucura "las's-astepte, fraieru'". Nu iau apararea celor nepriceputi, neatenti, indolenti, dar incerc sa spun ca se pot evita evenimente nedorite fara prea mult efort, respectand cateva principii simple, de bun simt si avand respect pentru ceilalti. Hai ca am deviat mult de la topic, asta e. Sper sa nu iau mai mult de 10%... |
--------------------
renault
megane
2005 estate Megane Estate 2.1 2005 Confort Privilege 1.9 dCi
|
|
dragos.avramescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 6 May 05 ![]() |
Distanta de franare este proporionala cu patratul vitezei, dar in exemplul tau, daca e sa fim corecti, trebuie sa lucram in sistemul dat de masina care are 120 km/h, deco diferenta de 80. Apare insa alta problema: la viteze mari, scade aderenta (coeficientul de franare scade odata cu viteza), deci intr-adevar distanta o sa fie mai mare.
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B-64-TUX
|
|
vijelie |
![]()
|
Sunt convins ca, in urma lecturarii datelor stiintifice oferite de voi (date destul de interesante, de altfel), toti cocalarii beti si magnetii analfabeti vor circula cu grija de azi inainte atat printre blocuri cat si pe maretele noastre autostrazi. Salutare!
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(MoneyTalks @ 19 Sep 2006, 22:37) Si eu as introduce pedepse si mai grave celor ce dau flash-uri. Ceva de genul permis ANULAT sau suspendat minim 6 luni plus o amenda de vreo 10,000 RON Siigur ca da.... eu am intalnit un naspet pe A1 care mergea cu ~110km/h pe banda 2, approx. paralel (un pic in fata) altei masini care mergea cu aceeasi viteza pe banda 1. Am semnalizat stanga 2 min, m-am apropiat de el - ce, crezi ca m-a bagat in seama? Moment in care m-am enervat, m-amlipit de curu' lui si i-am dat 2-3 flash-uri, s-a repliat imediat. Asta e, cu unii nu merge altfel. In rest, si pe mine ma enerveaza aia care dau flashuri indiferent daca e sau nu e cazul. Da' tot mai naspeti sunt cei care merg de-an boulea pe mijlocul drumului pe principiul ca "daca eu nu ma grabesc, ceilalti de ce sa se grabeasca". |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
vijelie |
![]()
|
Vezi ca unii dau flashuri "preventiv", fara vreo intentie rea, ca si aia care claxoneaza cand intra in depasire.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 22:16 |