DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages « < 2 3 4 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> accident grav pe A1

AIX
post 20 Sep 2006, 16:12
Post #91

quite a regular

Group: Members
From: Bucuresti

Preventiv, dar asta ar cam insemna - pune tu frana si stai la 80 in spatele celui de pe banda 1, ca eu sunt pe banda 2 si am viteza si nu vreau sa scad sub 160. Problema celor care sunt asa preventivi este ca vin de pe banda a doua; altfel, daca ar merge pe banda 1, nu ar avea de ce sa faca flash-uri si cel din fata lor ar intra in depasire. Am vazut pe autostrada masini care mergeau tare si nu se sinchiseau sa treaca pe banda 1 chiar daca era libera - probabil mergeau pe principiul - se intra pe autostrada pe banda 2 - se sta pe 2 - se iese de pe 2 - iar cand la orizont apar masini pe banda 1 - mai dam un flash, sa nu aibe ganduri de depasire. Cruise control, a 6-a la relanti.

--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Highwayman
post 20 Sep 2006, 16:32
Post #92

Membru autentic

From: Marele sat numit Bucuresti

Un pic pe langa subiect: Ar trebui sa puna pe "autostrada" Bucuresti-Pitesti telefoane de urgenta cum sunt pe aia catre mare (daca nu sunt doar de decor ca la noi este posibil). Plus ca pe o autostrada adevarata sunt asa-numitele spatii de odihna la intervale regulate ca sa stii cat mai ai pana la o benzinarie, cat sa mai tii vezica plina etc. Pe Autostrada Soarelui chiar daca le-au construit si dupa le-au lasat parasite macar ai unde sa parchezi masina.
Si pana la urma ca soferii se gratuleaza cu flashuri nu e asa de grav fata de faptul ca la noi se merge pe sosele cu viteza luminii iar politia e ascunsa prin birouri. Dupa parerea mea pot astia sa mareasca cat or vrea amenzile daca nu se aplica. Ce, acum sunt amenzile mici? Dar nu am vazut pe nimeni amendat ca a depasit coloana oprita la semafor pe linia de tramvai, peste pietonii care traversau strada si trecand pe rosu ca sa se duca in mijlocul intersectie de unde are pole-position-ul; nu am vazut pe nimeni amendat ca merge cu 180 pe autostrada cu limita de 130 sau cu 150 pe drumurile nationale cu limita 90; de exemplu nu am vazut pe nimeni amendat ca pe dealul Cotroceni (panta si curba) depaseste peste linia dublu continua coloana oprita la semafor ca sa se bage in fata. De doua ori erau sa ma spulbere unii. Pot sa dau multe exemple. Politia are o mare durere in cot de ce se intampla pe strazile din Romania (am vazut cu ochii ei cum in intersectia Mosilor cu Carol se trece printre refugii si pe rosu cu politistul in intersectie).
Daca ar fi un pic de respect fata de lege si fata de partenerii din trafic parca nu ar mai fi nebunia asta pe strazi. Pe mine nu m-ar deranja de exemplu sa stau mai mult la un semafor si sa faco ora pana la servici in loc de 30 min daca nu as vedea smecherii care se baga pe linia de tramvai si blocheaza intersectiile.

M-am amuzat citind intr-un ziar de sport inaintea meciului Albania-Romania ce se intampla intr-o tara "inapoiata" ca Albania. Ca se trece pe rosu, ca nu se respecta nici o regula de circulatie. Era descrisa perfect ROMANIA.

Scuzati-ma ca am lungit-o atata si pe langa subiect.
Vorba lunga, saracia omului.

--------------------
- - Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005
"If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
+
andu911
post 21 Sep 2006, 00:26
Post #93

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Pe A2 sunt destule spatii servicii. Parca 4-5 pe un sens, ceva de genul...din 15 in 15 min. Romanii tot pe banda de urgenta se opresc...asa ca...
Voi chiar credeti ca daca am avea soselele din Germania, se va circula ca acolo ?

--------------------
- - -
+
Bill
post 21 Sep 2006, 06:11
Post #94

Membru autentic

Au zis la stiri aseara ca l-au amendat pe Mutu pt. depasire viteza (mergea cu 205 km/h) cu 380E parca si suspendare permis. Eu zic ca e cam mare amenda pt. un salariu mediu de la ei.

Vorbeam cu cineva prin '91 parca, despre respectarea legilor in occident. Eu ziceam, domnule, exista constiinta, au frica de dumnezeu, etc. Partenerul de discutie imi spune: nu domnule, democratia se tine cu pistolu'. Pedepse drastice.
Imi povestea de Elvetia. Imi spune: sti de ce nu trece santieristul cu basculanta plina de noroi soseaua? (adica doar sa traverseze). Zic, din respect fata de ceilalti, sa nu se murdareasca masinile scumpe. Omul spune, nu! Din cauza amendei
f. mari, ridicare licenta, etc.

De curand imi spunea un coleg, era in Germania cu un prieten, mergeau cu un BMW cu 30 km/h prin oras fiind drumul liber. De mergi asa il intreaba. E limitare de viteza. A tacut din gura. Apoi trebuiau sa opreasca. Soferul a mai mers cateva minute sa gaseasca un loc. Colegul il intreaba, de ce nu te sui pe trotuar? Esti nebun? Acum suna o baba la politie si imi salta masina.

In concluzie, nu stiu cata constiinta au occidentalii dar le e o frica de lege........

--------------------
Dacia Logan SL Techroad TCe 90 - B14xxx
+
sorin
post 21 Sep 2006, 07:11
Post #95

pilot de renault

From: Lebbeke,Belgia

Da,dar la noi nu este nici constiinta nici frica de lege pentru ca in jumatate din cazuri nu se aplica.

--------------------
MEGANE 2 1,9dCi --ESTATE --octombrie 2004
+
voinicel
post 21 Sep 2006, 08:11
Post #96

Noua mea pisica

Fratilor eu zic sa ne luam scutere pentru oras ca in Franta si pentru autostrazi DN etc cate o dacie din '80. Ca oricum nici drumuri si nici legi pentru bolizi nu avem. De ce sa dau 15.000 de euroi pentru o masina capabila cand pot sa iau una cu 500 de la dezmembrari ca ma incadrez perfect in limitele de viteza cu ea. Jos progresul sus regresul

--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
+
Highwayman
post 21 Sep 2006, 10:49
Post #97

Membru autentic

From: Marele sat numit Bucuresti

Drumurile pentru bolizi, cum zici tu voinicel, ar trebui sa aiba sensurile de mers separate (multi mor nevinovati din cauza celor care patrund pe contrasens).
si sa nu treaca prin localitati. Daca separarea se poate face relativ usor prin trantirea unor parapeti pe mijloc, o sa treaca mult si bine pana cand o sa poti sa mergi constant cu o viteza acceptabila prin Romania. Ar trebui sa puna peste tot pasarele pentru pietoni, nu numai pe DN1, taranii sa-si tina orataniile in curte, fara biciclisti, carute etc. Iar portiunile de drumurile nationale ce trec prin comune ar trebui iluminate.
Iar de legi... in primul rand ar trebui aplicata legea bunului simt, nu legea junglei.

Andu911: foarte bine ca sunt, dar de exemplu, daca esti un strain care trece prima oara pe A2 habar n-ai ca daca nu ai avut inspiratia sa-ti pui benzina inainte de a intra pe autostrada nu vei putea sa alimentezi mai bine de 100 Km. Deocamdata sunt doar niste parcari (bine ca sunt si astea). Au pus camere de supraveghere pe A2 tocmai pentru a se evita incidentele.
Pana o sa avem sosele ca in Germania poate o sa avem si noi macar un sfert din educatia lor. smile.gif

This post has been edited by Highwayman: 21 Sep 2006, 11:00

--------------------
- - Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005
"If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
+
andu911
post 21 Sep 2006, 12:38
Post #98

Membru autentic

voinicel mi-as lua scuter pt oras...dar mi-e frica ca se urca vreun bou pe mine

--------------------
- - -
+
MoneyTalks
post 21 Sep 2006, 13:10
Post #99

-

From: Ireland

QUOTE(Bill @ 20 Sep 2006, 09:14)
Ne-am referit la vinovatia tirului (morala), daca ar fi putut evita tragedia, d. p.d.v. al conducerii preventive, am vrut sa spunem ca daca statea in puterea lui sa apese pe frana la momentul potrivit si putea sa o faca, bineinteles ca are si el o vina morala.
*

Soferul de tir nu are NICI UN FEL DE VINA, nici macar "morala".

QUOTE(Bill @ 20 Sep 2006, 09:30)
vijelie, crezi ca de prosti au limitat viteza autostrazii la 130. Chiar noi suntem destepti si astia prosti?
*

Da oare nemtii de ce nu au limitat viteza pe autostrazi? Dupa logica ta, ei is prosti, iar romanii ai mai destepti de pe pamint radmasa.gif

Ce ar fi daca ai mai si gindi inainte de a scrie ceva? mad.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
vijelie
post 21 Sep 2006, 13:16
Post #100

membru violet

MoneyTalks, in viziunea romaneasca, soferul de tir a fost "bulangiu". Zi de zi ii vad pe cei care ar tb sa acorde prioritate cum se baga in intersectii la intimidare si cum se uita urat la tine daca nu il lasi sa treaca. De aici pana la a fi convins ca toata lumea are dreptul sa se "bage" nu mai e decat un pas.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
Bill
post 22 Sep 2006, 05:55
Post #101

Membru autentic

QUOTE(MoneyTalks @ 21 Sep 2006, 14:10)
Soferul de tir nu are NICI UN FEL DE VINA, nici macar "morala".
Da oare nemtii de ce nu au limitat viteza pe autostrazi? Dupa logica ta, ei is prosti, iar romanii ai mai destepti de pe pamint radmasa.gif

Ce ar fi daca ai mai si gindi inainte de a scrie ceva?  mad.gif
*

In legatura cu viteza, dumneata ai o perceptie total gresita. E la misto "From: Austria"? Daca nu, inseamna ca nu ai mers pe autostrada A1 de la noi. Nemtii nu au limitat viteza pt. ca ei au autostrazi. La 280 km/h nu versi paharul de cafea daca il pui pe bord. Bashca ca mai au si 3 benzi. A1 de la noi este un drum modernizat (in starea in care e acum este cam exagerat si termenul asta)

In legatura cu "daca ai mai si gindi inainte de a scrie ceva" mai bine ai aplica dumneata aceasta, eu nu am spus o aberatie, am spus o parere, cu care cred ca sunt de acord mult co-forumisti. Sunt liber sa o spun si nu am jignit pe nimeni.

Ii intreb pe ceilalti colegi de forum (cu dumneata m-am lamurit).
1. Este in siguranta sa circulam cu 200 km/h (chiar daca avem VW Passat 2.0 TDI HL 4Motion 2006) pt. noi si pt. ceilalti participanti pe A1?
2. Daca aveti ocazia de a evita un accident, daca nu e din vina voastra si o puteti face, a-ti face-o, sau a-ti merge dupa principiul "da-l in p@@@@a masii, daca e prost!"

P.S. Inca odata repet, la starea in care se afla acum A1, este mult si 130 km/h pt. siguranta, daramite 180, cum se circula curent.
Cine vrea sa mearga ca pe calculator, o face pe riscul lui, si nu numai al lui.............doar vedem aproape in fiecare zi la tv ce se intampla pe drumurile patriei, unde majoritatea accidentelor grave sunt datorate de viteza.

--------------------
+
andu911
post 22 Sep 2006, 06:09
Post #102

Membru autentic

Toata europa are restrictii de viteza. Ca tot vorbiti despre Austria si acolo maxim 130. Ungaria 120...etc. Ambele au autostrazi mai bune decat cele din romania.
Singura care a mai ramas cu niste bucati de autostrazi fara restrictii, este germania. Probabil si din cauza vanzarilor auto....sa aiba neamtu unde sa-si incerce AMG'ul. biggrin.gif

--------------------
- - -
+
Pegasus
post 22 Sep 2006, 10:54
Post #103

Membru incepator

QUOTE(Bill @ 22 Sep 2006, 06:55)
Ii intreb pe ceilalti colegi de forum (cu dumneata m-am lamurit).
1. Este in siguranta sa circulam cu 200 km/h (chiar daca avem VW Passat 2.0 TDI HL 4Motion 2006) pt. noi si pt. ceilalti participanti pe A1?
2. Daca aveti ocazia de a evita un accident, daca nu e din vina voastra si o puteti face, a-ti face-o, sau a-ti merge dupa principiul "da-l in p@@@@a masii, daca e prost!"

Cine vrea sa mearga ca pe calculator, o face pe riscul lui, si nu numai al lui.............doar vedem aproape in fiecare zi la tv ce se intampla pe drumurile patriei, unde majoritatea accidentelor grave sunt datorate de viteza.
*

Raspuns:
1. Nu este nimeni in siguranta la acea viteza indiferent de masina, poate doar pe o masina cu ramfortari pe interior si pe un circuit special amenajat.
Daca ne referin la A1, ceilalti nu sunt in siguranta pentru ca nu au in nici un fel controlul asupra evenimentelor care pot sa urmeze daca individul care ruleaza cu viteza aia pierde controlul masinii sau trebuie sa franze brusc, oricare ar fi motivul.
Si inca ceva...nu prea mai conteaza cu ce masina ruleaza respectivul pentru ca la viteza respectiva daca dai cu ea in pom/stalp/parapet te faci ferfelita.
2. Aici iti spun sincer ca am evitat de mai multe ori si cat voi putea sa o fac am sa o fac de fiecare data. Din pacate se circula prea des dupa principiu "lasa ca ma fereste fraierul" sau "o sa-mi faca loc papagalii astia de merg in coloana" sau "lasa ca se dau iei pe laturi sa trec eu printre ei"
Cine vrea sa mearga asa ca pe calculator sa se duca pe un circuit special nu pe drumurile publice.

Referitor la accidentul de pe A1, soferul tirului nu cred ca are vre-o vina d. p.d.v. al conducerii preventive, daca bezmeticul de pe dacie a tras scurt de volan si a intrat in fata tirului...ce sa mai eviti si cand?. Un tir incarcat (greutate marfa + greutate cap tractor + greutate remorca) este mult mai greu de manevrat si oprit decat oricare turism. Degeaba pune ala piciorul pe frana ca nu il poate evita pe dobitocul dinaintea lui.

Sapt. trecuta, vineri seara, ma duceam catre Constanta si la Megidia, la putin dupa sensul giratoriu un dobitoc cu un turism a fortat depasirea unui tir (masina carosata + remorca) in timp ce de pe contrasens venea alt vehicol.
Sa evite un accident soferul tirului care era depasit de animal, a franat si a tras dreapta de volan sa ii faca loc sa se replieze drept urmare a ajuns cu rotile din dreapta inafara carosabilului, care era in acel loc cu 10-15 cm mai jos. Soferul tirului a condus preventiv dar era sa-l coste pe el un accident daca se rasturna (masina si remorca avariata) plus marfa distrusa.
Crede-ti ca animalul a oprit sa-l intrebe pe ala daca poate sa-si puna masina pe sosea inapoi? NU!! Eu eram imediat dupa cel cu tirul si am rulat usor in spatele lui cu avaria pusa incomodandu-i pe vitejii din spate care vroiau sa depaseasca pana a reusit omul sa traga tirul si remorca inapoi pe drum.
In condtiile astea crede-ti ca ii convine omului cu tirul sa isi puna el viata in pericol? sa isi distruga masina cu care isi castiga painea?
Nu ii apar pe soferii de tir pentru ca am avut si neplacuta surpriza sa vad pana acum doua tiruri venind spre mine (eu mergand linistit pe banda mea) in timp ce se incapatanau sa depaseasca. A doua oara am franta si am iesit la propriu de pe sosea sa ma feresc de animal.

Problema este in modul in care se conduce in tara asta. Tragedia de pe A1 de asta s-a produs.
Este pacat ca se pierd vieti omenesti dar tot nu se invata nimic din toate tragediile produse.

Scuze de lungimea mesajului! peacefingers.gif

This post has been edited by Pegasus: 22 Sep 2006, 10:56

--------------------
Clio Symbol - Fidji 1.5dci(80cp)
Clio Symbol Fidji 1.5 dci/80cp, rosu vif, iunie 2005
+
Bill
post 22 Sep 2006, 11:16
Post #104

Membru autentic

@Pegasus, ai perfecta dreptate in tot ce spui.

Daca s-ar respecta legea in totalitate, chiar daca e buna sau proasta (..cu limitarile ei la 130 km/h) sunt convins ca nu ar mai exista accidente, poate doar cele datorate de defecte mecanice.

--------------------
+
vijelie
post 22 Sep 2006, 11:20
Post #105

membru violet

Stie cineva la ce viteza (aproximativ) s-a petrecut accidentul?
Ca iar s-a ajund la Passaturi gonind la 200 la ora, la autostrazile din Germania si alte SF-uri, uitandu-se ca la fel de bine te poate ucide si un Oltcit la 40 la ora de pe contrasens...

--------------------
+
critianoprea
post 22 Sep 2006, 11:22
Post #106

Membru incepator

From: Bucuresti / Pitesti

Soferul tir-ului a povestit ca nu venea nimeni din spate.
Din câte am înteles de la presa locala (poate sunt fabulatii!!!) microbus-ul ramasese în pana si era oprit pe banda de urgenta. Chemase prin telefon un mecanic sa-l ajute iar in momentul impactului era sub microbus cu gândul sa-l repare. Culmea este ca mecanicul chemat era cel cu Dacia, care depasind camionul, a vazut in ultima clipa microbus-ul oprit pe dreapta. A tras de volan spre banda de urgenta si de aici stie toata lumea ce s-a întâmplat.

Este pacat intradevar de vietile celor morti.

Sunt cazuri în care viteaza nu are nimic de a face cu accidentele, tine de gradul de civilizatie al strazii.

--------------------
Renault Clio Symbol 2002 1.4 8v - AG 11 ECO
+
Laurentziu83
post 22 Sep 2006, 12:12
Post #107

Membru autentic

QUOTE(vijelie @ 20 Sep 2006, 12:23)
Sunt convins ca, in urma lecturarii datelor stiintifice oferite de voi (date destul de interesante, de altfel), toti cocalarii beti si magnetii analfabeti vor circula cu grija de azi inainte atat printre blocuri cat si pe maretele noastre autostrazi. Salutare!
*

Eu sunt pentru scoaterea cenzurii cand se filmeaza accidentele. Ar fi mult mai eficient sa arate capete despicate, maini la 10 metri de posesor, sange, etc. Nu e frumos, dar eu zic ca e sanatos, mult mai mult efect ar avea decat niste simple comentarii idioate si multa cenzura.

--------------------
. . .
+
vijelie
post 22 Sep 2006, 12:19
Post #108

membru violet

Pe vremea lui nea Nicu, inainte de inmanarea permiselor de conducere, viitorilor soferi li se puneau niste filem din astea, de groaza, numai ca reau reale, de la locul accidentelor. Tata, nicidecum un om sperios de felul lui, zice ca erau de mare efect. Sunt convins ca unii bagau la cap ceva inca dinainte sa se petreaca astfel de grozavii sub ochii lor. De altfel, numai prostii invata din greselile proprii, nu?

--------------------
+
vi_escu
post 22 Sep 2006, 12:35
Post #109

Membru somnambul

From: republica procurorilor

Pana pe dracu, banda de urgenta o folosesc toti la tot ce le trece prin cap. Pe autostrada spre Constanta erau masini oprite la umbra de sub poduri, "pana de tufis"!

--------------------
Logan ABS plus 1,6MPi . 2007
Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
+
Meganer
post 23 Sep 2006, 05:16
Post #110

Membru autentic

Pe A2 problema e ca in spatiile special destinate opririi nu prea sunt tufisuri. Spun asta deoarece WC-urile sunt inca nefunctionale la peste 2 ani de la deschidere, iar in spatele cladirilor e o mare de fkl. Eu recomand ocupantilor masinii sa-si rezolve toate pb inainte de plecare dupa care sa reziste pana la prima benzinarie/restaurant.
Asta doar explica, poate, opririle unora, dar nu le scuza inconstienta. Pentru ceilalti este vorba de obisnuinta, lipsa unei informari corecte, necunoasterea pericolelor la care se expun.
Sunt curios daca telefoanele de urgenta functioneaza... stie cineva?

This post has been edited by Meganer: 23 Sep 2006, 05:18

--------------------
renault megane 2005 estate
Megane Estate 2.1 2005 Confort Privilege 1.9 dCi
+
RDI
post 23 Sep 2006, 07:06
Post #111

Membru incepator

Acum un an, in drum spre Sibiu...
Se mergea in coloana in spatele unui Tir de Ungaria gol care avea aprox. 80km/h pe o portiune de sosea cu o banda pe sens. Din spate se apropie vertiginos un bolid pe numele sau adevarat Logan bai reno, care depasea tot ce prindea. Eu, in spatele Tirului, considerand ca 80km/h cu masinuta din dotare si pe drumul respectiv sunt suficienti (luand in calcul si curbele, bineinteles). Eh, Logan bai reno considera ca el (muschiu' lui) poate mai mult de atat si se baga in depasire. Si pe mine si pe Tir, numa' ca...din fata, dupa o curba (rasarita din senin, mama ei) apare un alt Tir si baietu' de baiet se trezeste cu ditamai casoiu pe roti la nici 10m. L-am vazut sub Tirul din fata, nicio sansa nu avea. Dar noroc cu unguru' ca deh, era gol, si pune o frana de incepe saua sa balanseze stanga/dreapta si iese fum din roti, asta bai reno gineste locu' liber deabea facut de bozgor si in inspiratia de ultim moment trage dreapta de volan si se salveaza atat pe el cat si familia.
Cu cat credeti ca mergea dupa aia? Cu 50km/h de l-au depasit toate masinile pe care el Schumy le facuse cu ceva timp in urma si la prima parcare a tras pe dreapta sa-i multumeasca Celui de Sus ca mai exista deci traieste biggrin.gif .
Concluzie daca mergi pe premiza ca celalalt te va feri de prostia ta, te inseli amarnic, schumy din povestioara de mai sus a avut zile, data viitoare poate nu.
Cam asa s-a intamplat si pe A1.

--------------------
Audi A4 | VW New Beetle / 2001 - B*68*RDI
+
Bill
post 23 Sep 2006, 12:02
Post #112

Membru autentic

Pe vremea cand eram si eu viteaz (deh, eram mai tanar), in urma cu 16 ani, printr-o chestie d'asta am trecut si eu. Nu suportam sa vad in fata Dacii, Skode, Lada si ce mai era pe vrmea aia.
De atunci m-am linistit, din 80-90 nu ieseam.
Acum cu Loganul nu trec de 90-100 (pe autostrada). Merg pe dreapta, nu incurc pe nimeni. Chiar si pe pista de avion, tot cu viteza asta merg.

Intr-adevar sunt sofer amator, imi calculez astfel drumurile sa nu fiu nevoit sa ma grabesc. Drama e cu soferii profesionisti, care sunt fortati de situatie sa mearga multi km/zi.

--------------------
+
Meganer
post 23 Sep 2006, 15:14
Post #113

Membru autentic

Hmmm, situatie=patron si/sau rezolvarea unor pb personale in timpul serviciului cu masina de servici. Ne pot explica chiar ei mai bine, ca sa nu speculam noi, amatorii.
Eu fac saptamanal Buc-Cta. Daca ma risc un pic (ca sa pot merge 2-3 min in spatele lor), voi ruga unul din colegii mei sa filmeze cu telefonul din spate. Va pot prezenta saptamanal videoclipuri si sa decidem castigatorul.
Ce scuza are pare un sofer ("profesionist") cand o coloana de 3 masini in spatele unui camion semnalizeaza stanga pt depasire, vin masini din fata, numai el, al 4lea depaseste cate o masina fortandu-i pe cei din fata sa franeze, pe noi sa-i facem loc si sa ne tragem mai pe dreapta? Eu nu gasesc nici o explicatie, poate ne explica cineva?

--------------------
+
Laurentziu83
post 23 Sep 2006, 16:23
Post #114

Membru autentic

QUOTE(RDI @ 23 Sep 2006, 08:06)
Concluzie daca mergi pe premiza ca celalalt te va feri de prostia ta, te inseli amarnic, schumy din povestioara de mai sus a avut zile, data viitoare poate nu.
Cam asa s-a intamplat si pe A1.
*

Acum cateva zile ma intorceam de la Braila pe drumul de pe dig. Aveam incarcatura pe bancheta din spate, vizibilitate in oglinda neam. Mergeam cam cu 80 ca aveam in fata pe unul cu o dacie din 9ste toamna si de pe contrasens veneau alte masini. Deodata, in oglinda stanga se iteste un logan rosu, cam brusc mi se pare mie, care se baga in depasire. N-am mai apucat sa trag si eu stanga de volan sa-l blochez in inconstienta lui. Se baga boul in depasire, din fata veneau masini. Eu deja aveam masacrul in fata ochilor. Pune nenorocitul o frana si nu stiu cum a ajuns inapoi in spatele meu. In spate se facuse un nor mare de fum albastru semn al torturii la care supusese ala franele. Cu prima ocazie m-a depasit si s-a apucat sa-l depaseasca pe urmatorul. Dar avea o "tehnica" aparte, adica ajungea in kurul celuilalt, apoi tragea brusc de volan si se baga. Nu pot sa reproduc cum se clatina saracu frigider sub bruscarile astuia. A mai facut vreo 2 depasiri la care a fost la un pas de moarte, sincer nu ma asteptam sa ajunga in Galati, dupa care l-am pierdut din vedere. L-am ajuns inainte de intrarea in oras, avea un avans de 5 masini. radmasa.gif

This post has been edited by Laurentziu83: 23 Sep 2006, 16:24

--------------------
. . .
+
SerbanS
post 23 Sep 2006, 16:56
Post #115

Membru

Stai linistit ca asa e si prin bucuresti. Eu unul ii las pe toti sa se duca nu fac eu pe smecherul si de cele mai multe ori ajung sa ii depasesc pe alta banda la semafor smile.gif Asa ca eu consider ca e mai bine sa mergi linistit ca mai mult de 5 minute nu castigi cu depasiri dastea periculoase.

--------------------
Renault Symbol 1.5 dci 80 cp Dynamique + clima 2006
A studia și a nu gândi este o risipă. A gândi și a nu studia este periculos.
+
Meganer
post 23 Sep 2006, 18:14
Post #116

Membru autentic

De ce nu vrei sa spui ca aia e banda 1 (cea de langa bordura) de cele mai multe ori?
Parca e rusine sa mergi pe acolo, mai bine pe linia de tramvai.

--------------------
+
Manuel
post 23 Sep 2006, 18:38
Post #117

Membru autentic

From: VASLUI

QUOTE(Laurentziu83 @ 23 Sep 2006, 17:23)
Dar avea o "tehnica" aparte, adica ajungea in kurul celuilalt, apoi tragea brusc de volan si se baga. Nu pot sa reproduc cum se clatina saracu frigider sub bruscarile astuia.
*

Tu n-ai auzit de depasirea "la aspiratie"? radmasa.gif

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active 2013 / 2.0 CDTI / 165CP - VS15CMA
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
DragosP
post 23 Sep 2006, 18:53
Post #118

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

QUOTE(Meganer @ 23 Sep 2006, 19:14)
De ce nu vrei sa spui ca aia e banda 1 (cea de langa bordura) de cele mai multe ori?

În B se pare că-i vorba de bordura de pe partea stângă! radmasa.gif

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
4 Pages « < 2 3 4
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd July 2025 - 22:15
Forum Renault