bujie Dacia 1300
![]() ![]() ![]() |
bujie Dacia 1300
motanpaul |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 601 Joined: 8 July 08 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 tx
1986
- tm-06-zsv
|
|||
doctoru1980 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 284 Joined: 1 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Salut tuturor,
Am vazut in posturile voastre ca unii dintre voi schimba bujiile la 8000 km. Mi se pare ca le schimbati prea repede. Niste bujii in mod normal ar trebui schimbate pe la 30000km dupa parerea mea. Eu am avut 2 dacii pana acum, acum am un Logan si o dacie 1300 din 72. La dacii am folosit intotdeauna bujii Sinterom pe care le-am schimbat pe la 30000 km si nu am avut nici o problema. Cu Loganul am 24000 km si nu am umblat la bujii pana acum. In carte scrie ca se schimba pe la 30000 km. |
--------------------
-8861
Logan/1300
2006/1972
- CharlesioNig https://vgruk.com/ - visit vgruk
|
|
tzepesch |
![]()
|
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
si chiar si mai sus daca mergio mai sportiv cu ea.
un amic de-al meu a schimbat beru-urile la solentza dupa 60.000. de dragu de a le schimba, nu ca faceau traznai. erau gri fara electrozi rodati. |
--------------------
Dacia
DELTA GALIDI Station Wagon
1982 - 1310 - 4VIT.
- B-xx-xxx De ce caraie cioara in zbor? ... Schimba vitezele
Toyota Auris 2L D-4D Luna Plus + |
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
eu am eyquem de un an.sunt f multumit de ele si mai ales sunt cele mai ieftine bujii:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
nelu_1985 |
![]()
|
![]() membru in pauza de masa Group: Members Posts: 1.290 Joined: 2 May 07 From: BLAJ ![]() |
eu am avut sinterom 25000, acum am pus champion
|
--------------------
DACIA
1410
GTL 1986
- 2-AB-9576 "Scump nu exista, ieftin nu rezista....."
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Eu n-am mers decat vreo 10.000km cu primul set de Brisk. mai duceau probabil o gramada, dar daca tot pusesem la punct culbutori, aprindere si carburatie am zis sa pun si bujii noi, mai mult sa vad daca astea se "coloreaza" la fel.
N-am luat pana acum niciun fel de bujie "scumpa", numai Brisk a vazut de la mine si n-a carait niciodata. Astea-s mai ieftine decat Sinteroamele, cel putin in magazinul de unde le-am luat eu, si unde normal, mi-o bagau p-aia cu "Daciile merg bine numai cu Sinterom". Sunt in pana mea reglate, au electrozii taiati cum trebuie, si calitatea materialului din care-s facute se vede cu ochiu' liber ca-i mai buna. Vorbesc de N15YC, vad ca exista cica si unele pentru GPL, NR15S, poate e interesat cineva. Pentru motorul de 1.3, de 1.4 nu vad sa aiba alt model. |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
eh...de obicei brisk si sinterom merg f bine la dacie.inainte de '90 birsk se numeau PAL si inca mecanicii batrani imi recomanda sa caut bujii PAL:))
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
alex-mun |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.115 Joined: 14 October 06 ![]() |
Incercati N G K , si sigur nu o sa fiti dezamagiti , eu numai asa ceva folosesc si sincer sunt ff multumit. Bujiil;e SINTEROM dupa parerea mea sunt cele mai slabe. Niciodata nu m-au tinut decat maxim 2 sapt . NGK in schimb sunt super durabile
|
--------------------
DACIA
1300
1976
- CT 84 MUN
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
la mine au facut 6000km....si duc inca
le-am scos la 4000 de curiozitate dupa un drum continuu de 500km.... caramizii si atat....le-am lasat in pace... bosch in schimb....le-as face praf cu ciocanul.... pan la 20 000km cat sunt ele bune(pe hartie cel putin) cred ca o sa duca f bine |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
mishujkl |
![]()
|
![]() posts: 0,25 Group: Members Posts: 231 Joined: 25 June 07 From: sv ![]() |
Eu am brisk cu filet lung. Foarte multumit.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
sa ti bine de ele, ca le dai joc cu tot cu filetul din chiulasa
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
ydaniel |
![]()
|
@ alex-ce cod au bujiile?
![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
alex-mun |
![]()
|
am sa ma uit maine si scriu exact
|
--------------------
DACIA
1300
1976
- CT 84 MUN
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
io imi aduc aminte de vremea cand aveam bujii champion pe Dacie. Tin minte cand le-a pus tata pe masina foarte multumit de achzitii (masina si bujii noi
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
ydaniel |
![]()
|
ngk pt dacie ar fi BRP6S sau cam asa ceva.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
tzepesch |
![]()
|
![]() Japan Jupan Group: Members Posts: 2.403 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
cica NGK, pt RENAULT R12 1.6, asa am gasit, recomanda urmatoarele: cred ca merg si pe 1.3 si 1.4
Standard B(P)6ES http://www.ngksparkplugs.com/apps/car_truc...partnumber=B6ES V-Power BP6EY http://www.ngksparkplugs.com/apps/car_truc...artnumber=BP6EY G-Power Platinum BPR6EGP http://www.ngksparkplugs.com/apps/car_truc...tnumber=BPR6EGP Iridium IX BPR6EIX http://www.ngksparkplugs.com/apps/car_truc...tnumber=BPR6EIX am impresia insa ca au filetele prea lungi. ATENTIE MARE LA BUJIILE NGK CONTRAFACUTE This post has been edited by tzepesch: 31 Dec 2008, 13:48 |
--------------------
Dacia
1982 - 1310 - 4VIT.
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
QUOTE(ydaniel @ 31 Dec 2008, 11:46) Pt dacie sunt BP6HS , dastea am si eu de mai bine de 5 luni pe motor si merg super , Acum iarna cam se afuma un pic (in cazul meu )pt ca majoritatea drumurilor sunt scurte iar bujia nu ajunge la temperatura de autocuratire dar verificate dupa un drum in afara sunt perfecte si nu mi-s modest ![]() |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
alex-mun |
![]()
|
codul este exact cum a zis si Minel BP6HS . Folositile cu toata increderea , sunt super adevarate
|
--------------------
DACIA
1300
1976
- CT 84 MUN
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Ia sa cumpar si eu pentru "covata" patru bucati dupa sarbatori. Am luat NGK pentru Cielo si-s foarte ok, pana acum absolut nicio problema, motorul trage mai zdravan de cand le-am pus. Imi zicea mecanicu' ca astea-s nasoale, ca ei au avut o gramada de probleme in service cu astfel de bujii, ca motorul ar trebui(dar nu e asa) sa mearga prost. Probabil multi care veneau in service aveau ori NGK-uri cu alt reglaj, ca pentru Cielo sunt doua modele la care difera doar reglajul, si cu destul de mult, ori cu d-astea contrafacute, ca am vazut si eu.
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
Mare grija ce NGK cumparati sa nu prindeti contrafacute ca atunci o sa mearga ca duda motorul , cu unele originale merge superb
![]() |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
|
|
mishujkl |
![]()
|
![]() posts: 0,25 Group: Members Posts: 231 Joined: 25 June 07 From: sv ![]() |
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
ydaniel |
![]()
|
cam cat au costat minele?
cam pe l;a 8lei am gasit. |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
Da oare de ce la unii care regleaza motoru asta de dacie le merg bine sinteroamele clasice de dacie?
|
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
a mea merge foarte bine si cu sinteroame...
merg bine ca sunt reglate bine....(si bujiile sunt reglate corect) si e folosit rational |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
Minel |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
|
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
QUOTE(cristitranca @ 31 Dec 2008, 21:57) a mea merge foarte bine si cu sinteroame... merg bine ca sunt reglate bine....(si bujiile sunt reglate corect) si e folosit rational Stai tu linistit ca pana si cu aprinderea clasica, daca motorul e pus la punct poti avea diferente de 0,3mm intre 2 bujii si nu simti nici o diferenta. De altfel a confirmat lucrul asta si gotronic, una dintre putinele persoane de pe forumul asta care chiar studiaza problema aprinderii amestecului carburant. Eu am 3 bucati de 14np21 si un 14np18 reglate pe la 1 - 1,5mm. Motorul trage bine, mananca putina benzina si daca scot bujiile dupa un drum de vreo 3 4 km au izolatorul electrodului central alb. Acelasi lucru cu orice alte bujii. E destul sa urmaresti forumul asta, sa vezi cat de laudate sunt nu stiu ce bujii si sa vezi apoi x topicuri deschise aiurea pentru ca multi nu inteleg ca este foarte important reglajul avansului si ca e plictisitor sa-l pui la punct. La tacheti nu am vazut foarte mare diferenta. Ax cu came a daciei sta deschisa destul de mult si deschide supapele mult mai mult decat jocul ala nenorocit. Are si reglajul tachetilor un rol, dar cel mai mult il simti la relanti cand daca i-ai reglat bine nu mai auzi tacanitul ala enervant. Restul e destul de mult placebo. Orice masina pe carburatie tuseste urat cand benzina e infecta. sta ar trebui sa inteleaga multi. |
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
doctoru1980 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 284 Joined: 1 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(alex-mun @ 30 Dec 2008, 19:55) Incercati N G K , si sigur nu o sa fiti dezamagiti , eu numai asa ceva folosesc si sincer sunt ff multumit. Bujiil;e SINTEROM dupa parerea mea sunt cele mai slabe. Niciodata nu m-au tinut decat maxim 2 sapt . NGK in schimb sunt super durabile Alex-Mun scuza-ma ca te intreb dar cum e posibil ca niste bujii sa tine doar 2 saptamani? Ce le-ai facut? Eu folosesc Sinterom dintotdeauna si niciodata nu am avut probleme schimbandu-le pe la aprox 30.000 km. Replica cu cele 2 saptamani mi se pare sincer o exagerare. |
--------------------
-8861
Logan/1300
2006/1972
- CharlesioNig https://vgruk.com/ - visit vgruk
|
|
tzepesch |
![]()
|
mai depinde de serii, de loturi...
am dat si eu peste niste Sinteroame de imi venea sa dau dupa caini cu ele... se strambau electrozii de masa in cilindrii, la unele se mareau distantele la altele se apropriau, nu erau paralele, ai de capu lor. la un mom dat, anu trecut m-am dus cu masina la mecanic ca nu mai puteam. imi venea s-o dau de primu pom. dupa 2 zile de cand schimbasem setul de bujii, 1 a cedat. la alta din alt set, a pleznit izolatorul dupa nici 300km. mi-a fost o rusine maxima de mine cand mi-a schibat doar 1 bujie si totul a revenit la normal. cum de nu mi-a dat prin cap asa ceva. niste jafuri. macar de erau 10 lei setul, dar la banii de Sinterom am luat beru. si-si fac toata treaba. bujii fix pt motorul de 1.3, facute anume pt dacie. nu ca alea se potrivesc si ca ar fi de alta masina... au si cifra termica corespunzatoare, nu se maresc distantele, electrozii grosi, daca fac depuneri de cenusa ca poate mai scapa ulei pe la supape, intre ei e perfect curat. stau caramizii tot timpul. jos palaria pt piesela nemtzesti. platinile beru le-am impuscat de 3 ori in mai bine de 1 an jumate. si daca se afuma nu dau nici un semn de schimbare a mersului. ultima oara le-am rectificat la polizor, am luat mai bine de jumate din carnea lor si le-am scos oglinda. functioneaza ca-n prima zi. de lene sa nu le mai schimb, chit ca am rezerva. si au multe mii de km. fise daca mai gasesc si am toata aprinderea Beru in afara de bobina. nu tata, nu mai bag NICIODATA sinterom in masina mea, in ultima instanta BRISK This post has been edited by tzepesch: 1 Jan 2009, 23:56 |
--------------------
Dacia
1982 - 1310 - 4VIT.
|
ydaniel |
![]()
|
hmm acuma am auzit ca sinterom s-ar putea sa fie contrafacute.
greu de zis..greu de dat seama pana nu le pui pe masina. |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Acu am realizat si eu ca sinteroamele mele au mers 10k km si n-au nici pe dracu. Am avut inainte champion si nu si-au facut treaba.
Poate alte bujii or fi mai bune decat sinteroamele, ideea e ca sinteroamele ar trebui sa reziste, daca nu rezista pe motoru de dacie, eu zic ca mai degraba trebuie reglat motorul ala in loc sa tot schimbati bujiile. |
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 17:55 |