DACIA 1300 "frantuzoaica", CITITI REGULILE TOPICULUI
![]() ![]() ![]() |
DACIA 1300 "frantuzoaica", CITITI REGULILE TOPICULUI
driverx |
![]()
|
||
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
||
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|||
Albert Einstein |
![]()
|
![]() Pasionat Group: Members Posts: 2.140 Joined: 22 May 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(driverx @ 22 May 2007, 12:53) Ba am sa ma supar, ca m-am saturat sa tampeniile tale. Tot din cauza ta, a intelegerii tale limitate (da' rau de tot) a iesit si ultimul flame. Pe Einstein l-am sustinut. Intradevar i-am mai spus ca masina aia e prea coapta, ca are enorm de mult de lucru pe ea, dar el mi-a dat argumentul lui suprem...1301. Asta vrea omul....asta sa faca. In continuare l-am sustinut, i-am dat idei (are topic recent omu') Ca tot veni vorba de mine pe aici...Eu nu sunt deloc suparat pe driverx. A sustinut idei pertinente dupa parerea mea, si-a spus punctul de vedere. Si din asta poate iesi ceva constructiv. Nu ma deranjeaza cineva care nu are aceeasi opinie cu mine, din contra, poate ce zice el e mai bine decat ce vreau eu.....Fiecare cu masina lui, o face cum vrea...niciodata n-o sa ne placa tuturor acelasi lucru. Ca sa concluzionez, nu trebuie sa ne suparam cand cineva nu ne apreciaza masina, e dreptul lui. Eu astept in continuare pareri de la driverx despre ce fac eu cu Dacia. Si sa stiti ca omu' are idei f. bune in ceea ce priveste restaurarea si reconditionarea. Nu-i plac tuningul si modificarile, nici mie dealtfel, dar asta nu trebuie sa deranjeze ![]() |
--------------------
-
-
- "I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots" - Albert Einstein
|
|
Bogdan 1300 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 455 Joined: 25 April 07 ![]() |
Oricum Driverx,am vazut eu,esti mai schimbator ca vremea..mai intai dai cu bata-n balta si chiar jignesti,dupa care cand vezi ca lumea nu te sustine incepi s-o dai cotita si revii la sentimente mai bune..asa ca..NO COMMENT!
Poate fara tine va fi mai multa liniste si intelegere pe acest topic.. ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1979
- BR 98 NIG
|
|
1100 Rs |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 494 Joined: 4 November 04 From: fane babanu` ![]() |
Sa moara pesti mei daca nu de cand am apucat sa citesc topicul asta (si au trecut cred cam 6 luni) am citit numai despre ce piese si`a cumparat fiecare, faze de genu "super tare masina ta frate da scoate-i dungile" si mii de posturi in care fiecare isi arata ce si-a mai facut rost ce a mai incercat el pe masina.
N-am apucat sa citesc decat maxim 20 de posturi despre cum sa faci sa iti reconditionezi masina 1300 cum sa faci una alta cum o aduci la starea cea buna. Decat eu mi-am pus ducellier si far cibie si volan pe stanga si aripa frantuzeasca, si alte tampenii. Reconditionat inseamna NOU sau piese vechi care sunt reconditionate facute aproape NOI, nu ce face majoritatea de pe aici. Cert este ca nu o sa fiti niciodata uniti decat in momentul in care toata lumea se stie intre ei dupa nume nu dupa id`ul de la forum sau numarul masinii. Asta e parerea mea celui care citeste, mai mult decat posteaza! |
--------------------
Dacia
1300
1977
- B 53 ZAT Smile and wave boys, smile and wave
|
|
Bogdan 1300 |
![]()
|
Alex 23,mai tii minte care era numarul paginii in care ti-ai expus pt prima data masina? Sunt curios sa vad de unde-ai plecat si ce era atata de criticat,bineinteles daca se poate..
![]() Merci anticipat! |
--------------------
Dacia
1300
1979
- BR 98 NIG
|
|
Alex 23 |
![]()
|
![]() Dacia 1300, cea mai buna alegere!! Group: Members Posts: 1.436 Joined: 2 October 06 From: Drumul Taberei ![]() |
Bogdan nu mai stiu exact, cauta si tu!
DriverX chiar te rog sa nu renunti la a posta pe acest topic! Pana si Einstein si-a deschis alt topic! ![]() This post has been edited by Alex 23: 22 May 2007, 19:00 |
--------------------
Dacia 1300/1310/1410
1972/1972/1982/1990/1991/1992
KXI WRB YJM DOZ PMC MRD
- 8-B 4746/8-B 7768 Dacia 1300, cea mai buna alegere!!
|
|
Psyche |
![]()
|
![]() In Thrust We Trust Group: Members Posts: 663 Joined: 22 May 06 From: Suceava ![]() |
si incet incet pleaca oameni de pe forum, sau deschid topicuri noi. nu cred ca e bine ce se intampla. driverX e acid, dar are de cele mai multe ori dreptate. nu suporta tuningul, asta e optiunea omului. pana la urma, mai mult decat sa critice nu poate face, nu o sa vina sa iti dea jos piesele de pe masina, asta e clar. si intr-adevar, nu suntem uniti.
chiar ar trebui sa veniti odata pana la suceava. suntem foarte putini, poate 6 oameni, dar noi chiar ne ajutam unii pe altii. mai ales cu informatii, dar si cu piese si mai ales cu o vorba buna si o incurajare cand dam de greu. si am fi in stare toti sa lucram la masina celuilalt doar ca sa vedem ca iese bine. practic ne e foarte greu sa ajungem in capitala cu masinile....aproape imposibil. de exemplu eu nu imi permit, altii nu au timp. dar as veni cu trenul doar ca sa va vad in persoana. e chiar dificil sa discuti cu id-uri. la noi coloana vertebrala e Danut, care chiar intelege ce presupune restaurarea unei masini si care intotdeauna e gata sa dea un sfat bun. restul avem doar multa pasiune. cei care au vazut pozele de la intrunirea din suceava probabil au observat ca nu era cerc in jurul unei singure masini, pt ca le cunoastem pe toate foarte bine. si sincer mi-e si mai greu sa vin in capitala cand eu am peste 400 km de facut si ii aud pe unii chiar din bucuresti ca ei nu vin daca intalnirea e nu stiu in care cartier, ca e distanta prea mare. oare ce inseamna distanta mare? cat timp nu vom fi pregatiti sa facem anumite sacrificii pt pasiunea noastra si mai ales cat timp nu vom fi intelegatori unii cu altii, topicul asta o sa se duca tot mai jos. si din frantuzoaice nu vor ramane decat rugina, pete de ulei si o bobina ducellier....... ![]() |
--------------------
Dacia/Vw
1300/Golf GT
1977/1996 SV03PNV(1SV6266)/SV86PNV
Erare umanum est..........perseverare diabolicum |
|
Alex 23 |
![]()
|
![]() Dacia 1300, cea mai buna alegere!! Group: Members Posts: 1.436 Joined: 2 October 06 From: Drumul Taberei ![]() |
Bravo Psyche ai punctul pe i! Ai dramatizat un pic, ai fi bun de scenarist, dar ai dreptate in tot ce spui! Astia sunt oamenii cu astia defilam! Eu sunt deschis total la sugestii si sa dau o mana de ajutor, dar daca nu se poate nu se poate!
![]() ![]() Revenind la oile noastre, sper ca saptamana asta sa pot rezolva si eu in sfarsit problema cu ambreiaju! ![]() This post has been edited by Alex 23: 22 May 2007, 21:54 |
--------------------
Dacia 1300/1310/1410
KXI WRB YJM DOZ PMC MRD
|
|
Bogdan 1300 |
![]()
|
Haideti mai baieti,depasiti momentul,ce naiba..ori suntem copii de grupa mica
![]() ce adica,daca nu mai vrea sa posteze Driverx sau daca a deschis alt topic Einstein intra tara in doliu national??? Asta e,poate ca adevarul supara pe unii..cert este ca fiecare-i liber sa ni se alature.Sunt multi posesori de 1300 care n-au curaj sa posteze? de ce fratilor? postati fara frica ca asa am postat si eu cu toate ca aveam masina cu parasolar,cu eleron si departe de ce se prezenta p-aici,dar aveam pasiunea in sange si am zis "uite frate,aici pot discuta liber cu oameni cu aceeasi pasiune" Incercarea moarte n-are si cert este ca nu va mananca nimeni.Totul este sa simtiti cu adevarat ca vreti sa fiti alaturi de noi si chiar daca mai spune vreunul ceva care va deranjeaza nu-i nici-o nenorocire,trebuie sa le priviti constructiv,ca aici sunt oameni care au adevarate bijuterii in garaje si de la care aveti numai de invatat ![]() Ia uite frate,nu mai pot sa spun nimic ca se supara nu stiu care si-si strange jucariile si pleaca..fiecare-i liber sa faca ce vrea,nu-i tine nimeni cu forta. Cel putin ALEX-MUN m-a cunoscut personal si cred ca a vazut ce fel de om sunt. ASA CA FRATILOR,VOI TOTI CEI CARE CITITI SI NU INDRAZNITI,FACETI O INCERCARE-NOI SUNTEM DISPUSI SA VA AJUTAM! ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1979
- BR 98 NIG
|
|
Victor 007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.480 Joined: 2 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Salut tuturor, cum vam promis mai demult o sa pun poze si cu Dacia mea 1300, stiu ca o sa apara si critici , asa ca as vrea sa reamintesc, ca e fabricata in 1973, recarosata in 1984, dupa o tamponare zdravana, a fost masina armatei, care la deservit pe unu din doctorii lui Ceausescu, noi o avem din 1980, tampoanele la bari au fost schimbate tot in 1984, mai nou iam vopsit banutul de la volan, iam pus stergatori cromate si huse noi, volanul a fost inlocuit tot in 1984, cam atata despre masina mea, citesc acest forum din August anu trecut, ma ajutat foooarte mult, sper sa reusim cu toti sa restaoram masinila intrun final la fel ca cei din Anglia.
![]() |
--------------------
Dacia
1300/1310
1971-Berlina/2000-Berlina
- 2 B 598 „Urmeaza-ti Pasiunea”
|
|
Victor 007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.480 Joined: 2 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Alte poze!
|
--------------------
Dacia
1300/1310
|
|
Alex 23 |
![]()
|
Asa domne vezi ca se poate! Deci discutia noastra a fost constructiva!
![]() ![]() |
--------------------
Dacia 1300/1310/1410
KXI WRB YJM DOZ PMC MRD
|
|
Psyche |
![]()
|
![]() In Thrust We Trust Group: Members Posts: 663 Joined: 22 May 06 From: Suceava ![]() |
frumoasa masina victor, tot ce iti pot sugera e sa cauti la dezmembrari un ornament de capota, pt ca pe asta timpul si-a pus amprenta. bravo, superba
|
--------------------
Dacia/Vw
1300/Golf GT
|
Victor 007 |
![]()
|
Capacul de volan cu banuul vopsit si o poza trucata de mine.
Psyche, ornamentul ala e defapt o banda care imita cromu, am fost la dezmembrari si au zis ca dau doar capota cu totul, asa ca mi-am confectionat singur acel ornament. |
--------------------
Dacia
1300/1310
|
|
Psyche |
![]()
|
stiu foarte bine care e treaba cu ornamentele alea
![]() si nu inteleg cum nu vor sa iti dea fara capota ![]() poate gasesti totusi la bursa, da un ochi, nu poate strica ![]() |
--------------------
Dacia/Vw
1300/Golf GT
|
Victor 007 |
![]()
|
Psyche uite o poza mai clara ca sa iti dai seama.
|
--------------------
Dacia
1300/1310
|
|
Psyche |
![]()
|
acum se observa foarte bine. initial ma gandeam ca e indoit rau de tot originalul. probabil nu am fost suficient de atent, scuze. e mai bine decat fara, dar poate poate gasesti unul pe undeva. i-ar da alt aspect din fata.
|
--------------------
Dacia/Vw
1300/Golf GT
|
Alex 23 |
![]()
|
Victor nu te sfatuiesc decat sa achizitionezi urmatoarele si vei avea o bijuterie: oglinzi cromate, ornamente praguri, portbagaj, emblema UAP pe aripa, tampoane mari, capace roti nichelate si va fi super!
|
--------------------
Dacia 1300/1310/1410
KXI WRB YJM DOZ PMC MRD
|
|
Victor 007 |
![]()
|
Alex 23 nam de gand sa schimb tampoanele, nici ornamente praguri, de ala de porbagaj poate, emblema uap, da aia da, ornamentul de la capota, de ce, nici nu ti-ai dat seama, ce rost are, emblema uap pe aripa, poate, capace roti cromate, decat daca fac rost de inele ca a le lui alex mun sa imi acopere jentile in totalitate, dar astea se fac in timp, e vorba de bani timp, daca reusesti sa te intelegi cu cei de la dezmembrari, cum ai vazut masina e foarte ingrijita
|
--------------------
Dacia
1300/1310
|
|
Bogdan 1300 |
![]()
|
Bravo Victor si felicitari pt ca te-ai hotarat sa ni te alaturi si sa-ti postezi masina.
![]() ![]() In al doilea rand din nou felicitari pt masina ta,care arata f bine si vad ca are si putina istorie in spate. Precum spunea si ALEX 23 daca-i mai adaugi cateva accesorii o sa ai o adevarata bijuterie,dar bineinteles asta o faci in timp,in functie de resursele tale. Uite,eu te pot ajuta c-un ornament sub capota pe care-l am de rezerva.Necesita putina atentie,dar in rest e super ok.Daca esti interesat anunta-ma,ti-l ofer gratis ![]() Si bineinteles,daca mai ai prieteni cu 1100 sau 1300,adu-i si pe ei alaturi de noi ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1979
- BR 98 NIG
|
|
renault12gordini |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 4 October 05 ![]() |
frumoasa masina victor
![]() ![]() poate cine stie cand va avea loc intrunirea noastra,vei putea sa ni te alaturi ![]() ideea e urmatoarea, intr-un forum ca acesta e bine ca sa ajuti, apreciezi lumea si pe masiniile lor, nu sa ii condamni, jignesti sau sa fii invidios pe ceea ce au.ceea ce ne-a unit aici este respectul si placerea de a cunoaste alte persoane care impartasesc aceasi pasiune. dar ca sa fiu si un pic rau, pentru cine are ceva cu noi, ca suntem un pic mai nebuni ca bagam bani in masini vechi ![]() ![]() ![]() This post has been edited by renault12gordini: 23 May 2007, 08:40 |
--------------------
Dacia
1310
- -
|
|
sinon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 10 April 07 From: Campulung-Muscel, Braila ![]() |
Salutare,
Ma bucur ca s-a depasit momentul critic de pe acest forum. Eu sunt nou dar am avut multe de invatat de la voi. Nu am foarte mult timp sa postez (intru de la serviciu si am timp doar sa citesc) si sa scriu uneori cand nu e cineva cu ochii pe mine ca acum. Masina o am de putin timp, insa am avut Dacie ’76, Aro 243 ’87 pe care a trebuit sa le vand datorita unor evenimente personale. Pentru mine Dacia a fost, este, si va ramane o parte din mine. Momentan strang piese pentru a ma apuca de restaurat in iarna cand nu o sa mai circul cu ea. Acum ma folosesc de ea si un pot sta atata timp fara masina. Citesc cu mare placere tot, si postez cu fiecare ocazie cand pot (chiar si micile certuri; care de cele mai multe ori sunt constructive) si nu as vrea sa vad ca sunt oameni care pleaca de pe forum. Toti sunteti valorosi si fiecare idee e buna. Daca o sa cautati, la fiecare intrebare exista raspuns, pentru absolut fiecare problema aparuta. Asa ca hai la treaba sa ne facem masinile sa-si rupa toti gaturile. Numai respect pentru toti posesorii de Dacii (de toate tipurile si modelele atata timp cat nu sunt kitch). This post has been edited by sinon: 23 May 2007, 09:27 |
--------------------
Renault
Megane Classic K4M
2002
|
|
Victor 007 |
![]()
|
Am o emblema mica cu vulturas, fata de restul la care am vazut ca sa luoat vopseaua la mine sa luoat cromul, daca as puneo arata cam aiurea, caut una impecabila, am trucat o poza ca sa vedeti cum ar arata.
|
--------------------
Dacia
1300/1310
|
|
sinon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 10 April 07 From: Campulung-Muscel, Braila ![]() |
Victor,
Parerea mea e ca ar trebui sa renunti la oglinzile de plastic. Repet, parerea mea. Daca tie iti place e ok, insa nu prea "da bine" plastic cu elementele cromate. Numa bine si sa te bucuri de masinuta |
--------------------
Renault
Megane Classic K4M
2002
|
|
Victor 007 |
![]()
|
Referitor la oglinzi e o problema, astea cromate sunt gandite la traficul de acum 30 de ani, am inteses ca nu prea te ajuta la traficul din ziua de azi, ca aspect da sunt fooarte frumoase, doar ca aspect, nu stiu cat sunt de bune la traficul infernal din Bucuresti, oglinzile de plastic ca model sunt tot france, din cate stiu eu primadata au aparut pe Oltcit care e facut de Citroen, cea de pe stangao o am de pe un Oltcit.
|
--------------------
Dacia
1300/1310
|
|
Alex 23 |
![]()
|
Victor ai dreptate, daca circuli zilnic cu masina e mult mai bine sa le folosesti pe cele din plastic, cele cromate sunt mai mult de efect. In stanga hai ca vezi nu e nici o problema dar cea din dreapta e criminala! Eu am trecut l acele cromate pentru ca nu merg cu ea, dar altfel nici nu ma gandeam sa le schimb! Mai bine o oglinda urata si nu o masina lovita!
|
--------------------
Dacia 1300/1310/1410
KXI WRB YJM DOZ PMC MRD
|
|
Hormonelul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Ca sa imi spun si eu punctul de vedere.
![]() De ceva vreme s-a pierdut mult din calitatea discutiilor. Nu stiu si nu inteleg de ce unii cred ca trebuie sa scrie pe topicul Dacia 1300 frantuzoaica frantuzoaicaaaaaa...da.... si cred ca locul lor este aici cand mai degraba ar trebui sa-si deschida topic la Imbunatatiri CLT si sa explice tuningul lor extrem si cum cu dacia lui 1300 cu praguri a facut "bemveuri" si "opaluri". Serios poate sunt oameni care apreciaza modificarile facute de voi si le considera marfa dar Baieti nu e asta spiritul acestui topic ! Duceti-va la imbunatatiri ! Chiar stiu cativa din userii mai vechi care nu mai posteaza din cauza ca discutiile voastre au derapat grav si care aveau ceva sa va invete. Pur si simplu nu au ce sa comenteze. N-ai cum sa lauzi un kitch chiar daca are piese frantuzesti, n-ai ce sa vorbesti cu niste oameni care nu inteleg. Discutiile erau foarte calme, se vorbea despre isorie si masinile unuia si altuia, despre planuri de viitor si intalniri. Bineinteles ca erau critici si dar erau si oameni care stiau sa le accepte. SI eu cand am inceput sa postez aveam destule lipsuri....mi-au explicat oamenii ca trebuie sa ma hotaresc ce sa fac...ori o fac "ca la mama ei" ori ii dau drumul la treaba la imbunatatiri. Daca vrea cineva sa faca replica de Gordini...felicitari ! Dar sa o faca ca la carte. Il sustin cu toata inima, cautam informatii, cote, nuante de culori fabricate, detalii, originalitate. Dungi pe mijlocul masinii nu cred ca se incadreaza la categori asta !!!!! Mai ganditi-va inainte da a posta aici. Asa ca poate locul unora nu e aici ! ![]() |
--------------------
Dacia
1300, 1100
1972, 1968 Uleiul nu curge de la masina...isi marcheaza teritoriul ! |
|
Psyche |
![]()
|
si iar ne certam ABSOLUT DEGEABA. exact ca niste copii...dacia mea e mai mare ca a ta...in loc sa ne ajutam si sa pastram ce a ramas din iubitorii de dacii vechi si frumoase.
hormonelul, in fond ai dreptate, dar te intreb, nu ai vazut schimbarile de pe masina lui bogdan? de la spoilerul ala a trecut la un look curat si vor dispare si dungile. asadar totul merge spre bine...de ce sa nu lasam oamenii sa absoarba din pasiune si sa isi determine masinutele sa renasca? |
--------------------
Dacia/Vw
1300/Golf GT
|
alex-mun |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.115 Joined: 14 October 06 ![]() |
Hormonelul. ne mai poti pune ceva poze cu frantuzoaica ta, sa vedem ce ai mai facut la ea. ? mie unul imi place f mult sa vad masinile altora, pt ca observ la ele ce imi mai trebuie si mie , sau cum ar trebuii sa arate a mea. sincer va spun ca nici mie nu imi plac imbunatatirile astea de prost gust la dacie (turcismele). astept poze cu frantuzoaice adevarate.
![]() This post has been edited by alex-mun: 23 May 2007, 12:42 |
--------------------
DACIA
1300
1976
- CT 84 MUN
|
|
Hormonelul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Psyche, gusturile nu se discuta. Dacia mea nu e mai mare ca a nimanui si nici a ta. Eu vorbesc de o stare de spirit si o atitudine care ar trebui sa o aiba cei ce posteaza pe acest topic. Sunt bineveniti toti cei care vor o masina cat mai clasica, cei care vor sa discute despre piese vechi si timpuri apuse, frantuzisme si tehnici de reconditionare. Cei care nu au aceste pasiuni pot da click la imbunatatiri.
|
--------------------
Dacia
1300, 1100
1972, 1968 Uleiul nu curge de la masina...isi marcheaza teritoriul ! |
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Va rog ca pentru anunturi de vanzare de piese, sa folositi aria BURSA a forumului!
Acest topic este pentru discutii legate de Dacia 1300, discutii in primul rand tehnice. Va rog sa va abtineti de la comentarii legate de preturi! Incepand de astazi, 01.02.2013, NU se mai accepta totusi link-uri catre topicuri de bursa Orice mesaj offtopic sau ofensator poate fi adus intr-un mod automat la cunostinta moderatorilor sectiunii folosind butonul REPORT prezent in dreptul FIECARUI mesaj. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th June 2025 - 22:23 |