Schimbare/modificare plafoniera
![]() ![]() ![]() |
Schimbare/modificare plafoniera
ursachemihai |
![]()
|
||
dasda Group: Members Posts: 245 Joined: 23 September 07 From: aici ![]() |
|
||
--------------------
Logan
berlina
2008
- bb33ddd
|
|||
adyprico |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 13 April 09 ![]() |
Salutare,
Am citit tot topicul dar nu am gasit o varianta sa pun un bec care sa lumineze mai puternic dar sa nu streseze uch-ul , nush o lumina mai alba ca acum sincer lumina de la plafoniera zici ca e lumanare , chioara rau. This post has been edited by adyprico: 11 Nov 2009, 09:24 |
--------------------
Logan
Ambition
2005
|
|
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu facui altceva la plafoniera: am dotat-o cu modul cu 20 de leduri cu intensitate reglabila si memorie.
![]() Attached thumbnail(s) IMG_1250.JPG ( Size: 1.9mb ) Number of downloads: 2379 |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.5dci 85CP
2008
- B xx XXX
|
|
ursachemihai |
![]()
|
ati mai pus tablita aia de vine in jurul gaurii, sau ati montat lampa direct in plafoniera?
|
--------------------
Logan
berlina
2008
- bb33ddd
|
|
alphred |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 177 Joined: 9 May 05 ![]() |
@free_fiber o schema si o poza din interior se poate?
|
--------------------
dacia/ford
logan 1,6 / focus 1,6 16v
2005/2008
- B43VCI / B26MFF
|
|
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Poza in interiorul masinii o sa fac maine...
Schema nu am; device-ul este defapt un singur microcontroller care comanda direct ledurile, atat ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.5dci 85CP
2008
- B xx XXX
|
|
vali2 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 1 March 06 From: Iasi ![]() |
am schimbat becul din plafoniera cu unul cu 4 leduri si constat ca, dupa ce ar trebui sa se stinga, sta aprins la o intensitate mult mai mica si chiar palpaie slab.
credeti ca acest fenomen ar putea dauna ledului sau uch-ului ? |
--------------------
Nissan
Qashqai 1.3 DIG-T 140 cp - Tekna+P2-magnetic red
2019 "Exista o lume mai buna........ dar este foarte scumpa."
|
|
ursachemihai |
![]()
|
acest fenomen se datoreaza consumului mult prea mic (rezistentei mici) al modulului cu led-uri.
|
--------------------
Logan
berlina
2008
- bb33ddd
|
|
ianacosti |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 307 Joined: 6 August 07 From: Brasov-Campulung AG ![]() |
Adyprico tranzistorul din uch este un mos-fet mai destept care
suporta 3 amperi si are RDSon=50mOhmi si Pmax=1.7W. (e BSP78) deci la 3 amperi disipa 0.3 W asa ca poti sa-l stresezi cu ce bec vrei dar se va topi plasticul de la plafoniera, mai elegant e cu led-uri. free_fiber daca montajul tau e cu atmel nu pui aici schema si hex-ul? This post has been edited by ianacosti: 13 Nov 2009, 09:24 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
2005
- BV 78 EDM SEAT TOLEDO NH 1.2 TSI 105 CP 2014
EX. DACIA SOLENZA 2005 |
|
bertyy |
![]() ![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 102 Joined: 2 February 08 From: Arad ![]() |
salut. as vrea sa-mi pun si eu alta plafoniera. mi-am gasit una in dezmembrari dintr-un laguna, v-am pus si poza sa vedeti cum arata. l-am si testat mere bine numa ca cu totul ca am citit partea cu consum as vrea sa va intreb daca o sa am, sau nu probleme cu uch-u din cauza consumului ridicat?!
plafoniera are un bec in mijloc de 7w, si 2 in lateral- fiecare de 5w. ce ziceti? il pot lasa asa? nu afecteaza uch-u sau orice alt modul .... sau sa schimb becurile cu leduri? si daca schimb becurile cu leduri care evident au consum mult mult mai mic, nu o sa am problema ca "vali2" : "vali2 Posted 12 Nov 2009, 17:06 am schimbat becul din plafoniera cu unul cu 4 leduri si constat ca, dupa ce ar trebui sa se stinga, sta aprins la o intensitate mult mai mica si chiar palpaie slab. credeti ca acest fenomen ar putea dauna ledului sau uch-ului ?" si inca ceva, mi-am cumparat si niste plafoniere pt spate, din alea tip vw, una pt fiecare usa din spate. l-as lega in asa fel incat sa se aprinda numa cel din stanga sau cel din dreapta in functie de care usa se deschide, insa nefiind un electrician mare, credeti ca ma poate ajuta cineva cu o schema pt asaceva? si daca credeti ca acest lucru e prea complicat sau n-aveti idee cum sa-l fac... l-as lega la plafoniera din fata, dar iarasi se pune intrebarea daca nu e consumul prea mare? totusi sunt 5 becuri, una de 7w + doua de 5w pt plafoniera din fata, si inca doua de 5w pt cele din spate. astept pareri ![]() Attached thumbnail(s) IMG_3337.JPG ( Size: 510.56k ) Number of downloads: 2409 |
--------------------
Dacia
Logan
2004 - dec.
- AR-07-BMV
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
MCV-ul, cu acelasi UCH are 3 plafoniere, din care una cu doua becuri, deci duce cel putin 20W.
Montarea unur inlocuitori de becuri cu leduri cred ca elimina totusi astfel de ingrijorari. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
adibv00 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 4 June 10 ![]() |
Salut baieti
Am si eu o intrebare am cumparat o plafoniera de Logan cu un singur bec (cea care este pe Ambiance) si as vrea sa o montez in spate. Intrebarea e de unde ati gasit mufa pentru cea de-a doua plafoniera? ca eu am cautat si la dezmembrari si nu am gasit nimic, sau trebuie facuta vre-o improvizatie? Multumesc. |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Ambiance
|
|
aluibasarabeanu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 664 Joined: 24 August 08 From: CONSTANTA ![]() |
Nu se gaseste mufa aia.Eu am legat cele trei fire de tablitele alea.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
1,6 16v anul 2006
- Necunoscut momentan
|
|
bertyy |
![]()
|
ms klaus!
dupa cum zice si aluibasarabeanu, nu cred ca o sa gasesti mufa respectiva... lega-l cumva, ai grija sa nu faca contact intre ele, izoleaza-l bine de tot si gata. -- o sa mai trebuie sa trag fir de la un bec undeva din consola centrala sau ceva pt ca plafoniera pe care vreau s-o pun are butoanele iluminate.. |
--------------------
Dacia
Logan
2004 - dec.
- AR-07-BMV
|
|
adibv00 |
![]()
|
cineva pe forum zicea ca s-ar potrivi o mufa de dvd-rom sau floppy, o sa caut daca nu gasesc va trebui sa improvizez ceva ca sa nu se atinga firele intre ele.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 Ambiance
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Da' le lipiti direct pe mufa lampii si puneti pe ele varnis autocontractabil...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
adibv00 |
![]()
|
multumesc... o sa incerc
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 Ambiance
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.546 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(klaus @ 15 Jun 2010, 23:26) autocontractabil... sau termo...? |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
fl7 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 200 Joined: 19 June 06 From: Bucuresti ![]() |
adibv00. vezi la postarea 118 doar o pagina in urma
|
--------------------
Renault
Megane 4 Business
2018
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(klaus @ 15 Jun 2010, 12:56) MCV-ul, cu acelasi UCH are 3 plafoniere, din care una cu doua becuri, deci duce cel putin 20W. Montarea unur inlocuitori de becuri cu leduri cred ca elimina totusi astfel de ingrijorari. Io am 2 plafoniere cu 3 becuri fiecare... si nu o facut "urat" pana acuma... si le am de ceva vreme. QUOTE(adibv00 @ 15 Jun 2010, 23:23) cineva pe forum zicea ca s-ar potrivi o mufa de dvd-rom sau floppy, o sa caut daca nu gasesc va trebui sa improvizez ceva ca sa nu se atinga firele intre ele. Merge mufa de floppy. |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
adibv00 |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 Ambiance
|
|
bertyy |
![]()
|
QUOTE(Serje @ 16 Jun 2010, 09:51) Io am 2 plafoniere cu 3 becuri fiecare... si nu o facut "urat" pana acuma... si le am de ceva vreme. Merge mufa de floppy. ms ![]() o idee cum sa leg firele ca sa mi se aprinda doar pe o parte plafoniera cand deschid usa pe partea respectiva? exemplu: daca deschid usa -spate din dreapta sa se aprinda doar plafoniera din dreapta... ? ![]() This post has been edited by bertyy: 16 Jun 2010, 19:05 |
--------------------
Dacia
Logan
2004 - dec.
- AR-07-BMV
|
|
bertyy |
![]()
|
sa inteleg ca n-are nimeni nici o idee?
![]() ![]() This post has been edited by bertyy: 20 Jun 2010, 15:04 |
--------------------
Dacia
Logan
2004 - dec.
- AR-07-BMV
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
QUOTE(adibv00 @ 15 Jun 2010, 16:15) Salut baieti Am si eu o intrebare am cumparat o plafoniera de Logan cu un singur bec (cea care este pe Ambiance) si as vrea sa o montez in spate. Intrebarea e de unde ati gasit mufa pentru cea de-a doua plafoniera? ca eu am cautat si la dezmembrari si nu am gasit nimic, sau trebuie facuta vre-o improvizatie? Multumesc. Eu zic sa faci un drum pe la dezmembrari sa faci rost si de tablita in care sta plafoniera, poti sa ai surprize sa-ti cada plafoniera. Poti sa iei de acolo mufa cu cablu de la una veche, parca cablul vine pe stalpul stanga, si apoi iti mai ramane sa legi doar firele la cablul de la cea din fata. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
bertyy |
![]()
|
QUOTE(tribunul @ 20 Jun 2010, 15:32) Eu zic sa faci un drum pe la dezmembrari sa faci rost si de tablita in care sta plafoniera, poti sa ai surprize sa-ti cada plafoniera. Poti sa iei de acolo mufa cu cablu de la una veche, parca cablul vine pe stalpul stanga, si apoi iti mai ramane sa legi doar firele la cablul de la cea din fata. @tribunul : care suport ("tablita")? eu nu am asaceva la loganul meu ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2004 - dec.
- AR-07-BMV
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Eu am, este o tablita destul de subtire care are rolul "de captusala/intaritura" a marginii gaurii plafonului, se prinde cu niste cleme de plafon, este pe interior.
Daca dai plafoniera jos iti dai seama imediat daca ai sau nu. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
bertyy |
![]()
|
QUOTE(tribunul @ 20 Jun 2010, 16:39) Eu am, este o tablita destul de subtire care are rolul "de captusala/intaritura" a marginii gaurii plafonului, se prinde cu niste cleme de plafon, este pe interior. Daca dai plafoniera jos iti dai seama imediat daca ai sau nu. pai l-am dat jos... de mai multe ori si n-am nimic acolo. e gol, vad tabla plafonului ![]() la mine plafoniera sta pe piciorul mai mare din stanga care intra sub materialu din care e facut plafonu, iar in dreapta tot asa, are un picior mai mic care are o siguranta care se vede numa daca dau jos plasticu transparent, iar piciorul ala se apasa usor pt scoatere sau punere inapoi. am preferance... poate de aia This post has been edited by bertyy: 20 Jun 2010, 17:31 |
--------------------
Dacia
Logan
2004 - dec.
- AR-07-BMV
|
|
tribunul |
![]()
|
Vezi la postul 118 poza a 7-a. Daca te uiti atent se vad clemele metalice cu care se prinde acea tablita de plafon.
S-a nimerit ca o clema sa fie incercuita cu roz, de fl7. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
bertyy |
![]()
|
pai da, capsaturile alea le am si eu. dar in rest nimic.
uite ca am facut niste poze Attached thumbnail(s) IMG_3524.JPG ( Size: 322.88k ) Number of downloads: 2154 IMG_3525.JPG ( Size: 370.9k ) Number of downloads: 1932 IMG_3528.JPG ( Size: 455.04k ) Number of downloads: 1903 IMG_3530.JPG ( Size: 283.81k ) Number of downloads: 646 IMG_3531.JPG ( Size: 522.53k ) Number of downloads: 625 |
--------------------
Dacia
Logan
2004 - dec.
- AR-07-BMV
|
|
adibv00 |
![]()
|
QUOTE(tribunul @ 20 Jun 2010, 15:32) Eu zic sa faci un drum pe la dezmembrari sa faci rost si de tablita in care sta plafoniera, poti sa ai surprize sa-ti cada plafoniera. Poti sa iei de acolo mufa cu cablu de la una veche, parca cablul vine pe stalpul stanga, si apoi iti mai ramane sa legi doar firele la cablul de la cea din fata. Mufa am gasit, am luat de la un floppy, iar referitor la tablita cred ca o sa fac din ceva o intaritura ca sa tina plafoniera. |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Ambiance
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 18:43 |