Termometru, Cum il legam la cei 12V ai masinii
![]() ![]() ![]() |
Termometru, Cum il legam la cei 12V ai masinii
mariuscond |
![]()
|
||
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|||
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
un loc nimerit pt senzorul intern cred ca e intre scaune undeva la jumatea inaltimii spatarului.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
BeciAcustic |
![]()
|
![]() BlackLine Group: Members Posts: 1.574 Joined: 29 March 08 From: Constanta ![]() |
mariuscond, de unde ai luat termomentrul?
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2009 - LAUREATE PH2 1.6 MPI 8V
- CT - numere rosii Statii CB si Xenoane HID la preturi mici si garanti reale
|
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Cauta pe "goagâl": termometru cort tfa ...
|
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
eu l-am luat din hornbach
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
fastbot |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 103 Joined: 20 January 07 From: GL ![]() |
Unde gasesc acest model de termometru? Si un pret....ms!
Attached thumbnail(s) Termometru_interior_exterior.4.jpg ( Size: 17.02k ) Number of downloads: 2195 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
fastbot |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 103 Joined: 20 January 07 From: GL ![]() |
Nimeni? :-)
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
Marso |
![]()
|
![]() ***Membru*** Group: Members Posts: 547 Joined: 1 September 06 From: Bu***esti ![]() |
Eu am facut comanda la un astfel de termometru aici:
http://buy.mikado.ro/product_info.php?cPat...roducts_id=6757 |
--------------------
Logan
Laureate 1.6 MPI
2006 Gri Perla + GPL Renault Megane Privilege 1.6 16V Bleu
MCV Laureate 1.5 DCI 2007 Gri Platine |
|
mariuscond |
![]()
|
QUOTE(mariuscond @ 16 Oct 2010, 23:52) QUOTE(FRATELLO @ 17 Oct 2010, 11:59) ...In partea de plastic care precede oglinda este o idee mai buna, eventual pe portiunea dinspre spatele masinii, pentru a nu fi direct in curentul de aer. Nu e bine nici aici... Caldura din masina ajunge pina acolo... La mine dupa ce se incalzeste in masina (26-28*C) senzorul ext. arata cam cu 5*C mai mult decit atunci cind m-am urcat in masina (zile fara soare, chiar noapte fiind). Tre' sa-l mut... |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
cataMCM |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 28 December 07 From: RESITA CS ![]() |
QUOTE(fastbot @ 20 Nov 2010, 14:38) mikado de acolo l-am cumparat eu. Probleme: 1. arata perfect temperaturile daca masina sta cateva ore (atat int cat si ext) in rest indica toatal eronat +7-9 grade peste 2. luminajul este pe fir, eu am pus un prelungitor de bricheta cu intrerupator sa pot sa-l aprind cand vreau. Daca ti lumina aprinsa se incalzeste si creste diferenta de temp. 3. firul este scurt si abia ajunge pana sub oglinda ext iar ceasul este pe mijlocul bordului sus. Recomandari: cautati ceva bun eu unul nu am gasit am avut doar pacaleli, adica daca tot pui un termometru in masina vreau sa stiu temp cat se poate de real cu diferente mici +/- 1.5 grade toleranta. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 1,4 ABS Plus LOVE IS FOR FREE
|
|
FRATELLO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 923 Joined: 7 November 06 From: PLOIESTI ![]() |
O posibila solutie este aceasta : http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=2651493. Termometrul este destul de precis, ramane doar problema montarii senzorului de temepratura...
|
--------------------
DACIA
LOGAN
old 1.5 dCi-E4 ; now 1.2 @ 16V
|
|
mariuscond |
![]()
|
QUOTE(cataMCM @ 11 Dec 2010, 12:37) ...1. arata perfect temperaturile daca masina sta cateva ore (atat int cat si ext) in rest indica toatal eronat +7-9 grade peste Problema nu e la termometre... La masurarea temperaturii exterioare cea mai mare problema o reprezinta pozitionarea senzorului - masina "pierde" caldura peste tot... In oglinda nu-mi place ideea pentru ca vara cind bate soarele cu siguranta va arata mai mult... In bara fata... vara motorul radiaza caldura (in partea din fata a masinii) la greu. Eu l-am pozitionat undeva deasupra rezervorului oarecum in aer liber, dar nu ventilat chiar direct si diferenta intre cit imi indica atunci cind ma urc in masina si dupa ce plec cu ea la citeva minute e cam de +2...3*C, asta e... evacuarea... Cred ca nu ai unde sa plasezi un senzor pe o masina care sa-ti indice temperatura "oficiala" - masina radiaza caldura pe toate partile. Informatia e utila tinind cont de erorile mentionate. |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
cataMCM |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 28 December 07 From: RESITA CS ![]() |
Da ai perfecta dreptate, dar cu 1,5 m de cablu ce sa faci, unde sa pozitionezi senzorul? Iar la interior termomtrul daca il pui sa fie vizibil adica pe bord arata temp ffff mari (29 grade zilele astea geroase, cand de fapt cu un termometru etalonat de service pus pe scaunul din dreapta arata 22 grade) (cel de ext imi arata 11 grade si afara erau doar 6-7 grade.)
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 1,4 ABS Plus LOVE IS FOR FREE
|
|
aammmmmmggggggg |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 2 November 06 ![]() |
cand pun pozitia vreau sa se aprina ledul ecarnului de la termometru.Unde anume va-ti legat cu 12v ?
|
--------------------
dacia
logan
11.2005-ambition
- BR
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
are alimentare separata pentru lumina?
eu l-am pus pe contact direct pe siguranta de bord |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
N-are alimentare separata, are buton! Scoți butonul din circuit și faci legătura la siguranța de poziții sau la blocul de lumini.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
io zic ca nu merge
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Cu rezistența corectă merge. Fără detalii despre termometru, viața e pustiu.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Eu am luat termometru cu fir din kaufland la 20 sau 30 de lei. Senzorul exterior l-am pozitionat in spatele spoilerului fata, prins de cablul de la proiectorul stang. In combinatia asta am avut cele mai mici erori de afisaj.
Acum depinde si de termometru. Am mai testat unul acum o luna si cu senzorul pus in acelasi loc, imi afisa temperaturi de 15...20 de grade, in coditiile in care afara erau 2...3 grade. Mi-am dat seama ca senzorul era foarte sensibil, asta pentru ca arata bine in casa, cu senzorul afara, dar la masina era influentat de caldura motorului. This post has been edited by Maskatu: 19 Dec 2012, 09:52 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
2012 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 19 October 12 From: Iasi ![]() |
vreau sa-mi iau asa ceva:
3 Digital 0.56'' Red LED Thermometer Temperature Meter -30℃~70℃ W DC INPUT -a mai folosit cineva? -o sa pot prelungi firul senzorului fara sa-i afectez prea mult precizia? |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Dar de ce te complici cu ebay, si nu cumperi unul direct de aici?
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
2012 |
![]()
|
sa fiu sincer, nu am gasit (poate nu am cautat bine)
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
1. Daca nu te grabesti, la pretul ala, complica-te cu ebay-ul. Nu ai sa gasesti la noi asa ieftin.
2. Firul se poate prelungi bine mersi, nu e o problema. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
aammmmmmggggggg |
![]()
|
QUOTE(fastbot @ 20 Nov 2010, 15:38) Termometrul este ca cel de sus.Am prelungit firul de la senzorul exterior ca sa ajung cu el in spatele barii pe stanga pentru a nu influenta caldura degajata de toba. La blocul de lumini din cochilia volanului la ce pin trebuie sa ma leg la pozitie ?Vreau sa am curent pe firul ce duce la ledul termometrului doar cand aprind pozitia.Aveti cumva o schita, schema cu pinii de la bocul de lumini? |
--------------------
dacia
logan
11.2005-ambition
- BR
|
|
2012 |
![]()
|
multumesc, klaus!
am trimis comanda, dureaza 3-4 saptamani, pentru mine e ok |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
@ aammmmmmggggggg
Eu am alimentat termometrul din mufa iso de la radio astfel: +12V firul rosu (pin 4 mufa A) iluminare fir albastru (pin 6 mufa A) This post has been edited by vi_escu: 19 Dec 2012, 13:40 Attached thumbnail(s) conexiuni_maneta_lumini.jpg ( Size: 555.83k ) Number of downloads: 1088 |
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
aammmmmmggggggg |
![]()
|
Eu am inteles asa, pinul B2 are + permasnent pentru pozitie iar pinul B1 are + dupa contact,adica daca iei contactul nu mai ai curent pe fir.
|
--------------------
dacia
logan
11.2005-ambition
- BR
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
La B2 ai +12V permanent de la o siguranta d'aia babana de 60A din compartimentul motor. La aprinderea luminilor, la B1 iti ajung astia 12V si de acolo merg la cutia de sigurante din habitaclu:
- F18 (10A) pentru pozitia fata/spate/numar pe stanga - F19 (mai mica, parca 7,5A) pentru pozitia fata/spate dreapta. Nu are treaba cu contactul. Culorile firelor sunt rosu la B2 si bej sau cam asa ceva la B1 dar nu mai stiu sigur. |
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
2012 |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 19 Dec 2012, 10:48) 1. Daca nu te grabesti, la pretul ala, complica-te cu ebay-ul. Nu ai sa gasesti la noi asa ieftin. 2. Firul se poate prelungi bine mersi, nu e o problema. A venit si arata mai bine decat ma asteptam, in sensul ca displayul nu e deloc strident si are lumina uniforma. E mai bine decat in poze: 2013-02-01%2009.30.28.jpg 2013-02-01%2009.29.49.jpg Am taiat un senzor de la un alt termometru auto 'generic' si l-am testat: e compatibil, are vreo 20K si probabil e o rezistenta variabila, iar cablul nu e ecranat, cum gresit presupuneam. Ma gandesc sa montez un comutator si sa pun ambii senzori, unul la interior si unul afara. Cred ca pot prelungi fara griji firele. Pentru cel exterior n-am gasit o pozitie corecta, ma gandesc la bara spate, dar undeva unde sa nu bata aerul care iese din masina. Daca nu, va fi in aripa fata, in stalpul B sub cheder, sau in oglinda. Apropo, la Loganul asta nou, ph3, stie cineva unde e senzorul? Daca era mai mic incapea in bord (erau si mai mici pe ebay). Asa, va trebui sa-i gasesc un alt loc: -in spatiul de depozitare de la baza consolei (central/lateral...?) -in stanga volanului, pe bord, mai sus de reglajul farurilor -pe plafon, in fata lampii Astept sugestii, o sa tai cand o sa am timp, peste cateva zile. |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
sandy461229 |
![]()
|
Gica Contra Group: Members Posts: 703 Joined: 26 April 06 From: Bucuresti ![]() |
[quote=2012,1 Feb 2013, 10:54]
A venit si arata mai bine decat ma asteptam, in sensul ca displayul nu e deloc strident si are lumina uniforma. E mai bine decat in poze: Cat a costat cu totul, inclusuv shipping? Ai platit cu cardul sau prin PayPal? |
--------------------
Logan Ambiance
1.4 MPI
2004
- B39XXX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 06:38 |