DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

18 Pages « < 5 6 7 8 9 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Noul Cod Rutier, Avntaje si dezavantajele acetui Cod

Markos
post 15 Sep 2013, 12:59
Post #181

fost programator

Group: Members
From: Scursurești Vale

Io aștept prima amendă babană a lui Alydor. Să vezi atunci suma blestemelor wink.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DragosP
post 15 Sep 2013, 13:56
Post #182

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

Ninge la Cluj?

--------------------
Ceva de plastic . - BRRC .
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
Alydor
post 15 Sep 2013, 14:17
Post #183

Pressar

in 18 ani de cand am carnet nu am luat decat doua amenzi. Una prin 97 si inca una prin 2005. Si am ceva sute de mii de km conduse pe drumurile patriei.
Nu, in Brasov nu esti invaluit intr-o aura protectoare. In Brasov cam greu sa treci pe rosu ca ai contor de timp la fieacare semafor . Daca sus scrie 0 si treci ca boul.. iti meriti soarta...

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos

Cine nu poate da exemple da sfaturi..
When everything fails, RTFM!
+
cdadan
post 15 Sep 2013, 14:32
Post #184

fara turbo viata e pustiu

From: Cluj Napoca

Braila, ai chef de cearta?
Alydoare, cand o sa-ti ia permisul pe motiv c-ai trecut pe rosu, desi ai trecut pe verde, atunci o sa-ti meriti soarta.

--------------------
pegas de dame 1986
+
vijelie
post 15 Sep 2013, 14:44
Post #185

membru violet

From: Bucuresti

Si o sa ti se dea dreptate. Acu inspira adanc pe nas si respira moderat cu gura întredeschisă.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
Alydor
post 15 Sep 2013, 14:44
Post #186

Pressar

Dane nu doresc nimanui sa i se intample nedreptatea asta. Dupa cum ziceam aia si aia cu acordarea prioritatii pietonilor sunt trase de par. Cu restul sunt perfect de acord si pentru unele amenzile mi se par chiar mici.

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520

+
cdadan
post 15 Sep 2013, 14:52
Post #187

In ultimii 8 ani zici ca n-ai luat niciuna, d-aia ti se par mici. Vezi ca un radar nu mai e 20 sau 50 lei.

--------------------
pegas de dame 1986
+
Alydor
post 15 Sep 2013, 14:57
Post #188

Pressar

Nu inteleg de ce va agitati atat... Atata timp cat respecti legea de ce sa iti fie frica? Daca in localitate se circula cu 50 si tu mergi cu peste 80... pai ce vrei nene?

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520

+
cdadan
post 15 Sep 2013, 15:10
Post #189

Sa ajung in aceeasi zi la destinatie?
Respectati legea pe dracu. Ca incercati cat de cat s-o respectati, sa conduceti preventiv, asta-i alta poveste. Dar sa zici ca nu incalci niciodata vreo regula de circulatie mi se pare o mare minciuna.

--------------------
pegas de dame 1986
+
vijelie
post 15 Sep 2013, 15:35
Post #190

membru violet

Omiti categoria celor care incalca unele reguli de circulatie constient si fara sa fie prinsi.
E si asta un talent, crede-ma.

--------------------
+
D-Ice
post 15 Sep 2013, 15:46
Post #191

Membru autentic

QUOTE(cdadan @ 15 Sep 2013, 15:32)
Braila, ai chef de cearta?
*

Vineeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sefu`, acilisea avem politie pe strazi cat tot Ardealul la un loc. Daca ai chef sa verifici pe pielea ta Noul Cod Rutier be my guest!
Sa stii ca in 17 ani de condus am doar 1 amenda, pentru nepastrarea distantei urmata de trosc (vina mea, I`ve learned my lesson), si un avertisment pentru bec far ars.
Si calc cam 500-1000km pe luna prin oras.
L.E. Si fara amenzi pentru viteza, inca. icon_mrgreen.gif

This post has been edited by D-Ice: 15 Sep 2013, 16:12

--------------------
. . .
„Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
+
Markos
post 15 Sep 2013, 16:12
Post #192

fost programator

Numai artiști pe-aici wub.gif

Anyway, relax

This post has been edited by Markos: 15 Sep 2013, 16:14

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
cdadan
post 15 Sep 2013, 16:13
Post #193

QUOTE(vijelie @ 15 Sep 2013, 16:35)
Omiti categoria celor care incalca unele reguli de circulatie constient
*

Eu? Nu cred. Codul rutier omite si nu face nici o diferenta. Pe cei care trec cu viteza pe trecerea de pietoni, printre pietoni, chiar daca pe alte benzi sunt masini oprite pentru a da prioritate, sa-i incadreze din partea mea la tentativa de omor, ca nu ma supar.

QUOTE(D-Ice @ 15 Sep 2013, 16:46)
acilisea avem politie pe strazi cat tot Ardealul la un loc
*

Ardealul cotizeaza cu mai mult decat primeste de la buget, pentru a sustine, intre altele, structuri supradimensionate de bugetari, prin Braila. Cul. rolleyes.gif

Daca tot ne laudam: am permis de 18 ani, am trecut de 700 mii kmp la volan, iar in toata perioada asta am luat doar amenzi pentru depasirea vitezei, lejer, cu pana in 50 km/h. Nu am avut permisul suspendat nici macar o zi. Nu am provocat nici macar un singur accident de circulatie. Nu am calcat nici macar un caine sau o pisica. Fuck me! La volan sunt mai sfant decat sfantul DragosP sau alti sfinti din Braila.
Cu toate astea, sunt si eu om si pot sa gresesc. Sau mai rau de atat, cap de creta e si el om si poate sa ma arda pe nedrept.

--------------------
pegas de dame 1986
+
dacis
post 15 Sep 2013, 16:13
Post #194

Membru autentic

From: dealurile oable ale Mioritei

QUOTE(cdadan @ 15 Sep 2013, 12:33)
1. Neacordarea de prioritate la trecerea pentru pietoni: daca nu ai sesiza ca pietonul a pus piciorul de cealalta parte a strazii (care poate fi un bulevard cu mai multe benzi) esti incadrat la fel ca cel care trece in viteza, cu buna stiinta printre pietoni, chiar daca pe alte benzi sunt masini oprite pentru a acorda prioritate.

2. Cu alcoolul iar e o treaba: pana si cornurile cu ciocolata cica au destul de mult alcool. In situatie similara se gasesc multe alte alimente. Esti incadrat la fel cu cel care a baut 3 beri si o suta de votca si s-a urcat la volan (sub 0.8).
*

1. De acord. Pe bulevardele largi (minim trei benzi pe sens) din orasele mari, la trecerile de pietoni nesemaforizate mi se oare de bun simt ca daca distanta dintre tine (automobilist cand ajungi in dreptul treceri) si pieton care se afla pe trecere si se deplaseaza inspre tine este mai mare de doua benzi de circulatie sa poti trece fara probleme. Daca luam ca viteza de reper 36km/h pentru auto si 5,4 km/h pentru pieton si 2,2 metri latimea benzii, atunci pietonul ajunge in dreptul locului unde se afla masina peste aprox. 3 secunde; in timpul asta masina a parcurs deja 30 m. De unde pericolul?
2. Mie prostia asta cu lupta anti-alcool mi se pare absurda. Nu am condus niciodata nici macar 100 m dupa ce am baut macar un pahar de bere, dar a lua ca reper valoarea 0 mi se pare absurd. Probabil un 0,2 la mie ca prag minim al contraventiei mi se pare OK. La fel cum sunt de acord ca daca se depaseste valoarea de 0,8 la mie respectivul sa serveasca o amenda babana si asa un minim de 30 de zile de inchisoare. Fara suspendare. Daca a facut si acceident... big time. Macar asa, juma de viol. Ca e posbil ca victima sa si moara!... Chiar daaccidentul este, teoretic, din culpa.

PS Vezi ca daca vorbim de un barbat de in jur de 80 kg, trei beri de 0,5 litri si 5% alcool si 100 ml votca de 40% inseamna un maxim de cam 1 la mie! icon_mrgreen.gif

--------------------
DACIA Logan KissFM 1,4 2008
dacis
+
DragosP
post 15 Sep 2013, 16:15
Post #195

Nu zic nimic...nou

Ești tu aureolat. În Cluj e groaznic, sunt ascunse semnele pe dupe pomi, semafuarili nare becu roș...

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
dacis
post 15 Sep 2013, 16:24
Post #196

Membru autentic

QUOTE(DragosP @ 15 Sep 2013, 17:15)
În Cluj e groaznic
*

Nu vreau sa te jignesc, da' e pueril sa compari Clujul cu Galatiul. Iasul, care-i ceva mai aglomerat ca Galatiul se compara cu Clujul la aglomeratie in trafic de vreo 2-3 ani, pen'ca santierele au gatuit traficul. Altfel...

--------------------
dacis
+
Alydor
post 15 Sep 2013, 16:27
Post #197

Pressar

@ dacis - eu cred ca DragosP e doar ironic...

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520

+
dacis
post 15 Sep 2013, 16:28
Post #198

Membru autentic

QUOTE(Alydor @ 15 Sep 2013, 17:27)
@ dacis - eu cred ca DragosP e doar ironic...
Suma respectelor, Alydor
*

Io-z obisnuit cu el doar sobru si didactic. Am zis ca si data asta vrea sa ne invete ceva. rolleyes.gif

--------------------
dacis
+
Alydor
post 15 Sep 2013, 16:30
Post #199

Pressar

Azi e duminica si e dezlegare la peste. D'aia !

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520

+
D-Ice
post 15 Sep 2013, 16:33
Post #200

Membru autentic

QUOTE(cdadan @ 15 Sep 2013, 17:13)
Ardealul cotizeaza cu mai mult decat primeste de la buget [...].
*

Asa e, se vede. icon_mrgreen.gif
Pata Rat aduce cele mai multe venituri. biggrin.gif

This post has been edited by D-Ice: 15 Sep 2013, 16:40

--------------------
. . .
„Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
+
DragosP
post 15 Sep 2013, 16:34
Post #201

Nu zic nimic...nou

@Dacis: eu nu-s din Galați, Doamne feri!

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
D-Ice
post 15 Sep 2013, 16:35
Post #202

Membru autentic

Ie o problema, daca faci zoom out Braila cu Galatiul se contopesc. D-aia si confuzia. icon_mrgreen.gif

This post has been edited by D-Ice: 15 Sep 2013, 16:37

--------------------
. . .
+
Markos
post 15 Sep 2013, 16:39
Post #203

fost programator

QUOTE(DragosP @ 15 Sep 2013, 17:15)
Ești tu aureolat.
*

Dănuuțeeee!!!! Te-a făcut popa Dragoș aurolac! group_pointing.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
+
gabize
post 15 Sep 2013, 16:49
Post #204

DECONECTAT

From: ©City of Mini Roundabouts

Din fața monitorului e ușor de dat cu părerea.
De prin '92, de când am carnet, am plătit fix un radar. Și încă o amendă, pentru că aveam toba finală spartă la anticul Rekord. Le meritam, le-am plătit fără comentarii. Și la sutele de mii de kilometrii parcurși, se poate spune că nu numai norocul m-a salvat. Mai ales că șapte ani am colindat țara, în interes de serviciu, foarte des.
Nu trec pe roșu la semafor. Nu trec calea ferată nici când e bariera ridicată sau alb intermitent decât după ce m-am asigurat cu proprii ochi că nu vine tren (fără să blochez traficul).
Nu ''sui la bord'' nicio picătură de alcool când am de condus. Din principiu. Și atunci când am de parcurs distanțe decente, fac tot posibilul să nu depășesc viteza legală. Prea mult, că tot o comit, chiar și cu puțin, da o comit. Ce să fac, sunt infractor. wink.gif Da' când e vorba de un drum lung (de exemplu, pân' la mare am 680 Km), nu am cum să merg legal. Să nu se interpreteze că merg ca turbatu', că fac slalom prin sate printre oameni și animale la viteze incredibile, că depășesc ca prostu', etc. Nu, merg normal (chiar preventiv!). Doar că ceva mai repede. Altfel, e imposibil de parcurs drumul ăsta într-o zi. Dar astfel de drumuri fac de două-trei ori pe an. Și îmi asum, cum spuneam, încălcările legilor.

Se poate spune că nu m-ar prea afecta noile prevederi ale codului.
Dar astfel de pedepse vor crea o formă sau alta de protecție a ''infractorilor''. Un băiat de cartier, un taximetrist, etc., l-ar numi serviciu contra serviciu. Oricând și-ar găsi un prieten, pe post de martor, care să scoată pe ceilalți vinovați atunci când au comis-o. Până acum, o mică șpagă, sau o amendă decentă, nu impunea astfel de manevre. Dar să rămâi fără permis 3-4 ani, sau fără salariul pentru un an, un an și jumătate, impune orice manevră de scăpare.
Astfel de pedepse, care afectează grav cetățeanul, nu au ce căuta în mâna polițistului. Ele trbuie trecute prin filtrul unui organ de cercetare, iar măsurile luate în instanța de judecată, de un complet de judecători.
Ce te faci dacă prinzi un polițist care a avut o zi nașpa, tu treci pe galben (să luăm cel mai nefericit caz, se face galben chiar când ești în dreptul semaforului). Sau chiar roșu, că am văzut destule semafoare care trec direct în roșu din verde, deși sunt concepute cu trei culori. Te oprește, îți face proces-verbal scurt, martori din părți, că doar n-a fost accident să se strângă oamenii ca la urs. Rămâi pieton sărac. Lui (polițistului), poate a doua zi îi pare rău (glumesc, nu?), da' nu se va sinchisi să repare greșala, că-și pune meseria în pericol.

This post has been edited by gabizegrean: 15 Sep 2013, 16:52

--------------------
⚓ Am avut cândva o... barcă... acum doar un gândac H247
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
+
kum
post 15 Sep 2013, 16:55
Post #205

Banat

Group: Banned
From: Galati

QUOTE(cdadan @ 15 Sep 2013, 15:52)
In ultimii 8 ani zici ca n-ai luat niciuna, d-aia ti se par mici. Vezi ca un radar nu mai e 20 sau 50 lei.
*

QUOTE(cdadan @ 15 Sep 2013, 16:10)
Sa ajung in aceeasi zi la destinatie?
*

QUOTE(cdadan @ 15 Sep 2013, 17:13)
...
Daca tot ne laudam: am permis de 18 ani, am trecut de 700 mii kmp la volan, iar in toata perioada asta am luat doar amenzi pentru depasirea vitezei, lejer, cu pana in 50 km/h.
*

Asta pana ti-ai luat detector de radar. radmasa.gif

Ma Danut, acu' serios: in afara de amenda aia pentru centura (e de cenzurat sa te urci in masina sa mergi pana la piata si sa iei o amenda de 7 bulioane) restu' mi se par prea blande. Treci pe rosu? 20000 de RONI amenda! Urci la volan baut? 50000 de RON amenda. Ai provocat un accident din vina ta? 3 ani pauza la condus si apoi faci din nou scoala si dai din nou examen. Ai omorat pe cineva din cauza ca nu ai respectat regulile de circulatie? Cu suspendare si pieton toata viata.
M-am cam saturat de maniacii astia care se cred sumahari. Daca ti se pare ca e prea mica limita de viteza legala, ai doua optiuni: mergi legal sau o depasesti da' o faci pe barba ta. Nu tipa ca e prea putin 90 km/h in afara localitatilor sau ca 130 km/h e prea putin pe autostrada. Vrei sa-i dai in goarna? Gandeste-te ca e ca si cum ai vrea sa fwti extra-scolar. E misto, palpitant, da' si daca esti prins... ai belit-o.

Ia du-te matale pana in Elvetia (de pilda) si fa gat ca nu-ti convin limitele de viteza sau amenzile. Sau intreaba-l pe cumatru' cum e prin UK. wink.gif

L.E. Aaaa... nu ai strazi? NU MAI VOTA TAMPITI!

This post has been edited by kum: 15 Sep 2013, 16:58

--------------------
Laguna 2.0T - GL-15-... 2006
Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
+
Markos
post 15 Sep 2013, 17:01
Post #206

fost programator

Nea kumule, io te-am văzut cu ochii mei (eram în spatele tău, remember?) cum ai trecut voios și fără grețuri peste calea ferată, deși semaforul blingănea și semnalu' sonor sonoriza. Evident că n-ai văzut/auzit, mi-am dat seama de asta.

Bun, acum ia caută matale pedeapsa cuvenită în propunerile astea noi ale lui Diniță. Că te ia cu transpirație rece, îți zic io.

O să-mi spui că oricine poate greși. Sunt de acord cu asta.

--------------------
Reno Megan Privilej
+
DragosP
post 15 Sep 2013, 17:06
Post #207

Nu zic nimic...nou

Concluzia: ne rahatim degeaba pe noi. Mergi liniștit (respectând legea, evident) și nu cred că te vaneaza nimeni. A, vrei să faci turul Ardealului într-o zi? Iti asumi consecințele: depășiri de viteză, forțari ale trecerilor la nivel cu calea ferată, nu te mai formalizezi cu prioritatea pietonilor...

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
vijelie
post 15 Sep 2013, 17:09
Post #208

membru violet

Si inocentii ?

--------------------
+
DragosP
post 15 Sep 2013, 17:11
Post #209

Nu zic nimic...nou

Cad rapusi.

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
kum
post 15 Sep 2013, 17:20
Post #210

Banat

Group: Banned
From: Galati

QUOTE(Markos @ 15 Sep 2013, 18:01)
Nea kumule, io te-am văzut cu ochii mei (eram în spatele tău, remember?) cum ai trecut voios și fără grețuri peste calea ferată, deși semaforul blingănea și semnalu' sonor sonoriza. Evident că n-ai văzut/auzit, mi-am dat seama de asta.

Bun, acum ia caută matale pedeapsa cuvenită în propunerile astea noi ale lui Diniță. Că te ia cu transpirație rece, îți zic io.

O să-mi spui că oricine poate greși. Sunt de acord cu asta.
*

Deci daca am fost bou (ca asta am fost) si nu am vazut semaforu' rosu inseamna ca meritam amenda.
Ca te intreb io: daca eram in alta tara si o comiteam, ce faceam? Daca imi venea amenda de 2000 de euro acasa, faceam vreun miting ceva? Nu. O plateam si gata.
Asa si in acest caz: sunt de acord sa platesc 5000 de ron data viitoare cand trec pe rosu (ca-s bou si nu vad) daca asta e legea. Pentru ca nu tu m-ai pus sa trec pe rosu. Si nu tu o pateai daca trecea trenu'. Io eram ala care a trecut si io eram ala care o mierlea. Ba mai mult, nu eram singur in masina.
Crede-ma ca nu prea am adormit bine in noapta aia gandindu-ma la ce tampenie am facut.

--------------------
Laguna 2.0T - GL-15-... 2006
Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
+
18 Pages « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 18:19
Forum Renault