Noul Cod Rutier, Avntaje si dezavantajele acetui Cod
![]() ![]() ![]() |
Noul Cod Rutier, Avntaje si dezavantajele acetui Cod
vijelie |
![]()
|
||
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|||
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
|
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
|
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Ma, celor care cred ca-s propuneri bune, le doresc sa le ia cap de creta pe nedrept permisul pentru trecere pe rosu. Si sa stea ei fara permis doi ani, cu sfanta dreptate-n mana.
Sau inca una: sa mearga ei la un gratar, la iarba verde, si sa bea un ciuc cu lamaie. Sau un Carlsberg la 0.33. Dup-aia sa manance bine, sa mai stea vreo 4 ore, dar pe drum spre casa sa-i opreasca garcea. Daca au ghinion si alcoolmetrul arata ceva, indiferent cat de putin, dar diferit de 0.00 sa stea doi ani fara permis. A, si sa o puna stramb la vreun semafor ascuns in boscheti. Sau pe un drum cu 17 benzi, dar fara refugiu la mijloc, daca calca pietonul zebra, pe partea cealalta. Sau pe o trecere de pietoni fara zebra desenata pe asfalt, marcata doar cu un semn de circulatie ascuns dupa un copac. Da' preferata mea e aia cu fapta inventata. Sunt destule cazuri, nu-i problema. Daca nu exista martori, aidi pa. Cap de creta are dreptate. This post has been edited by cdadan: 14 Sep 2013, 21:11 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Amîn. Eu aș propune eliminarea în totalitate a regulilor de circulație.
This post has been edited by DragosP: 14 Sep 2013, 21:16 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Macar pentru alcoolici.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Sau grataragii.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(DragosP @ 14 Sep 2013, 22:13) Esti impulsiv. Dan are dreptate. Daca erau de buna credinta, avind in vedere dimensiunea sanctiunii, nu-durea pixul sa scrie in propunerea de OUG ca respectivele fapte sa fie dovedite, obligatoriu, cu film realizar de o camera omologata si aflata in inventarul politiei. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DragosP |
![]()
|
Și certificate la notar.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
vijelie |
![]()
|
La betivani e cu dovezi.
Distractia e cu pietonii si cu trecutul pe rosu. A, inca ceva. Sanctiunile sunt asa de naucitoare ca nimeni nu se mai plange de infrastructura rutiera sau de pretul carburantilor. ![]() This post has been edited by vijelie: 14 Sep 2013, 21:34 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Ce mai conteaza pretul cind timp de 2-3 ani nu mai ai nevoie sa cumperi?
@Dragos: adica la viteza ordinara, unde iei mai putin de 200 amenda, se poate cu film, dar cind e vorba sa da 6000 si sa stai trei ani pe bara, nu mei e nevoie. Domnul fie laudat! This post has been edited by corbex: 14 Sep 2013, 21:44 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DragosP |
![]()
|
Tocmai de aceea e bine să eliminăm de tot regulile.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
corbex |
![]()
|
Sint surprins ca n-au fost prevazute si daunele morale. Zburatacesti o baba pe trecere. N-o calci, dar o sperii. Cu ea cum ramine? Dat cu tine? Iei amenda obisnuita sau intri la daune?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Colegul DragosP vad ca traieste pe alta lume. Fac pentru el un mic efort sa-i explic.
In urma cu cativa ani treceam eu linistit printr-o intersectie, pe culoarea VERDE a semaforului. 1.jpg ( Size: 301.96k ) Number of downloads: 380 Un pic mai in fata, de pe pietonala spre trotuar (sageata verde), treceau drumul un grup de 4-5 adolescenti, absolut neregulamentar, la modul grabit si dezordonat. Normal, am redus viteza sa nu-i calc. Ceva mai in fata era cap de creta care-l luase la intrebari pe un individ ce oprise unde nu era voie (zona cu albastru). Cap de creta sare in fata mea, ma opreste, cere actele, zice c-am trecut pe ROSU si ca-mi ia permisul. Individul de langa el ii tinea isonul. Cica el sesizase "neregula", "uite ce face ala". L-am invitat pe militian in intersectie, sa vada cum functioneaza traficul si semafoarele. N-a vrut de nici o culoare. Dupa indelungi parlamentari, in care i-am explicat ca-i intr-o grava eroare si o sa mor cu el de gat daca-mi ia permisul pe nedrept, m-a lasat sa plec. Dar tot el a tinut sa precizeze: de data asta te iert, cu toate ca aveam chiar si martor, dar te prind eu candva cu ceva, prin oras. Alta faza: un prieten a ramas fara permis in Oradea, deoarece (cica) trecuse pe rosu. Omul chiar nu-i genul, conduce prudent ca un pensionar si trecuse pe verde. Norocul lui: dupa incheierea PV, cand sa plece, vine un taximetrist care-i spune ca era in spatele lui, a vazut exact ce s-a petrecut, ca n-a gresit cu nimic si e dispus sa depuna marturie intr-un eventual proces. In intersectia respectiva pietonii au semafor cu numarator, iar de regula la 5-4-3 anticipeaza si coboara de pe trotuar pe carosabil, ca sa economiseasca timpul in care parcurg doi pasi. In urma unui proces PV-ul s-a anulat, pe baza marturiei taximetristului. Intre noi fie vorba, acesta n-a vrut sa ia nici macar un leu sau vreo mica atentie pentru deranj si timpul pierdut pe la tribunal, spunand ca n-a facut asta pentru vreun folos material, ci pentru ca nu este corect sa ramana pasiv atinci cand observa o nedreptate. This post has been edited by cdadan: 14 Sep 2013, 22:25 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
vijelie |
![]()
|
E, de-aia imi place românu, e impartial.
Cand se pronunta sentinte cu suspendare in cazuri cu racituri comise de ciumeti, toti vor sânge, ocna, daune etc. Cand cresc sanctiunile (unele pe buna dreptate), apar inocentii si gaborii rai. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
cdadan |
![]()
|
Ocna si daune sunt in capul tau. Pentru o infractiune comisa din culpa, cred ca inchisoarea cu suspendare e o pedeapsa suficienta.
Ce sanctiuni din actualul cod rutier ti se par insuficiente? Ce sanctiuni consideri ca ar trebui multiplicate cu 10 sau 12? |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
DragosP |
![]()
|
În altă lume trăiești tu Dan: în Cluj.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
Eu cred ca va inflamati degeaba.
Nu cred ca asemenea aberatii vor fi legiferate. In plus taman multi dintre plozii burtosilor de prin senat si parlament fac destule tampenii in trafic. |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(cdadan @ 14 Sep 2013, 22:10) Te inflamezi degeaba! E 2-300, maxim 500 o camera buna. O iei, o plantezi in parbriz si in caz de abuz mori cu ei de gat pana la CEDO si inapoi! Cat despre clementa"l fata de ciuc-ul cu lamaie, cine te pune sa-l bei? Daca esti la volan nu bei alcool, punct! Nu conteaza ca e bere cu lamaie, corcoduse sau pepene mov, cata vreme are alcool, fie si 1%, n-ai nici o scuza. |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
D-Ice |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 826 Joined: 27 June 10 ![]() |
Nu va mai enervati degeaba. Nenea Crin a trimis legea inapoi in aia a masii, adica propriului ministru, ca sa mai scada din sanctiuni.
|
--------------------
.
.
. „Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
|
|
nik1965 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 365 Joined: 17 June 05 ![]() |
Cu sanctionarea drastica a condusului sub influenta acoolului sunt perfect de acord, insa marire exagerat de mult a pedepselor pentru fazele care se pot intimpla frecvent in traficul urban (pietoni grabiti ce se arunca pe trecre cind tu mai ai decit roata din spate in dreptul trecerii, sau pareri de ale lu gargea ca ai fortat culoarea rosie a semaforului) vor deschide calea pentru abuzuri la greu. Si prin politie au scos capult noile generatii care vor si ei bun ... si au de recuperat propriile spagi ...
|
--------------------
dacia
logan , duster
2005, 2017
- xx-xx-xxx
|
|
vijelie |
![]()
|
La ce nivel au ajuns amenzile, probabil ca pasul urmator va fi inmultirea trecerilor de pietoni. Doar asa vom avea trafic sigur si bani la buget.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Lasa ca au facut una pe varianta in Mangalia (unde limita e de 40km/h - de ce plm ii zice "varianta" nu stiu), pusta fix ca pla. Vor muri oameni acolo...
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
QUOTE(cdadan @ 14 Sep 2013, 23:50) Ce sanctiuni din actualul cod rutier ti se par insuficiente? Ce sanctiuni consideri ca ar trebui multiplicate cu 10 sau 12? Pai sa vedem 1. Șoferii a căror alcoolemie se află sub limita penală de 0,8, se aleg cu permisul suspendat trei ani și amendă între 10.000 și 16.000 de lei. Dacă în urma acestei fapte are loc și un accident de circulație, atunci șoferului i se suspenda permisul patru ani. - Ai baut, nu mai conduci. Vrei sa conduci ? Nu mai bei.... nu vad ce e asa de complicat. Mergi la gratar, sau nu bei sau iti iei sofer. Poate asa te gandesti de doua ori inainte de a te urca baut la volan... 2. Șoferii care nu respectă regulile la trecerea căii ferate vor pierde permisul trei ani și primesc amendă de 10.000-16.000 de lei. - Ti se pare aberant? Mie mi se pare foarte normal si firesc. Esti jmecher sau faci pe jmecherul? Scoate banu. 3. Șoferii care conduc pe contrasens, pe autostradă, primesc amendă între 10.000 și 16.000 de lei vor avea permisul suspendat trei ani. - Ce PLM ai de cautat pe contrasens pe autostrada? 4. Pentru nepurtarea centurii de siguranță și a căștii de protecție, la motocicliști și mopediști amenzile vor crește de la 160-240 de lei, cât sunt în prezent, la 720-1.600 de lei. Punctele de penalizare pentru această sancțiune vor fi majorate de la 2 la 6. - Din nou.. crezi ca esti jmecher si legea nu e pentru tine? Ia mai gandeste-te o data... Sa il mai vad eu pe ala care mai face pe ala care se gandeste sa faca contestatie cand a fost prins cu mata-n sac. 5. Permisul va fi suspendat pe patru ani dacă un șofer trece pe roșu și produce un accident rutier în urma căruia alte persoane mor sau sunt rănite- Cred ca se spune foarte clar DACA trece pe rosu SI produce un accident. Adica ambele conditii (trecerea pe rosu si producerea accidentului) trebuie indeplinite. Din ce scrie aici eu asa inteleg. Daca doar treci pe rosu atunci primesti alt "premiu" Mie nu imi e clara asta : Permisul va fi suspendat cinci ani dacă un șofer este băut și produce un accident rutier în urma căruia alte persoane mor sau sunt rănite, iar instanța sau procurorul au decis neînceperea urmăririi penale sau încetarea acesteia. Adica daca a inceput NUP, atunci ai dreptul sa ai carnet in continuare?? Sau e prost scris de aia de la evz sau e o aberatie. Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
cdadan |
![]()
|
Am impresia ca la Braila, Galati, chiar si Brasov, cand urci la volan esti invaluit imediat intr-o aura protectoare.
Trecerea pe rosu: doi ani fara permis. Chiar nu pricepeti ca exista cazuri in care esti penalizat pentru asa ceva, chiar daca nu ai gresit cu nimic? Cele mai multe pv-uri se intocmesc pentru gainarii simple, discutabile. Iar cap de creta aplica articolele fara sa tina cont de imprejurari si circumstante. Jmecherii gen beizadele de judecatori, sefi de politie, marlani gen Stroe sau Dinita oricum merg fara grija. Prostimea o s-o incaseze. Neacordarea de prioritate la trecerea pentru pietoni: daca nu ai sesiza ca pietonul a pus piciorul de cealalta parte a strazii (care poate fi un bulevard cu mai multe benzi) esti incadrat la fel ca cel care trece in viteza, cu buna stiinta printre pietoni, chiar daca pe alte benzi sunt masini oprite pentru a acorda prioritate. Cu alcoolul iar e o treaba: pana si cornurile cu ciocolata cica au destul de mult alcool. In situatie similara se gasesc multe alte alimente. Esti incadrat la fel cu cel care a baut 3 beri si o suta de votca si s-a urcat la volan (sub 0.8). Sau poate ai baut seara doua beri, ai metabolismul mai lenes, nu ai mancat de dimineata si urci la volan. This post has been edited by cdadan: 15 Sep 2013, 12:00 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
atat amenzile cat si termenele de suspendare sunt mult prea mari pentru a fi lasate in mana militiei.
ca tot se mai vorbeste de tarile cu apa calda, si acolo sunt multe pedepse 'open-ended', insa decizia o ia un judecator. cine a calcat stramb in trafic prin vest stie: iti vine acasa un proces verbal al politiei care iti propune o anumita amenda. daca o accepti, platesti si totul se stinge. daca nu, dosarul e inaintat automat la procuratura si iti aperi cauza in fata judecatorului. |
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
cdadan |
![]()
|
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
+1=2
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th June 2025 - 00:45 |