Noul Cod Rutier, Avntaje si dezavantajele acetui Cod
![]() ![]() ![]() |
Noul Cod Rutier, Avntaje si dezavantajele acetui Cod
cosmin800331 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 20 September 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Scala
- GL-05-UJR
|
|||
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
De cate ori ai venit?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
cosmin800331 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 20 September 06 ![]() |
De cate ori am fost nevoit!
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Scala
- GL-05-UJR
|
|
DAVIDK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 20 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu recunosc, sunt un om foarte rau si-mi place al dreaq. Nu dau bani la cersetori, la aurolacii spalatori de parbrize si nu dau prioritate la gibonii care vin pe linia de tramvai si dau sa se bage in fata de parca eu as avea "cedeaza trecerea".
E, uite-asa, poate ca daca ar face toti la fel, ar disparea cersetorii, iar jmecherii care fac pe vatmanii in jeepuri nu ar mai merge pe linia de tramvai bazandu-se ca fraierii ii lasa. |
--------------------
Renault
Symbol
Expression 2010, 1.4 16V Cand cumpar un lucru nou, mai intai il repar si apoi il folosesc.
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Lexy @ 6 Dec 2006, 12:25) ... Voi astia care ii condamnati atata pe nenorocitii care o iau pe linia de tramvai voi n-ati facut-o NICIODATA? Dar CHIAR NICIODATA? ... Lexy nu despre asta era vorba. Nu mai mult decat aseara am fost intr - o astfel de situatie. Am depasit pe Ion Mihalache un autobuz care era in statie (situatie practic zilnica pentru mine), cu intentia de a reveni. Diferenta fata de alte zile a fost ca imediat dupa autobuz incepea coada pana la semafor. Asa ca am fost pus in situatia de a apela la cineva sa ma lase sa ma repliez. DAR a fost un 'accident', nu o situatie obisnuita pentru mine. QUOTE(Lexy @ 6 Dec 2006, 12:49) Si eu fac la fel cand cineva imi solicita asta. Numai ca aia despre care se vorbeste aici nu prea obisnuiesc sa ceara voie. Pur si simplu ei trag de volan dreapta fortandu-te sa-l lasi sa intre, iar daca ai ceva de comentat te mai trezesti si cu un potop de injuraturi. |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
...si nici macar nu semnalizeaza, sau macar sa-ti multumeasca...
Toleranta inseamna sa lasi pe unu-doi sa intre de pe o straduta laturalnica in trafic, sau sa-l lasi sa schimbe banda in caz ca trebuie sa faca omu' stanga sau dreapta si nu a apucat sa se incadreze corect, sau mai inseamna sa lasi pe cei care s-au blocat pe o banda care se asfalteaza si in mod normal e circulabila....etc... Pe vatmanii care sunt "jmekeri"/"ciumegi" sa stea bine mersi acolo ca eu nu-i las... De regula las pe destui sa intre dar daca fac parte din categoria vatmani no way... Apropos de noul Cod Rutier, am vazut ca s-au intensificat controalele RAR...la greu... iar in afara localitatii pe cei fara faruri aprinse ziua sa vezi ce-i mai opreau... In sfarsit poate ca se vor mai linisti zmeii soselelor... |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Normal daca esti pe straduta laturalnica ar trebui sa astepti sa treaca tot cardul interminabil de masini.
Cati dintre voi sunt atat de corecti incat sa faca asta si nu sa puna o fata de milog pentru a intra in sirul de masini? |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
bolovan_ro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 449 Joined: 25 November 04 ![]() |
Daca-i lumea civilizata...nu trebuie sa-ti pui fata de milog...pentru ca cel care vine de pe drum cu prioritate...te lasa. Ma rog...bat si eu cimpii...utopia este in floare.
dantes...stai linisti...fiul lu' tata...sotia lu' sotu...tot zmei ramin. Deh...ca tata-l scapa... |
--------------------
Dacia
Logan II
2016/Laureate 0.9TCe Suma inteligentelor pe pamint ii constanta, populatia este in crestere
|
|
Maximus Decimus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 157 Joined: 5 May 06 ![]() |
In vest sistemul de care povestiti voi se cheama "fermoar". Adica se intra alternativ, unul cu prioritate, unul fara. Dar asta se cheama deja civilizatie. Mai e mult pina departe...
|
--------------------
Peugeot
407
- B-03-LOG GRUPPO MAXIMA BUCURESTI- MEMBRU FONDATOR
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
|
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
danielvoina |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 2 November 06 ![]() |
faza tare aseara, la un semafor caruia nu-i mergea culoarea rosie, vine un tip cu o dacie, era "rosu", intra in intersectie si se "faulteaza" cu o dacie care venea din dreapta, mentionez ca ala care a intrat pe "rosu" mergea pe drumul cu prioritate......
Pai sa-mi bag eu ...., in codurile lor, daca murea cineva din cauza la un bec, care probabil era ars, si n-a avut cine sa-l schimbe(era de cel putin trei zile asa, ca am mai trecut pe acolo), cine trebuia sa plateasca conform "noului cod rutier"? Asa, sunt capabili dragii nostrii politisti:injuratura:, sa ia permise si sa faca multre alte lucruri rele .... Sunt curios cand au fost la politie pe cine au scos vinovat...... bafta! |
--------------------
Dacia injectie
Berlina
2000
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
În aceste condiții, vinovat este și cel în a cărui administrare este semaforul.
Dragos_stan_pățitul_P ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Bill |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 28 March 06 From: Bucuresti ![]() |
In ce proportii?
Eu nu cred. |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
În proporția în care te dau în judecată nefericiții care s-au ciocănit.
Iar acu' parcă se zice oarece în cod despre responsabilitatea administratorului drumului. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Bill |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 28 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Pai si daca s-a ars cu 2 minute inainte sa se produca accidentul?
Ii dai in judecata, dar trebuie sa dovedesti ca e ars de trei zile. Si nu tu, ci firma de asigurari. |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
Da' anexa aia pentru "înțelegere amiabilă" s-a publicat pe undeva?
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
DragosP |
![]()
|
Ai auzit de galben pâlpăit? Sau de două corpuri de roșu?
![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Bill |
![]()
|
Da
|
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
Bill |
![]()
|
Eu am presupus o situatie care se poate intampla.
Trebuia sa fie echipa de interventie langa semafor? Acum nu ma pricep la semafoare dar cred ca ar trebui sa ai o logica ca atunci cand se arde un filament sau nu se mai apride un bec sa treaca pe galben intermitent. Cred ca la semafoarele cu leduri nu se pune problema asta. |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
bolovan_ro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 449 Joined: 25 November 04 ![]() |
Din cite cunosc eu, semafoarele au un sistem de avertizare pentru nefunctionare (se masoara consumul de curent...daca nu corespunde valorilor...anunta automat centrala, ma rog, astea mai noi). Implicit, cind se arde ceva...trebuie sa treaca pe galben intermitent...sau sa se opreasca toate (pentru a nu face confuzie...si sa se revina la dirijarea intersectiei prin semnele de circulatie teoretic deja instalate)
|
--------------------
Dacia
Logan II
2016/Laureate 0.9TCe Suma inteligentelor pe pamint ii constanta, populatia este in crestere
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(Bill @ 7 Dec 2006, 10:49) Cred ca la semafoarele cu leduri nu se pune problema asta. Ei ba bine că nu! Redundanță pe ieșiri, circuite pentru măsurarea curentului pe ieșiri, (lipsă curent, fire la masă, fir întrerupt); toate astea duc la creșterea siguranței în exploatare a semaforului. Deja sunt offtopic, ce am vrut să subliniez e faptul că cei care administrează semafoarele (și nu numai semafoarele) trebuie să se îngrijească de ele, nu numai să încaseze banii de pa primării. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Bill |
![]()
|
La semafoarele cu leduri am facut afirmatia ca "nu se pune problema" datorita faptului ca sunt de conceptie noua si au prevazute sisteme de sesizare a avariilor.
Dar pana se vor schimba toate cele vechi va mai trece ceva apa pe Dambovita. Semaforizarea moderna ar presupune obligatoriu, cred eu, si acel cronometru (sau cum ii spune) care este atasat langa semafor, si indica timpul cat mai sta pe culoarea respectiva. Sunt convins ca se va pleca mai fluent de la semafor si se va adapta corespunzator viteza la intrare, pe verde. In felul acesta cred ca nu mai ai cum sa gresesti si sa intri pe galben (doar intentionat) |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Se discuta majoritar despre masini, ca s-au dat n amenzi soferilor, etc. Dar citi biciclisti au fost macar atentionati ca trebuie sa aiba OBLIGATORIU noaptea far si lampa stop functionala, pe linga catadioptru (minim unu) spate si pe roti? Sau carute care nu au ce cauta pe DN, E, Expres, in orase, etc?
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
Lexy |
![]() ![]()
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Va multumesc dle drumaru, am notat observatia.
Dragi colegi de forum si soferi impecabili dpv al circulatiei pe drumurile noastre perfecte....imi cer scuze ca am ranit orgoliul barbatesc al unor persoane de pe aici. Deasemenea umile scuze pentru ca mai las hahalerele de pe linia de tramvai sa intre in fata mea, respectiv a voastra si astfel sa va lungesc drumul catre casa.... De astazi pun cheile'n cui si nu mai conduc niciodata. Ma reprofilez: ma fac gospodina ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Glumeam! Vad ca sunteti cam "constipati"..ce naibii aveti toti frate?Ce mi-ar place sa vad asa fiecare lup moralist d'aici cum circula de obicei sau cand e grabit sau are nervi... Concluzia este; S-a bagat noul cod rutier! Cine are ..... nu o sa-l respecte, si poate o s-o pateasca poate o sa aiba noroc chior si o sa va enerveze cu mersul neregulamentar. Avand in vedere ca capitala este mareeeeeee odeauna o sa dam de exemplare de genul asta. Asa ca..daca va aduce un kg de carne in plus de sarbatori pe masa, sau daca va creste salariul doar ca x si y a ramas fara permis nu stiu cat timp e treaba voastra. Io nu ma bucur niicodata de capra vecinului. Imi vad de-a mea... Asadar moralistilor trafic usor si sa mergeti todeauna "by the book"... PS: Azi dimineata am depasit o mica coloana de 15 masini la semafor ![]() ![]() ![]() Sarbatori fericite la toatra lumea si o luna excelenta din toate pct de vedere!!! ---------------------- PS; Am fost saptamana asta la Iasi..stiti cu ce erau semnalizate carutele? Cu brichete din alea cu led albastru si-l arindeau si fluturau cand auzeau/vedeau o masina.....gizas si cica intram in UE!!! ![]() ![]() This post has been edited by Lexy: 8 Dec 2006, 09:51 |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
- B-01-LEXY Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want. |
|
AlinI |
![]()
|
![]() Nd 4 Spd 4 Life Group: Members Posts: 178 Joined: 13 April 06 From: Bucuresti ![]() |
bunul simt depinde de om... daca unii sunt mai nesimtiti decat altii nu prea avem ce le face...
unul dintre cei mai buni prieteni ai mei are prostul obicei de a fi de-a dreptul nesimtit in trafic.... deh.. sofer profesionist. i-am zis de nenumarate ori ca odata si odata tot o pateste si nu a ascultat.... pana nu a facut bucati un vectra din 2003 full options nu s-a lasat.... a reusit sa mute o duba incarcata 2 metrii... asta in incercarea de a depasii coloana de la semafor... inca mai are urmele de arsuri de la air-bag... var-meu incepator invatase de la asta cum sa se bage si pe unde... si pana nu a gasit portbagajul unui logan in care sa isi faca praf aripa de la polo nu s-a lasat nici el... ca deh... devenise "jmeker"... eu in 8 ani nu am trecut pe la politie decat pentru o piatra sarita in geam.... nu sunt un model de urmat in trafic dar am mare grija sa ii feresc pe ceilalti si sa incerc pe cat este omeneste posibil sa nu ii incomodez... asa ca imi place nou cod rutier... sper sa nu faca discriminari garcea si sa salte cat mai multe permise celor cu prioritate de "jmeker".. ![]() |
--------------------
Subaru
Impreza 2.0 Hatchback
2009 '06 Dacia Logan 1.6 mpi
Whishlist Honda S2000 |
|
Lexy |
![]()
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(AlinI @ 8 Dec 2006, 11:17) dar am mare grija sa ii feresc pe ceilalti si sa incerc pe cat este omeneste posibil sa nu ii incomodez... Hehe daca s-ar gandi si mai ales actiona asa toata lumea....hehe ce utopie.... Ma mai uitam uneori la unii soferi.Barbati cu varstele intre 50-70 de ani....si sincer?Ce sansa ai sa-i educi pe ei?....ei merg asa cum au invatat si nu-i scoti din nesimtirea sau ideile lor preconcepute.... Tineretul e de baza...el inca se poate modela.... |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Pe ritm de manele
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Lexy |
![]()
|
![]() |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd June 2025 - 08:55 |