DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

18 Pages « < 2 3 4 5 6 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Noul Cod Rutier, Avntaje si dezavantajele acetui Cod

cosmin800331
post 6 Dec 2006, 22:18
Post #91

Membru incepator

Group: Members

QUOTE(Lexy @ 6 Dec 2006, 12:25)
Bai da cati frustati p'aici !!!

Voi astia care ii condamnati atata pe nenorocitii care o iau pe linia de tramvai voi n-ati facut-o NICIODATA? Dar CHIAR NICIODATA?

Nu MA intereseaza ca domne era aglomeratie, ca era nu stiu ce chiar NU ATI CIRCULAT NICIODATA pe linia de tramvai?Ma indoiesc...amarnic!

Toata lumea se plange ca vai domne 20 de tampiti pe linia de tramvai inseamna inca 20 care intra in fata mea in coloana!Gresit..ca din aia 20, 15 se duc inainte...Si daca banda 1 de pe multe bulevarde din bucuresti nu ar fi ocupata de masini parcate iarasi s-ar circula mai usor!

Fiecare o ia pe unde poate si incearca sa ajunga si el acasa mai repede...indiferent ca poate e doar smecher sau ca are o urgenta sau pur si simplu n-are chef sa stea dupa prostii care stau la coada 15 minute si cand sunt primii la semafor le ia 1 minut si treizeci si sapte de secunde sa bage in treapta 1 de viteza....

Si daca ati sarit pe "astia care o iau pe linia de tramvai" mai bine sariti de taranii prosti care blocheaza intersectiile de principiul daca eu nu trec sa nu mai treaca nici altul!Ce sa zic daca e blocat pe directia ta de mers de ce sa se duca aia pe directie perpendiculara..Doooooamne fereste...

Toti gresim..ABSOLUT TOTI....si ala care se bate cu pumnul in piept ca el vai nu face, n-a facut niciodata etc ori e un mare ipocrit ori un mare ipocrit...ca sa nu zic altel.

Asadar bucurati-va acuma ca se iau permise, se dau puncte..bucurati-va de capra vecinului dar aveti grija si la a voastra!!!

Trafic usor!
*

Da! Eu nu am trecut niciodata pe linia de tramvai! Ori de cate ori am fost in Bucuresti! Si nici nu am blocat vreo intersectie! Si nici nu am trecut pe rosu!

--------------------
Dacia Solenza 2003 Scala - GL-05-UJR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vis-a-vis
post 6 Dec 2006, 22:24
Post #92

DaciaClubber

From: Bucuresti

De cate ori ai venit? biggrin.gif

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
cosmin800331
post 6 Dec 2006, 22:27
Post #93

Membru incepator

De cate ori am fost nevoit!

--------------------
Dacia Solenza 2003 Scala - GL-05-UJR
+
DAVIDK
post 6 Dec 2006, 22:29
Post #94

Membru autentic

Eu recunosc, sunt un om foarte rau si-mi place al dreaq. Nu dau bani la cersetori, la aurolacii spalatori de parbrize si nu dau prioritate la gibonii care vin pe linia de tramvai si dau sa se bage in fata de parca eu as avea "cedeaza trecerea".
E, uite-asa, poate ca daca ar face toti la fel, ar disparea cersetorii, iar jmecherii care fac pe vatmanii in jeepuri nu ar mai merge pe linia de tramvai bazandu-se ca fraierii ii lasa.

--------------------
Renault Symbol Expression 2010, 1.4 16V
Cand cumpar un lucru nou, mai intai il repar si apoi il folosesc.
+
clr
post 7 Dec 2006, 09:17
Post #95

Membru autentic

...
Voi astia care ii condamnati atata pe nenorocitii care o iau pe linia de tramvai voi n-ati facut-o NICIODATA? Dar CHIAR NICIODATA?
...
*

Lexy nu despre asta era vorba.
Nu mai mult decat aseara am fost intr - o astfel de situatie. Am depasit pe Ion Mihalache un autobuz care era in statie (situatie practic zilnica pentru mine), cu intentia de a reveni. Diferenta fata de alte zile a fost ca imediat dupa autobuz incepea coada pana la semafor. Asa ca am fost pus in situatia de a apela la cineva sa ma lase sa ma repliez. DAR a fost un 'accident', nu o situatie obisnuita pentru mine.

QUOTE(Lexy @ 6 Dec 2006, 12:49)
Eu ii las. Daca omu' da semnal si mai ales face semn il las frate ca asta inseamna TOLERANTA...
*

Si eu fac la fel cand cineva imi solicita asta. Numai ca aia despre care se vorbeste aici nu prea obisnuiesc sa ceara voie. Pur si simplu ei trag de volan dreapta fortandu-te sa-l lasi sa intre, iar daca ai ceva de comentat te mai trezesti si cu un potop de injuraturi.

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
dantes
post 7 Dec 2006, 09:25
Post #96

Membru

From: Tzaranoaia

...si nici macar nu semnalizeaza, sau macar sa-ti multumeasca...

Toleranta inseamna sa lasi pe unu-doi sa intre de pe o straduta laturalnica in trafic, sau sa-l lasi sa schimbe banda in caz ca trebuie sa faca omu' stanga sau dreapta si nu a apucat sa se incadreze corect, sau mai inseamna sa lasi pe cei care s-au blocat pe o banda care se asfalteaza si in mod normal e circulabila....etc...

Pe vatmanii care sunt "jmekeri"/"ciumegi" sa stea bine mersi acolo ca eu nu-i las...
De regula las pe destui sa intre dar daca fac parte din categoria vatmani no way...

Apropos de noul Cod Rutier, am vazut ca s-au intensificat controalele RAR...la greu... iar in afara localitatii pe cei fara faruri aprinse ziua sa vezi ce-i mai opreau...

In sfarsit poate ca se vor mai linisti zmeii soselelor...

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
vis-a-vis
post 7 Dec 2006, 09:39
Post #97

DaciaClubber

Normal daca esti pe straduta laturalnica ar trebui sa astepti sa treaca tot cardul interminabil de masini.
Cati dintre voi sunt atat de corecti incat sa faca asta si nu sa puna o fata de milog pentru a intra in sirul de masini?

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
bolovan_ro
post 7 Dec 2006, 09:45
Post #98

Membru autentic

Daca-i lumea civilizata...nu trebuie sa-ti pui fata de milog...pentru ca cel care vine de pe drum cu prioritate...te lasa. Ma rog...bat si eu cimpii...utopia este in floare.
dantes...stai linisti...fiul lu' tata...sotia lu' sotu...tot zmei ramin. Deh...ca tata-l scapa...

--------------------
Dacia Logan II 2016/Laureate 0.9TCe
Suma inteligentelor pe pamint ii constanta, populatia este in crestere
+
Maximus Decimus
post 7 Dec 2006, 09:47
Post #99

Membru

In vest sistemul de care povestiti voi se cheama "fermoar". Adica se intra alternativ, unul cu prioritate, unul fara. Dar asta se cheama deja civilizatie. Mai e mult pina departe...

--------------------
Peugeot 407 - B-03-LOG
GRUPPO MAXIMA BUCURESTI- MEMBRU FONDATOR
+
dantes
post 7 Dec 2006, 09:52
Post #100

Membru

From: Tzaranoaia

QUOTE(bolovan_ro @ 7 Dec 2006, 09:45)
dantes...stai linisti...fiul lu' tata...sotia lu' sotu...tot zmei ramin. Deh...ca tata-l scapa...
*

Din pacate e adevarat... si tot astia mici ca noi au de suferit... E o lege pentru catei si una pentru dulai... Ca doar traim in Romania...

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
danielvoina
post 7 Dec 2006, 10:14
Post #101

Membru incepator

faza tare aseara, la un semafor caruia nu-i mergea culoarea rosie, vine un tip cu o dacie, era "rosu", intra in intersectie si se "faulteaza" cu o dacie care venea din dreapta, mentionez ca ala care a intrat pe "rosu" mergea pe drumul cu prioritate......
Pai sa-mi bag eu ...., in codurile lor, daca murea cineva din cauza la un bec, care probabil era ars, si n-a avut cine sa-l schimbe(era de cel putin trei zile asa, ca am mai trecut pe acolo), cine trebuia sa plateasca conform "noului cod rutier"?
Asa, sunt capabili dragii nostrii politisti:injuratura:, sa ia permise si sa faca multre alte lucruri rele .... Sunt curios cand au fost la politie pe cine au scos vinovat......
bafta!

--------------------
Dacia injectie Berlina 2000
+
DragosP
post 7 Dec 2006, 10:29
Post #102

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

În aceste condiții, vinovat este și cel în a cărui administrare este semaforul.

Dragos_stan_pățitul_P ph34r.gif

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
Bill
post 7 Dec 2006, 10:34
Post #103

Membru autentic

In ce proportii?
Eu nu cred.

--------------------
Dacia Logan SL Techroad TCe 90 - B14xxx
+
DragosP
post 7 Dec 2006, 10:38
Post #104

Nu zic nimic...nou

În proporția în care te dau în judecată nefericiții care s-au ciocănit.
Iar acu' parcă se zice oarece în cod despre responsabilitatea administratorului drumului.

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
Bill
post 7 Dec 2006, 10:39
Post #105

Membru autentic

Pai si daca s-a ars cu 2 minute inainte sa se produca accidentul?
Ii dai in judecata, dar trebuie sa dovedesti ca e ars de trei zile.
Si nu tu, ci firma de asigurari.

--------------------
+
DFA
post 7 Dec 2006, 10:44
Post #106

moderator://DC/Logan

From: Buzău, RO

Da' anexa aia pentru "înțelegere amiabilă" s-a publicat pe undeva?

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
DragosP
post 7 Dec 2006, 10:44
Post #107

Nu zic nimic...nou

Ai auzit de galben pâlpăit? Sau de două corpuri de roșu? wink.gif

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
Bill
post 7 Dec 2006, 10:45
Post #108

Membru autentic

Da

--------------------
+
vis-a-vis
post 7 Dec 2006, 10:46
Post #109

DaciaClubber

QUOTE(Bill @ 7 Dec 2006, 10:39)
Pai si daca s-a ars cu 2 minute inainte sa se produca accidentul?
Ii dai in judecata, dar trebuie sa dovedesti ca e ars de trei zile.
Si nu tu, ci firma de asigurari.
*

Pai nu tot la trecut este?
Ce mi-e 2 minute ce mi-e 3 zile, tot stins a fost radmasa.gif

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
Bill
post 7 Dec 2006, 10:49
Post #110

Membru autentic

Eu am presupus o situatie care se poate intampla.
Trebuia sa fie echipa de interventie langa semafor?

Acum nu ma pricep la semafoare dar cred ca ar trebui sa ai o logica ca atunci cand se arde un filament sau nu se mai apride un bec sa treaca pe galben intermitent.
Cred ca la semafoarele cu leduri nu se pune problema asta.

--------------------
+
bolovan_ro
post 7 Dec 2006, 11:01
Post #111

Membru autentic

Din cite cunosc eu, semafoarele au un sistem de avertizare pentru nefunctionare (se masoara consumul de curent...daca nu corespunde valorilor...anunta automat centrala, ma rog, astea mai noi). Implicit, cind se arde ceva...trebuie sa treaca pe galben intermitent...sau sa se opreasca toate (pentru a nu face confuzie...si sa se revina la dirijarea intersectiei prin semnele de circulatie teoretic deja instalate)

--------------------
Dacia Logan II 2016/Laureate 0.9TCe
Suma inteligentelor pe pamint ii constanta, populatia este in crestere
+
semit
post 7 Dec 2006, 11:04
Post #112

Private Spice

Bai da cati frustati p'aici !!!

*

\

Vezi ca e doua oara cand folosesti cuvintele astea aici... a treia oara s-ar putea sa nu mai apuci wink.gif

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
DragosP
post 7 Dec 2006, 11:10
Post #113

Nu zic nimic...nou

QUOTE(Bill @ 7 Dec 2006, 10:49)
Cred ca la semafoarele cu leduri nu se pune problema asta.

Ei ba bine că nu! Redundanță pe ieșiri, circuite pentru măsurarea curentului pe ieșiri, (lipsă curent, fire la masă, fir întrerupt); toate astea duc la creșterea siguranței în exploatare a semaforului. Deja sunt offtopic, ce am vrut să subliniez e faptul că cei care administrează semafoarele (și nu numai semafoarele) trebuie să se îngrijească de ele, nu numai să încaseze banii de pa primării.

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
Bill
post 7 Dec 2006, 11:16
Post #114

Membru autentic

La semafoarele cu leduri am facut afirmatia ca "nu se pune problema" datorita faptului ca sunt de conceptie noua si au prevazute sisteme de sesizare a avariilor.

Dar pana se vor schimba toate cele vechi va mai trece ceva apa pe Dambovita.

Semaforizarea moderna ar presupune obligatoriu, cred eu, si acel cronometru (sau cum ii spune) care este atasat langa semafor, si indica timpul cat mai sta pe culoarea respectiva. Sunt convins ca se va pleca mai fluent de la semafor si se va adapta corespunzator viteza la intrare, pe verde. In felul acesta cred ca nu mai ai cum sa gresesti si sa intri pe galben (doar intentionat)

--------------------
+
diaconuliviu
post 7 Dec 2006, 14:41
Post #115

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

Se discuta majoritar despre masini, ca s-au dat n amenzi soferilor, etc. Dar citi biciclisti au fost macar atentionati ca trebuie sa aiba OBLIGATORIU noaptea far si lampa stop functionala, pe linga catadioptru (minim unu) spate si pe roti? Sau carute care nu au ce cauta pe DN, E, Expres, in orase, etc?

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
Lexy
post 8 Dec 2006, 09:49
Post #116

Just ME

Va multumesc dle drumaru, am notat observatia.

Dragi colegi de forum si soferi impecabili dpv al circulatiei pe drumurile noastre perfecte....imi cer scuze ca am ranit orgoliul barbatesc al unor persoane de pe aici.

Deasemenea umile scuze pentru ca mai las hahalerele de pe linia de tramvai sa intre in fata mea, respectiv a voastra si astfel sa va lungesc drumul catre casa....

De astazi pun cheile'n cui si nu mai conduc niciodata. Ma reprofilez: ma fac gospodina radmasa.gif radmasa.gif ....Sper ca traficul sa va fie mult mai usor!!! radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

Glumeam!
Vad ca sunteti cam "constipati"..ce naibii aveti toti frate?Ce mi-ar place sa vad asa fiecare lup moralist d'aici cum circula de obicei sau cand e grabit sau are nervi...

Concluzia este;
S-a bagat noul cod rutier!
Cine are ..... nu o sa-l respecte, si poate o s-o pateasca poate o sa aiba noroc chior si o sa va enerveze cu mersul neregulamentar. Avand in vedere ca capitala este mareeeeeee odeauna o sa dam de exemplare de genul asta.
Asa ca..daca va aduce un kg de carne in plus de sarbatori pe masa, sau daca va creste salariul doar ca x si y a ramas fara permis nu stiu cat timp e treaba voastra.

Io nu ma bucur niicodata de capra vecinului. Imi vad de-a mea...

Asadar moralistilor trafic usor si sa mergeti todeauna "by the book"...

PS: Azi dimineata am depasit o mica coloana de 15 masini la semafor blush.gif blush.gif ..dar sa stiti ca-mi pare rau. Si n-o s-o mai fac(pana data viitoare) tongue.gif

Sarbatori fericite la toatra lumea si o luna excelenta din toate pct de vedere!!!

----------------------

PS; Am fost saptamana asta la Iasi..stiti cu ce erau semnalizate carutele? Cu brichete din alea cu led albastru si-l arindeau si fluturau cand auzeau/vedeau o masina.....gizas si cica intram in UE!!! blink.gif blink.gif

This post has been edited by Lexy: 8 Dec 2006, 09:51

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
AlinI
post 8 Dec 2006, 11:17
Post #117

Nd 4 Spd 4 Life

bunul simt depinde de om... daca unii sunt mai nesimtiti decat altii nu prea avem ce le face...
unul dintre cei mai buni prieteni ai mei are prostul obicei de a fi de-a dreptul nesimtit in trafic.... deh.. sofer profesionist. i-am zis de nenumarate ori ca odata si odata tot o pateste si nu a ascultat.... pana nu a facut bucati un vectra din 2003 full options nu s-a lasat.... a reusit sa mute o duba incarcata 2 metrii... asta in incercarea de a depasii coloana de la semafor... inca mai are urmele de arsuri de la air-bag... var-meu incepator invatase de la asta cum sa se bage si pe unde... si pana nu a gasit portbagajul unui logan in care sa isi faca praf aripa de la polo nu s-a lasat nici el... ca deh... devenise "jmeker"... eu in 8 ani nu am trecut pe la politie decat pentru o piatra sarita in geam.... nu sunt un model de urmat in trafic dar am mare grija sa ii feresc pe ceilalti si sa incerc pe cat este omeneste posibil sa nu ii incomodez... asa ca imi place nou cod rutier... sper sa nu faca discriminari garcea si sa salte cat mai multe permise celor cu prioritate de "jmeker".. biggrin.gif

--------------------
Subaru Impreza 2.0 Hatchback 2009
'06 Dacia Logan 1.6 mpi
Whishlist Honda S2000
+
Lexy
post 8 Dec 2006, 11:21
Post #118

Just ME

QUOTE(AlinI @ 8 Dec 2006, 11:17)
dar am mare grija sa ii feresc pe ceilalti si sa incerc pe cat este omeneste posibil sa nu ii incomodez...
*

Hehe daca s-ar gandi si mai ales actiona asa toata lumea....hehe ce utopie....

Ma mai uitam uneori la unii soferi.Barbati cu varstele intre 50-70 de ani....si sincer?Ce sansa ai sa-i educi pe ei?....ei merg asa cum au invatat si nu-i scoti din nesimtirea sau ideile lor preconcepute....

Tineretul e de baza...el inca se poate modela....

--------------------
+
Sony
post 8 Dec 2006, 11:31
Post #119

Membru autentic

From: Ban Land

Pe ritm de manele

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
Lexy
post 8 Dec 2006, 11:32
Post #120

Just ME

radmasa.gif ..mda....Ei bine eu sunt mai optimista ca tine!

--------------------
+
18 Pages « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd June 2025 - 08:55
Forum Renault