Din ciclul ctittoriile lui Ceausescu, Metroul Bucurestean
![]() ![]() ![]() |
Din ciclul ctittoriile lui Ceausescu, Metroul Bucurestean
bygy007 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
|
||
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|||
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
Amanunte plicticoase. Baga ceva cu accidente, chestii, gen OTV.
Si poate ne lamuresti de ce vin asa de rar "metroaiele". Au frana recuperativa? |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Ce-i ala "sistem ATP"?
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
QUOTE(liviu2004 @ 28 Sep 2008, 00:23) Amanunte plicticoase. Baga ceva cu accidente, chestii, gen OTV. Si poate ne lamuresti de ce vin asa de rar "metroaiele". Au frana recuperativa? vin rar din simplul motiv ca sint putine , cel putin pe M3 (22 trenuri) iar in funcie de orarul de revizie pot circula si 18 trenuri ar mai trebui cel putin 5-6 trenuri pentru ca traficul sa se prezinte cu o frecventa decenta, sistemele de semnalizare nu sint compatibile intre cele 2 modele trenuri (la nivelul softului si a principiului de localizare al unui tren in tunel) si de aceea se prefera trenurile noi Trenurile noi tip Bombardier au frina recuperativa (motoare asincrone trifazate comandate de un ivertor CC-CA 750V - 3X400VCa) Trenurile vechi IVA au frina reostatica (motoare de curent continu cu excitatie serie ) |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
Inteleg. Oricum o legatura catre aeroportul Otopeni e ceva obligatoriu pentru o capitala cu pretentii.
Ce transport in comun e dinspre aeroport? Un autobuz obosit? Am ajuns de rasul lumii. |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
bolidu |
![]()
|
![]() Pai daca n-am ?! Group: Members Posts: 2.068 Joined: 1 July 06 From: Medgidalas ![]() |
Ce inseamna frana recuperativa ? Adica trenul este infranat de motor care poate face si rolul unui alternator (dinam) si astfel infraneaza rotile ? Intreb si eu ... lucrez si eu pe ceva asemanator adica pe o LE (locomotiva electrica) cu toate ca la a mea franele sunt pneumatice.
![]() |
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
- CT-XX-CMF Daca te lasi de fumat, de baut si de femei, nu traiesti mai mult, doar ti se pare ca timpul trece prea incet.
|
|
bygy007 |
![]()
|
QUOTE(Illusi0n @ 28 Sep 2008, 00:29) Sistemul ATP (automatic train protection) tradus sitem automat de peotectie al trenului <span class='edit'>28 Sep 2008, 01:02:</span> QUOTE(bolidu @ 28 Sep 2008, 00:51) Ce inseamna frana recuperativa ? Adica trenul este infranat de motor care poate face si rolul unui alternator (dinam) si astfel infraneaza rotile ? Intreb si eu ... lucrez si eu pe ceva asemanator adica pe o LE (locomotiva electrica) cu toate ca la a mea franele sunt pneumatice. ![]() Nu face confuzie intre dinam si alternator constructiv sint diferite Frina recuperativa este sistemul care la frinarea trenului energia electrica produsa la frinare este livrata inapoi retelei de alimenatare Din cunostiintele mele in calificarea de electromecanic locomotive , locomotivele electrice au ambele sisteme de frinare (pneumatic si electric) din cite stiu eu frinarea electrica se foloseste in general la coborirea unor pante , etc pentru ca daca s-ar folosi frina pneumatica s-ar incinge sabotii si nu ar fi eficienta , compar-o cu frina de motor de la masina 28 Sep 2008, 01:07: QUOTE(liviu2004 @ 28 Sep 2008, 00:49) Inteleg. Oricum o legatura catre aeroportul Otopeni e ceva obligatoriu pentru o capitala cu pretentii. Ce transport in comun e dinspre aeroport? Un autobuz obosit? Am ajuns de rasul lumii. poate in 20 de ani ![]() This post has been edited by bygy007: 28 Sep 2008, 00:07 |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
bolidu |
![]()
|
![]() Pai daca n-am ?! Group: Members Posts: 2.068 Joined: 1 July 06 From: Medgidalas ![]() |
In zilele noastre frana electrica de care zici tu se foloseste din ce in ce mai des si pe teren plat pentru ca vagoanele de azi (mai ales cele de marfa) sunt jumate fara saboti ca le ataca magnetii si frana pauza... de multe ori e nevoie sa folosesti si frana pneumatica de la electrica ca altfel nu opresti trenul la timp... Noroc ca marea majoritate a trenurilor au si impingatoare si rupe ala bandajul la roata cand pune frana ca sa nu faca balans... Merci de explicatie !
This post has been edited by bolidu: 28 Sep 2008, 00:18 |
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
- CT-XX-CMF Daca te lasi de fumat, de baut si de femei, nu traiesti mai mult, doar ti se pare ca timpul trece prea incet.
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE De la Nicolae Grigorescu, o linie secundară (prelungirea Magistralei 3 Industriilor-Eroilor) este în construcție spre est până la Linia de Centură, care va fi inaugurată pe 1 noiembrie 2008, cu următoarele stații: * 1 Decembrie 1918 * Policolor * Linia de Centură 1 noiembrie e peste o luna...se aude ceva de inaugurarea asta? |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
Salut...
In ultima vreme mi se pare mie sau merge f incet metroul? Adica de la timpuri noi la eroilor cu Bombardier din ala mis e pare ca merge mai incet decat intre statiile dintre eroilor - pacii |
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
bygy007 |
![]()
|
QUOTE(St @ 28 Sep 2008, 01:18) deocamdata mai dureaza cit nu stiu ei asa ar vrea sa dea drumul 1 dar ramine de vazut nu au facut inca probele cu material rulant (tren) inca din momentul probelor in citeva zile o sa-i dea drumul <span class='edit'>28 Sep 2008, 11:37:</span> QUOTE(FLP @ 28 Sep 2008, 08:14) Salut... In ultima vreme mi se pare mie sau merge f incet metroul? Adica de la timpuri noi la eroilor cu Bombardier din ala mis e pare ca merge mai incet decat intre statiile dintre eroilor - pacii din cite stiu eu BM (bombardier) nu circula intre Eroilor si Pacii , intre Republica si Eroilor , daca nu mai departe este dat in functie si se circula pe sistemul ATO (automatic train operation) adica trenul merge singur , daar sub supravegherea mecanicului el actionind doar usile This post has been edited by bygy007: 28 Sep 2008, 10:48 |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Cred ca e singurul mijloc de transport in comun din capitala acceptabil, la modul ca parcurgi distante considerabile intr-un timp destul de scurt. Din nefericire de ani de zile se lucreaza la prelungirea aia de la 1 Mai spre Laromet, desi din cate stiu eu infrastructura exista oricum dinainte de revolutie.
Nu stiu daca e adevarat, poate confirma bygy, dar din cate am inteles a durat ANI DE ZILE sa scoata apa din tunel, pentru ca din motive de mine necunostute, acesta era inundat... Oricum se misca foarte greu, si asta e pacat. Nu vad cum se lauda ei ca pot face QUOTE Linia 5 (M5) * Magistrala 5 va cuprinde tronsonul Drumul Taberei – Universitate în etapa I de execuție și Universitate – Pantelimon, în etapa II. * Conform estimărilor Metrorex, tronsonul de metrou Drumul Taberei – Universitate va avea o lungime de 9,06 Km și 13 stații de metrou. În stația Eroilor se va realiza legătura cu Magistrala 1 de metrou, iar în stația Universitate se va realiza legătura cu Magistrala 2.[3] * Cele 13 stații de pe tronsonul Drumul Taberei – Universitate vor fi: Ghencea, Râul Doamnei, Brâncuși, Valea Ialomiței, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2, Hașdeu, Cișmigiu, Universitate 2. * Prin punerea în funcțiune a acestui tronson al Magistralei 5 și dotarea cu trenuri noi de metrou (cu interval de circulație de 3 minute) locuitorii cartierului vor ajunge în zona centrală a orașului în 15 minute, iar în 30 minute în 80% din zonele capitalei. * Lucrările efective vor începe odată cu obținerea surselor de finanțare. În acest sens operatorul de transport Metrorex este în discuții avansate cu Banca Europeană de Investiții pentru semnarea unui Acord de Finanțare pentru acest obiectiv. Este posibil ca, în prima jumătate a anului 2007, acest Acord să fie semnat. * Se estimează că lucrările vor demara în 2009-2010, iar finalizarea execuției Magistralei 5 tronson Drumul Taberei – Universitate, va avea loc până la sfârșitul anului 2014. * Tronsonul Universitate – Pantelimon va avea 8 km de cale dublă și 13 stații, cu stație de corespondență cu magistrala 3 în stația Iancului. * Magistrala va urmări traseul B-dul Carol I, B-dul Pache Protopopescu, șos.Iancului – șos. Pantelimon. din 2009 sa zicem, pana in 2014, cand ei n-au fost in stare sa deschida trei-patru statii la care lucrarile erau trei sferturi efectuate... In plus am impresia ca cel putin statiile astea anuntate de ei pentru Drumul Taberei - Universitate sunt cam dese. De ce ar fi nevoie de trei statii si la Favorit, si la Orizont sau si mai stupid, la Cismigiu si Universitate 2. De la Cismigiu pana la Universitate si intr-un picior cred ca faci 10 minute maxim. Nu m-ar durea picioarele sa merg pe jos. This post has been edited by Merced: 28 Sep 2008, 11:08 |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu am o curiozitate, daca peronul e pe stanga, dintr-o eroare a mecanicului se pot deschide usile pe dreapta? Sau sunt comandate in functie de cum e peronul, automat?
Mai aveam o chestie care imi statea pe creier, incerc sa imi aduc aminte ![]() Fain topicul ![]() |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Care este viteza maximă cu care poate circula? Care este viteza maximă cu care circulă acum? Dar cea medie?
![]() Merci. |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
giany911 |
![]()
|
![]() Aproape util Group: Members Posts: 143 Joined: 7 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu va zic sincer, inca de mic imi era frica sa circul cu metroul. Mi-e frica din cauza ca nu stiu cum reactioneaza tunelul la un eventual, Doamne fereste!, cutremur. Cand circul nu o fac cu inima impacata, circul de nevoie, ca traficul de la suprafata e infernal.
This post has been edited by giany911: 28 Sep 2008, 11:21 |
--------------------
Dacia
Berlina
2000 Chevrolet Aveo 1.4 16v
Cel care intreaba este prost pentru 5 minute, dar cel care nu intreaba ramâne prost pentru totdeauna. |
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Care din ele?
|
--------------------
-
-
|
|
StefanT |
![]()
|
Cea cu care se poate circula
![]() |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
A trenului sau cea suportată de infrastructură?
![]() |
--------------------
-
-
|
|
bz_26_zzz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 646 Joined: 15 March 07 From: Buzau / Bucuresti ![]() |
Imi poti spune daca stii, de ce in statia Izvor, cand vii dinspre Unirii spre Eroilor trenul stationeaza de fiecare data 2-3-4 minute?? Cand ma intorc de la Eroilor spre Unirii, trenul nu mai stationeaza alea 2-3-4 minute.
De curand, "soferul" sau cel care conduce Trenul, merge incet dinspre Unirii spre Izvor ca sa nu mai stea in statie alea cateva minute. De ce?? ![]() |
--------------------
Audi
Q7
2014
|
|
StefanT |
![]()
|
MAERSK, tind ca cred ca cea a trenului
![]() Alte intrebari? ![]() Oricum cred ca mai informat e domnul Bygy si ne lamureste si pe noi ![]() |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
bygy007 |
![]()
|
tunelurile au fost inundate pentru conservare , este singura metoda
|
--------------------
RENAULT
2024
|
|
adrloc |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 116 Joined: 21 March 05 ![]() |
ia mai interesati-va cu locomotivele electrice si verificati ce schma de modernizare au
|
--------------------
dacia logan
1.4 mpi preference
- B 43 ***
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Că dacă nu, ce?
Schimbă tonul de adresare, meștere... |
--------------------
-
-
|
|
bygy007 |
![]()
|
QUOTE(StefanT @ 28 Sep 2008, 12:06) Eu am o curiozitate, daca peronul e pe stanga, dintr-o eroare a mecanicului se pot deschide usile pe dreapta? Sau sunt comandate in functie de cum e peronul, automat? Mai aveam o chestie care imi statea pe creier, incerc sa imi aduc aminte ![]() Fain topicul ![]() este foate greu daca nu imposibil sa greseasaca exista un buton central care selecteaza partea de deschidere apoi mai este pe fiecare parte , stinga sau dreapta pe pupitrele laterale cite un push buton , pentru deschiderea usilor de exemplu pe stinga se pune butonul central pe partea stinga apoi se apasa butonul de pe laterala respectiva , pentru inchidere se acioneaza butonul central pe pozitie neutra , comanda de deschidere mai este trecuta printr-un sistem care nu permite deschiderea usilor daca viteza este mai mare de 2Km /h <span class='edit'>28 Sep 2008, 12:43:</span> QUOTE(MAERSK @ 28 Sep 2008, 12:13) Care este viteza maximă cu care poate circula? Care este viteza maximă cu care circulă acum? Dar cea medie? ![]() Merci. viteza maxima constructiva este undeva la 90-100Km/h dar din motive de securitate este limitata la 75-80 daca se depaseste 80 se frineaza niteza cu care se ciecula este intre 60-70Km/h Viteza medie cam 35Km/h una din cele mai mari dintre mijloacele de transpot 28 Sep 2008, 12:48: QUOTE(bz_26_zzz @ 28 Sep 2008, 12:31) Imi poti spune daca stii, de ce in statia Izvor, cand vii dinspre Unirii spre Eroilor trenul stationeaza de fiecare data 2-3-4 minute?? Cand ma intorc de la Eroilor spre Unirii, trenul nu mai stationeaza alea 2-3-4 minute. De curand, "soferul" sau cel care conduce Trenul, merge incet dinspre Unirii spre Izvor ca sa nu mai stea in statie alea cateva minute. De ce?? ![]() cred ca din cauza ca se face rebrusarea (trecerea de pe o linie pe alta) a trenurilor care merg spre Industriilor This post has been edited by bygy007: 28 Sep 2008, 11:48 |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
intre republica si pantelimon de ce este numai o linie?si poze din depouri aveti:)?
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
StefanT |
![]()
|
Poze de la Depou mi-ar fi placut si mie.
Am cautat pe YouTube tot ce am gasit despre metrou in general in lume, cel mai vechi cred ca e cel din New York, si in acelasi timp cel mai impresionant ca intindere. Iar cel mai frumos cred ca ar fi in Moscova, e ca un muzeu. Bygy, merci de raspuns. Inca o curiozitate, cam la cat timp intra un Bombardier in revizie? Ma gandesc doar prin prisma franarilor care cred ca intr-un interval de 14-17 ore cat ruleaza un tren, se ridica undeva la o cifra de 180-240 . .. |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Cel mai vechi la New York? Glumesti nu? Londra are cel mai vechi metrou, urmata surprinzator de .... (suna tobele)... Budapesta(de asta din urma am aflat acum cateva secunde). Ambele inainte de anul 1900. Detalii pe Wikipedia.
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
De ce nu se mai vopsesc trenurile vechi si se lasa picturile alea oribile ale "artistilor cu spray-ul". De ce nu se supravegheaza mai bine trenurile. Mi se pare aberant intr-o capitala europeana sa vezi trenuri care sunt parca dintr-un viitor potrivit pt filmul MadMax. Bine macar ca sterg geamurile...
P.S. As face infractiune mazgalirea cladirilor sau altor structuri cu spray-ul pentru ca toti ratatii sa-si scrie numele sau "sa faca arta". Penibil. Vezi cladiri vechi pline de grafitti... This post has been edited by Executron: 29 Sep 2008, 01:13 |
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
mie nu-mi plac deloc trenurile tip bombardier ,sunt intru-n scartait continuu,si sunt urate,anoste asa.cat cele facute la IVA sunt tare frumoase pacat ca nu se sterg desenele dupa ele.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 12:16 |