UE da in judecata statul roman, Jos taxele :)
![]() ![]() ![]() |
UE da in judecata statul roman, Jos taxele :)
$$ilvviu |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|||
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(BH 59 FIF @ 23 Jan 2007, 20:48) Taxa asta este o aberatie. Era de asteptat sa reactioneze Uniunea. Si se pare ca juristii din Guvern au facut Dreptul la FF. Tratatul C.E prevede expres ca orice taxa vamala sau taxa/masura cu efect echivalent (ORICE TAXA OCAZIONATA DE TRECEREA FRONTIEREI) este interzisa intre statele membre. In plus exista si precedent in aceasta problema. In anii '80, acelasi lucru l-au incercat si italienii, doar ca ei au fost mai modesti. Au invocat aceleasi argumente pe care le invoca Romania, la importul de autobuze mai vechi de 8 ani. Problema e ca daca nu modifica "savantii" astia Codul fiscal, mai dureza vreun an, poate mai mult, pentru ca procedura in fata Curtii Europene de Justitie e destul de greoaie. Si mai platim si o amenda deloc mica pentru neindeplinirea obligatiei de stat membru de a adopta aquis-ul comunitar. Tocmai ai subliniat faptul ca taxa romaneasca este legala ![]() Masinile sunt taxate la fel, indiferent ca sunt produse in Romania sau in UE. Iar "taxa de prima inmatriculare" exista si in alte tari UE... doar cuantumul exact difera |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
gdm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 13 May 04 ![]() |
As vrea ca UE sa le dea peste bot nemernicilor.
Oricum la vot le va da si populatia dar ceva mai tarziu. |
--------------------
Dacia 1410
cutie 5 trepte, GPL Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Eu as vrea sa se opreasca poluarea mondiala, sa se reduca efectul de sera, sa ninga iarasi asa cum ningea in copilaria mea, sa fie pace mondiala, sa nu se mai bata evreii cu arabii, ETA cu spaniolii, irlandezii cu englezii...
Mda, ne dorim multe, dar sint curios cum am rezolva NOI problemele daca am fi in situatia sa hotarim? |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Cateva informatii noi:
1. Din cauza taxei vanzarile Dacia au scazut la jumate in ianuarie QUOTE Stroe a scapat porumbelul: vanzarile Dacia au scazut la jumatate in ianuarie din cauza taxei pentru prima inmatriculare Vicepresedintele Automobile Dacia Renault, Constantin Stroe, a scapat porumbelul si a declarat in cadrul unei conferinte de presa sustinuta impreuna cu APIA ca vanzarile la Logan au scazut la jumatate in ianuarie fata de aceeasi perioada a anului 2005 din cauza nesigurantei pe care a generat-o taxa pentru prima inmatriculare. Adica tocmai taxa impusa de autoritati pentru a-i avantaja pe producatorii autohtoni de automobile si pe importatorii de automobile noi i-a dezavantajat clar pe acestia. Declaratia bomba l-a dat peste cap pe presedintele APIA care se pregatea sa anunte triumfator cresteri semnificative ale vanzarilor de automobile noi. Dandu-si seama de gafa facuta, Radu Stroe a incercat sa dreaga situatia sustinand in mod neconvingator ca, in realitate, vanzarile de Logan au scazut doar in cazul persoanelor fizice, dar ca exporturile au crescut semnificativ. 2. Vladescu bate in retragere. QUOTE Vladescu inmoaie tonul Ministru Finantelor, Sebastian Vladescu, unul din cei mai mari si mai categorici sustinatori ai acestei taxe, a inmuiat tonul intr-o conferinta tinuta ieri recunoscand ca s-ar putea chiar renunta la taxa. "Discutiile cu reprezentantii Comisiei Europene (CE) vor mai dura doua-trei luni si vizeaza pentru moment principiile acestei taxe, care de altfel erau cunoscute inca din luna iulie. Exista discutii si privind valoarea reziduala pentru diferite autovehicule", a declarat Vladescu. Vladescu a continuat sa sustina ca taxa nu este o masura de protejare a producatorilor interni de automobile si a importatorilor de automobile noi ci doar un mijloc de a tine sub control poluarea. Sursa: Hotnews.ro |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(klaus @ 24 Jan 2007, 10:07) Cateva informatii noi: 1. Din cauza taxei vanzarile Dacia au scazut la jumate in ianuarie 2. Vladescu bate in retragere. 1. Au scazut si fiindca taxa a fost contestata. Lumea asteapta cu ochii in teveu sa vada scorul final al meciului. Daca taxa se instala ferm si fara discutii, era alta treaba. In conditiile de fata, putini mai platesc acea taxa, multi asteptand sa dispara. 2. Nea ministrul ar trebui sa plece de la minister fiindca pare incompetent si nu-mi dau seama cand: anul trecut cand a introdus taxa sau zilele astea cand ar vrea, pardon, sa o scoata... |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Niste muieri astia de la Guvern. Daca au pus taxa, atunci sa lupte pana in panzele albe. Nu sa dea inapoi ca niste lasi.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
gdm |
![]()
|
sa calculam spaga luata de guvern ca sa vedem de ce tine cu dintii de aceasta taxa.
Din datele APIA, anul trecut au fost vandute aprox 300000 de masini noi. Estimez ca daca pica aceasta taxa, vanzarile APIA se vor injumatati. deci o pierdere de 150000 de bucati. Profitul mediu al comerciantilor pe masina este de 1000 de euro. Lor le convine sa dea jumatate din profit spaga iar restul tot le revine profit. Rezulta o spaga de 75 de milioane de Euro. Tinand cont ca guvernul le face si o reducere de spaga ca e Tariceanu in APIA, ca sa fie o suma rotunda, rezulta vreo 50 de milioane de Euri. Asta daca rezista taxa cel putin un an. |
--------------------
Dacia 1410
cutie 5 trepte, GPL Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Vezi ca tocmai a hotarit Curtea Constitutionala ca Insulta si Calomnia se pedepsesc iarasi cu pirnaie
![]() ![]() This post has been edited by paulp: 24 Jan 2007, 12:35 |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
@gdm: judeci prea simplist lucrurile.
Din punct de vedere al statului, APIA este un generator de venituri la bugetul de stat si un generator de locuri de munca. Faptul ca lumea vrea sa cumpere masini sh din afara tarii fara compensarea veniturilor aduse bugetului de stat de catre APIA, nu aduce decat deservicii statului roman. Pe domnii din ministerul de finante nu-i intereseaza daca eu merg cu o masina veche dar ieftina sau cu una noua dar scumpa, ci doar daca ei pot conta pe contributia mea la buget. Cade APIA, cad si banii lor. Si de unde altii in loc? Din taxe... Restul vrajelii cu mediul & protectia lui este poleiala... This post has been edited by vijelie: 24 Jan 2007, 12:37 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
paulp |
![]()
|
Vijelie, el nu judeca simplist lucrurile, le judeca doar din punctu lui de vedere.
El vrea sa-si aduca o masina, veche si ieftina, de afara. Orice lucru in afara de asta nu are nici o importanta. Pe de alta parte, eu ma opun acestui lucru, pentru ca nu am chef sa vad pe strazile de la noi, pe linga cazanele vechi deja in circulatie, si care nu pot fi eliminate datorita problemelor sociale de la noi, inca citeva zeci de mii de cazane vechi de afara. Daca ar inlocui un cazan vechi cu alt cazan nu as avea nimic impotriva, procentul lor ar fi acelasi. Dar nu asta se vrea, ci doar sa se permita aducerea oricaror hirburi, fara nici o restrictie sau compensatie. Aici madam Sulfina Barbu ar putea avea un cuvint de spus prin inventarea unui Program Rabla si pentru cazane (daca vrei sa aduci o masina non-euro sau pina in euro 2 de afara, sa dai un cazan vechi la Remat), dar are treburi mai importante decit sa faca treaba ![]() This post has been edited by paulp: 24 Jan 2007, 12:46 |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.377 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Tu spui ca un Safrane din '97 full option cu maxim 130.000 de km la bord fulloption si care il iei din germania la 2500 de euro este cazan????
Daciile vechi si multe alte masini neintretinute da, de acord cu tine, dar sunt dincolo masini care chiar functioneaza ireprosabil si care daca ai putea sa le aduci sigur ar scoate multe harburi deja exsitente din circulatie pt. ca lumea si-ar permite sa le schimbe... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
paulp |
![]()
|
@cj98czh
130 mii km doar in vis ![]() Oricum masina aia are 10 (ZECE) ani. Deci intra in categoria cazane ![]() ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.377 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Partea cu visul da-mi voie sa ma abtin ca nu este numai una sunt multe...cat despre cazan....sincer....ai vrea sa ai pe Ford dotarile, stabilitatea si confortul unui Safrane...asa ca nu mai vorbii daca habar nu ai..
Dar hai sa nu facem aici off topic... This post has been edited by cj98czh: 24 Jan 2007, 12:56 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
vijelie |
![]()
|
Repet, chestia cu protectia mediului este grenada fumigena atata vreme cat nu exista niciun studiu de impact aspura mediului generat de posibila "invadare" de masini sh din afara tarii.
Punctul de vedere al guvernului in fata tovarasilor de la UE care ieri amenintau cu tribunalul iar azi ar vrea sa cada la pace este unul pur fiscal: nu se mai vand masini noi in Romania, bugetul pierde atata. Cum se recupereaza sumele astea? (fiindca nu suntem in situatia de a ne dispensa de ele, mai ales ca proaspat membru UE) Punand alte taxe, chiar si pe masinile noi vandute in Romania, grosul banilor venind din tranzactiile cu masini sh din afara. De-aia UE nu mai e asa tare-n clanta cu Tariceanu, fiindca E NEVOIE DE BANI, nu de discursul lipsit de consistenta al Sulfinei. Apropo, daca vin inundatii si anul asta, sa fim cu ochii pe ea, va fi interesant, mai interesant decat atunci cand au descoperit pompele DUPA ce era nevoie de ele... This post has been edited by vijelie: 24 Jan 2007, 12:58 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
paulp |
![]()
|
@cj98czh
Vezi ca esti Off-topic total ![]() Si habar n-ai ce am eu pe Focusul meu sau de cind e ![]() Safanu ala, ca la el facem referire, are 10 ani si e Non-euro (sau euro 1 sau cel mult 2, ca n-ai specificat motorizarea). Deci, dupa parerea mea intra la categoria cazane vechi. Logic ar fi ca daca vrei sa-l aduci aici, sa inlocuiesti un alt cazan mai vechi si mai hirb, evitind astfel si supraaglomerarea oraselor cu cazane, si poluarea, si dind si materie prima pentru combinatele siderurgice ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
Funny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.272 Joined: 7 October 04 ![]() |
Nu-l cunosc pe "paulp" , dar este singurul , dupa parerea mea , care priveste cum trebuie aceasta problema a sh-urilor.
Nu ma numar printre cei privilegiati pentru care achizitia unui autoturism este floare la ureche , dar sunt intru totul de acord ca lucrurile puteau sa fie mult simplificate. Astfel , pentru masinile care indeplinesc normele de poluare de la E3(de exemplu) in sus , taxa ar fi trebuit sa aiba o valoare mai mult simbolica (max.30Euro,in functie de cilindree sa zicem),asa cum se intampla in unele state din UE. Totodata , pentru autoturismele noi , nu ar trebui sa existe nici-un fel de taxa , fiind suficiente cheltuielile ce tin de inmatricularea vehiculului. Pe de alta parte , pentru a nu ingradi drepturile si libertatatile fiecarui individ , taxa pentru autoturismele mai vechi ar fi trebuit calculata prin incadrarea acestora in intervale de productie (de ex.1992-1994) si cuantumul acesteia sa se stabileasca procentual , in functie de valoarea de piata (factura) , pentru a nu se ajunge la situatia de-a dreptul aberanta ca masina sa coste mai putin decat taxa de inmatriculare. Ce diferente sunt atunci acum fata de anul trecut , cand vama la un auto rulat era poate mai mica decat taxa de inmatriculare de anul acesta? This post has been edited by Funny: 24 Jan 2007, 13:09 |
--------------------
Dividae
et
impera! Lasciate ogni speranza , voi ch'entrate!
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
10 ani....130 mii km
In clasa a doua am invatat sa impart. 130 mii / 10 = 13 mii. 13 mii pe an? Pai si eu fac mai mult. Stau si ma intreb cati iti iau safrane sa se plimbe strict la job si inapoi. Ca daca mai tragi un concediu mai lung, mai meri la soacra, ai sarit de 13 mii intr-un an.... Keep dreaming... |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
padual |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 295 Joined: 29 November 04 From: MANGALIA ![]() |
Guvernul e de kko, si cum spunea cineva asta cu mediul e "grenada fumigena". Daca le pasa atat de mediu de ce nu incurajaza masinile cu GPL??? Orice cazan cat de vechi daca merge pe GPL polueaza mult mai putin! De ce nu scad taxele pe care le incaseaza la GPL???
Cum vad eu lucrurile (asta in cazul in care ne gandim intr-adevar la mediu!!!): Toti cei care vor sa isi aduca masina SH de afara sa faca dovada unui automobil casat, pe care sa il fi avut in proprietate mai mult de 1an, sau 2 ani sa zicem, ca sa nu mai plateasca nici o taxa, sau, daca nu: -pt Euro2,1 sau non-euro sa plateasca o taxa egala sa zicem cu max 75% din valoarea masinii. -masinile SH de la Euro 3 incoace sa se perceapa o taxa ceva mai mica fata de cat era vama inainte. Sa nu uitam ca la noi prolemele cu "cazanele" de pe strazi sunt EXCLUSIV vina RAR!!! Cum poate o Dacie cu gauri in tabla, parbriz crapat, caciucuri uzate, noxe vai mama,etc ...sa aiba RAR valabil inca 1an si11luni???Intr-o luna s-a degradat chiar asa? Si pentru ca nu ne gandim defapt deloc la mediu, sa nu mai fie nici o taxa de nici un fel, pentru ca mie mi-e greata de accize, vigneta, si maine poimaine taxa de autostrada, toate platite pentru a avea gropi, drumuri fara semne, militieni spagari...etc! Cat despre domnul Berceanu (incompetent national care ar trebui "exportat" cum zicea cineva pe la TV) sa nu mai zica el ca pe autostrada scutesti nu stiu cati euro din economia de carburant si inca nu stiu cati din economia de timp pt ca -smart guy!- daca mergi mai tare ca sa castigi timp nu mai castigi carburant!!!Pierzi! Multe feluri de inteligenta pe lumea asta!!! This post has been edited by padual: 24 Jan 2007, 14:08 |
--------------------
Daewoo | Ford
MATIZ 0.8l - 49cp | Focus 1.8l - 115cp
2006 E | 1999
- CT-89-PAD|TX-6273-TX Doamne ajuta!
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Am impresia ca astia de la UE au schimbat usor tactica, ca sunt cam multe miscari de sensuri in ultimul timp.
Astfel, raspunzand APIA, Onno Simons (Insarcinat cu Afaceri in cadrul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania) a zis ca QUOTE prin eliminarea taxei, Romania nu va deveni “lada de gunoi a Europei”. Si a mai mentionat:QUOTE “Libera circulatie a bunurilor este una din pietrele de temelie ale pietei interne a Uniunii Europene. Masinile second hand sunt si ele bunuri si nu trebuie sa existe discriminare fata de masinile importate” De asemnea, Comisia Europeana considera ca orice masuri luate de Guvernul Romaniei, referitoare la protectia mediului sau de alta natura, trebuie sa fie nediscriminatorii. (sursa: Hotnews ) Am impresia ca este o noua perspectiva in abordarea taxei. Adica aia de la UE zic: daca tu importi respectivul bun din UE (in cazul dat masina SH) ti se aplica taxa, insa daca il cumperi de pe piata interna nu ti se aplica taxa. Si astfel discriminarea apare numai la masinile SH (ca la alea noi taxa se aplica tuturor). Mmm... cred ca incepe sa se imputa gheseftul. Mie imi miroase a renuntare la taxa. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
gdm |
![]()
|
Foarte bine face UE ca le baga gheara in gat la mafioti.
M-am asteptat la aceasta pozitie a UE dupa interviul dat de mafiotul finantelor de acum cateva zile si in care spunea ca vor modifica taxa peste 2-3 luni. Mafiotii sunt in corzi si trag de timp poate-poate le vine vreo idee sa inventeze ceva ca sa se scoata. Sper sa nu le mearga. Oricum sa fim cu ochii pe ei ca pe butelie si daca fac "manevre" sa iesim in strada! |
--------------------
Dacia 1410
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(gdm @ 24 Jan 2007, 14:56) Oricum sa fim cu ochii pe ei ca pe butelie si daca fac "manevre" sa iesim in strada! Măi dragă, nu crezi că poate ar fi cazul să faci un duș să te mai răcorești? |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
ViperRS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 712 Joined: 20 September 04 From: Cluj Napoca ![]() |
instabilitatea asta nu face bine la nimica:(zici ca e ca si dupa revolutie in 1990 cand e una cand e alta) nici pentru cine vinde masini noi, nici pentru cei care vor sh. Toata lumea sta cu ochii pe televizor si asteapta o hotarare finala. Nu stiu ce rost are sa o tot amane. In 2 saptamani ar trebui luata o hotarare finala nu cum am auzit la tv ca ar mai dura inca 2 3 luni. Si 6 luni sa mai dureze ca nimeni nu va mai cumpara masini, asa ca toata lumea are de pierdut.Cei care au masini sh din germania deja incep sa ii treaca frisoane cand aud ca se scot taxele.
This post has been edited by ViperRS: 24 Jan 2007, 15:33 |
--------------------
Dacia
1310
- cj Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
gdm: ma asociez si eu indemnului lui DragosP - si cel mai bine ar fi sa te asociezi si tu...
|
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Dar intreb si eu acum.
Pana la urma rovigneta ce taxa e? In prewtul combustibililor nu este si un procent pentru poluarE? |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
cri123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.620 Joined: 16 April 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Este, da ce mai conteaza? La noi platesi taxa pe orice (ca si creditul - stiti reclama
![]() Sustin in continuare ca taxa asta nu mai face multi pureci prin Ro. Chiar daca nu sunt de parere ca trebuie sa ne pricopsim cu vechituri (ca si asa avem destule), modul in care s-a stabilit taxa nu mi se pare corect. Sa puna impozit local pe vechimea si normele de poluare ale masinii, si sa scoata aberatia asta de taxa. In felul asta, scapam de adevaratele cazane. Plus, sa isi faca bine treaba pe la RAR, politie, ITP, etc. |
--------------------
Renault
Laguna 2
2006 2.0T dopat cu 30 ponei Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001 |
|
eurro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 205 Joined: 8 November 06 From: Bucuresti ![]() |
TRAIM IN ROMANIA !!! Taxa de prima inmatriculare nu se modifica, vom plati cu totii ambitiile ministrilor guvernului... Guvern care exista pe baza voturilor noastre... TRIST !
am luat de pe autovit, au aflat ei ceva ce nu am aflat noi? mai urmeaza taxa pe trepte de caldura la masina, taxa pe culoare, taxa pe jetni magneziu sau tabla? ![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort
|
|
paulp |
![]()
|
Asta stiam, ce ai aflat nou? Si da sursa
![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
eurro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 205 Joined: 8 November 06 From: Bucuresti ![]() |
am intrat pe autovit.ro si scrie mare cu albastru pe prima pagina, de aia am citat, m-am gandit ca ei fiind de profil sunt primii interesati de evolutia taxei!
|
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort
|
|
vijelie |
![]()
|
Incearca si la ProTV... e mai interesant...
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 02:17 |