DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

12 Pages « < 10 11 12 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> UE da in judecata statul roman, Jos taxele :)

paulp
post 25 Jan 2007, 16:45
Post #331

Bagator de seama!

Group: Members
From: Iasi

Aia e veche, ei sint cealalta parte a baricadei vs Apia wink.gif
Interesul Autovit, si nu numai al lor, e sa se vinda cit mai multe sh-uri ca sa-si poata lua comisioanele. E cam la fel cu Apia smile.gif
Credeam ca s-a hotarit ceva sigur, pentru ca ma miram sa se miste Comisia Europeana asa rapid si sa ia o astfel de hotarire wink.gif

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
eurro
post 25 Jan 2007, 16:52
Post #332

Membru autentic

From: Bucuresti

nu-s de incredere? eu asa m-am gandit, avand in vedere ca sunt direct interesati. oricum, bine ar fi sa nu aiba dreptate, om trai si om vedea.

--------------------
Dacia SuperNova Confort
+
paulp
post 25 Jan 2007, 18:43
Post #333

Bagator de seama!

Direct interesati sint, cita incredere poti avea in samsari, nu stiu smile.gif

--------------------
+
david79
post 26 Jan 2007, 09:48
Post #334

Membru autentic

--------------------
Toyota corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ; 2008 / 2011
+
2dor
post 26 Jan 2007, 10:41
Post #335

Desi nu pare, acum sunt fan iPhone

Interesanta petitia!

--------------------
Ford Mondeo Vignale Hybrid 2018
Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
+
ageana
post 26 Jan 2007, 10:49
Post #336

->

Eu am semnat-o.
Probabil n-o sa aiba efect, dar macar am incercat.

--------------------
Ideal Pro Rider 2009
Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner.
Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei.
+
litza
post 26 Jan 2007, 11:10
Post #337

Membru autentic

From: Bavaria, DE

Petitia e exagerata la faza sa nu platim impozit deloc. Ba sa platim. Cu cat poluam mai mult sa platim mai mult. Numai sa platim toti si aia cu Dacii vechi si aia cu Golf-uri vechi identic, nu doar aia cu Golfuri ca sunt aduse din afara.

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
bj
post 26 Jan 2007, 11:24
Post #338

membru de nevoie

nu e exagerata deloc partea cu impozitul. Am intrebat un prieten bulgar daca ei au asa ceva si s-a uitat la mine: blink.gif huh.gif laugh.gif

Cat despre poluare asta poate fi taxata altfel, de exemplu cum platim rovignieta diferit pentru Euro2, Euro3.

Putin offtopic: in ultimele 2 saptamani am stat de vorba cu bulgarul meu si am fost mirat de cateva lucruri de la ei foarte interesasnte:
- la ei de foarte mult timp se poate importa cam orice fel de masina
- de cand au intrat in UE singura taxa pe care o platesc este DIFERENTA DE TVA
- nu au impozit pe masini

Vreau sa va spun ca am mers prin Bulgaria si parcul lor de masini nu arata ca un cimitir auto. Exista si la ei Ladele vechi dar si foarte multe coreene (despre care ei zic ca sunt foarte fiabile) in rest cam aceleasi masini ca si pe la noi. Acu stau si ma intreb: daca la bulgari nu s-a facut cimitir auto de ce s-ar face la noi?

L.E. Referitor la impozit:
daca stau bine si ma gandesc impozitul pe masini este colectat de comunitatile locale, in speta primariile. Spuneti-mi si mie ce imi ofera mie primaria pentru taxele pe care le platesc eu pe masina. Ce fac ei asa deosebit ca sa le dau eu banii mei buni munciti?

This post has been edited by bj: 26 Jan 2007, 11:26

--------------------
Skoda / BMW Fabia Variant - de munca / F650 - capra exLeon, exDSN - B-65-xxx
BMW F650ST - tot un fel de capra
+
paulp
post 26 Jan 2007, 11:29
Post #339

Bagator de seama!

Ai dreptate cu bulgarii, dar spune-mi si mie cum se cheama producatorul/producatorii lor de masini?
Ce industrie nationala au avut ei de protejat?

--------------------
+
ageana
post 26 Jan 2007, 11:30
Post #340

->

Nu e vorba dom`le ca se transforma rRomania in cimitir auto, asta e doar o explicatie stupida data de cei de la conducere pt. a masca adevaratele interese.
Cum adica, s-ar inmulti soferii? Sau un sofer si-ar lua 2-3 masini?
Si oricum, o masina care ia ITP-ul pe bune nu mi se pare a fi rabla.
De ex eu. As duce dreaq dacia mea 1310 la cimitir si mi-as lua si eu o masina mult mai buna.
Dar deh... "traim in rRomania si asta ne ocupa tot timpul.."

--------------------
Ideal Pro Rider 2009
Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner.
Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei.
+
paulp
post 26 Jan 2007, 11:33
Post #341

Bagator de seama!

Io-te ca io mi-as lua un Golf de douajdeani pe care sa i-l dau lu nevasta-mea ca sa nu-mi mai zgiroe Focusu de cite ori parcheaza smile.gif
Si n-am nici o dacie veche pe care s-o dau la Remat wink.gif

--------------------
+
$$ilvviu
post 26 Jan 2007, 13:42
Post #342

Membru autentic

From: Roman/NT

QUOTE(david79 @ 26 Jan 2007, 10:48)
[url=http://www.romanianews.net/petitie-taxa-auto.html]http://

Ce-o fi si cu semnaturile astea? Ajung undeva? Vad ca abia 180 au semnat.

--------------------
Renault Laguna Initiale 2002 - NT-97-SLR
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
+
bj
post 28 Jan 2007, 10:37
Post #343

membru de nevoie

QUOTE(paulp @ 26 Jan 2007, 11:29)
Ai dreptate cu bulgarii, dar spune-mi si mie cum se cheama producatorul/producatorii lor de masini?
Ce industrie nationala au avut ei de protejat?
*

Paul hai sa nu fim naivi cu protejatul industriei asteia.
Hai sa ne uitam la noi in ograda care la una mie noua sute opt zeci si noua aveam 3 fabrici de masini si am pus pe butuci 2 (hai, fie, una si jumatate). Halal protectie!

Protectia nu o mai facem prin taxe mai mari ci prin crearea unui climat bun pentru investitori care sa vina si sa dezvolte fabricile de aici pentru a produce. Masurile astea protectioniste erau bune in perioada interbelica, pentru ca acum cu globalizarea trebuie sa gandesti cu totul si cu totul altfel.

Nu vreau sa va mai spun povestea podului de la Calafat unde statul roman a tinut atat de mult sa il construiasca unde vrea el, l-a intarziat pentru 4 ani timp in care tot traficul se duce pe la sarbi. Ia ganditi-va voi cum ar fi fost ca podul asta sa fie gata acum cand am intrat in uniunea europeana. Cati bani ar fi castigat statul roman din rovignieta?

M-am saturat de tampeniile facute de politicienii nostri! Si cel mai tare m-am saturat de prostiile care ma ard direct la buzunarul meu cand ar putea aduce bani din alta parte sau macar ar putea administra banii pe care deja m-i ia mai bine!

--------------------
+
sebybv
post 28 Jan 2007, 11:03
Post #344

Membru autentic

From: Brasov

In orice tara din lume politicienii se gandesc sa interesul personal.

Numai ca in unele tari, politicienii se gandesc mai inteligent la asta: adica zic: "Ok, imi fac o vila la munte, dar la fac si amaratilor astora xxx km de autostrada, sau le dam un beneficiu, le construim scoli, sau puii mei, ceva acolo, sa le fie de folos....si astia o sa taca din gura...eventual ma mai voteaza o data"...

La noi astia pun carul inaintea boilor: Imi imaginez ceva de genul: "Aaa, pai acum sunt la putere (sau sunt politicin, ma rog) - pai stai ca imi trebuie masina scumpa, telefon mobil cu minute, secretara - cel putin una, vila la munte - cel putin una...etc - domnu' politician, da' cu prostimea ce facem, ca vor si astia autostrazi, scoli, spitale, etc....Mucosii aia sa mai astepte, ca ei nu stiu cat ma chinui eu...mai am de pus acoperisu' la vila de la Sinaia, la aia din Poiana Brasov nici nu i-am turnat placa si vine iarna, astia nici nu stiu ce ocupat sunt si ei ma bat la cap cu prostiile lor- sa astepte...hai ca n-am timp tre sa ajung la o intalnire cu dealerul de la Audi ca-mi vine A8-u...Hai pa si ne vedem la alegeri....mititeii si berea ii dam noi, voi doar cu stampila sa veniti, ok?"

Pai cine sa plateasca somnul lu' dom' politikie la servici? Normal ca taxele naostre!
Cu bicicleta se duc la munca doar fraierii aia de ministri din Olanda...mari prosti ca nu emigreaza in Romania...Pai nu?

Hai ca m-am linistit... gata, sunt ok, oricum astia nu stiu sa citeasca... nu se va schimba nimic.

--------------------
Mazda 6 2.0 CD 143CP SPORT 2006
"...The force is strong with this one..."
- Seat Leon 1,6 16v 105 CP - 2001
+
bj
post 28 Jan 2007, 11:23
Post #345

membru de nevoie

se duce in flame politic dar asta e...

problema la noi este ca toata lumea vede lungimea ciolanului politic la 4 ani. Inca nu am reusit sa avem un rand de guvernanti pe care sa ii revotam pentru ca ei nu se gandesc la asta. La ei cei 4 ani de mandat se impart in:
- 2 ani in care umfla burtile
- 2 ani in care strang bani de campanie

Nu se gandeste nimeni pe termen mai lung, iar daca se gandeste vre-unul (adica scoate capul putin mai sus) imediat se gaseste cineva care sa il aduca la acelasi nivel.

Eu am mai spus-o pe forumul asta: am un respect "nesfarsit" laugh.gif pentru Mazare. Este cred ca singurul politician care este in acelasi timp si urat dar si votat. Nu il iubeste nimeni, dar lumea e constienta ca nimeni altcineva nu ar face ce a facut el. Oamenii din Constanta sunt il urasc dar il prefera optiunii de a veni altu' care sa fure tot-tot.

Iar in momentul asta in care societatea civila seamana cu un organ atrofiat si nu are nici un cuvant de spus mi se pare si normal ca politicienii sa taie si sa spanzure. Noi ne scoatem ochii pe forum si ei isi umfla burtile!!! Indiferent de culoare politica!

--------------------
+
eugeniuz2004
post 28 Jan 2007, 11:31
Post #346

Membru autentic

Impozit pe masini ZERO? dar cu ce ar mai finanta o primarie ca cea a mun'cipiului Iasi un imprumut monstruos din care probabil ca noi iesenii nu vom vedea nimic concret (eventual inca o noctuna la un stadion ce sta sa cada si probabil niste drumuri facute strategic si semaforizate la fel spre niste vile)?

Doar nu vrem ca din banii colectati de pe urma masinilor noastre sa avem si drumuri pe masura adica bune! se castiga si din impozitarea afacerilor cu piese de schimb si reparatii auto. Daca ar face drumuri bune cine ar mai cumpara piese si ar mai repara masina?

Cat despre taxa de prima inmatriculare se prea poate chiar producatorul nr 1 de la noi, Dacia, sa o vrea scoasa la masinile noi sau redusa foarte mult. Pentru ca cine isi cumpara Logan de obicei o face cu credit si chiar si pana la 200 E in plus pentru taxa asta e mult. Si atunci nu mai cumpara ci ia o masina aflata deja in circulatie care polueaza mai mult decat ar fi facut-o o masina E3 sau E4. Si uite-asa. Cercul inchis functioneaza perfect.

--------------------
Kia Cee'd 2008 SW BEST - IS-96-AEU
+
afh
post 28 Jan 2007, 17:34
Post #347

!!!!

Se pare că în cazul taxelor cu efect echivalent taxelor vamale (cum este și cazul de față) Curtea le declară în totalitate nule. În concluzie, cei care au adus mașini din străinătate (deci nu și cei care au cumpărat din țară o mașină nouă) ar putea ulterior unei astfel de hotărâri să dea statul român în judecată și să recupereze taxa plătită.

--------------------
toyota corolla sedan 2010
nu face niciodată ceva pentru prima oară!
+
ViperRS
post 28 Jan 2007, 18:37
Post #348

Membru autentic

From: Cluj Napoca

da dar cine aduce ... majoriattea stau cu banii la saltea si asteapta o directie clara, o hotarare unanima spre ce directie se va merge in privinta acestei taxe.

--------------------
Dacia 1310 - cj
Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
+
andu911
post 30 Jan 2007, 22:06
Post #349

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Da, samsarii joaca table acum laugh.gif

Imi imaginez, cand o sa se desfiinteze taxa(daca), toti samsarii in strada cu artificii si sampanie, la Universitate. Ca la meci.

This post has been edited by andu911: 30 Jan 2007, 22:08

--------------------
- - -
+
klaus
post 30 Jan 2007, 22:11
Post #350

步步

Group: Moderatori

In urma discutiilor lu' pleziristu epiCURian cu UE, mi se pare ca taxa se indreapta cu pasi repezi spre o reducere substantiala, daca nu la o disparitie (mai putin plauzibila)

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
St
post 31 Jan 2007, 00:05
Post #351

Membru

Si pana la urma valoare taxei pentru masinile noi va ramane aceeasi, as acum se preconiza acum 2 saptamani?

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
bj
post 31 Jan 2007, 10:41
Post #352

membru de nevoie

da Klaus... se pare ca se misca ceva in directia asta: http://www.hotnews.ro/articol_64451-Comisa...matriculare.htm

--------------------
+
12 Pages « < 10 11 12
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 01:20
Forum Renault